K-report
 

Archiv do 10.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 10.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 13:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: nejsem si tím jist ale myslím si že je to osobní vlak který jezdí v 6:33 z Kralup, pač tuto soupravu ted vídám odstavenou v bubnech, dříve na tom osobáku jezdily trije patra a byly tam vždycky odstavený, ale ted tam je místo toho odstavený toto, tak nevím no... nemohu to potvrdit pač na mě to jezdí až moc brzo, v tu dobu ještě spím
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: toho jsem si všiml taky,je to určitě ono,ale nevim proč by nahrazovali patra.Jinak je to snad poprví co vidim Bt v Praze Mas.n. Určitě je to ,,dobrej oběh" ráno to jede z Kralup do prahy,tam to celej den stojí a večer se to vrací do Kralup.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 18:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: jo toto jsem nepochopil hned jak jsem to zpozoroval... a ještě by mě zajímalo jak se na to dostává ostravská mašina, pač kdykoliv to vidím tak peršing co to vezl je DKV Ostrava...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 18:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Je otázkou, jak má vypadat trať z Berouna dál na Plzeň a Německo. Protože stavět jenom VRT tunel do Berouna bez pokračování VRT dál na Plzeň a Německo nemá smysl. Pokud ale budou z Berouna 2 tratě ( normální a VRT), tak se dá uvažovat např. o celodenním 2hodinovém taktu Pha - Mnichov (Norimberk) - ( a třeba až Brusel ). V tom případě by VRT tunel Pha - Beroun smysl měl.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Máte sice pravdu s těma citacema, to by si měl každý proželezniční fanatik opakovat, ale podstatu problému to nemění:

Trať 171 zkapacitnit pro projíždějící a zároveň i pro zastavující vlaky technicky vůbec nelze. Lze ji zkapacitnit buď pro projížďáky, nebo jen pro zastávkové. Na trati je neprůchodné nahradit přejezdy nadjezdama, a to právě ty nejkritičtější. Proto ten tunel, který vypadá směšně, ale je jediným řešením, protože novou trať po povrchu opět nepovolí některé samosprávy CHKO a bude mít nevyhovující parametry pro (neprašnou) nákladní dopravu. Takže VRTunel do Berouna je strašně drahé řešení, ale je to jediné smysluplné řešení. A vůbec je zajímavý, že proti němu nikdo nebojuje, kromě pár lidí neznalých místní situace. Ani ekonomové ten tunel neodsuzují jako zbytečné vyhazování peněz.

Je to trošku obdoba jako Nové spojení v Praze. NS je také extrémně drahé, nemusely tam například být žádné tunely, nemuselo se dělat tak architektonicky krásné. ušetřilo by se spousta peněz. Přesto se prosadilo nynější řešení Nového spojení a taky proti němu nikdo neprotestuje (krom zvrhlého Ateliéru pro ŽP).

Nebo si vemte Silniční okruh kolem Prahy. Bydlím v Radotíně, tudíž i k této stavbě (stavba 514 SOKP) mám blízký vztah. Ač nejsem podpůrcem silniční dopravy, jsem rád, že tu tenhle megamost a drahé tunely budeme mít, protože je to jediné možné řešení. Sice drahé, ale jediné. Původně se měla zasypat touto stavbou část chráněného Slavičího údolí, prodloužením tunelu se údolí uchrání. Stejně tak jako se uchrání Loděnice od železničního megamostu povrchové vysokorychlostní trati Smíchov - Beroun.

A na závěr bych autorům onoho článku o nesmyslnosti VRTunelu do Berouna připomněl jedno heslo:

"My jezdíme vlakem, abyste vy, co vlakem jezdit nechcete, měli více místa na silnici." Již několik let jsou v údolí berounky na silnicích zácpy, protože ani železnice nestíhá špičkovou dopravu, takže vlaky jezdí přeplněné, zastaralé, v létě je v nich vedro. Je obdivuhodné, že tolik lidí jezdí těmi hnusnými nacpanými vlaky, a ještě další haldy lidí jezdí autama a busama ve stejném směru (busama hlavně Radotíňáci). Jezdí těma vlakama proto, protože autama je to ještě horší, i když klimatizované, nové a čisté.

Takže:
Praha a silnice Řevnice - Praha je přecpaná autama. Aby přecpaná nebyla, je potřeba zkapacitnit VHD Řevnice - Praha. Nejlepším řešením je vlak. Aby byly co nejjednodušší oběhy drážních vozidel v relaci zastávkových vlaků Beroun - Praha a Řevnice - Praha, je nutno udělat takt. Protože potřeba navýšení spojů ve špičkách oproti nynějšku je velká (nejméně deset dalších párů vlaků) je nutno zkapacitnit trať 171. Ale to nejde, dokud po ní budou jezdit rychlíky rychlostí vyšší, než 60 km/h. Zpomalení, nebo zrušení rychlíků ve Špičkách je nežádoucí. Takže je musíme přemístit na jinou trať. Takovou nemáme. Postavíme ji pro rychlíky, tedy pořádně rychlou, aspoň na 160 km/h. Po povrchu to nejde, protože mnoho vesnic, zejména problém u Loděnice a velké protesty, problémy s výkupem/vyvlastňováním, navíc pro výjezd na planinu u Zbuzan a sjezd od Vráže do Berouna budu potřebovat tunely. Kvůli protestům ji zakopeme na dalších úsecích. No jo, jenže to už znamená souhrnnou délku tunelů kolem patnácti kilometrů a parametry trati furt stejné - velké sklony, takže použití pořád jen pro osobní dopravu. No a tak se tedy rozhodlo zakopat tu trať celou. A když už bude celá v tunelu, může mít mnohem menší sklony (použití pro neznečišťující nákladní dopravu), větší poloměry oblouků - vyšší rychlost, možnost následné modernizace tratě 171 levněji.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: "... Proto ten tunel ... je jediným řešením ..."

Není jediným řešením. Existuje více alternativ.
Jedna z nich je provedení rekonstrukce 171, která nebude mít koridorové parametry. Prostě jen generální oprava a modernizace zabzař.
Paralelně by se dala elektrifikovat, a tam kde to jde, optimalizovat na cca 80 km/h, jednokolejka přes Rudnou. Propustnost tratí by zůstala zhruba na dnešní úrovni, způsob řešení dopravní obslužnosti taky.
Netvrdím, že to je dobré řešení, ale řešení to je. Dokonce ne úplně nejhorší. Protože tím by se tunel do budoucna nijak nevylučoval, jen by se oddálil.

Podotýkám, že mně osobně by tunel do Berouna vyhovoval. Teda pokud by v něm jezdily i zrychlené příměstské vlaky. Možná bych změnil názor, pokud by byla zřejmá souvislost mezi stavbou tunelu a neprovedením velkého množství jiných potřebných staveb.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ano, jenže: K čemu by to bylo, když ani autoblok, ani žádný jiný zabezpečovací systém, včetně ERTMS/ETCS trať 171 nezkapacitní? Ani přeložky. Jedině další koleje, protože projížďáky versus zastávkáče. Nad tím si hlavu lámalo už hodně lidí.
Tedy říkám: jakákoli modernizace pouze trati 171 bez další koleje pro projížďáky je bezvýznamná, nepřinese zlepšení dopravy. nebude jezdit víc vlaků, špičky se nebudou zvládat (ony se dneska zvládají, ale pokud by jezdily moderní vlaky s klimatizací a stavěly i v Letech a Radotíně-jihu, pak by nezvládaly, poněvadž by přetáhly dost lidí z aut (Lety) a busů (Radotín staré sídliště bus 244/204)). Jediným přínosem by byl moderní řídicí systém a kvalitní trať s plnou peronizací a především uspoření mezd signalistů, hradlářů, výpravčích. Jenže i tohle má hák: počet předjízdných kolejí: na stávající počet vlaků potřebuju v každé stanici dvě předjízdné koleje a na trati autoblok. Když projížďáky dám na jinou trať, stačí mi jen jedna kolej (a kromě řevnic by byla využita jen pro ohýbání traťovek a nákladů jedoucích rychlostí nižší než 60, které tam jedou max. jednou týdně) a na trati automatické hradlo.

Ve VRTunelu (pokud bude VRT končit v Berouně a dál přes Plzeň bude koridor (140 až 200 km/h) do Mnichova) se počítá s následujícími vlaky:
1) EC co dvě hodiny
2) IC nebo Ex co dvě hodiny
3) R do Plzně co hodinu
4) R do písku co 2 hodiny
5) Sp do Příbrami co 2 hodiny
6) Sp do Hořovic co hodinu, nebo dvě s proklady Sp do Plzně
7) špičkové posily (tak cca 3 páry denně)
8) vlaky nákladní neznečišťující a možná že jen ty bez nebezpeč. zboží, tedy obilňáky (sezónně), atomobily (nyní denně 1 pár), OKD-D s koxem v ACTS (nyní jeden pár týdně), prací prášky (cca 1 pár denně), Uacs cement (jeden pár denně), Uacns vápno (1 pár denně), štěpka (2 páry denně), vyrovnávky.

Bez těch náklaďáků to dává 4 páry vlaků v sedle, ve špičce odhaduji tak 4 páry plus 2 navíc v jednom směru. Otázkou pak zůstává, zdali do té doby bude dost vhodných rychlých vozidel dvousystémových a dieselových. Ale to už je pouze problém dopravců.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje více alternativ.
Jedna z nich je provedení rekonstrukce 171, která nebude mít koridorové parametry.


Jak jako ? To budou kolejnice upevněny pomocí hřebů a kolejový rošt bude na škváře ?

Jinak by bylo dobré si o tom něco přečíst, pak byste se třeba dozvěděl nějen něco o těch alternativách a jejich (ne)výhodnosti, ale o tom, že s těmi zrychlenými vlaky (i do Příbrami a spol.) se počítá. Takhle debata sklouzává akorát k těm univerzitním pindům o VRT.

Paralelně by se dala elektrifikovat, a tam kde to jde, optimalizovat na cca 80 km/h, jednokolejka přes Rudnou.

Tak to už je z kategorie sny šíleného šotouše Dobrou noc.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 07:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá mi abych vzniklou situaci nekomentoval: Oprava trati 171 s výměnou zab. zař je nutnost, současný stav s hradly na trati a elektromechnanikou ve stanicích je děs běs. K tomu, aby se kapacita trati zvětšila, stačí opravdu jen změna zab. zař. Za co bych se dále přimlouval, je úprava žst. Zadní Třebáň do poněkud jiné podoby - krom změny zab. zař by to také chtělo vybudovat další ostrovní nástupiště místo současné ( myslím že třetí ) koleje, která je manipulační a vybudování kolejové spojky na pražském zhlaví, aby bylo možné os. vlaky končící v Řevnici protáhnout až sem. Takže by ve stanici byly nakone čtyři koleje dopravní, které by krom zapojení lokálky do Litně umožňovaly i plnohodnotné pojíždění jak od Berouna tak od Prahy, což dnes umožňují jen traťové koleje a ostatní jsou tam krom pro lokálku slušně řečeno k ničemu.
Další změna je spíše organizační - nákladní vlaky mohu provézt mimo dopravní špičky ( a ty jsou na této trati velmi výrazné ). S rychlíky a spol. je to trochu horší, řešení by se dalo najít i v podobě výstavby třetí koleje mezi Dobřichovicemi a Radotínem, což je dlouhý mezistaniční úsek. Suma sumárum: Pokud by se takto trať upravila, včetně zvýšení rychlosti v úseku Smíchov - Řevnice ( zejména také díky přeložce v úseku Radotín - Černošice ), tak bychom měli pak trať dostatečně kapacitní. Jízdní doba rychlíků a spol. by se pak mezi Berounem a Smíchovem mohla zkrátit tak na 23 minut a to by asi i stačilo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 07:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak bychom měli pak trať dostatečně kapacitní. Jízdní doba rychlíků a spol. by se pak mezi Berounem a Smíchovem mohla zkrátit tak na 23 minut a to by asi i stačilo....

Právěže by to nestačilo a to nejen z hlediska kapacity, ale i z hlediska rychlosti a wo to gou.

Jinak jak už napsal Qěcy, lámala si tím hlavu řada lidí a to vč. Vaší varianty, která byla prapůvodně základní. Stačí si to přečíst a nemusíte vymýšlet už vymyšlené a zavržené.:-)))
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 09:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
řešení by se dalo najít i v podobě výstavby třetí koleje mezi Dobřichovicemi a Radotínem, což je dlouhý mezistaniční úsek

Tohle naštěstí ještě nikdo nenavrhnul. Všichni víme jaký problém byl s jedním přejezdem v Černošicích - nová kolej skrz luxusní vilovou čtvrť - to je absolutně neprůchodné . A to nezmiňuju nedostatek místa. Z obou stran kolejí vedou ulice, které by se musely posunout "do zahrádek" a bez demolic by se to asi taky neobešlo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 09:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, Masinka: Výměna zab zař na trati 171 je nutností, bez toho se bude jakékoliv navyšování počtu osobních vlaků dělat špatně.

Že tunel bude, beru jako hotovou věc. O tom polemizovat nebudu. Nepochybuji o jeho přínosu, to ani omylem. Kdy ovšem tunel bude, je už věc jiná. Může se stát, že to bude taky v čase t = nekonečno. Zajímá mne hlavně časový úsek ode dneška do doby otevření tunelu pro pravidelný provoz. A tady bych od Vás dvou slyšel, tedy vlastně četl, co se bude dít. Jsem na to velmi zvědav. Mám neblahý pocit, že oba budete buď mlčet, nebo tady utrousíte něco velechytrého.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Tunel jako hotovou věc neberu. Bohužel vím, jak to s vládami (které o tom rozhodují) chodí. Takže dokud se aspoň nehrábne, tak tomu radši věřit nebudu.

Víte, proč nelze trať 171 zkapacitnit, dokud po ní budou jezdit jak projížďáky, tak zastávkáče? Protože když zkrátíte JD projížďáků, tak se vám nepovede vůbec zkrátit JD panťáků (naopak se prodlouží vlivem dvou nových zastávek). Takže se stane co? Budete muset rachlíkama taktově předjíždět některé zastávkáče. Na to se vám ale cestující vykašlou. Namalujte mi grafikon, jak byste si to představoval. Nepovede se vám to.
Protažení řevničáků do ZT nemá absolutně žádný význam, protože počet obyvatel jednotlivých měst a vesnic. Peronizace plná, bude ve všech stanicích tak jako tak. Tedy v ZT bude ostrov místo třetí koleje. ZT nebude stanice, ale zastávka s manipulační spojkou.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady bych od Vás dvou slyšel, tedy vlastně četl, co se bude dít. Jsem na to velmi zvědav.
Je to velmi jednoduché, do dokončení tunelu se nebude dít nic. Maximálně se může vyměnit báboblok za autoblok, ale jakékoliv větší kolejové úpravy povedou při stávajícím provozu k totálnímu rozkladu grafikonu, byť i výlukového. Navyšování kapacity tedy v současnu jen zdvojováním dosud nezdvojených vlaků, případně nasazením městských slonů.

Takováhle "vyčkávací taktika" ovšem předpokládá dokončení tunelu v čase t<<¥. Pokud se to ukáže neprůchodné, nezbude než postupně trať opravit za hustého provozu se všemi neblahými dopady na provoz během stavby, ale zejména po ní (kapacita). Osobně se domnívám, že šéfové Subterry a METPOCTABu tunel považují za celkem průchodný
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Přesně tak.
Již dnes jsou některé úseky trati 171 v katastrofálním stavu. Především kolejnice (vlnkovitost, rozválcované hlavy, defektoskop. vady, projeté svary) - asi čtyři kilometry mezi Radotínem a Dobřichovicemi a pak několik kilometrů mezi berounem a Karlštejnem. Nedávno jsem se bavil s vrchním traťmistrem a byl pěkně nasranej. Že mu nedovolej dát tam nový kolejnice a že ty použitý jsou ještě horší - jsou defektoskopicky vadný a musejí se rozřezávat na třímetrový kousky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

masinka:
VRTunel za průchodný považují všichni. Města i obce, správa CHKO, kraje, vlády, SŽDC, dopravci. Stavbaři tunely milují, tedy v jejich případě je zbytečné se obávat.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Stavbaři tunely milují"
Nezobecňoval bych, viz tunel na březensko-chomutovské přeložce
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TomášK:
No jo, ale oni tam snad prodělali?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vztahy mezi investorem a zhotovitelem neznám, takže těžko říct, jestli zhotovitel nenesl část malérů na vlastní triko.

Rozhodně to nebylo tak jednoduché, jak si to původně představovali.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 13:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ty jsi mi nějaký chytrý. Zaprvé: Vůbec není rozhodnuto, jak bude žst. Zadní Třebáň rekonstruována. To co popisuješ, byla varianta, jak jí rekonstruovat při koridorizaci. Mimochodem, ten návrh je úplná blbost.

Za druhé: Počet obyvatel měst a obcí: Je pravdou, že Řevnice má 3008 obyvatel, Dobřichovice 3047 obyvatel a Zadní Třebáň pouhých 647. Budiž. Ale nádraží v Zadní Třebáni nevyužívají jen obyvatelé Z.T., ale také obyvatelé Hlásné Třebáně, která má 622 obyvatel. Přijde mi škoda, pominout dalších skoro 1300 obyvatel, zejména, když vzdálenost z Dobřichovic do Z.T. jsou necelé 3 km. Proto bych dojíždění všech os. vlaků do Z.T. nezavrhoval.
Samozřejmě skutečný počet obyvatel těchto měst a obcí je vyšší, dost lidí to tam má jen jako noclehárnu.
Pro srovnání: Karlštejn už má jen 706 obyvatel a Srbsko 457.

Za třetí: Předjetí zastávkového os. vlaku rychlíkem taková tragédie není, pokud by byl autoblok, odpadne dohadování se s bábou na hradle a zmizí li takový relikt, jako je elektromechanika ze všech stanic, kde dnes je, tak to rozhodně ke zpomalení předjíždění os. vlaků rychlíky nepřispěje, ba naopak.

Masinka: Času t = nekonečno v případě tunelu se dost bojím - rozhadrovaná nízkokapacitní trať a neexistující tunel. Alespoň ten autoblok by to chtělo a postupné opravy svršku a spodku, je zde dost staveb na hranic životnosti a trakční vedení už má také ta nejlepší léta za sebou. Tak snad Subterra a METPOCTAB budou se svým lobbingem o svá korýtka úspěšní. V tomto případě jim to více než přeji.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 13:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předjetí zastávkového os. vlaku rychlíkem taková tragédie není, pokud by byl autoblok, odpadne dohadování se s bábou na hradle a zmizí li takový relikt, jako je elektromechanika ze všech stanic, kde dnes je,

S bábou na hradle se nikdo nedohaduje a autoblok nijak a zásadně nevyřeší to, že vlak do Řevnic pojede z titulu předjíždění o 8-10 minut dýl, což je docela průser. Mimochodem - myslíte, že takováto "řešení" praktikují u suburbanu SBB, DB či OBB?

Druhá věc je, že celé toto bude stát spoustu peněz a ten rychlík dojede do Plzně za poměrně dlouhou dobu. Čili poměr čas:peníze bude poněkud nevýhodný. Třetí věc je kapacita, přeci (proboha) takovouhle stavbu nedělám na stávající rozsah dopravy, ale na výhledový a s trochou nadhledu.

Času t = nekonečno v případě tunelu se dost bojím

Toto riziko se spíš aktuálně snižuje, páč z fondů EU bude víc peněz, než se původně čekalo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 13:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Autoblok má velký vliv na propustnost trati, má obecně kratší oddíly ( cca 1 km ), než je vzdálenost hradel. Rozuměj tomu třeba tak, že následující vlak může ze stanic dříve odjet než u hradlované trati. Pokud vím, tak u trati 171 nejsou hradla po zhruba jednokilometrové vzdálenosti. Například mezi Smíchovem a Radotínem jsou hradla dvě a vzdálenost mezi těmito stanicemi je 9 km. Stejná vzdálenost je i mezi Radotínem a Dobřichovicemi, ale teď si nejsem jist, kolik tam je hradel, myslím že tři, ale rozhodně jich tam není šest, čili nejvyšší počet, kolik by jich takový úsek mohl mít. Je ovšem otázka, kdo by měl takový počet lidí platit. To jen tak pro doplnění. Samozřejmě to neřeší prodlevu ve stanicích kvůli předjíždění, ale alespoň jí umožňuje poněkud zkrátit ( viz výše ). I v zahraničí je dost příměstských tratí, které jsou silně zatížené ( krom zastávkových vlaků též nákladní doprava a EC, IC atd. ) a jsou jen dvoukolejné, také se to tam musí vyjezdit, přičemž o nějaké třetí a další koleji nelze kvůli zástavbě uvažovat. Jak to tam asi řeší? Organizací provozu, vybudováním traťového zab zař alá autoblok. Co chcete dělat v místech, kde to prostě jinak nejde? Leda tak budovat tunel, ale ten v případě trati 171 nezavrhuji! Je jen otázka, kdy k jeho realizaci dojde a co bude do té doby, než bude hotov.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 16:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozuměj tomu třeba tak, že následující vlak může ze stanic dříve odjet než u hradlované trati.

Z hlediska konstrukce GVD je to téměř jedno, protože vlak nemůže odjíždět na výstrahu a přejíždějící R nemůže při dojíždění pomalejšího osobáku chytnout žlutou. Taková trasa by byla naprd, protože byste tam musel namalovat pomalejší jízdní doby, neb na žlutou nemůžete od perónu vystřelit, jako na zelenou a čekat, že na následujícím klacku bude v nejhorším výstraha.

Jak to tam asi řeší? Organizací provozu, vybudováním traťového zab zař alá autoblok.

U DB, OBB nebo SBB se autoblok (v našem slova smyslu) vůbec nepoužívá a dovolím si tvrdit, že by to řešili asi jako my, tj. oddělením dálkové a příměstské dopravy, přičemž forma by byla různá. Určitě by ale nenechali v Řevnicích či Dobřichovicích předjíždět suburban dálkovým vlakem.

PS: Toto není filipika proti autobloku jako takovému. Jde pouze o snahu ukázat, že nejde o všespásný prostředek a náš případ téměř vůbec neřeší.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 16:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Zaprvý:
Autoblok má z principu nižší propustnost než AHr, protože nemá samostatné předvěsti (jen je v normě napsáno, že smí mít max dva oddíly).
Zadruhý:
Taktové předjíždění způsobí vyšší náklady - vyšší počet potřebných vozidel, vyšší potřeba kolejí, vyšší nasranost cestujících. Pod šest minut pobytu to předjetí nenamalujete a už dnes se dá namalovat předjetí za sedm minut pobytu (protože samostatné předvěsti).

Až mi pan Bram namaluje ten grafikon, kde vyjezdí všechny výše uvedené vlaky, co mají jezdit VRTunelem, plus 4 páry zastávkáčů za hodinu a pár náklaďáků obyčejných za hodinu, tak se můžeme bavit dál. Do tý doby to nemá smysl. Říkám, že takový GVD nenamaluje, protže to nejde.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36890
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 16:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to by mne ještě zajímalo, jak je to s (reálnou) rychlostí stavění cest (to taky občas může dost snižovat propustnost). Buď je to obsluhou anebo supermoderní ESA na Hluboký cestu pod 25 sekund od projetí námezníku prvním vlakem nepostaví. A to mi přijde ukrutně hodně nejen oproti reléovce, ale i vůči (pre)historickým pravítkovým zabzař... Bohužel jsem neměl ještě možnost si to zařízení vyzkoušet a současná pomalost může být způsobena nevhodnou obsluhou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buď je to obsluhou anebo supermoderní ESA na Hluboký cestu pod 25 sekund od projetí námezníku prvním vlakem nepostaví.

Tady je potřeba vidět, že ta ESA (pro SŽDC) je dělána podle novějších norem, které z bezpečnostních důvodů nedovolí tak rychle uvolnit úsek pod závěrem. To samé auto bez katalyzátoru jede líp, než to s katalyzátorem a splňující přísnější emisní normy.

A elektromechanikou bych se příliš neoháněl, protože když vidím co to dneska vobluhuje (v neděli se te "vehement mezi židlí a řídícím přístrojem pohnul cca za 20 s od opuštění IK a o to déle jsem čekal před závorama). A rozhodně v tomto ohledu nebude líp...

Autoblok má z principu nižší propustnost než AHr,

Tady je potřeba dodat jednu podstatnou věc - pro sestavu GVD (osobní dopravy). Jiná věc je praktický provoz.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RŠ:
AB vs AHr: jasně, jenže tratě se stavějí a GVD kreslí podle předpisů, nikoli podle praxe. Holt autoblok má pak v praxi rezervu, autohradlo nikoliv.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36892
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Samozřejmě obvykle by to asi bylo pomalejší (a tabulkově tuplem), ale např. v Lochovicích je křižování velmi svižné (a orproti Hluboké i Nemancům je postaveno výrazně rychleji). A tam elektromechanika snad ještě je.
Nicméně je to velmi nízký stupeň zabezpečení a chápu, že ta ESA toho zajišťuje mnohem více (a spolehlivěji).

Spíš jen by mne zajímalo, zda opravdu je daň za nové bezpečnější zařízení tak vysoká, nebo to rychleji opravdu nejde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trať opravit za hustého provozu se všemi neblahými dopady na provoz během stavby
My z 221 bychom mohli po loňsku vyprávět.

Nechci hájit Brama, ale proti systémovému předjíždění bych se tak ostře nevyraňoval, zvlášť pokud by se měla realizace tunelu zdržet.
Pokud by se předjíždělo v Řevnicích, tak to postihne "jen" Třebaň, Karlštejn a Srbsko. Přijde mi to lepší než vozit lidi na střeše nebo nějak ulhávat JD.

AB x AHr: Z hlediska konstrukce je možná AHr lepší, ale zas na koridoru, kde se může 160 (a s AHr by se nemohlo) bych ho viděl nerad. Navíc v dlouhých mezistaničních úsecích můžu na AB procpat i bez předvěsti víc vlaků, protože tam budu mít víc oddílů.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 18:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by se nemohlo na AHr 160? Vždyť kódovat už dávno umí, jen to ještě není posvěceno legislativou.
Autohradlo lze v budoucnu spolu s legislativou změnit na permisivní. tedy zrušit na něm přivolávačky a stožár natřít na bílo. Technicky se v zařízení AHradla nezmění nic.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Napsal jsem snad někde, že je to TECHNICKÝ problém?????
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrochu, nerozčiluj se. Napsals, že v dlouhých mezistaničních úsecích můžu na AB procpat i bez předvěsti víc vlaků, protože tam budu mít víc oddílů. Což není pravda, protože AHr může mít úplně stejný počet oddílů. Moderní autohradla totiž jsou pouze verzí autobloku (aneb je mezi Vršovicema a Hlaváčem AHr, nebo AB?). Akorát legislativa je problém.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Já se nerozčiluji. Pouze bych rád uvedl, že nejsem takovej blbec, jakého tu ze mě děláte.
Mmch...Napsals, že v dlouhých mezistaničních úsecích můžu na AB procpat i bez předvěsti víc vlaků, protože tam budu mít víc oddílů. Což není pravda ...Akorát legislativa je problém. To samé jako minule!
Píšu snad tak nesrozumitelně?
Ve svém příspěvku 3234 jsem reagoval na STÁVAJÍCÍ (k 4.11.2007) STAV V ČR. Z titule této diskuze je mi úplně jedno, co kdesi v cizině funguje. Už to chápete?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: … takže pravděpodobně nebudou potřeba protihlukové zdi …
Tak to vůbec není jisté.
Už se začíná plánovat rekonstrukce 171 a již se zase mluví o protihlukových zdech a síťování skal.
Kupodivu se začíná opět úplně od nuly, SUDOP Praha má dělat studii a kupodivu se to snad zase má nazývat optimalizace. Ty kilogramy předchozí dokumentace (už připravené pro územní řízení, dělal to SUDOP Brno) asi zmizely v nenávratnu, nový projektant je nemá k dispozici.
Tak nevím co si o tom mám myslet.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se dnes odpoledne dělo na 171?
V půl šesté v Karlštejně napřed profrčela prázdná Žába na Prahu a pak přijela (+25) na 9947 klasika z nějakých B a Bc. 9946 taky +30.
To už ty Žáby fakt došly?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: "Ve VRTunelu ... se počítá s následujícími vlaky ... :

To je jen jakýsi předpoklad, zadání projektu. Nikde není psáno co jednou skutečně Ropid vyjedná a Středočeský kraj objedná.

"... pak by nezvládaly, poněvadž by přetáhly dost lidí z aut (Lety) a busů (Radotín staré sídliště"

Tak nevím, ono je nemožné v nějaké vhodné kombinaci pospojovat různé části 471, aby celek měl nějakých 6-8 kusů? To by byla zhruba stejná délka jako maxižába, a podstatně větší kapacita.

Pokud vím, tak na trati 221 se počítá s 3 vlaky za půlhodinu ve špičce (rychlý do Tábora, těsně za ním courák do Benešova, po necelých 15 minutách courák do Strančic atd.). Tento model by šel uplatnit i na 171, protože v úseku Praha-Řevnice rozhodně nikdy nebude víc zastávek, než v úseku Praha-Strančice. Počet zastávek v úseku Zahradní Město-Strančice je srovnatelný jako v úseku Smíchov-Řevnice.
Mmch. v té souvislosti mě napadá, zda je srovnatelný počet nákladních vlaků na 171 a na 221. Protože pro ně by při 6 osobních vlacích za hodinu nezbyla téměř žádná kapacita.

Bram "... řešení by se dalo najít i v podobě výstavby třetí koleje mezi Dobřichovicemi a Radotínem, což je dlouhý mezistaniční úsek ..."

To asi ne. Spíš si asi lze představit třetí kolej ze Smíchova před Černošice. Mělo by to jisté mouchy, například změnu napojení branického mostu, nutnost vybudování nové výhybny asi 1,5 km před Černošicemi, změnu zapojení tratě od Rudné, z toho vyplývající posun zhlaví ...
Možná by to bylo zvládnutelné, možná ne. Kupříkladu nevím kolik místa je v Malé Chuchli a kolik v Hlubočepích. Dělala se na třetí kolej někdy studie proveditelnosti? Pokud ne, tak bych považoval rozhodnutí o tunelu za ukvapené.

RadekŠ: agresivita argumenty nenahradí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ten model 221 je jen dočasný. I do Benešova bude VRT na 200 či více km/h. To už je v podstatě hotová věc, jen není přesně známa trasa a spojení/nespojení s VRT na Brno.
Skutečný počet náklaďáků na 221 mi není znám, na 171 je jich v průměru 20 denně (musel bych si v práci znovu spočítat statistiky. Jenže průměr není k ničemu, podstatný je počet náklaďáků ve špičkových dnech, tedy ve středu až pátek. A to je v průměru 28 vlaků, často i 35 denně. V případě průšvihů na jiných tratích i šedesát denně. Podle toho se musí projektant řídit.

V_L: Tak s těmi zdmi mě nasrali. Nechci to tady a jděte tvrdě proti nim. Jakožto dotčený obyvatel taky využiju všech možností proti tak vysokým PHS.

V krajní nouzi bych navrhl použití nízkých ohnutých PHS (vydutých směrem od tratě, které odrážejí hluk šikmo dolů k podvozkům vlaků. Když si vzpomenu, kde všude to má stát, je mi blivno a smutno. Doufám, že v dotčených obcích se zvedne bouře nevole. Měly by se povinně všem obyvatelům ukázat zabetonované Strančice.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:30:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom malý zajímavý přípodotek do vaší diskuse pánové z hlediska obchodníka v nákladní dopravě - v souvislosti s tunelem se docela rozjede stavební a následně železniční nákladní provoz na mořinské vlečce... když jsem viděl ty přepravované objemy a dostavby kolejí okolo Tachlovic na projektu od Metroprojektu..hmmm....moje srdeční záležitost hrbatá bude ještě geroj! Taky tohle je velkej efekt!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... tohle má hák: počet předjízdných kolejí: na stávající počet vlaků potřebuju v každé stanici dvě předjízdné koleje ... Když projížďáky dám na jinou trať, stačí mi jen jedna kolej ... "

S redukcí kolejiště je lepší být opatrný. Ve stanici, kde nelze vyloučit ukončení panťáků, můžou být tři koleje málo. Těžko lze odhadnout vývoj osídlení údolí Berounky na 100 let dopředu.

Existují úžasné pomníky typu Mladá Boleslav díra (bez komentáře) nebo Krhanice (zničena jediná možnost hodinového taktu bez prostoje v Týnci - křižování Čerčany, Krhanice, Davle).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 11:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V l: Žába v Berouně si urvala smeták, tam to byla náhradní souprava, protože už nejsou asi pantografy.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 12:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

průměru 28 vlaků, často i 35 denně Dohromady v obou smerech?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: ano, v obou směrech dohromady. Jinak bych přece napsal párů vlaků. Málo, co? Přesto si uvědomte, že nákladní vlaky jezdí plus mínus dvě hodiny. Další různé ad hoc vlaky hlavně montážní (TSS, Viamont, GJW, EŽ).

Bručoun: A to by jako byl problém případné další koleje za nějakých třicet let po optimalizaci 171 dodělat? Pozemky pod kolejemi se snad prodávat nebudou.

PS: Na příští GVD je natrasováno šest párů uhelných vlaků navíc v trase Sokolov - Teplice - Kralupy - Malešice - Plzeň (odklony).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokolov - Teplice - Kralupy - Malešice - Plzeň Nebylo by to přes Dubinu - Spořice - Žatec z. - Blatno trochu kratší a rychlejší?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo, jenže dráha je dráha. Poté, co mnoho motorových lokomotiv zlikvidovala, prodala ( lepší případ, ty alespoň nezanikly a vesele jezdí ) nemá žádné navíc, aby mohla takové vlaky odvézt.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono elektrik taky už nemá nazbyt ... A nějaká 742 by se na průvoz po "žatecký" určitě našla ... Vždyť do té dálkoviny nasypali hromadu prachů a odklony nakonec stejně pojedou přes Ústí a Prahu ...
Ostatně, lze to táhnout v elektrice až do Žatce a pořád to bude o nějakých 150 km kratší, než přes Prahu a ještě po tratích bez kapacitních problémů.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: dik za upresneni.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TomášK a Bram:
To asi těžko bude kvůli nedostatku motorových lokomoziv, protože i elektrik mají málo. A navíc tyhle trasy existovaly vždycky a byly využívýny. Teprve poslední dva roky nikoliv. Pamatuju si, jak jezdily Vn a opačně Pn z Německa přes Kubici do Mostu přes Prahu a Teplice. Z jediného důvodu - elektricky to bylo levnější, přestože mnohem delší.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: To, že něco bylo existovalo a bylo využíváno a najednou je tomu jinak? Aby nebylo! Motorových lokomotiv procentuálně ubylo daleko více, než elektrických! Jenže i přes to, že nákladní doprava se začíná pomalu zase rozvíjet, tak motorových lokomotiv neustále kvapem ubývá! Navíc se díky minimalizaci oprav značně zhoršil stav motorových lokomotiv! Není již čím další nákladní vlaky vozit! Když jsem byl před dvěmi měsíci v depu České Budějovice, tak mi sdělili, že jsou velmi vděční i za čmeláka, co tam mají, čili za odepsanou lokomotivu! V Praze je kupříkladu situace ještě horší! Například jistá firma ve Středoklukách ( na jejíž vlečce se cement vykládá ) byla poněkud více naštvaná, když ucelený vlak dojel později, než měl! A to jen z důvodu, že v Kralupech nebyly schopné lokomotivy! Ponechám stranou úvahu, že vlak šlo rozdělit a dovézt do Středokluk per partes. Jenže to by nesměl být ucelený vlak - ten nelze v u ČD dělit.

S cenou elektřiny bych to moc nespojoval - její cena stoupá a výhodnost se ztrácí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Méně vykřičníků, prosím.
Ty trasy jsou stejné, jako před lety. Čtěte pořádně. Bylo pouze obnoveno to, co bylo před lety. A obnoveno to je pouze podle potřeby. Po trati 160 nikdy nejezdil pořádný tranzit (tranzit z hlediska trati 160) protože v dobách největšího provozu na této trati se po ní jezdilo proto, že Praha byla ucpaná nákladama.

Zatím stoupá cena elektřiny i ropy. Její výhodnost je zatím veliká proti ropným palivům. Protože se platí "paušálem". nebo snad někdo výrazně zvýšil poplatky za použití DC kvůli elektřině?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 19:13:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q: rychlá trať Praha - Benešov není "hotová věc", je to jeden z mnoha námětů (byť podle mne jeden z užitečnějších), co jsou v různých studiích a územních plánech (tam navíc v nepoužitelné stopě).

Pokus jedné a. s. o prodej pozemků pod kolejemi jisté koridorové trati jsem už zažil:-(

Když si vymohli podzemní vedení trasy u Svatého Jana pod Skalou zcela mimo zástavbu, je nějaký důvod, proč by neměli uspět se stejným nápadem v Hrdějovicích? V Dejvicích a Liboci? V Bakově nad Jizerou? V Čeperce? :-(((

RŠ: předjíždění příměstského osobáku dálkovými vlaky (i nákladními!) lze vidět jak na ÖBB, tak na DB, ne že ne. A 8 minut jim to netrvá. Byť bych na 171 raději preferoval osobáky a zpomaloval rychlíky (do doby, než bude tunel, resp. kdyby nebyl), protože na nekonkurenceschopnosti R proti autobusu do Berouna i Plzně to už nic nemění. Navíc předjíždění v Řevnicích by nic neřešilo, protože rozdíl jízdní doby Os a R Beroun - Řevnice těžko bude 15 minut; problém je v úseku do Prahy.

Masinka: opravdu se na tunel S. a M. těší? Tunelových staveb se chystá dost, nebude to pro ně spíš znamenat, že nepodchytí kapacitně všechno a drápkem se chytne někdo zvenku? A pak se po r. 2016 kohoutky utáhnou... ;-)

Bručoun: pokud vím, v "předtunelových dobách" se zvažovalo i předjíždění Os v úseku Radotín sídliště - Velká Chuchle (tři zastavení Os vlaků), je tam ale problém s případným rozšířením dráhy v Radotíně.

Tunel do Berouna je velmi přínosné řešení, ale za velmi vysokou cenu.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 14:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: vy chcete předjíždět vlaky v taktu 15 minut!? To je tak trochu dle mě fantasmagorie... a to třeba prot, že:
a) nikdy nebudete mít jistotu, že oba dotčené vlaky pojedou 100% dle GVD
b) to by po předjetí v REV(DOB) jel osobák v X:00,X:15,X 40,X:45 nebo podobně?
c) při minimálním narušení taktu by se Vám takový grafikon zhroutil jak domeček z karet (což se děje na 171 při každé mimořádnosti)
d) já osobně mám za to, že vlak každých dvacet minut ve špičce bude dostatečným pro počet cestujících na 171 (ale ani toto neřeší problém předjíždění)

Ani se čtyřznakým AB se u předjíždění nedostanete pod pět minut a je úplně jedno, je-li ve stanici elmech nebo ESA, rozhoduje traťové ZZ.

Jen pro zajimavost: v dobách II. světové války byla plánovaná výhybna v místech Mokropeské zastávky.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: "to by jako byl problém případné další koleje za nějakých třicet let po optimalizaci 171 dodělat?"

Rekonstrukce "nadbytečné" koleje současně s koridorem a její řekněme dvacetiletá "zbytečná" údržba může v souhrnu být levnější, než její likvidace a následná novostavba. Nemluvě o riziku, že bude po koridorizaci stanice uspořádána tak, že bude přidávání kolejí komplikované.
Další riziko je, že radši bude jezdit míň vlaků, než aby se potřebná kolej dostavěla.

K.A.F.: trojkolejný úsek Chuchle-Radotín,zast. mě kupodivu taky napadl (možná jsem to někde četl), ale přišel mi pro přejetí krátký ... jestli ho ale nejde protlačit přes Radotín, tak je to stejně jedno. Netušíte, kde přesně je to slabé místo v Radotíně? Poblíž berounského zhlaví, někde u mostu přes Radotínský potok?

Ježíšek: "vy chcete předjíždět vlaky v taktu 15 minut!? To je tak trochu dle mě fantasmagorie... "

Sice není určeno mně, nicméně myslím, že tak horké by to nebylo. 15 minut by stejně bylo jen do Řevnic, takže by každý rychlík předjel jen jeden vlak. Předjížděn by byl jen každý druhý osobák. 5 minut zdržení (čili pobyt 6 minut) by na předjetí mělo stačit
V každém případě mi přijde lepší "dočasně" použít výše zmíněný model plánovaný pro 221, spočívající v tom, že nepůjde o přesný 15 min. takt, ale o nějakých 16-14-16-14, nebo dokonce 17-13-17-13, a v tom, že se jízdní doba rychlíku jízdou rychlostí nižší, než traťovou, uměle prodlouží o 1-2 min.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Radotíně je pro třetí TK slabé místo od dobřichovického zhlaví až po šturc předávacího kolejiště na konci Radotína. Protože z jedné strany tratě těsně přiléhá to předávací kolejiště, z druhé strany zase ulice. K tomu dva podchody a jeden most.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 08:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Plný souhlas.
Qěcy: Plno přemoudřelých rad.

Jen tak mimochodem, pro přímé spojení radotínského nádraží a předávacího nádraží cementárny ( bez zajíždění do traťových kolejí )se plánovalo propojení odvratné koleje u předávacího kolejiště a šturcu v radotínském nádraží na kterém si traťovka odstavuje dnes své mechanismy. Je zajímavé, že je tato spojka vytvořená na ovládacím pultu zab. zař. v radotínském nádraží, ještě zajímavější je to, že mnohým výpravčím je divné, že tamtudy nejde postavit cesta posunu a nejzajímavější je, vidět jejich údiv, když se jim vysvětlí proč.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Nech si ty kecy o výpravčích v Radotíně. Jenom jednomu jedinému se povedlo málem zasunout Wapky se struskou do toho šturcu a to jen proto, že tu posunovou cestu stavěl praktikant z průmyslovky.

A přemoudřelé rady: ehm, jaxi bych to měl znát, když v radotíně bydlím 26 let. Ona by se směrem k ulici jedna kolej vešla, ale všechny podchody byste musel zrušit.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 12:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Koukám, že pán má patent na rozum a rozumu na rozdávání. Nehodlám se s tebou bavit tímto způsobem, ale dost si o to říkáš. To že bydlíš 26 let v Radotíně, neznamená, že jiní to tam neznají. Několik let jsem tam pracoval a pochůzek po Radotíně a okolí jsem si udělal víc než dost. Jen tak mimochodem, výtka na přemoudřelé rady se týkala zejména provozu na trati 171 a údajné nemožnosti čtvrthodinového taktu ( nebo spíš toho lehce nepravidelného taktu - Bručoun ) os. vlaků mezi Řevnicemi ( resp. Třebání ) a Prahou při současném provozu rychlíků. Námitku zde podali i jiní třeba K.A.F..To, že by se při výstavbě třetí koleje z Radotína na Beroun musel rozšířit most zbourat barák a odstranit jedna kolej v předávacím nádraží ( což by asi nevadilo, v této části jsou další tři ), vím také. A že by s tím domem byly asi problémy, je mi jasné též, také jsem to nijak nenapadal.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 06:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předávkové koleje jsou pouze tři. Pak jsou tam další čtyři poloviční.
Jestliže uvažujete tak, že tři koleje jdou postavit z Radotína na Radotín-Jih ale s problémy, pak stejně mohu tvrdit, že lze postavit čtyřkolejku z Radotína do Řevnic. Technicky to jde, problémy budou. Nebo žel ze trať údolím Berounky narovnat. Technicky to jde, problémy budou.
Já se zase nehodlám bavit s někým, kdo o mnohých výpravčích tvrdí, že nevědí, že jim tam chybí kus namalované koleje. Takový pako tam nikdy nesloužilo.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 10:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Přijde mi, že přestavba předávacího nádraží by mohla být menší problém, než někomu zbourat barák, nebo rozšiřovat do ulice. Stálo by to sice víc peněz, ale zas je větší šance, že by nikdo neprotestoval.
Osobně vidím problém v tom, že tunel je jakýsi holub na střeše, a že nikdo nedokáže jasně říct, kdy se bude stavět. Jde o fůru peněz, takže by se mělo jasně říct, co všechno se nepostaví, když v dohledné době bude berounský tunel.

Je docela možné, že v tomto světle se bude jevit jako výhodnější provést rekonstrukci 171 za provozu co nejdříve, a jasně deklarovat, že koridor jako takový se v daném úseku odkládá do doby, než se postaví fůra jiných menších staveb s vysokou "přidanou hodnotou". Třeba Pardubice-Chrudim, spojka Libice-Dobšice, Kutná Hora, Milovice-Vlkava, zdvojkolejnění Pardubice-Hradec, spojka Náchod-Česká Skalice, "rychlodráha" na Kladno a letiště, Vysočany-Lysá, rekonstrukce Smíchova včetně zaústění Semmeringu, nové zastávky v Praze, zdvojkolejnění Vršovice-Modřany (nová linka "metra" tam, kam skutečné metro nikdy nepovede)...

Tvrzení, že na to všechno budou peníze, a že berounský tunel ostatní stavby nezdrží, považuju za kecy.

Většina zmíněných staveb mimo koridory bude mít (resp. by měla) dobrý poměr cena/užitek. U těch ve středočeském kraji ovšem za podmínky, že by kraj vlaky skutečně objednal a zaintegroval je do SID. Z tohoto pohledu by bylo lepší ve středočeském kraji do tratí, co jsou mimo koriody i mimo PID, neinvestovat vůbec nic. Neboli o elektrifikované spojce do Kutné Hory uvažovat až když se krajský úřad svým SIDem umoudří.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 10:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, technicky je možné,ale za jakou cenu.
Betonová lobby ráda narovná údolí Berounky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 11:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mořepetr: k rekonstruci dvojkolejky pro příměstskou dopravu potřebujete narovnávat údolí? V tom, že by ji dočasně využívala i dálková doprava, nevidím až zas takový problém, viz 221.
Diskusi o tříkolejce, bude-li někdy tunel, považuju spíš za akademickou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace