K-report
 

Archiv do 16.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 16.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 13:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: U těch ve středočeském kraji ovšem za podmínky, že by kraj vlaky skutečně objednal a zaintegroval je do SID.
Zase ten SID.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 17:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Bručoun:
Však jsem nepsal, že by to bylo kvůli dvojkolejce. Ale že beton je potřeba někam dát.Takže by se narovnávalo.

Pokud jde o propojení do Prahy je určitě nutné připočítat i zavedení přímých (a hlavně rychlých) vlaků z protivínky, nebo se R4 z těch autobusů a aut zblázní.
A tři koleje jsou nutné spíš mezi Berounem a Zdicema
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 21:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mořepetr: Před časem jsem si počítal dosažitelné jízdní doby Sp a R jedoucích z Prahy berounským tunelem. Celkem konkurenceschopné jízdní doby mi vyšly pro Sp z Prahy do Příbrami a do Březnice, se zastávkami v Be, KD, Zd, Ji. Písek vyšel ve srovnání s autobusem špatně, a to jsem pro R počítal jen se zastávkami BE, PB, PB z., Bř, Mir, PI z., PI.

O potřebnosti tříkolejky Beroun-Zdice pochybuju, protože v Berouně, Zdicích i Hořovicích jsou nádraží položena excentricky, takže je jen minimální potřeba lokálních osobáků. V současnousti vozí většinou vzduch. Smysl by podle mě měly v podstatě jen spěšňáky a zrychlenky až do Prahy hl.n, které by současné couráky nahradily.

V autobusovém DF proběhla informace, že se připravuje převod komerčních linek Příbram-Praha dopravců Bosák, Cuptour a Connex PB do ZDO, a jejich začlenění do SID. Takže se obávám toho, že se třeba i postaví tunel, a pak jím budou jezdit jen dálkové vlaky, protože středočeský kraj zrychlené a spěšné vlaky prostě neobjedná. O tom, že by je začlenil do SID už vůbec nemluvě.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 22:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
S těmi spěšňáky, SIDem a StČK máte bohužel pravdu, ovšem to neznamená, že takhle idiotsky budou krajští radní smýšlet po dalších volbách. Přinejhorším je k výstavbě pořádného SIDu donutí řev obyvatel, kteří časem začnou závidět IDS ostatním krajům.
A už vůbec nechápu, proč by měla SŽDC stavět tratě podle (mo)mentálních nálad krajů. 4 roky budou IDS potírat, další 4 zase rychle budovat, pak další 4 omezovat podle toho, kdo povládne, nebo když spolu budou kraje bojovat.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 22:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Mírně řečeno, "nesystémový přístup" k veřejné dopravě, ve středních Čechách panuje nejméně od doby co existují kraje. Se změnou po volbách se příliš nedá počítat. Za prvé proto, že ve středních Čechách má ODS pevné voličské zázemí.
Za druhé proto, že to není dáno stranou jako takovou, ale lidmi - v ústeckém či plzeňském kraji je přístup ODS k veřejné dopravě podstatně systémovější. Od ČSSD bych čekal právě to, co dělá středočeská ODS, neboli bezcílné vyhnívání a žití z podstaty. Středočeská VHD přitom potřebuje razantní přístup.
Za třetí proto, že úředníci jednotlivých odborů jsou prakticky věční. Za čtvrté proto, že lobby větších autobusových firem (zde zejména ČSAD Kladno a Probotrans Beroun) je prakticky nevymýtitelná.

Myslím že je třeba dát jasně najevo, že pro kraj s tímto přístupem k železniční dopravě se prostě nic stavět nebude. Až kraj změní SID tak, že v něm bude železnice hrát páteřní roli, tak je možno otočit o 180 stupňů. Páteřní role ve středních Čechách ovšem znamená zejména zrychlené a spěšné vlaky do Prahy, a naopak mnohé lokální vlaky nahradit celotýdenními taktovými autobusovými linkami. Ne současné udržování status quo.

Integrace zrychlených autobusových linek do SID bohužel naznačuje, jaké má kraj s železniční dopravou úmysly. Nechat ji živořit na okraji zájmu, platit jen tradiční couráky. A sklízet obdiv méně důvtipných modrých koulí a zarytých šotoušů, kteří budou spokojení, že se neruší žádná lokálka. Na rozdíl třeba od zlého hradeckého, nebo dokonce ústeckého, kraje, kde se sice posiluje provoz na hlavních tratích a zavádějí spěšňáky, ale na lokálkách oslabuje nebo ruší.

Až vyjdou v IDOS JŘ autobusových linek, tak mám v úmyslu vyrobit seznam nenávazností přípojných středočeských autobusových linek na vlaky, např. ve stanicích Čerčany, Heřmaničky apod., a v autobusových uzlech ve směru ves - blízké město - okresní město - Praha. Ten seznam, i když v něm bude jen několik příkladů, bude bohužel velmi dlouhý.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 23:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodám, abych předešel nedorozumění, že berounský tunel není stavba pro stč. kraj, ale stavba koridorová, resp. VRTová. Obdobně Vysočany-Lysá je taky stavba celostátního, nebo přinejmenším nadregionálního významu. Stavby v uzlu Praha také nejsou středočeskými záležitostmi.

Předchozí příspěvek jsem myslel tak, že je daleko přínosnější zdvojkolejnění Hradec-Pardubice a přeložka na Chrudim, než třeba Kutná Hora, nebo Milovice. Protože hradecký a pardubický kraj jsou připravené z této tratě udělat páteřní železnici regionu.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 12:15:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,resp. vím, že stavba Beroun - nové spojení ( jak se všemu dohromady říká v projektu, včetně rozvoje a přestavby ranžíru v Be!!!!)fakt není o Středočeském kraji.... Je to o dálkových vlacích, jak osobních ( Pendolíno Ostrava - Plzeň, např.), tak nákladních ( viz tunelová odbočka do tunelu u mostu inteligence), do budoucnu první vybudovaný úsek VRT. Vše ostatní bude nadále kolem Berounky.
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MIKULÁŠSKÉ JÍZDY PO PRAZE

Vážení přátelé.
České Dráhy, a.s. připravily pro malé i velké zájemce tradiční jízdy parního vlaku s Miku-lášem. V roce 2007 se jízdy uskuteční v sobotu 1.12 a v neděli 2.12. Parní vlak bude vždy vyjíždět z nádraží Praha Braník a projede postupně několik tras po pražských tratích. Připravena je i večerní jízda noční osvětlenou Prahou po „Pražském semmeringu“ .
V parních vlacích bude procházet Mikuláš se svoji družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy. V čele parního vlaku vyjede parní lokomotiva Čtyřkolák (řada 434.2186) vyrobená již v roce 1917 , která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů 3. třídy a bufetového vozu. Pro zájemce máme přichystán pamětní list, příležitostné razítko a pohled. Jízdné pro dospělé osoby je stanoveno na 120,- Kč .Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za 60,- Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení. Místenka je v hodnotě 20,- Kč. Předprodej jízdenek s místenek je od 1.11. zajištěn na nádraží Praha Braník (tel.: 972 228 853) a to denně od 7.00 do 18.00 hod. Další informace Vám rádi poskytneme na tel.: 972 228 855 (výpravčí) a 972 228 850 (dozorčí). Možný je také kontakt e-mailem: pavlik@epos.cd.cz. Plakát a veškeré informace budou zveřejněny na internetové adrese: http://www.parnijizdy.ic.cz
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 18:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Volby ve StČK jsem nemyslel v souvislosti s partajema, ale právě s lidma, takže až jednou půjde Bendl a jaho parta do prdele, tak se to možná zlepší. Souhlasím s tím, že SŽDC by měla kraji výrazně pohrozit, že žádné stavby pro VHD v takovém kraji dělat nebude. Ale to se nemůže týkat VRTunelu do Berouna. A to proto, protože by se mohly kvůli krajským dementům prošvihnout termíny (uvědomte si, že po roce 2016 už fondy na rozvoj dopravy nebudou, nebo bude penízků výrazně méně. Takže kraj bych být SprávouŽDC vydíral například nepostavením kutnohorského oblouku, nemodernizací tratě 171, 120 a 231. Dopravci by také měli ječet, či aspoň dát kraji jasně najevo, že nebude mít žádné Regionovy, dezyra, ešusy a podobně, že všechna moderní vozidla dostanou ty kraje, které budují funkční IDS VHD.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 07:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Středočeský kraj se k nepostavení kütnohorského oblouku, nemodernizaci tratí 171, 120 a 231 při jakémkoliv pohrožení od SZDC postaví zády - prostě mu to bude jedno. Bručoun to tu jasně nadnesl - pro něj je důležitá autobusová doprava a nesmyslný SID.
Stejně musím souhlasit s Bručounem v případě tunelu - co vše se bude muset na železnici "nepostavit", aby bylo na tunel. EU nám na to 100% penízek nedá. Znovu opakuji: Tunel nezavrhuji, je to řešení dle nejen mého názoru nejlepší, ale pouze z dopravního hlediska. Jen mne prostě zajímá, co bude do doby, než se tunel dostaví.
Jen tak mimochodem, předávací kolejiště cementárny má koleje čtyři - běžte se tam podívat pokud nevěříte. Je pravda, že ta čtvrtá je poněkud kratší a z části defakto nezapojená do tamějšího zab. zař, ale to by nebyl až zase takový problém změnit.
Z těch čtyř kolejí poloviční délky, o kterých píšete, se vždy využívá jen jedna a to jako průběžná z výtažné koleje do cementárny. Ostatní, pokud na nich není něco dlouhodobě odstaveno, se nikterak nevyužívají. Pokud by jste znal technologii provozu na tomto "dolním" kolejišti cementárny, tak by jste o těch čtyřech kolejích vůbec nepsal.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
O tom, jak vypadá předávací kolejiště a jak vypadalo před rekonstrukcí, mi nemusíte vykládat. Ta krátká kolej (sedmá) odbočuje výhybkou v polovině páté koleje, jenže výhybka se prakticky nikdy nepoužívá. A protože v místě, kde jsou koleje jenom tři, je těsně u těch kolejí obydlený barák, tak problém jistojistě bude.
A pište si, že technologii obsluhy celé cementárenské vlečky dříve, i dnes po zrušení vlakových cest znám velice dobře.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
obyvatel UL kraje
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.16.141
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:10:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, ústecký kraj udělal v hromadné autobusové dopravě takový chaos a bordel, že mu není rovno. Sice se podařilo "rozbít monopol" ČSAD UL, ale za cenu toho, že se do Severních Čech natáhly šrotoidní autobusy, každý dopravce si jezdí za jiný tarif, dodržování jízdního řádu je nevalné. To co se vydává za IDS je jen smutná parodie. Dostupnost menších obcí autobusem v So+Ne veškerá žádná.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 19:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"obyvatel UL kraje": V něčem máte pravdu, ale je to jednostranný pohled. V ústeckém kraji je evidentní snaha o to, aby hlavní železniční tratě byly páteří systému VHD (záměrně nepíšu IDS). Jakkoli je to nedotažené a kontroverzní, jsou to kroky správným směrem.

Ve středočeském kraji je naproti tomu smrádek a teploučko. Mimo PID jezdí stejné couráky jako před deseti či dvaceti lety. Prý se jedná o tzv. "vyježděné časové polohy", které kdyby se změnily, tak by chodily stížnosti. Že ty vyježděné polohy na sebe vůbec nenavazují (třeba většina vlaků z 091 na 093), to je nebolí. Většina těch nenávazností vznikla tím, že na 091 před mnoha lety vznikl takt, a vlaky na 093 tomu za ta léta nikdo nepřizpůsobil. Páteřní role železnice se ve středních Čechách prostě nekoná.

Jízní řády autobusových linek, které kdysi sloužily jako přípoje vlakům, mnohdy už nenavazují. Jednoduše proto, že přesné časové polohy vlaků se od té doby změnily, ale časová poloha autobusových (pseudo)přípojů se už léta nemění. Přece se nebudou středočeští úředníci a autobusové firmy každý rok dívat do nového vlakového JŘ jen proto, aby byla návaznost busu na vlak. Koordinátor VHD je přitom podle stanoviska kraje zbytečný, protože obce prý lépe vědí co chtějí...

V posledních dvou letech se páteří VHD ve středních Čechách dokonce stávají autobusové linky!

Qěcy: Po trati 231 jezdí rychlíky na Hradec a vlaky integrované do PID. Čili nevyužití stavby nehrozí. Zdržovat takovou stavbu, to už by byla vendeta, postihující nezúčastněné.
Na rozdíl od Kutné Hory, kde reálně hrozí, že půjde o zbytečně vyhozené peníze. Reakcí středočeského kraje na hotovou stavbu klidně může být neobjednání žádných nových spěšných vlaků, a třeba i posílení dotované(!) dálkové autobusové linky.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 19:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom k tomu Kutnohorskému oblouku a Milovicím: to jsou tak fantasticky nesmyslné stavby, že kdyby se peníze z nich použily na cokoliv jiného, nemůže to být horší. A kdyby se, jak tady někdo píše, použily na tunel do Berouna, tak by to byl fantastický úspěch.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 20:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: ???
Přímý spěšný vlak Kutná Hora,město-Kolín-Pečky-Praha je podle Vás nesmysl? Umím si ve středních Čechách představit jen málo staveb s tak výhodným poměrem cena/užitek.

To samé elektifikace Milovic. Elektrifikace krátkého cancourku odstaní přestup a malinko zkrátí jízdní dobu. Račte pochopit, že z Milovic do Prahy se dnes jezdí obvykle systémem milovická MHD - jeden vlak - druhý vlak - jedno metro - druhé metro nebo tramvaj. A že Milovice jsou dnes jedna velká noclehárna, z které většina dojíždí do Prahy. Na denní dojíždění je těch přestupů nějak moc, nemyslíte?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 06:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace Milovic? Ano, ale v tom případě ať se také rovnou trať upraví do takové podoby, aby umožnila vyšší rychlost než 70 km/h, tj. aby se z větší části přesunula na těleso dnes bohužel jen hypotetické nové trati Praha - Liberec.

Sants: Kutnohorský oblouk a elektrizace trati Lysá - Milovice jsou zcela nesmyslné stavby? V případě Milovic jsme se na toto téma před několika lety slovně poprali, Vaše argumenty proti takové stavbě ( mojí výtku výše vynechte ) jste ovšem neuvedl. A co je na Kutnohorském oblouku tak špatného? Povězte mi to.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Souhlas. Zadrátování Milovic je správná věc. Otázkou zůstává, jestli "jenom" zadrátovat, nebo rovnou zmodernizovat ruku v ruce s tím i trať. Já bych byl rád, kdyby se společně s elektrifikací zmodernizovala i trať.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 09:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě by bylo lepší, kdyby se trať Lysá nad Labem modernizovala a připravila se na tzv. 5. koridor Praha - Liberec. Ale myslím si, že stavba takového koridoru je v nedohlednu, protože poté co se komplexně dodělají první čtyři koridory, tak se pravděpodobně bude uvažovat o vysokorychlostních tratích. A nemá smysl dalších 20 let čekat na zahájení libereckého koridoru a nechat do té doby neelektrizovanou trať Lysá nad Labem - Milovice. Jinak pokud vím, tak modernizovaná trať povede v jiné stopě a pravděpodobně bude dvoukolejná.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 11:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro bych se zapomněl zeptat: Neví někdo, co se dělo (děje) v Nymburce, že se o víkendu nepoužívalo 3. nástupiště a zahlédl jsem tam nějaké oranžové vesty a stavební mechanismy??
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 18:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak:
1. Kutnohorský oblouk:
a) Pokud má jezdit nějaká vlaková pražská příměstská linka kutnohorským směrem, měla by obsluhovat také Čáslav (ne-li GJ), ne snad? Tomu její zajíždění obloukem do KH města dost usilovně brání, že? (doufám, že tady příště nebudu muset vysvětlovat, proč je nesmysl nějaké dělení ptg v KH hl.n.)
b) jak vlastně poslouží přímé spojení z KH města cestováníchtivým občanům KH? Ti, kteří bydlí v docházkové vzdálenosti budou spokojení; ale co ostatní? Už i ze Šipší je to na 21. století daleko (na zast. Sedlec), a ze Žižkova ještě dál. Takže je stejně budete vozit MHD - v čem je tedy problém, proč nemůžou tou MHD dojet až na hln.? Kontrolní otázka: kolik desetiletí by mohla být MHD v KH zdarma, pokud by byla financována z ušetřených peněz za Oblouk?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Kutnohorský oblouk - to je to samý, jako odsun Brna hl. n.. Takže i v Brně byste radši odsunul a MHD udělal pro substrát zadáčo?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2. Milovice:
a) Z jakého důvodu nemůže jet MHD Milovice k vlakům ne na milovické, ale na lysecké nádraží? A ještě přitom jako bonus odvozit lidi z lyseckého sídliště a zároveň propojit veřejnou dopravou milovická sídliště a střed Lysé, kde ti milovičtí sídlišťáci nachází obchody, služby, úřady, atd?
b) jaké vlaky vlastně chcete do těch Milovic zatáhnout?
-- Ty co už dneska jsou z Lysé výchozí? No pěkně děkuju, takovou dopravní obslužnost bych mít nechtěl...
-- Nové vlaky Milovice - Praha? Tady jenom dva dotazy: kde se na ně vezme kapacita už dnes přetížené trati Lysá - Praha a kdo ty vlaky zaplatí (cestující jízdným pouze přispívají, rozhodující je dotace od Kraje a jeho portmonka jaksi není bezedná)
-- Stávající vlaky z Nymburka místo toho pojedou z Milovic? No dobře, ale co místo nich pojede z Nymburka? Přípoje? Nechtěl tady někdo odstraňovat cestujícím přestupy? Nehledě na to, že na takový model dopravy by se ještě muselo za nějakou tu miliardičku přestavět lysecké nádraží, jinak by tam fungoval model "všechno jede všemu křížem", který má neoblíbené dopady jak do plnění jízdního řádu, tak i do jeho sestavení...

A někdo tady zmiňoval zrychlení milovické trati: existuje studie přestavby na rychlost 160 km/h. Po takové trati by pak jízdní doba osobního vlaku, za předpokladu nasazení vozidel, která by těch 160 km/h skutečně dokázala jet (!), činila 6 minut. Rozdíl proti dnešní jízdní době si může každý zjistit za domácí úkol. Je to důsledkem toho, že trať na 160 km/h se nemůže vlnit tak malými obloučky a kilometrový tunel v Polabí asi projektantovi připadal skutečně trapný
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: prdlajs, jde o napojení na MHD. Zatímco v Šalingradu prakticky neexistuje přijatelné řešení, jak tu MHD znásilnit na nové nádraží, v KH mi naopak přijde, že jezdit s MHD durch skrz celé město k hln je mnohem jednodušší, než k městu. Na maloměstech hvězdicová MHD moc nefunguje...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď jsem si ještě všimnul: "a MHD udělal pro substrát zadáčo?"
Co to na mě šijete za boudu? V Šalingradu odsunutí nádraží není nic, na čem by se ušetřily, resp. nevyhodily obrovské peníze, za které by mohla jezdit MHD zadarmo. Zamyslete se nad tím, co píšete, a jestli neprotestujete vlastně jen tak z principu...
D - laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.226.214
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:20:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kutnohorský oblouk. Pokud bude realizován v plném rozsahu (včetně dopravního terminálu u nádraží KH město, přesunu zastávky KH Sedlec k nadjezdu a tedy blíže k sídlišti apod.) bude to významná a velmi užitečná dopravní stavba. Problémy by nastaly, kdyby to skončilo jen nějakou osekanou "první etapou". A pokud by kraj neobjednal spěšné vlaky KH město - Praha a oblouk by měl sloužit jen pro osobáky od Nymburka, byla by celá akce nesmysl. Takže o všem rozhodnou úředníci na kr.úřadě. A to není dobrá zpráva. Stačí se podívat na jejich poměrně čerstvý nápad - intervalové rychlíkové autobusy do Prahy, které přitom kopírují zavedené rychlíky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
To jsem zaryl, abyste šířeji vyjádřil svůj postoj.

Nemám vyhraněný názor ke KH oblouku. Řekl bych, že do KHM by měly jezdit zastávkáče z Prahy a do Čáslavi či HaBrodu Spěšňáky z Prahy, které by z Prahy do Kolína všechno projížděly, z KH do Čáslavi by stavěly všude místo osobáků.

No a k té MHD v KH:
bydlím v Radotíně a dnes a denně vidím, že půlka obyvatel chodí na vlak, přestože stanice je spíš na okraji a busových zastávek máme v naší městské části zhruba dvacet. A busy jezdí co deset minut. busama jezdí ti, kteří to mají na nádraží dál, jak kilometr a to i ti, kterým u baráku staví bus jedoucí na Smíchov. Takže i v KH bude mnoha lidem milejší jít patnáct minut na vlak, který je doveze až do Prahy, než jít pět minut na bus, tím jet pět minut k vlaku a tam znovu čekat na vlak do Prahy.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že do KHM by měly jezdit zastávkáče z Prahy a do Čáslavi či HaBrodu Spěšňáky z Prahy, které by z Prahy do Kolína všechno projížděly, z KH do Čáslavi by stavěly všude místo osobáků.
A teď pozor, upřímně: Vy byste z KH do Prahy jel tím zastávkovým, nebo tím Sp?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3280
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 21:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se elektrifikace milovické týče, je mi to vcelku jedno. Pokud by se ale elektrifikovala, tak jsem jednoznačně pro modernizaci, protože jinak se to tam zazdí ne na 20 let (jak psal O.Wagner), ale alespoň na 50.

Sants: jaké vlaky vlastně chcete do těch Milovic zatáhnout?
-- Ty co už dneska jsou z Lysé výchozí? No pěkně děkuju, takovou dopravní obslužnost bych mít nechtěl...

Nějak mi není jasné, co je na tom z pohledu cestujícího tak nepřijatelného.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 21:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No těch je kolik, těch z Lysé výchozích? A ještě si odečtěte ty ranní, které pravděpodobně (nechce se mi to teď hledat) nemají v Lysé dostatek času na obrat, aby do těch Milovic stihly zajet.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 22:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Samo, že spěšným.
Ale: dnešní model rychlé dopravy mezi Kolínem a Prahou je z hlediska krajského špatný - neboli žádný. Co takhle zavést v rámci krajů více spěšných vlaků a méně rychlíků? Nebo rychlíky degradovat na krajské vlaky zároveň spojující důležitá místa i mezi kraji? Že by Čáslaváci a Golčováci mohli jezdit v rámci krajské IDS rychlíkama do Prahy? A z KHM do prahy spěšňáky? podle mne je celý dnešní systém-nesystém VHD dost nešťastný.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 23:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D - laik: ad kutnohorský oblouk: plně souhlasím.

ad busy: myslím, že okresní město středočeského kraje by mělo mít přímé rychlé spojení do Prahy, pro většinu lidí v docházkové vzdálenosti. Když není přímý vlak, tak tedy přímý bus.
S čím ale nesouhlasím, je integrace takových busů do IDS. Podle mně by se autobusová trasa KH-Praha měla plně otevřít konkurenci a jezdit bez dotací. V rychlé meziměstské dopravě bych do ZDO zařadil jen vlaky, žádné busy.


Sants: "Pokud má jezdit nějaká vlaková pražská příměstská linka kutnohorským směrem, měla by obsluhovat také Čáslav"

A pokud by měla jezdit příměstská linka do Kladna,města, tak by měla zároveň obsloužit Rakovník?
Kutná Hora je zřetelně větší město, než Čáslav, i je blíž Praze. Mimoto Čáslav, na rozdíl od Kutné Hory bude vždy obsloužena R Praha-HB-Brno, i Os Kolín-H.Brod. Nic si nenalhávejme, Kutná Hora (na rozdíl od Čáslavi) je v současnosti obsloužena především autobusovými linkami, zejména ve směru na Kolín.

"... Takže je stejně budete vozit MHD"

To není pravda. Pro značnou část lidí bydlících v Hoře je nádraží město v docházkové vzdálenosti. Hlavní ani omylem.

Qěcy: "do KHM by měly jezdit zastávkáče z Prahy a do Čáslavi či HaBrodu Spěšňáky z Prahy, které by z Prahy do Kolína všechno projížděly,"

Právě opačně! Jde o rychlé přímé spojení jednoho z největších měst kraje s Prahou.


Sants: "jaké vlaky vlastně chcete do těch Milovic zatáhnout?"

V první řadě není řeč o tomto ani o příštím roce.
Po dokončení stavby Běchovice-Úvaly si lze představit například tento model (hlavní linky):

R Praha-Nymburk-Hradec Králové
Sp Praha-Kolín-Kutná Hora (v Kolíně přestup do Týnce n.L. a Chvaletic)
Os Praha-Kolín
Os Praha-Český Brod-Nymburk-Kolín (celotýdenně, v úseku Praha-Poříčany proklady s Os Praha-Kolín)
Os Praha-Lysá-Nymburk (špičky prac.dne)
Os Praha-Lysá-Milovice (celotýdenně)
Os Nymburk-Lysá-Mělník-Ústí (celotýdenně)

Tento model podle mého soudu sice nerespektuje tradiční pojetí tratí, ale snaží se vystihnout přepravní proudy. Měl by řadu výhod:
Přímé celotýdenní spojení Praha-Nymburk,město, Praha-Milovice, Praha-Sadská, Nymburk,město-Poděbrady, Nymburk,město-Kolín.
Celotýdenně poloviční interval osobáků v úseku Praha-Poříčany oproti úseku Poříčany-Kolín.
Linkové uspořádání by ve vzdálenějším budoucnu mohlo zůstat v platnosti i po zprovoznění vlkavské spojky.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 09:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ten Os Praha-Kolín (třetí vlak odshora) je myšlen přes Lysou nebo Č. Brod? Nějak si nedovedu představit, že by o víkendech jezdily vlaky z Prahy po 231-ce jenom do Milovic. Respektive, jak by lidé jezdily např. do Ostré nebo do Kostomlat. Jinak souhlas. Možná bych ještě zauvažoval o Os Milovice-Mělník (-Ústí).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan: myšlen klasicky přes Č.Brod. Pro spojení Kostomlat s Prahou a Čelákovic s Nymburkem myslím, že by mělo stačit přímé spojení ve špičkách pracovního dne, po zbytek týdne s taktovým přestupem v Lysé. Přece jen těch celotýdenních linek nemůže být nekonečně mnoho. Jakmile bude celotýdenní linka Praha-Lysá-... pokračovat na Nymburk, tak podle mě nemůžou mít přímé celotýdenní spojení s Prahou Milovice.

Umím si představit, že se z Lysé bude jezdit střídavě do Milovic a do Nymburka, a že od vlaků do Nymburka bude přípoj do Milovic. Osobně se mi to nelíbí pro určitou komplikovanost, a hlavně proto, že Kostomlaty jsou proti Milovicím sotva čtvrtinové nebo ještě menší.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: teď jsem si všimnul, že navrhujete, aby taktové Sp Praha-Kolín-... projížděly z Prahy až do Kolína. Podle mně by měly stavět minimálně v Pečkách a Kolíně zast. Pokud by byly nějaké přípoje v Poříčanech, tak i tam.
Jestli Český Brod, to nevím. Možná ano. Praha-KH,město je tuším 76 km, Praha Č.Brod 34 km, čili asi ve 3/5 délky vlaku. To se jinde vozí nadbytečné železo na větší vzdálonosti.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je o víkendech a mimo špičku v Lysý větší přestupní frekvence od Prahy do Milovic než směr Nymburk? A je větší frekvence Nymburk - Lysá (Praha) nebo Nymburk - Lysá (Oustí)?
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je ta frekvence do Milovic větší i v pracovní dny. Hlavní frekvence z Nymburka jezdí do Prahy, i když je ta otázka špatně položená.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: V tom Vašem návrhu trochu postrádám nějaké rychlejší vlaky z Chvaletic a Týnce. Velikosti Kutné Hory sice nedosahují, ale zanedbatelné množství cestujících to není.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující od Chvaletic a Týnce nechť si přestoupí v Kolíně na rychlíky do Prahy. Je totálním nesmyslem vozit os. vlaky z Pardubic až do Prahy. Frekvence v úseku Pardubice - Kolín a Kolín - Praha je rozdílná.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sants a bod 1. Kutnohorský oblouk:
Troufnu si tvrdit, že dopravní terminál KH-město by podpořil cestování Kutnohořanů. Při modelu MHD v dosavadním nastavení a cestovní rychlosti cca 5 km/h bych nejezdil busem ani kdybych musel. Při změně místa cílové zastávky MHD na terminál KH-město by se dala poskládat MHD tak, že max cestovní doba ze Žižkova( docházková doba z Mišpulek do 15 minut) by byla 10 minut včetně aut.st. a z opačného směru ze sídliště Šipší (Šipší-Hlavní pěšky 15 minut, Šipší-město podél kolejí a Vrchlice zhruba 15-20 minut) na město i hlavní stejná vzdálenost cca 7 minut bez aut.st. Dovedu si představit dvě nebo tři okružní linky MHD KH nastavené tak, aby obsluhovaly celou KH a ne jen hlavní obytné části města. Pro dlouhou jízdní dobu a hlavně cenu dnes nezajíždí žádné spoje na Vrchlici a Dolní Žižkov, Karlov a ČKD + Silo se obsluhuje jen při návozech a odvozech pracujících, 60% jich stejně jede autem, zbytek chodí pěšky třeba až na Žižkov přes les.
Návrh KH oblouku má své opodstatnění jen při komplexní rekonstrukci systému návazné aut.dopravy. Jelikož by se terminál aut.st. přemístil na pozemek vlak.nádraží, bylo by zajíždění autobusů ještě kratší než píši výše.

Linky by mohly být postaveny třeba takto:
1.Poliklinika-Nemocnice-Dům dětí-Nádraží město-Karlov-Sídliště-Nádraží město-Poliklinika
2.Hlízov-Malín-Hl.nádraží-Nádraží město-Sídliště-Hl.nádraží-Nové Dvory-Hlízov
3.Kaňk-Sídliště-Nádraží město-Karlov-ČKD-ZZN-Poličany-Dolní Žižkov
4.Hřbitov-Mišpulky-Nová silnice-Nádraží město-Sídliště-Hl.nádraží
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3285
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Ale já nemyslel Os!
(Mmch úplně stejně jako z Chvaletic si mohou v Kolíně přestupovat i z Čáslavi nebo Kutné Hory...)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jgcp: Samozřejmě, že všechna tady prezentovaná řešení, ať už "obloukooptimistická", nebo "obloukoskeptická", vyžadují vámi zmiňovanou "komplexní rekonstrukci systému návazné aut.dopravy". To samé platí pro i pro Milovice.

Petr Vlček: přesně tak, vaše pochybnosti směřují správným směrem.

Čelakovičan: ano, uděláme vlaky odevšad všude a pak už se jen budeme zmítat ve vlnách šotoorgasmů :-)
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: "A pokud by měla jezdit příměstská linka do Kladna,města, tak by měla zároveň obsloužit Rakovník?"
Pokud by Rakovník ležel 10 minut jízdy za Kladnem, tak samozřejmě - a nepochybuji, že v takovém případě byste to požadoval i vy...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shrnutí:
pořád nějak nechápu, co kdo získá tím, že cestující naloží přes svým panelákem do MHD a odvezou se na nádraží, které je sice geograficky jejich paneláku nejbližší, ale z principu z něho jede do Prahy méně vlaků, než z nádraží sice vzdálenějšího, přesto však tou MHD bez problému dosažitelného.
Navíc je pro to ježdění na bližší nádraží nutno proinvestovat miliardy, kdežto použití toho vzdálenějšího je bez investic, stačí dopravně organizační opatření a může se začít jezdit.
A ještě jednou navíc: zvolením toho vzdálenějšího nádraží získám další bonusy, jako je možnost napojení Čáslavi, odstranění přestupu v Lysé pro jízdu Nymburk - Praha, nebo zlepšení dostupnosti centra Lysé pro Milovičáky.
Mohl by mi to prosím někdo srozumitelně vysvětlit, abych to už konečně pochopil?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A coz takhle vozit lidi kutnohorskou MHD na nadrazi do Kolina?
D - laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.226.214
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:11:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:Nechci jít do detailů, stačí se podívat do podrobných map (třeba, že trasa KH hlavní - KH město - Čáslav by byla sice užitečná, ale je nerealizovatelná). Ale kromě jiného - úsek KH hlavní - Čáslav je střídavý a jednotky 3ss/25st kV nejsou a hned tak nebudou. Kutná Hora má s nejbližším okolím skoro 30 000 obyvatel, Čáslav sotva polovinu. A ČD stávajícím vedením tratí přichází o velmi slušné počty cestujících. Atd.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D - laik:
první 671 bude vyrobena za rok až dva.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejme tomu, že jsem v zastupitelstvu a mám navrhnout dotaci dopravci, který provozuje v rámci Městské hromadné dopravy přepravy cestujících k velkému nádraží v jiném okresním městě, vzdálenému 10 km jen kvůli tomu, abych dopravil 10 cestujících do jiného velkého města. A zpět pojede vzduch, protože je sedlo pracovního dne...
Nebo mám přidělit dotaci společnosti, která na již zmíněných linkách MHD bude jezdit v intervalu řekněmě 20 minut na území 3*5 km?
Meziměstskou dopravu řeší spoje jiných firem a společností, kutnohorskou MHD má v režii Connex, kolínskou taky, jestli se nepletu. Proč tedy nejezdí tak, jak tady navrhujete?
Proto bych MHD do Kolína rozhodně nedotoval dvakrát...
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 18:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: "Ona je o víkendech a mimo špičku v Lysý větší přestupní frekvence od Prahy do Milovic než směr Nymburk"

Ne. V tom, co jsem napsal, předpokládám celotýdenní intervalové vlaky Praha-Č.Brod-Nymburk-Kolín. Ty by převzaly frekvenci z Prahy do Nymburka až V.Oseka, čímž by mimošpičková frekvence od Prahy přes Lysou směr Nymburk klesla téměř k nule.


Hroch: Nojo, ale celotýdenních taktových linek nemůže být jak máku. Když postavím, na rozdíl od tradice, páteřní linky ve směrech největší poptávky, tak na tradiční směry nezbyde ani kapacita trati, ani peníze.
Mimoto mi přijde, že pravidelný přestup v Kolíně na spěšňák je větší komfort, než hypercourákem až do Prahy.

"úplně stejně jako z Chvaletic si mohou v Kolíně přestupovat i z Čáslavi nebo Kutné Hory...)"

A proč, když má Kutná Hora přes 20 tisíc obyvatel, a Chvaletice i s Týncem dohromady sotva 5 tisíc. A když v Kutné Hoře začíná řada příměstských linek. Takhle bysme mohli tu dráhu za chvíli úplně zavřít.


Sants: Ze všeho co píšete, čouhají dvě základní myšlenky "Na pořádnou dopravní obsluhu mají nárok jen místa ležící na hlavní trati." a "Mimo hlavní trať nejezdí přímé vlaky, tam se přestupuje."

"odstranění přestupu v Lysé pro jízdu Nymburk - Praha"

Jak jste na ten přestup přišel? Pokud by mi z Nymburka do Prahy jezdil pravidelný taktový rychlík, a pravidelný přímý taktový courák, proč bych z tradice jezdil přes Lysou? Zvlášť když by ten courák měl stejnou jízdní dobu jako dnes, a na rozdíl od dneška stavěl také na městě (v docházkové vzdálenosti od největšího sídliště)? Ach jo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 18:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jgcp: Pořád by bylo chytřejší zkombinovat MHD i SID, a zavést ježdění do Prahy s přestupem v Kolíně, než vozit lidi na kutnohorské hlavní nádraží.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale bavíme se o kutnohorském oblouku a tudíž dovážení lidí 500m od centra města?
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jcgp: Porovnával jsem vožení lidí na rychlík na dnešní KH hl.n. s vožením do Kolína.
Za nejpřijatelnější variantu považuju přímý spěšný vlak z dnešní stanice KH město, za jakž takž přijatelnou propojení MHD s linkou SID KH-Kolín, za zřetelně nejhorší návoz do KH hl.n.

Sants: "Pokud by Rakovník ležel 10 minut jízdy za Kladnem, tak samozřejmě - a nepochybuji, že v takovém případě byste to požadoval i vy..."

Čáslav může být (a je) řešena jinými vlaky, stejně jako nikdo nepožaduje, aby každý vlak z Prahy do Kolína udělal závlek do Kutné Hory. Mmch. podle Vaší logiky by musel každý vlak z Prahy do Lysé povinně obsloužit i stanici Milovice. Zvlášť když jsou Milovice téměř stejně lidnaté jako Lysá.

Jak chcete řešit přestupní uzel Kutná Hora? To má každý, kdo chce jet z nějaké vísky do Prahy jet s dvěma přestupy? Nebo chcete, aby každý lokální bus povinně jezdil až na hl.n., včetně všech spojů MHD?
A proč chcete upírat té většině kutnohoráků, co mají stanici "město" v docházkové vzdálenosti, přímé spojení do Prahy? Sorry, ale ta Vaše logika znevýhodňuje příliš velké většiny.
Za mou vizi linkového vedení mě mlátíte všelijakými Kostomlaty, Čáslaví, Týncem, Chvaleticemi. Ale tyhle všechny cíle mají v součtu méně obyvatel než je počet lidí v docházkové vzdálenosti stanice Kutná Hora,město!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun, č.116:
1.odstavec: Tak, tak.
2.,3.odstavec: Mimo diskuzi bych chtěl upozornit na tu věc, že více obyvatel neznamená vždy více cestujících a opačně.

Qěcy: Už? Dokud neuvidím, neuvěřím.

Sants, č.224: Smysl Bručounovy teorie Milovic a KH vidím v odstranění jednoho přestupu během cesty (,což i mě v době, kdy jsem jezdil z Kladna-Ostrovce, občas taky pěkně krkalo).
O.T. Pokud MHD v jiných menších městech fungují podobně jako v Pardubicích nebo na Kladně, tak bych se spoléhal výhradně na vlastní nohy.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
tratovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.213.170
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:03:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: menili sa výhybky na zhlaví.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 13:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun (120): tak to si rozumíme, tak jsou i mé priority nastaveny. Spěšný vlak (zrychlený os.vlak), zastavující pouze v přestupních bodech žst.sítě (KH-hl.n.,Kolín,Pečky,Poříčany nebo Český Brod).
Dovoz veřejnosti do Kolína jako předposlední variantu před dovozem na KH-hl.n.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 16:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: "více obyvatel neznamená vždy více cestujících a opačně"

Řekl bych, že i tento fakt hraje pro Horu proti Chvaleticím a Týnci. Okresní město jako sídlo úřadů a autobusový uzel generuje více cestujících, než odpovídá počtu obyvatel.

Jgcp: Souhlas. Jen bych přidal Kolín,zastávku
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.188.132
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 17:33:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, proč něco taky nesdělíš na diskuzi 451-2, které jsou tam chváleny? Dyť je to hnus, že to ještě jezdí a tady je moře lidí, co to chválí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 18:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ano i ne. Nevím, kolik lidí z nácestných zastávek Vašeho Sp do KH bude mít zájem navštívit úřad (vzhledem ke spádovosti) zrovna v KH.
Měl jsem na mysli třeba spíš tradici nebo tak něco. Lidi z Chvaletic jezdí, tak nevím, proč jim spojení zhoršovat kvůli lidem z KH u kterých nemám záruku, že ten vlak naplní stejně.
Já nejsem v zásadě proti přímým vlakům do KH, jen se snažím upozornit na některá úskalí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 19:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzík honzík honzík: A to kvůli tomu, že je to hrozný polezeš do každý diskuze kde budeš hledat podporu? Mmch, nikdo to nechválí. Jen všichni víme, že to za ta dlouhá léta odvedlo kus poctivé práce, kterou je třeba ocenit (zaslouženým odpočinkem?). Já k žabotlamům chovám tedy minimálně jakousi úctu, ale rozhodně současný stav nevychvaluju. Takže si zase utřiď svoje dojmy a pojmy a pak něco piš.
To víš, teď ti nedám pokoj.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Jestli si to dobře pamatuju, tak v příštím GVD budou z Chvaletic do Prahy dva spěšňáky ve špičce, a žádný mimo špičku. Ty bych považoval spíš za lepší zachovat, než je taky odklánět do KH. Nevím, zda je možné, aby spěšňáky KH-Praha jezdily paralelně s nimi v hodinovém taktu. Pokud ano, tak by vznikl z Kolína,zast. a Peček v té největší špičce přibližně půlhodinový takt. To bych považoval za uživatelsky dobré.

Co se týče couráku: Devět zastávek mezi Berounem a Prahou vydržím, nicméně běžní cestující jezdí výhradně busem. Cestu Praha-Benešov jsem courákem absolvoval dostkrát. Z představy, že ji budu muset absolvovat znovu, mi naskakují pupínky. Pokud zrovna nejede rychlík, tak jdu na rychlíkový bus, klidně i na "odbočku" za městem. S městskými slony by to sice bylo o něco lepší, ale ne o moc, protože vystáté důlky na mezích jsou v obou případech stejné.
Cestu courákem z Chvaletic až do Prahy považuju za dobrou tak leda pro masochisty. Dá se nějak odhadnout, kolik takových masochistů je? A kolik z nich by si v Kolíně radši přestoupilo na rychlejší vlak, kdyby byla návaznost?

honzík honzík honzík: Něco o mém vztahu k žábám se snad dá vyčíst z předchozích řádek. Přímo do diskuze o nich se nechystám.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: "Smysl Bručounovy teorie Milovic a KH vidím v odstranění jednoho přestupu během cesty (,což i mě v době, kdy jsem jezdil z Kladna-Ostrovce, občas taky pěkně krkalo)."
Asi jsem úplně blbej: přestup Milovičáků z MHD na vlak v Lysé bude odstraněn přestupem z MHD na vlak v Milovicích??? Ať počítám, jak počítám, pořád mám 1 přestup. Kde mám chybu v úvaze?
(v té Kutné Hoře dejme tomu se sníží počet přestupujících)

"Pokud MHD v jiných menších městech fungují podobně jako v Pardubicích nebo na Kladně, tak bych se spoléhal výhradně na vlastní nohy."
Mám tomu rozumět tak, že místo odstraňování problémů v MHD, které jsou řádově o milionech Kč, navrhujete řešení výstavbou nových tratí za řádově miliardy Kč?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace