K-report
 

Archiv do 16.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Staré archivy » Archiv do 16.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 16:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MV: ale nejsou. Jsou tam vidět ojnice náprav i lemn. přímovodu.
 
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 10:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Evolventa, involuta, unulventa, lemniskáta z lamináta, propána chlapi, vy jste nějaká konkurenční konstrukční kancelář nebo co ?
Chápu vás snad jen proto, že když k přijdu k "páře", tak si tak nějak představuju celý ten vnitřek kotle a všechno ostatní mechanické je hezky vidět a dá se to vysvětlit.Ale u těch nových trakcí mně nikdy nenapadlo to všechno takhle zkoumat.Už mi teda jen vysvětlete, k čemu že je to dobré, na naše nerovné tratě (bohužel už opět i na koridoru)?
Ve správnou chvíli na špatném místě !
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 11:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zderadíček:
Kdyby byl čep lokomotivy vetknut přímo do příčníku podvozku, tak by se podvozek nemohl pohybovat příčně ani podélně ani svisle vůči skříni. Ani naklánět. Mohl by se pouze otáčet kolem toho čepu. Mašinka by jezdila v pohodě, nerovnosti by se vyrovnávaly jenom v primárním vypružení, sekundární by bylo k ničemu, místo sekundáru by stačily kluznice (takto fungují nákladní podvozky Y25, 2.6-2.8 a odvozené).
Protože však jsou příčné pohyby podvozku důležité zejména pro klidný chod lokomotivy při vyšších rychlostech, je nutno je umožnit. Lemniskátový přímovod dovoluje svislé a příčné pohyby i naklánění podvozku a zároveň nedovoluje pohyby podélné (tedy ty ve směru kolejnic). Podélné pohyby nesmí být dovoleny, jinak by se špatně přenášela tažná síla z podvozku na skříň lokomotivy. No a sekundární vypružení pak slouží k "regulaci a usměrňování" těch pohybů, které lemniskátový přímovod umožňuje.
Chtěl jsem jen popsat, JAK přímovod funguje a proč umožňuje zrovna takové pohyby a nikoli jiné.
Lemniskátový přímovod nahrazuje jiné konstrukce, například kolébku.
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 14:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, chtěl bych se zeptat...jak na tom bude 380 s pantografama??? Na výkresech a na modelech jsou jen dva. Nebude jich potřebovat víc, když má být schválena v okolních zemích??? Nebo jestli se to někde už řešilo hoďte mi odkaz já si o tom něco počtu...
372_0018
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 14:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky hlavně jaký typ. Když dělal model pro msts J. Skůra tak smetáky byly něco jako shunk. A na modelu z výstavy jsou podobné bastardím.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na výkresu mi přišly taky podobné bastardům, ale na vizualizaci jsou klasické trychtýře. Nezapomeňte na to, že ten model je doufejme nějaká nepodařená slátanina, protože absolutně ignoruje některé designové prvky jako rýhy a další tvarování...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 22:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně modelu, který byl k vidění na CZECH RAILDAYS toho chybí víc. Konkrétně na čele lichoběžníkový kryt agrgátu klimatizace. No docela by mě zajímalo jak to s těmi pantografy fakt je.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 23:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taurus... - no, že by to muselo mít třeba zrovna panťák pro švýcary s jejich užší hliníkovou jednolištou, se nikde nepsalo, a jinde (=Německo, Rakousko, Maďarsko, bratov za Moravou nepočítaje) stačí to, co je...
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 12:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lichoběžníkový kryt A/C tam je, ale po nastříkání se ta rýha stala prakticky neviditelnou.
Pulitzer for Havlík
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 13:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>Nobody<<< Jo máš recht...na první pohled jsem si toho nevšiml.
>>>Petr_k<<< Tak o švýcarech se nemluvilo to máš pravdu. Ale pokud moje paměť si vzpomíná, má škodovka odevzdat 380 českým drahám schválené v šesti zemích a to do prosince 2009. Tady jsou nějaké rozdíly pantografů http://spz.logout.cz/vozidla/189/189_sberace.html těžko říct jak jsou ty odlišnosti důležité. Ale když je mají siemensácké mašiny...
ythomas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.5.19
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 15:09:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokud vím, tak jediným problémem je měděná lišta v Polsku, ale vzhledem k tomu, že podle asi měsíc starých zpráv PKP chtějí, aby SC Pendolino zajíždělo až do Varšavy, tak možná časem rozdýchají i ten uhlík (nebo že by se na 680 přidaly 2 smetáky např. z šestikoláků?)...jinak MÁV sice používají širší lišty, ale jak moc je to závazné nevím - vždyť do Budapešti zajíždějí i 350 ZSSK...no, a co se statického přítlaku týče, tak ten umí měnit už i lok. ř. 363/362 ČD (100 N na 3 kV DC, 65 N na 25 kV 50 Hz)...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 15:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ythomas: Tu zprávu o zajíždění 680 do polska sice potvrdil tiskový mluvčí ČD, že je o to PKP požádaly, týden na to to ovšem tisk. mluvčí PKP popřel, že se s ničím takovým na ČD neobrátily...
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 16:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>ythomas<<< Tak hlavně aby je nepřidělávali pak na 380 :-) . A ještě si to nechali patentovat. A pokud se mi zdá tak u šestikol se předělávají smetáky pro Polsko. No a s maďarama těžko říct. 350ky tam jezdí...ale na taurusy(1116) kvůli tomu přidělávali ještě třetí sběrač. No newím, třeba nám to někdo objasní.

(Příspěvek byl editován uživatelem taurus4you.)

(Příspěvek byl editován uživatelem taurus4you.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 18:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak u sběračů je důležitý tozsah přítlaků (se dá v pohodě štelovat na jednom smetáku), pak maximální a minimální šířka smykadla v každém státě a materiál obložení. To, že Maďaři standardně používají širší smykadla, nic neznamená, třeba "česká" šířka stačí. Minimální šířka smykadla ja kvůli klikatosti troleje, maximální šířka smykadla kvůli šířce průjezdného profilu pod trolejí (aby netřískalo smykadlo do držáků troleje a podobně, což je důležité zejména ve Švýcarsku).
Pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.36
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 22:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smýkadlo 1950 mm může do Madˇarska pouze na vybraných tratích,tedy opravdu jen tam, kde jezdí řady 350, 1116-1047 tj. mezinárodní trasy Wien Bratislava) - Budapešt, plus pár tratí okolo. 20 (nebo 30 ?) prvních 1116 OeBB mělo dokonce i třetí maďarský smeták (šířka smýkadla 2050 mm ?),který zůstal bez využití a byl později demontován. měděné smýkadlo používají i Taliáni, ale šířky 1450 mm, tato šířka se vyskytuje rovněž v uhlíku u SBB, CFL a SNCF na 25 kV 50 Hz. Ve Skandinávii se vyskytuje šířka smýkadla 1800 mm.
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 19:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna pani povidala, ze se ve Skodovce (mozna tim byla myslena Studenka) bude delat nova nová regionální jednotka, dvousystémová s tovarnim oznacenim 7EV0 - nemate nekdo tucha, co to ma byt? Jestli obojzivelna 471, nebo neco noveho?
Ondra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Poustva: o tom, že ČKD Vagonka Vítkovice - (bohužel už dávno ne Studénka) má dělat nejaké nové regionální jednotky se mluví už několik let.
Nějaké informace jsem našel
application/octet-stream..
ČKD VAGONKA.doc (110.1 k)
ythomas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.5.19
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:18:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ono se namluví ledacos...bohužel na podobné projekty nějak nejsou peníze...např. jsem zahlédl (v zadání diplomových prací pro ŠT, jestli se nepletu) i požadavek na návrh nezávislého MěstoSlona ř.871...
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 15:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondra:
To co popisuje Váš dokument, je souprava, ktetá měla být v kvalitě IC a měla jezdit na tratích Praha - Bohumín a Bohumín - Brno. Informace o ní byly i v ŽM, a jednotka již měla být dávno vyrobena a vesele se prohánět po kolejích, ale zhruba rok po zveřejnění informací o této jednotce ČD uvedly, že tato jednotka se jim nehodí do koncepce dálkové dopravy a projekt byl odložen na neručito. BTW jednotka 675 něměla být regionálním vozidlem.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 10:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... To je pěkné ale zavšivené Béčka se jim do koncepce dálkové dopravy hodí velice a Bmee s ruskou klimatizací na vlacích vyšší kvality ještě více. Sem zvědav až se za dvacet let dočkáme výsledků jejich koncepce, když už ale zase bude všechno staré a pod úrovní tamní doby. S tímhle budeme pořád deset let za železnicí na západě. Nikdo si pořád neuvědomuje že my nemůžeme jen postupně modernizovat ale musíme prvně dohnat to manko, které máme.
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to bylo jenom deset let...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:26:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo si pořád neuvědomuje že my nemůžeme jen postupně modernizovat ale musíme prvně dohnat to manko, které máme.

Možná si uvědomuje,ale peníze
Já si také uvědomuji,že bych si měl již koupit nového mercedesa,nebo BMV,jako na západě,ale jezdím ve Favoritu a až našetřím,koupím si ojetou Felícii.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 14:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Apollo 17: To máš pravdu ale jen mě zaráží to zdůvodnění, že to nezapadá do jejich koncepce. OK, nejsou peníze, chápu, tak není nic lehčího než to takhle na rovinu ventilovat. Ale přijde mi cokoliv moderního víc koncepční než nynější stav rychlíků. Chtěl bych tu jejich koncepci vidět. Buď se nakoupí vozy a lokomotivy nebo soupravy. Druhé řekli že ne, tak čekám co teda koupí za vozy. Odpovím si sám, v blízké době žádné, takže nevim co vůbec mluví o nějaké koncepci, dál budeme jezdit v rychlíkách v Béčkách.
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni:
Tak asi mají ČD rychlíkovo-expresovou koncepci spočívající v jednopodlažních lokomotivou(+řídicím vozem) vedených vlacích. Tomu se nedivím, neboť patrové soupravy s pevnými spřáhly jsou v některých ohledech neoperativní a naddimenzované. Vemte si, že i ve Švýcarsku (což je asi jediná evropská země s dálkovými patrovými vlaky (mimo rumunských spěšňáků Arad - Konstanca) jsou patráky používány téměř výhradně na spojích, kde je potřeba dosáhnout nejvyšší kapacity vlaku. Tedy na deseti až patnáctivozových vlacích. Radši než nákup deseti jednotek 675 bych koupil 45 Xmz + 5 109E.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:59:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dál budeme jezdit v rychlíkách v Béčkách.

To je jasný,že budem jezdit dál v Béčkách.
Změnit se to může:
1.Až se zvýší cena jízdného a dotací na úroveň západních států.
2.Až se sníží provoz a zruší se většina tratí na úroveň východních států(pak budou stačit nové Bmz..atd a nové lok.380,soupravy 471,680).
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 07:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Apollo 17: vcelku s tebou souhlasím, v tomhle jsou ČD v nevýhodě, protože cena nových vozidel je prakticky všude stejná. Nicméně je nutno zamyslet se nad značnou přezaměstnaností u Černé Díry, a.s. Tam plyne každý měsíc prakticky miliarda Kč! Samozřejmě mzdové náklady nelze zredukovat na nulu, ale kdyby se je povedlo zredukovat alespoň o čtvrtinu...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 09:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam plyne každý měsíc prakticky miliarda Kč!

Jaké jsou mzdové náklady třeba u ÖBB?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 15:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak z5 k tématu: už se ví, kdy vyjede první prototyp řady 380ČD ?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:34:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusanh :Je vidět, že o tom h...víš ona je teď tak možná přezaměstnanost na nábřeží ale jinde je nedostatek provozních pracovníků. Ale to jentak na okraj protože to sem nepatří.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 23:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vemte si, že i ve Švýcarsku (což je asi jediná evropská země s dálkovými patrovými vlaky)

TGV sud-est jezdi kazdy druhy vlak dvoupatrak. Duvodem je samozrejme kapacita trati v useku Paris - Lyon. To ale neni pripad CZ.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 11:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na prototypu začal dělat kámoš zámečníka a říkal, že se mu ta práce líbí, protože nedělá nic. Ale myslím, že do termínu to bude, třeba taková celonízkopodlažní tramvaj má vyjet v roce 2009 s cestujícíma, takže už na přelomu roku bude hrubá stavba! A to si všichni myslíme, že je to sci-fi...

Jinak já mocmoc chci aby na trať vyjely jednotky 675! Mělo by to spoustu výhod v obratech a hlavně by to přivedlo další lidi na železnici. Myslím, že zezačátku by se mohly tyhle jednotky uživit na rychlících Ostrava-Břeclav. A potom třeba Cheb-Praha. Vozy xmpz jsou vozy pro vlaky vyšších kvalit a myslím, že až z těchto vlaků vymyzí vozy Beer a Bmee nebo jak to je :-). A ještě jednu věc pro zlepšení kultury cestování by to chtělo. Vozy Bee jsou perfektním nápadem se špatným větráním. :-( To znemožňuje oblíbenost těchto vozů. No a když už jsem v tom tak teď mám rozpracovaný jedno uspořádání sedadel v modernizovaném vozu B. Vychází z toho, že napravo čtyřmístná kupé, ulička a vlevo dvě sedadla naproti sobě. Chtěl jsem tak vyřešit problémy lidí, kteří se bojí v kupé a lidí, kteří jsou v kupé rádi, protože tam mají klid a soukromí.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 16:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vemte si, že i ve Švýcarsku (což je asi jediná evropská země s dálkovými patrovými vlaky)

Patrové vlaky jezdí na IC i ve Finsku.
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co TGV Duplex?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu: http://www.web-trains.com/duplex/duplex.htm

(btw. je to prvni odkaz, ktery vyplivne pan google)
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 23:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to vypadá s těma okřídlenýma šípama řady 380?Jsem na to hódně zvědavej a tady se od těch mašin vybočilo....Klidně i na mail.Předem díkec
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 06:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

Rád bych se někoho zasvěceného ze Škodovky zeptal, zdali se u nových lokomotiv 380 podaří snížit úroveň zpětného trakčního proudu v pásmu frekvencí kolejových obvodů pod maximální přípustnou mez. Podle staré normy ČSN 342613 tato mez byla 100 mA pro rušení delší, než 100 ms. Jak je to teď, nevím.

Na jednotkách 471 s asynchronními motory se to podařilo. Na pendolina s GTO tyristory se musel dávat tzv. kompenzátor. U tauruse s IGBT tranzistory je nejvyšší hodnota zpětného trakčního proudu 140 mA.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 10:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman_77: U tauruse s IGBT tranzistory je nejvyšší hodnota zpětného trakčního proudu 140 mA.

A na to jsi přišel kde? Nyní je to kolem 200 mA, jako u Pendolina...
810 - trabant na kolejích.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 11:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad) Samlep:

Tak to je pro mě novinka. Mám jiné informace.

200 mA je u pendolina s kompenzátorem nebo bez něj?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 11:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep:
Těch 200 mA u Tauruse je na střídavé trakci? A v jakém pásmu frekvencí, 75 nebo 275 Hz?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 22:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Signalman_77: Rušení 189 (i Taura) se probíralo myslím o sekci vedle, stačí prohledat historii, bylo to tam i s údaji podle jednotlivých KO. A 140mA myslím minimum nebylo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bugear.)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 06:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bugear:
Díky. Prokousal jsem se tou záplavou příspěvků, ale zcela přesné údaje o rušení Tauruse jsem nikde nenašel, pouze že v pásmu 275 Hz je to pod 100 mA.

bylo to tam i s údaji podle jednotlivých KO Kde přesně, prosím? Mohl byste uvést odkaz?

Mimo jiné jsem se dozvěděl fakt zajímavé informace, třeba že ČSN 342613 není závazná, ale pouze informativní (Qěcy).

Proč vlastně nebyl schválen Taurus pro naše tratě?
a) kvůli zpětným trakčním proudům
b) kvůli nápravovým tlakům
c) za a) i za b) je správně

Tvrdím, že rušení Tauruse je ve statickém i dynamickém režimu jízdy v celém spektru frekvencí KO nižší, než u pendolina (s kompenzátorem). Protokoly z měření jsem sice neviděl, ale tyto informace mám z důvěryhodných zdrojů, ne z internetové diskuze ani z hospody. Proč tedy Taurus nevyjel je otázka. Podle mě ČD je ten poslední, kdo by si tady přál nějakou interoperabilitu. Co na tom, že nás bude nákladní tranzit objíždět...

Zpátky k mému dotazu:
Jestli 380-ka splní požadavky 2613, se ještě neví a jestli se to ví, tak se to tají... To je závěr, který jsem si udělal z dosavadních příspěvků na K-reportu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O 380ce se teď nemluví.

Nové trvalé limity rušivých proudů jsou uvedeny v ŽM7/07. Jsou tam uvedeny i hodnoty ruš. proudů 680ky před instalací kompenzátoru.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:46:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Signalman:Proč vlastně nebyl schválen Taurus pro naše tratě?

Kvůli nápravovým tlakům to nebude(protože již jezdí z Lince až do Č.Budějovic).

Tvrdím, že rušení Tauruse je ve statickém i dynamickém režimu jízdy v celém spektru frekvencí KO nižší, než u pendolina

To jsou u toho Simense tak blbí,že nemají také informace z důvěryhodných zdrojů?Proč toho Tauruse již poněkolikáte dotáhli na okruh ve Velimi?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17:
Proč se na diskuzi o Taurusu píše o tom, že v březnu tohoto roku mašina úspěšně prošla zkouškami na EMC?

V Siemensu nejsou blbí. Jejich problém je v tom, že nedodávají pro ČD.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S77:
Protože v březnu t.r. se Siemensu podařilo stáhnout rušení na minimum, na TSI to stačí, ale na české staré KO to nestačí.
Siemens pro ČD dodává.
Když tvrdíte, že rušení Tauruse je ve statickém i dynamickém režimu jízdy v celém spektru frekvencí KO nižší, než u pendolina, tak zajisté znáte hodnoty u obou řad! Napište je sem. Jinak vám to nikdo normální věřit nebude.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ok, podívám se na to. Jsou tam také hodnoty rušivých proudů po instalaci kompenzátoru? To by mě fakt zajímalo, tohle srovnání před a po.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
A TSI už jsou specifikovány? Pořád dokola se o tom mluví, ale limity rušení KO přece ještě stanoveny nejsou.

Konkrétní hodnoty proudů sem nenapíšu, protože protokoly z měření jsem neviděl, jak už jsem napsal. Ať si každý věří, čemu chce. Já věřím lidem, se kterými jsem mluvil.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ano, Siemens pro ČD dodává vagóny, ne však lokomotivy. Omlouvám se za malou nepřesnost.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 11:56:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman:Se schvalováním vozidel v ČR mají jistě v Simensu zkušenosti.Kromě vozů pro ČD mají tady schválené i "Desiro",nově i dieselový "Euroruner",které neschvaloval pro ČD.
Obdobná situace je na Slovensku,kde Taurus OBB může jen do Petržalky,i když již léta měl jezdit alespoň na Hlavní.Na Slovensku také blokují jeho schválení ČD ?

Konkrétní hodnoty proudů sem nenapíšu, protože protokoly z měření jsem neviděl
Vypadá to,že máte ve svých argumentech určité mezery.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17:
Nechci tady vířit už trochu vyčichlou kauzu "kompenzátor". Můj prvotní dotaz směřoval škodovákům, zda se u 380-ky podaří úroveň rušení snížit pod 100 mA, když se to předtím povedlo u 471 (která má samozřejmě menší výkon, než 380). Nebudete mně to věřit, ale podle praktických poznatků lidí provádějících měření neplatí přímá úměra mezi výkonem lokomotivy a rušivým zpětným trakčním proudem. Odpovědi na svou otázku jsem se, bohužel, zatím nedočkal.

Podle čísel publikovaných jedním z mých oponentů zde na fóru pendolino vykazuje stejnou úroveň rušení, jako Taurus (cca 200 mA). Tak mně potom řekněte, proč pendolino jezdí a Taurus ne...?!
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:53:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mně potom řekněte, proč pendolino jezdí a Taurus ne...?!

Protože ho Drážní úřad schválil.Stejně jako Slovenský .Pendolino je s určitými výjimkami schváleno v ČR,SR,OBB.(ovšem trvalo to velmi dlouho a bylo nákladné).
Jinak hodnoty rušení mají určitě pracovníci Fy Siemens a kdyby splňovaly požadavky,jistě by si prosadili schválení na DÚ(stejně jako u Desira,Euroruneru).


Nebudete mně to věřit, ale podle praktických poznatků lidí provádějících měření neplatí přímá úměra mezi výkonem lokomotivy a rušivým zpětným trakčním proudem.

Budete se divit,ale tohle vám věřit budu.
CiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:59:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mně potom řekněte, proč pendolino jezdí a Taurus ne...?!...

To už se tady rozebíralo mockrát, Pendolino (vlastník ČD,a.s.) jezdí proto, že vyhovuje interní normě zpracovanou vlastníkem vozidla ČD, a.s. (TNŽ 34 2613-1).

Taurus nejezdí proto, že SIEMENS takové "možnosti" nemá....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP:
Kde pracuje ing. Jiří Pohl, který tak krásně popsal problematiku rušení vč. pendolin v ŽM7/07? Nepracuje náhodouv SKV Zličín? Pokud jo, proč nekritizuje střet Tvůrce normy s jedním Dopravcem? Kdyby bylo pendolíno schváleno jenom proto, že si ČD ohly normu a 1216 schválen nebyl, protože ČD už víc normu ohnout nechtějí, tak by nemohl napsat takový článek. A už vůbec by nenapsal takový článek v případě, že by se dalo zneužívat bezpečnostních analýz ve smyslu EN 50 238.
Prostě a jednoduše: Norma jsou nějaké, bimbadlo jim vyhovuje, 1216 nikoli. To je celý. Jeslti je někdo přesvědčen, že to není pravda, ať podá žalobu a dokáže to. Jestli je firma Siemens přesvědčena, že jí někdo záměrně odmítá schválit vozidla, která normám vyhovují, pak jistě podá žalobu.
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 14:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci - nebyl bys pls tak laskavostí natřískán a neoscanoval onen článek o EMC v ŽM7/07? Za případne zaslání scanu na mail děkuji předem i zadem
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 14:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Třeba ví, že by mu to bylo houby platný.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 17:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
O tom velice silně pochybuju.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 17:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Nebo chtějí ČD nadále prodávat své výrobky. Pokud by ČD měly o Taurusy (třeba oddělené Cargo?) zájem, určitě se rychle najde způsob, jak (pečlivě vybrané :-)) tratě upravit, aby těch 200 mA nevadilo. Taky můžou mít dráhy zájem o Desira (budou-li tlačeny výběrovými řízeními s požadavky na kvalitu vozidel). Proč si tedy velkého potenciálního zákazníka znepřátelit na život a na smrt? Jeden malý neohrožený nezávislý dopravce jim takovou ztrátu nenahradí.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - vidím to podobně. Možná to někoho překvapí, ale i na vysokých místech u ČD jsou příznivci lokomotiv Siemens. Věřte nebo ne.

Spíš je problém, že teď se řeší "důležitější" věci než obnova lokomotivního parku, a tak chybí dostatečný tlak na jejich schválení. Ale já myslím, že to jednou povolí a proto Siemens vyčkává. Zatím má stejně kšeftů dost jinde.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V a DJC:

Taky si myslim. A i proto je jedna věc podle mne jasná: Že lokomotivy ES64U4 a ES64F4 nyní v ČR platné normy nesplňují doopravdy (a jak je to s pendolínem, to je celkem nesouvisející). A tak se počká, až se vymění všechny zastaralé KO a tím část norem "zmizí".
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vstúpim do debaty a Sledujem problém Taurusov už od r. 2000 kedy mali začať chodiť na BA-Východné a BA Hl.stanice už boli žaškolení aj rušnovodiči na Taurusy a . . . a nič až podnes.

Skúšal som pátrať a podarilo sa mi hovoriť a s ľudmi čo boli školený a potvrdili mi že je to bohužiaľ v prvom rade a hlavne politické rozhodnutie NEPUSTIŤ Taurusy až potom technické.
A jeden ale to neni podstatné kto ale nechtiac bol neďaleko riaditeľa železníc a počul ako niekomu hovoril " mi Taurusy nepotrebujeme a nepustíme si ich" kedy a kto to bol som sa nepýtal.lobbing ZOS je silný.

V BA boli problémy s priecestiami medzi Petržkou a Východným a Hl.S. ale tie už boli (pár mesiacov dozadu) zmenené ale hlavný problém bol V BA Nové Mesto stará releovka má problém s Taurusom trochu ale myslím že neni záujem to riešiť rýchlo tuším ak som to nepoplietol tak pri väčšom výkone naindukoval elektromagnetiské pole na kontaktoch a trochu to mohlo zblbnúť .

Problém 380 je rovnaký ako Prndolína ak by náhodou nesplnilo normu tak na 1 000% sa norma upraví
väčší problém vidím vo vychitaní "detských" chorôb a spoliehať sa na skúsenoxti asynchrónu a 471 s 6 000 kW mašinou je podľa mňa silné kafé.

A pokiaľ my siahajú informácie tak ŠKODA nemala Asynchrón na 25 KV AC iba na 3kV DC
takže 380 asi nebude tak rýchlo ako by niektorý chceli ale dúfam že sa mýlim a že pošle 350 tam kde patria do múzea ak ich nezošrotujú miesto toho aby daki do múzea ako ZSCS ktoré 753 do múzea nedá bohužiaľ

(Příspěvek byl editován uživatelem TTV.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace