K-report
 

Archiv do 11.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 11.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9349
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 21:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto spoje budou zařazeny do tarifu MHD a budou se na nich moci normálně štípat lístky,“ řekla Monika Ulmanová z radnice Prahy 1

A štípat se budou jak, sekyrou, nebo štípačkama?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 22:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

286, no fuj ...

Co takhle zcivilizovat cestu podél Vltavy a vybrané 112 protáhnout třeba jako 127 via Podhoří - Zámky - Krakov - Kobylisy?

P.S.: Já do botanické jinak než z Bohnic nechodím :-) I vzácná lady se přizpůsobila, když jsme byli někdy v březnu na motýlech, a to je z Holešovic.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 08:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravidelné spojení mezi jednotlivými břehy Vltavy
To je taky moc hezký vyjádření, člověk si skoro říká, kolik těch břehů v Praze máme. 5, 10, 50?

286, no fuj ...
Vždycky se najdou kverulanti. Bohnice už mají protekčních čísel dost (200, 144, 177 a tak trochu i 102 a 202)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 08:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Jasně, a "na věčné časy" znamená 42 let :-) Čekal jsem to, měl jsem to formulovat nějak jinak :-)
ZOO: Dneska je článek v MfD o problematice dopravy do ZOO - faktem je , že návštěvy ZOO jsou hodně specifický - rodiny s malými dětmi na celý den - takže představa záchytného parkoviště třeba na Pelc-Tyrolce je nesmysl (na rozdíl od záchytných parkovišť pro individuály v IAD jedoucí do práce). Ale kolony IAD v Troji ukazují, že MHD by měla hledat asi jinou cestu (právě od Bohnic nebo od Podbaby). Bohužel, problém je podobný jako Suchdol - vysoký sezónní výkyvy v poptávce, takže na tramvaje to asi není.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2951
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ale kolony IAD v Troji ukazují, že MHD by měla hledat asi jinou cestu (právě od Bohnic nebo od Podbaby). Bohužel, problém je podobný jako Suchdol
Těch míst bys v Praze našel víc, kde je specifická poptávka po cestování.

že MHD by měla hledat asi jinou cestu
Koukám, že se názorově vyvíjíš správným směrem. Ještě pár lekcí káreporštiny a bude s tebe milovník tangenciálních linek, tramvají po pěších zónách a nepřátel težkého metra a autobusů co mají v názvu místo číslic písmena
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: 1) No víc... zas tolik ne. Jmenuj. Hypermarkety například.
2) Na to bych z případu ZOO neusuzoval.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, problém je podobný jako Suchdol - vysoký sezónní výkyvy v poptávce, takže na tramvaje to asi není.
Šlo by vést TT na Suchdol přes Tróju - největší poptávka po cestování do ZOO je právě tehdy, kdy na Suchdol nejede zase nikdo (víkendy, prázdniny), tak by se to akorát vykompenzovalo
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a školy by si vyměnily koleje (koleje ve smyslu "ubytovny") - zemědělci by bydleli v troji a matfyzáci na Strahově. Jezdili by pak 176 a B, nebo kde je teď matfyz :-)
Ty se, 218, lepšíš a lepšíš :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Šak ty víš.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Zemědělci koleje na Strahově ani nemají, tam je jenom ČVUTka (nebo ještě něco?). Zemědělci mají koleje přímo na Suchdole (http://www.kam.czu.cz/s_kontakty.aspx). A jestli budou pražští studenti jezdit s A nebo C je úplně jedno.
Studentům z P6 bude muset stačit nějaká hodně osekaná verze 147 nebo prodloužená 160 z Lysolaj.

Otázka je, jestli by se ČZU neměla úplně vystěhovat z Prahy na venkov. Copak v Praze je nějaký zemědělství?:-D. Není volný ještě nějaký bývalý vojenský prostor k vybudování nového kampusu (Ralsko, Milovice,...)?

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Tak proboha proč furt jezděj sem a tam tou 107? Proč neseděj na kolejích? Jo ta myšlenka vystěhování není marná, když se zakládala VŠZ, tak Suchdol byl venkov, ale teď? Zas na druhou stranu, jak tam na těch políčkách pěstujou v rámci výuky ty rostlinky, tak některý se jim občas obzvlášť povedou, wow, hůůůůů!
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proboha proč furt jezděj sem a tam tou 107?
Já nevim, asi je to baví. Většina studentů je asi z Prahy, jinak se to asi nedá vysvětlit (ono nejvíc studentů je asi na PEF, což je fakulta, která má se zemědělstvím společnýho ještě míň než já:-))

tak některý se jim občas obzvlášť povedou, wow, hůůůůů!
Asi jediná plodina, pěstovaná v Praze ve větším množství. Tak možná nechat na Suchdole jen katedru rostlin s psychotropními účinky
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:22:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, nějaká pokusná políčka suchdolské Zemědělské univerzity jsou i na pravém břehu Vltavy v Podhoří (za zoologickou zahradou), kam je nyní od Suchdola rozumné spojení veřejnou dopravou pouze přívozem!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 17:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden novinový článek k dopravě do ZOO
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=133&r=mfpraha&c=760861
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 20:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, a prostě udělat tramvaj z Trojské kolem ZOO do Podbaby by nešlo? Zhruba dvě linky by se uživily i mimo sezónu jako velmi žádané tangenty, v sezóně by se přidala účelová 31 (velmi protekční číslo): Špejchar - Dejvická - ZOO - Trojská - Výstaviště.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2956
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 20:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Šla. I když most přes řeku by prodražil stavbu řádově tak 4X. Problém je v tom, že ZOO vč. Fejka ač nepochopitelně preferuje místo tramvají a smyčky silnici a parkoviště. ZOO se brání kyvadlové dopravě hlavně z důvodu, že příjmy z parkoviště jsou nemalým příjmem do rozpočtu celé zahrady.

Pokud jde o mě, já bych klidně souhlasil s návrhem Káema - bagr: Kobylisy-ZOO horem.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 21:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TESCO taky preferuje velká parkoviště a dálnice před MHD. Tohle bych Fejkovi vyčítal, chtělo by to mírnou změnu koncepce.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 21:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: A jel jsi tou serpentinou někdy?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 00:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

suchdol: myslet si, že většina mimopražských bydlí na kolejích a ausgerechnet ještě v suchdole je podle mě hodně naivní. neznám poměry na ČZU, ale obecný trend je jednak decentralizace kolejí a dále nárůst privátních bydlení a WGs. jednoznačné je, že současná podoba dopravy na suchdol je do budoucna neúnosná - a to si vemte, že během pár let bude bakalářský titul obdobným standardem jako nyní maturita.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 08:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka pro Lorda Vetinariho. - Pokud se má stavět nějaký most, tak by musel veden v dostatečné výšce, páč v Praze plují po Vltavě lodě. Troja i Podbaba jsou velmi nízko (téměř na hladině Vltavy). Myslím si, že změna dopravy do Suchdola se změní až s postavením vnějšího okruhu na severozápadní straně. Já bych se do Suchdola nebránil možnosti zavést polopodzemní S-Bahn resp. vlakotramvaj. S-Bahn - Nádraží Libeň -Nádraží Holešovice - Podbaba - Budovec (přestup na městský okruh) - ČZU. Vlakotramvaj: Dejvická - Podbaba - Budovec. Mezi Podbabou a ČZU by vznikla jednokolejná trať, která by v části trasy byla přimknuta k trati 091. Úsek Budovec - ČZU by byl lehce v podzemí. Terminál Budovec by byl miniaturní. - nácestné zastávky pro linky jedoucí po okruhu, zastávka Vlakotramvaje (v podzemí). Nová a nákladná trať k Univerzitě není ve světě nic neobvyklého - (z německa vím o 2 případech)

Toť můj názor.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 17:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Samozřejmě, že jel. A jels někdy po trase 245 na Lahovskou? Nebo po trase 231? Pokud ano, tak tě nemůže rozházet serpentina v Troje.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 19:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A jaký je provoz na Lahovskou? A jaký na trase 231? Sorry, ale nechci, aby se mi tam motaly pod kolama ještě autobusy.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 12:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže nezáleží na tom, jestli se budou motat tobě a už vůbec nezáleží na tom, co bys preferoval ty. Teď se zas motaj lidem v Troje. Prostě se osadí ulice K Bohnicím zákazem vjezdu mimo MHD a bude hotovo.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 14:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se spolehni, že neosadí, neb zastupitelům a starostům jsou jejich křesla příliš drahá. A tohle by byl větší řev, než ten proti tramvaji - tamtudy jezdí do Prahy 2/3 Bohnic.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2255
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 16:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, že rodiny s malými dětmi si v autě vezou na celodenní výlet do ZOO spousty věcí, které jakoukoliv MHD nepotáhnou. Sorry, ale jsou prostě místa, kam se jezdí IAD. Auta do ZOO nejsou obsasena sólisty jedoucími do práce ale roinami. A v přepočtu na počet lidí v autě je už to auto levnější než MHD. Obávám se že Fejk má i v tomto pravdu.
To nic nemění na tom, že nabídka MHD by do ZOO měla být důstojná. Na druhou stranu, ona ta 112 byla narvaná v sezóně i v dobách, kdy ještě jezdila s průvodčím a já byl malej harant.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 17:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
To máš sice pravdu, ale proč Fejkovi vadí záchytné parkoviště? Výnos z něj by do zahrady mohl jít přeci také. Kyvadlová doprava odněkud z Pelc-Tyrolky by odlehčila celé Troje od nekonečných front aut.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 20:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšmarjá, Martine, znovu:

"že rodiny s malými dětmi si v autě vezou na celodenní výlet do ZOO spousty věcí, které jakoukoliv MHD nepotáhnou."

"že rodiny s malými dětmi si v autě vezou na celodenní výlet do ZOO spousty věcí, které jakoukoliv MHD nepotáhnou."

"že rodiny s malými dětmi si v autě vezou na celodenní výlet do ZOO spousty věcí, které jakoukoliv MHD nepotáhnou."

Stačí?

KM má v tomhle pravdu, mělo mi to dojít hned.

A krom toho, udělat silnici podél Vltavy a parkoviště je asi nejrychlejší řešení vůbec. Tramvaj se tam dá dát dodatečně.

A pokud jde o mne, nejde mi o ZOO, ale o to tangenciální spojení mezi Prahou 6, 8 a 9 a vyeliminování aut z Letné.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 20:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Klídek. To je z toho horka? Nejsem slepý, já to čet už u Káema. Problém nebude ani tak s věcma, jako s tím, že většina gumokolistů jede do ZOO na celodenní výlet z celé ČR. Proto je nenapadne auto nechat jinde, ale jedou až k ZOO. Těch Pražáků tam taky pár bude, ale stačí se mrknout na parkoviště. Převládají mimopražské SPZ/RZ a to výrazně. Jediné, co si sebou berou tyhle výletníci je maximálně kočárek. Mám ti to taky napsat třikrát?

Silnice podél Vltavy zabije tramvajovou trať, protože zámek.

Auta z Letný vyeliminuje Blanka.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 20:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, neberou. Moji vrstevníci jsou ve věku kdy mají 1-2 dítě , tak prostě vím, jak vypadaj jejich vejlety. Fakt mě je blbý, že bohužel rozumim (zvenčí) i tomuhle , ale prostě je to tak. :-(
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 21:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje sestra má taky 2 děti, taky neni z Prahy a do ZOO si jiný krámy než kočárek netahá. Nemusíš mít známý, stačí se po tý zologický projít. Jestli si táhnou svačinku v baťohu a pár capartů sebou, tak je to hodně. Jestli si táhnou tunu dalších krámů, tak ty stejně nechávaj v autě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 22:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a ty krámy nenechaj na 5 km vzdáleném parkovišti, ale chtěj je mít po ruce.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 23:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já mam sice jenom jedno dítě a kočárek už rozhodně nepotřebuje, ale do ZOO jsme ani kdysi dávno nejezdili s plnym kufrem zbytečností, ale maximálně s foťákem, rezervnim filmem a slunečníma brejlema...
Přiznávam, že někdy tam jedu autem, ale to jen když to mam spojený s velkym nákupem, nebo následnou návštěvou...

Fakt bych hrozně rád někdy poznal ty Káemovy známý, co sebou do ZOO vozej půl domácnosti, z Karláku na Pavlák jezděj metrem a centrem pak pohybujou rozhodně jen pěšky, bo je to regulerní způsob dopravy.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 23:08:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tedy, 600m od zastavky na Pazderce do ZOO, to je fakt sila. Pral bych pani radni, nebo kdo to psal tlacit zpet kocarek s triletym ditetem za 30 stupnoveho tepla po puldenim chozeni po ZOO. Nejvetsi problem vidim v organizaci parkoviste ZOO. Kdyby se zridila vjezdova zavora, zvetsila kapacita a zmenil prijezd tak, aby se nemusela davat prednost protijedoucim vozidlum, je vyhrano. Potiz je, ze vsichni chteji parkovat hned u vchodu. Ale to uz je problem mestske policie Troja.
Druha vec je, ze autobusy do ZOO jezdi plne. Kazdych 6 minut jeden kocarek je 10 kocarku za hodinu a to je naprosto neodpovidajici poptavce. To ale asi nikdo resit nebude.
Parnik a podobne ptakoviny jsou blbost pri uvaze, ze ZOO je pro deti a dite ujde tak 4 km, takze jej nevysilime tim, ze pulku limitu stravi cestou k lodi a zpet. To same plati o zastavce v Bohnicich.
Reseni je jednine, pokud se nechci mackat a mam rozum, nelezu do ZOO o vikendu, ale vezmu si dovolenou. Deti si to vice uziji a ja se nena**ru hned v Holesovicich u metra.
Kdysi jsem se zucastnil v sobotu s tehotnou manzelkou a byla to fakt sila.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 01:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, promiň, ale ta jsi asi fakt trochu pomalejší:
- Tvoje sestra není žádné měřítko. I kdyby, tucet kočárků do jednoho autobusu nenaložíš.
- Silnice trať nezabije, prostě se to vyprojektuje tak, aby se vešlo obojí.
- Právě o tu BLANKU jde - během její stavby chceš Letnou řešit JAK? Už teď se tam nedá jezdit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 06:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Zvláštní přístup !
Martinova sestra není měřítko, ovšem KáeMovi vrstevníci se berou jako etalon...
Odpovídal jsem ve stejném duch jako Martin !
Skoro by mě teda zajímalo, kdo zaplňuje ty autobusy MHD do ZOO, když všichni potřebujou minimálně soukromej minibus.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 08:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
"krámy chtěj mít po ruce" To jako, že si koupěj vstupenku do ZOO, za půl hodiny si dojdou do auta pro deku a gril a pak si zas koupěj novou vstupenku? Pak zjistěj, že si v autě nechali maso a grilovací koření?

Lord vetinari:
Moje sestra je úplně stené měřítko jako Káemovi známí. Lidi si prostě do ZOO krámy neberou, tak jako si je neberou, když jedou na Kokořín. Prostě si je nechaj pod hradem na parkovišti v autě.

prostě se to vyprojektuje
Prostě SE TO nevyprojektuje. Památkáři nedovolí ubourat část zahrady zámku.

Letná
Protože Praha bude stavět 4 roky Blanku, postavíme kvůli tomu další magistrálu kolem ZOO a Stromovky? Protože se bude opravovat Nuselák, postavíme skrz Nusle šestiproudou náhradní komunikaci?

její stavby chceš Letnou řešit JAK
Já žádnou Letnou řešit nehodlám a ani to nemám v kompetenci! Jenom vím, že informace o tom, jak bude doprava řešená během stavby najdu třeba tady:
www.tunelblanka.cz

Dobře Lorde, protože jsou lidi hovada a potřebujou si do ZOO přivézt půlku domácnosti, ubouráme část zahrad zámku? Nebo ho zbouráme kompletně celý? Nebo zbouráme vilky v Troje a až po Pelc-Tyrolku vyasfaltujeme pás parkoviště? Nebylo by teda lepší celou zologickou přesunout na jiný místo jako mosteckej kostel? Vč. všech pavilonů, zvířat a lanovky?

ZOO není žádná pouťová atrakce. Tam se má jít člověk vzdělat nebo si odpočinout. Jestli si tam někdo chce brát půlku domácnosti, nemá tam co dělat. Na to mu poslouží loukoťový kola na výstavišti.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2260
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ty věci o 119 jsou drobné nicotné maličkosti ve srovnání s tímto: CIT: "ZOO není žádná pouťová atrakce. Tam se má jít člověk vzdělat ". Bože, člověče, prober se!
Hele asi tak - prakoviště kolem ZOO jsou zaplněná a je poptávka po dalších. Je to úplně stejný (a stejně se na tom opět střetáme), jako to že určitá část lidí z IAD do MHD nepřesedne, ani kdyby MHD byla zadarmo (někdo - 60% lidí- prostě na letiště pojede taxíkem, i kdyby měl kloubus jen pro sebe). Nemůžeš prostě uspokojit potřeby lidí tím že jim změníš ty jejich potřeby. (to je i odpověď pro Demona) To s tím grilovacím kořením - ano, i takové rodiny jsou a divil byses co jich je, bohužel. Možná si dokonce o nich myslíme oba totéž - ale to nám problém nevyřeší. S tím Kokořínem to není příklad správný. Kdyby to mělo být jako to chcceš udělat s ZOO, tak by auto zaparkovali ve Mšeně a dál jeli kyvadlovkou.
Demone - prostě znáš málo lidí. Neber to nijak špatně, vzhledem k tomu, že máš dítě a rodinu snižuje se ti okruh lidí s kterými komunikuješ. Já vzhledem k některým mým specifikům (bohužel nebo bohudík) jsem prostě vícegenerační a "více společensky skupinovej" a proto znám tak odlišný skupiny lidí , až se divíš.
LV: Letná to holt bude muset do Blanky vydržet. Drží už X let, tak co. Během výstavby se spíš bude muset řešit všechno okolo, protože na Letný jeden proud - po pláni - ubyde, taxe tam uleví a průjezd korunovační bude "bez zastavení". Ale kam se to poděje, bůh suď.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon a Martin:

Fajn. Jsou tedy dva druhy lidí - jedni, jako Martinova sestra, druzí jako KM známí. Ti druzí budou vždycky jezdit autem, do autobusu je nedostanete, takže pendl není řešení. To, že jedna půlka je ochotna se uskromnit, ještě neznamená, že bude ochotná i ta druhá půlka.

Martin:

Prostě se to vyprojektuje. Nejdřív se postaví ta silnice, a časem pod ní tramvaj. Nebo se to časem prohodí, nahoře tram a promenáda, pod tím tunel pro auta. A památkáři zas až tak velké slovo nemají. V Troji je přetlak a buď se vyřeší teď, nebo se časem vyřeší sám, památkáři nepamátkáři, na ty v ten moment nikdo nebude brát ohled.

A kdo tu mluví o magistrále kolem ZOO a Stromovky? A i kdyby to byla magistrála, tak právě to je ukázka toho přetlaku ... situace si to prostě vynutí. Léta se to odkládalo, léta se protestovalo proti tunelu pod Stromovkou, tak teď budou mít nejen tunel pod, ale i magistrálu kolem Stromovky.

A poslední:

ZOO je POUŤOVÁ ATRAKCE. Ta pražská docela určitě. Bohužel. A ty přestaň vykládat druhým, co mají či nemají dělat. Prostě to lidi dělají.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Letná bude zavřená, pokud vím. Vydrží to nábřeží?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 10:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem ani nevěřil, že by se to mohlo někdy objevit:
http://ropid.cz/cz/projekt/2007-06.pdf

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 10:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Oni se na to nábřeží Chotkovou ani nedostanou. Jestli ještě Ropid a DP udělaj odklony všech linek tamtudy taky, tak se lidi do/z P6 nedostanou jinak než metrem. tzv. medvědí služba naruby. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 11:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To radši začnu jezdit autem přes Roztoky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Nemůžeš prostě uspokojit potřeby lidí tím že jim změníš ty jejich potřeby."

Platí tohle univerzálně třeba i pro dopravu v centru ?
Já jen že jsi to převážně ty, kdo chce měnit návyky lidí, cpát je do bagrů a učit používat na sebenesmyslnější cesty metro... Jsem rád že jsi konečně prohlédl !

"...prostě znáš málo lidí..."

Divil by ses, jak moc se mejlíš...

LV: "Jsou tedy dva druhy lidí - jedni, jako Martinova sestra, druzí jako KM známí. Ti druzí budou vždycky jezdit autem, do autobusu je nedostanete, takže pendl není řešení. To, že jedna půlka je ochotna se uskromnit, ještě neznamená, že bude ochotná i ta druhá půlka."

Na ja a proto je třeba té druhé půlce (i když ona to ani zdaleka půlka není...) k tomu omezování dopomoci, třeba i podpůrnými argumenty typu záchytné parkoviště, modernější a kulturnější městská doprava...
Určitý části věčných kverulantů (osobně jim řikam PP - příčná prdel ) se to líbit nebude, ale jiná cesta neni...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon:

A pak jsou ještě jiné dva typy lidí: Jedni by druhé neustále nějak dirigovali, druzí je nechávají být. Ti první přikazují, ti druzí (pouze) zakazují, když je to nezbytně nutné. "Pouze" zakazují proto, že když ti zakážu ze 100 možností jednu, pořád ti jich 99 zbývá a tvou svobodu volby omezuji minimálně, zatímco když Martin či Demon vyberou ostatním z těch 100 možností tu jedinou (podle nich) správnou, svoboda volby jim nezůstane.

Kde se to v lidech pořád bere, že by chtěli dirigovat ostatní a říkat jim, co si sebou mají či nemají vzít do ZOO ... ?

Vždyť vy už jste jak ti zelení, katolíci, musulmani, socialisti a já nevím kdo všechno ještě, vy jen pro ostatní neprosazujte jediného správného boha, ale jediný správný přístup k dopravě ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Existují určitá opatření, kterými se dá zamezit vjezdu automobilů. Je mi jasné, že část lidí z IAD do MHD nepřesedne. Přesto existují mista, kde tak učinit musí. Pokud pojedeš na Praděd, autem se tam nedostaneš, ale kyvadlovkou již ano. A divil by ses kolik "tvejch" rodin tak činí. Těch míst by se našlo v ČR víc. Nebo máš pocit, že se na všechny hrady, zámky a do přírodních rezervací dostaneš autem? SPočítal bych jich několik desítek, kde si musíš nechat plechového miláčka na parkovišti a dál po svejch.

Letiště:
Ale já taky nikdy neřešil, aby lidi přesedali z taxíků do MHD. Překrucuješ to.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: No, trošku jsi mě jakoby částečně zdánlivě poněkud dostal, :-) ale jinak vůbec. Já jednak reguluji v rámci MHD,tedy ty co už MHD jedou, ty bys reguloval "meziodvětvově" - tedy z IAD do VHD - a to je kvalitativní změna, ne jen kvantitativní. Krom toho já jim pořád jednu linku přes centrum ponechávám. Právě tak jako jsem pro ponechání či rozšíření parkovišť A SOUČASNĚ pro posílení MHD kZOO. A to je ten veliký rozdíl - většina z vás si nedovede představit nekonvenční řešení a umí jedině něco omezit aby něco jinýho mohlo jezdit.
LV Jezdi 200-C-A. nebo 102-přívoz-340
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari:
To radši začnu jezdit autem přes Roztoky.
Máš obojživelný auto?

Pokud jde o ZOO, tak rozlišme
a) mimopražské návštěvníky, které asi k přechodu do VHD nepřinutí nic, zvlášť ne, pokud cestují s dětmi, jakože většina asi ano. Takže k ZOO je určitě potřeba kapacitní silnice a parkoviště
b) pražské návštěvníky, kterým by se měla nabídnout co nejlepší nabídka spojení MHD - přece jenom Pražáci si do ZOO snad celou domácnost nevozí, takže u nich může (a je) ten podíl MHD-cestujících větší.

Btw.: Nejlepší cesta do ZOO je stejně pěšky (nebo na kole) přes Stromovku (od nádraží Bubeneč)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
"Ti co jezdí autem a ti co nejezdí"
Viz můj odkaz pro Káema.

1) se uklidni
2) si zjisti něco o projektu silnice, tramvaje a protipovodňového valu k ZOO
3) Harmonogram Blanky: Červenec 2007 se začne rubat, prosinec 2011 se začne jezdit.
Fiktivní harmonogram tvého "SE PROSTĚ UDĚLÁ" v superoptimistické variantě:
červen 2007 - budeš o tom krafat
červen 2008 - začne o tom krafat magistrát
podzim 2008 - schválí se rozpočet na projektovou dokumentaci
zima 2009 - začnou protesty a odvolání
podzim 2009 - bude podána žaloba proti stavbě
jaro 2010 - soud žalobu zamítne
podzim 2011 - začne se rubat
2012 - Praha má prázdnou kasu a začne škrtat
2014 - možné dokončení
Do té doby bude Blanka dávno fungovat.

ZOO není pouťová atrakce. Smysl zoologické zahrady:
Zoo Praha je členem Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) a jiných organizací a účastní mnoha záchovných a reintrodukčních programů. Mezi české patří záchrana čápů bílých i černých, sovy pálené, sýčků, puštíků a syslů. Mezi mezinárodní projekty patří návrat do přírody koně Převalského, orlosupů a zubrů. V rámci Evropského záchovného programu (EEP) chová pražská zoo mnoho druhů zvířat např. slony indické, gorily nížinné, levharty, lvíčky zlatohlavé, orangutany, pandy červené, žirafy Rothschildovy, tučňáky Humboltovy a mnoho dalších. Pražská zoo vede mezinárodní plemenné knihy koně Převalského, leguána kubánského, hroznýšovce kubánského, želvy černavé a orlície bornejské a evropskou plemennou knihu ocelota stromového. Od roku 2004 je Zoo Praha i oficiálním záchranným centrem CITES pro zabavená zvířata. Pražská zoo nabízí mnoho vzdělávacích programů jak pro školy, tak i pro širokou veřejnost. Mezi ně patří i přednášky v budově vzdělávacího centra průvodci po zoo, komentovaná krmení zvířat a mnoho dalších. Zoo Praha také spolupracuje s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy, Českou zemědělskou univerzitou a jinými vysokými školami.
Připadá ti to snad jako pouťová atrakce? Jestli ZOO vnímáš jako atrakci, ukazuje to jen na tvé maličké myšlení.

A ty přestaň vykládat druhým, co mají či nemají dělat.
Podruhé se prosím uklidni. Kde komu vykládám co má dělat? Mimochodem, jedinej kdo tu vždycky řve o hloupejch cizincích a o jejich brutálním zákazu, jsi byl hlavně ty. Zameť si nejdřív před svym vlastnim prahem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se to v lidech pořád bere, že by chtěli dirigovat ostatní a říkat jim, co si sebou mají či nemají vzít do ZOO ... ?

Vždyť vy už jste jak ti zelení, katolíci, musulmani, socialisti a já nevím kdo všechno ještě, vy jen pro ostatní neprosazujte jediného správného boha, ale jediný správný přístup k dopravě ...


Bravo. To napsal člověk, kterej se tu ještě před pár měsíci oháněl regulací turistiky a zákazu letadel nad Bohnicemi.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Takže k ZOO je určitě potřeba kapacitní silnice a parkoviště
Proboha proč? Není tam dostatek místa a je tam zámek. Proč si prostě tyto rodinky nemůžou nechat auto u nového Trojského mostu, kde mimojiné mají vzniknout garáže a dál si nemohou přesednout na autobus? Dělá jim to snad problém na Karlštejně? A jestli ano, ať si klidně zůstanou doma.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: "A pak jsou ještě jiné dva typy lidí: Jedni by druhé neustále nějak dirigovali, druzí je nechávají být. Ti první přikazují, ti druzí (pouze) zakazují, když je to nezbytně nutné."

Já se řadim pochopitelně mezi ty druhé. Jsem schopnej sebereflexe, vidim že současnej stav je neudržitelnej, tak se ho snažim řešit, nic víc ! Netvrdim nikomu, že jediná možnost jak se dostat do ZOO je autobus.
Pořád nechávam jako variantní způsob pěší dopravu, parník, kolo a další...

"Kde se to v lidech pořád bere, že by chtěli dirigovat ostatní a říkat jim, co si sebou mají či nemají vzít do ZOO ... ?"

Neumíš číst ! Nikdo tady neurčuje co si máš či nemáš vzít do ZOO, jen se pozastavuju nad tvrzenim, že se do ZOO MUSÍ jezdit autem, protože se sebou tahá XY důležitostí.
Ještě bych to pochopil u návštěvy superhypermarketů, ale u ZOO ? To promiň, ale promile lidí co si do ZOO tahaj slunečník, bazén a zahradní gril mě ani trochu nezajímá.

Káem: "Já jednak reguluji v rámci MHD,tedy ty co už MHD jedou, ty bys reguloval "meziodvětvově" - tedy z IAD do VHD - a to je kvalitativní změna, ne jen kvantitativní."

I v rámci MHD jde o kvalitativní změnu, pokud mě budeš nutit do něčeho co nechci (je to mimochodem totéž, proti čemu tady s LV bojujete), není to o kvantitě, ale o kvalitě služby !
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To jsi přehnal, tímhle způsobem se mnou TY jednat nebudeš. To si může dovolit KM, ne nějaký puberťák.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
V sezóně navštíví ZOO dejme tomu 15 000 lidí za den (tolik tam myslím bylo 1.4., takže to může být i víc). 15 000 lidí je dostatečně velký vzorek na to, aby se tam vyskytlo dost lidí, kteří jsou v pohybu omezeni natolik, že i kyvadlová doprava z Pelc-Tyrolky nebo odkud je pro ně komlikace (rodiny s hodně malými dětmi, invalidi atp.), kvůli které pojedou radši třeba na safari do Dvora Králové. Ostatně návštěvníci ZOO jsou turisté a ti přinášejí do Prahy spoustu peněz a je proto dobré vycházet jim vstříc, aby byli spokojení a třeba se sem zase vrátili, potažmo aby šířili dobré jméno Prahy dál (od koho jsem tenhle argument jenom pochytil, nevíš?)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon:

Nikdo neříká, že se do ZOO musí jezdit autem. Prostě se tam autem jezdí, lidi to tak chtějí. Kolony v Troji jsou toho důkazem. Pochop, že tomuto typu lidí návštěva v ZOO a v hypermarketu splývá. Prostě jsou takoví, s tím nic nenaděláš.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové... Místa je tam dost. Celá délka cyklostezky od dolního parkoviště pod ZOO až do Podhoří podél řeky by se dala uplácat a rozšířit tak, aby cyklostezka zůstala a ještě vzniklo 1000 parkovacích míst. To ale nevyřeší zácpy v Troji, proto jedno nebo druhé (IAD či MHD) bude muset v sezóně přes Bohnice. MHD navíc i přes Podbabu.
Demone: přeměna kvantity v kvalitu je mimo rámec této diskuse :-)
Martin: Mimochodem, až když ZOO dostala ředitele - nezoologa, ale managera, začaly se hýbat ledy. ZOO se chová velmi tržně a přitom neztrácí ni ze svého osvětového poslání. Nevkládáme my šotouši do podobné změny u jistého podniku podobné naděje? Kdyby DPP fungoval jako ZOO, nemáme o čem psát :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte, odjinud: právě jsem se u konkurence dozvěděl, že prázdninový interval bude zase 10-12-10. Považuji to za skandální.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2981
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord:
1) Až do tvého příspěvku z půldruhé ráno se tu vedla věcná diskuze. Ten kdo tu začal častovot pomalostí jsi byl prvně ty.

2) Píšu své názory na svobodné diskuzi, kde zároveň nikoho neurážím. To se bohužel o tobě říci nedá.

3) Vyvrátil jsem ti tvou utopististickou vizi na silnici a most do Dejvic. Máš-li námitky, že by se stavba dala stihnout postavit dříve než Blanka, přesvědč mě o tom.

4) Ano, byls to ty, kdo tu vždy velmi hlasitě požadoval omezení těch tupejch Taliánů, co ti brání v procházkách Prahou. Ano, byls to ty, kdo tu nás tu začal častovat cituji: Vždyť vy už jste jak ti zelení, katolíci, musulmani, socialisti a já nevím kdo všechno ještě

5) Lidi, kteří se povyšujou nad ostatní jen pro svůj věk, ukazují na svou malost. Z tvých názorů mi připadá, že ty jsi té puberty ještě ani nedosáhl. Mimochodem, pubertu mám již mnoho let dávno za sebou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ZOO se chová tržně. To nemění nic na tom, že bych výnos ze záchytného parkoviště věnoval právě ZOO.

218:
Já s tebou souhlasím. Tím mi, ale nevyvracíš to, že záchytné parkoviště s kyvadlovou dopravou může fungovat k vyšší spokojenosti než hodinová cesta z Pelc-Tyrolky ucpanými ulicemi Troje.

Invalidi mohou autem až na Karlštejn. O těch tu snad řeč není. Je tu řeč o těch, co si přecí musí přivézt VĚCI až do ZOO.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 14:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu řeč o těch, co si přecí musí přivézt VĚCI až do ZOO.
Já chápu jak to myslíš, jen jsem se snažil upozornit na to, že pokud ty lidi nebudou mít možnost zajet až k ZOO (což asi je pro většinu představa o ideální dopravě k ZOO), mohou příště jet do Dvora (v Polabí je míst na parkoviště dost) a místo na Hrad půjdou na Kuks:-).
Co takhle parkování na Pelc-Tyrolce za 50Kč/hod., parkování u ZOO za 200Kč/hod. Kdo chce lepší služby, ať si připlatí.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 14:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
právě jsem se u konkurence dozvěděl, že prázdninový interval bude zase 10-12-10
Nemluvilo se loni o tom, že by měl být interval 10 min. celodenně, jako to bylo o Vánocích?
I když víc mi vadí interval 5 min. na C v sedle a pásma na B. Přes prázdniny se v tramvajích smaží snad jen ultrašotouši.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace