K-report
 

Archiv do 17.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 17.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kočka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:03:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vjezdu měl PN (<=> Jízda podle rozhledových poměrů), přesto jel tak rychle, že nebyl schopen zastavit vlak před stojícími vozidly ve společné jízdní cestě....

O předání dispozic, které by umožnily nerespektování výše uvedeného, hlasovými radiovými prostředky není v D2 nic k nalezení ....
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:08:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidský činitel bohužel dřív nebo později vždy selže. Na železnici se jezdí, dokud vedou koleje, i kdyby trakaře padaly. Dopravní a návěstní předpisy jsou pak kompromisem mezi bezpečností a plynulostí dopravy. V letecké dopravě jsou všechny důležité přístroje zálohované, když selže všechno, tak se prostě nelítá. V tom je dost zásadní rozdíl, který stojí za zamyšlení.

Naše předpisy navíc nejsou vždy zcela jednoznačné, na všechno existuje někde nějaká výjimka. Krkolomný je už jenom ten název "Předpis pro organizování a provozování drážní dopravy". Kdo tohle vymyslel? Dřív to byly Dopravní předpisy. Někdy mám pocit, že se změny dělají samoúčelně, aby předpisáři vykázali nějakou činnost. Očekávám kamenování...
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Láďa: to je citace z D1. Pokud však jede na obsazenou kolej musí být VŽDY zpraven. Tak to vypadá, že strojvedoucí nebyl zpraven a tudíž jel "podle rozhledu". A tím nečekal ptg na koleji, zvlášť při uvedeném hlášení ve vysílačce. Vzhledem ke stavební činnosti na uvedené trati a povaze vedeného vlaku mohl tušit např. poruchu na ZZ. A je praxí, že pokud mě nejde stavět a rozsvítím PN na vjezdu tak se ozvu (u nás TRS) např." v Plzni-xxx máte postaveno po 2.koleji do XY". Strojvedoucí "něco takového" dostal. A taky tak jednal.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4285
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tak čtu, tak si říkám - v tomto případně je rozvoj techniky sloužící jinak ke zvýšení bezpečnosti (vysílačky a tak) paradoxně do jisté míry i jedním z faktorů, které k nehodě přispěly. Protože kdyby ta vysílačka použita nebyla, fíra toho R by asi jel opatrněji a asi by stihl zastavit. Tím ovšem rozhodně neříkám zavrhněme techniku, neinformujeme nikoho, vraťme se do jeskyň...

PS: všude se teď omílá, že R jel "moc rychle". Pominu-li fakt, že rozdíl 44km/h vs. povolených 40km/h je zanedbatelný (a na silnicích je podobné překročení rychlosti i tolerováno), koukám, že to eso jelo druhým stanovištěm v čele. Není ovšem registrační rychloměr na prvním?? Tedy, pokud nemá už elektronický..?! Kdo na těch mašinách jezdí, dobře ví, že rozdíly mezi tím, co ukazují jednotlivé rychloměry bývají v řádu km běžné...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera jsem nahral ze Zprav TV Nova, jak v Cercanech roztrhavali ty soupravy. Opravdu zajimavy zaber - redaktor taky rikal, ze tam na to zrejme celou dobu cekal.
Mozna se mi to video podari dat nekam na verejny prostor, anebo to muzu zajemcum dat na svou domenu a poslu link. Nerad bych ale, aby mi zase kvuli prestreleni datoveho limitu vypnuli domenu, jako minule, kdyz byla ta nehoda Mn v Mnisku.
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: Chaos a přetěžování výpravčích se nezdají být pravým důvodem, vzhledem k tomu že jeden z těch dvou měl právě čas si dojít na nákup ;) NO-OFFENSE ;)

Jinak mně se průšvihy (pravda v jiné branži) kupodivu nestávají v době chaosu a přetěžování, ale zásadně v době klídku a zaběhlých kolejí..
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6948
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web: od rána to byla první chvíle, kdy se zklidnila doprava a během následujících cca 40 minut měl projet či přijet do stanice pouze jediný vlak a tím byl R 633. Pak by se doprava zase zahustila. Takže to byla asi jediná vhodná chvíle, kdy si mohl odběhnout něco koupit k jídlu, než mu před polednem nejspíš zavřou v obchodech (byla sobota).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:12:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže odborníci to už mají, jak vidím, uzavřené. Mně v tom ještě chybí malé drobnosti jako třeba na kterou kolej dával výpravčí signalistům tu 633, případně zda měl výhybky pod závěrem.

Každopádně reakce GŘ je rychlá - více kontrol o sobotách, nedělích a svátcích. Každé dopravní stanoviště minimálně 1x za měsíc. Když má takový dozorčí 6 stanic na 60ti km tak bez služebního auta může zapomenout na slovo "weekend". Stejně znělo nějak cize. Takový "subotnik", to zní aspoň tak slovansky..
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristovo noho.... tady je odborníků jak v Rádiu Jerevan... Ano, Kuzma Kuzmič vyhrál 300 dolarů v pokeru - ale nebyly to dolary, ale rubly, nebyl to poker, ale skořápky a ty peníze nevyhrál, ale prohrál... :-).
Mohli by se P.T. vážení diskutující vždycky obtěžovat alespoň tím, že se seznámí s tím, co už bylo řečeno a potvrzeno nebo vyvráceno?
Namátkou - Mawerick: Pokud však jede na obsazenou kolej musí být VŽDY zpraven. ...copak někdo vůbec může myslet vážně, že projíždějící rychlík vjíždí na obsazenou kolej? Jakou to má logiku, tahle úvaha?
Rk_kn: to nie sú dlhé súpravy, keď počítame 5 alebo 4 x 25 m ...ty panťáky byly dva, stačí číst nebo se podívat na fotky, které tu jsou v tématu...
Corllin: Tolik spekulace,která stojí na pevných základech.Znám z praxe. ..Vaší stanici se rád vyhnu, jestli takhle spekulujete při výkonu služby...popis dopravní situace a čísel kolejí je o pár příspěvků dříve u lidí se znalostí místní situace

Člověk se diví hyjenám z TV Noha a spol., co jsou schopni vykládat, ale oni jim často svoje doměnky navykládají lidé "z praxe".
Čerčany jsou průšvih, jaký tu dlouho nebyl a doufejme, že dlouho nebude. A mohlo být hůř, mnohem hůř. Kromě mrtvého fýry z panťáku to znamená zhroucení životů spousty dalších lidí, těch zúčastněných i jejich blízkých. Je třeba si z toho vzít poučení a dělat všechno proto, aby už nic takového nepostihlo další lidi. Ale prosím věcně a bez spekulací a lovení senzací.
Vyčkejme na výsledky šetření...
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin : Mám stiahnutý gif náčert nehodovej situácie. Tam je nakreslená nehoda na 1. st. koľaji. Rychlík išiel z 2. trať a mal postavené výmeny na 1, st. obsadenú pantografom. Ty uvádzaš, že predošlý osobný odchádzal zo 4. k. ale po nehode sa ukázalo, že signalista mal koľ. spojku z 2. tr. na 1. staničnú postavenú do odbočky. Toto mi veľmu nesedí. Ináč , tiež sa prikláňam k názoru, že zrejme signalista nemal riadne postavenú, a elektricky záverom výmen uzavretú vl. cestu. Tým pádom výpravca nemal kontrolu správneho postavenia vl. cesty na pražskom zhlaví. Okrem toho, pokynom vo vysielačke spravil druhú chybu a zneistil aj rušňovodiča.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

schéma nehody
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holešovice-Rokytka : údajně přejetá osoba
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sch=ma nehody
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn: Mám dotaz, nemyslíš, že by se slušelo napsat, odkud jsi to schéma vzal ?

(Příspěvek byl editován uživatelem hyvrysák.)
vemeno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.100.116
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:27:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bla bla
vemeno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.100.116
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:33:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo z vás kdo si dovolí kritizovat činnost strojvedoucího z nehody z Čerčanech je taky strojvedoucí a rozumí specifikům této profese ????? Je to vůbec někdo z vás co to kritizujete!!??
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poborskiii:Nikde jsem nenapsal,že vycházím ze znalosti poměrů v Čerčanech,ale z toho,že si myslím jak to asi bylo,ale kdyby jsi to četl pozorně,tak to byla jen úvaha.
Ad Johny11:Pokud jsi četl můj příspěvek POZORNĚ tak by jsi zjistil,že jsem mimojiné psal,že jsem dvěma takovým průšvihům zabránil.Naopak.Pokud by bylo víc takových signalistů jako jsem já,bylo by to určitě míň průšvihovější,takže pokud máš nějakou připomínku,tak si nejdřív přečti co kdo kde psal.Každá úvaha totiž stojí za zvážení,ne každý je takový úžasný odborník jako ty a tato diskuze není jen pro zaměstance dráhy,ale i pro laiky,tedy hlavně pro ně.Co jsou pro nádražáky věci samozřejmé jsou pro laiky věci nové!!!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem Corllin .)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:06:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web: vzhledem k tomu že jeden z těch dvou měl právě čas si dojít na nákup

Ve dvanáctihodinové směně těžko můžete po někom chtít, aby nejedl. V jízdním řádu přestávky na jídlo mezi vlaky nejsou. Ráno před šestou si toho v sobotu moc nekoupí, odpoledne už taky ne. Pokud jsou ve stanici dva výpravčí odpovídající kvalifikace, je to jako když se kapitán letadla jde vyčůrat a předá řízení druhému pilotovi.
Vy jste v práci kratší dobu a přitom si klidně svačíte. Když dodáte nějaké tiskárně nebo reklamní agentuře vadné lepíky, tak jim je prostě vyměníte. Výpravčí tu možnost nemá.
A kdyby věděl, že se během jeho svačiny srazí vlaky, myslím, že by si ji rád odpustil.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6950
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: napsal jsi: Tím je to jasné. Vypadalo to asi následujícím způsobem: ....... Tolik spekulace,která stojí na pevných základech. Znám z praxe.. Právě, že jsem si tu úvahu pozorně přečetl, a proto jsem tě informoval, že je chybná, nejspíš protože vůbec nevíš, jaká byla situace v Čerčanech.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corillin: Přečtěte si po sobě svoje příspěvky 252 a 255
Ad Oldcerry:Že jsi si tak jistý, že jel na PN.Přečti si můj příspěvek.Viz výše.
Tím je to jasné.Vypadalo to asi následujícím způsobem:Byla dána příprava vlakové cesta z Prahy směrem na Benešov po 2 koleji.Jelikož před tím vjížděl ptg na 4 kolej zůstala vlaková cesta postavená na 4 a signalista si nevšiml,že nemá postavenou vlakovou cestu na 2,ale na 4.Tím pádem mu nešel zavřít závěr výměn a zavolal výpravčímu s tím,že mu nejde zavřít.Pro to výpravčí nařídil stisknutí PN s vědomím,že se jednalo o poruchu zab,zař. Ono se to občas stane a že je vlaková cesta postavená na 2 kolej nikoliv na 4.


Kdybyste si přečetl předchozí příspěvky, tak byste takové věci nepsal - bylo nezpochybnitelně řečeno, že jel na PN a na 1. SK. A nerozvíjel byste tady rádoby zasvěcené teorie o tom, že výpravčí předpokládal poruchu ZZ a blablabla....
Nejsem odborník a nebyl jsem u toho, proto se taky nepouštím do žádných spekulací, i když názor mám.
P.S.: Nevím o tom, že bychom si někdy potykali
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11 a Poborskiii:Vycházel jsem z logiky věci.Na víc neřešil jsem koleje,ale řešil jsem pravděpodobnou příčinu toho jak se to mohlo stát.Johny11 sice tvrdíš,že se nepouštíš do žádných spekulacích,nemáš pravdu.Kdyby jsi se do spekulace nepouštěl,tak mlčíš a nic říkat nebudeš.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Schéma je uverejnené v príspevku na web stránke railpage.net 14.7.07 , autor hyvrysák, plán : Plánek: Lukáš Procházka

Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vemeno: jsem strojvedoucí a tuhle trať jezdím dost let. nekritizoval jsem strjv,to v žádném případě. jsem nasrán jen kvůli tomu že
strojvedoucí doplatí na chyby někoho jiného.
to neznamená ale že něco vyčítám chybujícím...stane se....bohužel když se něco hýbe občas se to nepovede...jenž fíra se do toho namočí vždy...pánové asi opravdu víte prd o jěždění...ne že se hned někteří urazíte to nechci...kolega je mrtvý a druhý bude mít velké starosti....čert aby vzal předpisáře
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený Corlline, nespekuluji, pouze komentuji Vaše výroky a výroky jiných "spekulantů". Myslím, že v mých příspěvcích nenajdete jedinou teorii o tom, proč se to stalo, co kdo udělal nebo neudělal špatně nebo dobře. Toto je diskusní fórum, ale diskuse není snad blábolení o výmyslech. Váš příspěvek č. 258 zaslouží být zapsán do učebnice logiky. Člověče, psal jste vůbec o Čerčanech nebo jste si jen tak teoretizoval o tom, jak se mohla stát nehoda vláčku PIKO na modelovém kolejišti v Horní Dolní?
A znovu opakuji, že si nejsem vědom toho, že bychom se někde potkali a začali si tykat.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 00:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Netušil jsem, že by se na debatním serveru řešilo vykání i když u "nás" na busech se o to taky pár lidí občas pokusí. Jednou jste dva lidi se stejným zájmem, tak snad nikoho nezabije, že si tím pádem lidi tykají...
---
Teď už k diskusi: Jelikož znalostmi pouhého zájemce už absolutně nestíhám a omezuji se jen na čtení, poprosím někoho, aby mi alespoň vysvětlil číslování kolejí v Čerčanech, protože jsem z toho jelen. Měl jsem vždy za to, že 1. ST. kolej je přilehlá k nádr. budově a druhá... pátá následují po ní s tím, že kolej označovaná na plánku výše jako 6a (v terminologii je to 6. traťová?) byla vždy ohlašována jako "kolej za nádražní budovou". Jak je potom tedy označována kolej, která je na plánku jako "4"?
Nehoda se tím pádem stala na druhé koleji, ne na první, jak říkali i v TV!?? Tolik jen k upřesnění situace a už budu zase jen číst a kradmo studovat všechna "D"...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6957
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 00:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Číslování kolejí ve stanici je odvozeno od hlavních kolejí přicházejících do stanice. Na dvojkolejné trati jsou koleje označeny č.1 a č.2, ve stanici jsou pak vedlejší koleje číslovány vzestupně a to tak, že na stranu od 2. koleje sudými čísly (tzn. 4, 6, atd.) a na stranu od 1. koleje lichými čísly (tzn. 3, 5, atd.).
Čili pokud by se udělal příčný řez kolejištěm, vypadalo by to např. nějak takto:
9 - 7 - 5 - 3 - 1 - 2 - 4 - 6.

Konktétně v Čerčanech před staniční budovou je to takto:
... - 7 - 5 - 3 - 1 - 2 - 4 - staniční budova.
Protože v každé stanici je kolejiště jiné, tak pro cestující se používá jiné číslování, např. tak, že se počítají koleje od staniční budovy, ale může to být i jinak, záleží na místní situaci a je důležité, aby se v tom cestující vyznali. Ti narozdíl od dopravních zaměstnanců nepoznají, které koleje jsou ve stanic hlavní a které vedlejší.
Značení pro cestující by v Čerčanech vypadalo takto:
...- 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - staniční budova

Takže si stačí porovnat ta čísla.

A pokud je kolej rozdělena výhybkami či návěstidly (nebo i nějakým objektem - nástupištěm či budovou) rozdělena na více částí, tak se používá doplňkové značení pomocí písmen. Např. právě 6a, 6b apod.

A čím je kolejiště složitější, např. zaústěním více tratí, více vlečkami apod, tak tím číslování složitější a těžko splňující nějaká přesná pravidla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6958
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 01:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem ten první plánek zobrazuje schéma stanice až po následující koridorové modernizaci, takže nyní neplatí.

A jinak ta kusá kolej za budovou (směr Ledečko) je nyní označena jako č.8. Na opačném konci budovy(směrem k Benešovu) je manipulační kolej č.6.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Baník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 04:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se uklidněte !!!!
Jste všichni kritici opravdu tak dobří ?!
Není chyba někde jinde ?!
Já to těm výpravčím nezávidím a to jsem federant !!!
Všude , kolem Prahy rozjebané tratě , jízdní řády v tomto případě jsou k hovnu.
Na dráze se prostě splete jen jednou.
Nesuďte , nekritizujte a nepřeháňejte.....
Lidičky z provozu mě pochopí ihned , ostatní můžou jen trapně tlachat!!!!
Místo debilních a trapných ZARUČENÝCH informací se občas zamyslete nad sebou !!!!
Nikdo není neomylný!!!!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Baník:Díky.Měl jsem něco podobného na mysli.
Ad Oldcerry:Máš bohužel pravdu.Znáš to,když se něco podělá a je někdo kdo má zasáhnout,aby se to nestalo,tak selže všechno.Bohužel.
To je ten případ na který jsem upozorňoval.Páni z GŘ snižují stavy provozních zaměstnanců a pak se diví,že mají jednu hromadu za druhou.Při posuzování a vyšetřování nehody pak na provinilce koukají skrz prsty,ale už nevidí,že ten člověk pracoval 20 let bez nehody.Pánové zamyslete se.
Ad Johny11:Jestli jsi tak echtovní na tykání tak nemáš z dráhou co společného.Na dráze je samozřejmé,že si tam všichni tykají.Takže máš dvě možnost.Buď se s tím smířit,nebo sem nechodit.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Baník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybych měl díky těmto stránkám soudit , zdali u ČD pracují normální lidé , tak už opravdu nevím!
Doufám , ale opravdu pevně , že většina přispěvatelů nemá s dráhou nic společného !!!! Se mi snad zdá.....
Nebo ne ?!}}
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega Poborskiii zabudol ešte uviesť, pri číslovaní koľají , ale aj iných zariadení v st. rozhoduje určenie začiatku a konca trate. Väčšinou to zvyklo byť podľa projektu pri výstavbe trate. Je to určené v TTP. A potom, v klasickom prípade platí to čo zž bolo uvedené . Ešte pripomeniem, že v odbočných staniciach platí číslovanie podľa hlavnej, najdôležitejšej trate. Vo veľkých uzloch sa ešte používajú stovkové indexy, kedy sa rozlišujú rôzne obvody jednej uzlovej stanice. Napr. zriaď. skupina novej stanice , post. v r. 1977 - 1994, sa očíslovala ako 101 - 108 , doradu , bez rozlíšenia párnych a nepárnych čísel. Hoci podľa klasického systému by mala mať čísla 2 - 16.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové klid!Každý má právo na názor, i když někdy člověku vstávají vlasy na hlavě.Jinak se to posuzuje člověku ,který jezdí a jinak ,který je ve stanici a už nemluvím o těch, kteří toho o dopravě moc neví. Věřte ,že každý chodí do šichet s vědomím ,že svou práci odvede co nejlépe! A také se snaží , ale ruku na srdce , dá se to říci o našich nadřízených? Zpracování výluk a mimořádností ,to je někdy rébus a peskvil! Dál přadpisy ,to je kapitola na velmi dlouhou diskusi. Je mi líto všech zaměstnanců , kteří jsou v hledáčku Dr.inspekce! Nikoho nezajímá , že pracoval léta bez nehod , nyní je gauner ,lump a podle toho se sním zachází.(kolika lidem ČD za dlouholetou práci a po takovém maléru zajistila např. léčení u odborníků , protože to musí být srašné nervy a život se strasem).Škoda , že nelze např. useknout ruka nebo uši, možná by to spravilo useknutí hlavy. Ale buzerace je na každém kroku , dělání přesčasů atd. ,přerušené šichty ,špatné nocležny , a tím i odpočinek , katastrofa ,turnusy , že by člověk blil, ale všude přítomný bič,že ti někdo veme peníze za pitomost, ale páni se tváří a všude píší jak je vše v pohodě , viz plátek Železničář!Zpět k nehodě: Čerčany je velmi blbá stanice , nepřehledná ,fíra i když zde jezdí dlouho , ale vždy pátrá kam to jede, ale má spoustu dalších úkonů na mašině a okamžitě se rozhodnout , ale samo sebou věří těm co mu staví vlakovou cestu a jede! V nepřehlené stanici honí návěstidla a přemílá v hlavě některá předpisová ustanoveví, vše řečeno navíc je defakto usnadnění! A pak vlak nelze ani při sebevětší vůli zastavit HNED! A pánové , Vy všichni ze stanic atd. ,Vám bych povině dával jednou za půl roku svezení na mašině a valit to pořád sto i více a počasí nalevačku ,či další věci nebo dva tisice za zadek a stavění na posladní chvíli a co stanice to něco jiného atd. atd. Proto nesud'te a nechte závěry kompetentním úřadům!
P.S. i když mám pravidelný vjezd na obsazenou kolej a vidím , mám vždy nepříjemný pocit!!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Baník:Nedokážu posoudit poměr zaměstnanců a nadšenců.Nechápu proč doufáš,že většina pořispěvatelů nemá s drahou co společného??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lakro

Kde se to dá podepsat ..?? Mluvíte /píšete/ mě z duše ...


ICQ 237-113-861
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lakro: Plně se stotožňuji s tvým názorem.Bohužel provozní zaměstnanci jsou jenom povl a pánové na GŘ,kteří berou nekřesťanské peníze za nic bych nakopal do a vyhodil je do provozu ať vidí o čem to je.Oni prošustrují miliardy a nikoho to netrápí.To je v pořádku.To nemluvím o tom kolik utíká peněz pro neschopnost s nákladní přepravou.Ale to je na dlouhou debatu.Jen doufám,že začnou padat hlavy i tam.Na víc bych navrhoval,aby složili funkci všichni na GŘ,kteří se podílejí na určování toho,kolik je kde potřeba provozních zaměstnanců atp.Podívejte se na naše přesčasové hodiny.Není problém udělat za rok přes 400 přesčasových hodin.A to je vaše vina pánové,takže ne,že jsou obviněni jen zaměstnanci,kteří při nehodě pochybili,ale mají i krev na svých rukách pánové na GŘ,které bych obvinil s nima.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6363
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže schrnuto: R vjížděl z 2.TK na 1. staniční na přivolávačku? a ty žáby byly co? měl z nich být Os nebo to bylo nějaké Sv? a je tam elmech zabžař?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobo:Ten panťák měl být z něčeho obrat a měl se vracet do Prahy a v Čerčanech je elektromechanické zab.zař.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 10:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono uz to tady je ale ze
odkaz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6960
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 10:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: pročti si diskuzi Trať 220/221 - postřehy z provozu, tam jsem to včera vysvětloval a to včetně pravděpodobného důvodu, proč si výpravčí asi myslel, že je kolej volná.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6365
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dík. 221 nečtu, ale pročtu.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lakro:napsal jsi to výborně Láďo a já s tím plně souhlasím.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalu by stálo za úvahu dát to na papír a dát podepsat provozním zaměstnancům.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6963
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deník.cz
Ukrajina: Požár vlaku s fosforem na Ukrajině kontaminoval velkou oblast
dnes 12:58

Nehoda vlaku s nákladem žlutého fosforu, který vykolejil v pondělí na západní Ukrajině, způsobila zamoření rozsáhlé oblasti se 14 obcemi. Ukrajinský vicepremiér Oleksandr Kuzmuk srovnal nehodu s explozí reaktoru černobylské jaderné elektrárny v roce 1986. "Došlo k pohromě. Po černobylské katastrofě se nyní vypořádáváme s případem, který reálně ohrožuje naše lidi," řekl Kuzmuk. "Je to mimořádná událost, jejíž důsledky nelze ani předvídat," dodal.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ukrajina také viz zde:
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6964
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iDNES.cz
Na jihu Čech vykolejil nákladní vlak
17. července 2007 12:12
Nákladní vlak vykolejil dopoledne u železniční stanice Veselí nad Lužnicí. Nehodu likvidují hasiči Českých drah. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů se nikomu nic nestalo, vykolejené jsou dva vagony na trati z Veselí do Českých Velenic. Příčiny nehody zjišťuje Drážní inspekce.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Poslední reakce.... protože komu není rady...
1) vykání považuji v naší kultuře za normální slušnost mezi lidmi, kteří se neznají. Nevím kolik je Vám, Vy nevíte kolik je mně ...
2) toto není diskusní forum zaměstnanců ČD
3) ani na dráze není tykání normální, zkuste to, až k vám přijede na kontrolu dopravní kontrolor :-)
4) buďte tak laskav a všimněte si data mojí registrace a data svojí...nehodlám a ani nemohu tady zavádět nějaké "služební pořadí" nejsme na ČD, ale mírněte se v kladení ultimát
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:1)Nechápu,že Vám to mladý pane tak vadí.
2)To, že máte mladý pane starší registraci nic neznamená.Z nikoho se neposadim na zadek ani z Vás ne mladý pane.
3)S kontrolorem dopravy si tykám,jelikož je to můj bývalý výpravčí se kterým jsem sloužil
4)Nedal jsem Vám mladý pane ultimátum,ale doporučení.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Vykolejení při posunu, žádnej vlak, novináři z toho zas dělaj kachnu.
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 15:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem poctivě přečetl celou tuto diskuzi. Předesílám, že jako fíra jsem jezdil i "Budějce", i "Pacifik" a tedy Čerč znám velmi dobře, jako i všechny výpravčí tam. Nikdy si tam žádný na nic nehrál, je tam fajn parta a to, co se stalo, je hrozná tragédie.

Ale začnu od konce - pokud rychlobrzda na 363 měla být účinná, tedy s EDB, nemělo být ESo ve výkonu (odbuzení nějakou dobu trvá). Ale asi bylo ve výkonu, fíra po oznámení v RST za to zřejmě začal brát. Asi.

Dále pak, v Bene se přechází na 1kolejku. Ta vyžaduje trochu jiný "styl" jízdy, těžké náklady a eliminace jejich zbytečných rozjezdů do kopce, křižování protivlaků bez zastavení, problémy s napětím atp. - vše vyžaduje poměrně těsnou spolupráci mezi fírou a výpravčím, mnohdy to vychází tiptˇop a nemám důvod výpravčímu nevěřit, když zavolá "zvolni, atˇ to vyjde" nebo "máš to skrz". Pak mám na svých bedrech rozhodnutí, jestli za to vezmu nebo ne, jestli do něčeho praštím nebo něco projedu...

Nakonec z jiného soudku. To, co popsal Křivi u výpravčích, že nemají čas si jít ani nakoupit, mohu popsat u strojvůdců, že ti nemají čas ani žrát, pokud nechtějí za jízdy. To, že se jezdí např. Řevnice, Berouny či Pardubice stylem, že je v obratových stanicích někdy až 15 minut mezi vlaky (ale i méně) po celou směnu od 4 ráno do 3 odpoledne, považuji za nebetyčnou drzost a hulvátství. S tím souvisí i nástupy do směn... Víte, v kolik měl nástup ten fíra z ČB? Tak se zeptejte. Je to proti biorytmu a reakční doba plus pozornost dostává na p*del.

Jako perličku pamatuji fíru z Brna, který po příjezdu R do Prahy (od Vítkova) plynule pokračoval do Brna (přes Vrš) asi s cca 3ti minutovým pobytem na Wilsonu (výměna cestujících). Prý tak měli turnus, faktem je, že za normálních okolností, tedy bez zpoždění, by tam měl o pár minut více. Toto vše je na hraně bezpečnosti.

To, co se děje třeba v KH, že se sjíždí 2 Nexy současně a jeden fíra obrací Děčín (mnohdy i Dresden) a druhý Kúty mnohdy bez přestávky, to ani nemluvím. Pak ale tlupa vyšetřujících referentů rozebere Vranovice nebo Káranice, co vše bylo porušeno, ale prvotní příčina, tj. průběh směny vč. nástupů, nikoho moc nezajímá.

Někdy mám pocit, že to, co Josef II. zrušil v roce 1781 je nenápadně zaváděno zpět. Tedy nevolnictví.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 15:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem zúčastněným za vysvětlivky ohledně nádražních kolejí! Jsem zase o něco chytřejší.
To, co panuje na dráze je bohužel praktikováno napříc celou dopravou, snad s výjimkou letecké... Mám pocit, že dnes už nikomu nezáleží na bezpečnosti, ale jen na tom, aby se co nejvíc ušetřilo na nesprávných místech.
Na autobusech je ten samý problém. Přestávky, volno, délky směn, pracovní podmínky... Jen velké městské dopravní podniky jsou na tom o dost lépe, ale i tam platí, že bude- li ukusován krajíc, pak provozním zaměstnancům, nikoli těm na ředitelství. Ti si drží svoje křesla a v případě problémů je zodpovědný řidič, technik na jámě, nebo vrátný. Kdo a jak dělal provozní předpisy, jak byla dílna obsazena, nebo kde se ušetřilo, to už nikdo neřeší...
Mimochodem, to bylo také první, co mi padlo na mysl po té čerčanské nehodě- spoluviníci sedí hodně vysoko a nikdo na ně nedosáhne...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 15:56:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corlin, co bys chtěl dávat na papír. Snůšku nesmyslů jak šéf je dycky blbý a my chudáci - furt musíme dělat přesčasy* - si nemužem udělat žádny přesčasy* (*nehodící se škrkni) atp.

Raděj si dejte, děcka, kousek trávy a udělá vám to líp. Nebo se běžte vybrečet mamince do klína
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 16:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Amper:Já musím s přesčasy brzdit někdy v září.Dokážeš si jistě představit tu vytíženost.Pokud jsi z provozu,tak - *víš o čem mluvím. *pokud nevíš o čem mluvím nejsi z provozu.(*nehodíci škrtněte)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:07:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí varianta c)-jsem z provozu a nevím o čem mluvíš.

Přesněji: to si stěžuješ, že máš tolik přesčasů nebo si stěžuješ, že kvůli limitu ZP jich nemůžeš mít víc? Takhle rozpolceně se totiž vyjadřují odbory vztažmo zaměstnanci. Neznám provozního člověka, který by si nechtěl přivydělat nějakou přesčasovou směnou (přesněji znám jen vyjímky) ale odbory a všichni na forech brečí, že zaměstnanci dělají hodně přesčasů. Tak jak to je. Buď je to natolik unavuje, že nejschou schopni dojít při zjišťování volnosti koleje tak daleko, aby jednoznačně poznali, že kolej je obsazená panťákem a pak mají odbory a vy pravdu a ať zůstanou doma,
nebo neunavuje a nezjištění obsazení 1.koleje byl výsledek od únavy neodvislé chyby (nesprávně zažité postupy, přerušení práce pro nějaky hovor či já nevím co) a pak ať si kluci (a holky) klidně přivydělaj ale pak odbory a vy nebrečte pro přetěžování.
Třetí variantou je, že lidi si chtějí přivydělat ač vědí, že je to přetěžujuje.

Prostě myslím, že zdůvodňovat pochybení člověka množstvím přesčasů a já nevím jakým zatížením je asi trochu mimo mísu (jednokolejný provoz je až taková mimořádnost?). V tom mi připomínáte opatření z GŘ, které přišlo dps1448 a říká, že asi bylo málo kontrol o sobotách a nedělích. Tak jich bude víc a situace se vylepší? To těžko. Další hromada bude v úterý.
Prostě chyby se stávají a až když to statisticky dává nějakou nesrovnalost tak je možné uvažovat nad systémovou chybou. Jinak je to jen alibistické mávání papírem s opatřením nebo přesčasy jak já za to nemůžu.
A dost.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:10:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Juje, už jsem přetížen. Du na zrzka k vodě.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:48:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alox: Díky za objektivní a věcné názory, o moudrech některých zde diskutujících se nic takového říci nedá.
Chtěl bych jen uvést na pravou míru, že o nákupu svačiny výpravčím jsem se nezmiňoval ve srovnání se strojvedoucími, dobře vím, že ti jsou na tom často ještě hůř. Byla to reakce na jakéhosi myslitele, který z toho, že si šel výpravčí pro svačinu odvozoval, jaká je na dráze flákárna.
Jsem už spoustu let v soukromém sektoru, ale ty nervy a stresy při výlukách si moc dobře pamatuju a budu pamatovat do smrti.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 19:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Amper. Prosim tě ,pořádně si přečti o čem je řeč a pak piš bláboly. O provozu víš , dle psaní , asi pendrek.
Jen v jedné věci souhlasím: nejsme neomylní , ale klid k práci a pohodu dělají bohužel nadřízení a kontrolní orgány svým přístupem k lidem . A ten je tragický!
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:30:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Představ si, milý Lacrosi, že jsem to čet. Ale máš pravdu, moc jsem se v tom guláši nevyznal. Tak jsem si vybral jen jednu věc a o té jsem mluvil.
Podstatou mého příspěvku (pro tebe a další, jejichž je království nebeské, vysvětlím) bylo především to, že nelze u každé nehody paušalizovat a říct hlavní vina je strašné zacházení se zaměstnanci.

A chceš-li mluvit o provozu, tak si od zkušenějších kolegů nechej popovídat o tom, jak (a především kolik) toho jezdilo třeba v osmdesátých letech.

Ale pojďme se už věnovat rozumnějším činnostem.
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 22:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lakro,Alox: ,jo,jo,svatá pravda...
Ještě že ten internet tady nebyl už v 70 a 80 letech-to by bylo počteníčko co? (Kopisty,Říčany,Sluncová atd..)Člověk kolikrát jen co se tady vyskytne.Nu ale což ,od toho je to DF.
P.S. Zítra se má již trochu ochladit..
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říkám to velmi nerad, ale zase se sešlo hodně náhod najednou a je z toho velkej průser. Já to vidím na systémové selhání.

1.chyba:

Výpravčí nechal postavit průjezd pro rychlík po obsazené koleji.

2.chyba:

Druhý výpravčí, který ho na chybu mohl upozornit, na místě zrovna v tu dobu nebyl.

3.chyba:

Signalista, co stavěl odjezd, postavil odjezd pro rychlík z koleje obsazené panťákem.(to se tam nepodíval?) /signalistu na vjezdu bych z toho vynechal, ten tam vidět nemůže/

4.chyba:

Fíra, byť mu návěstidlo přikazuje: "něco není v pořádku, jeď tak, abys mohl zastavit před překážkou, možná totiž jedeš na obsazenou kolej", dá raději na hlas z vysílačky který pravděpodobně zní: "jeď, máš to volný" (naprosto odporující předepsané hovorové kázni), byť nemá stoprocentní jistotu, že to říká skutečně výpravčí a že se nespletl. (což se prostě může stát)

Na pátou a další chybu možná ještě někdo přijde...

Technický prostředek, který by zasáhl proti fatální chybě všech zúčastněných (např. kolejové obvody), pochopitelně chybí. ZZ je z doby krále klacka.


Takto se ta doprava v třetím tisíciletí opravdu dělat nedá... A můžeme děkovat všem svatým, že to bilančně skončilo jen tak, jak to skončilo. Jatka to mohly být mnohem větší...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Děkuji , ale ptát se nikoho nebudu, já jsem v té době dávno jezdil! Na přesčasy kašlu, radši budu doma. Ale to je na jiné povídání ,to sem nepatří.Končím! Za tím co jsem napsal si stojím!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace