K-report
 

Archiv do 16.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Staré archivy » Archiv do 16.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 16:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEST: je to spíše náhrada stanic, kde se jezdí na hubu nebo klíče apod. Ve své podstatě jde do TESTu zavázat skoro vše a skoro všeš jde v TESTu vynechat
Prostě univerzální ZZ

Qěcy: už ne, byl jsem násilím odvlečen (a internován) do obvodu Hl.n.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 19:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: Je to přesně tak, jak si myslíte.
Jakub_M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.56.170
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 09:23:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji všem za odpovědi. Ani jsem nečekal, že se to tu tak rozvášní :-) Jinak pro zájemce -
požadavek na přenos červené jsem nakonec našel také v TNŽ 34 2620 a je podle všeho vyžadován u ZZ 3. kategorie.

to Plešoun: K 2000, K 2002 jsou elektronická stavědla pro menší až střední stanice od Starmonu (i pro ČD/SŽDC), plus samozřejmě jsou "zakuklené" v těch ESÁch do metra, jak tu správně píše Ramsák.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 11:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč také v TNŽ 34 2620, když je tato norma základ? Přenos je požadován u SZZ a TZZ 3. kategorie a u nižších kategorií, pokud jsou použita závislá světelná návěstidla.
Jakub_M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.56.170
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 13:53:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

také = mimo tuto diskusi.
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 15:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zv94: Mohl bych také ješte poprosit? Předem díky.

Plešoun: Neměl bys nahodou i fotku, jak to vypadalo po tom rozřezu před otevřením?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 16:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic: neměl, protože jsem u toho byl až druhý den. Ale nebylo tam nic zvláštního vidět. Jen ohnutá pravítka a že je ohnutá tyč jsem zjistil až při montáži nových pravítek, když to nepasovalo o několik cm.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 23.6.2007
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:04:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zv94:

Typové elektrické stavědlo (TEST) pokud vím bylo původně koncipováno jako náhrada či novostavba SZZ na tratích s menším rozsahem dopravy, kde se nevyplatilo dělat RZZ z důvodu finančních.

Hlavní výhodou testu oproti reléovce je nezávislost zapojení vnitřních souborů (=releových bloků) na typologii kolejiště (!!). Velké množství variant mělo umožňovat přesné "přizbůsobení" požadavkům stanic, takže někde KO, někde jen IK, někde zabezpečené posuny, někde nee atd. Nějako ta myšlenka ale asi "krachla" na penězích, takže dneska tuším je zab. zař. TEST instalován jen v relativně malém počtu - 100 ks.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 07:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Plešoun: To byla situce, že se výměna říznutím přiblížila k závorníku, když se to mohlo vyboulit, že ? Protože kdyby se řízlo opačným směrem, tak se nutně někde něco musí utrhnout.
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: Neva, díky.

Slídil: Taky jsem o tom přemýšlel a takové situaci by nasvědčovala i ta fotka. Domnívám se, že i na ní je ten závorník ještě uzávorovaný pro polohu jazyků, kdy jsou nálitky na pravítkách právě vně "hrnce".
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6313
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neni to tak dycky? aneb nejsou tam závorníky 2? pro každou polohu, když je nutné závorovat obě polohy.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: To není - v této poloze se o ten obrubník zvnějšku (skoro) opírá ten nálitek na spodním pravítku (viz fotka), které tak drží zavřený hákový závěr u vzdálenějšího jazyka. Po přestavení do opačné polohy se oba nálitky dostanou dovnitř a po uzávorování se pak nálitek na horním pravítku "opírá" zevnitř o ten obrubník a tím přidržuje hákový závěr pro bližší jazyk. Pokud se pletu, tak mě prosím opravte.
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Jinak na té fotce jsou vidět i nálitky na tom obrubníku (na fotce pod a nad tím spodním pravítkem), které zajišťují, že lze uzávorovat pouze do takové polohy, do které je přestavená výměna.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:39:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEST instalován jen v relativně malém počtu - 100 ks.
To se vám zdá málo?
Z Prahy do Ostravy to není ani 50 stanic, takže odhadneme, že co do počtu je TEST srovnatelný s rozsahem křemíkovek na všech koridorech.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 12:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typové elektrické stavědlo (TEST) pokud vím bylo původně koncipováno jako náhrada či novostavba SZZ na tratích s menším rozsahem dopravy, kde se nevyplatilo dělat RZZ z důvodu finančních.


Ale lajs TEST byl jakýsi konkurenční project (trucpodnik)SUDOPu a řada těch TESTů pak byla ve finále dražší, než AŽD-71. V těch ořezaných verzích zase nezlepšila kolikrát vůbec nic.

Jinak 100 kusů je hodně, zhruba tolik u nás běhá křemíkovek či AŽD-71(tuším 138 aplikací vč. Slovenska a vleček).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6317
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže 1 závorník umí závorovat obě polohy?
ale na elmech jsou na to 2 páky nebo ne?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:55:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aleš Liesk:

Ano, málo vzhledem k počtu všech dopraven na síti SŽDC, s.o, nikoliv málo vzhledem k "vyzobu" vůči křemíkovkám:--)).

ad RadekŠ: TEST z merita věci nemohl/nemůže být "konkurenční projekt" vůči stávajícímu RŽD.

Zdravím.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: závorník buď závoruje jenom jednu polohu , nebo také závoruje obě polohy, jestli že závoruje obě polohy tak se obsluhuje dvojtou , trojstavnou, nebo možná i trojpolohovou závorníkovou pákou.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 07:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEST z merita věci nemohl/nemůže být "konkurenční projekt" vůči stávajícímu RŽD.


Fakt si to myslíte ?
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdykoliv si vzpomenu na stanici Písek (200) a její zabzař Test, kdy stanice dál funguje jako stanice u 4 volů (jsou tam 3 stavědla), protože tam nejsou KO či PN, tak se mi otvírá kudla v kapse, za ty vyhozený prachy. Klidně tam mohli nechat elektromechaniku. Docela by mě zajímalo, kolik takových paskviloidních Trestů z jejich celkového množství je.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil:
Jeden je v Braníku, kde se TESTem nahradila jenom tabule s klíčema. Takže výhybky házejí dva výhybkáři ručně.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.74
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 12:52:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slidil:

No, TEST byl koncipován jako buďto jedno ústřední stavědlo nebo jedno řídící a k tomu závislá, takže žádné anomálie se nekonají.

Zdravím.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, TEST byl koncipován jako buďto jedno ústřední stavědlo nebo jedno řídící a k tomu závislá, takže žádné anomálie se nekonají.

Já vím - je pátek. Ale to Vás totálně nezbavuje možnosti myslet hlavou.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.74
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:26:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

Já vím - je pátek. Ale to Vás totálně nezbavuje možnosti myslet hlavou

Marně přemýšlím jak se tato věta týká zab. zař. TEST...

Přeji pěkný víkend, speciálně jenom Vám, věřím, že si ho zasloužíte...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Tak tohle je opravdu trochu přehnaná reakce! TESTy skutečně mohou mít i závislá stavědla, třeba v Liberci hl.n. je jich rovnou 5 (z toho tedy 1 elektromechanické).
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Citátor: Slídil píše že aplikace TESTů jsou kolikrát uhozené (což je bohužel smutná pravda) a Vy mu na to píšete to co píšete.

Ad Mirekm: Je mi dávno známo - tzv. TEST-C a jeho zcela odstrašující aplikace v Liberci taky.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEST: Typové elektronické stavědlo - tak nechť mi někdo definuje co to znaméná ve vztahu ke konstrukci zab.zař....

Třeba (viz předešlé diskuze) najdeme test na St.9 v Přerově provázaná z elmech., to je paskvil. Ale třeba ukázkový TEST je v Mor. Berouně, Středoklukách, Pha-Řeporyjích, Ivanovice na Hané...
Váže se na rozdíl od RZZ 71 k nějakému bodu v kolejišti (od/k náv S...). RZZ 71 je to jedno, to umí jezdit horem-dolem.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 19:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEST, je Typové ELEKTRICKÉ STavědlo (nikoli elektronické). A to proto, že je lze, přizpůsobit libovolnému zabezpečovacímu zařízení. Podle toho to pak vypadá.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 20:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oprava příspěvku č.255 ... vlaková cesta se váže k jednomu bodu v kolejišti...
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
zvedavec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.56.170
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 21:17:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo prosím odtajnit slovo "křemíkovka"?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 21:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvedavec:

Reléovka je z relátek
Křemíkovka je z křemíku - polovodičových součástek - elektronika
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 22:03:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte niekde niečo takéto z unifikovaných panelov pre provizórne zab.zar.? Ospravedlňte kvalitu - mobil...
 
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 03:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak myslím, že toto se už nepoužívá - na vlastní kůži jsem to zažil v 80. letech při přestavbě tratí 220 + 190 v rámci výstavby JETE - v těch bednách dole byly relátka, takže to byl řádnej opruz... Myslím, že dnes se používá (i jako provizorní zabzař) už jen ESA. Anebo klíče, což asi čeká velenickou...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 08:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Pro provizorky se používá i kontejnerové ETB-čko.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 14:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, např. Odb. Bedrč mezi Benešovem a Čerčany je ETB v kontíku.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 30.6.2007
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 18:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, ale pořád je to asi kvalitativně na vyšší úrovni, než to co tu ukazuje Esíčko, ne?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 18:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je, vývoj jde dopředu. Ale záleží na aplikaci PZZ, pokud budu chtít provizorně nahradit jednodušší závislosti, vystačím několika stojany a nebudu tam tahat kontejner, jehož pronájem není zrovna levnou záležitostí. Například při přestavbě dvaadvacítek na jedenáctky vystačil jeden stojan napojený na desku a klíče.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:22:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto skvelé provizórne zariadenie je v prevádzke 34 rokov v jednej bezvýznamnej staničke na Slovensku kde je 5 stavadiel, 23 dopravných koľají, 2/3 koľajiska bez koľajových obvodov tak chodíme zisťovať voľnosť jak na vesnici, na štyroch stavadlách skupinové návestidlá bez PN platné iba pre vlaky, tretina vlakových ciest úplne bez záveru výmen... Čo by som dal za kontejnerové ETB-éčko
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 09:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stránky ažd v novém kabátě:
- v produktech přibyl sloupeček o doz1, v jopu pěkný obrázek Děčína,
- mezi referencemi několik dříve nevyvěšených křídových papírů (Bohumín, Blatno, Teplice, cdp Přerov)
- mezi prospekty o firmě (v sekci ke stažení) pár nových obrázků v almanachu k 50. výročí (méně vídaná dvořišťská dálkovina na str. 11-12, starší kuriozitka! v podobě demodálkovny Opatov-Adamov na str. 22, +nějaké ty historické fotečky - soudruzi/strýcové na věžích či bobinách, apod.)
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 17:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz k AHr:
Vlak projede úsekem s AHr (nemyslím jeden oddíl, ale celý úsek mezi stanicemi), vjede celý do další stanice a do úseku není postavena další vlaková cesta.
Rozsvítí se na návěstidle AHr ve směru posledního vlaku opět volno, nebo se čeká až na postavení další cesty?
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 17:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oddílové návěstidlo automatického hradla zaujme základní stav - návěst "volno" (ve směru dovolené jízdy vlaku). V opačném směru svítí návěst "stůj".
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 18:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: TEST s ručním stavěním výhybek je také v Ledči nad Sázavou či v Bechyni.
Zaple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 19:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K AH: první AH svítila stejně jako AB ve směru uděleného traťového souhlasu.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 08:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer, Zaple: Děkuji.

Na starém bábobloku předpokládám, že se staví na volno, až když se hradlař(ka)/hláskař(ka) dozví, že jede další vlak.
Ramsák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 09:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Většina provizorek při koridorizaci byla vybavena zab. zař. typu MOZAS (v kontejnerech) a někde i K2000.
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 12:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo znalý říct jakej je rozdíl mezi těmito PZZ? Jedná se o PZS 3SI a PZS 3S a dále PZS 3ZI a PZS 3Z. Jedná se mi o to I na konci. Ve vysvětlivkách je uveden totiž jenom ten bez I, tak bych se rád zeptal co to I znamená. Moc díky
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 12:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V TTP je to trošku zjednodušené a neuvádí se tam všechny informace o typu přejezdu, ale význam je následující:
I - přenos informací o stavu PZS obsluhujícímu zaměstnanci,
L - přenos informace o stavu do přejezdníku nebo návěstidla, který přejezd kryje,
Z - PZS se závorami,
S - PZS bez závor,
B - PZS s pozitivní signalizací,
N - PZS bez pozitivní signalizace.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 13:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Většina provizorek při koridorizaci byla vybavena zab. zař. typu MOZAS (v kontejnerech) a někde i K2000.

Na I.+II. koridoru ano, ale na 4. zatím převládá ESA11 - provizorka Strančice, Uhříněves, Říčany. Na odb. Bedrč, jak psal Plešoun, je ETBéčko, na odb. Doubí (pokud mne paměť neklame) je právě MOZAS. A v Benešově se také připravuje ESA.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 15:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy má naprostou pravdu. V Benešově je použit kontejner ze Strančic. Dal bych sem fotku, jak vypadá buňka ETB uvnitř, ale nejsem si jistý, jestli mohu. Zeptám se a potom uvidíme.
Stejně tak zjistím, jestli mohou ven fotky zab.zař., které je od Benešova po Senohraby. V Bene bude za chvíli končit elmech, takže jí asi dám na web 4koridor. Ale až časem.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 1.7.2007
Tbtom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 19:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kontejner(ESA11) ze Stránčic byl na 100% použit jako provizorka v Křimicích IV.koridor, nyní po přesunu slouží v Kozolupech. Na stojanech jsou ještě původní popisy Stránčice z výroby.
V Pňovanech je nově vyrobený kontejner.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 19:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tbtom: dobrý, teď jsi mě dostal. Mě tvrdili montážníci, že je to ten Strančický. Tak to beru zpět
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.7.2007
JJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 20:40:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad esíčko: Co je to za stanici?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 20:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ:
Košice. (Je to napsáno na fotce kosmického řídícího střediska v esíčkově příspěvku z 29.6.2007).
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 15:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dobrý, teď je to opravdu zamotanka. Nechal jsem se přesvědčit, že v Bene není kontík ze Strančic. A dneska jsem na něj kouknul a na boku je nalepený plakát, který zve na nějakou merendu do Říčan
I když, upřímně, ono je to fuk, odkud je, protože se stejně předělává pro každou provizorku jiná konfigurace. Proto možná jsou někde stojany ze Strančo
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.7.2007
Ramsák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 00:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to koudy: MOZAS není jen v Doubí, ale je hlavně v Plané nad Lužnicí a to Doubí je odtud ovládané. Dále k těm provizorkám na IV. koridoru: obchod bych popsal asi takto. Tak zákazník chce stříbrná jablka, ale zaplatí bez problémů jako za zlatá (stříbrná jak známo stojí míň). Ale někdo se zbláznil, že dá raději zlatá, že je škoda něco na tom vydělat a hlavně dát najevo, že jsou i stříbrná dostačující. No přeberte si to jak chcete. Ještě, že ke zlatým jablkům nedávají jako bonus lupu na hledání červů to by asi byl obchod už až dost cool.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 12:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebude ono to spíš tak, že docela záleží, co je zrovna dostupné (viz termíny spouštění a demontáží), co se kam vejde ("typové" provizorní zabzaž pro stanici na dvojkolejné trati se 4 dopravními kolejemi, takže bude fuk, jestli se jedná o Stránčice, nebo Hoštejn; ale Běchovice nebo Benešov se tam nevejdou), a tak podobně ?

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Vencarail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tbtom: Musím Ti oponovat. Jelikož to jsou moje stavby tak Ti můžu s určitostí tvrdit kterej je odkud. Řeknu Ti Obě stavby:
1) Strančice - Hostivař
Strančice - kontejner úplně nový
Říčany - kontejner úplně nový
Uhříněves - kontejnery převezeny z Lanžhota

2)Plzeň - Stříbro
Křimice - kontejner úplně nový (původně měl být použit ve Strančicích, ale jelikož Strančice měli pozdější aktivaci cca o 2 měsíce byl tento kontejner předrátován a pro Strančice byl vyroben další kontejner)
Vencarail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Plešoun Ty kontejnery jsou universální. Je to nachstaný např pro pětiznaký návěstidla a když je potřeba čtyřznak udělají se drubné bezpečnostní úpravy, aby nějaká dobrá duše nepřidávala relátka a ESA z toho potom měla guláš. Stejné je to s přestavníky plácnu odhadem že kontejner je pro 25 přestavníků a stanice jich využije jen 20.
Jediný co se musí dělat pro každou stanici zvlášť je vana s PN. Tak že když se to převáží do jiné stanice tak se dělají jen drobné drátové úpravy a změna SW.
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 07:48:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo tady psal o Testu, že je to velmi variabilní zařízení. To jistě je. Doposud jsem si myslel, že se jedná o SZZ pouze 2. kategorie. Zajímalo by mě, jestli se dá konfigurovat jako SZZ 3. kategorie. Pokud ne, zapomeňte na DOZ s Testem.

Můj názor je, že toto zařízení je bezperspektivní.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman : U nás v susednej stanici máme Test. Má koľajové a výmenové obvody, Trať. zab.zar. z jednej strany aut,trať. súhlas, ( AB bez odd. návestidla) s úpnou kontrolou voľnosti trate. Z druhej strany je elektromechanika so svetelnými návestidlami s rýchl. náv. sústavou a TZZ je RPB. A funguje to, ak máme elektriku.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace