K-report
 

Archiv do 18.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 18.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 22:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj + Demon:

Proč? Co takhle vrtulníkové linky? Třeba z Bohnic do Dejvic? :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 00:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle: Fanoušci jsou běžní zákazníci. Buďto mají lítačku, nebo si koupí lístek. Za to mají nárok na přepravu. Jestliže běžná linka nepobírá, není splněna dopravní obslužnost (navíc to na nácestných zastávkách odskáčou další lidé). V takovém případě má objednatel právo zkrouhnout dotace. Je tedy v zájmu dopravce, aby se to nestávalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Takové neznám.
Demon: Ale je. Víc než myslíš.
LV: Stačí ta lanovka Pankrác-Podolí
Iiii: BĚŽNÁ linka nemusí pobírat NEBĚŽNOU frekvenci. Supermarkety si také platí neběžné linky a nikoho ani nenapadne že by to měla být ZDO. Tak neblbni. Výskyt černých pasažérů a demolovaných zařízení dopravce je v tomto případě rovněž velmi neběžný. Myslíš , že si někdo ve speciálních vlacích z Ostravy dovolí zkontrolovat jízdenky? Ne, všichni jsou rádi, když to jenom prostě odvezou a zabráněj tomu vystoupit jinde než v Dejvicích (šotouši samozřejmě jásají nad nevšedními fotkami).
Případ fotbalových fanoušků je speciální tím, že zejména fotbal je mimořádně ziskový. To je podstatný rozdíl například od dávného přistavování tramvají k divadlům, kdy divadla i tramvaje byly dotovány z téže kapsy.
Budoucnost patří bagrům!
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotbal že je mimořádně ziskový??? Tak Sparta možná, ale ostatní kluby sotva hospodaří vyrovnaně.
Jinak by si mimořádné linky kluby platit měly, aspoň doufám, že mimořádná linka na Strahov není placena z magistrátu...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 10:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není úplně srovnatelné

Teď jsem ze své večerní věty vystříhl kousek. Ono fakt není asi srovnatelné leccos - zvlášť, pokud jde o utrácení "veřejných" (daní) a "komerčních" peněz. V dnešních "24 hodinách" píší, že brněnský magistrát schválil svoji účast na rekonstrukci stadionu Za Lužánkami (celková cena 2 mld, kolik z toho magistrát zaplatí a kolik % stadionu mu patří, z toho jasné není).
Naopak v MB dlouho občané vytýkali "nové" Škodovce (= pod koncernem VW), že nepodporuje místní sportovní kluby, zatímco ta "stará komunistická" (= AZNP) je podporovala. Na to VW-Škoda odpovídala, že si nemůže z obchodních důvodů dovolit, aby její jméno bylo spojováno s 2.ligou (fotbalu i hokeje). A dneska VW-Škoda končí smlouvu s Tour de France, protože dopingové aféry už ohrožují i jméno sponzorů.

Káem+Tadeas: fotbal je mimořádně ziskový ... Sparta možná, ale ostatní kluby sotva hospodaří vyrovnaně

A platí aspoň daně? Pokud ano, pak bych připustil nárok na podporu dopravy na stadiony (třeba se to opravdu ve výsledku "vyplatí" - než nas*ané občany z okolí, tak pustit trochu z městských příjmů na zvláštní tramvaj/bus). Bohužel řešení dopravy používané "na buržoazní sport - koňské dostihy" nelze aplikovat, protože všechny stadiony jsou uprostřed města. Ale rychlíkový bus (snad se jmenoval F, pak 53 nebo 56) z Jiráskova nám. do Chuchle stával 3,- Kč, předplatní jízdenky neplatily, vozy byly obsazeny průvodčím, jezdily naprosto plné (při závodech trojkoruny bylo nasazeno 12-15 vozů), parkoviště použitelné do hodiny před začátkem závodů a to vše bylo "ziskové".
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 10:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Ale je. Víc než myslíš."

Trvám na tom že ne.
Ze stejných důvodů jaký jsi ty sám uvedl v reakci na Iiii...
Dost by mi vadilo, kdyby DPP z mých daní podporoval takovou charitu, jak si mnozí představují !
Posilovou soupravu metra ze Sazka Areny, nějakou tu 7xx, co jezdí na Strahov a na Výstaviště taky hradí pořadatel.
Takhle je to správný !
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 12:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Jo, tak to sem to asi nějak špatně poňal :-)
Hele, ;-) ale víšco: To by se dalo aplikovat i na přilétající turisty a čím je odvézt do centra, že... A 100 a 119 jsou venku ze hry, viď.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9504
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 08:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera před jedenáctou večer jsem čekal na Karláku (od Moráně) na směr Vinohrady. Nejdřív přijela úplně prázdná 18ka (2xT3, v obou vozech dohromady asi tři lidi) a chvíli za ní 4ka sólo T3, tentokrát úplně přeplněná. A za ní samozřejmě ještě od Albertova X18, asi "přípoj" na tu prázdnou 18ku směr Petřiny.
Nestala se zas někde chyba?

Není to s tou 4kou a 18kou zajímavý? Jedou z Kotlářky až na Karlák po stejný trase, čtyři minuty za sebou, a první dvojice jede prázdná a druhý sólo nepobírá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 09:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Čemu se divíš? a) blbé proklady, konvojování. b) 18 nikam nejede, je tam čistě na dopočítání teoreticky potřebného počtu vlaků bez ohledu na potřebu skutečnou (úředníci od stolů) a za c) klasický důkaz přepravy P5-P4.
Kolik procent lidí z té 4 vylezlo na IPP? (že by sis na IPP mohl sednout, že jo?)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9506
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 09:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čemu se divíš?

Já se nedivím. To byla jen taková řečnická otázka na závěr...

Kolik procent lidí z té 4 vylezlo na IPP? (že by sis na IPP mohl sednout, že jo?)

Dost, ale sednout jsem si nemohl.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 09:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to TT Jeremenkova nebude a nebude, taky kdo by tam chtěl tranzit mezi P5 a P4, aspoň že Dvorecký most má NĚKDY naději.
Jo, 18 je momentálně kolem Anděla jediným prázdným spojem, tudíž na nic. Sice DP si zaslouží uznání za tu novou osvětovou kampaň ohledně výluk, ale třeba by to ještě chtělo dávat do informačních letáků či mapek poznámku typu „linka 18 v úseku Palačák – Kotlářka nahrazuje dočasně zrušenou linku 7“, takhle každý druhý na 18 v Košířích nebo na Smíchově kouká jako Puk. (…i když z historického hlediska :-))) A taky by stálo za úvahu vedle přeškrtnutí sedmičky dát na staniční sloupek nejen jř osmnáctky se žlutým podkladem, ale takto zvýraznit i samotné číslo linky v úseku, kam obvykle nepatří.
V této souvislosti tranzitu P5-P4 se lehce obávám, jak bude B při jeho příšerném prázdninovém grafikonu zvládat fatální výluku tramvajového provozu Anděl - Moráň, kdy většina cestujících logicky (a jak jinak) zamíří na metro.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Zeptal jsem se špatně: Mohl by sis sednout, kdyby nenastoupili jiní? Jde mi o výměnu cestujících.
Tracy: Třeba se naučej volit vlak :-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain, KM: No oni ti lidi v přeplněné 4 stejně asi věděli, že by se do ní museli na Karláku narvat, i když by předtím seděli v 18. Ale KM mě zaujal větou: 18 nikam nejede :-). Nějak se popíráš. Tvoje vize je mít všude linky, co nikam nejedou. Jen k metru a zase z centra. Na to je dnešní 18 ideální, tak by měla být úplně přeplněná. To napájení metra přece musí skvěle fungovat i v 11 večer. Linky přes centrum, aby někam jely, pche... :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
No od příštího grafikonu maj, pokud vím, vlaky od Vranýho jezdit z Vršovic na Smíchov (kvůli přestavbám na hln). Takže celá P4 pojede hezky do Vršovic nebo do Krče na nádraží a na Smíchov vlakem
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9509
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Zeptal jsem se špatně: Mohl by sis sednout, kdyby nenastoupili jiní? Jde mi o výměnu cestujících.

Zeptal ses dobře, já to tak pochopil. V tramvaji zůstalo dost sedících i na IPP (a paxe stojící vrhli na sedící, "střídat, střídat, sme taky unavený" ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 12:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

„Střídat, střídat, my chceme taky jet,“ je podobná věta a slyšel jsem ji minulý týden in natura, když ji pobaveně vykřikoval veselý cestující, jenž se spolu se třemi kočárky a dalšími zájemci o svezení nedostal na Písečné do 186 na začátku oš, další nepobrání následovalo o zastávku dál. Že už na Dunajecké to bylo „na dveře“ přisuzuju blbému provázání s 144. Jenže 186 má běžně podobné problémy z Ládví ve směru Letňany, hlavně na začátku a v závěru oš a šílené jsou víkendy. Při jiné z mých cest před pár dny 186 to nepobrala na začátku oš ze zastávky Hutě ve směru RZ (ale asi šlo o nárazovku kvůli konci vyučování v nějaké škole). Další „5N“ vídám v oš na 195 od nádraží Libeň nahoru ku Proseku. A když už mě ta hláška tak inspirovala, nemohu zapomenout na „zážitek“ z béčka na Vysočanské v závěru rš a vícero zkušeností s „5N“ od Anděla ve směru ČM mezi 18-19.30, hlavně v pátek, kdy skoro nepobírají ani zadní vagóny. Ale to už nepíšu nic nového a hlavně co si stěžuju, když pamatuju, že bylo hůř.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 11:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V letním období má být zřízen nový přívoz mezi Dvorcemi a Lihovarem. Přívoz Podbaba má zvětšit kapacitu. Nyní by to chtělo udělat ještě jeden vchod do ZOO ze západu a část cestujících by mohla přejít z linky 112
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 23:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když jsme u přívozů, tak by se v letním období docela hodil přívoz Výtoň - Císařská louka. Mám takový pocit, že by se taktéž jednalo o obnovení dávno zapomenuté cesty přes řeku...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 08:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtělo by to zaintegrovat všechny přívozy v oblasti PID a dát jim čísla jako je tomu např. u VVO. (IDS v Drážďanech a okolí)
Asi takhle
P1 Vojkovice - Lužec
P2 Libčice - DOL
P3 Žalov - Husinec
P4 Roztoky - Klecánky
P5 Sedlec - Zámky
P6 Podbaba - ZOO
P7 Čertovka - Platnéřská
P8 spojující ostrovy (zatím ještě není v provozu)
P9 Císařská louka - Smíchov
P10 Dvorce - Zlíchov
P11 Strnady - Vrané
P12 Kazín - Mokropsy
Někde by bylo možné sloučit blízké přívozy do lodních linek pendlujích v polokružní variantě)

V případě P12 a P3 nevím o tom, zda existují (což hodlám během července zjistit).

V případě přívozů v centru - raději bych neintegroval ze stejných důvodů jako nechci autobusy v centru. - Může dojít k tomu, že poptávka (zejména v prvních dnech) může přebíjet možnosti nabídky.

Jinak bych tarif nechal na 14 Kč v Praze a 8 Kč mimo Prahu (podobně jako tarif PID), u některých bych udělal jízdní řád - např. v závislosti na odjezdech vlaků).
Provoz podle místních zvyklostí.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 09:00:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Přívoz Podbaba má zvětšit kapacitu: Že by se z něj časem stal trajekt pro linkové autobusy i pro další silniční vozidla?
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 13:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na dpp visí jízdní řády od 18.7. A 7ka opravdu nadále bez náhrady.Kdyžuž 4 tahají na Vodárnu,nevím,proč by nemohla zachameleonit na 7 nebo nějakou 3x a jet na Radošovickou a 6ky by se to nemuselo vůbec týkat. A když se teda šetří,tak jestli ji táhnout na Vodárnu nebo aspon Otakarku snad už takovej rozdíl neni To bysme taky mohli z důvodů šetření při Palačáku zrušit 3ku, postačí protažená 16 na Modřany..taky 10ku..postačí protažená 15 na Kobylisy atd..a ono se to nějak vyjezdí..
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, četls nový DP Kontakt a článek o tangenciálních linkách? Je stvořený přímo pro tebe a dokonce z něj vyplývá, že se 177 i po IV.C2 trhat nebude
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem nečetl, Káem se dovolenkuje...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 23:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já si řikal, že je na pražskejch vláknech nějak mrtvo.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 01:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, aproč by se 177 měla trhat?
Furt slyším rady, že by se měla trhat, ale ještě jsem neviděl jediný reálný plán, jak ji roztrhat.
Opravdu nevím, k čemu by bylo nahradit ji linkami Bohnice - Harfa, Českomoravská - ZM a Skalka - Chodov.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 02:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neeee, jenom to ne!!! Linku 177 využívám při svých návštěvách Prahy pro cestu ze Zahraďáku na bobovou dráhu na Prosek. To je pádný důvod ji ponechat jak je
I seek you: 246-442-983
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si přečetl ten článek v DP-K a on v podstatě jen na 3 stranách říká totéž, co já napsal třemi větami :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3043
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 10:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Ale já ji právě trhat taky nechci. Já se o ni bál, že půjde na kusy po "Letňanech". A jak to vypadá k mé radosti se tak nestane. Ještě bych jí nechal v Bohnicích jezdit jako 505 a protáh až do Čimic.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 18:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177: Před nedávnem jsme to (nedo-)řešili u konkurence. Jsem proti 177 a podobným šotouškým paskvilům a popsal jsem tam možnost jejího rozdělení, která nikomu normálnímu neublíží. Abych to tu nezahlcoval, hodím jen odkaz (bohužel neumím odkázat na konkrétní stránku, najdete to tedy ve fóru Změny linkového vedení -> Optimální linkové vedení, debata začíná přibližně za polovinou strany 20).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 20:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: No, nějak jsem tam nic nenašel. Mně zas přijde šotoušské chtít tu linku za každou cenu rozcupovat: Funguje? Funguje. Existuje nějaký důvod ji rozsekat než ten, že někomu nezapadá do jeho teorií? Neexistuje. Aneb má definice šotouše: Nepraktický teoretik hledající zdůvodnění pro své ideály.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 21:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Funguje? Opravdu?
Je nepraktické mít takhle dlouhou linku. Bude s ní někdo jezdit z Bohnic na Chodov? Nebude. Pak je zbytečně dlouhá. A naopak tím, že zasahuje do x oblastí chtě nechtě ovlivňuje tamní intervaly - musí být takové, aby s ní papírově šly proložit.
A i kdyby fungovala preference (jakože nefunguje, spíše naopak), tak je to z důvodu možných zpoždění hloupost - i kdyby se přihodila (byť jednou za uherský rok) nějaká nepravidelnost na JM, je špatně, že kvůli tomu nepojednou autobusy až v Bohnicích.
A chtěl jste možnost jak linku roztrhat, aniž by se to někoho dotklo. Ta tam je. Ale přepíšu ji i sem:
xxx: Mazurská-...-Limuzská-Depo Hostivař
yyy: Avia Letňany-Prosek-...-ZM-Centrum ZM (příp.(vybrané spoje) na Jesenickou + zároveň posílit krátkou 101) - podle toho, jestli je dc cesta rychlejší přes SK nebo SR
zzz: Opatov-...-Sídl.Malešice-Želivského (samozřejmě upravit Malešice)
+ 277 Skalka-Na Groši-Na Košíku-Benkova-Chodov CD,CT v rozumném intervalu
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Je nepraktické mít tekhle dlouhou linku" je právě jen a jen tvrzení, nic víc.

"Je nepraktické mít takhle dlouhou linku. Bude s ní někdo jezdit z Bohnic na Chodov? Nebude."

No a co má být?

Jezdí snad někdo sedmnáctkou z Ďáblic do Modřan?

To roztrhání ve vašem podání je čirá šotoušovina, sorry. Kromě toho by to znamenalo navýšení vypravení. Přečtěte si ten K-Report ...

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K cupování 177: Kde je tak názorný příklad překryvné poptávky, cupování přinese jen rozladění lidí, kteří tím jezdí. Bohužel ani ta navržená linka "xxx" by pro Bohnice zas tak moc neřešila, protože na trase by pořád byly dva zpožďovací body – sunutí v zácpě celou ulicí Pod Táborem od viaduktu až po Českobrodskou, před tím odbočení z Počernické do Dřevčické, kde je to odpoledne často taky na pár minut. Pro opačný směr bývá po 8 hod. ráno zajímavá vysočanská estakáda (nebo spíš cykly semaforů na OSN), takže pro "xxx" a "yyy" by se stejně nic nezměnilo. Odbočování kloubu z Černokostelecké do Limuzské by mohlo být problematické.
Spojení k Depu, zdá se, nikomu nechybí (dle „vytíženosti“ 146), ale nebylo by – i z provozního hlediska – marný pro 133 (proti úpravám 208 a 155). Výstavba na Košíku čile pokračuje, jistě si to časem vyžádá nějakou zásadní posilu z obou stran „Opatov – Skalka“, toť tedy nějaká "zzz", resp. 277 v nové podobě. Pak by se dalo uvažovat, jak jinak to na jihu proplést, samozřejmě jestli vůbec… A propo, dá se vůbec na Opatově z tohoto směru otočit bez zalomení kloubu přes pár jízdních pruhů?
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tvrzení "je nepraktické mít takhle dlouhou linku" jsem ve svém příspěvku podložil.

17 a 177 se podobají maximálně číslem.

Naopak mně jako šotoušovina přijde fotit autobus stejného čísla na opačných koncích Prahy. Ale přejděme k věcným argumentům.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to právě čekám já od vás, ty věcné argumenty, zatím jsem žádný neviděl, vidím jen snahu za každou cenu rozdělit dlouhou linku, protože je dlouhá ...

... a šotouši ať si fotí, co chtějí, to je mi šumák, a nebudu překopávat linkové vedení jen proto, abych jim zkazil radost.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Pokud vím, na estakádě je bus-pruh. Co se týče spojení k Depu, na 146 bych se neohlížel jako na nějaký objektivní zdroj informací. Přestupovat u Depa do autobusu s poměrně dlouhým intervalem, a pak ještě jednou čekat - tentokrát konečně na tangentu - se asi nikomu nechce. Řekl bych, že zájem o ten směr by byl, ale ne se zbytečným přestupem a čekáním, po otevření HO prý lidí v 177 ubylo. Jinak 133 na Depu není úplně špatná myšlenka, ale nevím, zda ta (133) nemá zase až zbytečně bohatý rozsah provozu pro Depo.
Jinak jistě, že všechna problematická místa by nezmizela, ale ta z opačného konce Prahy ano a o to jde.
Napaječ Košíku bych směřoval spíše na Chodov než na Opatov.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Opakoval bych se. Tedy jednoduše: ano, to, že je ta linka zbytečně dlouhá, je důvod.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 22:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: absolutně nemůžu pochopit vaši snahu, jak říká Lord_vetinari "za každou cenu rozdělit dlouhou linku, protože je dlouhá". Funguje? Funguje! Je využívaná? Je! Z konečné na konečnou jezdí maximálně řidič nebo nějaký projížděč-požitkář, ale to je všude! Nemůžete tvořit takové linky, kde lidi nastoupí/vystoupí jenom na jednom místě, tedy tzv. napaječe.
Jenom abychom nakonec neskončili u rozdělení metra B na dvě linky ČM-smíchovské nádraží a Zličín-Florenc, nebo rozdělení tramvajových linek na poloviny s tím, že v centru bude obrovská bloková smyčka a přestupní bod

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
I seek you: 246-442-983
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 23:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: "Nemůžete tvořit takové linky, kde lidi nastoupí/vystoupí jenom na jednom místě, tedy tzv. napaječe." Proč? A co obráceně - nemůžu / nechci tvořit linky, které jsou zbytečně dlouhé. Kde se lidi za cestu x-krát vymění. Proč tedy neudělám x-kratších linek? Je to pružnější a spolehlivější. Samozřejmě chápu, že se relace na 177 překrývají, proto se snažím všechny potřebné zachovat. Ale ne delší. Žádné "pouze napaječe" netvořím, jsem pro tangenty, ale v patřičné délce.

Srovnávat 177 s jakoukoliv radiální linkou (ať B nebo 17) je hrubé zkreslení. Nemají spolu nic společného.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 23:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha a můžete mi říct nějaký pádný argument pro to, mít několik kratších linek, než jednu dlouhou? Co když někdo bude chtít jet dejme tomu z nákupňáku v Hostivaři domů na Prosek? To má jako jet nejdřív na Skalku, pak přestoupit na Muzeu na Cčko, pak jet až na Ládví a pak se nějak dostat na Prosek? Nebo raději využije služeb tangenciální linky?
Nepředstavujte si 177 jako další obyčejnou linku! V nejčerstvějším DP-Kontaktu je to skvěle napsané, v dnešní době už nejezdí lidé jenom do jednotlivých cílů v nějaké jedné oblasti. Dnes lidé nechcou jenom do centra města nebo naopak do nějaké Kolbenky na periférií. Dnes jsou cíle přepravy různě roztroušené po městě a proto je potřeba tvořit tangenty, protože ne každý chce cestovat tím způsobem, že sednu na nějaký autobusový napaječ, pak přestoupím na jakousi páteř systému, kde ještě ke všemu musím přestupovat, abych se dostal na vytoužený další přestupní terminál na jiném okraji města a pak si sednu na další napaječ, který mne dopraví do onoho cíle. Samozřejmě, pokud ten bod, kde jsem začínal s oním rituálem a ten bod, kde jsem skončil, jsou na dvou různých koncích města, tak to je normální, ale pokud zjistím, že ačkoli jsem se potřeboval dostat do místa jenom 5 km vzdáleného a procestoval jsem při tom 20 km, tak mě asi trefí šlak. Proto jsou tu tangenciály. Pro méně využívané, ale přesto potřebné směry přepravy. No a 177 přitom projíždí tolika místy, že kombinuje jak tu tangenciální linku, tak i služby jakéhosi napaječe.
I seek you: 246-442-983
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 23:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ano, to, že je ta linka zbytečně dlouhá, je důvod."

Ano, pro fanatika. Pro mne ne. Debata na téhle úrovni nemá smysl, mám pocit, jako bych debatoval s Jehovistou, sorry.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 09:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Jo pravda, lidi z Košíku chtějí přímé spojení na Chodov a prý se to už Ropidu dalo najevo spolu s vášněmi, které se nedávno ojevily kolem 177 a žádné noční dopravy. A když na Chodov, tak samozřejmě nééé kvůli dalšímu napojení na metro.
Bus pruh na vysočanské estakádě je dobrá věc, ale když končí cca 140 metrů před první světelnou křižovatkou a začíná až za obloukem estakády..., pokaždé z prostorových důvodů. Kolona nárazově bohužel sahá až někam nad Jetelku.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 09:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k Depu: Aby se zvýšilo cílené využití 146 a ukázalo se kouzlo jejího trasování k Depu (přestup směr JV Prahy a řadu třístovek), musela by vystoupat na Prosek, ne-li do Letňan. Vždyť i podle eláborátu Ropidu linka 195 ve špičkách nesplňuje nějaké ty standardy nesardinkování.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 11:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Co když někdo bude chtít jet dejme tomu z nákupňáku v Hostivaři domů na Prosek? To má jako jet nejdřív na Skalku, pak přestoupit na Muzeu na Cčko, pak jet až na Ládví a pak se nějak dostat na Prosek?"
Tramvají na ZM a odtud yyy nebo zzz na Limuzskou a odtud xxx (podle toho, do které části Proseka). Dám jiný příklad - jak se dostane student bydlící kdesi na Bílé Hoře na Červený vrch do školy? Aneb nelze mít přímá spojení všude.
Jinak tu změnu bych provedl až po otevření IV.C2, takže přestup na Ládví odpadá, ale to jsem nenapsal, omlouvám se.

"Aha a můžete mi říct nějaký pádný argument pro to, mít několik kratších linek, než jednu dlouhou?"
Vždyť to říkám pořád, je to spolehlivější (zpoždění z jednoho konce se neprojeví na druhém) a operativnější (když se něco stane na jedné lince, mohu sem poslat pořadí navíc (a ne na celou tu dlouhou linku, kde by jezdilo zbytečně)) a intervaly těch krátkých linek mohou být různé, tedy přizpůsobené místní poptávce a ne "násilně" stejné v celé trase.

"Nepředstavujte si..."
Nikdo nepopírá smysl tangenciálních linek jako takových. Ale těch, které samy doplácí na velké množství vztahů, které zajišťují.

Jinak že 177 kombinuje smysl tangenciály a napaječe (např.na Košíku) je přece špatně.

LV: Zjednodušil jste mé argumenty, tak jsem Vám chtěl vyhovět a přizpůsobit se. Neberete, dobrá, nebudu to vymlouvat někomu, kdo má svou pravdu a nedá se přesvědčit.

"Aby se zvýšilo cílené využití 146 a ukázalo se kouzlo jejího trasování k Depu (přestup směr JV Prahy a řadu třístovek), musela by vystoupat na Prosek, ne-li do Letňan."
Ano, proto tahám k Depu svojí xxx. Samozřejmě místo 146.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 11:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad Vysočanská estakáda: Bylo by to rychlejší objet přes Klíčov (třeba bez zastávek)? Pakliže ano, jen do toho. Pakliže ne, nebude to tak hrozné...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 11:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: nechci vám krást iluze, ale přeci jenom, to co tu říkáte jsou jenom sny a ty se naštěstí neuskuteční. Nevím kde pracujete a na jakým postu, ale i kdybyste byl primátor, tak jste pořád malý pán na to, abyste provedl takové změny.

Tak nevím, proč se tu hádáme. Kdybych já tady předvedl svou vizi teleportů a metra do každé vesnice, tak mě asi neukamenujete, ale pošlete mne do blázince (čím bych tam dojel? Žeby tou 177?). Přitom by to bylo asi stejně možné, jako tady vaše iluze.

Neberte si to osobně, jenom chci poukázat na to, že odborníci, co tomu rozumí, se stejně k té své práci nedostanou a o trasování linek budou VŽDYCKY rozhodovat nějací páprdové z KMČ (nevím jak to máte v Praze, u nás "komise městských částí"), kteří budou nadávat, že jim nejede autobus támhle k Lidlu a támhle ke Globusu a budou to podporovat tak horlivě, až to nějaká neznalá úřednice odklepne kulatým razítkem
I seek you: 246-442-983
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 12:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Máme Ropid. Ten se zrovna v této otázce klaní k netrhání, ale to teď není podstatné. Zkrátka když tam (na Ropidu) budou sedět rozumní lidé, tak ta změna může celkem bez potíží projít a to i přesto, že Ropid musí poslouchat Magistrát a jednotlivé MČ. Bohužel realita je dnes jiná a Ropid poslouchá i to (toho), co by nemusel, ale někdy v budoucnu by to nějaký schopný šéf mohl změnit. Nepřijde mi to tak nereálné, je to o lidech.

Ale jsem rád, že se diskuze uklidnila, nechtěl jsem vyvolat hádku, ikdyž to tak možná vypadá. Ale nemohl jsem se dívat, jak si tu všichni lebedí a přitakávají, jaká je 177 skvělá linka, a chtěl jsem přinést také pohled z druhé strany.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 18:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:

Ach tak, ono to působí zdržení ... no konečně z vás vypadl JEDINÝ relevantní argument proti dlouhým linkám. Jenže argumenty pro v případě 177 převažují ... nic není vyloženě pozitivní nebo negativní a je proto třeba srovnávat.

O čem jsem ochoten se bavit:

Někdo navrhl vedení 177 přes Bohnice via Dunajecká - Krakov - Odra do Čimic. Má to háček: 177 je proložená s 200, a Bohnice nejdou vyřešit tak, abych já na Zhořelecké nestál uprostřed silnice a nehlídal hned 3 zastávky, kam mi přijede autobus dřív.

O čem jsem ochoten se bavit je oddělení tangent od napaječů, aby na sobě nebyly ty dva systémy závislé, odbourat ta proložení (snad s výjimkou večera a polonoci). Znamenalo by to ovšem nárůst vypravení, protože intervaly na tangentách prodloužit nelze a na napaječích by se musely zkrátit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi. Po tisící stále totéž.
Tak tedy: 177 nefunguje. Neplní pořádně ani jednu úlohu kterou má plnit nebo kterou by plnit měla. Ano, lidé budou muset přestupovat. V samotné 177 se 3x!!!vymění lidé, takže žvásty o cestujících z Odry na Košík jsou... no, žvásty.
Existuje jen proto, že stále ještě je dost peněz. Ale bude hůř. A už brzo. Dělejte si dírky na opascích. Kdo ty signály nevidí, je prostě slepý a hluchý.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lidé budou muset přestupovat

Nebudou. V trase 177 pojedou přímo od baráku k baráku - a levněji než jednou 177čkou nebo s přestupem. Prostuduj si ty "signály" podrobně, pokud nemáš kompletní podklady, tak Ti je mejlnu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Teď ne, ještě tejden jsem pryč a poštu mám zcela určitě přecpanou. Signály jsem myslel batohy úsporných škrtů.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9644
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V samotné 177 se 3x!!!vymění lidé

Jsou známy přesné zastávky, kde qýměnám dochází, nebo se mění průbežně?

takže žvásty o cestujících z Odry na Košík jsou... no, žvásty.

To tady někdo tvrdí?

Ano, lidé budou muset přestupovat.

Jaká je výhoda tří linek jedoucích návazně v trase zrušené jedné linky?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý týden vozím mámu na Bulovku, protože jsem zrušil auto, tak taxíkem, protože se zadýchá po pěti krocích ... zpátky je to zkopce, tak jezdíme 102 ... KM by mi ji jistě rád zrušil a nechal nás přestupovat na Kobylisích ... dokud žila babička, zásadně se vyhýbala metru - vadily jí pojízdné schody i přestupy a raději jezdila dlouho a oklikou, ale zato po rovině a bez přestupu ... není to absurdní, že právě já musím tyhle sociální aspekty připomínat právě KMovi ... ?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:23:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při budování prvních tras metra v Praze (krátce po r. 1968) a v počátcích jeho provozu bylo neustále zdůrazňováno, že pražské metro = stavba československo-sovětské spolupráce. Moje babička tudíž zase odmítala jezdit metrem z "antisovětských důvodů". Pádu totality se bohužel nedožila.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Kde se v tobě berou ty etatistické "spády"?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik let jsem používal linku 177 v úseku Volha - Chodov a mohu s klidným svědomým říci, že nevýhody této dlouhé linky převažují. 177 jezdí ve většině případů nepravidelně zpozděná a naprosto v nesouladu s jízdním řádem - nedá se spolehnout ani na čas, ani na intervaly.
Po několika letech začala být v výše zmíněném úseku situace tak kritická, že linka 177 byla posílena vloženými spoji na lince 122, což se rovná prakticky obnovení provozu kdysi zrušené linky 252, která byla tehdy se 177 sloučená... kruh se uzavřel - vypravení se zvýšilo a stojí to víc peněz.
Nebylo by levnější místo jedné dlouhé 177 několik kratších tangent? Nevypadá lépe, když autobusy jezdí podle jízdního řádu? Není vypravení efektivnější, když lépe kopíruje přepravní poptávku na trase?
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Nebylo - zvýšilo by se vypravení. Problémem není délka trasy, ale ucpanost města obecně. 102 není nijak dlouhá, a taky, když jsou zasekané Holešovičky, nabírá zpoždění. Dtto linky na Barrandov apod.

Milky: Jaké etatistické sklony, proboha? To, že beru ohled na důchodce u Tebe znamená etatismus? Tak to máš pokřivenější myšlení, než jsem tušil.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Pravda, i důchodce může být tržně zajímavý.

Prox: Např. linka 136 se ještě prodloužila.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Sorry, že nežeru malý děti. Ale to je určitě jen proto, že mi nechutnají, co taky lze čekat od hnusného pravicového padoucha.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 18:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Vidíte, na tomhle fóru je spousta lidí, která taky jezdí jinak než většina, protože třeba fotí dopravní prostředky. Budeme jim také přizpůsobovat síť? (A troufnu si říct, že jich je víc než důchodců s "Vaším" problémem.)

Když už jsme u těch menšin, co má například říkat vozíčkář, který čeká na svůj NP spoj 177 a on mu přijede o 15 minut později (tím pádem nemusí stihnout navazující spoje)?

Prox: Bylo, ne že ne. Konečně tu promluvil člověk z praxe. Vypravení by se zase o tolik nezvýšilo - kdyby byla např.177 rozdělena podle mnou výše uvedeného návrhu, pak je možno zrušit 146, omezit Malešice a Volhu (např.zavést vložené spoje 122 místo dnešních papírových spojů 177 - to by mohlo stačit a stálo by to méně) apod. A to za cenu zpravidelnění provozu (ne úplného, ale značného), které ocení všichni (ne jen určitá skupina) a bez přetrhání potřebných vazeb.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace