K-report
 

Archiv do 06.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 06.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 16:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Ano, oblíbenou šarádu na téma socialismus jsem očekával. Bohužel vás zklamu, ale termíny jako "vyvlastnění" a "stavba ve veřejném zájmu" zná i současný právní řád a opravdu netuším, kde podle vás vznikají nové dálnice - ve vzduchu? Ne, samozřejmě - jak dálnice, tak široké městské komunikace si i dnes vyžadují výkup, popřípadě vyvlastnění pozemků a domů.

Tvrdit že dnes "jsme lepší" a uznáváme vlastnictví je dost pokrytecké, poněvadž za nás většinu "špinavé práce" udělali naši předkové a umožnili tím vůbec vzniknout modernímu městu - sám si zajisté užíváte v autě prostorné Evropské třídy. Navíc tady nikdo nechce bourat celé čtvrtě a terorizovat obyvatelstvo, problémem jsou TŘI rodinné domy.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3945
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 17:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a i když přistoupíme na argumentaci, že Evropská byla postavena za socialismu, tak už se to nedá říct o domech mezi Strahovským tunelem a Mrázovkou - ty byly vyvlastněny a zbourány v 90. letech. Oproti tomu ty tři rodinné domy opravdu nic nejsou.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.94
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:26:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka, Hroch, Bkp: Pánové, a proč se tedy uvažuje o částečně podzemní variantě "rychlodráhy"? Nevím sice, jak přesně zvažované varianty vypadají, ale rozhodně nějaké podzemní varianty jsou ve hře.
Kvůli stavbě, proti které je místní radnice, a která stále nemá kladné vyjádředí EIA z důvodu nešetrného průchodu intravilánem, jen těžko budete vyvlastňovat baráky ve kterých se bydlí.

Hroch: je docela možné, že ty baráky jsou ještě z doby, kdy kromě vsi Device široko daleko nic nebylo.
I kdyby byly novější, rozhodující je, že jde o trvalou stavbu. Stejně jako odpůrci "rychlodráhy" nikdy neprokážou jejich domněnku, že současná Buštěhradka je dočasnou stavbou, příznivci zase nikde nenajdou doklad o dočasnosti těch domů.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý průchod železnice intravilánem je nešetrný. Tento je ovšem daleko šetrnější než jiné případy v Praze, zejména Nusle nebo Hlavák. I u těch je realizována/připravována rozsáhlá rekonstrukce, která předpokládám projde. Nikdo nic nikam nezahrabává. Za adekvátní řešení takového problému považuju maximální odhlučnění tratě (PHS, okna, antivibrační rohože,...), nikoliv její zahrabání. To je prostě nebývalý luxus, na který nemáme.

Mmj si příliš neumím představit, jak se zahrabe dvoukolejka, aniž ohrozí tyto tři domy .
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 00:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali a dokonce jsem v té době pár let i pracoval v jednom projekťáku

A co jste tam dělal? Podle formální i obsahové úrovně příspěvku tipuju vynášení košů?
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:30:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zdá se, že jednání na toto téma budou tajná ("nebudou průběžně komentována v médiích") - viz http://www.sestka.cz/index.php?clanek=1799
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo pan Chalupa zase spustil svojí oblíbenou kolovrátkovou, zřejmě dlouho neproběhla masáž mozků nejvěrnějších oveček resp. obyvatel P6.

Jinak když je tu řeč o projektech, studiích či návrzích tak já narazil na něco jiného. Včerá mě přišlo nové číslo časopisu městká doprava no a v něm je popsána ideová studie systému Tram-Train v Praze. Nevim jestli to tu nebylo, ale autoři navrhují výstavbu tramvajové rychlodráhy z letiště Ruzyně do prostor sídliště dědina a dále pokračování ve stopě tratě 120 až do Buben. Z Buben by měl být provoz veden po železnici až na Masarykovo nádraží, taktéž uvažují o protažení tohoto systému směr Kladno. No a aby toho nebylo málo tak kromě propojení železnice s tramvají u Masarykova nádraží navrli TT vedoucí ulicemi Na Florenci, K Celnici, nam. Republiky, Hyberenská s napojenim na TT v Seifrtově ulici. Pod křižovatkou Seifrtova Italská navrhují propojku na hlavní nádraží. Z hlavního nádraží by se mělo jezdit po železnici do Edenu, odkuď by vedla TT přes Slatiny, Záběhlice a dále na Spořilov. Ze Spořilova by se mělo jezdit po železnici přes Kačerov až do Krče a odtuď po TT do Zálesí a na Nové Dvorý. Mě ososbně by zajímalo jestli i tuto studii viděli páni konšelé na magistrátě? takový slabší výtah jsem na webu našel tady.

PS: Celkem by mě zajímalo jaká by byla reakce odpůrců "rychlodráhy" na návrh přestavět bývalou "buštěhradskou dráhu" na tramvajovou rychlodráhu. Muj osobní návrh je ten že by se toho moc nezměnilo, ba naopak možná by i řvali více.
M1 - Maracaibo
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 09:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý návrh. Sice si to v praxi nedokážu moc představit, spíš vůbec, ale určitě to dokazuje, že doprava na Letiště zajímá dost různých lidí a až Chalupa na konci roku zamítne tunelovou variantu pro extrémně destruktivní vliv na krásy Prahy 6, tak budou stále existovat další a další projekty a úvahy jak to udělat jinak...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 10:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Celkem by mě zajímalo, jak by se řešily dva různé profily okolku/nákolku (???, teď nevím ). Obávám se, že "pražská tramwai" by vypadla hned na první vexli, kde jezdí i normální vlaky. Podle mě je to utopie a blbost.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 17:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: No to by mě zajímalo také, vim že tenhle problem se už v tramvajové sekci někdy řešil a došlo se k závěru že za stávajícího stavu TT v praze je vlakotram nerealizovatelný. Proto jsem toho názoru že pokud by něco takového jako vlakotram v pražské aglomeraci vzniklo, tak by s největší pravděpodobností se stávajícím tramvajovým provozem nebude mít nic společného aspoň na urovni parametrů svršku pouličních tratí.

A když vezmu z celkového pohledu, tak mě klasická železniční osobní doprava přijde pro obsluhu letiště i kladenska více univerzálnější.
M1 - Maracaibo
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Ať jdou s vlakotramvajema všichni do řiti. To je řešení, které má ekonomický efekt pouze ve velmi specifických podmínkách, které nejsou ani v Praze, ani na Jablonecko-Liberecku. Jediným mně známým místem, kde by to mohlo fungovat, je Hlučínsko. A to proto, že Ostravské tramvaje mohou jezdit po železničních výhybkách a proto, že nelze postavit lokálkovou trať z Hlučína do Ostravy.
Magoři, co zde všude možně prosazují vlakotrámy si neuvědomují, že v Karlsruhe to vzniklo z nouze a že se tím ušetřilo spoustu peněz. Na Liberecku by se vlakotrámem (který technicky provést lze) prodělaly miliardy, jsou tam efektivnější řešení, včetně zachování stávající tramvajové i železniční tratě. V Praze to ale technicky vůbec nejde. Vlakotrám v Praze může prosazovat jedině fanatický blázen.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do řiti ... Magoři
Pěknej slovník . Jen k těm "prodělanejm miliardám" na Liberecku - výměna kol u tramvají a
části kolejnic je oceněna na cca 200 milionů, což je o mnoho méně než náklady na případnou rekonstrukci regiotramem opuštěného úseku.

Vlakotrám v Praze může prosazovat jedině fanatický blázen.
Tady už si rozumíme, u nás to má význem jen v Hlučíně a Liberci .
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ale, ale vždyť je to jen ideová studie jakých bylo v historii VHD nespočet. Já osobně bych to bral jako takový výstřelek, mě jen překvapuje že to bylo zveřejněno v nejnovějším čísle časopisu "městská doprava". Čekal bych že tam zveřejněji něco co bude reálně řešitelné, ale tohle. Aspoň se má nad čím člověk pozasmát...
M1 - Maracaibo
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Liberecký vlakotrám:
přerozchodování tramvají je za 200 melounů. Jenže! po železniční trati nesmí jezdit tramvaje! Ale pouze speciální vysokopevnostní vlakotramvaje (TSI) tedy samé dvousystémové prototypy, které u nás nikdo nevyráběl.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Však já nepsal o přerozchodování, ale o řešení problému odlišných profilů kolejnic tram/vlak! Po železnici fakt nebudou jezdit T3ojky

Druhý trakční systém (3kV) je až výsadou novějších studií RT a jen v části železniční tratě (tím to tedy dost degradují).

Pevnější vozidlo bude samozřejmě dražší, ovšem třeba porovnávat s novými železničními vozidly - Desiro je cca 80-100 milionů a například tram-train Citadis (vícesystémový i na střídavinu, 100km/h) s obdobnou obsaditelností je zhruba za 90 milionů. Takže asi tak...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 07:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dezyro Klasyk stojí 80 melounů, stejně obsaditelná vlakotramvaj bude stát podstatně více, jelikož jich bude maximálně pár desítek. Atyp jak prase. Pokud budou dvousystémové, pak budou stát nejméně jako dvě Dezyra Klasyk (a je jedno, kdo to vyrobí).

Takže za jedinou inteligentní vlakotramvaj považuju tu Hlučínskou, zejména pokud bude jednosystémová. Pokud by však se v Hlučíně udělal striktní přestup, pak by mohlo jít o klasickou rychlou tramvaj.

V ČR prostě neexistuje vhodná velká aglomerace neležící přímo na nějaké žel. trati, která má tramvajový systém a zároveň je žádoucí napojení tohoto systému někam daleko a vyšší rychlostí.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
pak budou stát nejméně jako dvě Dezyra Klasyk
Tak těch "atypů jak prase" kupuje SNCF 31 každý za 89 mega. Vícesystémových, s hajzlíkem, 42 metrů. Desiro má 41 metrů.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde dělá SNCF vlakotramvaj s vozidly za 89 mega?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alstom(?)
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 09:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podlemě je tu řeč o vozech Siemens Avanto jezdící v paříži na lince T4. Ta je totiž provozována SNCF a je to vlastně vlakotram nejlépe to je asi vidět na této galerii. Právě něco podobného bez vazby na stávající tramvajové tratě bych si představoval v Praze a okolí.
M1 - Maracaibo
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Možná to je vono, ale - jak si dotyčné vozidlo poradí s nástupištěm 550 mm/TK? Pokud ne, je to typická komplikace vlakotramvajová. Cena vlakotramvají je pouze malou složkou zvýšených nákladů. Daleko dražší jsou úpravy infrastruktury. A proto se musí celkově investice do vlakotramvaje vyplatit proti souběžným celkovým investicím do trati železničních a vozidel + trati tramvajové a vozidel. Což ani v Liberci se jaksi nevyplatí.

Jinak Dandy nechápu, k čemu chcete v praze na železničních tratích provozovat "tramvaje" - bez návaznosti na tramvajové tratě. Na to vám stačí normální vlak, dokonce i žabotlam. Stejně jako na S-Bahnu ve Vídni.

Mně osobně se docela líbila myšlenka vést trasu metra D jako železniční trať (s úzkým profilem tunelu s pevnou trolejí - kvůli ceně) od jihu na Hlaváč a dále přes negrelák do Stromovky a pak třeba podzemím podél stávající trati 120 do Ruzyně, odkud by šla jedna větev na Letiště a druhá do Kladna, z Ruzyně jako běžná příměstská trať. V Praze by byly zastávky podobně daleko a sklony podobné jako v metru (a nesměly by tam dvoupodlažní vozidla (kvůli profilu), z Hostivic do Kaldna by šlo o běžnou trať.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 11:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: No jo jenže já psal v Praze a okolí, na hlavní páteřní směry vlak je dostačující, ale jsou místa kde by provoz klasiké železniční dopravy byl na hraně rentability nebo železnice nemá dobré trasování. Nezávazně jsem na webu narazil na poznámku o relaci Kbely - Stará Boleslav a je otázkou jak by klasická železnice vycházela finančněa kudy by tam smysluplně vedla. I když musim uznat jestli v tomto případě by nebylo lepší se bavit o "Light Rail" než o klasickém vlakotramu.

Ta myšlenka postavit trasu metra D jako železniční trať je také zajímavá, ale je otázkou kde je hranice mezi vnitroměstskou páteřní dopravou a příměstskou dopravou. Podlemě když si pan Chalupa vydupe realizaci svého "uměleckého" skovstu tak by ani usek mezi centrem a Ruzyní nemusel mít tolik zastávek.
M1 - Maracaibo
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čím se ušetří na lehké železnici proti klasické? Trolej mohu mít jednoduchou i na klasické železnici, 550milimetrové nástupiště není dražší, než 200milimetrové, oboje nástupiště mohu mít klidně dřevěná, sklony kolem 40 promile mohu mít na obojím, dál fakt nevím.

Jo, podstatná bohužel pro Prahu a Středočeský kraj je to, že nejde o jeden IDS. Kdyby šlo, nebudou hádky a metro, nebo S-Bahn, nebo tramvaje, či busy mohou jezdit v celém IDS bez sporů. Jako ve Vídni a okolí, což jsou dvě země (nebo co), ale mají jeden IDS.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc klasická železnice se dá využít i pro jiné účely... (R, IC.., odklony)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 13:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:
No se sklonama 40 promile a prostým trolejovým vedením už zase tak moc použitelná není.
jan2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.0.214
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 18:56:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový City Elefant pro příměstskou rychlodráhu Praha-Kladno.
 
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 14:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čím se ušetří na lehké železnici proti klasické?

Pokuď se bude jednat o příměstskou oblast může být dost podstatné kolik třeba nově budovaná trať zabere místa pod sebou. Bude rozdíl mezi záběrem půdy pro klasickou železnici a pro trať kde budou jezdit vozy o šířce 2,6 m. Další věcí je když bude v cestě nové trati stát hustá zástavba, "lehká železníce" jde ještě rozumně vystavět v rámci stávajících ulic. Může být argument proč třeba nevystavět tunel, ale pak je otázka kolik to bude stát a jak to technicky proveditelné.

Jiná věc je třeba usek mezi dejvicema a veleslavínem tam rozhodně kvuli několika domům nebu stavět lehkou železnici. Proto když nepůjde domy zbořit bude na místě řešení v podobě tunelu. A hlavně v tomto případě se jedná o usek dlouhý cca 300 - 400 metrů, horší by bylo kdyby taková zástavba byla podél tratě v useku o délce 3Km, tam by byly uvahy o lehké železnici na místě.
M1 - Maracaibo
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 12:26:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro odlehčení:
Realizace systému Tram - train by byla zajímavá pouze v případě, že by se uvažovalo v Kladně o výstavbě tramvajových tratí (Kladno ale moc neznám, takže nevím, jak by to mohlo vypadat). Poněkud nižší pohodlí souprav Tram - train oproti vlaku (i když, kdo ví, jak by ty soupravy vlastně vypadaly?) a o něco nižší max. rychlost by byly vyváženy větší dostupností zastávek.
Pokud by se následně zavedla tramvajová trať i do Sherwoodu (studie na to jsou), z Dědiny realizovala odbočka do ulice U silnice dále s napojením na modernizovanou trať (viz příloha) a propojily koleje žel. trati s tramvajovými na Hradčanské a na Masně, šly by např. efektivně vytvořit tyto linky:
I Kladno (město) - Kladno (žel.st.) - Ruzyně - Mas. n.
II Letiště - Dl. Míle - Ruzyně - Liboc - Veleslavín - Hradčanská - Mas. n. - Hl. n.
III Letiště - Dl. Míle - Dědina - Liboc - Veleslavín - Hradčanská - Stross. n. - Nádr. Holešovice - Libeň...
26 (klasická tram) Term. jih - Dl. Míle - Dědina - D. Šárka - Veleslavín - Dejvická...

Výhody: Propojení letiště s Masnou, Hl. n. i Nádražím Holešovice, dostupnost zastávek T-T v Kladně, vysoká četnost rychlých spojů na Dlouhé Míli - možnost vybudování P+R bez nutnosti zavedení metra, přímý spoj např. z Dědiny na Letnou
 
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 13:12:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď naopak vážněji.
Plánuji na diskusním webu Prahy 6 uveřejnit trochu rozsáhlejší text týkající se tématu metro vs. rychlodráha (který se mi sem nepodařilo umístit).
Kdo by měl zájem o přečtení, je na stránkách konkurence http://www.metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?t=33
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 18:34:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki B: S textem zveřejněným na metrowebu téměř 100% souhlas. Jak ohledně autobusových terminálů, tak ohledně tras metra. Ty tramvaje ještě promyslím až to přečtu ještě jednou.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 22:51:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Díky. Popravdě řečeno, právě Vašimi názory na autobusovou dopravu, které jste na tomto fóru zastával, jsem se inspiroval.
Jediné, co mi dlouho vrtalo hlavou, bylo umístění P+R.
Z platného územního plánu hl. m. Prahy - viz stránky http://wgp.urhmp.cz/tms/internet/vykresy_up/index.php?client_type=gis_hr1&strange_opener=0&client_lang=cz_win je (po zvětšení a zaškrtnutí výkresu č. 5 - doprava) vidět, že s P+R se počítá jednak na Dlouhé Míli (to jsem věděl) a jednak v Ruzyni (to jsem dřív nevěděl, o tom se v projektu "rychlodráhy" nepíše).
Myslím, že právě Ruzyně by mohla být dobrým řešením, ale ta Dlouhá Míle by ji mohla vhodně doplňovat.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechybí v tom platném územním planu ještě chalupoida? Pak by to nemělo být ještě v oblasti Ruzyně "definitivní".
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 19:33:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: "Chalupoida" v tom ÚP jistě chybí. Zároveň ale, pokud vím, navržená trasa metra nezasahuje (neruší) již dříve schválenou "rychlodráhu" ani související objekty (včetně P+R v Ruzyni).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 23:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki B: ad 4.3. "Jak zrychlit tramvaj v úseku Dlouhá Míle-Veleslavín"

Zahloubit tramvaj u stanice Veleslavín a přiblížit ji metru považuju obecně za dobrý nápad. Konkrétní návrh jsem zatím nezkoumal. Až budu mít cestu okolo a trochu času, tak si to tam znovu prohlídnu.

Zahloubení u Divoké Šárky: To zní taky zajímavě, protože tohle zrovna je místo častých dopravních zácp. Na druhé straně, zácpa z Prahy je většinou způsobena nefungující zelenou vlnou. Zácpa do Prahy by se zkapacitněním téhle křižovatky možná jen přesunula o něco níž. Konkrétní řešení by ale zácpy směrem ke Praze neodstranilo. Pokud má být AN ve Veleslavíně, tak by bylo dobré zácpy v Divoké Šárce odstranit nebo přemístit jinam. (Mmch. obdobný problém je i u vjezdu do Strahovského tunelu, tam může bus t.č. chytit i půl hodiny zpoždění.)

Odstranění všech levých odbočení mezi Veleslavínem a Divokou Šárkou: Do toho bych nešel. To by podle mě bylo příliš velké omezování místních automobilistů. Aspoň jedno by mělo zůstat, aby se auta mohla otočit do protisměru. Například u vozovny Vokovice.

ad P+R: jak uvádíte, jejich kapacita (ve srovnání s kapacitou návazné VHD), je nicotná. Nepovažuji je za příliš podstatná. Pokud bude existovat proklad železničních linek s výsledným intervalem 7/15 min., dovedu si celkem dobře představit umístění P+R u železniční stanice. Co si nedovedu představit, je umístění P+R u stanice tramvaje, protože tou se do centra dostanete buď s přestupem, nebo pomalu. Radši bych nějaké menší P+R umístil u stanice metra Veleslavín, i za cenu mírného násilí na této lokalitě.
Osobně považuju za chybu, že byla opuštěna idea stanice Vypich, protože tady mohlo být obří P+R v blízkosti Břevnovské radiály.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 17:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímal rozdíl mezi násilím P+R a násilím tří baráků bránícím zdvoukolejnění, resp. jak by se na to tvářili místní...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Mezi zbouráním tří baráků, a 100% využitím volných ploch v okolí metra pro dopravu, vidím poněkud rozdíl.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3013
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 21:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: No pokud jde jen o 100% využití volných ploch... I tak by se mohl nějaký bojovník za zeleň najít.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:33:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad P+R: jak uvádíte, jejich kapacita (ve srovnání s kapacitou návazné VHD), je nicotná. Nepovažuji je za příliš podstatná.

Ano. Pro zajímavost odkazuji na znovu funkční stránky http://www.tsk-praha.cz/wps/wcm/connect/tskweb/tsk/doprava/parkovistePRstav/, kde je možné (kromě kapacity příslušných P+R) sledovat jejich aktuální obsazenost.

Ve srovnání s intenzitami provozu na hlavních tazích (viz ročenka dopravy 2006 http://www.udipraha.cz/rocenky/rocenka06/mapy/m201.gif) zatím celkem nevýznamné procento.
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z návrhu rozpočtu SFDI na rok 2008 viz, cituji: S využitím PPP se počítá také pro modernizaci železniční tratě Praha - Kladno s výstavbou připojení na letiště Ruzyně.

To je něco nového, nebo je to oprášený dávno zapomenutý záměr (to asi ne, ČSL s.p. není moc private). Tuší někdo něco víc?
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu,že tam jsou vypsány stavby na dalších asi 20 let dopředu,tak bych to tak růžově neviděl.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"ČSL s.p. není moc private"

Pokud vím, tak za měsíc to má být Letiště Praha a.s., a do roka má být zprivatizované.
Nicméně ty hlášky ohledně "rychlodráhy", ať už na jakémkoli webu, bych zatím bral s rezervou.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: to s rezervou bylo velmi výstižné.

Když se Chalupa se na nedávném jednání o trasování metra A dostal do úzkých, tak prý argumentoval tím, že některá místa nepotřebují metro, protože je obslouží rychlodráha, dokonce prý jmenoval Střešovice, což mi přijde proti všemu co se (zejména ná radnici P6) plánuje..
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V žádném případě netvrdím, že něco začne okamžitě, i SFDI uvádí zahájení 2010 a konec 2015, a to bývají vesměs nemístně optimistické údaje, jediná potvrzená realita je, že na příští rok tam má jít čistá nula.

Zajímavé tady je něco jiného, na PPP je kromě rychlodráhy určená i dálnice D3 a tyhle dvě stavby mají jedno společné, mají proti sobě daleko nejsilnější lobby, které zpochybňují nikoli pouze trasování (jako třeba u R35, R43), ale smyslupnost stavby an sich. A zdá se mi, že to nemůže být náhoda, že projekty pro PPP byly vybrány právě takto. Pokud připustíme, že je to záměr, tak jsou možné dva krajní výklady.

1. Buďto je to kamufláž, jak zkusit naplnit programové prohlášení vlády aniž by se to provedlo (moc jsme chtěli, ale elementálové nebyli nakloněni)

2. Nebo je to velmi mazaný způsob, jak proti lobbistům postavit jiné lobbisty a třeba ekologisty do značné míry eliminovat úplně (chcete stavět, tak se snažte, jste na tom zainteresovaní více, než naši státní úředníci).

Jen čas ukáže, jak to asi bude.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej: Nemáte pravdu. Proti tomu úseku D3(Tábor-Veselí), který se má stavět formou PPP je naopak nejméně stížností a je v nejvyšším stupni přípravy. Také tam nejsou žádní ekologičtí aktivisté. Maximálně spory o výkupní cenu pozemků. Akorát nejsou prachy.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podelší době jsem době jsem byl na webu města kladna a našel jsem tam článěk zabývající se rekonstrukcí dopravní infrastruktůry na kladně. Mimo jiné je tam i zmíněna rekonstrukce silničního nadjezdu u žst. Kladno-město, že by se konečně něco začalo dít?
M1 - Maracaibo
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.235.12
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:46:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle je góól. Tohle jsem objevil v diskusním fóru Prahy 6 - http://www.praha6.cz/forum/read.php?5,10156.

Je v něm info o zítřejší mimořádné schůzi zastupitelstva MČ Pha 6.
V příloze příspěvku jsou "Podněty pro nový územní plán hl. m. Prahy". Na str. 4 těchto Podnětů se píše:
"4) Při modernizaci bývalé Buštěhradské dráhy, na ekologicky šetrnou příměstskou železnici,sloužící výhradně pro osobní dopravu, požadujeme řešit exponované úseky dráhy tunelově a do návrhu trasy zapracovat stanice Ořechovka (ČVUT), Dlouhý lán a Nová Ruzyně (k šesti dosud uvažovaným, včetně zastávky Liboc)."
Takže Buštěhradka nakonec modernizovaná možná bude, akorát že bude ještě pomalejší než chalupoidní metro.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 15:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zaujal i požadavek tramvaje do Horoměřic.
A stanice Ořechovka v místech trosek zahradnictví.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 21:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud nebudou žádné zrychlené nebo spěšné vlaky, tak navrhuju změnit taktiku a bojovat PROTI rekonstrukci tratě, protože co by vzniklo by bylo asi tak stejně užitečný jako plánovaný metro, který sice má mít stanici na Bílý hoře, ale na Červeném vrchu nikoli..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 07:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No stanice s názvem ČVUT navozuje, že to zahuštění je dáno politicky. Mezi Veleslavínem a Dejvicemi stačí bohatě jedna stanice - jako by P6 chtěla tady nahradit chybějící stanice metra.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki B: Začínám mít pocit, že radní lezou svým voličům nějak moc silně do análu, nebo je to další snaha jakoukoliv smysluplnou rekonstrukci pohřbít. Nevím, proč má mít zrovna Praha 6 "dvě metra" vzdálená od sebe pár set metrů. Jsou to magoři. To už by byl lepší můj návrh (někde je tady k dohledání), který dráhu hned za stanicí Dejvice vedl tunelem rovně pod Střešovicema, Petřinama s výjezdem za Veleslavínem. Obsloužilo by to asi větší území než tento návrh.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 13:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco takového:
 
 
V archivu jsem to nenašel.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:54:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono se teď vůbec dějí věci. Pod Dědinou, v místě současného skladového areálu mezi ulicemi Drnovská, U Prioru, Vlastina a U silnice má prý jednou vyrůst kampus - viz http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=998
Je to zatím takové sci-fi (kdy to bude, kdo to zaplatí?), ale co by to znamenalo v dopravě?
Ukazuje se, že Buštěhradka by najednou opět získala na významu - vede jižně od budoucího kampusu, proto ta navrhovaná zastávka "Nová Ruzyně" (pokud by se zrušila stávající zastávka "Ruzyně", tak proč ne?).
A proto možná ten "obrat" zastupitelů Phy 6 - viz http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=1001
"Praha 6 nezavrhuje modernizaci takzvané buštěhradské dráhy. Měla by ale sloužit jen pro osobní dopravu a některé úseky by měly vést pod zemí."
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 00:06:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čili kupodivu žádná jednokolejnost, žádné "vše pod zem", ale pouze "některé úseky pod zem".
Navíc, kromě Buštěhradky, by stoupl význam tramvaje (její prodloužení z Divoké Šárky přes Dědinu a Dlouhou Míli na Staré letiště sice bylo plánováno, v souvislosti s uvažovaným metrem na letiště se ale o ní přestalo mluvit).
Nyní se však dočteme: "Plán by měl předpokládat prodloužení některých tramvajových tratí; za Suchdol, na Dědinu a z Bílé Hory do Řep." (opět citace ze zmíněných stránek http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=1001.

No mně by se líbila super rychlá tram ze Starého letiště přes Dědinu, ulicemi Vlastina, U silnice, přes Liboc, podél Buštěhradky, v oblasti Veleslavína pod povrch (přestup na metro A) a dále po Evropské. Smyčku na Červeném vrchu stavebně upravit tak, aby zde šly ukončit linky od Starého letiště a Divoké Šárky.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 16:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na teletextu ČT se objevila zajímavá informace, že trať Praha-Kladno s přípojkou na letiště tzv. Aircon (co je tím myšleno?!) by měla být hotova do roku 2013! Podrobnosti u toho nejsou, tak jsem zvědav, co to bude přesně znamenat ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednání o konečné podobě modernizované trati z Prahy do Kladna
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 09:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..."záměrem je maximální úspora nákladů při stavbě a provozování tratě".

No nevím, tunel přes Prahu 6, tento záměr dost kazí....
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý zápis, ale zatím tam nevidím nic konkrétního, je to pořád dokola o tom, že Středočeský kraj trať vítá, ministerstvo podporuje, Praha 6 má svoje výhrady atd.. to už tu bylo 1000x.. tak jen snad doufejme, že takhle silná sestava něco dohromady dá.

Jinak Kladno už velmi nutně potřebuje opravit most nad stanicí Kladno-Město, takže určitě bude projekt tlačit co to půjde nejvíc, protože jen pak má šanci, že to zaplatí stát.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 07:38:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471015: AirCon = Air Condition? Mne by to nepřekvapilo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 08:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klimatizace? A nebo snad Air Connection?
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 10:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš Airport Connection

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace