K-report
 

Archiv do 01.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 01.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_reiser: Jiste, byli mineni "sebevrazi" v gumokolech jejichz primarnim cilem neni vlastni sebevrazda.
Naopak, ti opravdovi sebevrazi vetsinou napachaji mene materialnich skod, i kdyz naruseni provozu jimi zpusobene muze byt obdobne. V jejich pripade vsak vetsinou jiz nelze vymahat nahradu skody.
:-)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 22:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v případě gumokolitů to cvaká pojišťovna, ne? (pokud nebyli ožralí, či se nechtěli zabít)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České dráhy jsou viníkem tragické nehody z 25. prosince 2006, která se stala v železniční stanici Brandýs nad Orlicí. Tam srazil vlak Českých drah ženu v kolejišti, která střet nepřežila. Případ vyšetřovala Drážní inspekce, která ve středu vyřkla verdikt, že vina je na straně železnice.
Jak to může být vinna dráhy,když se tam ženská vracela pro kufry a vlak ze kterého vystupovala byl dávno pryč?Kdyby výpravčí zasekali EC,tak s toho bude stejný malér.Fakt už nevim co měli udělat líp....
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jí tom upadlo děcko a šla mu pomáhat, tak je pak dost subjektivní říct, že tam neměla co dělat!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 14:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rrosťa: Vím, že je to těžký, ale 2 minuty po odjezdu osobáku tam opravdu nemá nikdo co dělat... Určitě ten vlak musela slyšet a vidět i přes ten oblouk aspoň pár sekund před nárazem...

Ještě si rýpnu-kolik bylo té dceři, že nedovedla vstát sama?

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 15:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten vlak musela slyšet a vidět i přes ten oblouk aspoň pár sekund před nárazem

Určitě - o případu mluvila nějaká TV už asi před 2-3 týdny a tehdy ji nějaký odborník vypočítal, že vzhledem k rozhledovým poměrům měla ta paní "na vyklizení" celých 6 sekund (!)

2 minuty po odjezdu osobáku tam opravdu nemá nikdo co dělat
A ty 2 minuty jsou myšleny po odjezdu plánovaném (dle JŘ) nebo skutečném? A jen tak mimochodem, to citujete nějaký veřejnosti utajený předpis nebo je to Váš osobní názor?
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 15:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Corlin: A co takhle brát osobák k budově a rychlík čtyřicet a čtyřicet?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 15:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, rekl bych, ze plati univerzalni pravidlo leckde na nadrazi vyvesene - Zakaz vstupu cestujicich do kolejiste pred zastavenim vlaku. A vzhledem k faktu, ze tam zadny vlak nestal, tak tam proste nemela co delat, nebo jak si mam predstavit zajisteni zst pred takovym pripadem ? Ze vypravci bude orlim zrakem sledovak kazdeho motajiciho se po nadrazi a kdyz nekdo s nich udela krok nespravnym smerem tak shodi klacek na stuj a signalisti obsadi zhlavi s tarasnici aby ani omylem ? Blbost, ne ?
Osobne si myslim, ze i ten "rozklad" je pekna blbost vcetne "urceni" vinika v konecnem dusledku. Ale predpokladam ze me tu zase bude nekdo presvedcovat "sotoargumenty" ...
Zvracena logika ? No, furt prd proti nekterym v jistych diskuzich. Vcetne toho zaverecneho pojmenovani argumentu, toto oznaceni tu maji taky nekteri v oblibe, kdyz uz nevi z kterej do kterej.
Pavel

(Příspěvek byl editován uživatelem pjp.)
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 16:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K te budove rychlik, nemam zadnou fotku, ktera by ukazovala "uzasne" usporadani zst. Brandys nad Orlici, v kazdem pripade toto tam neni mozne, protoze nastupiste zacinaji v miste kolejovych spojek na usteckem zhlavi a vedou smerem k vjezdovym navestidlu. Pricemz proti modernimu usporadani zde nejsou nastupiste umistnene vne koleji, ale jednostrane orientovane k vypravni budova, cili vlaky smer UnO lidi vystupuji do koleje pro protismer. V kazdem pripade, jestli je toto prvni smrtak v teto stanici s tohoto duvodu, tak z me strany velky udiv. A v kazdem pripade DI objevuje ameriku bych tak trosku rekl, protoze tohle usporadani je opravdu uzasne.
Ted jest jen otazka, kdo za to muze, vypravci ? Jak daleko je to od vjezdu k predmetnemu mistu stretu ? Mel sanci shodit klacek, kdyz se mu tam vratila ? Vypravci neni jasnovidec. Nebo za to muzou CD jako vlastnik nadrazi, ze proste to usporadani je takove jake je ? V tom druhem pripade vcelku souhlas, protoze misto na vnejsi nastupiste, si myslim, je tam dost a dost a uz davno tomu tam mohlo existovat, nemluve o podchodu/mostku pro pristup na tamnejsi hriste, cili davno to mohlo byt s mimourovnovym pristupem, neboli "bezpecne".
Dalsi vec jest i chovani lidi, zde by mozna pomohlo hlaseni stanicnim rozhlasem ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 16:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bych to měl vzít z pohledu běžného cestujícího, měl bych určitě mít možnost bezpečně z vlaku vystoupit a bezpečně si odnést všechna svá zavazadla. Je těžké vést diskuze o tom, jestli mi stačí na to minuta, dvě, nebo více. Nehledě na to, že to může být u každého jiné. Pohyblivý občan to zvládne rychleji, než kdyby se tam v této stanici se zavazadli octnul invalida, apod.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 17:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zakaz vstupu cestujicich do kolejiste pred zastavenim vlaku.

Pjp, pusť si na internetu včerejší/předvčerejší večerní zprávy kterékoliv čs.televize.
Ta paní tam totiž nebyla před zastavením vlaku, ale vystoupila z vlaku (nazvěme ho č.1). A než stihla pobrat své dítě a všechen majetek a dojít z kolejiště k nádražní budově, přijel z opačného směru vlak (č.2) a zlikvidoval ji.

A vzhledem k Tvému současnému bydlišti jeden drobný úkol: až pojedeš vlakem rychlejším než osobním zastávkovým, zkus počítat nádraží, kde jsou lidé nuceni přecházet přes koleje. Myslíš, že projedeš jízdenky za hodně €, než takovou stanici najdeš.
O.K
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.102.235
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 19:38:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové na mapách: http://www.mapy.cz/?query=brandys%20nad%20labem&po...
ta stanice v brandýsu vypadá celkem bezoblouková a "bezpčná", podle obrázku by se dalo vlak zastavit tak, aby se dalo vystoupit přímo před budovu, nikdy jsem tam nebyl, takže nevím, sleduji pouze podle mapy.
O.K
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.102.235
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 19:41:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon správná adresa je: http://www.mapy.cz/?query=brandys%20nad%20labem&po...
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 19:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O.K: Ta nehoda se ale stala v Brandýse nad Orlicí. Vy odkazujete na Brandýs nad Labem.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/MU_Brandys_nad_Orlici.pdf
Neznam relevantnejsi dokument, nejaka TV ci radio me v tomto smeru vubec nebere.
V kazdem pripade z predesle diskuze jsem mel dojem, ze se dotcena vracela na nastupiste pro zavazadla, tento svuj omyl beru zpet a i prislusne me "projevy" s toho plynouci. Zas az tak deni v CZ nesleduji, abych mel i o techto udalostech uplny prehled.
Dale netusim, co ma me bydliste momentalni spolecneho s timto problemem. Na druhou stranu, mame demokracii, takze nikomu neni vcelku braneno zmenit misto sveho pobytu v ramci republiky a jakymsi zpusobem i v ramci evropy pokud ma k mistu sveho pobytu nejake extra velke vyhrady.
Na blbou poznamku jeste blbejsi ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Pepi68
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.109.42
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:56:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako výpravčí odpovídam za všechno, co se v mé stanici děje. Když se sjedou vlaky a neštastnou náhodou se někomu něco stane, tak mam průšvih.
A když čeká jeden z vlaků u vjezdu, musím nějak zdůvodnit jeho zpoždění. Grafikon je namalován hezky, ale skutek utek.
A jestli mi chce někdo radit, že jim můžu označit místo zastavení, tak jsem ve stanici sám a peron je stejně krátký.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 22:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co ma me bydliste momentalni spolecneho s timto problemem

Ne s problémem té zabité paní, ale s tím, že cestující jsou nuceni (aby se dostali z/do vlaku) přejít úrovňově přes několik kolejí. Takže proto jsem Tě chtěl poprosit, abys při vlakových cestách po svém okolí koukal a počítal, kolik stanic s podchody/nadchody jsi projel, než jsi narazil na stanici, kde se musí chodit přes koleje ...

nikomu neni vcelku braneno zmenit misto sveho pobytu v ramci evropy
... protože, aspoň co vím, třeba v GB mají všechny zastávky/stanice peronizované a s mimoúrovňovým přechodem už od roku 1965. V Belgii vím o jedné stanici, kde lidi chodí "přes koleje" - funguje jako železniční muzeum a konečná muzejní dráhy - pokud vlak přijíždí, uzavírá ten úrovňový přechod několik "drážních zřízenců". Ve Švédsku taky vím o jednom povrchovém přechodu - vlak stojí před ním, při znamení k odjezdu sepne blikačka, spadnou pro chodce závory a pak teprv mašina dostane volno.

V Česku se ovšem přechází přes "vysoko"rychlostní trať - v tom je ten prů*er.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 23:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pepi: a co kdybys ten R pustil "kolem" a v přímém směru ten osobák?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 23:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co kdybys ten R pustil "kolem" a v přímém směru ten osobák?

GVD máš danou kolej pro daný vlak .. a pokud předjíždíš,musí vlak s přepravou osob na kolej bližší DK /bezpečnost cestujících/ .. když by nešlo jinak,tak jak píšeš .. kolem ...


ICQ 237-113-861
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 23:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Po odjezdu skutečném. Ty dvě minuty jsou můj osobní názor, v předpise to tuším časově stanoveně není a bude tam něco ve stylu "až lidi vypadnou"...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 07:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38:Průšvih byl,že se jednalo o ostře sledovaný vlak EC Pendolíno,kdy jeho každý pohyb sleduje snad celé GŘ ČD.Už vidím,jak by měl výpravčí milion telefonů,proč stál vlak EC před stanicí a kdyby jako důvod udal nástup a výstup cestujících z osobního vlaku,tak ho vynesou v zubech a bude stejně špatný.Bohužel,výpravčí nemá moc pravomocí,aby tu situaci vyřešil jinak.Já osobně bych jednal stejně jako to udělal on.Jinak to v tu danou chvíli ani vyřešit nešlo.Na víc nemohl počítat s tím,že se mu tam bude ještě někdo motat.Pokud ovšem zaměstnanci ČD nejsou telepati
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 07:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj -> Vim o jedne stanici HH S-bahn, kde sice je mezi kolejemi nastupiste, ale pri prichodu na nej se musi pres kolej urovnovym prechodem jistenym zavorami, ale jinak pekna stanice, takova soto - plne mechanicka, vcetne "dratu", teda ne vse je uz na draty, neco tahaji i elektrikou.
Co se tyce muzejni drahy zdejsi, tak i to ma sve nastupiste, byt bez mimourovnovych prechodu a pripadnych zavor, zajistujici bezpecnost, ale vzhledem k faktu, ze tam jezdi akorat jedna souprava, tak to vcelku nevadi.
A jinak k usporadani zst. Brandys nO jsem tu neco psal, ne ? Vcetne jakehosi meho nazoru, tak me to porad nejak nedochazi ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 08:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že se jednalo o ostře sledovaný vlak EC Pendolíno

O pinďu se ale nejdednalo... Já bych to asi udělal tak, že bych vzal osobák na nesprávnou až k budově a pinďu nechal projet po nesprávné za ním. Ale jak tak koukám na plánek stanice, tak pokud ho mám aktuální, tak je to tam tak debilní, že to nejde.

application/vnd.ms-excelBrandýs nad Orlicí
538439.xls (49.7 k)

Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38:Podle toho co tam psali,tak ji snad sebral Pinďa,ale nechci se hádat.V každém případě to byl vlak vyšší kvality.Jak jsem říkal.Udělal bych to samé co ten výpravčí.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kondenzát dle zprávy DI, na kterou odkazoval pjp:

Rrosťa:
Děcku bylo 12 let. Podle zprávy DI upadla sama oběť s taškama.

Corllin:
Jednalo se o ca 10 min. zpožděného Haška (350.013 se strojvedoucím ZSSK).

Pepi:
V Brandýse je i venkovní, na peron se byli podívat oba výpravčí. Všichni (včetně doprovodu odjíždějícího osobáku) vypověděli, že v kolejišti už nikdo nebyl.

Černý stavěl na bližší kolej po odjezdu osobáku (rozjížděl se od nástupiště), inspekce ale podle vyklizovacích časů vytkla příliš krátkou dobu (píše se myslím o 140 s) za daných okolností (tma, jinovatka, špatně osvětlené přechody v kolejišti).

Psův plánek platí, trochu překvapují rady vyjadřujících se strojvedoucích a výpravčí .
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím Vás, to kto navrhol a schválil takúto stanicu ! Bez podchodov je to úplná hlúposť a nezmysel ! Ja osobne by som tam robiť neišiel, ani za trest !
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jak to tam teda jelo? Měl jsem zato, že Os byl na vzdálenější koleji od budovy a R promastil skrz po "rovný".
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, evidentne si nekteri ten planek zst Brandys nad Orlici neprohlidnou a neprohlidnou, nemluve o tech mejch plkach na tema usporadani stanice, ze ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zkus počítat nádraží, kde jsou lidé nuceni přecházet přes koleje: jako příklad uvedu hned tři stanice za sebou a to na hlavní trati, kde cestující musí použít úrovňový přechod: Bystřice nad Olší, Jablunkov-Návsí (obě s rychlostí 100 km/h) a Mosty u Jablunkova (80 km/h). Dále by se ještě našla stanice Louky nad Olší na stejné trati.
Sice se očekává v nejbižší době koridorizace, tak dojde k výstavbě ostrovního nástupiště a mimoúrovňového přistupu, ale v době kdy se trať stavěla, tak menší stanice neměly mimoúrovňový příchod na nástupiště a bylo to běžné řešení i ve spoustě jiných stanicích před výstavbou koridorů.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem zato, že Os byl na vzdálenější koleji od budovy a R promastil skrz po "rovný".

Plha: No dyť jo. Akorát že i ten osobák mastil po "rovný". Je to na tom plánku,viz odkaz výše.(nástupiště jsou u těch dvou traťových kolejí úplně vlevo). Osobák byl na 1a a EC jí sejmulo na 2a.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, dobrá... Už jsem na to mrknul a žádné nejapné dotazy již vznášet nebudu...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Teplicích do bylo do loňska, Děčín do roku 2004, Bohosudov, Ústí n. Labem-západ, Bohušovice nad Ohří, Chomutov, Řetenice atd.

Nejsou to koridory, ale rychlíky tam jezdí....
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jestli chcete takové stanice na koridoru, tak se podívejte úsek Třebová - Brno. Brandýs je ale zvláštní místem, kde jsou perony. Jiné obdobné stanice (Hoštejn třeba) mají mimoúrovňové přechody na nástupiště.
Jinak bych tedy čekal, že výpravčí po vypravení osobáku zjistí, zda cestující vyklidili kolejiště, a teprve pak pustí dopravu po koleji bližší ke staniční budově, i kdyby měl počkat superexpres s panem generálním na palubě. A že se to tak bude dělat bez pardonu vždy a všude.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7208
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanic s úrovňovým přístupem je stále hodně. Např. na 221 s docela hustou dopravou to byly ještě v roce 2006 Hostivař, Uhříněves, Říčany, Strančice, Senohraby, Čerčany. Strančice a Uhříněves byly vloni přestavěny v rámci 4. koridoru na mimoúrovňový přístup, letos jsou v přestavbě Říčany a Senohraby(dokončení 2008). Zbudou Čerčany (přestavba 2009) a Hostivař (termín zatím neznámý, možná už 2011).
Za těch let, co po této trati jezdím, jsem takovýchto kolizních situací, kdy vlak vjížděl přímo do lidí v kolejišti, viděl desítky možná i stovky. Vícekrát jsem zažil, že výpravčí + signalista postavili rychlíku na průjezd po přední koleji dokonce dříve, než cestující z/do osobáku stačili vystoupit/nastoupit, natož opustit kolejiště. U panťáků občas totiž zlobí dveře, nejdou otevřít či zavřít a souprava tak vytuhne u nástupiště a přitom rychlík už je ve stanici a hurá řítí se mezi lidi, troubí, lidi zmateně utíkají, no děs.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Běchovicemi a Úvaly Pinďa přejel přes sebevraha.Stalo se před 14 h.(SC 509)dle iDnes vlak stále stojí na místě(15.40)Provoz kolem prý bez komplikací.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.tiscali.cz/news/news_center_070831.1010634.html?r=nb Tady to je..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 22:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě tady. Jsem po dlouhé době šel na novinky. Jsem zastánce i-dnes
http://www.novinky.cz/krimi/pendolino-zabilo-u-prahy-muze_121823_de27t.html
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó viděl jsem to z R 613, asi 1000m před vjezd. náv. do Úval v prostoru 1.TK bylo cosi s nahoma bez hlavy, stáli i toho hasiči a policajti a čuměli ja¨k vejři a asi čekali na funebráky.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 07:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče nehody v Brandýse,dle zprávy DI,došlo ke střetu asi 75 vteřin po odjezdu os.vlaku,což je podle mě hazard,stavět VC tak brzo,když ke všemu jsou v tak malé stanici dva výpravčí ve směně,takže vnější měl dost času zjistit volnost peronu.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 07:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za jak dlouho po odjezdu vlaku ze vzdálenější koleje by se tedy mohla postavit vlak.cesta pro vlak projíždějící po bližší koleji?
100 vteřin,200 vteřin,300 vteřin?Měl by se na to vypracovat předpis!
Co když za pět minut někdo zjistí,že při vystupování ztratil mobil a půjde ho hledat?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda pánové nechte toho moudra co by kdyby...Nikdo tu paní neviděl tak na co měl ten výpravčí čekat? Je to smutná událost ale jen a jen nešťastná náhoda! A jestli jste četli tu zprávu tak i DI uvádí že jí ani vidět nemohli (špatné osvětlení..kdo ho navrhl? kdo ho skolaudoval? kdo ho převzal?)Házet to na výpravčího je dost sprosté...Jestli hledat viníky tak by mělo padat víc otázek...osvětlení,přechod bez signalizace atd Kdo?Proč? ale ne.. jen se to hodí na výpravčího..
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Vodňan se srazily dva osobní vlaky

Zase něco
Krysolet na laminátku !!!
pak ten dlouhej kulatej, to je tuším 851
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase D3, jo? Já pořád říkám, je je to nejnebezpečnější způsob řízení... Asi zase někde někdo na něco nepočkal...

EDIT: Stalo se to mezi stanicemi Pražák a Svinětice



EDIT2: Kdo by měl zájem, kvokněte si a pošlu vám pro účely "šotovyšetřování" prováděcí nařízení pro řízení dle D3 na trati Vodňany-Volary.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tam ten výpravčí nevidí,má se jít podívat na místo,odkud je vidět až na konec peronu,osobně si myslím,že to je důvod,proč tam drží dodnes dva výpravčí ve směně.Ve skutečností to určitě bylo tak,že vnitřní na nic nečekal a když viděl,že se vlak rozjíždí,postavil pro EC.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: spekulace tvoje má trocha logiky ale..výpravčí vnější uvádí taktéž že nikoho neviděl!! přečti si to pořádně ..
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty by jsi přiznal,že jsi tam někoho viděl,když i kdyby tam někdo byl,tak než by to řekl vnitřnímu,tak by se stejně srážce už pomalu nedalo zabránit,když EC mělo postaveno.Život jí to už stejně nevrátí,spíš je to poučení pro ty,kdo nemají ve stanici kryté perony,že se mají radši desetkrát podívat,než tam pak koukat na mrtvolu.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zase to Prachaticko
http://www.novinky.cz/krimi/pri-srazce-dvou-vlaku-na-jihu-cech-se-zranilo-dvanact-lidi_121843_8osfg.html
Ich verstehe Bahnhof....
Kdo má informace, má moc....
Ponožky do sandálů PATŘÍ!!! :-)
Kdyby rychlíků na 221 nebylo, jak krásně a pohodově by se tu žilo...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bezprostřední příčiny mimořádné události, včetně faktorů, které k ní přispěly a které souvisely
s jednáním zúčastněných osob nebo se stavem drážních vozidel nebo technických zařízení

...
2.Časový stres výpravčích plynoucí ze snahy nezastavit u vjezdového návěstidla blížící se zpožděný vlak EC 278.

A je to tu zas, včera v Přelouči se taky chytl fíra nákladu s výpravčím (já bych to do Pardubic stihnul a ty mě tady necháš trčet) protože ho honil všema možnejma i nemožnejma odbočkama (a nás s 521 taky), jen aby nás mohl předjet pinďa od Prahy.

Dokud se bude ojebávat za zdržení vlaku "vyšší kvality" u vjezdu, nezmění se to.

Když už nic, tak aspoň mohl tehdy černý procvaknout fíru a říct mu "hele vole, vopartně, zvolni, teď tedy byl osobák a motaj se tu lidi..." (koneckonců ten osobák fíra EC potkal, takže to mohl udělat i sám od sebe, pokud to tam zná...ale kdyby to měl dělat všude, tak by daleko nedojel...)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlášení z z místa: u Vodňan se pravděpodobně srazily MOs18032 a MOs18003, které mají pravidelně křižovat v dopravně Bavorov. Sudý vlak měl pravděpodobně v důsledku výluky Horažďovice - Strakonice a čekání na přípoj v Číčenicích zpoždění. Je otázka, jestli bylo dohodnuto přeložené křižování do Vodňan, nebo vlak 18003 vyjel z Bavorova, aniž vyčkal na příjezd 18032. Ve Vodňanech po osmé houkaly sanitky. V žst. Vodňany stojí manipulák s 2 x 751 směr Volary, asi hned tak nikam nepojede. Místo srážky se zřejmě nachází v zářezu, kterému místní říkají "V Korázu", který snižuje vzdálenost, na kterou se mohli fírové navzájem vidět.
Rendben Üzemelt !
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: přiznal,nepřiznal... zas jenom spekulace, zásadní je info v protokolu.A jestlipak je to poučení pro přednosty a dozorčí a já nevím všechny ty vedoucí čehosi...pro všechny ty idioty kteří se dohadujou podchod ano ne , lávka ano ne...na to nejsou peníze..ale na PHS jsou???
Je mi opravdu líto té paní a i toho děcka ale viníků by se našlo dost jen klást otázky a chtít!! Howgh..:-))
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je pravda,že viníci by se našli i jinde,ale odskáčou to ti,co musí sloužit v takových podmínkách,jaké jsou k dispozici.Přestože je nehoda ve Vodňanech čerstvá a neznáme důvod,dalo by se říct,že za to může ČD/SŽDC/,ptž nemá peníze na lepší zabezpečení drážní dopravy.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Brandýsu: EC278 vedl fíra ZSSK, Bratislavák, který tam po poznání jel poprvé nebo podruhé, začali tam jezdit od začátku GVD. Proto bych tu znalost místních poměrů neviděl moc jistě.

Ta možnost ho procvaknout je přinejmenším sporná - na 350 je RDST Kapsch, která není kompatibilní s TRS (nebo je, ale jak kde, jak pro koho), slovenští fírové mají služební mobily na vlaky, ale netuším, jestli pár dní po GVD už výpravčí znali jejich čísla a jestli mohou volat "mezinárodně".

Prostě jako vždy - souhra nešťastných náhod.
Rendben Üzemelt !
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842: jj, to bylo chvalozpěvu, že k nám začnou jezdit Slováci...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 11:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 11:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro všechny ty idioty kteří se dohadujou podchod ano ne , lávka ano ne...na to nejsou peníze..ale na PHS jsou???

Až nato, že Uno je stanicí před rekonstrukcí a ten podchod tam BUDE.

,že viníci by se našli i jinde,ale odskáčou to ti,co musí sloužit v takových podmínkách,jaké jsou k dispozici.Přestože je nehoda ve Vodňanech čerstvá a neznáme důvod

Známe - jeden z strojvedoucích se přiznal že odjel bez svolení, protože si myslel že je neděle. Pokud je tam takovýto bordel běžný, pak by to měli (krom něj)odskákat i místní bafuňáři - za to že to tolerují a třeba že nevyvíjí dostatečnou kontrolní činnost (ano - tu ošklivou buzeraci).


Dokud se bude ojebávat za zdržení vlaku "vyšší kvality" u vjezdu, nezmění se to.

Zatímco u DBnetz či OBB se za to dávají mimořádné prémie.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 11:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Česku se ovšem přechází přes "vysoko"rychlostní trať - v tom je ten prů*er.

Já tedy nevím, že že přes Uno a Brandýs nO vedla VRT (jde o nezkoridorizovaný úsek)a stanic, kde se přechází úrovňově jsou třeba v CH nebo v AT mraky - zřejmě Hotentotlandy.

Pro mě osobně jde o smutnou náhodu.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 11:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brandýse šlo o smutný případ spoléhání na to,že tam večer už tolik lidí nevystupuje.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UnO se ma modernizovat/prestavet a Brandys nO se ma jako zst zrusit , nevim jak to nakonec dopadlo/dopadne s temi tremi verzemi vedeni trate v tomto prostoru, ale minimalne tam ma zustat pouze zastavka, cili v dane chvili s tim vcelku nikdo nic delat nebude.
Co se tyce DB, tam me prijde, ze zpozdeni vlak jakekoliv kvality ma proste smulu a prednost ma vlak co jede na cas, bez ohledu na kategorii a to vcetne osobni/nakladni, ale neznam ofic pravidla, je to jen a pouze muj soukromy dojem.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ Číslo příspěvku: 2327
pane to není vůbec o bordelu, to je prostě o tom, že provozních zaměstnanců je stále méně (o strojvedoucích to platí až v první řadě), musí být v práci častěji, a tím pádem jsou více unaveni. A pak si snadno spletou dny. Podle mého úsudku je vina na vedení ČD, které si toto vůbec neuvědomují (lépe řečeno: nechtějí uvědomit), a neustále snižují stavy provozních pracovníků!!!
standart není to co standard
vím jak se píše standard, můj nick je však něco jiného
Ats
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další mimořádka v Jižních Čechách. V Táboře vykolejila okolo 9 hodiny "Bechyňka" cestou do Bechyně v klesání k Lužnici. Na přejezdu vykolejil 2.podvozek posledního (druhého) vagonu - Bmto. Jel jsem okolo ale bohužel bez foťáku. Ještě v 11 se nic nedělo, jen okolo postávali policajti a hasiči. Asi čekaji na těžkou techniku. Vypadalo to, že se nikomu nic nestalo, je tam pomalá, myslim 10.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace