K-report
 

Archiv do 15.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archiv do 15.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se má něco zrušit tak at zrušej 095,094,096 ikdyž z toho taky nemam radost.

Bohužel největším iniciátorem zastavení dopravy je Ústecký kraj na useku tratě 095 Straškov - Libochovice se mu to už povedlo, usek Straškov - Vrané n/v je v středočeském kraji a tam takové snahy zatim nejsou. Téměř podobná situace je na tratích 096 Roudnice n/L - Straškov - Zlonice a 125 Louny Rakovnik, trať 094 Vrané n/V - Lužec je zaležitost jen středočeského kraje. Tratě 113 Lovosice - Most a 114 Lovosice - Louny mají smůlu že leží celé na uzemí usteckého kraje a tudíž i snadněji jde zajistit zastavení provozu.

No jak na to koukam tak ustecký kraj asi hodlá "vyčistit" Lounsko a Poohří od železniční dopravy. Například prořídnutí osobní dopravy v návrhu JŘ na trati 110 hlavně v useku Louny - Klobuky v/Č - (Zlonice) také tomu napovídá...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: předpokládám, že je řeč o úseku Straškov - Vraňany :-), z něhož na území Stč. kraje leží pouze úsek Vraňany - Horní Beřkovice.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

usek Straškov - Vrané n/v

Zásadním problémem trati 110 je především fakt, že v prvopočátcích byla stavěna pro odvoz hnědého uhlí ze severočeské pánve. Odtud tedy pramení její (z dnešního pohledu) nesmyslné trasování, které je patrné i na dnešním "cancouru" Pražsko-duchcovské dráhy, známým pod číslem 121. Trať se poměrně důsledně vyhýbá zástavbě a proto je její využití v osobní dopravě prakticky nulové. Dolní část 110 měla to štěstí, že jednak vede údolím, které je navíc relativně hustě osídlené a v dnešní době vyhrává díky neschopnosti autobusových dopravců vytvořit jakékoliv linky údolím Knovízského potoka. Zaplaťbůh...

Budoucnost horní 110 (uvažujme až od Zlonic k Lounům) už je opravdu šedivá a rok od roku víc a víc černá. dlužno dodat, že především "díky" Ústeckému kraji. Připravovaný grafikon je jedním z mnoha krůčků k naprostému zastavení provozu. Chybou bylo, že zde je neustálá snaha o tahání "dálkových" osobáků v relaci Kralupy - Most. Moje vize by byla následovná - hodinové intervaly (nikoliv takt, prosím) v úsecích Kralupy - Slaný /2x denně proložit spěšnákem v relaci Slaný - Pha a zpět/ a Louny - Most. V úseku Slaný - Louny jednou za dvě hodiny motoráček v obsazení 0/0 S, který by navazoval jak ve Slaném, tak v Lounech. Ano, vzniknou tím další přestupy, ale kdo dnes jede vlakem například ze Zeměch do Obrnic? Trať 096 je trasována také velmi nešťastně, ale podle slov starosty obce Straškov-Vodochody obce trvají na zachování dopravy. Pak je tedy třeba nutné vytvořit přípoje jak ve Zlonicích, tak i v Roudnici a odstranit čekání ve Straškově. Podřipsko je na veřejnou dopravu chudé, ale zároveň i řídce osídlené, takže zde bych nějaký velký kámen úrazu v omezení provozu neviděl. I když bychom se možná divili, co by se našlo cestujících při solidních přípojových vazbách.

Nevím, těžko říct. Jak to vše dopadne, ukáže čas, ale obávám se nejhoršího (byť z ekonomického hlediska je to nejrozumnější možné řešení). Máte jiné návrhy? Podělte se, ať nejsem za blázna sám...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: Jo je to řeč o useku Straškov - Vraňany to jsem drobek pomotal, s tou hranicí kraje jsem si nebyl jistej tak díky za opravu. Každopádně i tak pokuď bude nějaký provoz osobní dopravy na trati 095 je to na vzajemné dohodě obou krajů.

Hanzalik: O dění na trati 110 se zajímam okrajově, ale i tak nezbývá souhlasit. Teměř dva měsíce jsem jezdil služebně do Loun osobnim autem a část trasy byla v useku Slaný - Louny a bohužel nedovedu si představit že bych to měl jezdit vlakem. Nezbývá než konstatovat že železnice to má v tehle trase prohraný a kdo ví jak dlouho ještě vydrží její financování tedy dotace dopravy od kraje a peníze na udržbu SŽDC. Ale i přesto mě před nedávnem překvapilo že na seznamu veřejných zakázek je zadání veřejné soutěže na optimalizaci useku Louny - Peruc, teď nevim přesně odkaz je někde v mém staršim příspěvku.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Bohužel musím souhlasit. Pokud bych ten provoz měl financovat já, tak se odteď v úseku Slaný-Louny už nehne ani kolo. Stejně to tak dopadne, je to jen otázkou času. Návrh JŘ horní 110 zase zatlouká další a dalši hřebíčky do rakve. Z tohoto důvodu jde také výb. říz na "optimalizaci" Louny -Peruc, snahy o dálkovinu a výstavba TRSky na tomto úseku zcela mimo můj rozsah chápání.

V úseku Slaný - Louny jednou za dvě hodiny motoráček v obsazení 0/0 S

to už z toho rovnou můžeme udělat D3.

Za předpokladu alespoň částečné realizace Hanzalíkovích návrhů na dolní 110, nevidím její budoucnost vůbec špatně, spíše naopak. Pokud časem dojte k nasazení REGIONOHY na většině os. vlaků, lidi se jen pohrnou.

ND na 110 už nebude asi nikdy, jako odklonová trasa, pro případ průseru na 130 se dá použít vždy (pokud to čmoudi nerozkradou)

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 18:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik:

Souhlas téměř ve všem, ještě mě napadá - nemělo by jako pokus o záchranu aspoň určitý potenciál přímé spojení Slaný-Zlonice-Straškov-Roudnice? Vím, ani na jednom konci nemám žádné velkoměsto a jde to přes hranice kraje, ale trať 096 umožňuje celkem slušnou traťovou rychlost a ze Slaného by bylo spojení dál na sever (v dnešním stavu předpokládám, pokud někdo chce třeba do Ústí a vůbec zauvažuje o vlaku, že jede přes Kralupy)?

A k té historii - proč vůbec tu pražsko-duchcovskou vedli v takovémhle terénu a tudíž tak klikatě? Z Prahy ji vyvedli nejprve trochu na jih Prokopákem do Rudné, Hostivic, až pak na sever... Byla předepsaná nějaká minimální vzdálenost od dráhy z Prahy do Drážďan?
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 18:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska na Luně jel ,,Karel" 854.034,místo běžně u nás nasazovaných 030 a 216.Čekal jsem že ještě aspoň jednou dají 749 jako včera,ale bohužel...
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Za pokus by to stálo, ale stejně by asi jelo max. pár lidí... Rychlost je tam dobrá, jen bych vyházel ty pomalé na těch přejezdech.

A k té historii, nevím, co je na tom pravdy, ale podle mých informací (JPP) byla v prapočátcích trať plánována jako dvoukolejná! a nakonec z toho z finačních důvodů sešlo. Stejně tak prý z finačních důvodů se konaly pouze nejnutnější terénní úpravy a mělo to prý i vliv na její trasování. Jak to bylo doopravdy, se už dnes težko dovíme...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 23:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že delší linky by mohly tratě ještě udržet. Například by mohla být perspektivní linka Žatec-Louny-Lovosice-Litoměřice horní.
Na 110 z nouze vést čas od času Most-Louny-Zlonice-Roudnice
a dole Kralupy-Zlonice
búdič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 00:52:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v jednoduchosti je síla.To platilo vždy a platí stále.Na železnici se mění jízdní řády tak,aby nikdo nikam nemohl jet!Rozváží se přípoje...Změní se polohy vlaků a příště se změní opět zcela logicky tak aby to nešlo...Nic proti tomu,že.Řekl by klasik.Leč asi takto:Rovné platy s EU a ne nějaké "její otroctví".Cestovní ruch vládne světem o čemž svědčí soupající smrdutá doba silniční a skleník s ní související.
Schultzovi bych radil procházku do gumové přírody nebo také návštěvu krajnice u "jeho" silnice.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 00:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Tvé "prvopočátky" sahají do let sedmdesátých století minulého, tedy cca 100 let po uvedení trati do provozu. Trať 110 skutečně měla být v dobách své největší slávy (sedmdesátá a osmdesátá léta) zdvojkolejněna a dokonce i elektrifikována.

Jef:
Společnost PDE (Prag-Duxer Eisenbahn neboli Pražsko-duchcovská dráha) patřila ve své době sice k těm větším společnostem, ale z dnešního pohledu ji lze přirovnat např. k EasyJetu v letecké dopravě. V podstatě jednala velmi nízkonákladově a každé vykoupení pozemku si třikrát rozmyslela. Díky tomu vznikla dnešní klikatice, která je na hony vzdálená hustěji osídleným oblastem. Nehledě na to, že, jak jsem již výše zmínil, trať nebyla primárně určena osobní dopravě. Divili byste se, jaký objem uhlí se dokázal již v roce 1870 vytěžit v severočeské hnědouhlené pánvi. Dalším důvodem pro její poněkud nerovné trasování je fakt, že projekt vznikal v letech 1871-2, tedy v době, kdy pro běžné vesničany byla železnice ztělesněním pekelného stroje, nebo samotného ďábla. Málokterý starosta byl tehdy tak osvícený, aby si skrz ves nechal natáhnout dvě stříbrné nitky kolejnic... ale to zdaleka není problém jen trati 110. Takových tratí jsou v naší zemi stovky...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 01:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

búdič:
Krásně jste nám spojil dvě lidová úsloví:

V jednotě je síla
a
V jednoduchosti je krása ;-)

Jinak ovšem stran bratra soudruha Šulce bezvýhradně souhlasím...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 06:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tvé "prvopočátky" sahají do let sedmdesátých století minulého, tedy cca 100 let po uvedení trati do provozu. Trať 110 skutečně měla být v dobách své největší slávy (sedmdesátá a osmdesátá léta) zdvojkolejněna a dokonce i elektrifikována.


No to zírám.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 06:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bylo zejména kvůli dolu Slaný, viděl jsem někdy před 10 lety při stěhování archivu Stavebního odboru MěÚ Slaný projekt na zavlečkování dolu Slaný a byla to docela megamonstrózní železniční stavba a tentokrát jsem coby obyvatel Slaného opravdu rád, že k její realizaci nedošlo.
Mělo to vést někudy kolem stávajícího Grafobalu, potom klesáním směrem na Blahotice, někde u kostelíka v Ovčárech přemostění údolí Červeného potoka vysokým mostem a kolem Ekofruktu do nově vzniklé výhybny v místě zastávky Slaný - předměstí a uhelných skladů.

Pro neznalé - důl Slaný byl snad jediný důl v ČR, který byl vybudován na kopci s poměrně velikým převýšením od železniční tratě. Uhlí bylo sice kvalitní, ale náklady na jeho těžbu byly astronomické - kvůli velké hloubce a výskytu agresivní slané vody. Po roce 89 byl důl uzavřen a kompletně zasypán. Jeho hloubka byla asi 1 km.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 07:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek:

Netvrdil bych, že "zejména" kvůli dolu Slaný. Objem přeprav na této trati byl před třiceti lety z dnešního pohledu absolutně neuvěřitelný i bez dolu Slaný. Takže tento bych jmenoval jen jako "jeden z důvodů" ;-) Doufám, že se coby obyvatel Slaného neurazíš, že snižuju jeho váhu. Faktem je, že tento důl a vlečka k němu vedoucí by byl úžasným pomníkem socialismu...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nikdy neříkejte nikdy. Samozřejmě jsem taky rád, že tu nic takového není, ale klidně se může stát, že jednou budeme rádi, že nám ještě nějaké uhlí zbylo a může se tam i za cenu obrovských nákladů začít těžit. V dnešní době nevíme, co bude zítra, natož za 10-50let. A zásoby uhlí se stále tenčí.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík: Jasně, že se neurazím. Důl mi nějak zásadně nevadil, ale ta vlečka v tom provedení podle toho projektu by mi teda asi vadila. Taky komu ne, že?
Ale ten důl byl i docela výhoda - člověk hned poznal, kde je Slaný. Třebas i na 100 km. :-) Osobně si nemyslím, že ho někdy obnoví, ono totiž ve spodku té jámy jsou totiž všelijaké toxické sr*č*y, které se sem prý vozili až z ostravska (že by pozůstatky koksovny Karolina)? Ale o tom se nesmí mluvit. :-)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono se o tom mluvit bezesporu smí, ale vpodstatě o tom nikdo nic neví ...
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z DF slansko.cz

Zdravím

Psal jsem na Ministerstvo dopravy dopis s žádostí o poskytnutí informací dle zákona o svobodném přístupu k informací.

Dotazy:

1) Zda Ministerstvo dopravy na trati 110 přes Slaný (Kralupy nad Vltavou - Most) objednává a tudíž dotuje spoje dálkové rychlíkové dopravy a zda bude tyto spoje objedná i v příštím GVD 2007/2008 a když nikoliv, tak proč.

2) V Německu mají autobusy veřejné hromadné dopravy vyjímku v platbě mýtného. U nás taková vyjímka není a proto došlo ke zdražení autobusů.

Můj dotaz tedy zněl proč konkrétně není možné udělat vyjímku, když to v jiných státech je možné.
3) Zda a kdy dojde k rozšíření rychlostní silnice
I/7 od Knovíze do Chomutova a kdy by to mělo být.


Dopis od Ministerstva dopravy je uložen v souboru PDF a je naskenovaný, tudíž není nijak upravený.

Těším se na vše příspěvky.


http://images.rinfo.cz/forum/user_files/5435.pdf
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 02:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen drobná perla z připravovaného JŘ:

Onen víkendový spěšňák Praha - Most a zpět s veselým názvem Ski Bouřňák má plánované řazení 714 + 1xBtn. Jeho nedělní večerní obrat by tak znamenal pěknou sardinkózu... :-/
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 06:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, jen ať se mačkaj. To by bylo, aby ČD ten substrát z vlaků nedostaly.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 10:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onen víkendový spěšňák Praha - Most a zpět s veselým názvem Ski Bouřňák má plánované řazení 714 + 1xBtn. Jeho nedělní večerní obrat by tak znamenal pěknou sardinkózu... :-/

To snad neprojde...Je sice pravda, že na dráze je i nemožný možný, ale že až tak...to snad proboha ne.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 11:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík: To si děláš doufám .
Jako vždyť pouze 1xBtn nemůže stačit.A hlavně v tu neděli.Dnes jezdí 854+053+053 a jezdí to snad prázdný?Podle mě i tato dlouhá souprava se naplní.A ani nevěřim tomu že ten ranní ski bouřňák bude přes zimu prázdnej.Jako toto nee,to už je moc dávat na rychlík 1 vůz.Teda na Sp sorry.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
jaazz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.16.195
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 16:11:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Slanak, rozsireni silnici I.tridy 7 na R7:

Slaný – hranice Středočeského kraje – zkapacitnění

Úsek je projektován v kategorii R25,5/100 a měří 16,5 km. 7. prosince 2005 bylo vydáno na stavbu kladné hodnocení k posouzení vlivů na životní prostředí. Realizace je plánována v období let 2008 – 2010.
Panenský Týnec – zkapacitnění

Stavba je projektována v kategorii R25,5/100 a měří 3,6 km. 7. prosince 2005 bylo vydáno na stavbu kladné hodnocení k posouzení vlivů na životní prostředí. Náklady na stavbu jsou 500 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2008 – 2010.
Sulec – obchvat

Jedná se 2,5 km dlouhý úsek v kategorii R25,5/100. V červnu 2001 bylo vydáno kladné stanovisko MŽP. Byla zpracována dokumentace pro stavební povolení. Probíhá výkup pozemků. Předpoklad vydání SP je I.Q.2007. Kvůli koordinaci s navazující stavbou „R7 Chlumčany, zkapacitnění“ byla ze stavby obchvatu Sulce vypuštěna mimoúrovňová křižovatka Smolnice a zařazena do stavby „Chlumčany“. Náklady jsou plánovány na 470 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2007 – 2009.
Chlumčany – obchvat

Stavba je plánována v kategorii R25,5/100 a měří 2,2 km. V prosinci 2005 bylo vydáno kladné stanovisko MŽP. Náklady na stavbu jsou plánovány na 924 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2008 až 2010.
Louny – zkapacitnění

6,9 km dlouhá stavba je projektována v kategorii R25,5/100. V únoru 2003 byl schválen investiční záměr. Realizace je plánována v období let 2009 – 2010.
Postoloprty – zkapacitnění
jaazz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.16.195
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 16:12:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek, projektovaný v kategorii R25,5/100, měří 5,3 km. V prosinci 2005 bylo na stavbu vydáno kladné stanovisko MŽP. Náklady na stavbu jsou plánovány na 781 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2008 – 2010.
Postoloprty – MÚK Bítozeves

Jedná se o 3,8 km dlouhou stavbu v kategorii R25,5/100. V prosinci 2005 bylo na stavbu vydáno kladné stanovisko MŽP. Náklady na stavbu jsou plánovány na 456 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2008 – 2010.
MÚK Bítozeves – MÚK Vysočany

5,4 km dlouhý úsek je plánován v kategorii R25,5/100 a měří 5,4 km. Bylo vydáno územní rozhodnutí v říjnu 2005, probíhá zpracování dokumentace pro stavební povolení. Vykoupeno přes 85% plochy pozemků. Náklady na stavbu jsou plánovány na 630 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2007 – 2008.
Vysočany MÚK

Stavba je projektována v kategorii R25,5/100 a měří 528 m. Dokumentace pro stavební povolení byla zpracována v listopadu 2004. V červnu 2005 bylo vydáno územní rozhodnutí. Část pozemků bude nutné vyvlastnit. Součástí stavby je MÚK, nadjezd a přeložka silnice I/27 v délce 1,4 km. Náklady na výstavbu jsou plánovány na 249 milionů korun. Realizace je plánována v období let 2007 – 2009, s uvedením do provozu v roce 2008.
Vysočany MÚK – MÚK Droužkovice

Úsek je plánován v kategorii R25,5/100 a měří 9,4 km. V lednu 2004 bylo vydáno kladné stanovisko MŽP. V prosinci 2005 bylo vydáno územní rozhodnutí, ale ještě nenabylo právní moci. Náklady na výstavbu jsou plánovány na 2,5 miliardy korun. Realizace je plánována v období 2008 – 2010.
MÚK Droužkovice – MÚK Nové Spořice

Stavba, dlouhá 6,4 km, je projektována v kategorii R25,5/100. V lednu 2004 bylo vydáno kladné stanovisko MŽP. V prosinci 2005 byla podána žádost o vydání územní rozhodnutí. Náklady na výstavbu jsou plánovány na 2 miliardy korun. Realizace je plánována v období 2008 – 2010.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaazz:

Tohle bohužel nejsou žádne nové informace, ale i tak díky za oživení paměti...

Jinak dnes na Pn 1. nsl. 65782/3 poprvé na trati 110 jely 755.001 a 755.002. Objevily se zde díky výluce u Jenče a jely na odhlášku za kmenovým vlakem 65782/3, taženým kralupským dvojčetem. Celkově dnes mezi polednem a druhou odpolední mezi Zvoleněvsí a Podlešínem jely 3 ucelené nákladní vlaky, což na takovou kočičí dráhu docela jde, ne? :-) Kolem čtvrt na tři se pak prohnal ještě NEx 55000 do Slaného :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14.6-20.6 by se měla konat nepřetržitá výluka Peruc-Chlumčany.

Důvod: Úprava traťové koleje

Asi zase zažijme na rychlících 810...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes na R 818 jede zamračená!!!

Viděl jsem to z dálky a podle zvuku a nátěru bych to tipoval na 749.182,nebo 749.224. + 3x Btn
Tak si ráno připravte fotoaparáty

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 20:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

224 asi ne když nedávno shořela u Turnova... nebo už je opravená snad???
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: Máš pravdu..To je asi fakt blbost aby ji opravili.Takže to byla na 99% ta 749.182.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 08:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla to 180.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 08:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kurna kdyby bylo ráno pěkně tak sem připravenej to jít cvaknout někam k zeměchům ale samozřejmě že bylo opět zatažíno, tak se spal radči dál... a zrovna 180ka
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se za tu moji chytrost.Taky jsem byl připravenej,ale bylo hnusný,tak sem se zase natáh a spal sem dál.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 10:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, jak se zdá, na 110 už rozchodili tu slavnou TRSku.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 20:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák: Už jsi zase někoho odposlouchával? Aby zas na tebe někdo nevlít.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 22:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beru svá slova zpět, rádiovníky zatím osazeny nejsou (alespoň jsem je neviděl) a i když už se éterem nese pískot nosné, nepůjde ještě o ostrý provoz.

Jako rádiový posluchač musím ctít telekomunikační tajemství, takže o podrobnostech pomlčím už proto, že bych byl zde opět ostře napaden některými členy tohoto DF.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 14:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím

Na trati 110 hrozí od nového GVD 2007/2008 zrušení všech vlaků typů RYCHLÍK a náhradou za ně budou v redukované formě tzv. spěšné vlaky.

Rychlíky -objednává a platí Ministerstvo dopravy tj, stát.
Spěšné vlaky - objednává kraj tj. Středočeský krajský úřad.

DOPIS na MINISTERSTVO DOPRAVY.
Psal jsem tedy dotaz na Ministerstvo dopravy ČR ohledně zrušení rychlíků na trati 110 a současně jsem chtěl znát důvod zrušení, náhradu za ně a zda i v současné době (do 10.12.2007) jsou rychlíky ještě objednávány státem.
Dále zda by nešlo zachovat rychlík R1415 (odj. Slaný 18.09), který je v neděli vytížen.

Odpověď:
Zařazení rychlíků na trati 110 do závazků veřejné služby v sdělujeme, že v současné době na trati 110 Ministerstvo dopravy objednává v pracovní dny rychlík 818, ve víkendových dnech dva páry vlaků v kategorie rychlík. Přepravní výsledky uvedených vlaků z hlediska přepravy cestujících dálkové dopravy se ukazují jako velmi nízké, vzhledem k objektivním skutečnostem lze uvést, že tyto vlaky funkce dálkové a rychlé meziregionální dopravě neplní. Z těchto důvodů Ministerstvo dopravy, vzhledem k reálně dosažitelným cílům zajištění přepravních potřeb formou objednávky státu, o další objednávce těchto vlaků v současné době neuvažuje.
Při objednávce drážní dopravy však objednavatelé dálkové a regionální dopravy spolupracují a v rámci této spolupráce se pokoušejí o zajištění náhrady těch vlaků dálkové dopravy, které byly využívány cestujícími rychlé regionální dopravy, právě prostřednictvím regionální objednávky. To platí rovněž o spojení vlakem 1415 v neděli do Prahy. V návrhu nového jízdního řádu je uvedené přepravní spojení zachováno jako Sp 1713 se srovnatelným rozsahem zastavování i srovnatelným rozsahem provozu. Stejně jako v současném jízdním řádu, ani v budoucnosti Ministerstvo dopravy nebude usilovat o objednání dalšího víkendového spoje na předmětné trati v odpoledních hodinách.
Objednávka na této trati bude v kompetenci jednotlivých krajů.

Ještě pro informaci dnes jezdí přímé vlaky ze Slaného do Prahy zhruba takto: (omlouvám se za nepřesnosti)
Pracovní dny:
Slaný-Praha 6.33-Sp1711 LUNA
Praha - Slaný 16.00 R818 (příjezd Slaný 16.52)

so, ne, svátky:
Slaný-Praha 15.15-R1412, 20.14-R1414
Praha-Slaný 7.32R 1413, 18.09-R1415

a nový návrh:

Pracovní dny:
Slaný-Praha 6.23 Sp1711
Praha-Slaný 16.25 Sp1710 (příj.Slaný 17.23)

so, ne,svátky
Slaný-Praha 6.23 Sp1711 (JEDE JEN SOBOTA!!!!)
18.17 Sp1713 BOUŘŇÁK

Praha-Slaný 6.30 Sp1712 BOUŘŃÁK
16.25 Sp1710 (JEDE JEN V NEDĚLI a sv.)!


Tedy zase další redukce na naší trati.

DOTAZY:

1) Co na to říkáte? (dopisu z Minist. dopravy a rychlíků na trati 110)
2) Jaký by jste navrhli jízdní řád pro trať 110 a zda by jste zařadili rychlíky nebo raději jen spěšné vlaky?

Dotazy jiného rázu:

3) Nevíte někdo co je to za nákladní vlak, který často vidím kolem asi 18.30 odjíždět ve směru Slaný-Podlešín. Má asi 12 vagónů.
Zajímalo by mě jak často jezdí, kam jezdí a jak silná je ve Slaném v současné době nákladní dopravy a zda se blízká na lepší čase.

4) Lidé si hodně stěžují na závory u ČSAD ve směru na Podlešín a v druhém směru na Zlonice u Sokolovny.
Je tam velká prodleva od stažení závor až ke skutečné jízdě vlaku. Vím, že daný úsek je řízen mechanicky ze strojíren z obou stran nádraží. Navíc zelená na nádraží pro strojvedoucího nenaskočí dříve, než se stáhnou závory. Pak ještě výpravčí, rozjezd vlaku a dojezd k sokolovně nějaký čas zabere.

Jaké navrhujete řešení? Lze i na nádraží zautomatizovat stahování závor jako třeba na Pražském předměstí. Proč je stále v provozu hláska Drchkov, když by stačilo udělat automatiku a ušetřit pracovní sílu?

Těším se na odpovědi na mé dotazy a reakce na článek.

Hezký den


AŤ ŽIJE TRAŤ 110!!!
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 16:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ppss: Já bych to klidně všechno převedl na Sp.Podle mě je ten návrh provozu dálkové dopravy na 110 lepší než současný platný.

Co bych vytknul
So+Ne+sváky směr Most:
Sp bouřňák by jel později o 30-60 min
Sp 1710 denně
So+Ne+svátky směr Praha:
Sp 1711 denně


A hláska Drchkov je už co pamatuju nefunkční.odhaduji nejméně 10 let.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 21:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký by jste navrhli ... zda by jste zařadili... a zda se blízká na lepší časy.
Pane kolego, nic proti Vaší snaze znovu roztočit kolotoč různých mínění o provozu na pomalu skomírající trati. Ale pokud už se někam rozhodnete psát dopisy, případně rozsáhlé komentáře do diskuzí, bylo by asi vhodné zopakovat si aspoň trochu gramatická pravidla.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 08:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes 854 na ranní Luně mezi Zlonicemi a Slaným. Do Prahy to s +45 dotáhla 751(.138?). Zřejmě kvůli tomu měl +35 i Os 6531.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jej já to psal omylem do vedlejší diskuse... takže jen doplním, ta berta byla 232, 138 zroivna v depotu
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 818 +40 Min?? Že by náhrada??..
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, jela 751.364, a ipřesto že jsem hnal na kole do Zeměch jak debil tak mi ujela prej asi o 5 minut... tak snad vztanu zejtra ráno
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: Tak já sem ho stihnul,ale foto nic moc...Konečně taky jednou koncert na 110 - beztlumičovka 751.363
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 18:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jsem z toho teda takovou radost jako vy rozhodně při tom 40 minutovým čekání na Masaryčce neměl Nechal jsem si ujet nacpaný Sp 1772 s vírou, že pojedu pár minut po něm prázdným Btn - hlášení o zpoždění se jak naschvál ozvalo přesně ve chvíli, kdy se 1772 rozjel 451.010 v 16:10 jsem v tomto vedru jet odmítl.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 18:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3) Nevíte někdo co je to za nákladní vlak, který často vidím kolem asi 18.30 odjíždět ve směru Slaný-Podlešín. Má asi 12 vagónů.
Zajímalo by mě jak často jezdí, kam jezdí a jak silná je ve Slaném v současné době nákladní dopravy a zda se blízká na lepší čase.


Jedná se o vlak Nex 55001 a jede až kamsi do Ostravy. V současné době se ve Slaném nakládá pouze dřevo (zřídkakdy šrot) a sem tam něco z vlečky ZZN nebo Mailleru.



4) Lidé si hodně stěžují na závory u ČSAD ve směru na Podlešín a v druhém směru na Zlonice u Sokolovny.
Je tam velká prodleva od stažení závor až ke skutečné jízdě vlaku. Vím, že daný úsek je řízen mechanicky ze strojíren z obou stran nádraží. Navíc zelená na nádraží pro strojvedoucího nenaskočí dříve, než se stáhnou závory. Pak ještě výpravčí, rozjezd vlaku a dojezd k sokolovně nějaký čas zabere.

Jaké navrhujete řešení? Lze i na nádraží zautomatizovat stahování závor jako třeba na Pražském předměstí.


Podle mého názoru by tam vzhledem k blízkosti závor od nádraží (stojícího vlaku) nevyšly předzvánění doby, tzn.-po odjezdu vlaku, než by se stáhly závory, už tam byl ten vlak byl.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 20:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: no tim os v 16:10 jsem jel právě, jsem ho stihl jen tak tak a pak jsem docela čuměl když souprava pro Lunu stále stála v Bubenči... asi bych to i stihl jenže jsem jaksi asi těch 5-10 minut hledal foták:-(
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: Nejspíš si to popletl se Strojírnou.
ICQ -> 21 65 33 068
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je celkem jedno, s čím si to popletl, ale jedna zrušená hláska nic neřeší a úspora na mzdách bude minimální. Podle mě trať čeká buďto dálkovina a nebo postupná likvidace, protože současná "personální nenažranost" 110 je dlouhodobě neudržitelná. Jiné řešení pro 110 neexistuje. Řek bych, že Kralupy - Slaný čeká dálkovina, Slaný - Louny (Peruc) naopak likvidace, při dobré konstelaci možná D3.
Jestli by skoro nebylo lepší dát do Klobuk dva samovraty a zavřít to tam. :-) Když už holt bude ta dálkovina do Peruce....
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 11:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera jel večerní kerosin na středokule už po Luně asi proto že byly volné mašiny, když je ted ta výluka na Zákolany a nemusejí tudíž tahat rychloběžku do KLadna... včele 751.138+751.239 a na postrku 751.004+751.167 (004 jako náhrada za nemocnou 147... ale ted už je ve dvojčeti zase něco jiného pač 004ka už jezdí opět Prahu)
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 14:50:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.....tak proto se včera po osmé večer ploužila podbíječka Minicema na Otvovice...
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 15:21:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...kámoš uklízel flešku
 
asi desítka je stále moc a budeme muset opět zavést "předběžce" s červeným praporkem :-)
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 18:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a poběží před autem, aby stačil strojvedoucí zastavit, když to jinak "nestíhá"...
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 10:56:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....ale né... dříve se běhalo přeci před vlakem....
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 16:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kpy: zajímavé, já slyšel vždy jen o běhání před auty...
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 17:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Běhávalo se před auty i před vlaky. Dnes by se předběžci samozřejmě srazili a bylo by zase co vyšetřovat.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 20:56:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....nějak nemohu spát, je hrozné ticho....ty vlaky na kladenské trati mi nějak chyběj...jinak jdou do toho důkladně. U minické zastávky rozebrali komplet propustek ( byl totálně rozpadlej a podpřenej asi dvaceti traverzama....) je u silnice, tak je vidět. Nevíte co kde ještě opravují?

Metcalf:alespoň by měli ouřadové co dělat :-)
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v tomto týdnu snad potřetí zdechla ranní Luna. Tentokrát mezi Slaným a Slaným předměstí. Nejlepší na tom bylo, že cca 30 minut byly stažený závory a vyvolalo to celkem solidní dopravní kolaps.
A Zpoždění vlaku mi suveréně v 6:42 ohlásilo, že Luna je už v Podlešíně a včas. :-(
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, byla to zase 854.216 Do Kralup přijela s nějakou 751 se zpožděním 42 minut, zde však tato lokomotiva byla odpojena a byla připojena jiná - 751.138, což jsem nepochopil. (leda že chcípala i ta 751 :-) Na odjezdu tak +50.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky výluce na trati 093 je na 110 opravdu rušno :-) Doporučuju vyrazit

A jako třešnička na dortu - včera se Podlešínem prohnala Lv66587/75567 tj 750.079. Kam a za jakým účelem to jelo, nevím, tudíž nepovím.

Byl jsem v Podlešíně zase po dlouhé době zavzpomínat a potěšilo mě, když jsem viděl, že se za den do Středokluk vyjelo 2x s kerosinem a třetí odstavili ve Zvolíku s tím, že Středokluky jsou plné. Večer se přihnaly Třince (takové ty sakra těžké ingoty do Dubí). Vlak stíhal vlak a mně se to vážně líbilo :-)

Jen tak dáááále ;-)

Takový provoz už na 070 mít nebudu :-(
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace