K-report
 

Archiv do 04.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 04.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 08:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen poznámka ke 134: včera jsem ji potkal kolem 9:00 na Ohradě, a vezla asi tak 30 lidí. Tudíž, pokud to nebyla výjimka, tak bych ji zcela nezatracoval - své cestující si našla (což asi udělá každá linka jedoucí v této oblasti ze severu na jih). Jen bych tedy byl pro nějakou formu vymýcení prokladu se 135, protože pochybuju, že to funguje (neví někdo?).

Ad Kobylisy+Ďáblice - jen houšť!
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 08:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Jestli nenastala nějaká změna, tak proklad 134+135 nefunguje. Před časem jsem mluvil se známou co bydlí ve Vršovicích a používá ráno 135ku, a byla hrozně naštvaná že to jezdí mizerně, a pak přijede narvaná společně se 134kou. Dokonce prý lidi z okolí houfně posílali stížnosti na Ropid, aby byla 135 navrácena do původních intervalů. Jinak já 134 vídám na Ládví a lidi vozí. I když řek bych že většina lidí s ní jede, protože jim zrovna náhodou přijela a hodí se, a ne že by někdo čekal zrovna na tuhle linku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 08:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Obsazená 134 je jen proto, že nejela 136 nebo 135. Tak jako je 25 obsazená jen tehdy, když nejede 1.
Jiří t: Samozřejmě, že proklad 30/30 v pracovní den v centru nemůže fungovat. Všichni mimo Ropid to vědí.
Zdenku, nezabývejte se tím. Je to evidentně nad vaše síly. Pokud se někdo najde kdo to bude finacovat, nic vám do toho není. Je vám do toho až když vás bude nutit, abyste to financoval vy. v tom je principiální rozdíl mezi AE a druhým vozem 25, nebo strašnickou 21, například.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 09:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemíčku, opět je to úplně jinak, než si Tvůj mozeček myslí, na Ropidu se samozřejmě vědělo již před zavedením a-134, že ten proklad nemůže fungovat, jenomže Ropid je příspěvková organizace, která může mít názor, její zaměstnanci také můžou mít názor, nakonec jsme ve svobodné zemi, ale Ropid o ničem nerozhoduje.

Tu Strašnickou 21 bys mi měl vysvětlit :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 09:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadá trochu kacířská myšlenka, pokud tedy ROPID nerozhodl o prokladu 134/135, tak kdo? Někdo přece tenhle blábol musel dát na papír a někdo z možná ještě menším vzděláním ho musel odsouhlasit. Tyto osoby snad mají jména, nebo ne (když už jim chybí vzdělání)?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abs.: Ale doprčic, od toho snad někde máme odborníky, kteří by měli umět přesvědčit laické zastupitele lidu, že navrhují blbost. Určitě nějaké vyjádření či stanovisko dávali. Každej prd tady probíhá deseti připomínkovejma řízeníma, bylo by divný, kdyby tam tento názor nezazněl. Jenže holt odborníci chtějí mít klid a alibsiticky si mejou ruce. I u tebe jsem několikrát podobný postoj už pozoroval. Strašnickou 21 chápeš právě ty zatraceně dobře a myslím že víš o řadě "strašnických21" i v tvém oboru!
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ropid je možná malý před vyšší mocí, ale měl by mít sílu odborných argumentů, grafů, tabulek, zkušeností... Jestli nebude potíž v tom, že se možná opakovala situace, kdy příslib "podívíme se na to a zvážíme možnosti" byl při jednání s vyšší mocí loajálně redukován na neoficiální slib jednoho člověka "uděláme to". Touto chybou vzniklo prodloužení 136, když se "jednalo" s MČ Praha 11.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8715
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Pokud se někdo najde kdo to bude finacovat, nic vám do toho není. Je vám do toho až když vás bude nutit, abyste to financoval vy. v tom je principiální rozdíl mezi AE a druhým vozem 25, nebo strašnickou 21, například.

Jaký je rozdíl mezi financováním DPP a ČD?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Principiálně žádný, jen se ty peníze nazývají jinak (dotace/platba za objednaný spoje/úhrada ztráty).
Všichni včetně Káema to vědí, jen je to jeho svatý boj za AE a chce to dotáhnout až do vítězného konce.
Cílem je aby se stokrát omýlaná lež stala pravdou, což se bohužel velmi často daří a pak to slýcháme ve formě "já Vám to říkal".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 12:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Principiální rozdíl je v tom, kdo si to objedná a jak se to plní. Tipnul bych si, že město ani netuší, co všechno platí v rámci MHD a co by platit nemuselo. Anebo to tuší, což je horší varianta a je přesvědčováno, že "jinak to nejde a jinak se to nikdy nedělalo". Nápadně podobně píší Yaya a Tracy byť o zdánlivě jiném problému.
Vycházím z toho, že ten koncový bod - totiž dotace na úhradu ztráty už u ČD není, zatímco u DPP ano (byť skrytá za paušální úhradu za objednané spoje). Proto nehospodárnost ČD a potažmo AE neplatím,ale DPP a potažmo tedy 21 z voz.5 ano.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 16:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk1:
Proč nám AE vadí? Protože se zavedla z politických důvodů a to ještě ve špatné formě. Je nám všem samozřejmě jasné, že jsou tu i linky, které jsou také zralé na zrušení nebo na minibusy, ale ty nám vadí také.

Všechny Citybusy na AE jsou vozy z roku 2000. Poslední 3-4 roky je stav pražských autobusů velmi špatný. Nové vozy se nekupují a ani výhled nevypadá lépe. Prostě ta kontinuální obměna, která umožňovala každoročně vyřazovat 100 autobusů, aby průměrné stáří nepřesáhlo 6 let a nejstarší vozy nebyly vyřazovány později než po 12 letech, je pryč. Poslední změnou bylo menší vypravení NPA o víkendech, aby Citybusy vydržely v Praze déle. A pokud je DP rád, že si v posledních letech našetří na prachsprostou modernizaci desíti 12 let starých Karos, aby měl vůbec s čím jezdit, je asi použití několika relativně nových Citybusů na AE, kde by stačila Felicia, úplně zbytečné.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 16:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon dnes 10:44:
Svatá pravda.

Káem:
totiž dotace na úhradu ztráty už u ČD není
Dostávají dráhy dotace například i na nové vlaky? Nebo si je koupí ze svých "zisků" z nákladní dopravy, z tržeb z jízdného a z vyinkasovaných dotací od krajů? Já mám pocit, že 471 jsou placené nejen z fondů EU (které samozřejmě zaplatíme i my v ČR), ale i ze státní dotace. A každý ví, že nových vlaků je málo a že si na ně dráhy nevydělají. Přesto se tu plýtvá penězi i na jiné broskvoviny, než je AE, přičemž žabotlamy stojí jedním kolem nad hrobem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31757
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 16:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš špatný pocit, přímé financování narozdíl od (trolej)busů zatím neexistuje.
Stát obvykle pouze kryje půjčky, např. u Eurofimy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 17:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Nákup nových a modernizace vybraných regionálních vlaků bude v příštích třech letech financován z několika zdrojů. Budou využity vlastní zdroje z podnikatelské činnosti Českých drah, leasing, výhodné úvěry společnosti Eurofima, jejíž jsou České dráhy akcionář, a také je plánováno čerpání státní podpory na modernizaci regionálních vlaků. Jde o obdobný program, který již řadu let čerpají soukromé autobusové společnosti a městské dopravní podniky k obnově svého silničního vozového parku.

Jasně, je teprve plánováno.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 18:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
použití několika relativně nových Citybusů na AE, kde by stačila Felicia, úplně zbytečné.


Co bys říkal na Ostravu, kde DPO nasadil úplně nově zakoupené autobusy na Tesco-linky, aby o příjem z této komerční dopravy nepřišel?
Tím chci naznačit, že kdyby DPP chtěl na AE nasadit něco jiného, tak si ČSA+ČD objednají tuto dopravu u někoho jiného...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 22:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdroj Zelpage.cz: Českým drahám nebude v dalších letech stačit dotace okolo 7 miliard korun. K sedmi miliardám budou dráhy potřebovat ještě jednu miliardu navíc, kterou budou chtít získat ze státního rozpočtu. ČD také chtějí, aby dostávaly peníze i na vlaky vyšší kategorie IC a EC. Ty dosud platily ze svého a ztráta těchto vlaků každoročně dosahuje okolo půl miliardy korun.
Kromě dalších peněz ze státního rozpočtu budou ČD chtít navíc sta miliony korun od krajských úřadů. Ty platí každoročně drahám 4 mld. Kč za nasmlouvané spoje.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 09:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby DPP chtěl na AE nasadit něco jiného, tak si ČSA+ČD objednají tuto dopravu u někoho jiného...
Což by bylo asi nejlepší, protože kdyby se tady proháněly prázdné autobusy nějakého soukromníka, tak je to každému jedno a nikdo tady linku AE neřeší, i když by byla financována úplně stejně.
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 10:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To jsou ty paradoxy. :-))))))
Demon: Při vší úctě k Zelpage, to je přesně to smotání popisu několika typů financování, ze kterého se tady pak my nemůžeme vymotat.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 11:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ne ze kterého se nemůžem vymotat ! My můžem, ale ty nechceš.

Skoro všichni si to dokázali převést na srozumitelný termín "dotace", jen ty to pořád schováváš pod termíny "platba za objednané/nasmlouvané spoje" nebo "úhrada ztráty", případně "finance na nákup strojů/opravy stanic", a podobné.

Podtrženo a sečteno dostaly dráhy loni dotaci minimálně 11 mld., ať už přímo od státu nebo od krajů, a pro příští/tento rok žádají víc.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 12:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demone, ale když to rozmotáte do jedinýho pojmu "dotace" tak nikdy nepřijdete na to, kde se plejtvá. Přesně ten tvuj závěr je špatně. Ten totiž vede k další větě: Zrušme osobní dopravu vlakem, a ušetříme 11 mld. Já už ani nejsem nas*anej, já jsem spíš smutnej z beznaděje.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 14:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušme osobní dopravu vlakem, a ušetříme 11 mld.
Čekal jsem, kdy to tady padne. Je velice jednoduché zařídit ziskovost celých ČD ze dne na den - zrušit osobní dopravuJeště by se něco vydělalo na prodeji vagónů do zemí, kde by pořád působily jako poslední výkřik techniky.... Podobně se dá vyřešit i ztrátovost DPP. Doprava by ale asi zkolabovala.

Btw.: Jak je to z úhradou ztráty např. u ČD? Memělo by to fungovat tak, že nákladní doprava si na sebe vydělá sama a osobní by měla být hrazena z dotace (objednané spoje) nebo z vlastních zdrojů (na vlastní riziko) u ostatních spojů, a žádná ztráta by teoreticky vzniknout neměla? A pokud by vznikla, tak by měla být hrazená půjčkou a ne ze státního rozpočtu?
Don`t worry, be wary!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31773
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 14:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zisk z provozování objednávané dopravy snad není vlastním zdrojem?
Ze státního rozpočtu by to bylo, kdyby takové aktivity byly hrazeny z části plateb, která je určena na pokrytí nákladů vzniklých s provozováním objednávané dopravy. A něco takového zatím nikdo neprokázal, ač tomu tak být může (=velmi pravděpodobně to hlavně ani nikdo prokázat nechtěl, snahy některých krajů byly až podezřele jednoduše utišeny).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 14:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: To mi je jasný. Ale tady v tý debatě byla "úhrada ztráty" a "úhrada za objednané spoje" oddělená. Takže mi jde o tohle: ČD mají zisk A z nákl. dopravy, náklady -B z objednané os. dopravy (ten by měl být uhrazen z dotace včetně přiměřeného zisku, tedy B+C) a pak provozují další podnikatelskou činnost na vlastní riziko (D), takže výsledek hospodaření ČD by měl být A+C+D=x (B a -B se vyruší).
Pokud výsledek x je záporný, stane se co? Stát to jen tak uhradí z rozpočtu nebo si na to ČD musí půjčit? Podle mě by stát měl platit jen to, co si objedná + přiměřený zisk a nic dalšího, ale je tomu skutečně tak?
Don`t worry, be wary!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 16:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
A jsi si jist, že AE bylo iniciativou DP? Nebo někdo z města zaťukal na dveře u někoho na Sokolovské a taktně ho požádal o provozování AE něčím lepším? Bylo snad vypsané VŘ na provoz této linky?

218:
Čekal jsem, kdy to tady padne. Je velice jednoduché zařídit ziskovost celých ČD ze dne na den - zrušit osobní dopravu
Samozřejmě chápem všichni, že jsou určité resorty, které budou vždy ztrátové a stát/kraj/obec je budou dotovat. Jenomže je dotovat a dotovat. Pokud někdo zaplatí ČD nové motoráčky támhle do Vizovic, neřeknu ani píp. Protože tam mají smysl. Pokud ale někdo začne dotovat AE jen proto, aby nám superstar Pendolino ukázalo, jak jsme zase blíže vyspělé Evropě a jak tu umíme vhodně kombinovat vlak s letadlem, začne se mi to nelíbit. Jen se snažím vysvětlit, že stát je nejhorší vlastník čehokoliv, protože je mu hospodaření daleko více putna než soukromníkovi, jehož živobytí s černými/červenými čísly stojí a padá. Jančura se směje a daňový poplatník pláče. A to už vůbec nepíšu o cestujících ČD, kteří musí využívat pražské nádraží, veřejné záchodky ČD a žabotlamy každým dnem. Já to naštěstí nejsem, ale když už náhodu vlakem jedu, jsem mnohdy zděšen z tristního stavu na našich kolejích. A nemusí to být jen žabotlamy, stačí se svézt ešusem a zajít si na WC. Proto mi už z principu AE vadí, protože mrhá prostředky drah, které by mohly být využity daleko smysluplnějc.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 09:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A hele. Skoro bych si tipnul, že ses trošku názorově posunul - předtím jsi hovořil o mrhání peněz nás všech a nečinil rozdílu mezi dotací MHD a AE (ale nehledejme to a nehádejme se o to). OK, interpretováno tebou takto se to jeví smysluplněji, ale stejně si troufnu namítnout - Investice do příměstských el. jednotek přinese sice možná další cestující, ale také nutnost zajištění objednání služeb státem/krajem/městem a tedy i dorovnání ztráty z osobní dopravy, protože to budou cestující, kteří neplatí plnou cenu přepravy a tato přeprava bude vždy spíše veřejnou službou než kšeftem. Čímž netvrdím, že by se neměly kupovat, ale že jejich nákup bude muset být provázán na zajištění i dalších zdrojů (a třeba i na jejich samotný nákup). Zatímco investice do AE BY MOHLA přinést klientelu, která si jízdné plně zaplatí sama. Je druhá věc, že zatím nepřinesla, ale je otázka, jaký je horizont návratnosti takové investice...
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 09:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stát je nejhorší vlastník čehokoliv

Který generální prezident ČSA se kterým generálním prezidentem ČD se na provozování "letů v hladině nula" dohodli?

aby nám superstar Pendolino ukázalo, jak jsme zase blíže vyspělé Evropě a jak tu umíme vhodně kombinovat vlak s letadlem

Není tohle spíš důkaz toho, jak "děláme stejné chyby jako na Západě před 20 lety"? Třeba mi nějaká zero-level-flight uniká, ale jediné významnější, které jsem si vědom, že v současnosti funguje, je 1 vyhrazený vagon pro AF na každém Thalysu z Bruselu do Disneylandu. AF je přitom víc státní firma než ČSA, na druhou stranu je to snad jediná větší ne-lou-kostová aerolinka, která se po 9/11 drží trvale v černých číslech.

přinést klientelu, která si jízdné plně zaplatí ... jaký je horizont návratnosti takové investice

Pokusy v Německu (kolem 1990 a znovu 2000) skončily do ztracena, spolupráce SN-THA nevydržela ani celý grafikon; jediné co nevím, jak to vypadá ve Švýcarsku (tam ovšem místní vlajkový dopravce stihl mezi 2001 a 2005 dvakrát zkrachovat). A třeba sir Branson, majitel několika aerolinek i několika železnic, sice aktuálně mluví o potřebě zekologičtění letectví, ale do zero-level se radši nijak nežene. Protože jde o jeho vlastní peníze.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 13:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takovou otázku do publika, popř. k Ropidu a DP:

Stalo by se něco špatného, kdyby 133 zůstala ve své výlukové trase přes Nám. Republiky už trvale, či ještě lépe se zajížďkou k Masaryčce? Já jen že to přímé spojení Staroměstské (FF UK, PF UK), Nám. Republiky a Masaryčky není tak úplně od věci a jízdní dobu to natáhne minimálně.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nepřipadá v úvahu. Tím by došlo k souběhu s asi 5 tramvajovými linkami, které už jsou přitom 20 let v souběhu s trasou metra.

Ale svůj dotaz můžeš zopakovat tak za 14 dní, až se nový GŘ rozkouká.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 15:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 133: Progresivní myšlenka to nepochybně je, lidi si výlukovou trasu a "nové" možnosti spojení pochvalují. Pokud ovšem nenastane situace (zažito předevčírem v oš), že hostivařský řidič jen vyrábí rukama gesto ve smyslu "a co mám jako dělat", když se mu lidi nevešli jak v Dlouhé, tak na nám. Rep. do salónu, mladá maminka s kočárkem pronáší cosi z nepublikovatelného slovníku a že potřebuje na Žižkov, pár lidí se vydává pěšmo a několik dalších útrpně čeká na další spoj. Jako "NAD" se 133 neosvědčila...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 17:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Kombinací vlak/letadlo jsem nemyslel jen letovou hladinu nula. V západní Evropě si všímám většího propojení železnice s letišti. Jen mám pocit, že AE měl být v podstatě prodloužený vlak až na letiště. Jen se to v režii ČD nepovedlo - intervaly, návaznosti.

Lufthansa a BA nejsou v černých číslech?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 17:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Tuto otázku jsem tu již nadhodil dříve. Ještě bych k tomu přidal 135 k Masaryčce a část spojů 207 na Štvanici. I když se snad na ostrově v budoucnu uvažuje o tramvajové zastávce.

Tracy:
Párkrát jsem 133 přes Revoluční cestoval. Přeplněnosti spojů jsem si taky všim a to bylo vždy kolem poledne.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 18:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 135 mi už přijde přehnaná a 207 taky. Btw, stanice na Štvanici bývávala, zrušena byla kvůli magistrále.

K přeplněnosti 133: Ovšemže TEĎ je přeplněná, když nahrazuje tramvaje. Já měl tu čest cestovat tím směrem včera, spolu s bandou tupých a uřvaných germánsko-italských turistů. A když už jsem u těch turistů, začínají dost překážet a hlavně - ty autobusy, co je pod Čechovým mostem nabírají, jsou schopné zastavit dopravu i na čtvrt hodiny - včera tam byla taková fronta, že si jeden magor stoupnul a začal nabírat lidi ve druhé řadě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 08:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako NAD má 133 jisté chvilkové problémy, pramenící především z její nepravidelnosti. Kdyby přijížděla po 8 minutách, nedělo by se to. Jev podobný jako tzv. "přeplňování 25". Posílení by bylo vhodné spíše 135kou, protože to by nabídlo i směrové rozšíření a ukázalo skutečný počet cestujících v relaci Nám.Rep-Vinohrady (a že TT na VN s konečnou platností není potřeba), ale to by chtělo zrušit 134 v souběhu se 135 aby mohla mít 135 smysluplné intervaly.
Arj-ovu námitku na souběhy naprosto nechápu - kolik linek metra vede v trase Florenc - Na františku -Staroměstská a kolik tramvajových?
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby se naopak s konečnou platností neukázalo, že TT na VN třeba je.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V trase Florenc - Na Františku - Staroměstská vede jen bus 133. Ale bavíme se o trase Florenc - Nám.republiky, kde vede 1 metro + 1 tramvaj a k tomu vždy ještě několik tramvají v části této trasy. A ty tam s různými modifikacemi přežily od VŘSR 1985.

Jinak bych se zeptal, jak souvisí případný bus NR - Vinohrady s tramvajemi na Václaváku? V současnosti má na Vinohradech 2-3 zastávky, z toho 1 v Riegrových sadech (slouží též pro 1 železniční nemocnici + několik diplomatických a obchodních zastoupeních) a další 2 na různých koncích téhož náměstí. Pak má vlastně ještě konečnou na Vinohradech, Želivského, ale tam jsou na rozdíl od Riegráku už jen nebožtíci (+ cestující metra).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 10:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:

Nikoli. Bavíme se o trase Masaryčka - NR - Staroměstská. Relace NR - Florenc mne nezajímá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel úvahy o možném prodloužení linky 135 můžeme zase uložit do říše snů, neb od pondělí bude výluková 133 posílena pomocí své vzduchovozičské sestřičky 207, která bude v pracovní dny prodloužena do zastávky Dlouhá třída. V úseku Florenc - Dlouhá třída bude ráno a dopoledne v provozu pouze ve směru TAM, odpoledne pouze ve směru ZPĚT.

viz. linkový jízdní řád a-207 od 31. 3. 2007
http://www.dpp.cz/Obrazky/PDF/207/20070331/207_linka.pdf
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 12:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: jednoduše. TT na VN by prý měla být proto, aby se zlepšila relace Nám.rep.-Vinohrady (pak ještě pár podružných věcí jako záložní trať nebo odlehčení Ječné). No a to by 135 vyřešila (Muzeum = Na Smetance a Italská).
Ta 207 bude pěkný paskvil - ale ono jí není kde otáčet a ukončením v Dlouhý by se mohly eliminovat zdržení od Staroměstský ze 133 - takže výsledek - 10 minut nic a pak zpožděná 133+načas 207 v konvoji. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já si myslím, že otáčení v Dlouhé třídě ukončené 207 je celkem jednoduché ... přes Řásnovku, kudy se léta otáčela 125
Konvoj 133 + 207 bohužel jezdí už nyní - alespoň tak to na Florenci každý čtvrtek večer pozoruji: Nejdřív přijede narvaná 133 a za ní jezdí prázdná 207 Stálost tohoto jevu mi potvrdil i jeden kamarád, který bydlí na dolním Žižkově.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 17:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Já také narážel na to, že 133 jako náhrada za tramvaje nestačí.
Ad. turisté. Už zase? Není to spíš chyba autobusáků? Jestli ti překáží, měl bych typ na zakoupení chaloupky na Benecku s parcelou pro ovečky.

Prox:
207 vzudchovozič? Zas tak horké to nebude, když se prý v budoucnu uvažuje o kloubech na 133.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 18:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Tu vytíženost 207 jsem vysvětloval už výše a-133 a a-207 jsou vzájemně proloženy. Pokud ovšem přijede 133 zpožděná, tak 207 jede v konvoji za ní téměř prázdná. Ukazuje se, že udělat z 207 vloženou posilovou linku pro 133 nebyl nejlepší nápad, protože se tak sloučili dva přepravní proudy "Ohrada - Staroměstská" (studenti) a "Malešice - Florenc" (obyvatelé sídliště) do jedné linky.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Zkus hádat, proč ta 207 bude v provozu buď jen tam, nebo jen zpět ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano, pokud turisté zdržují a způsobují zácpu od Čechova mostu až na Újezd, tak mi vadí velice. Ať se laskavě chovají slušně a ne jako banda nájezdníků, a bude to fajn. A pokud je jich moc, tak je třeba si ujasnit, že Praha pojme jen tolik a tolik turistů a začít je regulovat.

P.S.: Když je tak miluješ, nastěhuj si je na Dědinu.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stále mi nikdo neodpověděl na úvodní otázku, jestli by se stalo něco strašného, kdyby 133 jezdila přes NR trvale a ještě lízla Masaryčku. Ne kvůli posile relace Florenc - NR, ale kvůli úplně nové relaci Staroměstská - Čechův most - Dlouhá - NR - Masna.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 21:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord Vetinari:
a-133 nemůže jezdit trvale přes náměstí Republiky, protože by si lidi rychle zvykli na nízkopodlažní autobusy na pěší zóně a chtěli by je na Příkopech a Václaváku místo tramvají
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 22:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Proxi, na pěší zónu přei zavedeme pidibusíky ... ty to poberou :-)

(v intervalu 10 sekund)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 22:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: A co takhle nějakej vodorovnej páternoster, anebo rovnou lanovku.

To by se tam určitě uživilo a ještě by to byla atrakce pro tůristy jaká se jinde nevidí. Po letošní zimě by se třeba něco dalo levně pořídit v nějakých nižších českých horách (třeba v Krkonoších ).
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 23:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pár slov k výluce Dvorce-Levského

kterej idiot dělal ty jízdní řády?
příjezdy 3 a 17 po 21:30: 35,46,54,06,14,26,34,46,54
odjezdy autobusu X-3: 34,44,54,04,14,24,34,44,54

je to normální? 150 lidí se vyhrne z tramvaje a akorát vidí odjíždějící autobus
to je fakt takovej problém udělat tam přestup ve stylu: přijede 17, autobusák bez ohledu na čas najede, nabere lidi a vyrazí na trať
to samé, když přijede 3
16 má smůlu, interval je jen 10 minut a 3,17 má přednost

mnohem lepší je udělat tuhle prasárnu a nasrat spolehlivě všechny

ještě jednou to zopakuji - na oddělení jízdních řádů musí sedět minimálně 1 debil, protože normální člověk by to takhle nemohl vymyslet - smutné je, že jeho nadřízený je tak neschopný, že si práci lidí pod sebou neohlídá!!!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 08:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

<ot>
Špionážní fotografie odhaluje o této složce více:
 
</ot>
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2774
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Házíš je do jednoho pytle. Zrovna tak ty můžeš překážet někomu na ulici úplně stejně jako ten Němec.

Turistů je v Praze úměrně tolik, jak je Praha krásná. Do Paříže jich jezdí ročně 30 milionů. A pokud chceš někoho nebo něco regulovat, vysvětli mi za
a) jak?
b) proč, když nám snášej do našich peněženek zlatý vejce?
Jakákoliv regulace je z principu špatná a vede jen k jejímu zneužívání. Až bude turistů v Praze tolik, že se sem nevejdou, začnou regulovat sami sebe.

Možná by bylo lepší trochu v tom nacionalismu přibrzdit. Nahání mi to husí kůži.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, je tvůj problém, nikoli můj, že v tom vidíš nacionalismus. Já se řídím heslem jak vy k my, tak my k vy. Konec debaty.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, na debila je to moc sofistikované ... debila by taková dokonalá sabotáž nenapadla .. něco takového se stává zhruba jednou za padesát šest tisíc let :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 12:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak je to ještě komplikovanější - výše popsané dílo platilo 30.3. a od 31.3. platí úplně jiné (jen o chlup lepší) JŘ - samozřejmě přestup bez jakékoliv garance, že autobus počká a stačí minuta a kousek zpoždění na l. 17 a bude se čekat 10 minut na BUS
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 07:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: otáčení 207: Ne, řekl bych že pojede Husákovým tichem na Florenc a obráceně, bez lidí.
Prox: Ne. Spíš by to posílilo volání po těch minibusíkách.
R31: Doporučil bych standardní stížnost. Škoda že tam nejezdím.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8765
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 10:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem dneska vyzkoušel jízdu linkou 134/135 z Římské na Florenc. Na sloupku viselo:

8:56 - 134
9:11 - 135
9:26 - 134

Přesně v 9:11 autobus přijel - ale linky 134...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 11:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to všechno byla 135, ani bys to nezpozoroval (a proč taky). Ale ta paseka, co to dělá od místa, kde se 134 a 135 dělí a nastává proklad 134 a něco jinýho...
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8768
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 11:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zapomněl dodat, že v těch 8:56 nejelo nic, z Míráku jsem viděl jet oba předchozí busy najednou tak v cca 8:50. Takže paseka je i zde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Už se mi stalo, že jsem jednou ráno jel 135 z Míráku do Římské přes 10 minut díky zácpě před divadlem. Víckrát už jsem to netroufal cestou do školy zopakovat, ale tipuji, že ta zácpa na vjezdu do Anglické je na denním pořádku.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nám. Míru je nejen paseka, ale i Paseka.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 07:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tipuji, že ta zácpa na vjezdu do Anglické je na denním pořádku.
Jo, tam je to hnus. Vždycky když jsem tam nějakým nedopatřením nucenej jet, tak tiše závidím tramvajím Jugoslávskou. Semafor na křižovatce s Legerovou, resp. dávkovací semafor u Demínky se prostě starají hlavně o magistrálu a na nějaký vedlejší směr vcelku logicky s..e pes.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace