K-report
 

Archiv do 10.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 10.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Drážní úřad v Olomouci konečně oznámil, ze bylo zahájeno stavební řízeni na první část odstavného nádraží. Jedná se o část uzlu, která je nezávislá na poloze osobního nádraží (a žádní aktivisti ji neblokují), ale stejně má proti plánu asi roční skluz.
gogo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.182.183
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 16:38:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typický příklad pro Česko!Zatímco v berlíně postavili nové nádraží v centru tak borci z brna dělají pravý opak.Za ty peníze co to bude stát by se daly provrtat tunely pod hlavasem a vlaky nacpat do nich s tím že by vlaky hlavasem projížděli a končily vždy o jedno nádraží dál jako například ve varšavě.Jen nevím co chtějí udělat s budovou kterou jim památkáři stejně nedovolí zbourat.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gogo - ještě se nic nepřesouvá.
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 23:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gogo: Co budova,ale až památkářům dojde,že v tom náspu,na kterém vedou koleje,je zasypaný viadukt skoro 170 let starý.To pak bude cirkus.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádný strach, památkáři to vědí a odsunovači to používají jako jeden z argumentů, že po zrušení HBf. viadukt obnaží a zrestaurují, aby znovu tvořil panorama města. Ale na co viadukt, když po něm nebudou jezdit vlaky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 15:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale na co viadukt, když po něm nebudou jezdit vlaky.

Svého času soudruzi v Praze plánovali postupné zrušení žst. Praha - Masarykovo nádraží (tehdy Střed) a žst. Praha Bubny s přilehlíma tratěma do Libně, Dejvic a Bubenče. Ale nějak jim tam zůstal Negreliho viadukt v Karlíně, tak vymýšlely co sním. Těch nápadu bylo asi více já akorát vim o tom že z něj chtěli udělat propěší most nebo ještě dříve mělo po něm jezdit metro trasy C. Takže aby vám tam ještě nezavedli páni konšelé nějaký ten trolejbus nebo "šalinu", i když v dnešní době je pravděpodobnější cyklostezka.
M1 - Maracaibo
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 18:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:...Takže aby vám tam ještě nezavedli páni konšelé nějaký ten trolejbus nebo "šalinu",...

Pořád lepší,než kdyby po něm jezdil smrdící gumokoly.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 10:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v berlíně postavili nové nádraží v centru tak borci z brna dělají pravý opak

V Berlíně sice postavili nádraží uprostřed města, nikoliv v centru. Geograficky je totiž asi 200 metrů od středu města; od parlamentu je necelý kilometr, ale od nejbližší civilizace, kterou využívají normální lidí, je čtvrt hodiny pěšky.

Tím nechci říct, že podporuji přesun nádraží, ale argumentovat Berlínem je taky scestné
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 11:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: on 'střed Brna' leží díky zahrnutí celé přehrady a Podkomorských lesů do katastru města někde v Jundrově - co tak přesunout nádraží tam? Trať by byla pokračováním vlečky z výstaviště, do KrPole a Troubska by vedly tunely ...
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 07:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V magazínu Doprava vyšel článek o návrhu nádraží v centru. Je tam i vizualizace nové budovy na Nových sadech. Vůbec z ní ale není jasná výšková poloha. Docela by mě zajímalo, o kolik by se musely zvýšit koleje - z té vizualizace vypadá, že jsou na úrovni lávky přes zastávku Nové sady - to by znamenalo navýšení o několik metrů nebo zahloubení tramvajové zastávky, pak si ale nedokážu představit výjezd z Husovy.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 14:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to magazín Doprava? Dá se to najít na internetu, koupit v trafice, nebo půjčit v knihovně?
Jirka Am.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 00:47:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co treba pouzit Google... http://www.mdcr.cz/cs/Legislativa/Odborne_informace_v_doprave/Revue+Doprava/Revue+Doprava.htm
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seš si jistý, že tato "Revue Doprava" je skutečně totéž, co Ojinem zmiňovaný "Magazín Doprava"? Googloval jsem taky, a nic, co by se jmenovalo podobně a byl tam článek o Brně, jsem nenašel.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 13:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Revue a Magazín Doprava je totéž. Problém pro internetové čtenáře je v tom, že na webu je zatím číslo 2, články o Brně jsou v čísle 3. Navíc internet nabízí pár vybraných článků, zatímco v papírovém vydání jich je kolem 20.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 08:05:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak protože brněnské zastupitelstvo v úterý odhlasovalo opravu fotbalového stadionu v Lužánkách v ceně 2 miliard Kč s termínem dokončení 2011, což byl volební program strany p.Onderky (soc. dem.), tak je jasné, že v Brně se žádná přestavba železničního uzlu konat nebude. Ostatně, tzv. férové nezávislé posudky, které sliboval p. Ander a které zpracovávají osoby blízké koalici "Nádraží v centru", tomu dopomůžou.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 08:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: on se ten stadion má financovat ze SFDI, nebo jak to souvisí? Pokud město nebude mít prachy, tak se uzel z rekonstruuje třeba s nějakou minimalistickou variantou osobního nádraží - viz probíhající rekonstrukce uzlu Kolín: tam se rekonstruuje železniční infrastruktura normálně za státní peníze a navazující infrastruktura pro cestující (tedy to, co by v Brně mělo platit město) za peníze soukromého investora ...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 09:11:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souvisí to tak, že Brno mělo v rámci přestavby železničního uzlu financovat městskou infrastrukturu (pozemní komunikace, tramvajové tratě) v ceně 3 miliard Kč, což je v rozpočtu města plánováno. Protože však v rozpočtu města do roku 2011 nejsou další volné finanční prostředky, které by bylo možné využít na shválenou rekonstrukci fotbalového stadionu v ceně 2 miliard, znamená to, že se použijí prostředky vyčleněné na přestavbu železničního uzlu. Je to i v souladu s volebním programem soc. dem a strany zelených.
A protože ve SFDI je z původních 9 miliard pro Brno vyčleněno již jen 6 miliard, nedá se realizovat ani amiciózní varianta s centrální polohou nádraží (pro plánovací období Evropské unie 2007-2013 to není připraveno, pak již prostředky z EU nebudou - ČR bude přispěvatelem). Zřejmě se tedy bude stavět jen odstavné nádraží, které má všeobecnou politickou podporu, a připadá v úvahu jen nějaká minimalistická rekonstrukce stávajícího nádraží v duchu projektu "Živá nádraží".
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 09:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No "postavíme nový fotbalový stadión" hlásala na předvolebních billboardech i ODS, ale pravda je, že voličům soc dem na kopané s ohledem na jejich sociální zařazení záleží víc. Nádraží bez infrastruktury si v Brně nedovolí po zkušenostech se Zvonařkou postavit ani největší politický sebevrah a jak bylo správně řečeno, když se vezmou peníze na stadión, nezbude na šaliny. Minimalistická varianta v případě reko současného HBf. pomůže zlepšit zázemí (odbavovací budova - třeba by se konečně dostavěla vybombardovaná věž, peróny), ale hlavním problémem je muzeální zabzař, případně oba náspy, zvlášť ten heršpický. Ale ten stadion je dobrou zprávou pro železniční dopravu v Brně.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 10:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta budova s rekonstrukcí uzlu fakt moc nesouvisí (teda v centru, v by se nějaká nová postavit musela) a tramvajových tratí je v okolí současného HBf. taky dostatek. Takže v podstatě nejlepší možná varianta by byla, kdyby město (poměrně levně ) změnilo územní plán, aby umožnil nechat nádraží kde je, a pak se o to přestalo zajímat. Státu by to uvolnilo ruce v rekonstrukci uzlu - zab.zař., spodek, peróny ... A není problém udělat to tak, aby se vyfikundace typu podzemní nástupiště pod Novými sady daly dodělat později, elektronická zab.zař. jsou mnohem přístupnější dodatečným úpravám.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ten stadion je dobrou zprávou pro železniční dopravu v Brně.

Pro železniční dopravu možná, ale největší průser z hlediska města, to jest přetnutí jihu města dvěma těžko průchodnými tratěmi, to zachová navěky. Navíc druhá TT na jih bude tak jako tak potřeba a toto jen zpomalí realizaci.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přetnutí jihu města dvěma těžko průchodnými tratěmi to zachová navěky

To jako proč? Nákladní tranzit lze přeložit ke Svitavě a souběh přerovky a komárovské výškově upravit podle potřeby.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před půl rokem tady kdosi šílel při představě VRT úvrati v Brně, když nebude postaveno nové nádraží. Minulý týden jsem jel ICE z Duisburgu do Norimberka, vesele jsme se cestou dvakrát otočili (Kolín n.R. a Frankfurt)... A VR dopravě to nijak neškodí.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 14:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh:...A VR dopravě to nijak neškodí...

Ono jí to neškodí ani v Itálii,kde Eurostary z Terstu do Říma se také dvakrát otočí,a to ve stanicích Venezia S.L. a Firenze S.M.N.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jih města: Podle mých informací s přesunutím nákladního průtahu k D1 nikdo nepočítá. Poslední mě známá varianta koalice NvC (z března nebo dubna) navrhuje zachování všech tratí ve víceméně nezměněných stopách a to docela výrazně omezuje možnosti úprav nivelety, protože je potřeba vykřižovat ty stejné tratě, co dnes a k tomu navíc koleje do nového odstavného nádraží.

Ad úvratě: Brno je dost malé na to, aby bylo v případě úvratě VR vlaky objížděno.

Dotaz nakonec: jezdí vůbec nějaké nákladní nákladní vlaky ve směru Břeclav/Střelice - Přerov? Mohlo by se to změnit po zkapacitnění přerovky?

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 07:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by mělo být objížděno??
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 09:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: protože je tak na spodní hranici velikosti a významu, kde ještě má smysl zastavovat VR vlaky. V případě provozní komplikace úvratí je nejjednodušší zastávku vynechat. Kolín(R), Frankfurt, Benátky a Florencie jsou přeci jenom trochu jiná "váhová kategorie" než Brno.
Pro srovnání: pokud by nebyla v Přerově úvrať, IC vlaky do Ostravy by tam nepochybně stavěly (stejně jako staví v Kolíně, který je o fous menší a je tam stejně významný uzel ...).
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 10:55:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, jak píše Racek. Není možné, aby vysokorychlostní vlaky a vlaky vyšších kategorií v kdejaké pr....i měnily směr jízdy. Je to provozně-ekonomicky nevýhodné. I v tom Německu je to jenom z nutnosti, protože jinak by museli složitě přestavovat železniční uzly v zastavěném území. Ve Vídni pro zabezpečení průjezdu vysokorychlostních vlaků v relaci Paříž - Budapešť přestavují dnes úvraťové jižní nádraží na průjezdné (projekt "Wien Europamitte").
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 13:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se osobně domnívám, že pokud kdy bude u nás nějaká VRT přes Brno (VRT Berlín-Vídeň), tak vlaky tam zastavovat budou. Čistě jenom proto, že Brno je druhé největší město ČR a jeho absolutní velikost (která nakonec rozhodně není zanedbatelná) v tom zase tak velkou roli nehraje. ICE vlaky zastavují i ve městech jako (příklady z Bavorska) Regensburg (150tis.), Würzburg (130), Augsburg (270) anebo dokonce Passau (51 "padesátjeden tisíc"). Dokonce i připravovaná VRT Norimberk-Erfurt počítá s tím, že vlaky na trase do Berlína zajedou do Lipska (400tis. obyvatel). Jinými slovy, nově budovaná VRT nebude objíždět o cca 10% větší město než Brno, ale dokonce v něm udělá úvrať! A pochopitelně bychom našli další spoustu "nevhodných" příkladů měst, kde by "správný" VR vlak nikdy neměl ani projet, natož zastavit
Takže nechápu, proč házíte flintu do žita.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 13:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provedení úvrati trvá cca 6 minut. Např. v Lipsku za tu dobu ani nedokázali ani všichni nastoupit, zatímco fíra byl již připraven. Složité přestavování uzlů v zastavěném území kvůli úspoře několika jednotek minut dělá VR dopravu zbytečně drahou.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 10:29:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni stejně asi VRT přes Brno nepovedou, protože EU plánuje VRT severně od České republiky (Berlín-Varšava-Moskva) a jižně od České republiky (Paříž-Mníchov-Vídeň-Budepešť event. Bratislava). Spíš je pro Brno zajímavý uvažovaný balticko-adriatický koridor (Gdaňsk-Ostrava-Brno-Vídeň-Terst), a tedy zapojení tratě Přerov-Brno do brněnského uzlu. Riziko je, že tento koridor Brno po ferdinance obejde.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 11:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Riziko je, že jde hlavně o politikaření.
A kde by měl (jestli vůbec) na trase ferdinandky vlak zastávku?
Pokud ferdinandka VRT nakrmí lépe než trasa přes Brno, je vše v pořádku. Dělal někdo na toto téma nějaký průzkum?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 12:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spojení Berlín-Vídeň ještě přece nikdo nezpochybnil ani neodtroubil... Ta ostatní spojení jsou pochopitelně taky v pořádku, jedná se o propojení nejdůležitějších (středo)evropských metropolí.
Ten zmíněný koridor není totožný se směrováním VRT tratí.
pernion
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.36
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 23:21:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádná VRT v ČR nebude. Za 30 let Vám to připomenu, jestli tato diskuse bude existovat.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 08:36:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zato i za 50 let u nás budou vycházet časopisy pro teenagery. Budou mít takovouhle obálku:
 
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 12:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po přijetí Rumunska a Bulharska do EU budou tyto země sát ze všech fondů EU. Jak pomalu ,ale jistě roste u nás životní úroveň budeme se stále více stávat přispěvateli peněz než příjemci.
Není tudíž čas na nějaké studie a kdovíco všechno, začít stavět se musí IHNED, nebo se taky můžeme dočkat nulové varianty.A to si doufám ani Ander neveme na triko. Ono je něco jiného chvástat se v opozici a něco jiného přijat zodpovědné rozhodnutí na x desítek let-tj. nejen na vlastní volební období.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 12:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono než stavět IHNED, tj. podle aktuálně platného územního rozhodnutí, to už je lepší ta nulová varianta. BTW to územní rozhodnutí stejně dlouho nevydrží, protože zoufalý průběh řízení dal jistě dostatek důvodů pro jeho soudní zrušení.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 15:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vydání stavebního povolení pro první část odstavného nádraží se zřejmě odkládá na neurčito ... stavební úřad magistrátu vyloučil z řízení Děti Země, které se proti tomu samozřejmě odvolaly. Takže verze 1 je, že kraj stavebko zruší a řízení s cca dvouměsíčním zpožděním proběhne znovu, možná je i verze 2, totiž že kraj v rámci falešné solidarity státních úředníků stavebko potvrdí a bude se to řešit u soudu, pak by to bylo fakt na dlouho. DZ tyhle soudy docela často vyhrávají, viz D8 nebo teď naposledy R35.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 13:31:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odstavné nádraží v Horních Heršpicích je
neutrální vůči jakékoliv variantě přestavby železničního uzlu Brno. Má sloužit především k čištění osobních vozů, tedy v podstatě má napomoci ke zlepšení kultury cestování ve prospěch veřejné přepravy. Odvolání Dětí Země a škodolibá radost "Racka" svědčí o skutečnosti, že těmto lidem vůbec nejde o ochranu přírody a o podporu ekologické veřejné dopravy.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 16:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: nevím proč si můj smutek nad tím, že odstavné nádraží ještě dlouho nebude kvůli fatální neschopnosti magistrátu vydat stavební povolení zákonným způsobem, vykládáte jako škodolibou radost. Pouze konstatuji neschopnost úřadu a smutnou skutečnost, že pokud budou stejně negramotně úřadovat i v případě nového osobního nádraží, dočkáme se ho v nejlepším případě na sklonku tohoto století, a to nezávisle na jeho poloze.
Odvolání Dětí Země pak svědčí o tom, že jsou u nás stále ještě lidé, kterým nedodržování zákonů vadí a snaží se mu bránit. Stav, kdy zákony platily jenom pro někoho, už jsme tady měli a úplně se neosvědčil.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 08:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak magistrát vydává pouze stavební povolení jen na silnici a chodníky v podjezdu, který má nahradit stávající úrovňový železniční přejezd v ulici Sokolově. Občanské sdružení Dětí Země se zabývá ochranou přírody, tudíž vůbec nechápu, proč se do vydání stavebního povolení na výstavbu silnice a chodníků v podjezdu montuje, když výstavbou mimoúrovňového křížení nejsou dotčeny zájmy ochrany přírody. Stavba zvýší bezpečnost silniční a železniční dopravy a bude se konat v současném i budoucím obvodu dráhy a zasáhne do stávajících komunikací. Vidím zde opětovnou snahu občanského sdružení Děti Země o zneužití zákonů na ochranu přírody za účelem vlastního zviditelnění.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle zákona má sdružení, zabývající se ochranou přírody a krajiny, právo zúčastnit se řízení a dát připomínky k projektu v této oblasti. Magistrátu tedy vůbec nepřísluší hodnotit, jestli se Děti Země mají nebo nemají účastnit řízení, to je prostě jejich právo. Jemu přísluší hodnotit pouze to, jestli jejich připomínky zahrne do vydaného rozhodnutí, nebo je odmítne. A dokud tohle úředníci nepochopí, tak to prostě bude trvat dlouho. Pokud by je nechali účastnit se řízení a pak jim zamítli všechny připomínky, může si na to Patrik tak maximálně stěžovat v novinách. Zatímco pokud je protizákonně vyloučí z řízení, můžou se bránit u soudu, což trvá zatraceně dlouho. Takže chyba není rozhodně na straně Dětí Země - ty dělají jenom svoji práci a snaží se naučit úředníky správně úřadovat. Díky jim za to, nikdy nevíme, kdy my budeme něco potřebovat řešit s úřadem ...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 11:31:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občanská sdružení mají právo účastnit se pouze řízení, ve kterých "mohou být dotčeny zájmy ochrany přírody a krajiny" (citace ze zákona). Jak jsem již uvedl výše, stavbou vozovky a chodníku v podjezdu (na podjezd údajně vydává stavební povolení Drážní úřad) nemohou být dotčeny zájmy ochrany přírody a krajiny, proto magistrát postupoval správně. Velice se mi libí formulace, že Děti Země dělají "jen svoji práci". A kdo si tu práci objednal a kdo ji platí? Že by stavební lobby? Vždyť Děti Země a další tzv. ekologická sdružení napadají každou dopravní stavbu, což vede k navyšování nákladů staveb a k jejich prodražování, tedy k tahání peněz z kapes daňových poplatníků ve prospěch stavebních firem.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vy (a magistrát) si myslíte, že v Heršpicích nežijí žádná zvířata (žáby, ježci, ještěrky), a není tam podzemní voda ani žádné jiné složky neživé přírody? Dosavadní soudní rozhodnutí dávají tomuto argumentu za pravdu, takže by úředníci udělali dobře, kdyby ho pochopili a nekomplikovali sobě práci a nám ostatním život.
Ad kdo si objednal a platí: oni jsou občanské sdružení, takže jsou jaksi sami sobě objednavatelem. Co se týká placení, tak já třeba posílám pravidelně peníze jim a pak ještě Hnutí Duha, aby za mne dělali práci, kterou považují za potřebnou. Naštěstí je nás takových zřejmě dostatek na to, aby to mohlo fungovat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vy (a magistrát) si myslíte, že v Heršpicích nežijí žádná zvířata (žáby, ježci, ještěrky) ... a co třeba potkani, ti tam nežijí?

P.S. - jedna perlička z jednání ve Švédsku, kde byli ekologičtí odborníci:
Já: Jaká je tady populace?
Ekolog: 100 tisíc křečků, 20 tisíc zajíců atd
Já: Já myslel, kolik v tomhle kraji bydlí lidí
Ekolog: Jo, tak to nevím.
Pak jsem zjistil, že se jedná o cca 250 tisíc obyvatel.

fatální neschopnost magistrátu vydat stavební povolení zákonným způsobem

Je tady ještě jedno řešení - ponechat dráhu svému osudu. Denní praxe ukazuje, že silnice (ty stávající, na jejichž stavbu bylo vydáno rozhodnutí před 50-100 lety) jsou stále ještě schopny vstřebat poměrně značný nárůst provozu. Stávají se sice nepohodlnými, ale "řidič je povinen ...", takže si nemůže stěžovat a nějak to vydržet musí. Občané si stěžovat mohou, ale efekt je stejný.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 13:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad potkani: ti tam určitě žijí. Podle mne (ale právník nejsem) by mělo mít právo účastnit se řízení i sdružení ochránců potkanů (pokud by nějaké bylo), ale stavební úřad by musel jejich námitky zamítnout (jinak by se mu šprajcli hygienici ...)

Ad ještě jedno řešení: praxe ukazuje, že úředníci (stejně jako jakákoliv jiná živá hmota) jsou schopní se učit. Zkušenosti Dětí Země říkají, že kupříkladu rozhodování o jednotlivých stavbách na dálnici D8 je dnes procesně téměř bezchybné, zatímco v počátcích .. hanba mluvit. Kdyby to dělali pořádně od začátku, už se po ní dávno mohlo jezdit ... blbý je akorát to, že úřady nejsou schopny poučit se jeden od druhého, ale až z vlastních chyb, což je ta dražší varianta ...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:18:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Scénář, který by stoprocentně nastal, kdyby magistrát přijal Děti Země jako účastníky řízení:
- předložení námitek Dětí Země jako účastníků stavebního řízení proti vydání stavebního povolení (možnost existence potkanů, žížal, ješterek v trase podjezdu pod stávajícím kolejištěm železniční stanice Horní Heršpice)
- zamítnutí námitek stavebním úřadem, protože všechny požadavky na ochranu přírody byly řešeny již v dokumentaci pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí a v územním řízení, kde mohly být Děti Země účastníkem řízení (možná i byly)
- odvolání Dětí Země proti stavebnímu povolení
- řešení odvolacím orgánem (zřejmě krajem)
- pokud by odvolací orgán odvolání nevyhověl, následoval by soudní spor.
Závěr: stejná obstrukce a dopady na realizaci stavby, jako když magistrát v souladu se zákonem nepřijal Děti země jako účastníky řízení. Je zcela evidentní, že se nejedná o nějaké poučování úředníků, ale o obstrukční činnost za každou cenu. Někdo zkrátka po nocích stříká po barácích a vagónech barvu, jiného baví škodit takto.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: máte v argumentaci logickou chybu . Nemá totiž cenu dávat k soudu případ, kde nedošlo k porušení zákona. Ale i kdyby to někdo udělal, tak soud rozhodnutí potvrdí ...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 15:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako člověk bydlící 130m od dálnice D1, která spolu s geniálně vymyšlenou křižovatkou D1-I/3 dělí naši ves na 3 díly, držím palce všem, kteří domáháním se svých práv hází klacky pod nohy úředníkům a projektantům, kteří umí vymyslet kolikrát pěkné hovadiny. Je mi líto, že před 40 lety žádné Děti Země nebyly...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 16:06:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dusanh: Náhrada úrovňového železničního přejezdu podjezdem je hovadina?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní zpráva o krácení rozpočtu SFDI může být ranou z milosti pro odsun. Stavební povolení je v nedohlednu (možná tak odstavné nádraží), koalice NvC, Děti země a taky Šimice určitě magorstrát zažalují a to se pár let určitě potáhne.Navíc jsem nikde neviděl černé na bílém, že Brusel na nádraží peníze pošle. Dnešní mfd je v tomto neskutečně diletantská, možná si poplašný článek zaplatil nějaký odsunovač.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 08:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bohumil: to byla rekce na vaši větu Někdo zkrátka po nocích stříká po barácích a vagónech barvu, jiného baví škodit takto
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 10:34:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezpochybňuji nutnost zapojení veřejnosti a občanských sdružení do projednávání takových staveb, jako je například vedení dálnic v chráněných krajinných oblastech nebo v zastavěném území. Vadí mi ale, že v některých případech občanská sdružení zneužívají zákony a bojkotují i stavby, které nemají žádné dopady na přírodu a krajinu. Stavby jsou nakonec stejně realizovány, ale díky odkladům a navyšování požadavků se prodražují, což nakonec zaplatí daňoví poplatníci. Podjezd v Horních Heršpicích je toho dokladem. Vždyť železniční trať je v tomto místě od roku 1838 (jedná se o první zprovozněný úsek parostrojní železnice na území dnešní ČR mezi Rajhradem a Horními Hešpicemi). Kdo to tam zná, ví, že tam není žádná příroda ani krajina.
A "Racek" nemůže tvrdit, že rozhodnutí magistrátu je nezákonné, to může prohlásit jen soud.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 10:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za prvé může Racek tvrdit co chce, a za druhé dal v předchozích obdobných případech soud občanským sdružením za pravdu.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 10:55:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já také nepochybuji, že v případě D8 a R35 jsou dotčeny zájmy ochrany přírody a krajiny a požadavek občanských sdružení byl oprávněný. Není to však případ podjezdu v Horních Heršpicích.
Pátek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.5.202
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 11:59:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady čtu příspěvky některých, mám pocit, že magistrát je nějaká záludná šelma, protí které je třeba bojovat, ať to stojí co to stojí a né výkonný orgán města Brna. Asi žiji v jiném Brně, ale v tom našem je již rok u moci nová koalice a právě představitel Zelených je hlavním šéfem těch, co mají na starosti nové projekty. Proč tedy nezasáhne, neudělá pořádek a nezařídí správný postup. Ono je asi jednoduší kritizovat, hledat chyby a pak vykřikovat,jak by to mělo být správně. Dříve jsem zeleným fandil, ale po zkušenostech z posledních let jsem musel názor změnit.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 17:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Z předchozí diskuse mi hlavně není jasné, co je cílem hry protestujících aktivistů:

1) Napadat formálně nedokonalá rozhodnutí úředníků bez ohledu na jejich obsah a tím je naučit formálně bezchybné práci (pak si ale můžou klidně vybírat kauzy, kde to nás všechny stojí míň času a peněz, třeba "rozhodnutí o umístění odpakového koše v parku").

2) Bránit životní prostředí tam, kde je ohroženo neuváženými projekty a jinými zásahy (třeba jen doměle, což by se dalším projednáváním mělo ukázat).

Zatímco bod 2 podporuju, bod 1 rozhodně ne, to je čistý vopruz! O co jde v případě Heršpic? Z Vaší diskuse s Bohumilem jsem nabyl dojmu, že to jede čistě podle bodu 1 a o přírodu tam vůbec, ale vůbec nejde.

Pátek: Jo, tohle bych taky rád věděl. Když se po obecních volbách dostali k moci "ti druzí", tak proč to krucinál nedělají líp, než "ti první", které za to dlouhá léta tak kritizovali?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 18:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Ve volbách se mění samospráva (zastupitelé), státní správa (úředníci) zůstávají.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 23:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Ano, pane ministře. :-)

A k čemu je tam potom samospráva? Pokud by vše dělala zcela autonomní státní správa, můžeme mít úřednickou vládu a ušetřit za volby (čas, nervy i peníze).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 09:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v Očividně nechápete pojmy vlastní a přenesená působnost, zkuste si prostudovat zákon o obcích, třeba se Vám rozsvítí. Jde o to, že některé úkony provádí obecní úřad/ úřad městské části z pověření státu a některé z pověření zastupitelstva.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 09:44:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémem jsou zpackané zákony. Například nový stavební zákon z roku 2006, který výčtem striktně uvádí, kdo je účastníkem stavebního řízení, přičemž občanská sdružení tam uvedena nejsou. Vše by bylo jednoznačné, kdyby tam bylo dopsáno, že účastníky stavebního řízení jsou i občanská sdružení podle zvláštních předpisů (např. podle zákona o ochraně přírody). To bysme ale chtěli po našich poslancích a vládě asi moc, lepší je řešit čunkiádu a volbu prezidenta, než zajímat se o skutečné problémy občanů této země. A proč strana Zelených, která již přes rok spoluvládne, nepředloží novelu zákona odstraňující uvedený nedostatek? Odpověď je jasná, výklad zákona by byl jednoznačný a zmenšil by se tak prostor ekoologickým aktivistům napadat správní rozhodnutí úřadů a oddalovat tak realizaci staveb.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace