K-report
 

Archiv do 10.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Staré archivy » Archiv do 10.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2890
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
No právě, ono je opravdu těžký rozlišit těžké a lehké metro. A co je pak také VAL, že? Nazývejme pařížské metro jako Meteór, pražské metro jako těžké a VAL a DLR jako lehké. Na Malorce otevřeli metro, které je malé, má úzké vláčky, ale lehké metro to také není.

Sám jsem zvědav pro co se Praha nakonec rozhodne. Už aby to bylo, Letňany budou za pár a kde se začne kopat pak? Aby neschopnost rozhodnutí nerozhodla naopak ve prospěch A před D.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se bude kopat pak? Pod Stromovkou, v Komořanech a v Radotíně. Snad jsme ještě v tématu .-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam už se ale delší dobou již kope.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sám jsem zvědav pro co se Praha nakonec rozhodne. Už aby to bylo, Letňany budou za pár a kde se začne kopat pak? Aby neschopnost rozhodnutí nerozhodla naopak ve prospěch A před D.

Souhlas. Melo by se rozhodnout co nejrychleji, at se muze zacit stavet. A ve vysledku bude jedno, na jake techologii to bude.

Osobne bych nejradeji videl neco jako Meteor, tedy dvere i na nastupisti a pouze centimetrova mezera mezi nastupistem a vozem (vse v jedne rovine).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka A zatím stále nemá potřebné papíry a linka D zase čeká, až někdo objasní jak má to lehké metro vypadat. Jakýsi brainstorming nejen o Déčku proběhl na radnici v únoru
http://www.praha-mesto.cz/default.aspx?id=71625&ido=7853&sh=804985560
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: můžete mi vysvětlit (pokud to víte), kdo je ta paní mgr.Kolínská, která je v tom záznamu uvedena a "upozorňuje na potřebu kompatibility se železnicí" ?

Proč si představuje kompatibilitu vozů metra na lince D se železnicí? A má vůbec ta ženská nějaké ponětí o tom, co se tam probírá?


edit: No, jak jsem to tak dočetl, tak se divím, co tam vůbec někteří lidi dělají

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
I seek you: 246-442-983
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:06:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby se brainstorming ohledně metra nezvrhnul v brainwashing.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:09:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trupman: Třeba myslí jen přepravitelnost vozů nové linky metra po železnici.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mgr. Kolínská je v zastupitelstvu za Evropské demokraty, je to takováta profesionální aktivistka za lepší společnost, něco ve stylu Kateřiny "Sirény" Jacques...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Ono se uvažovalo i o výhledovém protažení D z Písnice dále směr Jesenice po povrchu, tedy vlastně ve formě klasické železnice (patrně by se někde napojila na stávající síť). Ponechme teď stranou, zda to je rozumné řešení...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 16:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dále směr Jesenice po povrchu, tedy vlastně ve formě klasické železnice (patrně by se někde napojila na stávající síť)

Jako že by se u Jílového postavil železniční výtah?

Rozumné řešení by spíš bylo "tramvajové" rozvětvení směrem na jih (třeba až do toho Jílového) a přes Průhonice k "těžkému" metru C na Jižáku. Protože tam už přibylo pár desítek tisíc lidí a to se ještě má zdvojnásobit. Jenže na plochu zabírají totéž, jako 3-4-násobek na panelovém sídlišti.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 16:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se uvažovalo i o výhledovém protažení D z Písnice dále směr Jesenice po povrchu, tedy vlastně ve formě klasické železnice (patrně by se někde napojila na stávající síť).

Nejak se v teto oblasti zadna klasicka zeleznice na kterou by se to dalo napojit nenachazi. => Pokud se uvazuje o protazeni po povrchu, je akorat nutne zajistit, aby ten system umel jezdit po povrchu v Prazskych podminkach (=obcas napadne trochu snehu). Predpokladam, ze si to nikdo nepredstavuje jako "klasickou zeleznici s urovnovymi prejezdy, prechody pro pesi, ..."
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 16:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako že by se u Jílového postavil železniční výtah?
Asi tak nějak.

Nejak se v teto oblasti zadna klasicka zeleznice na kterou by se to dalo napojit nenachazi.
A co 221, případně 210 (ikdyž (anebo spíše "a navíc"?) by to vyšlo dost draho (ale pakliže má Praha na tucty zbytečných místností v technických prostorech IV.C2 nebo na Olympijské hry, pak to nebude takový problém, ostatně Kotas také musí z nečeho žít...))?

Já bych omezil úvahy o protahování D z Písnice tím, že zkrátka satelitní vesnice kapacitní kolejovou dopravou dobře obsloužit nelze. Ty satelity potřebují autobus ke všem těm katalogovým domečkům a koleje dokáží nabídnout rychlost, větší kapacitu, ale rozhodně těžko dobrou plošnou obsluhu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aby ten system umel jezdit po povrchu v Prazskych podminkach (=obcas napadne trochu snehu)

Třeba v Helsinkách (průměrné zimní podmínky o asi 15 celsiových stupňů a 50 centiho metrů horší) metro vyjede na námořní most a následné sídliště už projíždí jako klasická dráha.
klasickou zeleznici s urovnovymi prejezdy
Tedy klasická dráha ve Skandinávii - tj. s ploty (normálně proti sobům, tady proti chodcům) podél, s mosty pro auta i pěší.

Ty satelity potřebují autobus ke všem těm katalogovým domečkům

Nechci odporovat ze zásady. Ale mám pocit, že právě autobus od domečku, klikaticí se kolem dalších domečků a končící u trouby versus IGK před barákem a nájezd na dálnici 1/2 km napravo ... že právě to je to, proč je D1 na nultém km na stupni 3-4 a Legerova před IPP na stupni 4-5.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco:

Ing. Jílek: Vozidla z metra D by však měla být schopna projet tunely metra A (do depa Hostivař).

To snad nějaké metro na pneumatikách, či abnormálně úzké, vylučuje.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 18:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych omezil úvahy o protahování D z Písnice tím, že zkrátka satelitní vesnice kapacitní kolejovou dopravou dobře obsloužit nelze. Ty satelity potřebují autobus ke všem těm katalogovým domečkům a koleje dokáží nabídnout rychlost, větší kapacitu, ale rozhodně těžko dobrou plošnou obsluhu.

Koleje ale taky dokazou nabidnout (sotousi casto opomijenou) variantu 10 minut autem ke kolejim a dal rychlost a vyhnuti se zacpam az do centra. Navic timto smerem nejsou jen 'satelitni mestecka'.
-------------------
No nic. Jsem zvedavy, jakou variantu nakonec vyberou. Hlavni je, ale aby se konecne rozhodlo a zacalo s pripravou stavby.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 19:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už to mám - co myslela ta mgr. Kolínská (mimochodem SZ a ne ED) tou kompatibilitou metra a železnice. Ozřejmili mi to o víkendu kamarádi. Vadí jim totiž, že metro nemá na rozdíl od železnice ve vozidlech WC .-)

(Příspěvek byl editován uživatelem borovička.)
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 20:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a stahovací okýnka
I seek you: 246-442-983
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 07:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..... a průvodčího :-)))))
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6160
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 08:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a 1. tř.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
1442
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 10:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mašinku, která pěkně hučí! Ne že piští jako M1 či "řve" jako "Kraken"
SpoJBus s. r. o. forever!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou zvuk M1 je úplně boží
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6166
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale na K6S310DR nemá!!!!
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 15:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co spíše v metra zařadit do provozu nějaký barový oddíl nebo rovnou hospodský vůz.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo nákladní vůz na svoz řepy z těch polí, kam to vede
I seek you: 246-442-983
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co spíše v metra zařadit do provozu nějaký barový oddíl nebo rovnou hospodský vůz.
Hlavne na B by to nebylo spatne. Cestou na Zlicin by se dali zvladnout i 2 kousky.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 07:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no cestou po tzv Chalupoidě by se možná využil i spací vuz. :-))))
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá tu nikdo fotky tý M1 nikam pro tu venezuelu já uš sem vyděl na k Report ale tam je jenom na trilerech děkuju
Karosa
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 20:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle rok spolecnost Hochbahn (www.hochbahn.de), provozovatel to Hamburskych tramvaji, U-bahn a bus zapocala kampan, pro pripomenuti 100 let od zacatku vystavby prvnich trati U-bahn (1906-1912).
Vice zde - http://www.100-jahre-hochbahn.de/
Predpokladam, ze jak se tam pohybovat zjistite vcelku snadno, tak to tu popisovat nebudu. Jsou tam jak texty (nemecky) tak i fotky ci video a ty obcas vypadaji i docela zajimave.
Jinak to mnozne cislo na zacatku jest zcela na miste, bo prvni trat byla okruzni a vetsi cast je dnes soucasti linie U3 a zbytek linie U2. Pak nasledovali nejdrive vnejsi vybezky s teto trati a az posleze trate ve vnitrnim meste. Zrejme jako kapacitni nahrada zanikajicich tramvaji - slavnostni ukonceni provozu 1.4.1974, rekl bych tak trochu divny april ...
Jinak, ve "stari" trati je chaos, bo neco co bylo puvodne jeden provozni usek tak dneska plynule prechazi mezi dve linky a linky jezdi po stavebne rozdilne starych usecich. Ostatne jeden cancour uz je i zaniknut vlivem valecnych udalosti ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 20:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a v predchozim prispevku jsem se trapne upsal, HH strassenbahn dojezdila 1.4.1978 ...
Se stydim ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Martinr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 08:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za dotaz mimo téma:
Poslední dobou jsem zpozoroval, že ve stanicích se objevilo množství plechových nerezových skříní. Často stojí vedle displeje IS, ale viděl jsem 2 i v přestupní chodbě na Florenci. Mají ventilační štěrbiny a zamčená dvířka. Nevíte, o jaké zařízení jde?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2911
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 19:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teleportační skříňky?
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty sprejeři dnes opravdu vlezou všude. Jen se divím, jakto-že měli tolik času toto vytvořit a nikdo na to nepřišel. Fotky jsem udělal v pátek 18.5. ve stanici Jinonice, kolej směr Zličín.
 
 
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 12:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abraxik> V Parizi jsou posprejovane i tunely mezi stanicemi.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2915
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
V Praze taky. Asi nejvíce bijící do očí je tubus na Lužinách, který k mému údivu není posprejován zvenčí, ale zevnitř.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 16:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, já bych to téma tady raději dál nerozebíral, abychom sprejerům ještě nakonec nedávali návod...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 18:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá tu nikdo fotky tý M1 nikam pro tu venezuelu já uš sem vyděl na k Report ale tam je jenom na trilerech děkuju

Fotky tratě, souprav M1-MARA včetně samotného velkého HUGA jsou na této diskuzi.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2917
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak má být prý pro Céčko dokoupeno dalších pár souprav M1. Neví o tom někdo něco?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já někde na webu četl že po otevření nového useku do letňan se mají na trasu C "dočasně" vrátit modernizované soupravy s Matrou, tak třeba něco kupovat budou i když to výhodnější bylo koupit dříve. Kolik se vůbec bude vypravovat souprav na trasu C až se bude jezdit do Letňan?
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť se říkalo, že 48x M1 pokryje vypravenost i po otevření Letňan. Špičková vypravenost by měla být 43 sv.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 13:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Slimmam: špičková vypravenost je 38 oběhů na trase /lince/ C tedy oběhy 1 - 38. Oběh 5 stojí na Hájích je to záloha a záloha je i na Holešovicích a to oběh 17..Takže v provozu s cestujícími je 36 oběhů.
Navíc jsou revize resp opravy N5 po ujetí vlaků 400 000 Km v současné době 4129-4130 4135-4136 ,4137-4138 , 4139-4140 a na opravu N5 čeká ještě 4141-4142.
Potom nějaké mimořadné odstavení a revize N2 a N3 takže sumasumárum 0 z 0 pojde.Ten člověk si neuvědomil ,že existují nějaké revize....
Takže tedˇ se hledá řešení co dál ,ale vypadá to na nákup dalších M1 a to v počtu 5-6 vlaků.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 16:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: 38 oběhů je nyní do Ládví? Kolik souprav bude navíc až do Letňan? Tři, čtyři, pět? Jak dlouho trvají revize N2...N5? Vždyť modernizované soupravy by na zálohy a záskoky stačily, ne? Tzn. byly by k dispozici, ale obvykle by nejezdily. Docela dost starých souprav z Béčka by mělo zbýt, až se vše plánované zmodernizuje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2919
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 19:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy, Slimman:
48 byl počet určený pro pásmový provoz Ládví-Letňany. Teď to vypadá, že pásmový provoz nebude a Kačerov bude potřebovat minimálně 53 souprav. Teď jich má 48. Taky jsem nejdříve slyšel o opětovném stažení ze Zličína. Teď se zas spekuluje o pěti soupravách M1.

Mv:
Já si myslím, že z Béčka moc starých souprav nezbyde. Bude to tip ťop.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_v: jo 38 do Ládví.
revize N2 cca 1.den ,ale denně jsou dvě N2.
revize N3 cca 1 měsíc
revize N5 3-4 měsíce

81-71M asi určitě ne ,moc jich nezbývá pomalu odjížději na reko do Škodovky ty tři zbývající stejně slouží jako zdroj ND.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já si myslím, že z Béčka moc starých souprav nezbyde. Bude to tip ťop.

Tip ťop? To jich půjde tolik do šrotu, neebo už šetří na chalupoidu?
Podle téhle tabulky bylo zhruba 100 souprav 81-71. Z toho 25 jezdí na Áčku, 48 má jezdit na Béčku (žlutých jich tam je zatím pouze 25), no a pořád mi jich ještě minimálně 20 zbývá na šrot nebo modernizaci.

Nin: A není jednodušší ND nakoupit než kanibalizovat modernizované soupravy (místo kterých je pak potřeba modernizovat jiné)?
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 11:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_v. a ještě pět vlaků na trasu/linku/ A celkem jich bude v Hostivaři 30 a zruší se pásmo..

proč... stejné céčkové reko stojí pořád na místě ,tak co s tím a dopředu se vědělo ,že projdou další reko.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu 26.5.2007 odjela na reko další sv.81-71 a to čísel 2354-2603-2649-2626-2330 + tři vozy 81-71M čísel 3184-3460-3183.
aktuálně teď jsou tři vlaky M1 a to čísel čelních 4131-4132 , 4135-4136 a 4139-4140 na revizi N5.
zatím nejvíce km. má najeto vlak M1 a to čísel 4130-4104 a to kiž něco málo přes 550 000 km.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34047
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidička si spletla metro s podzemním parkovištěm
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 22:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ> Ten vchod do metra bych chtel videt. Podle toho, co tam psali to rozhodne neni prvni pripad. Takze tam musi byt neco matouciho.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 08:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klíčem není "vchod do metra" ale "řidička" :-)
Budoucnost patří bagrům!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 14:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: Zde jsou dvě fotky.

Káem: A tady předchozí případ na stejném místě (to byl chlap).
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.180.200
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 17:36:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar pratele,
posilam nejake pretahy vozu metra z Budapesti. Takoveto fotky me zajimaji. :-)
S pozdravem Kwasi
 
 
 
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 14:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze by budouci linka metra D v Praze ? ;-)
 
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 18:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti Ansaldu bych nebyl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 12:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ale v Praze bude spíše VAL.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 12:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud dobre chapu vyznam zkratky VAL, jak lehke vozidlo automatickeho provozu, tak to je presne na obrazku ... ;-)
Ale pokud to ma jiny vyznam, rad se necham znalejsim poucit.
A pro neodborniky, jedna se o linku M1 ve meste Copenhagen/Koebenhavn v cz zname jako Kodan a je to parada, sedet u predniho skla a cumet, do ceho to narazi ...
Odkaz - http://www.m.dk/en/welcome
Akorat jsem nepochopil jednu vec, v podzemnich stanicich maji stanicni dvere, kdezto na povrchu nikoliv, to ma jaky smysl ? Ja mel za to, ze ty stanicni dvere maji zabranit pripadnemu problemu cestujiciho, aby nespadl/nebyl zachycen jednotkou + problemy dobihaci. Tohle automat narozdil od sofera nevyresi/nepohlida, ale pak me nejak unika, proc v podzemi ano a na povrchu nee.
Pavel
P.S. Nevite nekdo, proc se Koebenhavn v cz jmenuje Kodan ? Zatim jsem duvod nikde nenasel/nepotkal a prijde me to dost od sebe ...
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 12:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte si, že cestování podzemkou je opravdu rychlejší než na kole? Kdepák. Alespoň v Glasgow tomu tak není.

Přesvědčete se sami


I seek you: 246-442-983
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2960
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 13:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
VAL je systém lehkého automatického metra na pneumatikách. Zkratky neřešit. A výhradním dodavatelem VALu je Siemens. Ansald v Kodani toho s VALem moc společného nemá.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 13:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, dik za upresneni.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 13:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman - no me spis zaujalo tyhle videa http://www.youtube.com/watch?v=rlKflLrxDeA a http://www.youtube.com/watch?v=mHgIkYjJh10
A soude podle nich, prilis rychle to jejich metro teda opravdu nee.
A v jednom momente u toho prvniho je tam videt i ctyrcestna vyhybka ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace