K-report
 

Archiv do 20.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 20.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 19:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty, co to ještě nepochopili: Poruba (=město) nemá peníze ANI na úsek Slovan-Duha, takže opravdu debata na téma, "co tam nasadit obousměrného" je jen a pouze akademická debata. Prostě se smiřme s tím, že nejbližší 1-2 volební období se bude škudlit a škudlit, protože nejsou peníze a trať výše zmiňovaná bude stavěna v čase =nikdy. Třeba mě chytněte za pár let za slovo, ale prostě NEBUDE SE STAVĚT!
Toto není můj názor, ale strohé konstatování faktu a o faktech se nepolemizuje. Fakta jsou neměnná asi jako fyzikální zákony.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se svezl dneska 302 (Plynárny-Martinov-Elektra). Podle prvních subjektivních dojmů se narozdíl od 301 nijak
-zvukobě neprojevuje
-nedá se o něm říct že je to "mixér"
cesta NVV-Svinov Mosty byla tak poklidná že jsem měl dojem jakoby měl kola z gumy :-)
Vevnitř ještě voní novotou prostě k jízdě namám výhrady. Interiér mi přišel stejný jako 301. Uvnitř jsem si nevšimnul žádné kamery (tedy určitě ne v místech kde je má 301 tak nevím).
Fotky sice mám ale díky bezvadnému připojení (stáhnu cca 2.5GB denně ale uploadnou 100kb obrázek trvá někdy i 3hodiny) je se dávat nebudu.

Na d-12 jsem dneska zahlédla jak 1508 tak 1507, jestli jezdili současně nebo se měnili vozy opravdu nevím.

ad Zmatkář: říkáš 784? Směl bych znát koncepci? Pokud tedy koncepce není "co příjde to smahnem".

ad Zajoncz: rád se dozvím víc o Ekonomičnosti vleku, vždyť je to hovadina.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Nemachruj, když nestojíš pevně v kramflekách. Na pantografu na KT8 určině není TV3, protože tovární označení této výzbroje bylo navíc jiné a já ani netvrdím, že označení u všech typů musí kopírovat typ výzbroje. TV3 je jenom takové obecné vývojové označení. Běžně se říká, že KT8D5, T6A5 a jiné mají TV3, ale v dokumentaci je pro každý typ vozidla označení trochu jiné, pokud se nemýlím.
Jinak PTG pro T2 měly skutečně označení TR 36. Toto značení pochází z dřívější doby, kdy označení některých přístrojů odpovídalo typu výzbroje, pro kterou byly určeny, takže např. brzdiče pro T2 s výzbrojí TR 36 měly označení MB 36, což mluvilo za sebe, ale nějaké LA 11, což je pro T3, to nikomu nic neřekne.
Zpátky ke sběračům. Používání označení KE 13, KE 16, KE 29 je výplodem pár ostravských jednotlivců a je zcela chybné. Toto označení totiž zásadně vychází z provedení sběrací hlavice sběrače. Pletu si mezi sebou KE 13 a KE 16, ale jeden z nich je hlavice s paralelogramem a hliníkovou obloukovou lištou (dříve např. Praha) a ten druhý má taky paralelogram a lištu rovnou grafitovou (dríve např. Brno); oba typy mají lité špičaté hliníkové rohy. Jezdí snad tohle na něčem v Ostravě?????
Ani kačenové sběrače nemají původní sběrací hlavice ČKD, takže už to není typ KE 29.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem 17. hodiny mezi zastávkami Hotelový dům Hlubina a ÚMOb Jih se utvořila kolona několika tramvají. Údajně měla mít jedna tramvaj poruchu (info JPP). Přijel dispečink, po několika minutách odjela tramvaj vlastní silou (evidenční číslo nevím, bylo psí počasí, a tak daleko se mi v dešti a větru jít nechtělo).
Jinak dnes odpoledne na d-12 1508.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Semolina: takže asi jezdili obě (foceno cca v 16:00)
 
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4089
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MayG: Umělecká fotografie.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Boris: to musíme probrat jinde, oba víme že papírově se toto označení užívá, navíc existuje dokument který má hlavičku ČKD. Měl jsem ho v rukou, když jsem nastoupil k nejmenovanému podniku. Bohudík již za tento podnik nekopu-tudíš dokumentaci nemám.
Jinak s TR 36 a TR 37 máš pravdu. A já neřekl, že na kachně je TV 3, ale KE 29
Budeš příští čtvrtek v Martinově?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ni.

Označení KE xx se používá u sběračů výroby ČKD. Sběrače, které ale máme v Ově, jsou všechno překopávky využívající původních koster sběračů ČKD s vlastními nástavbami. Příčinou např. káétřináctkovitosti sběrače je provedení sběrací hlavice. Kostra sběrače je identická s KE 16 (zatímco KE 29 má kratší horní ramena, stahovací kladku a v rámu je aretace), takže dodáme-li na očesaný KE 13 hlavici KE 16, stává se ze sběrače najednou KE 16. Štítek tam ale zůstal KE 13! Pokud i tuto nahradíme držáky vlastní konstrukce s pružicími jednotkami Stemmann nebo Lekov, není to už ani KE 13 ani KE 16. Je tam sice furt ten štítek KE 13, ten ale z pantografu KE 13 nedělá. Jak říkám, značení sběračů tak, jak se v Ově zažilo, je pustý nesmysl.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl mezi KE 13 a KE 16 je ve spodních ramenech, KE 13 má hranaté a jinak uložené čepy v ramenech, Ke 16 má ramena elipsovitého průřezu. Ke 29 má jinou základnu (např. střižné tahla). Horní ramena jsou stejně dlouhé jak u KE 16 tak Ke 29.Horní ramena na KE 13 májí rozpěru přivařenou, zatímco Ke 16 a Ke 29 sešroubovanou.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dada: rozsah provozu na 77 se nemění: To znamená, že linka 77 dnes jezdí s celodenními kursy a ty budou i nadále. Obsluha Průmyslové zóny je pouze ve špičku a i toto zůstane.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.73.181
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:18:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: to mi vysvětli, jak´s tohle dokázal... perfekt!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Pokud se do půlnoci přižene předpokládaný vichr, doufám, že dispečink dá přednost schovat tramvaje do vozoven před riskantním průjezdem po ulicích, zejména v blízkosti stromů.

Vítr v Přívoze už docela fičí, místní vývěsní cedule buď úplně uletěly, nebo jsou skoro v poloze horizontální...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Ani omylem. Sběrač s hranatými rameny je z T2 a není KE 13. Podívej se do výkresů. Já mám v Martinově výkresy KE 13 A KE 16 a obojí je pochopitelně provedení s oválným průřezem ramen a jediný rozdíl je v hlavici. KE 29 má kratší horní ramena a proto při stažení netrčí tolik do špice jako sběrače na T3. Další problém je, že občas se vyráběly horní ramena řezáním z trubek a ne všechny sběrače jsou takové, jaké mají být.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AdamGold napsal:Ad Boris: Označenie KE 13, 16,....je typ pantografu, nie el. vyzbroje., zajímalo od kud je , protože nie ostravsky neznám. Navíc co máš na 681? je to hranaté - je, má to svařované horní ramena - má. Je jiné uchycení horního ramene s dolním - je. Dáš horní rameno s KE 13(svařované)na KE 16 - ne.
Takže v DPO je na 681 KE 13, na střelím 775 je KE 16, na 1508 je KE29.
O označování se bavím jak je to dnes a né když začaly jezdit T3.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz
 
Mám dotaz ohledně pantografu. V OL se vyskytuje několik pantografů, jejichž spodní "V" je vyrobeno z obdélníkových profilů. Může mi někdo napsat, jestli je to nějaká podomácí výroba/oprava poškozených pantografů po nehodě? Nebo se toto vyrábělo sériově? Viz obrázek. Horní "V" je ze zaoblených trubek.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 06:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki no hurá konečně to někoho napadlo ale ja si asi trošičku stejne drbnu.
Můžeš mi prosím říct co má za smysl toto:
linka a-41 odjezd 21:09 linka a-77 odjezd 21:11 linka a-55 odjezd 21:12 a tak se to opakuje celo denně (so+ne) vždy když jede a-55 a pak člověče čekej.
Co hůř pak už nejezdi ani a-48
zaplať panu bohu za to info o přestupu na a-55 ikdyž nebylo by lepší ho realizovat na HkK?
jelikož je to první zastávka kde se ve směru jízdy ty dvě potkají
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 08:58:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki a co takhle celodenní 26,něco se o ní mluvilo na Hranclu.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresáka ignorujte. Sběrač KE 13 je stejného provedení konstrukce jako KE 16 a má spodní ramena svařovaná ze zaoblených lisovaných profilů, horní ramena jsou z trubek spojených přišroubovanými vzpěrami. To znamená, že sběrač KE 13 nemá hranatá spodní ramena, protože v době výroby těchto sběračů označování KE neexistovalo!!! Pokud máte v Olomouci nějaké sběrače s hranatými spodními rameny a horními rameny spojenými přivařenou příčkou s vloženou výztuhou, jedná se o sběrače pocházející z tramvají T2. Těmito sběrači byly později vybaveny i Olomoucké T1 poté, co se jejich původní těžké sběrače brněnského tvaru neosvědčily. Nevím, jak na tom byla ostatní města, ale do Ostravy byly i vozy T3 dodávány několik let se sběrači v provedení T2. A jak už jsem psal, pokud byste našli na takovém sběrači štítek a oloupali z něj barvu, najde tam zřetelně TYP TR 36, protože sběrač byl vyráběn jako součást elektrické výzbroje TR 36 pro tramvaje T2.
Není žádné označování jak je to dnes nebo jak to bylo včera. Označování KE xx je označování ČKD a jestliže jsou sběrače předělané a ten hlavní nositel jejich továrního označení byl už dávno nahrazen něčím konstrukčně úplně jiným, pak toto označení pozbylo významu. Mimochodem, na některých rámech sběračů T3 je KE 13 a na některých KE 16, protože byly dodány původně každý s jinou hlavicí.
Aresák: Viděls někdy hranatý sběrač se štítkem KE 13? A máš snad nějaký takový výkres?
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg: Určitě tam byly v tu chvíli obě kačeny, v 17:00 stála v té koloně mezi HdH - ÚMOb Jih směr centrum 1508.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Boris utíkáš od otázky, Ke 29 na T3 nedáš, proč má jinou základnu? A ty už si zapomněl na své působení v Martinově? Tak si to připomeň (zakázkový list), dokonce jsi se pod to i podepisoval a tady tvrdíš, že to neexsistuje. Jinak když jsem pracoval ,,někde" měl jsem v rukou evidenci pantografů Byla vedena od 90 roku a všude bylo toto označení PTG. Však se zeptej na Porubě pantografářů. A znovu připomínám, že se nebavím o 60 a 70 letech.
Najeď si v práci v PC do skladu a hledej PTG. Co tam asi najdeš? A když řekneš zámečníkovi ať jde do skladu pro TR 37, aby ti nedonesl zrychl.

Označení v DPO: KE 16 - ST 2 H 40, PTG - tlumiče stemmann, 2 uhlíkové lišty 40 mm široké. toto je PTG třeba na 747.

Výkres nemám nekradl jsem je.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle "údaje" v zakázkových listech jsem ignoroval, protože jsem dobře znal jejich "váhu". Netvrdím, že nic neexistuje. O zakázkových listech až dosud nebyla řeč, takže jsem jejich existenci popřít ani nemohl. Řeč byla jenom o "papírech", což nikomu nic neříká.
ST 2 H 40 je interní označování využívající zkratek podstatných údajů, ale nejde o typové označení sběrače, je to jenom krátký popis sběrací hlavice, který byl u DPO zaveden pro evidenci jednotlivých vozů, protože jednu dobu bylo mnoho druhů sběracích hlavic. Ten, kdo to zavedl, udělal pěknou kravinu, zřejmě proto, protože nevěděl, že KE 16 nemá co dělat s konstrukcí sběrače, ale že jde o rozlišovací znak tovární hlavice ČKD. Když KE 16, tak má jednolištu s paralelogramem a nemůže mít tudíž 2 lišty Hoffmann. Je to asi jako červená tramvaj se zeleným nátěrem. Totální blbost. Naposledy říkám, že ať bylo tohle označování zavedeno kýmkoliv a kdykoliv, je zcela nesmyslné a nehodlám tímhle dál zaplevelovat tuhle diskusi. Jestli to cheš dál řešit, tak po mailu, ale asi to bude ztráta času, protože všechno podstatné už jsem jasně řekl.
Mimochodem, na některých sběračích určitě najdeš štítek KE 13 a nebudou mít hranatá ramena, tak mi to, prosím, vysvětli.

(Příspěvek byl editován uživatelem boris.)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musim souhlasit s Borisem...oznacovani pantografu dle CKD rozlisovalo predevsim hlavici...napr bratislavske T6 mely naprosto shodne sberace jen nektere jednolistove - KE27 a druhe dvoulistove - KE29...tzn. ze pokud na sberaci vymenim hlavici oznaceni pozbyva sveho smyslu...

Ja bych to resil jednoduse tak ze v ostrave se pouzivaji nuzkove pantografy dvou zakladnich typu KE13/16 (T3,K2) a KE29(KT8) s tim ze neni presne jejich oznaceni tot vse...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně někdo normální!
Vzhledem k tomu, že všechny sběrače jsou ale nějak předělané a typové označení ČKD už takřka pozbylo významu, je možná praktičtější sběrače označovat poněkud volněji, a to ČKD T3, ČKD KT8 a pod. Není to sice správné, ale je to srozumitelné a hlavně to není úplný logický nesmysl. Alternativně je možno použít původní označení s doplněním veškerých změn oproti továrnímu provedení, což může být na několik řádků.
Ještě dotaz. Jaké označení má sběrač T3 s takovými těmi obrovskými rohy zahnutými dovnitř?

(Příspěvek byl editován uživatelem boris.)
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris já budu zpívat píseň, kterou mě v DPO naučili, je to logické, má to smysl.ČKD je minulost a štítků na pantografech je málo.A když je to tak nesmyslené proč to používá DP s 300 tramvajemi a zaměstnanci tomu rozumí.

Jo a já celou dobu připomínám, že se nebavím o označování ČKD, ale označování výrobku ČKD v DP.

Ještě jednou a naposled:nedostaneš na hranaté spodní ramena(KE 13) horní ramena z elipsovitých dolních ramen(KE 16) a naopak. KE 29 má stejné horní ramena jako KE 16 (elipsovitý),spodní ramena jsou také stejné, ale hřídel(trubka) co je spojuje má jiné uchycení střižných táhel (na Ke 29 2 Ks, Ke 13,16 1 kus), a samozřejmě pružin. Mimo to jsou i základny rozdílné.

A stejně bavíme se o ničem za chvíli KE 29 v Ostravě nebude KE 13 je na barborce, 681 a možná na něčem v přístřešku.
 
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke 13
  KE 16
  porovnejte sami
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aresák: A když je to tak nesmyslené proč to používá DP s 300 tramvajemi a zaměstnanci tomu rozumí.
To že se výrok používá a rozumí tomu spousta lidí ještě vůbec neznamená že je výrok pravdivý. Například když řeknu "Dneska jsem jel kachnou" tak mi všichni zde diskutující porozumí a přesto se nedomnívám že si někdo pomyslí že jsem se vezl dneska na kachně.
Aneb, když budeš bílé říkat černá, černou se nestane.

Jinak Vaši diskusi se zájmem čtu ač se v ní moc nevyznám. Jen si ujasněte oficiální pojmy od pojmů které byly zvoleny pro orientaci v DPO :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši jestli Vám teda do toho můžu vstoupit, tak bych Vám doporučil kouknout se tady na stránku výrobce a pak se ušetříte to zbytečný tlachání. KE13,16,23 a další jsou regulerní typová čísla pantografů a TR37 je typové číslo výzbroje, takže prosím nezaměňovat ! Podstatná část pražské flotily tramvají používá typ KE13A/23A, který je na stránkách vyobrazen.
Takže jak já to vidim, pravdu má spíš Aresák..
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 15:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz ke kačenám:
V dílnách: 1501, 1509, 1513
Nerekonstruované, stále v provozu: 1507, 1508, 1515
Chápu to správně?
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden důkaz a nepochází z dob ČKD. Tyto štítky mají tito zcela nový krasavci...
 
 
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na té druhé fotce je podle ostravského značení KE 16 KO 2 H 60
Zmatkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čaute páni 775 fiktivní fota z neexistujcí vozovny,které nikdo nepořídil
 
  jinak kačeny 01,09,15 jezdí ze ztaru tvářu
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ty pantografy nejsou nové, jsou pouze přestříkané. Tedy štítek je nalepený na starý bígl.
Jinak podle značení na stránkách Alfa union to jsou 13 A, ale rozlišují pouze hlavici-tím chci říct, že KE 13 A má úplně jinou konstrukci základny než KE 29 A. A zpět - Mě zajímá jak se teda označuje ten s hranatými spodními rameny ( + horní ramena která na jiný než hranatý bígl nedám). Díky a prosím jestli nemáte někdo fotky základny ptg z KT 8, T 6 (KE 29)
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten s hranatými spodními rameny je prý TR 36 - ukládám si to a tím končím s diskusí na téma KE. Je v tom prostě bordel.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Tak jo, odhalil jsi mě...
Ten štítek je z úplně novýho KE13A a to hejno na druhý fotce jsou už použitý a přestříkaný. Popravdě zas takovej problém poznat to, to nebyl, nový nemaj nalakovaný pružiny a šrouby.
V tom ostatnim ti nepomůžu...

Edit: Zmatek v tom vcelku je, jako TR36 (nebo 37) se u nás dlouho označoval bočník OT11...

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Silesia: časy jsou dle požadavků, ikdyž tak blbě, takto byly požadovány

ad aaaa: na anonymy nereaguji
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jo ale z logického hlediska je to pěkná pitomost nemyslíš?
Když to tak vezměš kdo normální pojede spojem a-55 když:
z Výškovic do Hrabůvky tě za tutéž dobu hodí a-41 jedoucí takřka shodně (v časové relaci)
pak vyvstává otázka že z logického úsudku mi a-55
použijí jen cestujicí z úseku Polní - Bělský les, přičemž na Intersparu je možný přestup.
Cestujicí v relaci HBL- Mitrovice použijí v tutéž chvíli jedoucí spojení a-77,35 ikdyž z přestupem.
Což značí že v úseku HBL-Miutrovice jede bus takřka prázdný a ne jednou se mi povedlo mít bus pro sebe (nádherný to pocit), když si vezmete že úsek HBL-HkK je v prostřed trasy.
Vim že s tím nic asi udělat nejde ale je to jen námět k zamyšlení neb když se ještě dneska někdo zeptá jestli opravdu a-55 jede do Výškovic a kudy nebo naopak zda pokračuje do Hrabové asi je někde chyba.
Tahle linka prostě zatím lidem do hlavy nevlezla.
Ale posílit a-59 by to chtělo alespoň spoj v 17:22 od HBL do Polanky by bodl.

No třeba se starostové domluví i mezi sebou a zíjstí, že by si tak mohli pomoct víc.
(mmch myslel jsem že obce můžou navrhnout jen interval a ne přímo čas.)




edit
Takový poslední návrh (hm spíš výkřik do tmy)
co takhle to zrealizovat takto:
a-55 Výškovice- Polní - Stará Bělá Kostel - Stará bělá střed - - Husův Sbor - Dubina Interspar- Bl-HBL-HkK- Hrabová Tesco - Stará bělá Střed -U lípy - Hraničky
(a byl by klid mohla by se s klidem zrušit a-35,a-59 a a-55 by se posílila na interval 30/60/30/60)
ha a ted se do mě pustíte ale já říkal že je to výkřik do tmy

(Příspěvek byl editován uživatelem silesia.)
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Silesia: Zkus to poslat na ÚmobJih, obv. úřady Nové Bělé, KODIS.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gakon: myslíš, že by to tam někdo čet?
a kdyby jo uvidí to nějaký inteligent, který provede něco ve stylu jako že z d-6 udělá zastávkovou linku (pokud se nepletu prý ten požadavek vyšel právě z úmob jihu)
ale co zkusím to.
Pak ti aspoň povím co mi pověděli chytří lidé.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem 19 hodin se stala menší dopravní nehoda na rondelu u Josefa Kotase. Střetla se souprava porubských T3 R.P. (ev.č. ?) s menší dodávkou. U soupravy je malé poškození předních plent. Po přijetí dispečinku souprava odjela na smyčku (asi Dubina) jako služební jízda.
Wany...Wany...Wany...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1313: souprava byla xxx+1010, a neodjížděla jako služební jízda ale jako d-17 ovšem nikde nestála :-) alespoň jsem zrovna přicházel k zastávce :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Tím že nikde nestála tak jsem to bral jako služebku.
Wany...Wany...Wany...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, dnes také byla na d-4 1315+302. Svezení 302kou je o poznání lepší, než 301kou. Jsem zvědav, jestli se to časem zhorší, či nikoliv. Možná si dovolím kacířskou hlášku, ale jelo to na "zkušební" trati (NVV-Svinov) podstatně klidněji=lépe, než běžné T6 a mnohé T3... Kde je zakopán čokl? A v rámci změn už 2. vlek má koncová (a jak jsou na tom přední?) světla z LEDek, je to lépe vídět, když je na brzdě, ale pouhé svícení mi přijde slabší, než u běžné žárovky... A prvé dveře vleku by potřebovaly seštelovat, mají fugu... Viz. přílohy.
 
 
 

...a kdo se na fotografii dopustil (a jakého) přestupku (nápověda: ani jedno z vozidel nestojí)?
 
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Ad Norton: Řekl bych, že řidič na 13/402 jedoucí s vozem 710 do smyčky Hulváky, aniž dával znamení o změně směru jízdy do výhybky doprava. Čímž mu souběžně jedoucí IGK nemuselo dát přednost v jízdě jako tramvaji souběžně jedoucí, která ve směru jízdy odbočuje doprava.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki: No, vycházím-li hypoteticky ze základu, že Norton avizoval přestupek, pak v zásadě předpokládám, že neupozorňoval na to, že se řidič 13/402 plně nevěnoval řízení - natočený doprava sice je, ale jinou osobu ve voze nevidím. Tzn. spíše kontroloval souběžně jedoucí IGK...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: tvůj výklad je sice zcela přesný, ale nebylo zrovna světlo ve fázi zhasnuto?? Nebo opravdu nesvítilo?? Já to umím z autoškoly jen takto ...
 
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4095
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jedno tušení, ale psát ho nebudu.
Haki: Četl sis mail?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nečetl .... nic mi ještě nepřišlo.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: přesně tak, řidič blikal a zvonil jako divý a ještě mu tam stihly tři auta projet, než se mu podařilo odbočit. Vyfoceno ve chvíli, kdy žárovka zhasínala (porovnej rozdíl mezi pravým a levým blinkrem)... A to je (nejen zde) denně
A dnes jsem byl na této zastávce (Hulváky) za poslední 3 měsíce už po 16. málem přejet řidičem, který se řadí mezi ty, co ignorují lidi nastupující a vystupující z vozidla. Dokonce včera jeden dělal docela nepublikovatelné posunky a ještě na lidi troubil, co že mu tam překážejí, že... (beru v úvahu jen ty případy, kdy tramvaj stojí a otevírá/má otevřeny dveře - ignoruji, když se lidi jako stádo tlačí k tramvaji, když ta se teprve blíží z dáli).

A tak mám dotaz na znalce: mám si nosit s sebou v těchto končinách v igelitce cihlu a takovéto usměrňovat tím, že mu tou igelitkou s ostře broušenou cihlou lupnu po jejich plechové obludě (vystupuji, projíždí, "leknu se" a uskočím, ale "upustím" tašku a jak na potvoru v ní je cihla a auto to dostalo do plechů/skla...)?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: Porušuješ základní pravidlo detektivky. V příběhu se nesmí při rozuzlení, kdo je vrahem, autor odkazovat na skutečnost, která nevyplývá z děje nebo ze souvislostí bez pochyby z příběhu patrných...

Tramvaj má nakročeno do výhybky. Na obrázku nebliká. Logicky vzato, IGK neporušilo předpis.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě si neodpustím otázku: od kdy má LF3 (1401) v prostředním článku sedadla (2*2 ks?) otočená kolmo na směr jízdy? Od původna ne-e...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď na dotaz pro znalce - klidně. Klidně a s čistým svědomím bych jim s tou cihlou lupnul a nejednou. Anebo vybavit tramvaj radlicí.....
V Brně máme podobné dopravní situace, například křižovatku Křížová x Václavská, kdy šaliny jedoucí do tohoto směru kříží trasu vozidel jedoucích na Mendlovo náměstí dál po Křížové ve dvou pruzích (../54342/111930.html"../../clipart/cunik.gif" border=0>
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem... Čistě hypotelegraficky...

Představme si situaci, kdy auto jede po ulici souběžně s tramvají. Oba vozy jedou 40-50 kmph, takže jde skutečně o souběžnou jízdu... Blíží se ke smyčce Hulváky, čumák vedle čumáku...

Řidič IGK upřeně sleduje silnici před sebou, protože se blíží ke kopci, kde intuitivně, vědom si malé křižovatky, sleduje, kdo mu zkříží cestu. Oba zpomalí. Řidič tramvaje proto, že bude přehazovat výhybku, řidič IGK, protože pozoruje stav křižovatky... Čímž si nevšimne, že tramvaj jedoucí vedle něj už bliká... Na blinkr tramvaje se díváme bohužel většinou jen tehdy, dojíždíme-li ji zezadu...

Až sem bych se zachoval stejně jako idič IGK. Jenže... Jenže já vím, že když se ke smyčce Hulváky blíží v pracovní den sólo, které má vzadu d-9, že je to ve skutečnosti d-13, která se bude točit. Být v tom autě můj otec, který o způsobu nájezdu d-13, která z Hulvák jede na Hranec jako d-9, nemá šajn, vsadím 99:1, že jako rodilý ostravák s 40 lety praxe s řízením IGK tramvaji v takovém okamžiku přednost nedá... Jako ostravák totiž ví, že na smyčce Hulváky se žádná pravidelná linka netočí...

Řešení: Před nájezdem do smyčky Hulváky dát na vozovku bílý trojúhelník jako vodorovnou značku s upozorněním: "Pozor, TRAM!".
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: nebo pěkně naprudko semafor, pokud je vyhýbka přehozená do smyčky tak červenou pro IGK. Pak tramvaj najede na kontakt a vyhybka se přehodí zpátky (nějak jak je to s vyhybkou na d-5 na Vřesinské) :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, ale jelikož má v takových situacích přednost šalina, a vidím-li křížení tratě odbočující ze souběžné trati podél komunikace, po které zrovna jedu, tak si minimálně hlídám, jestli vedle mě šalina nejede a NECHCE právě odbočit. Ale jak se chovají někteří řidiči víme, prostě nečekáme a vlítneme do cesty šalině a tím pádem několika desítkám tun....tohle je s prominutím tupost!
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 23:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem tu o těch sběračích nechtěl psát, ale píšu poslední příspěvek jako stručné shrnutí.

Sběrač s hranatými rameny (pro T2) má označení TR 36 (nikoliv KE 13). Podobně má označení např. zrychlovač pro T2, pojistková deska malého napětí, řadič, bočník TM nebo stykačové skříě. Vše má označení TR 36 a většinou ještě za lomítkem číslo série (např. TR36/3, TR36/IIIA a podobně). Neoznačuje to výslovně typ přístroje, ale příslušnost k výzbroji typu TR 36. To se později během výroby T3 změnilo, takže každý výrobek označený štítkem už měl svůj zcela vlastní typ nijak se neodkazující na typ výzbroje, např. bočník OT 11, brzdič LA 11, sběrač KE 13 nebo KE 16 nebo jiný.

Teď jsme u sběračů. Takže viz (nepřiložený) katalog/výkres ČKD, sběrač KE 13 je sběrač běžně dodávaný na T3 s obloukovou hliníkovou jednolištou vedenou pomocí nůžek a paralelogramu (dříve hojně rozšířený v Praze), KE 16 (nebo KE 16 A ?) je prakticky shodný, ale jednolišta je rovná uhlíková (dříve Brno). Jestli tomu správně rozumím, KE 13 A je sběrač na T3 se dvěma uhlíkovými lištami s vypružením pomocí čtyř soudkových pružin, což se nějakou dobu používalo i v Ostravě, ale ne na všech T3 a bylo to později vytlačeno konstrukcí s prvky Stemmann. A ještě zpět ke KE 13 a KE 16! Sběrače vyskytující se na vozech T3 v Ostravě mají štítky KE 13 i KE 16, protože byly výrobcem dodávány s oběma druhy jednolišt, ovšem na našich T3 tak nikdy nejezdily, protože ihned po dodání byly tovární lišty demontovány a nahrazeny ostravským provedením (plochá rovná uhlíková lišta s plechovými rohy) zaváděným postupně od roku 1971. Toto řešení nebylo výrobcem nikdy zahrnuto do výrobního programu, takže ostravské sběrače na T3 vlastně továrnímu značení ČKD nepodléhají a pokud někdo použije některý z typů ČKD pro označení, je toto označení zcela klamavé. Kromě toho mají ostravské sběrače střižná táhla, což taky konstrukce ČKD neobsahuje. A jak jsem si všiml, tak některé pražské pantografy mají, podobně jako několik vzácných exemplářů v Ostravě (vím, okopírovali jsme to zkušebně od Prahy), provedenu úpravu hlavních pružin doplněním vačkových ploch a válečkových řetězů, čímž je upravena přítlačná charakteristika. V Ostravě byla provedena ještě i jiná úprava mající podobný účel, toto však již bylo z většiny sběračů odstraněno.

Pokud jde o ostravskou Barborku, tak ta má sběrač z vozu T2, horní ramena mají uřezané horní klouby a na koncích trubek jsou nasazené hliníkové klouby z novějších sběračů ČKD; hlavice je jednolištová uhlíková šířky 60 mm s uchycením soustavy Koráb (vedení ve svislé poloze pomocí nůžek vlastní konstrukce na jedné straně sběrače). Jestli někdo chce tvrdit, že tohle je sběrač KE 13, ať se na mě nezlobí, ale... z KE 13 to má jenom ty horní hliníkové klouby.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 02:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako:

No nevím, ale přijde mi, že většina řidičů nerada jede (dlouhodoběji) podél něčeho velkého, jako třeba tramvaj, takže buď přibrzdí, aby ji měl před sebou, nebo spíše přidá, aby se dostal před ni. Tak mi ten scénář souběžné jízdy přijde problematický.

No, a pak když už přece, tak by měl v dané situaci jistě zpomalit i tramvaják, protože napálit to do někoho, o kom vím, i když mám přednost (nebo proto, že mám přednost), jesti s prominutím zhovadilost bez ohledu na to, jak moc kdo kterému způsobu dopravy holduje a fandí.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 07:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo si chcete otestovat 302ku, tak dnes na d-8, pokud mě zrak neklamal...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je tramvaj i auto opravdu vedle sebe, tak by mohl mít tramvaják trochu soudnosti a uznat, že jeho blinkr nemusí být šoférem osobáku vidět, navíc když jde o takřka nepoužívanou smyčku
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvíli si to švihala od vozovny Poruba směrem na Martinov nesourodá "souprava" 8201+747.

Nevíte alespoň příblížný časový harmonogram a směr pouti té plánované Jízdy zajímavých vozidel KPMHD ?
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Vtobola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 09:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se divím že ještě nikdo nevymyslel malou větrnou elekrárnu na pantografu nebo na střeše.vyrobylo by nse trochu energie
text/htmlnázorná ukázka
nnn.htm (12.5 k)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace