K-report
 

Archiv do 04.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje se skříní VarCB3 » Archiv do 04.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 07:57:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to čistě individuální, mě se ten design líbí, prostě se k té tramvaji hodí. A celek je daleko vyváženější než třeba ty šílené ostravské modrobílé reko. To by tady ještě scházelo....
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 14:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého názoru jsou Kotasova čela pěkná, ale bohužel nepraktická, v tomto jsou pelikánova čela lepší. 21/22Tr souhlasím s Martinem, ty se Kotasovi také povedly.
Kotas mj. navrhoval také zastávky na trati z Hlubočep na Barrandov, které jsou podle mě také velice povedené.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 14:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Nejen to. Navrhoval čela 14/15TrM, stanici metra Rajská zahrada, Střížkov a Lužiny a terminál MHD v Liberci. Stejně tak řadu 680 ČD ČKD a nové tramvaje LT.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achinky jo

Jako ve všech oborech, i v oboru architektury dopravních prostředků a staveb jste svázáni technickými možnostmi a požadavky zadavatele.

Čelo T3R/K2R je pokus přiblížit T3/K2 vzhledu moderních vozidel - aspoň zvnějšku. V roce 1996 to byl příliš moderní prvek, dnes je to příliš málo muziky za hodně peněz. V rámci mentality a rozvoje našeho národa se minulo v čase, potkalo se ve dveřích :-)
Krom toho má nevýhodu - tlusté sloupky. Vzešly z norem a požadavků na pevnost. Asi z podobných důvodů má tlusté sloupky i Pelikání čelo na wanách. To nevím.
Nátěr T3R zvýrazňující "připlácnutí" čela na původní vozidlo byl záměrem pořizovatele (DP Brno - 1615 + 10x novostavba).

Martin: Nepřej si vědět, co sám říkával o Rajské zahradě. Připiš si na scůj obdivný kotaseznam exteriér + interiér Škoda 15T.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Obdivný kotaseznam nemám. Nářky na Rajskou zahradu jsem sám od něj na jedné přednášce slyšel. Přesto ta stanice má víc pozitiv než chyb. Nářky jsou i na Barrandov a ne zrovna malé.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobne mam radsi kotase (posledni verzi s mensima svetlama) nez trebas bulwu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4502
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 19:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě osobně se zase líbí více kotasí čelo s většími světly než s menšími. Každý má jiný vkus. A bulwí čelo mám samozřejmě rád
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 19:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě se líbí kardausí čela
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to asi nakonec skončíme u T1 a spol. (btw. taky kardaus). Ale mě se zase líbí Astří čela a hlavně vektra, ale ty čela se na T3 asi nabastlit nedají...
Ne a ne a radit nebudu, na světě mi není rovno, a co za to mam,...
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bych měl srovnat Pelikánovo a kotasovo čelo, líbí se i více Pelikán. Působí moderněji a z kabiny je lépe vidět. Sloupky jsou užší, než na kotasím čele, ale jsou více vepředu. Bohužel se za ně může "schovat" i (vzdálené) auto.
Roman_heart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připiš si na scůj obdivný kotaseznam exteriér + interiér Škoda 15T.

Podle agentury JŘP (jeden řidič povídal) bude mít 15T stejný exteriér (stejná čela), jako 14T.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 08:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roman heart:
To je ale pěkná ptákovina. My tu máme také své zdroje a nejsou to JŘP ani JPP. 15T bude úplně nová tříčlánková tramvaj, na jejímž designu spolupracoval Kotas.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doufám že nepředvede stejný úlet jak u wany. grrr. a nejlépe "na přání provozovatele".

a co se týče jeho staveb, svým způsobem ho mám rád a respektuju, ale někdy mi až tak moderní nepřipadá - třeba takový barrandov má prostě jasný prvky designu poloviny 90.let, nikoli 21.století (osvětlení apod.). ale tím nechci jeho tvorbu nijak snižovat. jsem taky zvědav na reko hl.n.,to je pokud vím též z jeho pera..
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Ale Barrandov byl vyprojektován v 90. letech. Já viděl první vizualizaci dnešního Chaplinova náměstí v knize Vozidla pražské tramvajové dopravy, která vyšla v roce 1995.

Jestli se rekonstrukce hlavasu vůbec někdy dočkáme. Za tou ohrádkou se totiž za celý půl rok totiž vůbec nic nestalo. Ani podhledy nestihli sundat. Sice je OT, ale pro ilustraci, jak vypadá vstupní brána do ČR - největší ostuda drah:

 
 
 
 
 
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reko hl. n. jsem viděl, budete zklamáni.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V železničnim magazínu byly vizualizace a nevypadalo to zas až tak nejhůř.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 17:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin: jenže projekt se vždycky liší od reality a vyvíjí, resp.dolaďuje se v čase. zato ty lampy na trati mi přpadaj jak odněkud z "barokních" průhonic u prahy. ale to je už jedno.

hbf - abs., martin: můžete napsat více? kdyžtak na do nějaký jiný diskuse, v železničních se ovšem nevyznám, tak kdyžtak přihoďte link.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 17:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T1 snad ještě Kardaus nedělal.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2991
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Poslal bych to mailem, ale ten na tebe nemám. Ostatním se omlouvám za OT.

 
 
 
 
 

Když budeš googlit, tyhle obrázky taky najdeš.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak to vypadá jako totál bastl. Je to multifunkční bordelcentrum. Máš v tom hypermarket, letiště i jako starej zeblitej původní hlavas jenom nakreslenej když to někdo umeje...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF:
A co bys s tim ráčil udělat? Já jsem přesvědčený, že jakákoliv změna proti dnešnímu tristnímu stavu bude pozitivní. Kritizovat umí každej. Naopak si myslim, že tahle koncepce hlavasu výrazně pomůže. Problém je v tom, že se o té rekonstrukci přes Grandi Stazioni píše už skoro 5 let a neděje se zatim nic.

Žádnej hypermarket tam nebude
Kéž by hlavas připomínal letiště
Co je na multifunkčnosti špatnýho? Ty raději popkornový stánky?

Já si rekonstrukci taky dokážu představit líp, ale s finančními možnostmi na naší železnici je tohle minimálně krok k lepšímu a rozumnej kompromis.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 23:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též si myslím, že to vypadá velice dobře.

btw: Patří pražské hlavní nádraží též do projektu Living stations?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 01:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

líbí se mi, že to zachovává to pozitivní z budovy z 60.let (strop..). ale aby se to v mých očích vyrovnalo nádražím třeba v německu (v jiných zemích železnici až tak moc neznám), je potřeba hlavně zapracovat v místech pod kolejištěm - aby průchod nedopad za pár let tak, jak je na tom teď, musí tam být obchody (a tím nemyslím hnus á la podchod Vinohradská-Muzeum).

taky je nutné zapojit ostatní plochy na nádraží a lidi rozptýlit - v současnosti mám člověk pocit, že je všude děsně narváno, ačkoli místa je vlastně dost, jen není využito efektivně. to se týká ploch jak v nové části, tak i starého nádraží, které pro cestující ani pražany vlastně už neexistuje (cestující jím neprocházejí a pražané ho díky magistrále neznají - zkuste ukázat průměrnému mladšímu pražákovi foto staré budovy, garantuju, že nebude tušit, že tohle stojí v centru města).

co se týče určitých standardů přepravy, snad se dočkáme jezdících eskalátorů, event. nějakých výtahů/pásů na zavazadla; taky zvýšená hrana nástupišť by konečně nebyla od věci (proč se v ČR tahle "vymoženost" nepěstuje doopravdy nechápu).
no a takhle bych moh pokračovat ještě dlouho :-)

(omluvte postřehy laika..a ještě OT)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 11:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak SŽDC plánuje i přestavbu nástupišť 1-4. Zvýšení hran nástupiště a oprava zastřešení.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 16:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by tady měl někdo uklidit, aby se tu konečně objevilo něco i o tramvajích se skříní VarCB3...

Dnes dle zpráv z PT konečně v provozu obě dvě pražské wany, konkrétně 8251 na 16/15 a 8252 zůstává na 5/2.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 22:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy přibidou další wany do prahy? a kolik se jich mě finálně udělat? A proč dp místo T3R.PV nedělá T3.RPLF bylo by to lepší ne
Regiosprinter by Regionova
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až Krnov vyrobí kastle, tak budou další wany.
Finálně nevím, je to závislý na financích, letos bude (budou-li kastle) ještě 5 wan.
T3R.PLF se dělají místo T3R.PV !
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 13:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já si rekonstrukci taky dokážu představit líp, ale s finančními možnostmi na naší železnici je tohle minimálně krok k lepšímu a rozumnej kompromis.

Pokud je mi známo tak tahle modernizace hal je spíše něco jako privatizace podnikatele grandi stacioni. To znamená, že on z nádraží udělá hypermarket a někam do kouta šoupne kasy a všechny ty nutnosti. A jak koukám tak ty nutnosti většinou udělaný nejsou. Já si myslím, že Praha Hlavní nádraží je zbytečně velká budova a spodní předsálí by vůbec nebylo nutné. Byl jsem v Německu v Nürnbergu, Mannheimu a Regensburku a ve všech městech bylo nádraží poměrně malá budova se sympaticky vyhlížející pasáží jako je v Obchodních centrech, takže Praha Hl.n. by si podle mne zasloužila změnu jiného kalibru. Na projekt živá nádraží sedí daleko více např. Mariánské Lázně.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 14:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No však za hlavní nádraží v Praze by v dnešních poměrech stačila stará budova s prostory pod magistrálou a tam by pokračoval malý vestibul do metra. V plné kráse nová budova vůbec nikdy nesloužila. Svědkem je spousta schodišť, která se použila nanejvýš jako veřejné záchodky. Zbytečně zmizel kus parku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 16:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotograf:
Já ale nikde nepsal, že bych nesouhlasil s drastičtější přeměnenou. Jen jsem napsal, že současná rekonstrukce je určitý kompromis mezi výsledkem a možnostmi drah.

Znovu opakuju, že žádnej hypermarket tam nebude.
Hypermarket je uzavřená pokladní zóna provozovaná jedním správcem (v ČR Tesco, Globus, Interspar a Hypernova) se sortimentem se 150 000 druhy. Nic takového na hlavasu nebude. Jestli se tam šoupnou značkové krámy a vyhodí stánky s přepálenejma smažákama, bude to jedině dobře.

To co navrhuješ ty, by stálo několik miliard. A na to prostě dráhy nemaj. Proto si myslim, že cesta přes správce GS, kterej tu budovu bude uklízet a udržovat ze zisku z prodejen, je pořád lepší než 30 let nemytá okna, katastrofální záchody a popcornstánky v režii ČD.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 14:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 8251 nevydržela dlouho. Kolem 14:00 měla problémy na Thákurově a na Dejvické fíra vysypal substrát. Pak to dle všeho jel odstavit na Podbabu a po vyřízení detailů odjezd směr Vokovice. Někdo snad doplní, co se jí stalo.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už 23.6. byla 8251 na l.25 - viz.odkaz

V úterý 3.7. by konečně do Prahy měla dorazit toužebně očekávaná skříň třetí wany a hned následující týden čtvrtá. :D
Doufejme, že se v Krnově vzpamatovali a začnou konečně dodávat rychleji a kvalitněji... :-(
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.67.208
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 10:04:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mně zajímalo, kdo takovej zastaralej krám toužebně očekával?Tak možná nějakej šotouš. Vypálit Krnov za takovej krám
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 10:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se domnívám že tělesně postižení, nebo lidé stašího věku by ocenili nízkopodlažní tramvaj, je dost smutné, že někteří jedinci na takové lidi serou. Kolik že to má Praha procent nízkopodlažních tramvají? Asi už dost.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 23:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tělesně postižení to ocení, stejně tak maminky s kočárky. Ale důchodci vždycky budou lízt předem
I seek you: 246-442-983
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 16:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Trupman - aspoň ti je jasné, proč 14T nemůže mít první dveře pro cestující - není lepší metoda jak naučit důchodce chodit dál od sloupku - však si zvyknou až za 4-5 let bude každá druhá tramvaj nízkopodlažní
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 17:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: A teď navážu na tvoji myšlenku až za 4-5 let bude každá druhá tramvaj nízkopodlažní trochu jinou myšlenkou.
Nevím jak je to v Praze, ale u nás v Olomouci se občas stane, že do nízkopodlažního autobusu/tramvaje nastoupí více vozíčkářů/kočárků, než pro kolik je ono vozidlo přizpůsobeno. A právě v Praze, kde je garantovaný nízkopodlažní kurz na tramvajové lince opravdu ojedinělý případ, bych se bál, že do takové wany nebo NP kachny se budou chtít nacpat třeba tři vozíčkáři, kteří byly nalákáni na NP tramvaj.

Pokud se to neděje, tak není žádný problém. Pokud by se to ale dělo, nebylo by lepší, kdyby se garantované NP kurzy raději zrušily? Alespoň do té doby, než bude každá druhá tramvaj nízkopodlažní?

Pardon za OT
I seek you: 246-442-983
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 17:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vozíčkář potřebuje jistotu, že když se někam vydá, že mu ta nízkopodlažní tramvaj fakt přijede - takže garance je nezbytná
pokud jde o vozíčkáře, tak za 6 šichet na garantovaném pořadí 14T jsem vezl 3x vozíčkáře - takže problém s přeplněním tramvaje zatím v nedohlednu (i když je to jen velmi malý vzorek - 6 šichet je nic)
imho se garance rozběhnou větším tempem až příští rok, protože další 14T začnou hromadně chodit až někdy v říjnu (prý 2 kusy týdně, ale podobné řeči se vedou už dlouho a skutek utek)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 10:03:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mayg: Vůbec si to nepochopil. Já na vozíčkáře nese.., naopak, ale narážel sem na takovou pseudomoderní opičárnu ala Wana. Proti 14T případně 15T nic nemám a každou bych toužebně očekával. Defacto novostavba typu Wana nemá ve 21. století v tak bohatém městě typu Praha co dělat. Praha má být výstavní skříní ČR. Mimopražští prominou, ale tak to je, už jen vzhledem k turistické návštěvnosti.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 13:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha jako výstavní skříň ČR? Jak v čem, ale v tramvajové dopravě je to k smíchu. Ultrasockové modernizace T3, infrastruktura v zoufalém stavu, sardinková doprava na laminátových sedačkách (a to jsou ještě prezentovány jako plus, protože látkové potahy DPP neumí udržet v kulturním stavu)...
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 16:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenky
protože látkové potahy DPP neumí udržet v kulturním stavu
Bohužel spíše Pražští cestující se neumějí udržet v kulturním stavu.A} bohužel naše "demokracie" nesnese zapamatovatelné vysvětlení pro tyto cestující, že tudy cesta nevede.
Asi jsem z jiného světa.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 18:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšíne, to nám chceš tvrdit, že pražáci jsou extra prasata, jako nikde jinde. Nebo je to neúdržbou sedadel, jak říká Jenki?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 18:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Čím jsou proboha pražské T3R.P "ultrasockové" ?? Vybavením (z pohledu cestujícího!) rozhodně ne.
Pokud to ovšem vztahuješ k neudržovaným látkovým potahům, tak pak možná ano, i když zas taková hrůza to není.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Myslím, že to Jenki myslel zejména ve vstahu k řidičům.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Mám tě tu zapsaného jako odborníka na tramvajovou dopravu - nemyslíš, že takové příspěvky jsou pod tvou úroveň?
Praha se rozhodla jít cestou masivního nákupu nových vozů, proto samozřejmě nemůže dávat zároveň stejně velké částky na rekonstrukce Pak také nezapomeň, že vývoj a výroba nových tramvají chvíli trvá, takže obnova vozového parku se projeví až za pár let...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím jsou proboha pražské T3R.P "ultrasockové" ??
- šlapací řadič (kromě komfortu řidiče je i horší ovladatelnost vozu, ruční řadič má díky jemnějšímu ovládání i nižší spotřebu. Zeptejte se v Plzni, tam mají oboje.) Perlička pro šťouraly : šlapací řadič se kupuje NOVÝ, v ceně 80% ručního.
- původní pantograf na "špagát"; dynamické vlivy na trolej a spotřeba uhlíků jsou jako vzduch? Nebo tam nemáte trolej, ale prádelní šňůry a je třeba minimalizovat škody, bo denně spadne 5 pantografů??? Perlička pro šťouraly : Starý pantograf se kupuje NOVÝ, v ceně bohužel nevím kolik % nového poloptg, bo jsme ho v Ov už asi 10 let neobjednávali a zmizel ze sjetiny skladových zásob.
- neschopnost dát tam i takové kraviny, jako protisluneční roletu
- úporná snaha o stejný vzhled jako před GO - jenom aby pro Boha nevypadala ta tramvaj nějak lépe!
- uspořádání 1+1 - to je pražská tradice, vozit sardinky na váhu. Viz dvounápravové vozy s podélnými lavicemi, nezavíratelnými dveřmi a bez topení. Srovnej komfort "starých vozů" v ostatních městech ČR v té době.
- sedadla, na kterých se nedá sedět (tradičně již od T6) - ano, na cestujících nám opravdu nezáleží!
- detaily typu "držáky" na letáky vevnitř nad okny - to jsem myslel, že je rok 1957, ne 2007...
- celkový dojem : vítejte v nejchudobnějším tramvajovém provozu v ČR!


Praha se rozhodla jít cestou masivního nákupu nových vozů...
...které si preventivně objednala v tak "přeplácaném" provedení, že tím půjde finančně úplně do kopru. Já vím, z větší ceny je větší provize :-)
Krom toho : masivní Progressizace začala v době, kdy o 14T nebylo ani vidu, ani slechu, ale jinde v ČR se už vesele Progressilo a modernizovalo o 106 a DPP-ED měli všichni za ****. Takže se to nedá označit za záměr (chudé modernizace a nové vozy "ve všem"), ale spíš o styl řízení "ode zdi ke zdi", popř. "neřízená střela".
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 20:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem sáhl do poličky a vyndal svou diplomku z roku 1997, kde jsem řešil možnosti modernizací :

- Plzeň a Liberec : totální modernizace ve Škodě Plzeň s IGBT výzbrojí + nový interiér
- Brno : první "Kotasy" s TV8 (K2 i T3), nový interiér
- Ostrava : dost TV8, první vozy s novým interiérem (K2G, nové skříně T3)
- Olomouc : zatím nic
- Praha : dva odstavené prototypy s TV8 a nejistou budoucností, do nových skříní T3 se cpe TV1 a interiér á la 1963

To jen tak pro připomenutí, co tady bylo před 10 lety.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 20:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:neschopnost dát tam i takové kraviny, jako protisluneční roletu
to už se zlepšilo, roletky se dodávají

úporná snaha o stejný vzhled jako před GO - jenom aby pro Boha nevypadala ta tramvaj nějak lépe!
vnitřek - naprostý nesmysl, jel jsi někdy jinou než 8211 ?
vnějšek - naprostý souhlas, červenokrém je

sedadla, na kterých se nedá sedět (tradičně již od T6) - ano, na cestujících nám opravdu nezáleží!
Ale dá a celkem dobře, i když v Ově máte lepší no...

detaily typu "držáky" na letáky vevnitř nad okny
No a ?

Můj dotaz co je ultrasockovité se nevztahoval na věci jako řadič nebo poloptg.

Před deseti lety (a nemusíme jít až tak daleko) byl na tom vozový park tramvají v Praze špatně, ale nedám si vymluvit, že se situace za posledních několik určitě zlepšila !


(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 20:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jel jsi někdy jinou než 8211 ?
Jo, ale bylo tak narváno, že jsem z interiéru nic neviděl Nicméně za to ta modernizace nemůže...

detaily typu "držáky" na letáky vevnitř nad okny
Tak alespoň těm osobám co tam lepí ty DPP a PIDí informace kupte příručku "Lepíme samolepku rovně", "Jak nevyrobit Vysoké Tatry" a "Prase, umyj si ruce". Nebo je pošlete na exkurzi někam do ex-Bundesrepublik Deutschland, kde tyhle věci lepí na kulaté stropy od Düwaga rovně, čistě a pěkně.

Můj dotaz co je ultrasockovité se nevztahoval na věci jako řadič nebo poloptg.
Celkový dojem.

Před deseti lety (a nemusíme jít až tak daleko) byl na tom vozový park tramvají v Praze špatně, ale nedám si vymluvit, že se situace za posledních několik určitě zlepšila !
V tom směru naprostý souhlas.
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.68
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 21:03:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S kolikati tramvajemi typu WANA se počítá v Praze? Nyní jsou 2 v provozu a 2 se rekonstruují...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 21:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pražské rekonstrukce vozů T3 by mohly být lepší, proč tomu neni a proč i přístup k tramvajové dopravě v praze je dost neurčitý to je otázka sama pro sebe. Nicméně se také musí uznat že ty modernizace vypadají aspoň nějak jednotně, né třeba jako je tomu v Brně. Tam mě přijde co tramvaj to originál a vůbec existuje tam nějaká snaha o sjednocení? Jinak v ČR bych řekl že nejlepší modernizace mají v Ostravě, Olomouci a Liberci míněno bez pseudo-papírových rekonstrukcích ala wana.
M1 - Maracaibo
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 22:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Ale huš, používáš argumenty desetiletýho dítěte !!!

Sedačky - nějak mi zkus nastínit v čem jsou sedačky v Ostravě lepší než pražské. Teda pominu-li ošuntělý vzhled u některých nejstarších šestek dosud neprojivších opravou...

Co se uspořádání týče, tady sis odpověděl sám. Bývá narváno, počet spojů zvýšit nelze (propustnost tratí na limitu), takže 1+1 je jasná volba.
Na druhou stranu wanu na l.15 nebo 8 bych na 2+1 klidně viděl (l.22 v 17.hodin odpoledne ani omylem !).

Interiér - rozhodně lepší než v OVĚ - zalepený díry v podlaze (třeba po zrychlu) různobarevnym Altrem u něčeho, čemu vy říkáte rekonstrukce fakt neni nic extra.

Vnější design - někomu určitě líbit nemusí, ale je to prostě unifik. Tim je řečeno vše.

Roletky se dávají na všechny rekonstrukce + doplňují se při PÚ.

PTG a řadič - jo občas se něco novýho koupí, ale tady jde předevšim o cenu, takže z 95 % se používaj použitý díly.

Lepení samolepek - tak to už je od tebe fakt ubohost !
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 23:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz123: Už poněkolikáté...
Wana je v Praze momentálně ve dvou exemplářích, dá-li bůh a Krnov, tak jich bude letos ještě pět. Jak to bude příští rok, ví pouze nejvyšší, ale kolují zprávy o deseti kusech...
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 09:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenky
Máš pravdu, ale je tu bohužel velké ALE.Tenkrát se počítalo s T3 maximálně na dalších 10 let a konec. Proto také prošla 6102. Po definitivním pádu ČKD se vyhlídka na obnovu tramvají rozplynula jak ranní opar. Bohužel díky tomu, že do T3 se neinvestovalo vznikla situace s obrovským množstvím vozů do různých stupňů prohlídek. .... . Čímž tu dneska máme 300 vozů jenž jsou funkční, vzájemně spřahovatelné a dokonce vyžadují jen základní druh řidičského oprávnění. Myslím, že v dané situaci to nešlo udělat o moc lépe, ale mohlo to být daleko a daleko horší. Toť řadové T3.
Dnešní nahrazování skříní je úplně něco jiného, a tam s tebou souhlasím na 100%.
Ad TV8.
Jestli si dobře pamatuji, tak u většiny dopravců to také znamenalo pouze výzbroj bez jakéhokoli zásahu do interiéru vozu.
Opravdu velkou výjímkou byla Plzeň a Ostrava (K2).
Asi jsem z jiného světa.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 09:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad demon3
Bohužel i ty "samolepky" vytvářejí celek, jenž cestující vnímá. Mě třeba strašně vadí polepené stropy v T6 a KT8, kdy po stržení samolepek nedojde k odstranění lepu, a tak to vypadá jak to vypadá.
Asi jsem z jiného světa.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 10:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, vždycky je co zlepšovat, ale dovozovat souvislost mezi křivě nalepenou samolepkou a "sockovitostí" pražské MHD, to už je snad příliš...

Skříň wany 8253 a rekokachna 9076 jsou tu.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 10:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"sockovitost" co to vlastně je? Bohužel socku z městské dopravy vytvářejí jen a pouze lidé, jakožto cestující. A je bohužel na společnosti, jak hluboce to toleruje. Po mém návratu mě vyděsil počet různě zapáchjících, špinavých a zjizvených osob jenž se zcela nerušeně usazují v MHD. A stím je nějaký polopantograf, ruční řadič úplně zanedbatelný. A můžu říct, že ineriér T3RP, po zanedbání schodů, není zas tak špatný.
Asi jsem z jiného světa.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 09:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po mém návratu mě vyděsil počet různě zapáchjících, špinavých a zjizvených osob jenž se zcela nerušeně usazují v MHD.

Tohle - bohužel - obrovským způsobem degraduje úroveň MHD... svého času (1992) mě totéž šokovalo v Amsterodamu, a jak se zdá, nasazení průvodčích tomu pomohlo. Bohužel to stojí peníze a ty se u nás raději investují někam do , případně do momotin typu Chalupoida...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 11:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:

V tom už by problém být nemusel: Peníze budou, už se asi i ví, kde je vzít, a podle článku soudě se pro to připravuje půda.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 13:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já byh vyděl cestu i v elektronickém jízdném a samozřejmě ve zrušení časově předplatných jízdenek, které absolutně nevystihují reálnou potřebu cestujícího. Také by asi došlo k razantnímu omezení nežádoucích osob.
Asi jsem z jiného světa.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace