K-report
 

Archiv do 11.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Staré archivy » Archiv do 11.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8539
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 23:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na tom nic "celkem neškodného" nevidím

Já to jako neškodnou/i-když-trochu-svéráznou zábavu vidím. Skutečně drsné to bude, až budou v metru vybuchovat . Nepochopím, jak někdo může jen tak na metro ve stanici vylít dva kýble barvy a ještě mít na hlavě kukly a pak zřejmě úplně nerušeně odejít. Nebo jak může jen tak provézt do metra nákupní vozík??

Systém PTv v metru nebyl a není koncipován jako bezpečnostní. V systému se trvale nahrává omezený počet záběrů, další jsou nahrávány podle volby a možná si něco nahrávají uživatelé mimo DP, kterým jsou poskytovány

A to je právě hrozné. Ještě, že to "díky" těm zakuklencům vím. Pražské metro prostě není bezpečné a je zřejmě jen otázka času, kdy dojde k nějakému skutečnému prů*eru .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepochopím, jak někdo může jen tak na metro ve stanici vylít dva kýble barvy a ještě mít na hlavě kukly
Já to chápu. Příprava se odehraje buď na místě sdružením ztracené poloviny záběru kamer nebo v té době na MA a VL neztracené, ale odlehlé tedy mrňavé a i kdyby na ten obrázek zrovna někdo koukal, těžko pozná co se tam děje. Příchod s kýblem bez kukly, akce v kukle, odchod bez kýblu a bez kukly. atd.

Nebo jak může jen tak provézt do metra nákupní vozík??
Od dveří do stanice je to 8m bez jediného schodu. Je to tak nemožné?

Bezpečnostních mezer je tolik, kolik hrozeb se jen kdo dovede vymyslet, ale to asi nejen v metru. To bylo na dlouhou diskuzi.
P.S. Dneska jsem shodou okolností četl že v Londýně běží kampaň terrorism if you suspect it report it . Nejsem zrovna zastáncem sledování každého kroku (i když na takových prostředcích pracuju) a vypěstování paranoi v lidech vidět teroristu za každým rohem, ale alespoň minimální všímavost lidí k nestandardním situacím je možná efektivnější než tisíce kamer s automatickým vyhodnocováním událostí.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3447
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 14:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká je obsazenost jednotlivých stanic metra (kolik lidí tam je)?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 14:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1 do 4 podle druhu stanice, počtu vestibulů a obratu cestujících. Pokud na VL slouží večer sama dozorčí a nahrne se jí tam stádo fanoušků ze Sparty, je ráda že to přežije.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31183
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 09:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud na VL slouží večer sama dozorčí a nahrne se jí tam stádo fanoušků ze Sparty,

A jak se může stát, že je tam sama??
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 11:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamerové systémy jsou skoro všude, ale není nikdo, kdo by je operativně sledoval. Ćasto nejsou ani funkční (proč také; každý se má přeci starat o sebe sám).

Tak se stává zcela běžně, že nákupní vozíky z hypermarketů nacházím rozstrkané na přilehlém sídlišti, že je nacházím v přilehlém lesoparku (Bohdalec), a jsou již k mání i v metru.

P.S.: Dozorčí metra je na stanicích proto, aby si hleděla svých vlastních záležitostí - starala se sama o sebe!
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 12:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak se může stát, že je tam sama??
VL patří mezi stanice kde se slouží v jednom. V případě že se něco očekává, je stanice posílena. To se může stát i operativně zálohou. Ale na každé stanici někdo je na rozdíl od většiny podzemních drah ve světě, kde jsou bezoblužné stanice běžnou věcí. Ono to má samozřejmě i další vazby na využití technických prostředků pro dohled odjinud, přivolání a organizování pomoci.

O víkendu se něco hrálo a policie se konečně rozhoupala k akci a nenechala metro napospas jako posledně, kdy fanoušci na HN rozebrali M1. Zrovna na VL byl prý celkem šrumec protože vytahovali některé kusy dobytka z vlaku aby je oddělili od ostatních a pak několik vlaků VL projelo.

Kamerové systémy jsou skoro všude, ale není nikdo, kdo by je operativně sledoval. Ćasto nejsou ani funkční (proč také; každý se má přeci starat o sebe sám).
V metru je cca 800 kamer. Kolik očí by bylo potřeba pro neustálý dohled? Kolik očí by bylo potřeba při zvýšení hustoty kamer aby pokryly veřejné prostory na 100%? Oni i dozorčí mívají jiné povinnosti. Věc jiná je nasazení automatické detekce nestandardních stavů, např. odložené předměty, kdy by mělo být pokrytí 100%. Stavební řešení hlavně ražených stanic by znamenalo minimálně zdvojnásobení počtu kamer, s tím související nároky na přenos a vyhodnocování. Třeba i k tomu jednou dojde.
Můžu prohlásit, že i přes poměrně velké snahy kamerový systém v metru zneprovozňovat, je plně funkční v rozsahu konkrétní instalace a závady hlášené dozorčími jsou odstraňovány co nejdříve. Až se po personálním auditu zruší turnusy, tak potom možná budeš mít pravdu že se to nepodaří udržet funkční. Za poslední měsíc jsem na SR napočítal 15 zásahů do PTv.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 12:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě další věcí jsou pravomoci staničního personálu, které jistě Milky víš jaké jsou, protože jsou stejné jako u řidiče tramvaje.
Doufejme že spolupráce s personálně posilujícím oddílem MP Metro povede ke kýženým výsledkům. Zatím co jsem měl možnost jednat s jejich vedením a spolupracovat na několika akcích, v rámci možností to vypadá slibně.
Ale to se tady zabýváme represivní stránkou věci, nebylo by lepší jít spíš pro příčině problémového chování lidí a skupin? Koho z vás by napadlo připnout vozík za metro? Proč to zrovna napadlo toho floutka?
Teď jsem našel něco trochu k tématu: odkaz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31194
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 13:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
Šlo mi právě o to operativní (ne)nasazení policie, zrovna fotbal se dá předpokládat poměrně snadno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 09:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak jsem sem nahlédl.... Opravdu myslíte že je to izolovaný problém metra? Dál už zase sami...
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31214
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě že ne, jen v metru je to o mnohem větším průseru (víc lidí, menší možnost úniku, atd.).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 11:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. Karlův most - ničení soch,...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8543
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Opravdu myslíte že je to izolovaný problém metra? Dál už zase sami...

Izolovaný problém metra to je v možných důsledcích. Těžko najdeme zranitelnější systém s takovou koncentrací lidí (= možných obětí )
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 14:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ono to tak divoké není. Oni experti kdysi konstatovali, že například výbuch v tunelu se šíří jinak než na náměstí. Takže bych se víc bál zaplněné dvorany hlavního nádraží v sobotu ráno, nebo haly letiště ev. obchodního domu před vánoci. (Off topic: Kdesi se kupříkladu psalo, že bombu k odstřelení jistého mostu není možné propašovat v kufru nebo dokonce pod oblekem. Prostě tak silná a tak malá klasická neexistuje). Čili bych v této diskusi nešířil, být diskutujícími, poplašné zprávy a soustředil se na změnu všeobecného klimatu a větší důraz na pořádek a bezpečnost obecně, když už chceme toto téma probírat. Pořádek v metru pak přijde sám.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 13:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už o tom píše i MF předvčírem:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=060&r=mfpraha&c=702586
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=060&r=mfpraha&c=702590
Něco jsou dobrý hlody, jako spící písmomalíř u větráku.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 07:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.nycsubway.org web o metru v New Yorku
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 07:15:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znáte někdo přesné časy výjezdů (návratů) souprav z (do) depa Zličín ?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 13:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.P.: Montanu, Molotow nebo Belton už máš?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2071
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČTK a Reuters: (návod jak získat peníze pro Chalupoidu?)
Ho Či Minovo Město se stane prvním vietnamským městem s podzemní dráhou. Místní zastupitelstvo schválilo výstavbu metra za 1,1 miliardy dolarů, ale 83 procent investic půjde z japonské pomoci Vietnamu. Uvedlo to dnes zastupitelstvo města.
Japonská banka pro mezinárodní spolupráci poskytne 904,7 milionu dolarů a zastupitelstvo Ho Či Minova Města 186,6 milionu. Výstavba trati dlouhé 19,7 kilometru by podle předpokladů měla začít ještě letos či na začátku příštího roku.
Dráha spojí největší vietnamské město s osmi miliony obyvatel se sousední provincií Binh Duong. Stavba by měla být hotova v roce 2013. Zpráva neuvádí, jaké firmy trať postaví, ani dodavatele vlaků a zařízení.
Trasa začne ve stanici před tržištěm Ben Thanh, které je populární turistickou zastávkou v centru města. Pod zemí povede kolem opery a řeku Saigon překročí na vyvýšené trati.
Japonsko je největším dárcem pomoci pro Vietnam. Země letos slíbila Vietnamu pomoc 890 milionů dolarů, což je proti minulému roku o 6,5 procenta více. Předpokládá se, že Japonsko bude také financovat až ze 70 procent výstavbu železnice za 33 miliard dolarů ze severu na jih Vietnamu, napsala agentura Reuters.
Budoucnost patří bagrům!
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:37:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: tak to ne. Chtěl bych fotit vlaky metra za jízdy venku. A Zličín je asi jediný místo kde to trochu jde. Přímo ze silnice s 10tinásobným zoomem je to super, ale musí tam nějakej vlak jet. A taky musí být trochu světlo. Takže během dne.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 17:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V DH jezdí venku podle jízdního řádu. Akorát pohybovat se v okolí depa chce trochu silnější žaludek.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 20:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-19:33 - Policie kvůli anonymu uzavřela stanici metra Dejvická. Kdosi jí oznámil, že je ve stanici uloženo nástražné výbušné zařízení. Již ráno anonym nahlásil uložení výbušniny ve stanici metra Strašnická - policisté ale na místě nic nenašli.
ja bych mu usekl ruku se kterou volal idiot
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je o tom víc.
Policajti asi měli dneska v metru docela záhul.
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Tomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 19:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ridite tady nekdo metro na trase B?
http://vbus.wgz.cz/
ICQ:431831359
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo můj kamarád řídí na B jo a tady něco mám předchůdce ečs http://buszok.freeweb.hu/ik293.htm
Karosa
Tomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 06:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakýto je řídit metro protože já jsem se chtěl svést v kabině ale nevím jestli to nějak jde
http://vbus.wgz.cz/
ICQ:431831359
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 10:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou někde ke stažení hlášení stanic z trasy A ? Na metroweb jsou jen některé. Potřeboval bych všech 13.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČTK :-)))
Na Mallorce mají metro, do září bude zdarma
Palma de Mallorca (Španělsko) 26. dubna (ČTK) - Španělský prázdninový ostrov Mallorca se může chlubit vlastní podzemní dráhou. Metro, které zahájilo ve středu oficiálně provoz, bude spojovat centrum hlavního města ostrova i celých Baleárských ostrovů Palma de Mallorca s místní Baleárskou univerzitou, která se nachází až za městem a od centra Palmy ji dělí 8,5 kilometru.
Na vymoženost, která je obvykle výsadou milionových velkoměst a metropolí, si budou muset obyvatelé více než čtyřsettisícové Palmy teprve zvykat. Aby si Mallorčané nový dopravní prostředek řádně vyzkoušeli a ocenili, umožní jim úřady až do září jeho bezplatné používání.
Podél trasy bude devět zastávek a vlaky trať mezi oběma konečnými stanicemi zdolají za 13 minut.
Už v první den provozu ostrovního metra prý jeho stanice praskaly ve švech. Výstavba podzemní dráhy, která se zařadila mezi největší infrastrukturní projekty na Baleárských ostrovech, přišla na 120 milionů eur (téměř 3,4 miliardy korun).
Budoucnost patří bagrům!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tý brďo, na Baleárách dokáží postavit úsek metra dlouhý 8,5 km za 3 a půl miliardy (kompletní novou trasu vč.zázemí)... Kolik stojí ta zbytečnost ve Letňanech a jak je dlouhá?
Hele nepozvem si je sem na stavbu Déčka? ;-)))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno,a chalupoida má stát skoro 40 miliard. Tady asi bude někde chyba...ale kde?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě se budou celý prázdniny vozit zadarmo. :-)
Budoucnost patří bagrům!
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je taky otázka jestli je to metro nebo "metro". Vůbec bych se nedivil, kdyby to byla nějaká vlakotramvaj jedoucí pod zemí jen pár set metrů v centru.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jako vlakotramvaj to nevypadá:
viz

odkaz

Sakra, takhle nějak si představuji Déčko a měl bych ho za 4 miliardy i s depem. Kurva drát, Steinera na ně!!!!! ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo,evidentne jim chybi ten echt cesky pohled na vec ... ;-)
Akorat koukam, uzky rozchod, ze by kapsky ? Nebo neco podobneho ? A to vozidlo me tak pripomelo U1 v Berline, cim to ? ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 22:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v pondělí 30.4.2007 vyjede do provozu 48 sv. vlaku M1 a čísel 4195-4442-443-4444-4196 a to do oběhu 22.
zítra se koná přetah Plzeň - Praha
Quiksilver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 12:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz!Svezl by mě někdo v metru na trase B v kabině.Prosim Prosim
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 13:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zeptej a uvidíš jak dopadneš ,když toho fíru chytnou nebo někdo uvidí,že má cizí osobu na stanovišti tak ihned přijde o prémie....
Filip25
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.84.13
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 10:29:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skusím to zde. Neměl by někdo ze zde přítomných zájem o knihu Pražské metro 78 Stavba československo-sovětské spolupráce. Kniha pojednává především o úseku trasy IA.
V případě zájmu mě kontaktujte na: filipuherek@volny.cz
Quiksilver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 21:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin:Nějak se to obejit da snad
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 22:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ceny: v Neděli byla v Otázkách Václava Moravce mimojiné i debata o českých dálnicích. Taky se tam zmiňovala cena 1 km nové dálnice v normálním terénu. Nehledě na to, že ČR má snad nejdražší dálnice v EU, tak nejlevnější jsou právě ve Španělsku a Portugalsku.
Takže buďto tam mají nějaký zázračný přebytek surovin, nebo je to pěkně odfláknutá práce, nebo si tam umí vybrat (a nebo na to mají nějaké extra nízké daně a cla a buhví co všecko)
I seek you: 246-442-983
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 12:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loni jsem se měl tu čest s dálnicemi v Portugalsku a Španělsku seznámit. Nevšiml jsem si že by to bylo odfláknutý, ale tam kde se u nás udělá tunel i když nemusí, tam se udělá šílenej zářez, stoupání větší než na D1, nebo se kopec objede ostrym obloukem. Místo velkýho mostu dálnice spadne do údolí, tam se udělá malej most (i když některý mosty jsou tam gigantický, ale to když nebylo zbytí) a pak se zase plazíte nahoru v pruhu příslušném rychlosti (vyznačeno značkou nejnižší dovolená rychlost), jaké jste schopni z vozidla vymáčknout. Takže dálnice ve finále nemá parametry těch našich. A taky zřejmě tam nejsou ekologové (ono mi připadalo že je tam spousta věcí tak nějak jedno, tak kdo by se stral třeba o sysla) tak si tu dálnici střihnou jak se jim to hodí, zaříznou si kopec až jsem se divil že to nepadá, navíc když se tam nemá šanci chytit vegetace, protože ta není široko daleko.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 07:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotázek na znalce. Dneska jsem si ráno při čekání na metro (A-Malostranská) všimnul, že na začátku nástupiště na hodinách u času odpočítávajícího odjezd soupravy bliká červený písmeno d. V životě jsem tohle neviděl. Ví někdo co to znamenalo?
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:03:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje v Hostvaři místo odkud by se dal natočit venkovní záběr jízdy linky A ? Podle mapy to vypadá, že poblíž výjezdu z tunelu by to šlo. Je to ale veřejně přístupný prostor (není to oploceno, nehlídá to tam nějaká bezpečnostní agentura atd.)?
A dá se tam normálně jít (není tam nějaké smetiště, bezdomovci atd.)?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.P.: Na východní straně od výjezdu z tunelu vede podél kolejí metra slušná cesta. Sem tam se tam nějakej nepořádek povaluje, ale smetiště to rozhodně není a přístup je tam ok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t:
Pokud je mi známo, tak malé dé se na hodinách rozsvicí na povel z vysílačky nevidomého. Fíra je tak upozorněn, že má vypnout poptávkové otevírání dveří až do konečné stanice.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:33:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přepne tedy na normální "nabídkové" otvírání dveří, že?
Citytrans
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.7.46
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 23:33:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.citytrans.info jsou ke stažení komplet všechny fotografie, které se v současnosti nacházejí na stránkách.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 16:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zvídavé davám k dobru něco z pražského magistrátního webu - http://www.praha-mesto.cz/

Otázka: (Jakub 10.5.2007 9:47)
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, jestli jsou již známé nějaké parametry případné lehké varianty metra D (například šířka souprav (hlavně), délka nástupišť, soupravy a vagónu, přepravní rychlost či srovnání s klasickou variantou). Mohu Vás prosím požádat, jestli byste je nemohli poslat na mou e-mailovou adresu, aby si i obyčejný občan udělal představu, co to lehké metro vůbec je. Byl bych Vám za to velmi vděčný.
Děkuji

Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 10.5.2007 10:27)
Vážený pane Jakube, Vámi požadované konkrétní informace jsou nedostupné. Obecně lehké metro, tak jak se o něm hovoří znamená lehké a kratší soupravy jezdící např. na gumových kolech.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je odpoved jak .

Protoze treba M14 v Parizi je "lehke" metro a rozhodne bych netvrdil, ze soupravy jsou kratsi a mene kapacitni, nez ty prazske.
Vbustymcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se dohodnu,aby mě svezl fíra v kabině metra?
ICQ:409-873-352
VBUS:www.vbus.tym.cz
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbustymcz: musíš mu koupit velkou flašu Ferneta...
I seek you: 246-442-983
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to aspoň pětilitrovou, protože takovýho fíru to může přijít pěkně draho...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2889
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
A jsi si jist, že je M14 lehké metro? Já si spíš myslím, že si čtrnáctku lidi pletou s lehkým metrem. Já bych lehkému metru spíš přiřadil londýnské DLR.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DLR a lehké metro - Má to vůbec pneumatiky?
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lehké metro se neliší od ostatních podle toho, jestli má pneumatiky nebo ne
I seek you: 246-442-983
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lehké metro se v pražským podmínkách liší pouze tím, že dodavatelem veškerých jeho technologií (vč. vlaků) by byl Siemens, zatímco v oblasti těžkého metra je to poněkud pestřejší.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 07:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No fuj, takto se to do zadávačky veřejné zakázky nemůže napsat - jmenovat nějakou firmu. Ale chápu pak tu nedostupnost informace.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 09:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do zadávačky veřejné zakázky nemůže napsat - jmenovat nějakou firmu

Nejsem si úplně jist, ale pocit, že vítězem tendru stejně může být jen buď Siemens CZ (jako místní zástupce), Siemens FR (jako výrobce) nebo GŘ Siemens (jako ředitelství, které to vše zastřešuje). Protože francouzská lehká metra (Lille, Toulouse) i Torino mají tohoto společného jmenovatele.

Výrobce britského lehkého metra už dávno neexistuje, tak snad jediná konkurence Siemensům je někde ve Španělsku (ovšem otázkou je, zda to taky není Siemens ES?)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě. Těžko očekávat, že případně lehké metro dodá někdo jiný, než Siemens. Další možní dodavatelé "těžkého" metra (z domácích Škoda, AŽD,...) nic "lehkého" v sortimentu nemají, a i kdyby snad chtěli něco vyvinout, není problém se jich zbavit podmínkou na referenci ze dvou evropských měst...
Zatímco o zakázky na "těžké" metro by se rozhořel tuhý boj, a vzhledem k tomu, jak se Praha poslední dobou "zamilovala" do Škodovky, kdo ví, jak by Siemens dopadl.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 11:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DLR a lehké metro - Má to vůbec pneumatiky?

Naopak M14 pneumatiky ma. Pouziva ten Parizsky kombinovany system kolejnice+pneumatiky, ktery umoznuje rychlejsi jizdu v prudkych oblouckach. K tomu umoznuje pretahovani soupravy po klasickych kolejich a poziti klasickych zeleznicnich vyhybek namisto nejakych komplikovanych.
Soupravy jsou kompatibilni s M1,M4,M6,M11 (tedy trasami, ktere pouzivaji gumokola+kovokola). A to bych rozhodne "tezkym" metrem nenazyval. A ted babo rad .

Tady je krasne videt, ze pojem lehke a tezke metro nema zadnou presnou hranici.

Dalsi pripadny dodavatel kompletni technologie muze byt Alstom. Reference take nema spatne.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace