K-report
 

Archiv do 02.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 12:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy už konečně magistrát pochopí, že na Silvestra je počet cestujících v prostředcích MHD od 21:00 do 4:00 během celého roku nejvyšší? Kdo to kdy viděl, aby v tomto roce končila většina autobusových linek provoz po osmé večerní? To je taková tradice už 50 let? Opravdu těch cestujících, co čekali v deset večer na zastávkách autobusů nebylo málo a noční a pravidelné provozované autobusy jaxi nestíhaly. O nočních tramvajích už nepíšu raději vůbec. Linka 51 nepobírá pravidelně, natož dnes po půlnoci. A ještě taková drobnost - v Praze se na Silvestra pohybuje po městě asi 80% turistů ze všech zúčastněných. Nějaké informace v angličtině by také neuškodily.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 16:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, co jsme si projezdili na pí*ovinách přes rok (např. 3 linky do Ďáblic ) na to nám nezbyly vozokilometry na poslední den roku.
Kromě toho se to dělá tak odnepaměti - ty bus linky s prodlouženým provozem se opisujou už třicet let, jen občas se změní číslo linky.
Pak ta neschopnost udělat jízdní řády jinak než dělením a násobením intervalu 30/15/7,5.
Suma sumárum, nesvádějme všechno na tranformaci, když někde sedí prostě blbci.
Jinak (Martine a ostatní) jak to vypadalo konkrétně?
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, Martin:
Jestli by ale nebylo smysluplnější ušetřit spíš 25.12. a 1.1. ráno, než přes silvestrovsko-novoroční noc. Když říkám ráno, myslím samozřejmě dobu ne do 9.00 , ale třeba do 12.00. Nestačilo by, kdyby třeba toho 25.12. (ale třeba i toho 1.1.) vyjela standardní nedělní denní doprava až v poledne? Do té doby nočka + standardní seznam vybraných linek...
Kacířská myšlenka: ono by to třeba tak mohlo fungovat každou neděli
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 00:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, na druhou stranu, buďte rádi alespoň za něco. Byli jsme na návštěvě v Kozojedech a tak jsem známým (s trochou skepse zvyklý nyní pro změnu z Čelákovic na spoje PID operované ČD) hledal spojení do Prahy. A světe div se, i "z takové díry to šlo" ještě po osmé hodině a pak i po půlnoci. Tak jsem zkusmo koukl jinam, kde nasmlouvanou dopravu zajišťují bus dopravci (Brandýs, Mníšek...) a všude to samé. Nevím, jestli to obce Lysá, Milovice, Čelákovice (potažmo Středočeský krajíček specificky pro tyto obce) neobjednaly, ale skoro mám pocit, že to spíše Času Dost neumí... a (nakonec) bohužel máme trať, takže autobus není.

Tomu bych se ani nedivil, když jsem párkrát tím posledním "nočním" vlakem kolem šesté jel, tak jsem nabyl dojmu, že v již v tuto pozdní silvestrovskou hodinu je problém najít na dráze dostatek střízlivých zaměstnanců k vypravení vlaků a po tomto čase již je udržení provozu zcela nemyslitelné.

Ale jinak s Martinem souhlasím. :-)
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 09:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nedělní rána a dopoledne: Podobné kacířské myšlenky na omezení mě při pohledu na vytíženost také často napadaly, ale už je koriguju. Sice pořád není tak živo jako třeba kolem desáté večerní, ale úpravy typu metro po 10 minutách a tramvaje v int. 20 min. (s provozem linky 4) po celé nedělní dopoledne podle mě nehrozí. Autobusy už stejně většinou jedou na maximální interval, v provozu metra a tramvají by ale bylo možné prodloužit intervaly tak do 8:30-9, aniž by si toho někdo pořádně všimnul, protože by zajisté měl pěkné proklady a návaznost metra.

Včera budiž DP ke cti, že po ohňostroji jsem si všimnul na béčku vložených posilových vlaků. Jinak potvrzuju, že silvestrovskonoční provoz nebyl zvládnutý. Zato o adventních víkendech jsem nechápal posílenou 18. Jezdit dle letitého mustru je zřejmě jednodušší než dát dohromady něco nového, co by odpovídalo poptávce.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 09:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silvestrovský provoz nebyl zvládnutý, protože teplo, málo sněhu a tím hodně lidí v Praze. Víc než obvykle. Problémem je, že silvestrovský provoz se naplánuje v létě a není síly, která by byla schopná vyhnat někoho třeba 31/12 do práce navíc. Pak taky nikdo neumí vyhnat spoje v době kdy jsou potřeba, ale prý na pětkách kroužily přes den KTčka, protože prostě to jsou vozy, které pak přecházejí na noc. To je podle mě skandál. Přitom by se ani nemusely měnit jízdní řády, stačilo by aby spoje nevykonalo jedno dvojče, ale dvojčata dvě nebo tři jedoucí těsně za sebou. Ropid na linkách 3XX to v případě potřeby umí, nevím proč to u tramvají a vlastně i metra nejde.
Nedělní provoz. V civilizovaných zemích, kam se pomalu řadíme, se v neděli vyjíždí třeba až v 7-8 hod (Londýn). Pro začátek by stačilo, kdyby se v neděli začínalo v 6 (tzn metro, návazné spoje a tedy i +2 spoje nočních linek).
Přestávky: Podle výkladu ZP je stání na konečné "pohotovostína pracovišti" a náleží za něj 20% mzdy. Zajímavé. Mohlo by nám to zrychlit oběhy... :-)
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a co říkáte dárečku do nového roku, že budeme mít další posílení tramvajové dopravy do Kobylis?
Rozpojení před výjezdem jako kdysi už asi nebude možné, když se na 25 mají objevovat mj. i vozy KT z Hloubětína. Přitom proklady 25/15 byly nedávno docela obstojně upraveny!
Mám z toho dojem, že koncepční řešení vycházejí a odvíjejí se od míry řvavosti určitých skupin obyvatelstva mířících k jatečnímu býkovi.
P.S. Datum pro fotiče je údajně 8.1.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já také narážím na to, že silvestrovský provoz je v Praze provozovaný podobně jako před třiceti lety. Já si tedy na půlnoc o Silvestru za komančů nepamtauju, ale řekl bych, že se ve městě určitě pohybovalo méně lidí, hlavně turistů, než dnes. Přesto nikoho nenapadne noční provoz v tento den posílit ba naopak. Sám jsem přemýšlel, kde ubrat, aby byly vozkm na Silvestra. 218 má pravdu, klidně bych nechal po celý Nový rok jezdit jen noční dopravu. Včera jezdila MHD přes den naprosto poloprázdná.

Jinak (Martine a ostatní) jak to vypadalo konkrétně?
Ačkoliv bujaré oslavy moc nemusím, byl jsem mou milou přemluven, že se půjdem podívat na půlnoc na Letnou na Prahu. Když jsme se jí snažil vysvětlit, že na Silvestra denní linky po osmé večer nejezdí, nemohla to pochopit. Ostatně to nechápu ani já. Přesto jsme vyrazili na 510 ve 23:06 a svezli se na Divokou Šárku. Mimochodem v autobuse jsme byli asi jediný Češi a jelo nás tak 30-40. Na Šárce přestupujeme do dvacítky, která už na Veleslavíně přestávala stíhat a ještě chytla sekeru 8 minut. Na Červeňáku mě polila skupinka Poláků pivem a snažili se od ostatních cizinců zjistit, jak se dostanou do půlnoci na Václavák. Bylo 23:35 a my stáli na Dejvické, většina přestoupila na metro a sám si ani nejsem jist, jestli se na půlnoc dostali do centra - v tu dobu mělo mít metro interval už 20 minut nemýlím-li se? Na autobusových zastávkách v půl dvanáctý ve směru Šárka postávalo tak 20 lidí!

Zpátky jsme došli na Hradčanskou a tam čekali na 51. Ta byla i přes dvojičky bez šance. Pak přijela zpožděná 57 a do tý jsme se nějak nacpali. Na Vypichu samozřejmě 510 ujíždí 57 asi o 10 minut, tak jsme to došli z Bílý Hory na Dědinu pěšky.

O včerejším ohňostroji na Letné se snad zmiňovat asi nemsuím. Podle odhadů se na něj přišlo podívat přes 200 000 lidí. Samozřejmě tramvaje kolem Hradčanské před šestou večer nepobíraly. Co nastalo po čtvrt na sedm si asi každý dovede živě představit..a ještě k tomu tisíce hovad, který si přivezou na Letnou zadek autem. Nějakých posilových tramvají jsem si nevšiml a to na nábřežích bylo prý ještě daleko víc lidí než na pláni.
Každpádně vím, že si podobný kulturní zážitek příští rok odpustím
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Tím pádem bude provoz Palmovka-Kobylisy ještě silnější, než před otevřením metra.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se i v metru beztrestně kouří a bouchají petardy
Praha - Jako při hromadné evakuaci to vypadalo v neděli v noci v pražském metru. Půl hodiny po půlnoci se v některých stanicích v centru města nebylo možné kvůli davům lidí dostat do vlaků.

„Provoz metra byl prodloužen o hodinu a čtvrt oproti běžné době,“ upozornil ředitel pražského Dopravního podniku Tomáš Jílek. „Poslední vlaky tak vyjížděly ve čtvrt na dvě ráno,“ dodal. Jednotlivé spoje jezdily ve dvacetiminutových intervalech. Množství lidí, kteří vyšli oslavovat konec roku do pražských ulic, bylo však několikanásobně větší, než mohly vlaky pobrat.

„To jsem v životě nezažila,“ kroutila hlavou nad úplně plným nástupištěm ve stanici Muzeum studentka Linda Vrbová, která se vracela z oslav Silvestra u přátel. „A jsou to skoro samí turisté,“ dodala s údivem, zatímco sledovala hlouček rozjařených Němců, kteří do sebe z legrace strkali.

Lidé posilnění alkoholem v nočním metru vymýšleli opravdu neskutečné kousky. Například parta Italů se při cestě ze stanice Malostranská do stanice Muzeum skvěle bavila tím, že v každé stanici vyhodila z vlaku několik bouchacích kuliček.

Na trase linky C si zase dvojice asi patnáctiletých chlapců bez okolků zapálila cigarety, ačkoli je to v metru přísně zakázáno. „To je neskutečný, co si lidi dovolí,“ rozčiloval se nad jejich chováním pětadvacetiletý Roman Černý.

To však nebyly jediné prohřešky, s nimiž se mohli lidé v metru setkat. „Někdo tady rozbil lahve s pivem. Neskutečně to tu páchne,“ komentoval zápach a mokrou podlahu vlaku jeden z cestujících. V jiných částech metra pak nebyly výjimkou ani louže zvratků či moči.

„O žádných větších škodách ale informace nemám,“ řekl Jílek.

Podobná situace jako v metru panovala i v nočních tramvajích. Například do té, která přijela v půl druhé ráno do stanice Dejvická, se namačkala sotva polovina všech lidí čekajících na zastávce. „Je to strašný,“ ulevoval si jeden z cestujících. „Doufám, že mne nechají vystoupit. Snad nikdo tu nerozumí česky,“ dodal.


Tak to se asi jednalo o tutéž 51, kterou jsme nechal jet na Hradčasnké já.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tou 25 je velká prohra moje a zdravého rozumu. O to hůř nám bude pozdějc. :-(((
Budoucnost patří bagrům!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: to s tou nedeli doufam nemyslis vazne, jako pro pravidelny provoz. Spousta lidi pracuje at je nedele nebo ne bezne od 6:00. Moje matka ma napr. o vikendech sluzby bezne a jezdi metrem ve 4:55. A jezdit misto metrem nocni tramvaji? To ses asi zblaznil.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 12:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Ale bóže, spousta lidí jezdí do práce nočníma tramvajema, tak by těch pár jelo taky. Ono v tom Londýně taky určitě někdo v neděli ráno pracuje. Fakt je denní provoz v neděli mezi 5-7 k ničemu. Sorry, ale já občas pracuju do 0,30 a taky jedu domů noční tramvají. Opravdu to myslím vážně a mělo to být už dávno.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 12:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Káem, jistá prohra je to, že všespásné metro neumí jezdit po půlnoci a neumí třeba podle poptávky měnit nejen interval, ale i kapacitu, třeba poloviční soupravu. Je pravda, že MHD by se měla trošku koncepčně přizpůsobit tomu, že první rozjezd noček je narvaný, bo nám lidi hodně pracují až od 8-9 a tak večer paří i po půlnoci.

Denní provoz v neděli 5-7 není zas tak moc k ničemu, ale optimalizovat by se dal. Jenže ne vždycky musí být optimalizace zrovna použití bagru. Rozsah denního provozu stejný celotýdenně je například služba cestujícím ve smyslu jednoduchosti systému. Můžeš začít zaobírat svoji hlavičku vymýšlením, zda by šlo ušetřit větším nasazením sól a jejich výměnou kolem 9:00.

Bohužel, Káeme, MHD je tady jako služba veřejnosti s jistou zárukou kvality, což je taky samotná existence nabídky. A tak některé noční linky jezdí a budou jezdit, i když v nich není moc cestujících. Protože je zapotřebí těm několika ten spoj nabídnout. Doprava je nejen o odvozu hromad substrátu, ale i o návozu prázdných souprav k tomuto odvozu a i o zajištění nabídky pro minimální poptávku tak, aby byl udržen jistý standart.

Cesta přerušení pravidel systému je cesta do pekel, pardon k IAD. Lze regulovat interval (do jisté míry) a nabízenou kapacitu ve vozidle.

Nechci tady víc zabíhat do detailů, nemám čas to rozplkávat na diskusi. Můžeme třebas příští týden zajít na džbánek s pěnou, to bych měl být v Praze
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: včera jsem jezdil na l.č.10 a Tvůj noční provoz po celý den by dopadl katastrofálně.Prakticky od střídání do 22h. jsem nepobíral,naopak jsem nabíral zpoždění až 8 minut.
Ano,souhlasím s Absolutem,je to o nabídce a tak něco v rozumné míře jezdit musí.Pokud se MHD začne chovat tržně,tak skončíme jako v některých regionech,kde se prakticky jezdí jen ve špičkách a so,ne a večery jsou bez veřejné dopravy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Aha, ty nejsi v Praze. Zřejmě jsi na Marsu, podle toho co píšeš. Vůbec nevím, k jakému tématu to je. Podle tvé logiky by ta jednoduchost systému mohla vést k tomu, že bychom pracovali 7 dní v tejdnu, aby se to nepletlo. Mám pocit, že po jistém realistickém období u tebe opět převažuje období přísně administrativnědopravní. Ono totiž si i odporuješ, když píšeš o tom "přizpůsobení". V duchu tvé koncepce by totiž nešlo třeba v noci pá/so a so/ne posílit noční provoz u prvních spojů, nebo metro v tu dobu třeba do 01,30. Víš, že v Brně tahle nepravidelnost docela slušně funguje? Ty si stále nedokážeš představit to, že pod jedním spojem mohou jet jednou jeden vůz a jednou dva vozy a jednou tři vozy. Pro cestující zůstává zachována pravidelnost - chápu, pro dopravce ne, musí myslet a pracovat, ale od toho ho snad platíme, ne? Jdi se podívat v létě v sobotu ráno na SN, linky 3XX - myslíš že jeden bus za hodinu (jak toreticky vyčteš z JŘ) by pobral všechny lidi do Štěchovic???
Právě proto, že metro neumí měnit délku soupravy (o technických výhodách ucelených jednotek ti asi psát nemusím, že ne) je třeba zabezpečit, aby jezdilo využité. Tedy aby nad ním nejezdily (taky) prázdné tramvaje.
Akribius: No upřesněme to, od Palmovky jsem jeli v tramvaji asi 4, z toho jeden bezďák a jeden šotouš a jeden řidič.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč vlastně metro neumí jezdit (občas) i po půlnoci?

Zrovna na toho blbého Silvestra by se nepřetržitý provoz hodil. Čtvrthodinový interval by stačil.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jasně, jsem na Marsu, konečně to někdo odhalil podle barvy ikonky. Bohužel mimo mísu jsi Ty. Zkus na chvíli přepnout na marťanskou logiku.

Moje koncepce je, aby existovala snadno zapamatovatelná pravidla jako teď, kdy každý ví, kdy jede poslední metro a že tou dobou taky mizí denní tramvaje a to samé analogicky ráno. A tenhle základ by platil každý den stejně. Jestli danou linku v nějakou dobu jejího provozu jezdí dvojice, kloubák, minibus - to jsem přece nedefinoval!

O možnosti posílení třeba v pátek večer jsem neříkal nic, to mi laskavě nevkládej do prstokladu - naopak, moje koncepce přesně tohle umožňuje. Prostě třeba denní linka jezdí ve dne, ale může mít klidně kratší interval a dvojice v pátek večer a v neděli v 5 ráno sóla a delší interval. Rozumíme si? Je taková marťanská logika posílení / oslabení při zachování kontinuity denního / nočního provozu vůbec pochopitelná? U nás na Marsu to takhle docela funguje...

Metro by se v případě existence kratších souprav dalo řešit podobně.

Příklad: Večerní dvojice z denní linky přejede na jedno kolo na noční linku a do vozovny. Sólo z noci jezdí převlečené na denní linku do 8 ráno... Ano, vyvstaly by jistě problémy se směnami, informačním systémem atd... ale přizpůsobila by se nabídka poptávce bez nějakého debilního šoupání rozsahem provozu linek...
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace