K-report
 

Zrušené tratě Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zrušené tratě « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyPeca562 11   
  Novější archivy:        
Archiv do 28.srpna 2007Singrman60  28-8-07  10:54
Archiv do 24.září 2007Zarri60  24-9-07  20:45
Archiv do 04.října 2007Viajero60  04-10-07  10:18
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Chich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O únosu rychlíku byl také jeden z dílů pořadu Osudové okamžiky.
Varování věků.......
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel se mi nepovedlo v archivu ČT najít inkriminovaný díl pořadu o tom rychlíku. Ani mezi Příběhy železné opony, ani mezi Osudovými okamžiky. Nevíte někdo který díl a kdy to přesně bylo? Zajímalo by mne jak to ČT zpracovala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by to chtělo ještě rozlišit hranice Západního Berlína a hranice NDR - NSR. Ty už tak prostupné v padesátých letech zřejmě nebyly. A ani se v souvislosti stavby berlínské zdi moc nezmiňují. Problém asi byl, že se ze Zápoadního Berlína do NSR bez vědomí policie NDR dalo odletět.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf33: na česko - výchooněmecké hranici nikdy nebyly budovány zátarasy toho typu, jako na hranicích s Rakouskem a NSR
Ne, jak už jsem psal-zátarasy tam budovány byly. Známá je například fotka stanice Moldava v K.H., která je obehnaná plotem s ostnatým drátem.
Jedinou fotku s "drátama" v Krušných horách znám z Hory svaté Kateřiny. Shoudou okolností se tím vracíme k tématu-vpravo dole je výtopna stanice DR Deutschneudorf. Vlevo mezi ní a továrnou na českém území je hraniční železniční most. Tam pak trať vedla do nákladiště na české straně. Jednalo se o torzo nedostavěné trati z (Olbernhau)-Deutschneudorfu přes Horu svaté kateřiny, Křížatky a litvínov do louky u Litvínova.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Chich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve:Ty Osudové okamžiky bych měl mít někde na videu...jestli to najdu, tak Ti písnu na mail...pak jednej jak umíš....
Varování věků.......
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10076
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 22:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poměrně idylickou atmosféru na berlínsko-berlínské hranici v 50. letech 20. století dokumentuje například tento snímek. Jedná se o nároží ulic Harzerstrasse a Bouchéstrasse na pomezí čtvrtí Kreuzberg (západní Berlín) a Treptow (východní Berlín). Doporučují pořádně přečíst text na tabuli v popředí.

 

Ty dvě baby jsou na Východě, ale záhony před domy vpravo jsou již Západ. Opravdu asi těžko hlídatelné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6593
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jak to bylo s metrem? východní metro obsluhovalo i ZB?
takže se z VB do ZB dalo v pohodě dojet (za mezinárodní tarif? ) jako to udělal hradec v zemanovi?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10094
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

východní metro obsluhovalo i ZB?

Až do srpna 1961 byla v Berlíně jen jedna síť U-bahna i S-bahna, takže situace s Hradcem sedí, včetně té Kochstrasse. To je první stanice v západním Berlíně na Friedrichstrasse.

Zajímavější je otázka, jak to vlastně bylo s tarifem, když tehdy v "jednotném" Berlíně platily dvě měny. To fakt nevím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 21:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobnosti o U-Bahnu po stavbě zdi jsou zde:
http://www.berliner-untergrundbahn.de/die60er.htm#1961
Zajímavé jsou zejména peažní úseky přes východní Berlín.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 21:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz odkaz odkaz ... ;-))
Tady je to v knizni podobe.
Pavel

(Příspěvek byl editován uživatelem pjp.)
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 13:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu to tady usnulo a tak pridam informaci, kterou jsem nalezl v krenovickem zpravodaji o nedostavene krenovicke spojce:

"Pamětníci si jistě vzpomenou, že již na začátku 50tých letech minulého století
bylo započato s výstavbou Křenovické spojky. Byly zahájeny zemní práce,
vybudován provizorní most přes potok Rakovec a postaveny dvě budovy na okraji
obce, které stojí dodnes. Stavba byla již na počátku zastavena, pole, kde byly
zahájeny zemní práce byla uvedena do původního stavu, provizorní most byl
odstraněn a z postavených budov jsou dnes dva rodinné domky."

Cely dokument se zamitavym stanovickem krenovickeho zstupitelstva o (znovu)postaveni spojky je zde:

http://www.obec-krenovice.cz/pdf/zpravodaj/2005_04.pdf
Vichrus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 15:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo informace z provozu (fota, apod.) na bývalé vlečce z Havířova na Důl Fučík?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.149
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:48:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Případným zájemcům nabízím ke shlédnutí fotky z mých toulek po zrušených tratích ve Slezsku (v sousedství Olomouckého kraje od Javorníku po Jeseník).

Nysa - Vidnava
Nowy Swietov - Slawniowice
Otmuchów - Bernartice ve Slezsku

K fotkám je uložena i zeměpisná poloha, kde byla ta která fotka vytvořena a fotky jsou propojené s Googlemaps. Bohužel s tuto vlastnost Google zatím nepodporuje v české verzi. Možnosti jak to obejít jsou dvě. Zaregistrovat se do služeb Google a nastavit si prostředí na anglické (US!!!, v UK to nefunguje taky) a před otevřením odkazu být přihlášený (pak se album otevře s US rozhraním a všemi funkcemi) nebo si otevřít mapu příslušné oblasti a na záložce "Moje mapy" zaškrtnout volbu "Photos from Picasa Web Albums".

K případnému podrobnějšímu online zkoumání však doporučuji spíše mapy na Seznamu, které jsou pro danou oblast podrobnější a přesnější. Google např. zobrazuje dávno snesenou trať z Omuchówa do Bernartic (+/- autobus), ale trať Nysa - Vidnava, kde jsou z velké části stále koleje, naopak nezobrazuje vůbec.

Na závěr drobná jazyková poznámka Nysa - polsky, Nisa - česky. Musel jsem se nějak rozhodnout a zvolil jsem konvenci obvyklou v mapách - tedy název v jazyku země, kde daný zeměpisný objekt leži.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radeček - moc pěkné fotodokumentáže! Operoval jste s fotoaparátem pouze v této oblast, nebo máte i fotografie z polských zrušených tratí okolo broumovského výběžku?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.89.148
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 16:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z broumovského výběžku mám pouze šturc v Otovicich zastávce. Možná se na Kladsko vypravím příští rok. Něco málo mám z Lubawky, Stronie Slaského a okolí osoblažského výběžku. Až se mi to podaří (čas) trochu uspořádat a popsat, tak to zkusím vystavit podobným způsobem.
Mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které tratě se budou k 9.12. 2007 rušit? Díky za odpověď
Moje webové stránky: http://www.dopravni.estranky.cz
ICQ: 375-926-724
Skype: zdenek375926724
E-maily: ZdenekKaminek@seznam.cz (pro dotazy k webu)

Kaminek.Zdenek@seznam.cz (ostatní)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mhd: Žádné. Není zač.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 09:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No možná ta otázka byla směrována k omezení či zastavení provozu...? Že?
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex, 4.10.: S NDR vízový styk byl, na tom trvám, až do roku 1967 nebo 1968

Do těchto let určitě ne. Já jsem tam byl v létě 1967 na návštěvě za kamarádem z pionýráku* a celý můj cestovní doklad byla vložka do občanského průkazu - a protože ten jsem vzhledem k věku neměl, tak na ní byla přicvaknuta fotka. Takže třeba právně to mělo formu "vízového styku", ale v praxi to bylo takhle.
Horší to bylo o rok později, kdy, bez ohledu na bezvízovou dohodu, měli občané DDR smůlu - Kčs si mohli vyměnit jen na průjezd směr Balaton či BG/RO, ale žádné dlouhé zdržování v kontrarevoluci.

*Ten kamarád o nějakých 10 let později přejel v jakési pseudo-nádrži kamionu z jednoho do druhého Berlína (můžeš třikrát hádat, který Berlín byl č.1, který č.2) a pak někdy 17 let po prvním a 8 let po posledním setkání jsme se zase sešli, v Mnichově.
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 17:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CHICH: Mohu se zeptat co je to za opuštěný tunel?

Díky
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aktuálně ze Ždánic....no comment

 
 
 
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už i ten nápis Ždánice někdo vymlátil,ještě nedávno tam byl.Opravdu no comment jak píšeš...
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdravim mám pár fotek na http://zeleznicniarcheologie.rajce.idnes.cz
pokud má někdo zájem o toto bádání ozvěte se dík
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... nebo si ho nějaké ultrašotóš odnesl do sbírky:-)
No jestli zbytek tratě vypadá jak kolejiště ve stanici, tak na příští procházku by se to už chtělo vybavit křovinořezem. A za dva roky motorovkou...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to bylo lepší než kdyby ho někdo rozflákal...jinak od přejezdu silnice I/54 je zbytek Ždánky v naprosté pohodě...do přejezdu tam párkrát sjelo bahno tak je to zarostlé
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, ale je fakt, že pokud by to někdo jenom rozflákal, tak by se tam teoreticky někde měly válet zbytky...
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 16:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaktože je ve stanici taková horda náletových dřevin,když na trati to taková hrůza není....A Uhřice s kotlama stále nic,že?
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a od teto chvile si zde muzeme povidat i o trati 113, 132 nebo o useku Sudomerice - Skalica.
Krucinal!!!
Chuj155
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další smutná novina...Dnešním dnem 8.12.07 se ruší trať 131 z Oldřichova u Duchcova do Děčína.Byl jsem se na trati naposledy projet a ve vlaku vládla smutná atmosféra..Trať prej zrušili kůli malé využívatelnosti cestujících,apřitom dnes byl vlak plný (810+btax).Hold hejtman který si vozí zadek v autě to asi nezažije.
Navštivte stránky městské hromadné dopravy v Teplicích stačí kliknou-> www.mhdteplice.net <-
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam mám přistavit sanitní vůz s Arnoštem?
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 00:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karfík:
Pozdě, mělo to bejt na konečnou stanici k poslednímu vlaku.
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí to bode 3 roky co zrušili osobní dopravu po Mutěnce.
 
  a následně i nákladní
 
 .
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a od teto chvile si zde muzeme povidat i o trati 113, 132 nebo o useku Sudomerice - Skalica.

+

Dnešním dnem 8.12.07 se ruší trať 131 z Oldřichova u Duchcova do Děčína

Odkdy se rovná zastavení osobní dopravy zrušení trati? NEPLEŤTE SI POJMY PROSÍM!!!
ani jedna z obou tratí NENÍ zrušena!!!!!
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaká je na nich nákladní doprava?Na Mutěnce to s náladní dopravoi nevypadalo tak zle......ale jaksi se to zvrtlo.......
A včera 8.12.2007 to byl přesně rok,co byla zrušena dopravní služba výpravčího v Tovačově......tam to po zrušení osobní dopravy několik let klapalo s nákladní dopravou....dneska se do Tovačova odveze akorát pár vagonů s uhlím....dřív se tam vozil písek,cement,dřevo,kal,atd...........viz diskuze Kojetín-Tovačov
Tak nějak to mělo být i na Mutěnce,ne?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hools: na 132 nevim, ale na 113 za posledních více než 10 let nulová
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.143.6.129
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:54:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem tu nebyl, reaguji trochu se zpožděním na diskuzi o Západním Berlínu:
Pro vstup do Západního Berlína nepotřebovali českoslovenští občané jako příslušníci vítězné země druhé světové války vízum, mohli podle spojeneckých ujednání volně sektorové hranice překračovat. To, že je však k té hranici dederóni nepustili je věc jiná a de facto tak bylo nutné vízum včetně pasu mít. Hranice byla do roku 1961 s namátkovými kontrolami téměř volně průchozí, poté speciální režim. není možné říci neprůchozí, ale jiné to bylo pro západní berlíňany (ti nemohli - mohli jen pendleři), Z Němce (ti mohli na propustku), občany 3 zemí (většinou mohli na propustku), spojenecké vojáky (mohli vždy jen s lehkou význrojí) a diplomaty.

Co se týče provozu železnice (tedy i S-Bahnu), tak ta byla provozována dederónksou Reichsbahn, která byla nástupnickou organizací té nacistické... Podobné ustanovení bylo pro vodní cesty - vše ad spojenecká ustanovení. V Z Berlíně tak jezdili částečně východní fírové - jednu dobu jezdil dokonce z V na Z služební vlak pro zaměstnance dráhy (Friedrichstrasse-Grunewald). Před 1961 nebyl v Z Berlíně jednotný tarif, ale byly autobusy a metro na jednu jízdenku a S-Bahn na jinou. Ta se na Z kupovala v tvrdé měně, na V v té měkké. S Bahn byla západu předána až 1981.
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.143.6.129
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:55:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro patřilo rozdělenému BVG a jezdilo opravdu peáží pod V Berlínem. PLatili za to tvrdé poplatky, ale stav byl žalostný. Mohl bych někde najít i kolik.

Nevím, zda to tu někdo nepsal, ale i do Z Berlína projel "vlak svobody" (také můžu dohledat). Poté byly všude instalovány výkolejky ovládané pohraniční stráží a redukoval se počet železničních hraničních přechodů. Vyšla na to knížka "Züge durch den Stacheldraht" - je plná snímků železničních zařízení na hranici - většinou to bylo nafocené kráce po roce 1989. Bezva je Z berlínská trať s v berlínským přejezdem - přejezd průjezdný pro auta, jen když byla zavřená vrata na trati. Všude hlídací věže... Brrr
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz,nemáte někdo seznam tratí nebo mapku se zastavenou osobní dopravou na Slovensku?!Nebo nějaký odkaz kde by to mohlo být?Něco jsem hledal na netu,ale moc jsem toho nenašel.Tak jestli někdo víte kde by něco o tomto mohlo být,dejte vědět,díky.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:44:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na http://rail.sk/arp/slovakia/history/histzsr.htm jste se už díval?
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.naskyjov.estranky.cz/fotoalbum/nezarazene/256

pár porovnávacích fotek na kolmačkovské téma ze Ždánic
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanisko: Tady mne zaujala ta zetka tam... není nějaké její foto či víc info o ní?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuju se obrátit na Rosťu Kolmačku diskuze Kojetín-Tovačov
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 01:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco exotiky z ciziny ne tak moc daleké..http://www.treking.cz/cestovani/sarajevo-belehrad.htm
..pořádná mašina má kotel a komín..
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 23:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínáme, naše 256tko!
 
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea:
milé, ale špatně...
16.05.1897 uvedli do provozu Místní dráhu Zaječí - Hodonín.
Ždánka začala teprve 15.09.1908 (tedy jen cargo), substráti až 06.02.1909 !
A nebrečet na Uhřicemi, tam "provozní" koleje ještě vedou, byť se tam (snad jen přechodně) ta ropa neloží.
Ale vzpomínáme rovněž...
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 19:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za chybné datum - nepochopil jsem souvislost věty v článku, ze kterého jsem čerpal. O komentář výš jsou tedy přesné datumy.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blofeld:
Existuje reálný předpoklad, že se tam po napojení na ropovod ještě někdy ložit bude?
Belinea:
Koukám, že moje hlava posloužila jako poklad pro datum ukončení provozu
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stáčírna v Uhřicích je v současnosti udržována jako záložní a její zprovoznění by bylo jen v případě poruchy/nehody na ropovodu.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmmm,tak to už vlak na zbytku Ždánky nikdo neuvidí jen tak........Škoda.....
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 21:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je na konci trati velké lákadlo pro turisty, tak turisté přijdou a s nimi i podnikatelé. Tady jsem optimista. Takový lákavý cíl bohužel Morkovičce chyběl.
Také doufám, že renesance železniční nákladní dopravy přijde a s ní i zvýšení aktivit nákladních dopravců- Topos Tovačov, Betonika Lobodice a jiní. To může přijít relativně brzo, třeba se začátkem zpoplatňování silniční dopravy se začne prodražovat doprava těch surovin, které hodně váží a je třeba je dovážet z daleka (cement, ocelové výztuže). Výhodou je, že se vozí pravidelně ve stejné trase (ocelárna/cementárna - betonárna). Naopak produkty zůstanou asi na silnici, protože se vozí na různá místa v blízkosti výrobny a v relativně malých množstvích. Jak ukázala letošní řepná kampaň, tak i doprava pro zemědělce má jistý potenciál.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 02:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, obrátil se na mne kamarád z magistrátu, že by potřeboval, abych mu osvětlil tohle, a já zjistil, že nevím:

"Ty šraňky tam /rozuměj na Palmovce/ opravdu byly, a ne jedny, ale dvoje. Přes první (směrem od Prahy) vedla tramvajová trať. Takže fandové železnic vědí a ostatní možná bude zajímat, že tam, kde teď jezdí tramvaj nad stanicí metra Palmovka, byla od roku 1873 do roku 1984 trať Rakouské severozápadní dráhy."

Já ty šraňky ještě trochu pamatuji, ale co se myslí tím, že byly dvoje?

(originál zde: odkaz )
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 08:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord:Na přejezdu u Palmovky byly samostatné závory, uzavírající vozovku (4 břevna) a samostatně ovládané závory, uzavírající oba chodníky (také čtyři břevna). Vše na kliku. Vyhybkář nejdříve zavřel vozovku, chodníky zavíral těsně před vlakem, jakmile vlak projel, otevřel přechody pro pěší a pak teprve vozovku. Byli-li křižování v Libni dolní, tak po průjezdu prvého vlaku otevřel přechody, vozovku nechal zavřenou, obsloužil výhybku a znovu zavřel přechody pro chodce. Takže tam byly skutečně dvoje samostatné závory - jedny pro pěší, jedny pro silniční vozidla. Zda byly ještě nějaké dálkově ovládané závory mezi Libní a Vysočany si již nepamatuji.
Popisuji stav v r. 1968, kdy jsem jako student poblíž brigádničil. Tramvajový přejezd byl tehdy pouze jednokolejný - manipulační.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 13:11:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Lord:ŽELEZNIČÁŘ 7/83,str.104/105,KONEČNÁ STANICE PRAHA TĚŠNOV ,bohužel ne příliš kvalitní foto žel.přej. Na Palmovce
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 15:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, díky moc. Kamarád je architekt, má za úkol spáchat nějakou studii na dolní Libeň a než něco spáchá, chtěl si udělat jasno o její historii, jestli tam třeba nejsou nějaké památky, o kterých sám neví, popř. jestli by ho historie obecně nějak neinspirovala.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 16:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na rozdíl od jiných co se válejí u tv stále stejných kravin,jsem se s kamarády rozhodl prověřit "schengensystem" a projít si po letech zrušenou trať Chuchelná - Krzanowice(Kranstadt).Jen pár dat na úvod,otevřeno 20.10.1895,po 2.sv.válce obnoveno 19.10.1946,k nám se už nejezdilo-následně přes hranici sneseno.PKP zastavily provoz 1992..



..pořádná mašina má kotel a komín..
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 18:52:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi pěkné !
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 19:46:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Libni Dolním nádraží snad stále stojí bývalá nádražní budova. Tedy při pohledu od Palmovky ji jeden barák dost připomíná a je správně umístěn - jestli to je skutečně ona, nevím.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4657
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 22:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar: Samozřejmě, že je to ona. Ze strany od Těšnova ještě stojí torzo St. 1 a zarostlé zbytky několika kolejí.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Quex: Dovolil bych si poznamenat, že nikoliv stavědlo St1, ale stavědlo StI. V Libni dolní se vše stavělo místně a výměny byly zajišťovány místními zámky. Toto označení vystihovalo rozdíl mezi stavědlem (s dálkovou obsluhou výhybek) a stanovištěm výhybkáře, který to obíhal v kolejišti.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4661
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 12:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, díky za doplnění. Ještě dodám, že ještě před pár lety ležel v křoví za areálem Rustonky stožár vjezdového návěstidla (vzhledem k tomu, že Rustonka v těchto dnech odchází do historie, patrně je celé místo zlikvidováno i s náspem) a stejně tak ještě před 5-7 lety byl ve Švábkách zachovaný viadukt přes ulici - bohužel při opravě ulice vzal za své (samotné mostní pole bylo sneseno již v roce 1988, kdy ho naboural turecký kamion).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Stalker
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.55.114
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 18:21:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože Alf nemohl, jeli jsme do Vidnavy jen dva,Budova opuštěná, chátrající. Těleso až k trati rozoraně, první zbytek je mostek na státní hranici, zde ještě znatelné CS / D
nahled{115330,}

Stalker
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.55.114
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 18:39:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dál zarostlé těleso, před nádražím Kalkow zničené " stavba rybníku, štěrkovna " ?
Nádražní budova totálně přestavěná, do vnitrozemí dobře znatelné těleso. viz odkazy.

Stalker
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.55.114
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 18:45:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem pěkná procházka, ve vesnici Kalkow (asi i km ) je Bar Bažant, lahvové pivo a vodka.
Slíbené odkazy:
http://picasaweb.google.com/radecekr/NysaVidnava20 07\
http://www.kolej.one.pl/index.php?dzial=linie&id=8 8&okno=historia&od=0&do=16

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace