K-report
 

Archiv do 04.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Archiv do 04.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jakub_M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.89.31
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:06:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mě napadlo, jestli Hajnej nemyslel pod PN – počítače náprav..to by mi pak dávalo smysl i s tím vevařováním lepených izolovaných styků – LISů. Omlouvám se za zmatek, to ty zkratky!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parníkovi i Kubovi eM se omlouvám za zmatení, bohužel obě zkratky vycházejí stejné.
Protože bylo (na tlačítkách na panelech) zvyjem označovat přivolávačku Pn, odlišuji počítače náprav velkým N, tedy PN (při poruše PN se musí jet na Pn ). Obávám se ale, že existují jedinci, kteří to odlišují přesně obráceně...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 10:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: A ještě k tomu je Pn taky průběžný nákladní vlak, takže „při poruše PN musí i Pn jet na PN“!
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se k vám také zaregistroval (Jakub_M). PN nebo Pn nebo PN – hlavně když se nakonec domluvíme...
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co přesně hořelo nebo čmoudilo na jopce v Zábřehu?
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_kašpar: zkus si pustit do PC 3 kV a uvidíš co všechno ti zahoří
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak pak by se ty 3kV do dopravní kanceláře, která bývá se stavědlovou ústřednou spojena optickým kabelem, dostaly (Zábřeh neznám). Pokud by se opakoval scénář z 1.5.1975, kdy se zmíněné napětí dopracovalo přes uvolněnou průrazku do reléovky na "velkém kříži", pak by se vše odehrálo ve stavědlové ústředně a nikoliv na jopce v dopravní kanceláři. Určitá možnost ještě je přes napájecí kabely mezi jopkou a ústřednou, ale to už jen spekuluji. V mně doposud známých informacích bylo tvrzeno, že požár vznikl v dopravní kanceláři.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3kV se čistě teoreticky může dostat i do DK. UNZeta napájí zpravidla veškerou elektroniku spojenou s provozem. Teda i PC a monitory, co jsou v DK.
Nejsem si jist, že by ale selhala UNZeta, protože by to s velkou jistotou odnesla i technologie mimo DK, ale nejsem zabezpečovák a ani místní, takže jen spekuluju.
Martin
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 18:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám to pouze z doslechu, ale možné to je a nebylo by to poprvé
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Wwwkolejistesumperkwbscz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím mám prosbu mohl by mi někdo nafotit nebo poslat fotodokumentaci tohoto zařízení?byl bych dotýčnému moc zavázán pomohlo by mi to při tvorbě ovládácího pultu na kolejiště pokud možno i kombinaci s pákama od mech návěstidel.Prostě detailní dokumentaci.Předem moc Ďěkuji
 
 
Wwwkolejistesumperkwbscz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

email je kolejistesumperk@centrum.cz nebo icq 449359737
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, mel bych jeden dalsi s me rady hloupych dotazu, tentokrat tykajici se polohy vjezdoveho navestidla.
O co jde, je me jasne, ze vjezdove navestidlo zst je pred zhlavim, to tu ted pisi jen pro jistotu. Ted o co me jde - vzdalenost mezi vjezdovym navestidlem a prislusnymi odjezdovymi, pripadne jinym vhodnym koncem dopravni cesty, nebo jak se to jmenuje. Predpokladam, ze tato vzdalenost, je minimalne na zabrzdnou vzdalenost podle "rozhodne" tratovenadrazni rychosti, predpokladam spravne ? Nebo je i na vjezdovem navestidle mozny znak "nedostatecna zabrzdna vzdalenost" ? Nebo existuji nejake "zakazane" navestni znaky ? V pripade vjezdoveho navestidla predpokladam pripadne pouze, ostatni hlavni navestidla vcelku logicky nikdy nebudou obsahovat jine nez jiste navestni znaky (autoblok, AHr, pro posun).
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 09:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Návěst hlavních návěstidel musí být předvěštěna návěstidlem (hlavní návěstidlo nebo samostatná předvěst), které je umístěno před ním minimálně na zábrzdnou vzdálenost a maximálně na dvojnásobek. Tato vzdálenost se klasicky určuje podle traťové rychlosti, viz ČD D1, ale pokud se jedná o trať s automatickým blokem, tak je zábrzdná vzdálenost vždy 1000 m (i přenos kódu VZ se provádí minimálně na zábrzdnou vzdálenost).

Co se týká vzdálenosti mezi vjezdem a odjezdem, tak smí být nedostatečná ZV, pokud vzdálenosti mezi dopravnami neumožňují jiné řešení. Nedostatečné ZV mezi vjezdem a cestovými návěstidly se sice nedoporučuje, ale v řadě stanic je a musí se přenášet výstraha a snižování rychlosti na dostatečnou. Pro umisťování vjezdových návěstidel platí i další pravidla (50 m od hranice pravidelného posunu nebo 50 m od krajní výhybky u dopravny bez pravidelného posunu, 100 m od trakčního dělení, ...).

Mezi pochybné návěsti na vjezdu patří všechny návěsti na tratích SŽDC, které neodpovídají návěstem, které jsou uvedeny v předpisu ČD D1 pro návěstidla platná jen pro jízdu vlaku. V současné době k tomu patří i PN, pokud je bílá nad červenou svítilnou a červená nezhasíná při použití PN, ale tohle už řeší návrh nového vydání ČD D1.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 09:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dekuji za rychlou a jasnou odpoved.
Akorat jedno upresneni k druhemu odstavci, pokud je tedy vjezdove navestidlo na kratsi vzdalenost nez je ZV a je nutnost prenaset vystraha drive, jak se toto realizuje ? Ja mel zatim za to, ze takto dotcena vystraha plati az od navestidla, kde je "zobrazena" - v dusledku toho me prave napadlo, dat vystrahu na predvest vjezdoveho navestidla a na vjezdove navestidlo by potom byla uz jen vystraha s bilym svetlem. Je to tak ? Nebo se to resi jinou (papirovou/stanicni predpis) formou ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 10:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, výstraha se přenese až na předvěst a na vjezdu je opakování výstrahy (se spodní žlutou).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 10:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste raz dekuji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Opakování výstrahy je snad s bílou, ne?
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Je, ale na hlavních návěstidlech bývá doprovázena svícením spodní žluté kromě případu, kdy je kolem návěstidla povolena jízda traťovou rychlostí a současně se na následujícím hlavním návěstidle nemůže změnit návěst na kombinaci bílé a spodní žluté.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6507
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 13:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže když je v žst cestové náv. a vjezd je na dostatečnou zábrzdnou vzdálenost před ním, tak fíra nepozná, jestli to má jen k cestovému nebo až k odjezdu? až dle kukuče na cesťák?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kolíně na asi služebně osmé koleji směrem na Prahu je sedmisvětelné návěstidlo AŽD. Zdá se mi tam těch světel na cestové nebo odjezdové návěstidlo trochu moc, netušíte někdo, co jsou zač?

Návìstidlo v Kolínì
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam jsou indikatory smeru, kam je postaveno, mam za to, ze tam je jedno i s osmi, ale nejsem si jist. Ty indikatory informuji strojvedouciho, zda jede na Poricany ci na Nymburk/Velky Osek. Jake pismena tam na tech indikatorech jsou zvolena/navestena, netusim.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 20:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Přesně tak, v tomto případě to pozná až podle pohledu na cesťák.

Pjp: Co si pamatuji, tak by tam mela byt písmena P - Praha a O - Velký Osek
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Pozná to ještě podle kódu VZ (ale jenom v případě opakované výstrahy, v případě opakované 40/0 se kóduje červená).
Výborné jsou Třebušice - cesťák za obloukem a je to pod kopcem.
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 00:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Jo jo, je tam P – Praha a O – Velký Osek.

Mikulda: Ve stanici se před opakovanou výstrahou kóduje taky červená – přerušovaná červená se kóduje pouze na trati u čtyřznakového autobloku.
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 00:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte k čemu přesně slouží tohle (vypadá to jako nějaký senzor pro regulaci ohřevu výměn):
 
 
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: to je hezké, že červená nezháší při použití Pn, ale co když je prasklá (a Pn je použita právě kvůli tomu)...?
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: A co když se přepálí třeba žlutá? A našlo by se spousta jiných případů, kdy na návěstidle nejde postavit dovolující návěst a červená svítí...
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 21:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Tady problém není, ten je trošku jinde. V D1 není uvedeno vyobrazení PN pro případ návěstidel s prohozenou bílou a červenou svítilnou a kvůli tomu je požadováno zhasínání červené.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panebože!!!
Jakej mamlas pindá něco o červené při PN??? Vždyť PN je jedno přerušované bílé světlo! Toť citace z ČD D1. Červená NENÍ součástí PN a to nikdy! Když je na jednom návěstidle blikající bílá a také červená, návěstidlo dává fírovi dvě návěsti - stůj a PN, přičemž PN přebíjí tu návěst stůj.
Dotyčný mamlas asi vůbec neumí číst, nebo nechápe význam vět? Kam jsme to dopracovali...

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: A proč to teda jedenáctka požaduje? Tohle je z popudu RCP ;-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer:
Jak to mám vědět? Asi proto, že nějaký pako neumí pochopit normální větu. Přečtěte si čl. 119 ČD D1 a napište, jak jej chápete vy. Pro mne je ten článek jasný: PN je návěst dovolující jízdu vlaku kolem návěstidla s návěstí Stůj, nebo kolem návěstidla zhaslého.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 23:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě je ten článek taky jasný, ale vyjádření, které jsem si vyžádal, mluví jasně a stručně: pořadí se neshoduje s vyobrazením => pochybná návěst. V návrhu nové D1 to už ale nechali doplnit, aby postihli i tuhle variantu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6514
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 10:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic - neni to sněhové čidlo? vono si to měří teplotu, vlhkost a asi ještě neco....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážní zájemci o krátkou oficiální exkurzi na RZZ Libeň (skupinka max.10 osob) - balik.zvenkova@post.cz .
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer a Marcik: To O je v pořádku Osek, ale P podle mne znamená Pečky, které jsou ke Kolínu blíže než Praha.
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 08:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic: podle všeho to bude srážkové čidlo reagující na déšť a sněžení (i na navanutí sněhu do kontrolovaného prostoru jízdou vlaku či větrem) - viz <http://www.amit.cz/framesjs.htm#/gallery/refs/eov/index.htm>.

Jirka_kraťas: ke Kolínu je nejblíže ve směru na Prahu stanice Velim, ale V by kolidovalo s Velkým Osekem. Význam P jsem se dozvěděl od jednoho fíry, ale klidně to můžou být i Pečky – prostě na Prahu
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:17:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja byc hadal, ze P budou Pecky. Praha by byla matouci (lze pouzit oba smery (navic na obou jezdi prime Os)).
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P - je Praha /směr jízdy/ ...


ICQ 237-113-861
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 18:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pečky, Poříčany, Praha… Babo raď!
Regionova: Za málo peněz hodně muziky… teda spíš hluku…
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6552
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 07:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nebude to P jako do ? :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 9-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 18:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Mozna jo, byt rodily Prazak, uz bych se tam asi nevracel...
ICQ 268-987-545
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Břeclavi asi začala rekonstrukce stanice,protože v kolejíchh se tahají nové povrchové kabely,neví někdo více?
prcek.z.lipy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.63.192.135
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:57:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takhle nějak to bude vypadat v Č.Lípě,foto jen dokumentační:
 
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bude vše na jednom monitoru, přijde mi, že to bude pro obsluhující trochu nepřehledné.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alesl: Zatím se provádí přípravy, než se půjde do výluk.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč:
Třeba Svinov má pro opavskou taky jen jeden monitor, dokonce ve třech brázdách nad sebou.
Vzhledem k obložení technologickým monitorem, gtnkou, vysílačkofonem, příp. ještě havisem/apod. je myslím zorný úhel dostatečně zaplněný...
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: A to je z ergonomického hlediska přijatelné? To by se mi nechtělo obsluhovat.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu, co se tady řešilo 15. září - nedostatenčná zábrzdná vzdálenost na vjezdu do stanice:

Nedávno jsem si všiml, že v Praze Řeporyjích na vjezdovém klacku "L" od Smíchova (Hlubočep) svítívá při postaveném vjezdu 40 a opakovaná výstraha, klacek je i "přizpůsobený na nedostatečnou ZV" - má světla ve vedlejším pořadí - shora Ž+Č+nic+B+Ž. Před návěstidlem "L" by měla být už jenom jeho předvěst (v reálu jsem to nezkoumal, podle plánku této stanice z intranetu ČD tam žádné jiné návěstidlo není (jednalo by se o vjezdové, a dnešní "L" by tedy bylo cestové). A teď mi někdo povězte, co svítí při postaveném vjezdu na té předvěsti (PřL)? Tohle? To je přece nesmysl:
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, neni tech svetel tam prece jenom vice ? Teda navestidel ? Mam za to, ze od Berouna/Radotina je tech navestidel pred vjezdem vic, v podstate uz od hr Barrandov. Ale je fakt, ze od Hlubocep si to moc nevybavuji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamaráde, já nemám na mysli vjezd do žst. Praha Smíchov, ale vjezd do Prahy Řeporyj. Vjezdy "od západu" do Smíchova znám, ty jsou jednoduchý, vyjma radotínskýho, kterýmu předvěstí "So" hradla Barrandov.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 17:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak to jsem si to blbe precetl, pardon.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný_em: na předvěsti musí v uvedeném případku svítit výstraha.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej - díky, myslel jsem si to. Akorát jsem netušil, že tenhle případek existuje. Z D1 znám akorát verzi (popořadě) očekávej 40 -> 40 a výstraha -> 40 a opakovaná výstraha -> stůj.

Eh - teď jsem si všiml, že jsem uvedl blbost: vedlejší pořadí světel na klacku pro NZV je Ž+Č+B+nic+Ž...Hlava mi někdy neslouží.

(Příspěvek byl editován uživatelem tajemný em.)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návěštění při dostatečné a nedostatečné zábrzdné vzdálenosti je dobře znázorněno v příloze B normy TNŽ 34 2620.

Ještě k té PN: Pomalu kmitavá bílá může svítit s červenou nebo nemusí. Proč z toho dělat vědu? V principu jde o to, že se červená rozsvěcuje odpadem relé, kdežto povolující návěsti přítahem. Proto prakticky nelze vyloučit případy, kdy bude svítit červená s bílou. Qěcy: Proč se tak rozčiluješ? Vždyť je to jen slovíčkaření - bílá s červenou nahoře nebo dole. Pořád se jedná o jednu a tu samou věc.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se červená rozsvěcuje odpadem relé
Jakého relé? Nemáš doufám na mysli světelné?
IV.koridor-2.etapa aktualizace 3.10.2007
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mě dřív nenapadlo, dát sem odkaz na náhledy monitorů JOP definitivky v Benešově. Tady jsou
IV.koridor-2.etapa aktualizace 3.10.2007
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: Zkoušíš mě? Mám na mysli návěstní relé. Standardně se označuje jako N (M). Odpadem návěstního relé se uzavře okruh pro svícení návěsti Stůj.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezkouším. Jen to z toho nevyplývalo
IV.koridor-2.etapa aktualizace 3.10.2007 ZLODĚJINA
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: Budete někde na IV. koridoru dávat ESU s EIP a KOA?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte mně malou opravu: Červená se sice rozsvěcí při odpadu návěstního relé N, ale její okruh se přeruší při přítahu relé F, kterým se rozsvěcí přivolávačka. Na to jsem jaksi pozapomněl. Tak mně potom ale někdo vysvětlete, v jakých případech může svítit kmitavá bílá s červenou..?!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace