K-report
 

Archiv do 17.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
- Té zpodzemněné 9 by pomohlo, kdyby měla v zastávce před halou (výstup ze Žižkova) 1-2 minuty pauzu - a teprve pak by popojela (asi už pod zem) do nástupní směr jih. Vzhledem k velké výměně cestujících by to tolik nevadilo, a kdo by jel přímo, tak by si chvilku počkal.
Možností je taky dvoupatrová smyčka (viděno ve Vídni na Stephansplatzu), kde by nahoře končila 9, a dole se točily tramvaje z podzemí. To by ale zabilo možnost tahat z podzemí vybrané spoje k Masaryčce (což bych taky rád). Podstatné je, aby D končilo PŘED hl.n. a ne někde na Žižkově.

- Nevětvení na Strašnické bych spíš nedělal.
Kdyžtak kompromis:
F - ...-Želivského-Strašnická-Radošovická(končí 1/2 souprav)-Nádr.Hostivař
G - ...-Kubáň-Radošovická-(končí 1/2 souprav)Nádr.Hostivař,
H - ...-Kubáň-Strašnická-Černokostelecká-(ÚDDP);
+ "courák" 11 natáhnout až na Černokosteleckou (lépe DH)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že si děláte srandu, ale zdáse, že to myslíte vážně

Já si myslím, že kromě vyložených "šotoušů" to většina jako srandu bere.

Ale znovu bych se zeptal: "co" nebo spíš "kde" je pražské centrum?
Městský starosta, starostové mnoha obvodů a zejména všichni hoteliéři inzerují "svůj" region jako centrum nebo aspoň skoro-centrum (např. Průhonice, Černošice). A teď "Rzeczpospolita", že z IPP k Národnímu divadlu musí dostání se do centra přestupovat ...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
- 218 asi myslel Vršovice-Nádraží Hostivař, ne ÚDDP.
- Jo, ve Strašnicích je hodně nešikovné, že k metru a do Vršovic se musí jinou linkou... možná by 19 od severu šla protáhnout na Radošovickou.
- ad Vršovice-Národní. To by ovšem bylo proti zadání - viz dál.

Rzeczpospolita: Myslím, že to není tak hrozné, jak si myslíte. Centrum samotné je s širším centrem propojené právě pomocí těch červených linek, které zajíždějí do širšího centra jak jen to jde (s výjimkou IPP, řeším níž). Významné tramvajové směry - radiály a tangenty spojující okraje širšího centra - jsou pokryté linkami, které lze postupně urychlovat.
Město dneska už zdaleka není jen centrum, větší váhu získávají ta "místní" centra, jako Anděl, Palmovka, bude následovat Hradčanská...

S tím IPP jste mě dostal, vidím, že M-C je na tu vnitřní síť napojené dost slabě (tedy vůbec). Ovšem to se dá řešit. 22 z Limuzské odkloníme na Karlák a ukončíme na na Olšanských hřbitovech. Nepotřebuju pak překopávat smyčku na Těšnově. 16 se zruší, 13 posílí na dvojnásobek. A je to.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Z dopravně-šotoušského hlediska můžeme centrum definovat například jako oblast, která je dopravně pokrytá plošně, bez dominanntí radiály k centru jako celku.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:08:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celá tahle debata na téma "Jak zhoršit současnou kvalitu MHD" mi přijde poněkud zvláštní.

Takže když pojedu z Letné na Nám. republiky, musím přestupovat.
Zrovna tak z Barrandova třeba na Újezd (podle návrhu Vratislava)

atd., atd.

Proč se na ten Barrandoff tedy vlastně ta "rychlá tramvaj" stavěla, když čas, který cestující "nažene" rychlou tramvají, zase ztratí na přestupu do tramvají "centroidních"?
S tím, že místo jednoho rizika, že tramvaj přijede zpožděná, tu mám rizika dvě (neboť v některých případech místo jedné linky používám linky dvě).

Ale mám tu jeden nápad, jak se spolehlivě zbavit zpoždění - zrušme tramvaje úplně.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki B: Proč si nezadebatovat o zhoršení?
Za současné situace na některých místech (Újezd, Staré Město, Výstaviště..) by tohle řešení mohlo udělat tramvajovou dopravu spolehlivější a obecně rychlejší (samozřejmě na jiných místech, než ta, co jsem jmenoval).
Trik je v tom, že ať se vnitřní tramvaje zpozdí, jak chtějí, ta rychlá tramvaj, co vozí lidi od metra na sídliště, nebude zpožděná nikdy - nebude mít kde se zpozdit. Nepojedou za sebou tři různě zpožděné spoje různých linek v rozbitém prokladu (a předtím 10 minut nic), ale pofrčí to v pravidelném intervalu, protože půjde o linku jednu (navíc vedenou tak, že se nikde nezaseká).
Takže 70% cestujících, kteří vylezou z metra, mají zajištěný pravidelný interval, dalším 15% i ta tramvaj po tangentě jede tam, kam chtějí, a těch posledních 15%, co by čekali na zrušený přímý spoj, si přestoupí. Otázka je, co je důležitější.

Někdo třeba čeká na přímou linku s intervalem 8 minut, a najednou mu to pojede sice s přestupem, ale obojí po dvou minutách. Dotyčný zjistí, že je na místě v průměru dřív, než tam býval přímým spojem .

A jestli se automobilový provoz v centru ještě víc zahustí (postaví se pár podzemních garáží a je to hned), tak budou tramvaje budou jezdit podle plotu pořád a všude - a pak by opravdu byly na zrušení.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:52:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevím.
Zůstanu třeba u spojení Letná - nám. Republiky (neb tak občas jezdím).
Dnes použiju 1 linku - osmičku.
Pokud se osmička zpozdí třeba o 2 minuty (čili místo po osmi minutách ve špičce přijede až po deseti), bude o něco plnější, ale pořád se to dá přežít.

Pokud se mi o 2 minuty zpozdí Vámi navrhovaná linka E (a to se klidně stát může, "E" nelze v žádném případě srovnávat s metrem, stačí jedna červená a zpoždění je tu), pak se interval prodlouží skoro na dvojnásobek (z 2-3 min. na 4-5 min).

A nikdo nebude čekat na další spoj, všichni pojedou tím zpožděním, totálně narvaným.

A pokud mi nějaký šotouš poradí, abych si tedy na nějaký další, prázdnější spoj počkal, a totéž případně udělal na Strossu, kde budu znovu přestupovat (a to ještě na zastávku umístěnou v ul. Dukelských hrdinů, přes davy lidí), tak pěkně děkuju.

A ještě něco: čím více nutnosti takových přestupů, tím delší pobyt v zastávce (neb bude vystupovat a nastupovat min. půlka tramvaje), strkanice, delší jízdní doba.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Vratislav: Šlo mi samozřejmě o spojení Vršovice-Nádr.Hostivař. Dnešní linka 22 je v této relaci celkem využívaná.

Miki B: Pokud bude systém "modrých tramvají" (E,F,...) dobře preferován, bude mít cestující lepší šanci že se dostane z radiály/tangenty dřív k nejbližšímu přestupnímu bodu, odkud může dál pokračovat červenou vnitroměstskou tramvají nebo metrem. Samozřejmě bude nutné zlepšovat komfort na přestupních bodech, aby přestupy byly pro cestující co nejméně problémové (viz např. naše debata o Palmovce).
Jde o to, že dopravní situace v centru se nebude zlepšovat, auta po výstavbě okruhu výrazně neubudou (většina aut např. na magistrále míří do centra/z centra). Účelem tohoto systému je tedy zajistit, aby cestující při cestě do centra/z centra nebyl ovlivněn zácpami (což řeší metro a max. segregovaná/preferovaná "modrá tramvaj"); ale současně by cestující neměl být omezen v popojíždění v širším centru ("červené tramvaje").
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki B: Právě že ty modré linky ve svazku by se s metrem srovánvat daly - ale až po upgrade tratí a pořízení nových vozidel. Aby to fungovalo, tak by se muselo udělat následující:
- všude přísně vlastní těleso (auta kříží jen napříč a výhradně na světelných křižovatkách)
- na křižovatkách pokročilá preference zohledňující nadjetí/zpoždění jednotlivých vlaků a rovnající to na přesné příjezdy do uzlů. (Příklad: souprava z Hradčanské je na Spartě minutu pozdě, tak jí systém udělá až na Stross "zelenou vlnu", aby byla na uzlu včas.)
- těleso osazené trávníkem, aby to bylo tiché a opravdu to řidiče nesvádělo k nadbíhání.
- modernizace zastávek, často přemístění, hlavně pro zkrácení přestupů. Zrušení málo používaných zastávek (třeba s posuny sousedních)
- Nová vozidla s maximálkou ~70 km/h (když můžou auta, tak tramvaje taky)
Tím by se dosáhlo významného zrychlení (třeba o čtvrtinu?)

Ty přestupy z "rychlých" na místní linky by byly ideálně v rámcí téže zastávky (17 na Palačáku), případně v protisměru, nejhůře na rohu. Hlavní kandidáti na překopání by byly samozřejmě Stross, Palmovka, Otakarova, částečně Anděl.

Postupné zavádění rychlých (upgradovaných) tratí by mohl být dobrý impuls k modernizaci tramvajové sítě tam, kde lze dosáhnout větší rychlosti a pravidelnosti. Rychlejší a spolehlivější tangenty by také odlehčily v centru přetíženému metru. A jako nový produkt by to mohlo být i "prodejné" pro radnici. Ale musely by se zpacifikovat městské části, které v tramvajové obsluze nevidí víc než tu "červenou" formu obsluhy ("přímé spojení odkudkoliv kamkoliv" - ať si na to zavedou minibusíky .
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 01:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já někde četl, že v roce 2316, kdy nejdříve přichází v úvahu realizace naznačených opatření, budeme mít všichni vznášedla.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 02:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...budeme mít všichni vznášedla.
Možná jako osobní vozy, ale většinu vozového parku pražských tramvají budou tvořit tramvaje typu T3.R-PV.RRR.LF1.LF2.R.R3.M
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: trefná poznámka...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Nikoli. Bude to T3.R-PV.RRR.LF1.LF2.R.R3.M-KT8D5+
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Přemýšlel jsem ještě o řešení uzlu Palmovka v rámci toho nového konceptu (nevim proč, ale ta Palmovka mi pořád vrtala v hlavě), tak bych to řešil nějak takhle:
 
-nástupiště jsou přesunuta maximálně ke křižovatce (usnadněno absencí pravých oblouků); měly by být krytá, spojená s podchody metra
-samostatné nástupiště 17 umožňuje případně manipulaci jednoho vlaku (možná dvou)

L_v: Nakonec se ale DP rozhodne jít s dobou a přestaví tyto tramvaje na vnášedla (typ: T3.R[-PV.RRR.LF1.LF2.R.R3.M-KT8D5+]HoverI)

Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218-je to sice zajímavý návrh ,ale má to malinkou vadu .Ted krásně vyjedeš nebo vyjdeš po schodech ven a pár kroku jsi na zastávce .Po tvém řešení by těch kroků bylo o něco více.A to cestující veřejnost by nerada nesla tak radši nic nemněn když je to tam dobrý.Černý křížek výstup z metra.Zelená šipka tvůj návrh ,červená dnes.
 
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen se bojím, aby se této diskuse nechytl někdo z magistrátu...Třeba pan radní R*
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Nevím, nakolik je stavebně možná přestavba podchodů (tak, aby se z nich pohodlně vycházelo vpravo i vlevo), ale zas takový problém by to být nemusel - správný informační (naváděcí) systém by to měl napravit.

Rzeczpospolita: Aspoň by měl pan radní nad čím přemýšlet.
Kalousek je jednička!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavně výluky by v týhle koncepci byly nářez - v momentě, kdy by široké vozy nemohly objíždět po úzkých tratích... to bychom se skoro vrátili do 90.let, kdy při jakékoli výluce na třídě M.Hor. musely být vozy KT staženy z d-1 a 8.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218, mmm: důvod pro přemístění zastávek bylo zkrácení přestupů mezi tramvajemi. Co třeba tohle? :
 
Přesun pak vyžadují jen jedny schody, a přestupy se velmi příjemně redukují. Možný problém by byl ten nový oblouk do Sokolovské ulice - vešel by se tam?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 08:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Žádný problémový oblouk nevidím. Takovouhle (podobnou) variantu jsem taky zvažoval, ale nejsem si jistej, jestli vést všechny tři tramvaje přes jednu zastávku je optimální... i když půjde de facto o 3 linky, takže k přeplňování zastávky by nemuselo docházet. Samozřejmě pro přestupy by to bylo nejlepší.
Kalousek je jednička!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děti děti... dochází Vám vůbec, že jsou na Palmovce dneska zastávky rozmístěné ntakhle kvůli tomu, aby všechny linky daným směrem odjížděly z jednoho nástupiště? Aby tam nepostávali lidi na rohu a nepřebíhali přes křižovatku podle toho, co jede?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Podívej se pořádně (v kontextu předchozích map) a zjistíš, že i nám to odjíždí do jednoho směru pořád z jedné zastávky. Situace, kterou popisuješ nám nemůže nastat (pochybuju, že by člověk, co jede do Vysočan, přebíhal, pokud by jako první jela tramvaj na Bulovku).
Kalousek je jednička!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jasně, on tam ten oblouk už je, zapomněl jsem .
Kdyby hrozilo přeplňování, tak by se dala vybudovat dvě rovnoběžná nástupiště v každém směru - v tom parčíku je místa dost:
 
Jediné, co se mi ještě nelíbilo, byla výstupní linky 17. Ovšem to řeší obousměrné tramvaje.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30493
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Stejně tam i nyní občas někdo musí přebíhat (např. já). :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co má znamenat ta velkovýroba zastávek na znamení - od 4.3.2007 bude nově na znamení několik desítek zastávek, včetně některých ne úplně nevytížených, jako je třeba Budovec, a má dojít ke změně režimu zastávek na znamení. co to bude obnášet a jaký to má mít smysl? Není to tak trochu změna pro změnu + zmatení spousty lidí, kterým bude chvilku trvat, než si zvyknou?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Podle agentury JPP jde o akci DP, který chce tímto způsobem šetřit naftu. Osobně mi to přijde jako docela zbytečná akce, protože z pozorování v terénu mám dojem, že termín "zastávka na znamení" nemá žádný význam. Pokud stojí někdo na zastávce nebo v autobuse u dveří, tak autobus zastaví, i když je zastávka na znamení; a naopak - prázdný autobus na prázdné zastávce nezastaví a projede, i když je stálá.
Taky mi přijde seznam těch zastávek trochu nesmyslný. Třeba zastávka "Nádraží Ruzyně" nebo "Brodecká" jsou dneska nejvytíženější zastávky na lince 218 (kromě Ciolkovského ve špičce), tyto zastávky byly pův. na znamení a pak se jejich chrakter měnil právě podle vytíženosti cestujícími.
Charakter na znamení by na 218 asi nejvíc odpovídal zastávce Divoká Šárka (z centra), ale zastávka na znamení u konečné tramvaje je asi neprůchodná.
Kalousek je jednička!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké. Tak ušetřit naftu ... A co takhle zkusit ušetřit lidi ... ? ... evidentně se tam někteří nudí ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Už se to tu řešilo. Samozřejmě, že jde o úsporu nafty a času. Autobus od 4.3 musí vždy zastavit v zastávce pokud na ní někod jen stojí nebo pokud někdo dal uvnitř vozu signál tlačítkem STOP. Toto je běžná praxe v mnoha jiných městech. Autobus má také povinnost zastavit v zastávce na znamení pokud tak učinil autobus jedoucí před ním.

Osobně mi přijde, že jsou tam opravdu některé zastávky nelogické. Jsem toho názoru, že se měly tatkhle udělat všechny zastávky kromě konečných a třeba u metra, než jen některé, ale zase hodně. Tohle způsobí akorát zmatek.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 01:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, u Tebe, Martine, mne to nepřekvapí. Ale mně to přijde jako snažit se zalátat díru ve státním rozpočtu šetřením na kancelářských sponkách. Jo, vykáže se tím snaha a činnost. Ale ušetří se tím ho...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 01:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neušetří a nezmění se nic. Budou tady akorát výdaje na nové označení zastávek.

musí vždy zastavit v zastávce pokud na ní někod jen stojí nebo pokud někdo dal uvnitř vozu signál tlačítkem STOP
Tohle je snad běžné i dneska. Nepamatuju se, že by řidič někdy nezastavil, když vidí na zastávce stojícího (byť nemávajícího) člověka. Pokud má hodně buzerovací náladu, tak mu možná zastaví o 20m dál a při nástupu ho seřve, že nemává.

Autobus má také povinnost zastavit v zastávce na znamení pokud tak učinil autobus jedoucí před ním.
Tohle se často dneska neděje ani na stálých zastávkách.
Kalousek je jednička!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Typická reakce "nikdy se to (v takové míře) nedělalo".
Výhody zastávek na znamení jsou celosvětově prokázány a otázka nezní Zdali, ale Proč až teď?
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 10:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Tak dodej čísla ... kolikpak se ušetří v absolutních číslech a kolik to činí procent z nákladů DP. Tahle dvě čísla mi stačí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nejde o to, jestli se to tak dělalo nebo ne. Pokud někdo chce vystoupit/nastoupit, tak autobus zastaví tak jako tak. Počet autobusů, který v zastávce zastaví, je stejný, bez ohledu na to, jestli je stálá nebo ne.
Nebráním se rozšiřování počtu zastávek na znamení, ale vadí mi tohle konkrétní řešení. Přijde mi to, jako že DP řekl, že chce x zastávek na znamení, tak holt na Ropidu někdo naházel šipky do seznamu zastávek a kam se trefil, z toho udělali zastávky na znamení.

Konkrétní příklad, jak se "ušetří: úsek Dejvická - Kamýcká, většina zastávek bude na znamení - dneska je běžná situace, že pokud v zastávce (i stálé) stojí třeba 107, tak za ní jedoucí 340, 350 nebo 355 zastávku projíždí; podle nového pravidla "autobus má také povinnost zastavit v zastávce na znamení pokud tak učinil autobus jedoucí před ním" tam nově bude muset zastavit. Takže paradoxně počet zastavení stoupne
Kalousek je jednička!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Trochu bych polemizoval, že řidiči již dnes staví na zastávkách na znamení, ikdyž nikdo nemává. Oblíbená kratochvíle autobusáků na lince 192 je projíždět zastávku "Nad Rybníky", kde obvykle čekají baťůžkáři z blízkého hostelu, kteří neznají pražský systém zastávek na znamení.

Mmch, dnes vyšel v pražské příloze MFD článek o nových zastávkách na znamení a vypadá to, že nová pravidla o zastavování dosud nejsou definitivní, neboť ředitel DP Jílek v textu říká, že lidé budou muset mávat i nadále. Autobus zastaví prý pouze bude-li na zastávce více lidí
... nebo že by nejvyšší místa DP nebyla informována, nebo novináři zkomolí co mohou?

(Příspěvek byl editován uživatelem Prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Ropid píše něco jiného, než dnešní MFDnes a Jílek. Tak nevím.

Lord:
Co Tebe u mne nepřekvapí? Uspořená čísla neznám, jen jsem napsal to čím argumentuje DPP. Myšlenka podle mého názoru není špatná, ale realizace je horší.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čekají baťůžkáři z blízkého hostelu, kteří neznají pražský systém zastávek na znamení

On je tak zásadně odlišný od zbytku Evropy? Aspoň co já jsem zažil, tak jakési "mávnutí" na řidiče je naprosto běžné v GB/IRL, Be, NL, Skandinávii, ale i Portugalsku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 13:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To je nějaký nesmysl, co píšeš. Je-li na znamení a nikdo tam není, nezastaví. Není-li na znamení a nikdo tam není a nezastaví PORUŠIL PŘEDPIS. Projetí 350 kolem stanicující 107 bych bonzoval a žádal trest.
LV: To neví ani DP, podle dnešních Jílkových slov. Ale že nejdražší na všem je rozjezd a že při rozjezdu se produkuje nejvíc škodlivin je potvrzeno od dob prvního automobilu a o tom nepochybují ani právníci.
Prosimvás , nedělejte z toho drama, nejde o žádnou kvalitativní, ale pouze kvantitativní změnu. Vůbec nic se nemění, jen se zvětšuje počet čehosi.
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 13:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K_M: (Projetí 350 kolem stanicující 107 bych bonzoval a žádal trest): Pochopil jsem, že jde o směr do centra. Ptám se tedy proč to trestat, když to obojí končí na téže zastávce a z té 350 se zřejmě nikdo vystupovat nechystal. Když sedím v té 350, tak budu jen rád, zvlášť, pokud je zpožděná.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 14:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To, žes jim to sežral i s navijákem :-)

KM: Já z toho nedělám vědu, jen mne tohle vykazování činnosti už krapet unavuje.
Zrovna včera jsem seděl v jednom parlamentním výboru, rozebírala se tam jedna mezinárodní organizace. Až dosud ta organizace existuje a funguje na bázi mezinárodní smlouvy, teď někoho v Bruseli napadlo, že by mohla existovat a fungovat na bázi rozhodnutí Rady EU. Takže ji zruší a založí znova, jinak se nezmění vůbec nic. Pouštěl jsem tam hromy a blesky, i zástupcům lidu se to nelíbilo a odložili to, ale je mi jasné, že na konečném výsledku - který jde mimochodem dál, než si troufala jít tzv. Evropská ústava - se nic nezmění. Čistě politické rozhodnutí, aby se ukázalo, jak je ta Evropa stále jednotnější a semknutější.
Už chápeš, co mne znechucuje?
A s těmi zastávkami je to to samé, prostě změna pro změnu, o které pak někdo napíše jeden dva články, jak je to fajn, jeden do K-Reportu a druhý do DP kontaktu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 14:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se ty zastávky na znamení docela líbí, pominu-li to, že některé zastávky tam býti nemusí. - Zejména na linkách č. 147 a 107 je to dobré, protože se vykompenzuje zpoždění nabírané mezi Podbabou a Kulaťákem. Část ze zastávek bych udělal na znamení v pracovní dny cca 9-13 a 18-6, o víkendu celotýdenně. Jedná se o zastávky, kde jezdí linky s velmi nízkými intervaly (do intervalu 8 minut), které těmito zastávkami projíždí téměř prázdné, ale během cesty k metru se zaplní. - TOto by částečně vyřešilo občasné nepravidelnosti, kdy autobus v zastávce na znamení nezastaví (získá náskok), další pak zastaví (nabere zpoždění byť třeba pár desítek vteřin). První autobus přijede prázdný na konečnou, druhý přeplněný. - Jinak pokud chce DPP šetřit, tak by se mohly udělat další pruhy jen pro MHD. - Došlo by k ušetření díky sníženému provozu ostatních spotřebičů (světlo, teplo).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 15:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud chce někdo údaje o úsporách, které lze nezastavováním ušetřit, tak právě pro 107/147 jsou k dispozici na Zemědělské universitě. Před pár lety měřili spotřebu busu v jednotlivých fázích trasy. Rozjezd v kopci z údolí na Suchdol představoval velmi slušný "vír v nádrži".
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 15:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, já chci vědět, kolik PROCENT celkových nákladů se tím ušetří. Když vezmu náklady na mzdy, údržbu apod., počítám, že úspory získané zastávkami na znamení se budou pohybovat někde kolem setiny procenta.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 16:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Nic jsem nikomu nesežral. Jen to nevidím tak černobíle a za touto změnou hledám opravdu něco jiného než kancelářské sponky. Mně se také některý výběr zastávek nelíbí, ale v podstatě je to krok správným směrem. Nafty se samozřejmě při rozjezdech spálí víc. To ví i malé dítě. Zastávky na znamení jsou z těchto důvodů nejen v Praze již odpradávna. A nechceš mi snad tvrdit, že zastávka na znamení je v Praze světový unikát? Ony totiž fungují léta v mnoha jiných evropských metropolích. A i tam jde nejspíše o úsporu času a PHM. Na druhou stranu je otázkou, jestli nejsou některé zastávky "na znamení" zbytečné a ten autobus tam zastavuje tak jako tak. Jílkova slova jsou ohledně nenastupování nikoho trochu úsměvná, alespoň na některých zastávkách (Litoviský potok, Nádraží Ruzyně)

Ptáš se na procenta. Ty ti nikdo přesvědčivě nezodpoví, ale ikdyby to bylo 200 000,- za rok, je to snad málo? Najdeš je ležet na ulici? Sám si také dovedu představit šetření v DP i někde jinde, ale pokud to jde, šetřit se má na všech místech. A hlučnost a spotřeba vozidel při rozjíždění je opravdu vyšší. Máš-li automobil s palubním počítačem, zahraj si na DP, projeď si trasu 102 bez jediného zastavení a pak zkus na každé zastávce aspoň na moment zastavit. Během jednoho úseku ti to dá možná 0,1 l navíc, ale pak si to vynásob 50X.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30532
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 00:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda v pražských podmínkách to bude nějaká výhra, ale jinak považuji zastávky na znamení (tedy zastavení pouze v případě skutečného zájmu o takovou zastávku) jako spíše prospěšné, nicméně tomu musí odpovídat JŘ (ani nevyjezditelný, ani příliš vatovaný) a styl jízdy řidiče (a zrovna u autobusu nebo trolejbusu je větší problém zajistit plynulou jízdu bez dlouhých prostojů na zastávkách, protože na třech předchozích se zrovna dneska nestavělo).
Nejde jen o finanční efekt, který může být opravdu zanedbatelný, ale také o vliv na kvalitu jízdy z pohledu kaštana, kterému sice vadí téměř cokoliv, ale zbytečné otvírání dveří (táhne dovnitř) a postávání (dost lidí nehodnotí JD dle hodinek, ale dle plynulosti a postávání) asi nejvíc.
Sice to není srovnatelný případ, ale třeba v Opavě jsou krom nádraží téměř všechny zastávky na znamení. Kdo si nemáčkne, má smůlu. Přijde mi to jako lepší systém, než chaoticky (=pro cestujícího téměř jakkoliv než úplně/vůbec) vybraných pár zastávek.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Z čehos tak usoudil? Je tam psáno: Dejvická-Kamýcká.
arj: Děkuji za konkrétní odkaz. Martin a MZ: Děkuji za potvrzení a doplnění pozitivních vlivů.
LV: Veletoky úspor se slévají z drobných pramínků. Je to stejný, jako mi vadí výjezdy 21 ze Strašnic místo z Pankráce. Tvůj příklad není přesně o této situaci.
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nenapadlo mě, že by se něco takového mohlo dít ve směru z centra . Napíše nám 218, jak to přesně myslel?

Osobně bych bral, kdyby bylo na znamení všechno mezi Uhříněvsi a Depem Hostivař (alespoň pro 3xx, ale to asi taky nejde, udělat zastávky na znamení jen pro vybrané linky). A nebo ještě drsněji, 3xx v tomto úseku ve směru zc. jen pro nástup a d.c. jen pro výstup. Taková menší dezintegrace :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav, Depo-Uhř. : Nevím, já bych se spíš přimlouval za redukci linek v tom úseku. Myslím že jsou období, kdy by to tam 3XX odvezly samy...
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 12:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No, linek tam jezdí mrak, ale každá jinam. Ty dálkové linky neměly před PIDzací zdaleka tolik zastávek, hledám proto nějaký způsob, jak je znova urychlit.
Redukce linek:By se musely zrušit některé přímé spoje (a udělat navazující přestupy v Mukařově a Uhříněvsi), ale to by asi hodně obcí řvalo, že přijdou o přímý autobus do/z Prahy.
Nejlepší by bylo stáhnout všechno dálkové k vlaku s 15' špičkovým intervalem (uzly ve Strančicích, Říčanech a Uhříněvsi) a na Kutnohorské nechat jen místní vymeták. Třeba to tak ROPID za 3 roky udělá.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stáhnout všechno dálkové k vlaku s 15' špičkovým intervalem (uzly ve Strančicích, Říčanech a Uhříněvsi

Tenhle nápad se tu objevuje pravidelně. Dosud mi však nikdo neobjasnil, jak by se
1. cestující od busů dostali k říčanskému nádraží v časově přijatelné době
2. autobusy v Říčanech obracely, aniž by buď najely množství manipulačních km nebo se musely za mnoho peněz vykoupit vily mezi tratí a silnicí č.2
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčany jsou v tomhle blbé, to uznávám. Bus terminál za stanicí by se tam šiknul. Zbourat pár vilek, vyasfaltovat pořádnou plochu... .
Vážněji (byť stále málo vážně): Co třeba Říčany-zastávka? (a jako přidanou hodnotu končit busy na náměstí) A nebo místo Říčan uzlit v Kolovratech :-) Sice by mě neměli rádi známí v ulici Na Ročkově...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: MYSLÍŠ ?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tudle jsem nějakej autobus přímo u říčanskýho nádraží viděl. Tak když jeden, tak deset taky.
Ano, takhle to jednou dopadne, jakkoliv se to někomu zdá nepravděpodobné.
Absolut: Chyba bude v tvém přijímači.
Budoucnost patří bagrům!
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou někdo jak to vypadá se stavbou TT do Malešic (sorry za OT)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, Vratislav: Samozřejmě hlavně DO centra, tam je to celkem běžný, hlavně 340+350 si s tím moc hlavu nelámou.
Z centra jen zcela výjimečně.
Kalousek je jednička!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30550
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Říčanech se busy obrací velmi blbě (i sóla). Pokud by se ale obětovala manipulační kolej, tak by tam snad dost prostoru i pro menší terminálek bylo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tudle jsem nějakej autobus přímo u říčanskýho nádraží viděl

Káeme, to já jsem viděl i mnoho tramvají v místech, kam nevedou koleje. A pak jsem o nich zpracovával nehodové protokoly.

Ale vážně, já se tam snad zajedu podívat na aktuální stav. Ona tam kdysi vedla i nějaká linka ČSAD, jenže nosnost komunikace byla (aspoň tehdy) zjevně menší, než počet spojů této linky. A obracela se "úvratí".
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martineczek: Nijak. Prý se v prioritách výstavby TT odsunula zas o kousek dozadu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 00:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj do Malešic je taková věčná "dvojka", vždycky ji předběhne nějaká jiná trať. Už asi 40 let.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 08:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo, na čí objednávku se objevily ve včerejších plátcích oslavné články na budoucí IV.C2. Nebo novináři zase jen opsali tiskové zprávy? Trocha tendenčních informací kořeněných prohlášením „občana z Čakovic“, jak bude v centru o 20 minut rychleji, o kus dál Šteiner žije představou lehkého metra na trase D a chalupoidy, v jiném článku věta o TT do ZOO. V televizním šotu tento pán nehorázně lže, když tvrdí, že od začátku se pro IV.C2 počítalo s 15mld. investicí, a námitky SZ jsou tudíž liché. No, bylo to 9, pak 13… (dá se dohledat i v DP-K). Škoda, že namísto defenestrace máme volby, které jsou založené na medomatlavosti slov.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 21:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... asi důsledek euforie z předváděcí jízdy pro novináře do Letňan...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace