K-report
 

Archiv do 07.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 07.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já bych hlavní zátěž na linku Kobylisy-ZOO klidně převedl. Stejně drtivá většina cestujících 112 jede do ZOO, do botanický zahrady a ne na ambasády. Víš, když ulice nepobírají, často se hledají objízdné trasy, které mnohdy nakonec zkrátí cestování. Takhle se to řeší při cestách do Brna. Aby ses vyhnul kamionům na D1, jedeš přes městečko u nádraží.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloubák smí přas retardéry.

Bagr metro - ZOO jsem jednoznačně pro.

Naopak bus do Stromovky k mostu jsem proti.

U Gastona na zahrádce bych ten sraz bral.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Když se na letišti řešilo nové vedení linek u termináu Sever 2, byl tu požadavek, aby v trase linky 119 nebyl žádný retardér. Dokonce tu někdo z DPP tvrdil, že v trase kloubáku být retardér nesmí. Pamatuji si, že na Barrandově v trase 126 retardéry byly. Tak sám nevím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abs: Proč ne bus do Stromoffky? (Dycky se to tak dělalo. Teda jeden čas dycky :-))
A hele, to je zajímavý, najednou bagr k metpu jo, a co to že ne jen k tvejm milovanejm tramkam na Trojskou, jaxem psal já? He? aspoň by tam ty dvě linky k něčemu byly.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a Abs. - myslel sem že spíš srpen na obvyklém místě... Moc na tom trváte? Ony jsou i další ohlasy směrem k červnu, takže pak by se dalo....
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten bus do Stromovky nemá moc smysl, ono to pak vyjde skoro jednodušejc jít to z Výstaviště pěšky než čekat na takovou pochybnou linku:-)). Ale co takhle přímo u mostu zřídit železniční zastávku "Stromovka" - alespoň pro ML1;-).

Sraz: Přikláněl bych se k tomu, uspořádat oba srazy (červen - ZOO, srpen - hospoda).
Don`t worry, be wary!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a retardér: Když se na letišti řešilo nové vedení linek u termináu Sever 2, byl tu požadavek, aby v trase linky 119 nebyl žádný retardér. Dokonce tu někdo z DPP tvrdil, že v trase kloubáku být retardér nesmí.

O retardérech se tvrdí všechno možné, záleží na tom, komu se co hodí. Já bych je tam taky nechtěl.

Třeba 107 jezdí na Kamýcké přes plastový retardér už přes rok. Já je z několika důvodů nemám rád, mnohem lepší jsou dlouhé dlážděné/asfaltové prahy (Sedlec, Lysolajské údolí, Na Ořechovce...) - mimochodem o nich prý starostovi tvrdili, že přes ně autobusy MHD nesmí. Plastový retardér se údajně musí na zimu demontovat, protože brání odhrnování sněhu. Ovšem letos tam samozřejmě oba byly celou zimu, nikdo se nenamáhal...

Jediné, co se k tomuto tématu dá dodat je:
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33906
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já byl u ZOO naposledy právě kloubákem: https://www.k-report.net/foto/j728.jpg :-)

Ale jinak radši pěšky i zpátky, než to maso v buse.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:34:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže zapomínáš na jednu důležitou věc - slušnák se otočí vždy a všude...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky už jsem vás dlouho neviděl.

Jezdí tady někdo pankrácký?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta bohnická linka mi připomněla, že bych trvale (nebo alespoň sezónně) prodloužil 202 z Mazurské (závlek klidně ponechat) serpentinami dolů k zoo. Tato linka, ačkoliv se nezdá, má svou (poměrně bohatou) klientelu, a ta by se tím prodloužením jistě ještě výrazně rozšířila. A hlavně by se tím zajistilo přímé spojení z Bohnic, takže kdo by chtěl jet z Bohnic do zoo MHD, už by nemusel oklikou.
Jinak to dispečerské řešení 112 (by) bylo asi nejlepší, nevím proč se od něj ustoupilo.
Trojané ať mlčí, mohou být rádi za častý autobus. Mimochodem, zajímalo by mne, v čem je kloub o tolik horší než SD.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Já ty Trójany docela chápu. Protože dnes bylo špatné počasí vyrazili jsme s přítelem do Trojského zámku - obě cesty jsme jeli busem 112 a musím říci, že po výjezdu z Holešovic díky školním výpravám už linka na dalších zastávkách nepobírala. Totožná situace nastala při návratu, je s tím rozdílem, že se autobus zaplnil už u Zoologické zahrady. Proto si myslím, že by se tramvaj do ZOO určitě uživila a krásně by se sem stáhla nejméně jedna zbytečná linka z Trojské.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to podle diskuse tedy vypadá spíš na rozdělení 112 na bagr (!) 712 Nádrhol-Trojská-ZOO (jen tyto zastávky) v intervalech podle potřeby a 112 zachovat celoročně v rozsahu spojů do Podhoří a poznámkou "nezajíždí do zast ZOO".
Trojané maj smůlu, že tam maj zů. Jiní maj magistrálu nebo fabriku. Každej máme něco.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiní maj magistrálu nebo fabriku nebo letiště. Každej máme něco.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je to i na dpp.cz:
Vážení cestující,
z důvodu optimalizace sítě autobusovách linek a zlepšení pravidelnosti dopravy bude od zahájení provozu denních linek v pondělí 4.6.2007 trvale zkrácena linka 134 do trasy Ládví - Kavkazská. Současně budou upraveny jízdní řády linky 135.


To upřímný přiznání mě trochu překvapuje (příjemně)
Don`t worry, be wary!
m_jn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.10.190
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:54:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale ono to není z důvodu, ale za účelem. Už jsem jim to na dpp dokonce jednou psal, že linky se mění, aby se zlepšila pravidelnost, tj. "za účelem", a ne protože se zlepšila pravidelnost, tj. "z důvodu".

Bude zajímavé sledovat, jestli se dřív naučí dpp používat správné předložkové vazby, nebo ústav pro jazyk český uzná ty nesprávné za správné :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 20:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechystáš se Káeme v pondělí na letiště?

Na letiště autobusem číslo 100
Ti, kteří na letiště nutně potřebují, by měli přijet nejméně o půl druhé hodiny dříve. Na obtíže mohou narazit při cestě automobilem i městskou dopravou. Podle Krejčí bude na nějakou dobu zcela jistě uzavřena Evropská ulice.

Policie ale zatím ani tuto uzavírku nepotvrdila. "Ještě je příliš brzy na bližší informace o omezení, ty bude možné zveřejnit až v den příletu prezidenta," řekl šéf pražské dopravní policie Pavel Švrčula.

Nejspolehlivější volbou je proto podle mluvčí letiště cestovat na Ruzyni z konečné metra na Zličíně autobusem číslo 100, který se jako jediný Evropské ulici vyhýbá. "Autobus doveze cestující rovnou na terminál Sever," uvedla Eva Krejčí.

Také pro auta zůstane zřejmě jedinou přístupovou cestou trasa Pražský okruh - silnice R7. Ani to ale není kvůli informačnímu embargu policie jisté.

Problémy budou mít i Kladeňáci
Uzavření Evropské dělá vrásky i provozovatelům meziměstské dopravy. Od metra Dejvická tudy směřují třeba četné linky do Kladna. "Nikdo nic neví. Otázka je, zda autobusy vůbec pojedou. Nejlepší je jet vlakem," řekl iDNES.cz zaměstnanec ČSAD MHD Kladno.

Méně servítek si bere dopravce Zdeněk Kulhánek. "Jsme na tržbách závislí. Za večer můžeme přijít o 15 tisíc korun. A kdo nám to zaplatí? Bushe si mají ubytovat někde na vesnici. Čtyřicet let lezeme do zadku Sovětům, teď zase Američanům. Jestli na tom budeme škodní, klidně zažaluji český stát," zlobí se.

Naopak klidně by případné omezení přijalo obchodní centrum Šestka, ležící jen několik stovek metrů od místa, kde Bush seběhne po schůdcích z letadla. "Do neděle nám policie slíbila bližší informace. Je možné, že nám zakážou i přístup na střechu, kde je parkoviště," řekl iDNES.cz technický manažer Tomáš Zahradník.

Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_jn: Náhodou znám katedru jazyka českého, hrával jsem s ní pod lavicí piškvorky, a myslím, že v tomhle by se hodně bránili. Pravda, už zklidověla spousta jazykových prasáren. Třeba mi jednou kodifikují i ty apostrofy :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 09:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m jn: Z důvodu realizace snahy o zlepšení pravidelnosti... :-)
Martin: Bóže. Jako kdyby to bylo poprvé. Není prostě o čem psát. Ona samozřejmě stovka nepojede taky, protože budou kolony na pokračování R7, že jo. Na letiště letadlem a ne jinak.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 09:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Právě, že je to každý den. Kolony na PO u Ruzyně? V životě jsem je tu neviděl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 09:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak až přijede pamprézident, tak je uvidíš.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No samozřejmě že bude zacpanej IGK okruh a R7. Zejména když ještě dnes nikdo neví kdy a kde bude co uzavřený. Podobně lze očekávat kolaps dopravy na Petřinách a v okolí Výpichu.

Holt když sem kdysi jezdili borci jako Brežněv, Réza Pahlaví nebo mongolskej Medicinbal či jaxemenovali všichni ti co jim školy chodily mávat nebyl takovej provoz IGK takže se to zkouslo.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když sem kdysi jezdili borci jako Brežněv ... nebyl takovej provoz IGK takže se to zkouslo

Ti ostatní jmenovaní se asi zkousli, ale poslední návštěva L.I.B. se nezkousla. Zbytek dne po obnovení provozu se "vytahovaly" autobusy z úzkých vilových uliček podél Dejvické. Takže ne kvůli hustotě provozu, ale kvůli neustále se měnícím rozkazům na dopravní opatření.
Akorát jsme se nedozvěděli, kdo v tom ten vrcholový bo*del nadělal - zda jeho ochranka nebo místní rektální horolezci.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:32:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Očekávám, že po příštím týdnu už Brežněv nebude etalonem pro chaos v pražské MHD.
P.S.: Pamatujete si někdo na návštěvu papeže a její vliv na MHD? Bylo to krátce po 1989. Já si jen vzpomínám, že na Letné Metrostav postavil pódium a konal se tam jakýsi (hojně navštívený) obřad, ve kterém Jan Pavel II. účinkoval coby nejvyšší šaman.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
A co když ho povezou přes Kopaninu, Nebušice a Tichou Šárku do Internacionálu? Aby se na tý Břetislavce ta jeho limuzína ještě vyhla se 116.

Petr vlček:
Proč na Petřinách a na Vypichu?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 12:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dyť to hlavně není první americkej prezident, co tu je, že jo. Šárkou ho nepovezou - bílý muž přece nevleze do kaňonu do pasti indiánum (rudochum) :-)
Na Petřinách a na Vypichu protože Kukulova a sjezd z D5. To je stejný, jako když se trojka srazí ve vysočanech, tak nejede až v Modřanech, víš? :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po příštím týdnu už Brežněv nebude etalonem pro chaos v pražské MHD

Ten jím ani nikdy nebyl. Absolutně nepřekonatelná (zřejmě navěky) byla návštěva Velikého Kima v roce 1979. Ony totiž uzavírky mezi letištěm a Hradem se zbytku Prahy moc nedotýkají. Ale dvakrát 24-hodinová uzavírka magistrály před Hl.nádr. + "dílčí" (tolerance času příjezdu vlaku +- 5 hodin) uzavírky všech potenciálně rizikových "podjezdů" (= včetně stanic metra), to už za to stojí.

P.S.: Já jsem si Kima bohužel osobně neužil, já byl v té době ve válce, takže popis opatření mám jen od kolegů. Nedalo se to dohledat ani v žádném archívu, protože to vše bylo organizováno na "dispečerské přidržení"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:54:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná i zde lze vidět důvody, proč jisté mocenské skupiny vehementně prosazují metro na letiště. Z nynějšího projektu "Chalupoidy" zřejmě časem bude realizována neveřejná linka podzemní dráhy mezi letištěm a Hradem. Bude stačit jednokolejka, pouze s nástupní a výstupní stanicí. Prý měl něco takového Ceaušescu v Bukurešti, pravděpodobně jsou tajné trati metra i v Moskvě (a pochopitelně v Pchongjangu).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"neveřejná linka podzemní dráhy mezi letištěm a Hradem" ...

... myslel jsem, že jsem na K-Reportu, a ne na Lidovkách.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Pan Brouček se z Vikárky propadl jednou nějakou tajnou chodbou do XVI století a podruhý vyletěl na měsíc. Nevím, proč by to nemělo fungovat teď aspoň na letiště.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože tajná chodba k hrochovi má přednost :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 19:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zpět k tématu:

Tak jsem uvažoval, že bych začal do práce/z práce využívat Sedlecký nebo Podhořský přívoz. Chyba lávky - podíval jsem se právě na jízdní řád: 102 do Zámků mezi 7.15 a 10.15 nezajíždí ani jednou ...
112 v dopoledních hodinách ukázkově nenavazuje: Přívoz má odjezdy 00 30, 112 doráží do Podhoří 03 a 33 ...

Proboha, kterej ... píp ... ty jízdní řády sestavoval?

To je takový problém to provázat?

A uvažoval už někdo nad tím, že v době uzavření Letenské pláně kvůli stavbě tunelu by právě přívozy mohly pomoci?


(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přívoz má odjezdy 00 30, 112 doráží do Podhoří 03 a 33
S tím si není třeba dělat hlavu, přívoz ti přijede i mimo JŘ na požádání (na molu je zvonec...a pohádky je konec)
Don`t worry, be wary!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 02:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bezva nápad, 218: zrušíme jízdní řády a na konečné dáme zvonce. A začneme na letišti ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9302
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 13:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - Absolutně nepřekonatelná (zřejmě navěky) byla návštěva Velikého Kima v roce 1979.

V roce 1979? Já si jedno vítání vlaku se dvěma červenými brejlovci na Hlavním nádraží pamatuji někdy z roku 1983 (nebo 84)? Pruh magistrály bližší k Fantově budově byl uzavřen (resp. vyhrazen pro Čajky a Zily ) a my (vítající dětičky) jsme stáli za svodidli a mávali a mávali a mávali...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 20:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si se nechal k takovýmu divadýlku přemluvit? Já odmítl asi ve 3.třídě ZŠ vyrábět o "pracovním vyučování" mávátko na 1.máj s tím,že nikam nepůjdu,protože komunisti zavřeli dědečka (to jsem vyslechl,více méně tajně,když se rodiče mezi sebou bavili o politice).Souška si pozvala otce do školy a ten jí to vysvětlil tak vehementně,že na žádné rudošské akce jsem už nikdy nemusel:-) Pak to padlo a byl naštěstí klídek.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 20:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, Akri, ne všichni jsme měli zavřenýho dědečka. Většina lidí prostě přežívala, těch pronásledovaných bylo v 80. letech už jen pár a většina rodičů nechtěla do politiky zatahovat děti, pro které to byla prostě změna. Na druhou stranu, nás nikdo na 1. máje chodit nenutil (ale chodil jsem, ne kvůli Husákovi hladícímu kouli /on mával stylem, že to vypadalo, že hladí neviditelnou kouli/), ale kvůli té hromadě autobusů a posilových linek. Měli jsme na základce jen jednu aktivní učitelku, učila ruštinu a občanku, ale ani o ní nemůžu říct, že by práskala. Jen se mi otevřela kudla v kapse, když jsem ji coby revoltující student potkal kolem 22.11.1989 ve dvanáctce, poznala mne a začala mi vykládat, jak je ráda, že to konečně padlo ... a jinou učitelku jsme s kamarádem málem přivedli do pěknýho maléru, když jsme začali v hudebce z nudy a rozvernosti místo "zelenou, zelenou na každičkou křižovatku našich smělých cest" (rozuměj budovatelských cest) zpívat "červenou, červenou", co to udělá ... udělalo to to, že se postupně bezděky přidala celá třída, pak paní učitelka, pak jí to došlo, pak by se v ní krve nedořezal, a pak spustila takový bengál "kdo to začal?", jaký nespustila za celou svou kariéru předtím i potom. Podotýkám, že tahle pí učitelka patřila k těm, která to za komoušů neměla lehké a zachovala v té situaci mimořádnou duchapřítomnost: Řvala tak, že nikdo neměl odvahu se přiznat, zatímco jinak bychom se s Robertem jí klidně přiznali - a jí šlo právě o to, aby se k tomu proboha nikdo nepřiznal. A ještě asi měsíc se pak modlila, aby to někdo neprásknul, protože tohle by byl průser jak mraky, jak nám vykládala po letech.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 21:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědu zavřeli zkraje 50.let,kdy situace byla nejhorší z celé té doby.Bohužel když už nedostali jeho,aby se podvolil a spolupracoval,tak se šlo po rodině.Otec samozřejmě nemohl studovat (nakonec se na průmku dostal skutečně kuriozně,ale o vejšce si mohl nechat zdát).V práci samozřejmě na nejnižší možné pozici a pas ani do NDR.
Já už nic moc necítil,ale to už byla 80.léta a relativně klídek.Trochu problém byl to,co jsem popsal a sem tam neochota chodit do Pionýra nebo jak se to jmenovalo.Ale k tomu mě nenutil otec,jenom mě sralo organizování volného času.Já raději sledoval tramvaje na BH než si vykládal o Leninovi a spol.
A štvou mě lidi (a to neskutečně) kteří v r.1989 hodně rychle zapomněli na rudou knížku v nočním stolku a přes OF se dostali na modrou barvu a dnes kážou o demokracii za úplně jiné politické strany.A otec i já se o dobu komunismu zajímáme a těchto lidí je bohužel dost a dost.
U otce ve firmě dělal jeden náměstka ředitele,samozřejmě rudá prdel,inženýr jen kvůli politickému přesvědčení,po plyšákovi správně odhadl situaci,dnes již v úplně jiné politické straně a z kecy o demokracii a humanismu je ve stejné společnosti (resp. právnímu nástupci) výkonným ředitelem.To bych fakt blil!
Ale to už je daleko od optimalizace:-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 22:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jo. Jen jsem se časem naučil rozlišovat lidi ne na komouše a ostatní, ale na přičinlivé blby a ostatní. I za komančů byl někde nahoře někdo, kdo sr.l na to, kdo chodí na kterou oslavu a dělal strategii, ale v několika vrstvách pod ním bylo hafo aktivních domýšlivých blbů, kteří na sebe neuměli upozornit jinak než buzerací ostatních. Platí to všude a ve všech dobách, stačí si zajít třeba na okrsek městské policie a natrefit tam debilního vrátnýho nebo potkat revizora podobných kvalit. A těhle lidí se nezbavíš, nějak je zaměstnat musíš a těch chytrých zas tolik není.

==========

Ale teď bych se tedy vrátil ke své myšlence, že přívoz by chtěl zatraktivnit a posílit, aby přestal být pouhou atrakcí a lokální dopravou pro 3 a půl lidu z Podhoří a stal se alternativou pro přepravní vztah Praha 8 + 9 > Bohnice - Dejvice < Praha 6 + 5. Prostě dočasnou náhradou za zatím neexistující most. Provizorní rámusák bych tam nestavěl, a když, tak jen pro MHD (a jen pro ni to zas nikdo nepostaví).

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 23:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale teď bych se tedy vrátil ke své myšlence, že přívoz by chtěl zatraktivnit a posílit
Jak posílit? Ten zvonec tam opravdu je a ta lodička přejede Vltavu cca za 2-3 minuty (na přání kdykoli, klidně i 5 minut po tom, co měla jet podle JŘ), takže dvě by se opravdu neuživily. A převozníci, co tam jsou, jsou asi nejsympatičtější provozovatelé v rámci celého PIDu , s kterými se dá setkat;-) (viděl jsem je tam už třeba nakládat kočárek atp.).
Možná leda koupit nějakou stabilnější kocábku, tahle nemusí budit u všech lidí důvěru...
Jediným problémem asi je, že na Praze 6 se o něm málo ví, takže bych byl určitě pro reklamní kampaň na Dejvické, Hradčanské atd (zejména by mohl být uveden na zastávkových sloupcích linek jedoucích do Podbaby).
A možná by se hodila linka Podhoří-ZOO-Bohnice-Kobylisy, to by pak bylo docela rychlé spojení P6 se Severním městem:-).
Don`t worry, be wary!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 23:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine:
Reklamní kampaň > víc cestujících > loď nepobírá.
Jakou má ta loď kapacitu?

P.S.: Ta má kritika není na ty převozníky, ale na přípoje - abych mohl zazvonit na ten zvonec, musím se k němu nejdřív dostat. Schválně se podívej na odkaz. Nejvíc bezva je to mezi 7.08 a 10.08, nad tím mi zůstává rozum stát.

odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 00:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari (je to adresováno mně, předpokládám;-)):
Kapacita lodi je cca 12-15 lidí, nikdy nás nejelo víc jak 5-6. Mně šlo teda spíš o ten druhý přívoz (Podhoří-V Podbabě), ten má napojení na MHD lepší - na obou koncích. Proto bych ho propojil nějakou linkou také s Bohnicemi a Kobylisy (viz můj minulý příspěvek, navíc stejně se tady paralelně řeší obsluha ZOO, toho se to taky týká).
Ten JŘ je výborný, proč tam není aspoň ten spoj po osmé, to chápe opravdu asi jen jeho tvůrce. Já bych přidal i spoj po deváté, když to může jezdit po hodině 14-19 (celou odp.špičku), tak proč ne 5-9 (celou ranní špičku).

Reklamní kampaň > víc cestujících > loď nepobírá
Njn, jak ale přitáhnou právě to správné množství cestujících, aby jich bylo "tak akorát"?
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 06:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základem je ta 112, protože ta jezdí nejhůř, přívoz jede kdykoliv a na podbabské straně se taky jezdí co chvíli. Nebál bych se toho.
Sedleckej přívoz je problém - i na druhé straně je spojení jen busem 350,340 nebo vlakem, obojí v int. 30´. Tu 102 asi nikdo ze Zámků nepožaduje po celej den, no.
Nádherná linka by to byla: 236: Zámky-Bohnice-Krakov-Zoo (závlek)-Podhoří. :-) V midibusíkách.
Budoucnost patří bagrům!
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 08:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, ale co se týká přívozů, tak už jsem zažil situaci, při které se jezdilo takřka nepřetržitě sem a tam - a to jak v Podhoří, tak i v Sedlci - pravdou také je, že to bylo slunečné odpoledne - a fronta spíše narůstala. Jinak se zvoncem opravdu není žádný problém - osobně si myslím, že tento způsob běžný na všech přívozech je velice rozumný a na nějaký jízdní řád slušný převozník nebere tak nějak ohled, aneb proč vyplouvat, když není poptávka a naopak když je zájem tak se jede třeba ve dvě ráno... Od toho je na přívozech zvonec, nebo jiné dorozumívací zařízení
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 12:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čili se z toho rýsuje závěr, že by to chtělo přímé spojení z Bohnic do Podhoří.

P.S.: Ale ne 236, please, to číslo se mi nelíbí.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když tady LV nakous ty návaznosti, nemůžu si zas jednou po pár měsících nepostěžovat na 23->25 večer z města. chápu, že v Pdš je návaznost prakticky nezajistitelná (nepravidelnosti) a zároveň jezdí z hládkova linky dvě, tak si člověk tou 23 většinou pomůže. ale večer je to vážně vopruz. 25ka odjede z malovanky podle JŘ nějaké 3 minuty před 23 (tuším příjezdy 25 v x6 a 23 v x9), ze které se vysype spousta lidí, kterým nezbývá než zamávat koncovým světlům a čekat 10 minut na 22. v drtivé většině kvůli nějakým 2-3 zastávkám. samozřejmě že čekárna zde stále není, ač místa je habaděj. v zimě/dešti fakt lahůdka.

další příklad skvělého servisu DPP je noční cesta z malé strany na letnou. 57 přijíždějící z badeniho na hradčanskou akorát míjí stanicující 56 v protisměru. na letenské náměstí se tudíž vyplatí jít z chotkových sadů pěšky, již ozkoušeno.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My o vlku a....
TO JE BOŽÍÍÍÍÍ!!!!
http://www.dpp.cz/cz/akce_det.asp?ID=521
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Proč ne, je to docela hezká procházka. Už jen čekám, kdy DPP začne organizovat akci "Pražský chodec - choďte po Praze pěšky, udělejte něco pro svoje zdraví"
Don`t worry, be wary!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koneckonců, 186 by nešla otočit dolů do Tróje?
(...-Písečná-Odra-(Sídl.Bohnice?)-Krakov-Botanická-ZOO-Podhoří)
?
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli by ta 186 někde nechyběla... A má int. 30 min... To spíš linku jen do Bohnic a přestup.
Mimochodem, potvrzení mého názoru, že pěší docházka je regulérní součástí přepravy po městě (diskuse o pěších zónách a VN).
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli by ta 186 někde nechyběla
Mně určitě ne. Otázka, jestli není nějak "zprokladovaná". Pokud je ale v Bohnicích "navíc", může se tam v podstatě kroutit jak chce.
Cco takhle, že by ten autobus jel jako 186 na Sídl. Bohnice, tam by se ozvala moje oblíbená hláška "Pozor, změna orientace" a pokračovalo by se jako linka 286 zpátky přes Krakov a ZOO do Podhoří. V JŘ by byla poznámka "pokračuje jako linka 286 do zastávky Podhoří (přestup na P2). To by náhodné cestující mátlo natolik, že by to bylo opravdu jen pro místní frekvenci Bohnice-ZOO, potažmo Bohnice-Podhoří-Dejvice).
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No měla by být prokládaná se 102 a to celý se 144 - to je takovej paskvil, druhá větev je jednodušší (177,200, zase nepravidelnější. A řekl bych že na Krakov a Mazurskou jezdí substrátu dost - ale to by věděl LV. prohodit ho není s čim (druhá větev je 177,200 s úplně jinejma parametrama).
A co prodloužit 112 na Bohnice?
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
No však právě, proto jsem tu myšlenku přehození upustil. Takže jen prodloužení ze Sídl. Bohnice do Podhoří (jako 286).
112 - to by byl asi dost zmatek - část spojů do Podhoří a část do Bohnic...
Don`t worry, be wary!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak do Podhoří závlek všech spojů a získal by na atraktivitě i ten přívoz. Dvě mouchy jednou ranou :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9347
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jen čekám, kdy DPP začne organizovat akci "Pražský chodec - choďte po Praze pěšky, udělejte něco pro svoje zdraví"

V centru Prahy už je soutěž organizována 20 let.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když něco trvá 20 let tak to nemuže bejt špatnýýýý :-)))
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 14:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
No, taky by se dalo říct, že od zrušení tramvajových tratí v centru Prahy se prodlužuje průměrný věk dožití pražského obyvatelstva. Měli bysme DPP vlastně poděkovat, jak pečuje o zdraví obyvatelstva (a ani z toho nic nemá, protože od 70ti let se jezdí zadarmo)

Don`t worry, be wary!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9348
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 15:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Když něco trvá 20 let tak to nemuže bejt špatnýýýý :-)))

Některý věci trvaj i dýl, a přesto špatný jsou. Ty bys například mohl pamatovat význam slova "dočasnost". Kolik byla jeho hodnota, 23 let?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 19:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemovy minibusíky dostávají v plánech radnice Prahy 1 trochu exotickou podobu - „Počítá se s tím, že všechny stanice budou bezbariérové a budou zajišťovat pravidelné spojení mezi jednotlivými břehy Vltavy od Vyšehradu přes historické centrum města až po Štvanici. Tyto spoje budou zařazeny do tarifu MHD a budou se na nich moci normálně štípat lístky,“ řekla Monika Ulmanová z radnice Prahy 1.
Přepravu budou zajišťovat speciální lodě pro dvacet až třicet lidí a řeku jich bude brázdit hned několik v přesném časovém řádu.
- píše to web seriozního plátku Aha.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34120
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 20:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Jistě, DP radí lidem, aby s ním nejezdili a radši chodili pěšky. Co přijde příště? Ale aspoň je vidět, proč je třeba dalších silnic a prkovišť, protože na tohle se každej soudnej člověk radši vykašle.
Naštěstí jsem na to přišel už dříve, takže pěšky chodím nejen do ZOO, nejen po centru, ale i leckde jinde, a nesypu zbytečně peníze do bezedné díry, která má o svém rozvoji bohužel asi jasno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace