K-report
 

Archiv do 21.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 21.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 12:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: To jsou zase cenné informace a zajímavé zážitky. Jseš prostě taková legenda. Já si opravdu vážím, že nám tady takhle píšeš informace

Ještě otázka na ty KT8. Proč se později nasazovaly především na linku 7 o špičky? A ještě dotaz, byl někde nějaký problém s průjezdným profilem nebo míjením?

Ty pražské modernizace KT8 jsou velkolepé. Vypadají moc pěkně.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 18:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase pár zpráv. Včera jsem se opět svezl kloubovým Manem. Tuším ev. č. 48. Druhý jsem neviděl. Pochopitelně na lince 30 mino nízkopodlažní pořadí.
Musím konstatovat, že můj "první pohled" byl asi s tím místem nějaký zkreslený. Místa je tam docela dost. Sedět se na těch čtyřkách za kloubem dá. Jen ty bedny pod prvníma dvojkama za kloubem už jsou dost okopaný.
Jinak svezení opravdu příjemné. Proti první jízdě si i ostatní lidé autobus pochvalovali. Nicméně si stále myslím, že někde by sedadla snesla jiné uspořádání, ale budiž.
Přesednutí do kloubáku 54 byl opravdu velký rozdíl!

Už jsou vylepené nové jízdní řády vzhledem k nezajíždění některých linek k Chemopetrolu. Nicméně pěkné provedení odolávající počasí nahradil obyčejně lepidlem přilepený papír

Vzhledem k tomu zkrácení linek. Může mi někdo z DP zde říct, zda je opravdu pravda, že jízdenky z busu na tramvaj neplatí? Že tedy cestující musí zaplatit linkové jízdné v buse, a pak dvoupásmovou jízdenku v tramvaji. Ono by totiž přestupování nevadilo, kdyby linka do Lomu (odkud byl snad odjakživa přímí spoj do Chemopetrolu) byla integrována do městského systému. Délkou by odpovídala. Takhle došlo k výraznému zdražení jízdného. Ze 14 Kč na 24 Kč. Dotčení cestující totiž nemuseli mít čipové karty.
Ptám se, co s tím DP hodlá dělat, pokud skutečně cestující musí mít jízdenku zvlášť na bus a tramvaj? Jen upozorňuji touto formou, pokud DP, města nebo kraj nepřijde s výhledem nebo okamžitým zaintegrovaním linky do Lomu do systému MHD, pokráčování na busouvou nebo dvoupásmovou jízdenku v celé trase nebo jiným přijatelným řešením, dám celý problém do tisku!!
Neházím vinu na DP, dělají co kraj chce. Aby si to nikdo nevysvětlil špatně. Ale DP by řešení hledat měl!
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 20:44:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Nechtěl bys toho nějak moc?. Při nástupu v Lomu by to určitě nějak šlo, ale při nástupu do tramvaje ti nikdo lístek do Lomu neprodá.

Dříve se mluvilo, že by cestující měl na čipové kartě předvolenou nějakou trasu. Ale zatím nic. Pokud s tím DP nic neudělá, tak velká část lidí přejde do aut . Nebo zkusí jet bez lístku mezi nádražím v Litvínově a CHZ.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 22:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134: Ne ne, já nechci moc, já chci řešení odpovídající 21. století, moderním trendům a výhody jednoho přepravce!
Jaké naleznou řešení je mi celkem jedno. Nejlepší by jistě bylo zaintegrování linek do Lomu a Louky-Mar. Radčic do systému MHD. Do Lomu třeba linka 8 (současnou linku 8 by nahrazovala a ušetřila významně kilometry při lepším obsluze většího území). Louce a Radčicím by zaintegrování také pomohlo.

Neznám detaily systému, ale určitě by pod nějakým kódem šlo centrální zařízení u řidiče naprogramovat na prodej jízdenek do předem určených stanic. Nejen do Lomu, ale i třeba do hor!

Ono nic nejde samo a jednoduše. Ale VHD se musí určitými kroky podporovat. Tohle řešení, tedy oné zkácení linek, je pravý opak.

Z Lomu se dá dostat přímo linkou z Teplic k Chemopetrolu. Ta je zatím nezkrácená a jezdí ji DP Chomutov. Je problém, že pokud někdo dělá do půl třetí, tak od Chemičky ani linka do Teplic nejede (myslím linka v půl čtvrtý). Tam to vykrýval spoj do Lomu před půl čtvrtou. Navíc spoje do Lomu nereší Radčice a Louku.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 08:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

uz sem videl v LN dve C 934 v unifik náteru ev c 28, 29
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass: Proč byly KT-8 nasazovány na trať č.7,tak to přesně nevím,ale domnívám se,že šlo zřejmě o nařízení úseku vedení dopravy.Oni si totiž pomocí pojízdných dispečerů dělají průzkumy o pohybu cestujících a předkládají je na poradách,kde se vyhodnocují a přijímají opatření. Dílna v tom prsty určitě nemá,ti dostávají pokyny jen co se týká vypravování sólo vozů nebo souprav na dané kurzy nebo šejdry.
Co se týká vyhýbání se vozů,tak do dnes je problém jen u výjezdu z vozovny Most. Na křížení v oblouku (konečná linky č.4 u DP) když vyjíždí tramvaj z vozovny a projíždí v protisměru tramvaj do Velebudic,tak tam se o sebe škrtají levá zpětná zrcátka.Jinak žádné omezení co se týká jízdního profilu nikde není a nebylo.U kolejových křížení a zbýhajících se kolejí,jsou na zemi betonové označníky,které ti "řikají",že tady je bezpečná vzdálenost k zastavení,aby nedošlo ke srážce.

A teď něco úsměvného,jako zaměstnanci a rodinný příslušníci máme volnou čipovku na MHD,ale na linky.. provozované naším mateřským podnikem NEPLATÍ...!!! Takže si jízdné musíme platit v plné výši...
V Litvínově jsou kolegové autobusáci co mají chalupy na Brandově... jeden den tam odvezou cestující a na druhy den tam jedou na chalupu jako normální platící cestující......
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 11:21:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

C 934: to je rychlost!!!! Ještě minulý čtvrtek byla jedna 934 na dílně, v novém laku, ale ještě nepojízdná.

Vladass: myslel jsem to ironicky. Netuším, do jaké oblasti je přidělena linka Záluží-Teplice. Pokud je součástí obl. Bílinsko (jede přes Duchcov), tak ji bude od března 2007 jezdit náš DP. Pokud je zahrnuta do obl. Litvínovsko, tak tam teprve proběhne soutěž na nového dopravce.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: To byl opravdu fofr. Myslím, že cestující budou rádi. Jsou to na naše poměry velmi dobré vozy, přestože nejsou nové.

134: Já jsem to ironicky pochopil Já právě taky nevím, kam je ta linka přidělena. Je to linka Teplice-Dubí-Pozorka-Osek-Lom-Litvínov-některé spoje Chemopetrol. K Chemopetrolu tzv. směnařské spoje. Jezdí to DP Chomutov, stejně tak linky do Ústí z Litvínova. Netuším, kam tu linku zařadit. Ta může patřit Teplicku, Litvínovsku. Vozy na ní ale DPÚK vypravoval z Teplic. Pro dopravu na Litvínovsku by bylo klíčové, aby jí DP MaL za každou cenu získal.

Ibar: Dispečeři. To je také zajímavá věc. Něco jako pojídzná pěchota
To je zajímavé, že KT8, které mají nářočnější průjezdný profil, neměly žádné omezení. To v jiných městech nebývalo.

S těmi čipovkami. Co na to říct. Možná v tom může mít prsty kraj. Těžko říct.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 17:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konecne se mi podarilo udelat nakou fotku:

 
 
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 20:42:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je dávají na nově získanou linku do Panenského Týnce, resp. Žerotína. Cestující to určitě přivítali pozitivně. SADO tam jezdil se šroty.
 
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 14:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty C934 jsou pěkný, akorát ty zadní dekly na stranách mohli stříknout žlutě v jedný linii se spodním pruhem.
Jo a DP bude s nimi jezdit stále pod pražskými RZ?
Jaký evid. čísla budou mít ostatní C934? Že by 27 a níže?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 23:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Pěkný fotky.

134: Tak to je velká změna.
Jak je to vůbec s těmi linkami? Litvínovsko kromě hor už má tedy dopravce vybraný. Mostecko také. O co se tedy v okolí Mostu a Litvínova ještě hraje? O jaké linky?

Dle tisku, na Bílinksu jezdí DP od března.

Slayer: Jo jo, ty deklíky jsou jedle nalakovaný. Mám takovej dojem, že kloubová 54 to má taky tak. Takhle je to jednodušší. Hold, je to o přístupu lidí.
Čísla těžko říct, jak budou pokračovat. Ono asi podle toho, kde je místo. V DP v tom evidentně nikdy nějakej systém moc neměli. Nevidím na tom, ale nic špatného.

Jsem zvědav, kdy konečně město udělá ty bezbariérové zastávky! Nakecalo se o tom už dost.
Jinak je pěkné, že na některých zastávkách je v zálivech místo živičného povrchu žulová kostka. Možná by bylo dobré jít se podívat do Teplic, ono betonová dlažbě je také dobrá věc. Hold chce to se inspirovat postupy a zkušenostmi jiných!!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 02:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase něco pro zasmání a zamyšlení

Pojďme se projeď po virtuální trati z Mostu do Litvínova.
Nasedáme do modernizované částečně nízkopodlažní obousměrné tramvaje KT8, na každé straně čtvery dveře, kapacita 62 sedadel, na kombinované úvraťové a klasické konečné Most-Interspar. Tato poměrně velká konečná se nachází vedle obchodního komplexu Intersparu s přímým dosahem vchodu. Sedáme si a tramvaj odjíždí. Přejíždíme silnici a stavíme na zastávce Velebudice. Odtud začíná zatravněná odhlučněná trať. Další zastávkou je zastávka Věžové domy. Pak po splítce překonáváme kruhový objezd u Kahanu a stavíme na kapacitní zastávce U Kahanu. Další zastávkou je zastávka 14. ZŠ. Za touto zastávkou se traď větví. My pokračujem doleva a překonáváme ulici Višňovou. (Další větev vede dolů k nádraží. Linka 2 jezdí na nové trase Interspar-nádraží-DP-Velebudice průmyslová zóna. Zrušení původní tratě do Velebudic a nová trať od Severografie do vnitřních Velebudic zajistila přímou obsluhu průmyslové zóny.) Po překonání ulice Višňová staví náš spoj na zastávce Sídliště. Odtud překonáváme ulici Jana Palacha. Podle ní po otevřeném "vlakovém" svršku pokračujem do zastávky Speciální škola. Dále pokračujeme podle této ulice až ke křižovatce této ulice s ulicemi J.Průchy a J. z Poděbrad. Zde díky preferenci tramvají projíždíme světelnou křižovatku a za ní stavíme na zastávce Dům peněžnictví. Zde už opět jedeme po zatravněném tělese. Podle nákupního komplexu vedle prvního náměstí dojíždíme na křižovatku na třídě Budovatelů. Odbočujeme doprava a stavíme na přestupním uzlu Obchodní centrum. Další naše jízda vede k Prioru po společném tělese pro autobusy i tramvaje. Od Prioru odbočujeme doleva. Jedeme po pravé straně opravené ulice Josefa Skupy. Stavíme na zastávce J.Skupy. Dále pokračujeme stejným směrem, překonáváme okraj kruhového objezdu u Luny. Dále naše jízda drží stále stejný směr a po okraji ulice Slovenského Národního Povstání. Naše další zastávka je zastávka Pod Nemocnicí. Odtud k nemocnici přes rekonstruovaný park vedou pojízdné schody a výtaky pro vozíčkáře k nemocnici. Investor i projektanti si dobře spočítali, že je to levnější řešení než stavět složitou tramvajovou trať k nemocnici. Jedeme stále podle stejné ulice. Dojíždíme do zastávky Pod Reslem. Je to i konečná linky Interspar-Pod Reslem. Díky spojovací koleji a obousměrným vozům není nutná smyčka. Jsou zde nasazovány obousměrná Varia LF2(dvojvany). Zastávka Pro Reslem je se společným ostrovním nástupištěm pro oba směry. Po stejné straně ulice pokračujeme až před zastávku Autodrom. Tady přejíždíme silnici na druhou stranu. Celou dobu jsem jeli po odhlučněné trati z důvodů snížení hluku a neobtěžování obyvatel. Ostrovní obousměrná zastávka Autodorm je na znamení. Přejezd silnice na druhou stranu je díky semaforům a preferenci tramvají bezpečné a plynulé. Dále už pokračujeme po otevřeném železničním tělese. Po naší pravé straně je odhlučňovací stěna. Další zastávko je Souš-Tvrzova, opět na znamení. Další je Souš-Národního odboje a další je Souš-Finské domky. Obě jsou také na znamení. Kolem tratě je pěkný výhled do zalesněné plochy. Kolem tratě je vidět snaha o nízkou hlučnost. Jsou vidět protihlukové stěny. Další zastávkou je opět obousměrná, Souš-Matylda. Je také na znamení. Odtud se po násepu levým a následně pravým obloukem dostává trať na přemostění silnice a železnice. Trať dále pokračuje na krátkém násepu a překonává železnici. Následně táhlým obloukem nedaleko břehu řeky Bíliny lemuje silnici do Litvínova. V oblouku se nachází zastávka U nádraží ČD. Odtud je lávka přes řeku a podchod pod silnicí do dané lokality. Na svou původní trasu se traď dostává až před zastávkou Cesta do Kopist. Tady traď překonává řeku a podjíždí čtyřprudovou silnici. Kvůli velkému provozu a fregventovanému kruhovému objezdu je zastávka Cesta do Kopist pod úrovní vozvoky a opět s ostrůvkem pro oba směry. Až za touto křižovatkou vyjíždíme do normální úrovně. Trať v tomto úseku až do zastákvy Petrochemie je v původním provedení, pouze oddělena svodidly od vozvoky. Pouze už není smyčka Chemopetrol. Je tam jedna odstavná kolej a křížení. Vznikla tam tak úvraťová konečná v případě výluk. Od zastávky Petrochemie jedeme v původní stopě až k původní zastávce Doly Hlubina. Po přejezdu silnice je nová zastávka Doly Hlubina. Opět s centrálním ostrůvkem pro oba směry. Zastávka je už ve směru od silnice. Odtud jedeme mírným klesáním a přimkneme se k železniční trati. Tramvajová trať zde tvoří společný koridor se železnicí. Takto pokračujeme přes zastávku Litvínov-Báňské stavby podle přeložky železnice až do Litvínova nádraží. Silniční obchvat Litvínova překonáváme po mostě a máme zajímavý výhled na dopravní dění na novém kruhovém objezdu před vjezdem automobilové dopravy do Litvínova. Stavíme na Nádraží v Litvínově. První dvě koleje patří tramvajím. V našem směru je nástupiště společné s vlaky, které staví na jeho druhé straně. Budova ČD slouží jako společné zázemí cestujícím DP i ČD. Za průchozí čekárnou jsou nové zastávky autobusového nádraží v Litvínově. Odtud jedeme mírným obloukem ke křížení u DP v Litvínově. Podle tramvajové tratě vedou v tomto místě i železniční koleje. Za křížením u DP stavíme na zastávce DP Litvínov. Naše společná cesta se železničními kolejemi končí kousek odtud. Zde vlaky mají konečnou. My ale jedeme dál po nově opavené trati k Prioru. Odtud pokračujeme po tradiční trati až před konečnou Citadela. Ještě před ní, u křížení s ulicí Jedličkova stavíme na zastávce Jedličkova. Odtud po prudkém stoupání stavíme na zastávce Citadela. Leží naproti nástupní stejnojmené zastávky. Odtud odjíždíme po jednokolejné trati podle ulice Podkrušnohorská ke Koldůmu. Na cestě nás čeká zastávka Sportovní škola, která je společná i pro busy ve směru ke Koldůmu. Odtud odjíždíme do konečné Koldům. Přestože zde je vždy jen jeden vůz, je tu i druhá kolej. Nástupiště je řešeno středově pro obě koleje. Zde vystupujem a zde také naše cesta končí. Citadela už není konečnou, přestože tady jednokolejná smyčka zůstala zachována.

Tramvajová doprava tak obsluhuje mnohem větší území. Spojuje nově rekreační oblast kolem jezera Matylda. Obsluhuje i autodrom a má velký podíl na dopravní obsluze i v Mostě, kde díky prokladům obsluhuje trasu Nemocnice-Interspar. Díky novému vedení je i bezpečnější a zmizelo mnoho nebezpečných úseků kolem meziměstské silnice.

Jenom aby si to nikdo špatně nevysvětlil. Nezbláznil jsem se. Dokonce si rámcově dokážu vyčíslit, co by to stálo, a co by to všechno obnášelo. Jen jsem potřeboval trochu vypnout a myslet na něco jiného
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 15:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass: ty se nudíš co? :-) Podle MS Deníku se můžeš přijít v červnu podívat na svůj sen, Vario LF2 :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 19:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Právě že nenudím. Podívej se, kdy jsem to vkládal. Měl už jsem toho dost a potřeboval jsem přepnout, abych mohl jít spát.

Dvouwana se uvidí. Ono je to stejně jedno, tady se to těžko chytne. Ono je otázka, kam to tady bude směřovat (nemyslím teď řušení).
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:06:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přikládám fotku ze "srazu veteránů" Vůz ev.č. 83 je již bez registrační značky.

 
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134: To je dobře popsaná fotka
Když si člověk ale uvědomí, že je to pravda (nejmladší z foto už 11 let), tak už to tak veselé není
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 21:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134: opravdu moc hezká "kloubová" fotka. Lepšíš se

Dneska v cca. 19:00 jel z 1. náměstí k NEMAKu kloubovej MANík. Využije se tam v tento čas jeho kapacita ?

Jinak v mosteckém ČD Centru je od nového roku zrušená informační kancelář DPÚK
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak lidi, pochvalte mi virtuální projížďku Ať má ego radost

Orlí spár: Nevyužije. Předpokládám nasazení na trhačkovém kursu a objíždění více linek než skončil směnu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 09:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: Četl jsem to a chválím Našel bys čas tu svoji vizi se mnou projít pěšky? Někdy na jaře. Písnu Ti víc mailem

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass : Teeedy fantazii maš skwělou...!!!.. ..Můžu se tě zeptat co tě živí..?? Využiješ ty svoje vize nějak...??? Já si taky někdy fantazíruji,ale trošku jinak.Něco se týká práce,třeba jak by bylo fajn,kdyby znamení cestující - řidič bylo odlišeno jiným zvukem,nebo kdyby to bylo jako v některých autobusech (rozsvití se tam kontrolka"zastavíme"), nebo kdyby se vynalezla nějaká lepší ocel na kolejový svršek,na kterém by to neklouzalo a nebo,kdyby se ve všech tramvajích zrušily el.pojistky a daly se tam jističe,jako je to v Astře, když mi něco nefunguje jen si projedu prsty který automat "vyskočil" a znovu ho natáhnu.Takhle když mi praskne pojistka musím vypnout vůz, stáhnout panťák, vystoupit a podívat se jestli je stažený dostatečně od troleje,otevřít pojistkovou skříň, zjistit,která pojistka to vlastně je (i když je tam nalepená legenda,tak se někomu podařilo nakreslit jistič kaloliféru na opačnou stranu a tím se to zkresluje)vytáhnout tu pojistku.. jde to pěkně ztuha...nasadit dobrou...(pokud není někdo lempl a nechá ji doplnit,když jí sám vyměnil),vytáhnout panťák, zavřít pojiskovou skříň... nastarovat a vyskoušet.Pokud to nefunguje tak nakuplovat a odlačit.Teď už mi to ani nepříjde,ale v začátcích, mi nepřidali ani cestující,sledují toťiž každý tvůj pohyb a já byl děsně stydlivej... ...V současnosti už to tolik nevnímám snažím se abych byl co nejrychleji pryč.Naštěstí ty pojistky až tak často nepraskaj.Tak to je asi vše co se týká práce...ale když si fantazíruji o tom co bych dělal s penězy,kdybych byl třeba v představenstvu ČEZU, a nebo bral alespoň plat poslance... tak to je fakt.. síla...!!! Já bych si taaaak užíval života... že by bulváru nestačily stránky a musely by výcházet i s denní přílohou......to by byl průser za průserem....!!!...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Opět zajímavá informace s těmi pojistkami. To jsem vůbec netušil. Jističe jsem tam předpokládal automaticky.

Tak tyhle vize mě neživí. Ale dělám všechno proto, aby mě doprava jednou živila.

Ono, měl jsem takový špatný odbodbí, a tyhle myšlenky a plány mě docela pomohly. Dříve to byly, to si hodně lidí tady pamatuje, naprosté nesmysly. Ale tím, že jsem se spoustu věcí dozvěděl, teď ty vize dokážu formulovat tak, jak by to být mohlo. Všechy plánky a vize mají svá pravidla. Musí to něco přinést. Ale nechci se tady rozepisovat.

Určitě nejen já vidím, že v Mostě se udržuje velké a náročné zázemí pro tramvajovou dopravu jejíž využití v hlavních směrech (kromě meziměsta) chybí. Přitom zde existují fregvence, kde kapacita vyhovuje kolejové dopravě. Bohužel, léta se tady o tom nemluví. Netuším proč, nejsem politik. Možná je to ekonomikou. Peníze jsou důležité a nerostou na stromě. Ale probém je ten, že se o tom ani neuvažuje. Chybí někdo, z těch kdo mohou, kdo by se o to zajímal.
Časem, a určitě i teď, je docela téma bezpečnost tramvají na meziměstě. Já osobně se jen divím, že nějaký auto ve směru Most-Litvínov to ještě čelně nenapralo do tramvaje. Nechci vidět, co by se bývalo stalo, kdyby ta cisterna pod Hněvínem trefila plnou soupravu T3! Ono těch témat, která se budou muset řešit bude dost. A proč to nevzít velkolepě a všechno najednou! Ale takhle tady můžu psát dlouho
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 12:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět nehoda týkající se kritického místa u Kopist a zasahující do tramvajového provozu. Mám opravdu strach, až to tam narve nějakej kamion do plné tramvaje
odkaz
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 00:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: moc hezká dopravní koncepce, taky mne sem tam podobná napadne, ale tohle můžeme mnohem lépe než na diskuzi vyřešit v hospodě, no ne ?


Kamion může nabourat i do plného kloubového autobusu. Co jsem tak slyšel od agentury JPP, tak ten IDIOT jel 180 km/h a zavodil s jiným vypatlancem. Jestli je to pravda, tak je velice dobře, že toto stvoření už není naživu (mohlo to dopadnou jako minulej rok, kdy podobný imbecil zabil toho kluka v Litvínově )
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 15:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: To můžem. Ovšem jsme se nějak nikdy nedohodli.

Kamion může nabourat do čehokoliv. Nemyslel jsem to proti tramvajím. Jen je dosti nezvyklé, že podél jednoho směru čtyřproudové silnice se prohání tramvaje. Navíc mi šlo o to, že provoz houstne. Nehody poslední doby to jen dokreslují.

JPP by to být neměla. Slyšel jsem to taky a úplně stejně od důvěryhodného zdroje.
Navíc sloup je obsypán květinami a svíčkami. Nic proti, ale to je u těhle týpků taky bývá.

Jinak dle tisku, byly tramvaje zařazeny do dopravní obslužnosti. Musím zjistit podrobnosti. Pak to sem dám.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Info o problémech s větrem: http://www.zelpage.cz/

V týdnu jsem opět dopoledne cetoval mezi Mostem a Litvínovem. Dopoledne stále vytíženost velmi dobrá. Sólo 2+1 sedadla 15 stojících + dva kočárky. Zpět Astra, opět se stojícími. Ale pouze 2-3.
Musím pochválit DP za tepelnou pohodu ve vozech. Bylo to v úterý, a to teplo nebylo.

Onehdá tu by popsán problém s danou řidičkou Astry. Musím přiznat, ať je její přístup (řekněme) kontroverzní, "vodí" Astru parádně. Je vidět, že má v oku optimální rychlost a průjezdy.
Ibare, abych nekřivdil, jí si pamatuji. Ostatní ne. S tebou jsem ještě nejel
Jirka93
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:35:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Četl jsem,že kromě kloubových Manů LIONS CITY přišly autobusy tohoto typu ještě sólo. Nikde jsem je neviděl. Nevíte jestli je opravdu mají?Jirka93
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 09:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass: Jééé to mě mrzí,že nevím o kterou řidičku se jedná...!!! Řekl bych jí..."Sice se k cestujícím chováš jako to hovado,ale Astru kočírovat umíš!"...určitě by jí to trošku posílilo sebevědomí a možná by změnila na cetující i svůj pohled......

To Jirka93: Já tedy nemám žádnou takovou informaci.Ale dnes mám noční tak pokud nebude moc foukat vítr,tak ty Many na place spočítám......

Jinak firma Mikroelektonika (která vybavila náš DP odbovovacím systémem) bude na voze ev. č: 304 testovat odbavovací systém pro Argentinu.Pro cestující nebude funkční,ale my tam máme stručně bodově popsáno co sním dělat.

No a poslední info... v měsíci květnu se rozhodne v konsecionářském řízení,který dopravce bude jezdit do hor po dobu 8 let.
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem viděl Karosu HD12 (ex. Most Hospital), provozuje jí opravdu DP a vypadá uplně suprově. Porovnám-li stav těchto busů u jiných dopravců, tak ta naše mi připadala jak z výroby

Dále jsem potkal kloubáka B741 93 na lince 30. Asi jedna z jeho posledních jízd.

Jirka93: Kde jsi to četl? Někde na netu? No každopádně, kdyby v areálu DP stály nový 12m Mani, už by to sem někdo do diskuze napsal. Nevíš kolik kusů by tu mělo být? Ten facelift na Manech se mi líbí

Vladass: Ve středu kolem osmé večer jsem jel do Litvínova a potkal jsem solo T3 na lince č. 4 a byla pěkně plná. Spousty stojících lidí To je hrozná ''vlastnost'' DP
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 14:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka93: Neříkám ne, ale pochybuji o tom.

Ibar: První odstavec, mooooc pěkný

Ty jo, pro Argentinu. Co to vůbec bude obnášet? Víš, co to bude nějak konkrétně zač, a co to bude dělat?

Hory dostane DP. Divil bych se, kdyby se do toho někdo jiný cpal.

Slayer: HD od Hospitalu je pěkný. Je vidět, že v nemocnici asi nebylo tak vytížený. A v DP zřejmě také nevyjíždí denně.

Kloubák 93 asi jen tak nepřestane jezdit. Jak tu někdo psal, kloubák 55 (nebo 52) je na laku a opravě. Pak půjde určitě i ten zbylej. Busů je málo. Už je ráno kloubák potřeba i do Havraně. Faktem ale je, že už se rozpadá

Mimošpičková vytíženost tramvají tu je. Dle tisku by DP měl dostat od kraje prachy na provoz, bylo to v Deníku Mostecka. Tak uvidíme.
Hold chtělo by to článkové tramvaje. Jenže to jsou obrovské investice.
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 16:11:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka 93: určitě jsi to četl v prosincovém Zpravodaji, že? Je to nesmysl, zase někdo při psaní textu exceloval.

HD12 vypadá skutečně pěkně.

Přikládám dva výřezy z fotek s onou paní řidičkou. Je to ona?
 
 
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 08:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkově zájezdový busy má DP ve výborném stavu. I Karosy LC736 teď po rekonstrukci jsou pěkné. Ale nevim, jestli maj pořád všechny tři. Buďto potkávám pořád jednu a tu samou, anebo si jsou tak podobný? Ale vzhledem k jejich roku výroby nejsou nejnovější, takže už je asi jen jedna.

Mimochodem jak to vypadá s těma C934/E od DPÚK? Pořád jsou v provozu první dva nalakované nebo jich je už více?

Vladass: Na laku by měla být 52, ale 55 jsem už taky dlouho neviděl. Škoda že při lakování se už zapomíná na interier. Dříve aspoň nalakovaly tyče a kabinu řidiče černou barvnou, teď zůstává vše při starym. Třeba v Českých Budějovicích dávaj i nový bleděmodrý umakarty, snad i nový sedačky, oranžové tyče, myslim že i novou podlahu a hned to vypadá uplně jinak. Ale stojí to prachy a určitě je s tim dost práce, tak aspoň že tyhle busy dostanou pouze novej lak.

Když jsem byl malej, tak do Litvínova i v pozdějších hodinách jezdili pořád soupravy. Chápu, že tenkrát jezdilo opravdu více lidí, než dnes, ale zase jich nejezdí tak málo, aby se ta souprava ''neuživila''.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace