K-report
 

Archiv do 18.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Archiv do 18.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 08:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Ano, máš pravdu, pokud by IC od Bohumína přijelo v 19:16, neřeknu ani popel. Ale nenechat přestoupit lidi z vlaku, který už je "dávno" ve stanici a přijel pozdě ne vinou těch lidí, je spíš už na hranici schválnosti.
Beru v potaz i to, že v té době už nefungovala Hrabovka a jezdilo se po jedné koleji na Vítkov, takže každé malé zdržení způsobí několik dalších. Ale kdyby soudruzi odboráři alespoň trochu chtěli, mohli ten vlak klidně i zdržet v Holešovicích a lidem říct, že na ně ten vlak čeká tam (stejně tam měl několik minut pobyt, tak by měl holt o 10 minut víc). Myslím, že všichni by raději dali 14 Kč za metro, než čekat další hodinu na další spoj (nehledě na to, že do některých děr to byl spoj poslední).
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 10:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad je to dobrý, ale nedovedu si přestavit hlášení: Vlak 912 Luna z dopravních důvodů již odjel a bude čekat v železniční stanici Praha-Holešovice, kdo si chcete přestoupit, použijte prosím prostředky MHD. (14 kč si zaplaťte sami).
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 12:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no je jasný že je to pí*ovina, stačí když rovnou počká na hlaváku... ale stěmi přípoji na hlaváku je to celý uplně k ho*nu páč hlavák není udělaný jako přestupní stanice no, teda z mého pohledu... ale stačilo si najít v tom IC průvočího a požádat ho aby zavolahlavák aby tam na ně chvíli počkala... to jde přeci také
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačilo si najít v tom IC průvočího a požádat ho aby zavolahlavák aby tam na ně chvíli počkala

Jo, to jsem udělal jednou, byl jsme ujištěn, že zavolá a přípoj pryč. (prý mu řekli, že nepočkají) Dotazem v DK bylo zjištěno, že nikdo nevolal. Příště jsem si tedy raději vyťukal 972 111 111, nechal si spojit dopravu Praha hlavní a vyřídil si to sám.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 23:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jako já jsem to potřeboval asi jen dvakrát aby mi to prúvočí zajistil a vždy to bylo okej
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já vždycky když jsem potřeboval ať zavolaj,musel jsem vytáhnout režijku!!!!!např. když jsem jel z kladna města do slanýho a vlak měl 20 minut sekyru, ptali se lidi ve vlaku zda budou čekat přípoje a prej ne,ani tam nevolal a když jsem vytáhl režijku, všechny vlaky včetně rychlíku na Děčín čekaly!!!takže musíte mít pořádnou protekci k tomu s sëbou.....
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 11:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jako když mi řekne že to čekat nebude tak mám vytáhnout režijku a dělat na něj machry že mam příbuzný u dráhy tak at tam okamžitě radči zavolá jo??
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 16:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já mám zkušenost tu (bohužel zdaleka nejen na dráze), že co si neudělám (nezařídím, neobvolám, nedomluvím) sám, to NEMÁM.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 17:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak to je přeci všeobecně známé... ještě aby za mě něco udělal někdo jinej, to neexistuje... prdel mi taky nikdo neutírá...
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 01:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Hlavně se v dnešní době nedá na nikoho spolehnout...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 12:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no přímo tak jsem to nemyslel,ale oni se leknou,že jsi nějakej papaláš a že máš příbuzný na géřetu a okamžitě se poserou a volaj....
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hehe

jo a když jsem řikal matce o tom jak mají prý ve slaném "ochotné" pokladní tak mi řekla že u nich (v Holešovicích) by za to dávno letěli
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě už to připadá docela trapné, ale jel jsem opět asi po měsíci ranní Lunou a opět zdechla. Když jsem s ní jel před tím měsícem, tak taky zdechla, asi mám na řadu 854 nějaký neblahý vliv.
Podle vlakvedoucího prý tentokrát už přijela zdechlá z depa. A co víc, táhl jí brejlovec 750 079.

Podařilo se mi jí zachytit až v Praze Vršovicích (sorry za to useknutí).
 
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je možný že ten 750.079 pojede i na odp.R Luna?
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyla to zase 854.216? Ta zdechala v červnu na Luně vcelku pravidelně :-)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 20:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak jestli vzdechla 216ka jako že ta fcípá vždycky když na luně jede tak ji ale opravili rychle, pač z5 už na luně jela a já čekal brejle
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 07:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám, že Luna zase už nejede :-) Teda teda, to tam s ní děláte?
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 08:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jela, ale s +40. Dnes však na ní ne výjimečně 216, ale 006 Emilka. Kromě toho jel na ní vůz Bdtn 054
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 20:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no v půl sedmý jsem viděl v Libni 750.326 s nějakou hydrou... určitě to stím mělo něco společného že??
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 20:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: souprava 750.326+nějaká 854+053+053 dnes jela jako Sv z Chomutova do Prahy.Byla dnes spatřena v Lužný kolem 16.30.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebyla souprava, ale zpožděný R835, který chcípnul v Žatci.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tam jelo tolik lidí, že bylo velmi snadné si ho splést se soupravou :-)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyla to zase 854.216?
Ne byla to 854 030 spolu s 216 jsou to nejstarsí 854.A jízda s 216 fakt neni nic moc.
AV 15-30
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 11:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám že nám budou redukovat Os.dopravu v úseku Peruc-Louny o 50%

Viz trať 120,kopíruji odkaz kolegy Johny1
http://www.kr-ustecky.cz/vismo5/dokumenty2.asp?u=450018&id_org=450018&id=1350192&p1=84858
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám že nám budou redukovat Os.dopravu v úseku Peruc-Louny o 50%

Nechápu že to jen redukujou to měli rovnou neobědnat, je totiž otázkou jaký smysl má osobní doprava v useku (Zlonice) - Klobuky - Louny. Nejlépe výmluvná je pasáž z webu ústeckého kraje: Vzhledem k meziregionálnímu významu trati budou zachována spojení v nejdůležitějších časech... zřejmě tato skutečnost neplatí o trati 120? Dosti podezřelé je i že neni uváděna strátovost jako u dalších tratí, takže lze předpokládat že zachovalé vlaky budou sloužit na návoz/ rozvoz režijkářů!

Jsem toho názoru že je nesprávné uplné neobědnání dopravy mezi Deštnicí - Žatcem, Chomutovem - Vejprty chápal bych tam redukci ve všední dny, ale víkendový provoz by stálo za to zachovat. Obě tyto tratě mají pro turistiku co nabýdnou, o trati 110 se může takovích možnostech leda zdát.
M1 - Maracaibo
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 21:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njn,čekal jsem tuto reakci.Dandy-známej odpůrce osobní dopravy na 110.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 23:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: Nic proti nejsem proti osobní dopravě na trati 110 a už vůbec nejsem její odpůrce, bohužel se tu projevují skutečnosti které tuto trať pro osobní vlaky vyřazují pomalu a jistě ze hry. Bohužel tyto skutečnosti neradi slyší šotouši a zarputilí jedinci, ale to je mínus těchto lidí. Pro oblast kde je nízké osídlení jako je mezi Slaným a Lounamy, kde trať trasována za poněkud jiným učelem je vůbec otázkou zda osobní doprava má smysl v rámci ZDO. Je třeba si odpovědět na otázky zda pro lidi co bydlí v nejbližším okolí má osobní doprava se stávajícím rozsahem spojů nějaký smysl? Ono v téhle oblasti to neni žádná sláva ani z autobusouvou dopravou, ta se také bez dotací neobejde. A při situaci kdy pomalu v každé domácnosti je auto neli rovnou dvě to nebude mít žádný druh VHD v této oblasti jednoduché. A další negativ železniční dopravy jako takové je třeba vypravování vozů 810 na osobní vlaky se strojvedoucím a průvodčím neni adekvátní vůči počtum přepravovaných lidí. No a samotnou kapitolou je i infrastruktůra kde je také potřeba zajistit obsluhu výpravčíma a signalisty to také něco stojí.

Já jsem osobně toho názoru že pro tratě na kterých ustecký kraj neobědnal dopravu nepoužívá stejná měřítka. Stačí se podivat na tu zprávu proč tam neuvedly podrobnosti o useku Louny - Peruc?
M1 - Maracaibo
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 04:31:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:Vy tam snad někde bydlíte?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Staniční personál je z hlediska objednávky ZDO krajem naprosto nepodstatný. Poplatek za DC se platí podle kategorie projížděné dráhy a ne podle použitého zabzař. Takže poplatek bude stejný, ať už tam bude současné zabzař, nebo nějaká dálkovina, nebo D3.

Ty plácačky a signalisti hrají roli hlavně v ekonomice SŽDC, což se projeví záhy, až přijde SŽDC s nápadem dráhu zrušit.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 68.36.250.40
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:28:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozrejme, proc by se melo platit za DC mene, kdyz tam je D3 nebo dalkovina? SZDC muze byt uplne jedno, kolik je tam vypravcich a signalistu, protoze to jsou zamestnanci CD, a CD je tam muzou mit, nebo je muzou vyhodit.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 08:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC si platí ČD od toho, aby zajistily dopravu a kapacitu dráhy dle aktuálního Prohlášení o dráze. Pročež jen tak ze dne na den je vyhodit nemůžou.

Podle mě je ten poplatek nelogicky stavěn na nějaké kategorii a ne na tom, co za něj dopravce získá. Platit si stejné prachy bez ohledu na to, zda se tam jezdí podle D3 (a fíra má tudíž hromadu dopravních povinností navíc), nebo podle D2, kde se fíra stará "jenom" o mašinu, mi přijde divné. Stejně tak mi přijde divné, aby se platilo stejně na trati Krupá - Kolešovice, kde se jezdí pomalu po víceméně rozpadlém svršku odnikud nikam, jakož i na trati Bakov - Turnov, kde se dá jezdit i stovkou.

Na každý pád je nesmyslná argumentace kraje, že je tam hromada plácaček a signalistů a že "je" platit nebude. I kdyby tam byly lichoběžníky, platil by kraj stejně.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 22:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní ,,provoz" na 110:
Mn 85708(Slaný-Zloice): 751.138
Mn 87509(Zlonice-Slaný): 751.138+prázdnej Es
R 818: 854.216+053+053
-Je možné že jsem v 11.50 slyšel u Královic hydru?

Jinak jsem byl dnes v Olovnici a docela mě škokovala jedna věc(viz foto).Když jsem přijížděl do Olovnice(cca 17.30),tak si myslim že byla návěstidla v provozu,možná se mýlim-nedával sem tomu moc pozornosti.A když jsem odjížděl(cca 18.30),tak už tam bylo toto a předvěst byla uplně mimo provoz.Zajímalo by mě jestli se jedná o noční výluku služby,nebo co to vůbec znamená?

 
 
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 01:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. To je zneplatnění návěstidla, což znamená, že stanice není obsazena výpravčím. Pravděpodobně právě noční nejsou obsazovány. Stanice Olovnice je po tu dobu degradována na zastávku.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 02:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na nočních středokulích dnes jely 751.167, 751.066, 751.165 a 752.001
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 08:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olovnici je noční výluka (výluka služby dopravních zaměstnančů) od 18:15 do 06:40 a to každý den. Po dobu výluky se tam nachází jeden člověk, co kontroluje funkčnost přejezdů.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 18:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s těma rychlíkama na trati 110.
Asi dost špatně. Dnešní průzkum:
Dnes v neděli 5.8.2007 - R1415 ze Slaného do Prahy -Holešovice obsaz. max. 9 lidí dohromady ve 3 vagónech. Dříve ten rychlík v neděli byl slušně obsazen, ale dneska tak strašně málo, to mě strašně překvapilo. Stačila by klidně 854 a nic víc.
Není to tím, že jsou prázdniny? V květnu, červnu jsem s tím také jel a vcelku to šlo.

To pak dnešní zpáteční R1414 odj.19:25 do Chomutova z Prahy,Holešovic to také nebude žádná sláva.

Co vy na to? Jaké řešení navrhujete ohledně rychlíků na trati 110?
Není provozování rychlíků na trati 110 jen rozhazování s penězi daňových poplatníků nebo stačí jen vlaky provozovat v lepších časech?

Kontroly obsazenosti budou pokračovat namátkově v následujících dnech či týdnech a pak také září pro objektivitu př: školní prázdniny, dovolená.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 20:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k dotazu ohledně rychlíků:
ne, dle mě je to pouze tím, že jsou prázdniny....Na trati 120 rychlík 832, se kterým jezdím neustále ze školy jezdil vždy plný a ted je místo i v 854, což je co říci, jindy totiž lidé stojí v uličce....to je můj názor
www.lancelot-trainz.websnadno.cz
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 21:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1413:

Dnes jsem jel v 1413,to je ale bída v neděli.Do Slanýho v tom bylo tak nejvíc 5 lidí,pouze v hydře a dál přistoupilo cca dalších 8 lidí.Btn byl celou svou cestu prázdný,sem tam byl sám.


1415:

Ppss: S Tvym průzkumem nesouhlasím,ve Slaném v tom bylo 40-50 cestujících.Já jsem s nim dneska jel z Loun do Kralup.Tento rychlík živí převážně Pražáci jedoucí z Loun,z Peruce, a z Klobuk.

cca:
Do loun v tom bylo asi tak 10-15 lidí
Louny - 5/ + 14
Peruc + 20
Klobuky + 10
Zlonice - 1 / + 0
Slaný - 4/ + 3
Zvoleněves + 2
Kralupy - 5 / + 10

Takže je nesmysl že v tom vlaku bylo max 9 lidí. Tento vlak jel dnes celkem slušně obsazenej.Já jsem byl v prvním Btn a už za Klobukama tam nebyla jediná volná čtyřka.


1412:

Když jsem s nim jel naposledy(cca tak před 14 dny),tak byl slušně obsazen pouze do Zlonic.Dál bída.


1414:

A ten 1414 bych až zas tak neodsuzoval.Je neděle po krásnym víkendu,to se bude vracet dost lidí.Ale asi stejně jako u R 1412 pouze do Zlonic.


818:

Bohužel další bídnej rychlík,sólo hydra by stačila.Pouze v pátek jsem pozoroval že byla osazenost lepší.Ale ted o prázninách i pátek bída.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza-loko.)
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 20:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzaloko z pátku 3.8.

Ano, u Kralovic jsi mohl slyšet hydru a to dokonce v dvojím podání. Přesouvaly se na trase Chomutov - Kralupy - Neratovice - Turnov (důvod je mi neznámý, stejně jako čísla jsem již pozapomněl, jen vím, že ta první se honosila přízviskem Evička)

;-)

Stran VSDZ v Olovnici už vyčerpávajícím způsobem odpověděl "Jeneč"
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 20:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Kua,že jsem neměl .A to jela 854+854??Nebo i nějaký Btn?
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 23:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čistě 854 + 854 (ta druhá měla viaflexy a zdála se mrtvá, ale když kolem mě projížděly, probíhal kolem mě zároveň staniční posun a posun z vlečky, takže mi do toho vrčela ještě 742.317 a 753.721 - tím pádem nevím, byla-li ta druhá hydra "živá".)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 20:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kopíruji otázky, které jsem položil starostovi královského města Slaný Ivo Rubíkovi. Dotazy se týkají výhradně tratě 110, omezování rychlíků na této trati, názor na železnici a jak může město pomoct vlakové dopravě.

Kopíruji neupravený text. Prosím o vyjádření, témat k diskusi je dostatek.


Vážený pane Novotný (5.8. 2007, 19:55 hod.),

dáváte mi pět otázek. V úvodu jen podotknu, co je vcelku zřejmé. Jsem starostou města Slaného. Téměř všechny vaše otázky jsou mimo kompetence samosprávy. Správně by měly být směrovány na Vládu ČR, nebo vedení státní organizace ČD. Takže mé odpovědi budou pouze pocitové a ryze osobní, bez možnosti „běh věcí“ účinně ovlivnit.
Otázka č. 1: Jak vidíte situaci s rychlíky na trati 110? Odpověď: málo perspektivní. ČD není za současného stavu schopna konkurovat autobusové dopravě u měst, jako je Slaný (přímé silniční napojení a naopak vedlejší železniční trať). Ekonomika je neúprosná. Středočeský kraj nebude platit za služby, které využívá minimum lidí. Jediná šance je ve vnitřních změnách státního molochu s názvem ČD, které by mohly zlepšit služby a tím posílit konkurenceschopnost. Obávám se však, že ideální příležitost ke změnám již dříve zhatily party lidí kolem pana Duška (a dalších).
Otázka č. 2: Jak si přestavujete železniční dopravu na Slánsku a má být přes Slaný vedena dálková rychlíková doprava (tzn. rychlíky)? Odpověď: železniční doprava na Slánsku by měla mít doplňující funkci k silniční dopravě – výletní vlaky do turisticky atraktivních míst (Muzeum ve Zlonicích, návaznosti na cyklostezky, okraj CHKO Džbán, ...), cyklovlaky, apod. Nutně by se musely předělat grafikony a vymyslet a zkoordinovat navazující služby. A rychlíky přes Slaný? To asi není ve větším počtu spojů reálné. Vždyť se jedná o vedlejší trať.
Otázka č. 3: Co by se dle Vás mělo zlepšit, aby cestující více využívali rychlík. spojů (zařadit spoj v lepším čase, mimoř. sleva-relační sleva, propagace městem) ? Odpověď: muselo by se zlepšit úplně všechno. Grafikony, čistota vagonů, ochota personálu na všech stupních, jízdné, informovanost občanů, ... Bez (a to znovu opakuji) vnitřní změny ČD to nepůjde. Propagovat se musí ČD především sami a to kvalitou svých služeb. Žádné město, tedy i Slaný, jim v tom nepomůže.
Otázka č. 4: Měla by být zavedena na trati 110 taktová doprava (př: každé 2 hod. spoj do Kralup, 1x za 4 hod. rychlík na Prahu)? Odpověď: určitě. Bez tohoto opatření nemůže železnice na této trati konkurovat autobusům. Za současného stavu je daleko výhodnější (a to i finančně, ale zejména časově) jet do Prahy autobusem, nebo autem.
Otázka č. 5: Co město Slaný může udělat pro železnici? Odpověď: prakticky téměř nic. Pro železnici může udělat nejvíce jen a jen organizace ČD. Zatím mi vedení ČD připadá jako hrobař železnice. Jediné s čím můžeme (a chceme) ve Slaném pomoci je posunutí zastávky Slaný-předměstí za Kaufland. Vzniklo by tak vhodnější propojení autobusové nádraží-společensko-obchodní centrum města- parkoviště pro auta-cyklovlaky-ukončení a výchozí bod cyklostezek na Slánsku-pěší přístup do středu města. Uvidím, zda se jednání s ČD podaří.

Mějte se hezky
Ivo Rubík, starosta
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 21:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 2x854 : Byly to liberecké stroje,původně jely na zvážení do Lostru Louny, ale z důvodu poruchy váhy byly přesunuty na váhu do Dyka Kolín.
Džejkej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 21:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny diskutující a železniční příznivce,
V neděli 5.8. jsme se s rodinou poprvé svezli cyklovlakem, který jezdí o víkendech do Slaného. Jeli jsme vlakem z Prahy do Kolče a pak na kole přes Blevice (židovský hřbitov), Zeměchy (sprašová rokle), Kralupy a podél Vltavy zpátky do Prahy. Mile mě překvapil prostorný vagon pro kola i příjemná průvodčí, která navíc rozdávala materiály o turistických zajímavostech regionu. Celkem v zadním voze cestovalo 12 cyklistů a další skupina 4 pěších turistů. První skupina cyklistů vystoupila v Dobrovízi, další v Noutonicích, my v Kolči a poslední 3 cyklisté se vezli až do Podlešína. Myslím, že cyklovlak je užitečný dopravní prostředek, hlavně pro rodiny s dětmi nebo méně trénované cykloturisty, kteří chtějí navštívit místa dál od Prahy.
Také mě překvapila "pohodová" rychlost jízdy vlaku, odhadoval bych max. 40 km/h. Je na trati 121 nějaké rychlostní omezení? Ne, že by mi to vadilo, aspoň jsme mohli z vlaku zblízka sledovat srnky a zajíce .
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odhadoval bych max. 40 km/h.

Tam je rychlost 6-7 pětek, ale asi fíra nespěchal, bo ty pobyty jsou poprava, zvláště v zast. u přejezdů...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo z jakého důvodu jsou výluky Louny - Koštice?
Já+Ty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:37:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 19 hodiny jela přes Zlonice do Loun Šauerova 753.197
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.100
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 00:27:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já fakt umřu z těch osobáků na 121....Asi nemá cenu sem furt dokola psát, že jsme 7 let bojovali o obnovu Středoklucký především kvůli letišti,tatrankám,logistickým areálům a cementu a že do Středokluk jede ročně 0,5 mil. tun zboží a ta stanice na to přitom není vůbec technicky připravená, že to, že jsou Středokluky hlavní nádraží nákladní dopravy a jakákoliv osobní doprava jen přidělává problémy, které řeší pouze nadšení pracovníků stanice a nikdo to nechce vidět.... Ach jo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 08:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě než umřete - v praxi tam nějak koliduje nákladka s víkendovými cyklisty?

A jak se vyvíjejí případně další investiční akce - probíhá něco už v Dobrovízi?
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 11:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quenya: Aby ses z těch tatranek nepo...
Pořád řveš jak jste bojovali za trať, ale kdyby nejezdily v létě aspoň osobáky, tak se stejně z Hostivic do Středokluk nehne ani kolo. To bylo vychvalování kolik toho od grafikonu bude jezdit přes Smíchov a od nového grafikonu tam jsou namalovaný jen prázdný cisterny a to ještě podle potřeby. Pak úplně zbytečný sypáky do Března, který by to stejně měly kratší a výhodnější přes Kladno do Kralup. Kde jsou ty tatrannky přes Zličín, dvoje plný cisterny? Všechno je to malovaný přes Podlešín. Proč?
Tak tady neřvi a nech nám aspoň tu malou možnost se po té trati svézt.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:

Nekoliduje ani tak nakládka, jako spíš fakt, že prázdné vozy se musí před sestavením do vlaku a odvozem někam odstavit a vzhledem k tomu, že ve Středoklukách málokdy bývá méně než jedna souprava, bývají koleje obsazené. A vzhledem k tomu, že tato stanice má prakticky tři a půl koleje, občas se tam musí vážně čarovat, aby se tudy mohl prohnat téměř prázdný vlak s jedním cyklistou, důchodcem s vnoučkem a dvěma režisty...

Jinak - sušenky přes Podlešín snad jezdí proto, že 50500 vozí zátěž do Lovosic, ne? Možná se pletu, ale někde jsem to slyšel...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 17:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak - sušenky přes Podlešín snad jezdí proto, že 50500 vozí zátěž do Lovosic, ne? Možná se pletu, ale někde jsem to slyšel...

To už hezkých pár let není pravda.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 17:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to jelo v 15:15 ze Slanýho nahoru? Viděl jsem tomu jen malou část střechy, ale 810 to nebyla...


quenya: Už jsem se zde k tomu v minulosti vyjádřil a nebudu se opakovat.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 19:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák

A nebylo to toto: Z Peček přes Phu-Kralupy-Podlešín-Louny-Žatec-Kadan-Prunéřov se do KV d.n. se "řítí" motorák ř. 830 ...


ICQ 237-113-861
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 20:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó, to je možný...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 21:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady na stránkách Českých drah - tiskový odbor čtu zajímavý článek:

Každý víkend jezdí z Prahy speciální cyklovlak na Okoř

Pro cyklisty, turisty i ostatní cestující vypravují České dráhy od jara do podzimu každou sobotu, neděli a státní svátek speciální cyklistický vlak „VELO“, který jede z Prahy přes Hostivici na hrad Okoř, k románské rotundě Budeč a dále do Slaného. Vlak bude jezdit až do 28. října a platí v něm také tarif Pražské integrované dopravy.

„ Pro přepravu cyklistů je přednostně určen vždy druhý vůz vlakové soupravy, který je vybaven speciálními prostory pro přepravu jízdních kol,“ říká ředitelka Odboru osobní dopravy a přepravy Českých drah Luďka Hnulíková. „V jedné části vozu jsou sedačky pro cestující, v druhé místo pro kola. Každý cyklista nakládá a vykládá kolo sám a během jízdy ho má stále na dosah.“

Cyklovlak vyjel letos poprvé a objednalo ho u Českých drah Hlavní město Praha. „Pokud se chtěli cyklisté dostat na Okoř, k románské rotundě u Zákolan nebo do Slaného museli vždy přejet celou Prahu. Tato oblast přitom nabízí řadu zajímavých turistických míst, které rozhodně stojí za to navštívit. Proto jsme se rozhodli objednat tento víkendový vlak, který jezdí přímo z centra města,“ doplňuje pražský radní pro dopravu Radovan Steiner. „Cyklovlak chceme i příští rok a právě jednáme s Českými drahami i o úpravách jízdního řádu. Zejména o zkrácení doby pobytu ve stanicích a tím zrychlení provozu.“

Za přepravu kola zaplatí cestující 26 korun, pokud pojede i zpět nabízejí České dráhy Síťový doklad pro jízdní kolo. Ten stojí 50 korun a cestující může kolo přepravovat celý den jako spoluzavazadlo v libovolném počtu vlaků.

„Letos vyjel vlak na Okoř poprvé po několika letech. Řadu let byla část tratě za Prahou uzavřena a teprve letos, po její obnově, je možné zavést přímý vlak z Prahy do Slaného po této trase,“ vysvětluje ředitel ROPIDu Jiří Prokel. „Vlak jede většinu trasy také v rámci tarifu Pražské integrované dopravy, cestující ho tedy mohou kombinovat s tarifem Českých drah.“

OTÁZKY:

Jaký máte názor na cyklovlak?
Jaká je obsazenost spojů?
Co říkáte, že příští rok ho chce PID zase provozovat?
Bylo by dobré změnit jízdní řád a navrhněte jednotlivé spoje?
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 21:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už někdo víte schválený konečný návrh jízdního řádu na trati 110?

Nevíte jestli stát skutečně neobjednal rychlíky na trati 110, jak bylo řečeno Ministerstvem dopravy ČR v červnu?

Jak na to reagoval kraj spěšnými vlaky? Je nějaká změna od předběžného návrhu?

Ostatní tratě již mají konečný jízdní řád k dispozici na:

http://gvd.kvalitne.cz/konecny-navrh-gvd.html

Jaká je dle vás obsazenost rychlíků?
Když to vezmete postupně vlak po vlaku. Kolik tam jezdí lidí?

Hezký den. Díky za odpověď.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 22:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ppss: Hlavně na tu poslední otázku se ptáte už asi po desáté.Už mě to nebaví sem opět psát.Pouze říkam že kdyby to jezdilo v trochu inteligentních časech,tak by ty rychlíky byli slušně obsazené.Jentak mmch jestli se nepletu tak je tam i konečný návrh na 110.A když se na to podíváte,tak zjistíte že žádný rychlíky se neplánují,mají být pouze Sp.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Výrovka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 11:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte prosím někdo pár fotek mechanických návěstidel a závor z Chlumčan? Závory byly vyměněny asi v roce 1992 a o rok později i návěstidla.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 23:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nářez je, že trať se již "jmenuje" jen Kralupy nad Vltavou - Louny. Louny most je nyní součástí tratě 126 "Most - Rakovník". Takže Pražsko-duchcovská je papírově zase o něco kratší ....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace