K-report
 

Archiv do 27.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 27.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Déčko není nic víc a nic míň, než náhradní doprava za Céčko po dobu rekonstrukce Nuseláku
To je ale super hovadina. Svez se někdy ráno od Ikemu na Kačerov a budeš z autobusů vyléčen. Úsek Nemocnice Krč-Kačerov /Budějovická je nejvytíženější autobusový úsek v Praze. Mezi sedmou a osmou ráno tudy projedou 3 autobusy do minuty! Samozřejmě, že jih Prahy potřebuje Déčko jako sůl. O rozrůstajících satelitech od Jesenice po Jílové se už nezmiňuji raději vůbec. Doprava kolem Krče a Kunratic celý den kolabuje.

Do Bohnic chci tahat Déčko proto, protože Déčko se stavět bude a na Žižkov ho tahat je zhovadilost. ZOO a Troja brečí a Bohnice jsou největším sídliště od Moskvy na západ bez kapacitní kolejové obsluhy. To že ty chceš autobusy, nemusí znamenat, že je chce tvých 40 000 sousedů.

Padesátitisícová oblast, za kterou už nic není
Není ale bude. Do pěti let tudy povede okruh se sjezdem do Čimic. Tedy další obchoďáky a časem i další rozvoj bytů a satelitů.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No, když komunista na Praze 4, ve svaté víře v metro, zrušil tramvaje namísto toho, aby je protáh´ přes Strž do Libuše, Krče a na Novodvorskou, tak se nemůžeš divit, že mezi Thomayerkou a Krčí se vozí nikoli lidé, ale sardinky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

"Není ale bude. Do pěti let tudy povede okruh se sjezdem do Čimic. Tedy další obchoďáky a časem i další rozvoj bytů a satelitů."

... místo posledního přání si smíš vybrat zeď, u které budeš zastřelen.

To území tam je chráněné, víš? Asi jako kdybys chtěl stavět obchoďák v Šáreckém údolí. A ty obchoďáky už teď mají nouzi o klienty. Ty to ještě sice nevíš, ale superobchodněcentrový boom je za zenitem.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 11:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Co mění zrušené tramvaje na Ryšánce na faktu, že doprava na sídliště v jižním sektoru Prahy je katastrofální?

Milý Lorde, rád kolem sebe kopeš a poučuješ lidi, ale měl bys místo k-reportu občas navštěvovat i jiné stránky. Mně trvalo toto najít přes vyhledávač 2 minuty:
Technická specifikace PO 519
Celková délka stavby: 6,68 km
Šířkové uspořádání: R 27.5
čtyřpruhová směrově rozdělená s rezervou na R34
Počet MÚ křižovatek: 3
MÚK Čimice (s přivaděčem Čimice a s II/245)
MÚK Ústecká (s II/608)
MÚK Březiněves (s D8)
Počet mostů celkem: 11
Počet mostů na vlastním okruhu: 3
Tunely: 1+3
tunel Zámky + 3 ekodukty

Pole nad Čimicemi nejsou chráněnou oblastí. V ÚP najdeš tuto oblast jako rozvojovou. Pleteš si to s přírodní památkou Zámky a Čimickým údolím. A odtud jsou tyto pole velmi vzdálené.

"Obchoďáky":
Kdepak opět milý Lorde. V Praze nejsou obchoďáky za zenitem. Stále ještě Praha za západní Evropu v metrech čtverečních zaostává. Problém je ten, že spousta obchoďáků zvolila špatné místo a špatnou taktiku. V Palladiu stejně tak jako na Pankráci bude narváno, o tom nepochybuj. Podle obchodníků se očekává v dalších deseti letech v Praze boom outletových center a specializovaných domů. Takže tvé informace z novin o zenitu a nouzi o zákazníky jsou spíše polopravdou. Galerie Butovice nebo Centrum Eden nejsou typickým vzorkem obchodních center Prahy. Takto je vnímají novináři.

Tím ale nechci naznačovat, že bych si jich přál víc. Mně už taky stačí. Stejně to nemění nic na tom, že Bohnice 40 000, Čimice 10 000 + sjezd z okruhu určitě bude lákat další obchodní řetězce. Spíš bych řekl, že tam jednou něco stát bude.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 12:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívej, já vážně nemám čas se s Tebou hádat, ale ono stačí, že ani nevíš, kolik Bohnice a Čimice opravdu mají obyvatel a nadsazuješ to.

Podstata všeho je v tom, že ty neplánuješ metro do Bohnic proto, že by ho Bohnice potřebovaly, ale proto, že potřebuješ to blbý Déčko někam nacpat.

Není bez zajímavosti,že myšlenka na D se poprvé objevila začátkem 90. let. Do té doby se do Krče plánovala větev C. Pak yačal yaostávat Nuselák, musela se vzmzslet náhradní trať Nuselským údolím, z té se udělalo D, a potom nějaký jiný "Martin" začal přemýšlet, kam s ním dál, neb ukončení v centru ho iritovalo. Tak vymyslel Wilsoňák a pak Žižkov. Ne že by to Žižkov potřeboval, v tom si můžete podat ruce ...

Prostě vždycky nejdřív něco vymyslíš, a až pak pro to hledáš zdůvodnění ... zkus problémy řešit, ty skutečné, ne je vytvářet ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 12:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když si spočítáš, jak hluboko by ta stanice byla (dvě nikdo nepostaví) a kde by vlastně byla (třeba Mírák ani omylem není pod Mírákem, že ...), tak pak by opravdu byl nejjednoduší podzemní eskalátor z Trojské, plynule pokračující přes Vltavu na NH ...

Stanice by byla hodne hluboko v pripade stavby metra stejneho systemu jako soucasne trasy A,B, a C. Ale u D se mluvi o VALu, nebo necem podobnem. A tam bude max __rozumne__ stoupani i maximalni mozny polomer oblouku nekde uplne jinde.

Pak se take daji udelat vystupy namisto eskalatorem pomoci vytahu. Ze se to v Praze ani v Moskve nikdy nedelalo neni duvod proc to nejde.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 12:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V územním plánu je orná půda. Krom toho se vytváří nový ÚP. No, a pokud povedeš do Čimic metro, jistě tam něco vznikne, autobusovým nádražím počínaje a megakinem konče - opět zaměňuješ příčinu a následek. O důvod víc useknout pracky každému, kdo se to jen pokusí zakreslit do ÚP.

P.S.: Delvita už zkrachovala, koho to čeká nebudu psát sem, ještě by mne mohli žalovat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam R.: Stále postrádám vysvětlení, PROČ BY V BOHNICÍCH MĚLO BÝT METRO?

Až tohle budete někdo vědět, až dokážete, že se bez něj Bohnice neobejdou, pak řešte, kudy a jak ho tam dostat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3067
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Já nikam nic neplánuju. Já jsem šotouš/obyvatel Prahy a na této diskuzi otevřně píšu svůj názor. Nepřekrucuj! Blbý Déčko nechci nikam nacpat. Vím, že v této podobě bude lidem z jihu (kterem má nejvíc pomoct) na dvě věci. Jestli se má Déčko stavět, tak přes centrum. A Nám. Republiky už centrum je a věřím, že by 100 000 obyvatel jižních sídlišť uvítalo raději NR než Havlíčkovo náměstí. A jelikož budou snahy dalších 20-30 let metro stavět a nenechávat ho ukončené v centru, nabízí se otázka, jestli by trasování přes ZOO, Bohnice a do Čimic nebylo rozumné řešení. Bohnice jsou sakra velký sídliště, aby metro mít mohly.

Kdepak, Déčko nebylo vymyšleno kvůli pomoci Nuseláku, ale hlavně z důvodu, že by Céčko nepostačovalo poptávce. Už dnes je na hranici kapacity.

Prostě vždycky nejdřív něco vymyslíš, a až pak pro to hledáš zdůvodnění
Ty zas hledáš miliony důvodů proč nechceš do Bohnic nic jiného než autobusy. I když si Bohnice zasloužej něco lepšího.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Delvita nezkrachovala. V současné době dochází k jevu jemuž obchodní řetězce říkají dominance. Abys to lépe pochopil, jde jim o to mít v určitém místě dominantní postavení. Delvita nekrachuje, jen odchází do Rumunska, odkud zase odchází Billa.

Stejně tak to bylo s Carrefourem. Ten si jen vyměnil prodejny s Tescem u nás a na Taivanu.

Ty tvrdíš, že krachujou prodejny. Přičemž těch zůstává stejně, jen je vlastní čím dál méně řetězců. A to je milý Lorde velký rozdíl.

A proč by mělo být v Bohnicích metro? Já nevím proč měla mít Praha vůbec tramvaje a nebo proč se někdo snažil vynalézat elektromotor, když tu byla plně funkční pára? Metro do Bohnic není nutné stejně tak jako nebylo nutné slézat z koně.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ok. Mě konec IV.C1 postavili téměř za barák.
Pokud si tady myslíš, že to trhání by mělo být jen kvůli šotoušům, ujišťuji tě, že kyselý xichty z 15min+ zpoždění nejsou na Vysočanský vyjímkou (Obzvlášť když se z totálně narvaný 177 vysype polovina obsahu a zpětně se doplní zbytkem ze zastávky, kočárky nevyjímaje, a někdy za chvíli dorazí další, úplně prázdná 177). A na Prosek/Sídliště Prosek/Střížkov jí používá dost lidí (část dokonce i dál, další linky z VY to mají bagrovací oklikou okolo sídliště, což jak už tu bylo počítáno na příkladu metra, je zabíjí).
Pak: Překonáš Čimický údolí , další údolí, a jseš na platu až ke Kralupům/Mělníku. Dva mosty + zářezy a může se to tam vesele rozvjíet. Totéž Letňany (možná i bez výrazných mostů).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 17:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Juj, svádím to na ty vedra, zejména u Lorda. D je potřeba i proto, že vlaky z větve od Pražského povstání by se už nevešly do intervalu od PP na Florenc. Propustnost trati, Lorde. Skoro fyzikální veličina. Především proto se začaly vymýšlet různé varianty, z nichž vyhrála ta nejrozumnější - D. Nuselský most má za sebou 35 let a 65 před sebou Bohužel, obávám se, že jeho uzavření a rekonstrukce či destrukce se nedožiju. Rozhodně se nerozpadá.
Je mi líto, ale jakkoliv ty přepravuješ cestující a já kaštany, tak je chci přepravit levně , rychle, přesně a kapacitně a ne plnit jejich libido a chci k tomu minimalizovat rizika a náklady. Toť prosté a jednoduché, proto i geniální :-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 17:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trvalé změny od září:
http://pidservis.ic.cz/report.php?no=347&style=standard
Kdo zas vymejšlel tu 111 a zrušení 228? Stejná hovadina jako roztržení 185 a 259. To jako když pojedu z centra, musím mít v hlavě jízdní řád, abych věděl jestli vystoupit na Skalce nebo na DH?

140/233/274 Konečně proklad odpoledne po třech minutách, ale co zas znamená ten každý druhý spoj 233 až do Čakovic?

172/204/244: To už bude v září hotová silnice Velká-Malá Chuchle?
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 18:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý druhý spoj 233 vede k novému sídlišti v Čakovicích. Že se toto konečně dočká obsluhy je jistě fajn, ale tím to tak končí. Kloub v intervalu 20/30/24/40..60 považuji za nešťasné řešení, které v očích tamních obyvatel MHD posune ještě více k té socce. A intervaly 24 a 40 minut nepotřebují komentář (myslel jsem, že jsme se jich už nadobro zbavili všude)... Připadá mi to, jako by s tím chtěl mít Ropid co nejméně práce. Pak se není čemu divit...

A o tu změnu 111 si řekli sami obyvatelé Dubče. Uvidíme jak dlouho jim to vydrží... Nicméně v nějaké anketě, kterou uspořádala radnice MČ, dostala tato změna pro asi 75% pokud vím. Tak je nechme se v tom chvíli vykoupat, počítám, že do dvou let se to změní zase zpátky... Alespoň je zrušena 330.

A vlastně ještě k D v Bohnicích: Myslím, že to teď opravdu nemá smysl řešit. I kdybychom naplánovali stavbu metra do Bohnic hned po I.D a prodloužení A na Petřiny, dostalo by se tam nejdříve tak v roce 2035. Myslím, že je nevhodné to plánovat takhle dopředu, přesně to také vyčítáme soudruhům plánovačům, kteří vymysleli D jako napaječ ČKD... Zahulíme, uvidíme...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 18:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo tramvaje bysme mohli Lordovi do Bohnic zavést.... :-)))
Osobně bych D otočil z Míráku bez zastávky na Karlák a přestup na B. V Ječné by mohly být pak jen dvě tramvajové linky....
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Celej proklad linek 140/233/274 je zakletej už od doby, co vznikla nově linka 140. Proklady nefungují, 274 se konvojuje a 140 jezdí narvaná. Do "Letňan" se to snad vydrží, maj bejt někdy na jaře.

Že by přání Dubčanů na 111 byla reakce na pásmový provoz Skalka-DH?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pak by ale nebylo marný postavit tramvajový most Bohnice-V Podbabě a propojit tak Kobylisy s Dejvicema. Bohužel, Bohnice si tramvaje nepřejí. Co takhle kabinkovou lanovku s nepřetržitym provozem Podbaba-Bohnice s výhledem na ZOO?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

140/233/274 Konečně proklad odpoledne po třech minutách...
Teoreticky po 4. Ale jen aby to nebylo třeba 5-5-2.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chicht. A byl by tam příplatek, když by byly zvířata venku. Ovšem protože je Lord proti všemu kovokolnímu, navrhoval bych lanovku pozemní, něco jako je v tom hotelu na Smíchově (sakra-jak-se-jmenuje).
On by pro začátek stačil midibusík 236 Bohnice-Podhoří. Zas to nepřehánějme s množstvím bohničáků cestujících do P6 a se zázračností cesty přes P6 kamkoliff :-)
Ale jestli bude Jeho Lordstvo zlobit, udělám jim napaječ z 202 k nádraží Čakovice...
Orky: V praxi to bude 10-1-1

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Dubči bych tady rád citoval Krtka z jinéfo fóra (aby bylo jasno všem i tady)
[quote="Krtek"]Dubečtí si přejí Skalku, ano. A co my tu asi píšeme :?: Samozřejmě že to samé. Ale opět jsme zpět u toho co píšu výše - Skalku ano, ale ne jen půlkou spojů. VŠEMA! :wink:

To že je metro na Depo nanic si myslí většina lidí od Prahy 10 až po Zásmuky, takže je samozřejmě dobře pokud se podaří protlačit aspoň nějaké linky na Skalku, ale musí to být ku prospěchu věci. Lidi nechtějí Depo, chtějí Skalku - ano, tak se jim dá 111. A výsledek? Místo aby byli rádi, budou naštvaní dvojnásob, protože to pro ně bude znamenat omezení odpoledního intervalu na polovinu. Vlastně i více - dnes mají 12min., budou mít 30min. Já jako občan bych toto omlátil Ropidu na hlavu.
Ano, pár vyvolených, kteří žijí unifikovaný život a používají denně "ten svůj spoj" budou rádi. Denně nastoupí v xx hodin do své 111, vylezou spokojeni na Skále a denně odpoledne nalezou v xx zase do té své 111 a budou zase spokojeni. Jenže těchto lidí co jezdí denně stejně je minimum. Sám si zvaž jaký podíl cest mají u tebe jízdy jednou a tou samou cstou a v ten samý čas v rámci všech cest....
No a ti ostatní budou otráveni, naštváni, popř. třeba jen udiveni, ale určitě ne rádi. Nemluvě o tom, že podobná opatření do MHD nejen nedostanou nové lidi, ale ani je tam neudrží. /:ohshit:/

Toho že by 111 byla přetížena se opravdu nebojím, protože nikdo ti nebude čekat 30minut na Skále na jeden bus. Ti lidi se ti rozprchnou. Na Depo, na Skálu, na Čerňák (z Dubče jezdí čím dál víc lidí přes Čerňák), přestupen do Měcholup ap. Navíc ti ve 111 ubydou všichni kdo chtějí jet jen do Měcholup, protože z Depa jim tam furt pojede po 10ti min bus, ze Skály po 30ti....a tak dále
Resp. spíš se celková poptávka z Dubče sníží třeba o 10-15% = ubyde lidí v MHD, protože tento paskvil lidem vyhovovat nebude, byť budou rádi, že mají tu 111 na Skálu. (Na 175 stačilo omezení intervalu z 15ti na 20min. a hned ubylo 10% lidí, tady to bude omezení z 12ti na 30min).

Když dáš obyčejnému člověku dotaz "Chcete spojení na Skalku?", tak ti samozřejmě těch 75% lidí řekne hned ANO!
Důvody: je nespokojen zkrácením na Depo, prototže nemá přestup na tangenty, nebo tam nemá obchody, nebo mu vadí "že to tam fouká" (na to přišly asi 3 stížnosti!) atd. Každému vadí něco jiného. Prostě každý může mít svůj důvod = tisíc důvodů proč by mu Skalka vyhovovala lépe. O to mi teď nejde, jde mi o to, že ty mu položíš otázku, která nic ale nevysvětluje - prostá otázka "chcete Skalku?" vyvolá prakticky v každým kdo nemá s dopravou nic cpolečného podvědomě reakci "Nabízejí mi Skalku - nemám rád Depo - jasně tak chci aby TO JEZDILO NA SKALKU". Jenže ten kámen úrazu je v tom, že ti lidi v moment, kdy se jich ptáš už nevědí, že by šlo jen o polovinu spojů, že by se jim rozdělilk odpolední nástup cestou domů, že by museli čekat 2,5x déle ap. Oni v ten moment vidí jen ten dotaz jestli chějí raději na Depo nebo na Skálu.

Proto tady furt nejen já píšeme o tom, že čistě jen zavedení "nějakého čísla" na Skalku nic nevyřeší, prootže to lidem jen zkomlikuje cestování. Skalku určitě ano, ale systémově tak aby to nikoho nepoškodilo. Když by jelo na Skalku všechno, tak oněch 75% lidí bude nadšeno, dalších 15% lidem to bude jedno, protože jim je jedno jestli jedou z Depa nebo ze Skály a jen zbývající lidi budou prskat, protože se nedostanou někde z těch malešických podniků ap. přímo do Dubče "jak se dostávali přece vždycky". Jenže pokud se to rozpůlí, tak nebude spokojen nikdo. Těch 75% lidí bude naštváno prootže "oni přece chtěli aby to na Skalku jezdilo kvalitně a ne aby museli čekat 30minut, protože stejně jezdí polovina spojů na Depo, těch 15% lidí bude taky prskat, protože jim je sice jedno odkud pojedou, ale budou chtít jet často a ne také čekat 30min. prootže jedno jede tam a jedno tam, a ti zbývající lidé z Malešic budou taky prskat, protože už jim to taky od těch továren nepojede často, ale budou muset čekat taky tu půl hodinu. Zatímco když by jelo vše na Skálu, tak ti Malešický budou sice prskat ale méně, protože si prostě popojedou do Měcholup prvním busem co pojede a basta, takto to nikdo z nich dělat nebude.
Takže zatímco když by vše jelo na Skálu bude nadšeno většina lidí, tak když se to rozdělí naštvou se všichni. A myslím, že zde na 100% nelze použít logiku "aspoň něco", protože to právě takto zkomplikuje dopravu = všechny naštve.

Už nevim jak jinak to popsat, proč jsem přesvědčen o tom, že hodit "nějaké číslo na Skálu" ať si jezdí jak často chce, není dobře. Dobře by bylo hodit tam všechno a pokud to nejde, tak raději strpět nouzově všechno na tom Depu do doby než to půjde (jednou jistě ano). Myslím že tento román stačí :D Takže už se tím tady zabývat nebudu, můj názor je jasný i všechny důvody ap.

Jinak magistrátu je Depo už ukradené - otevřeli ho a tím to padlo, narozdíl od IWC a podobných megastaveb je toto již zapomenuto. Spíš Praha 10 pokud můžu soudit podle jednoho jejich vyjádření furt vidí ty "obrovské tirákobusy" co zaclánějí V Rybníčkách.... :roll: [/quote]

Můj názor je obdobný. Nejlepší by bylo vše na Skálu. Jinak vše nechat na Depu, takhle to rozpůlit neni moc dobrý. No aspoň se ruší ta 330. A vypadá to, že jízdní řády budou docela povedený (jako proklady a tak).

A k 140+233+274. Ráno jsou 140 a 233 proložený na 5 a do toho 274 na 2,5. Dopoledne je to jasných 7,5. Odpoledne je to pak po 4 (140 po 12, 233 po 12 a 274 po 12) ve směru z Palmovky a ve směru na Palmovku je 140+233 hezky po 6 a 274 samo nezáleží. Večer tam je těch 10 do asi 22 jako dnes a pak po 20 jezdí 140 + semtam tam je ten dlouhej spoj 233.
Jinak se plánuje že časem bude do Třeboradic (nechápu proč se to menuje Sídliště Čakovice) celá 233, jen teď tam tolik lidí zatim ještě nebydlí. Myslim že lepší než nic, taky těch odpoledních 24 se mi moc nelíbí. Ale posilovat 166 by stálo víc a myslim že by to natáhlo do MHD míň lidí než tahle 233.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když je to venku zatím jen neoficiálně, tak…

:: K debatě o 177 tu máme zmínku o chystaném prodloužení jízdních dob. Tzn. nestíhá, a je v tom asi trochu problém. A kterýpak šotouš o tom tady nedávno hlodal? Tohle mi vždycky zvýší sebevědomí, cha! Teď jde o to, jestli nezapomenou na ty dvě minutky při b + c časech, o které to na trase často hapruje třebas o víkendech, resp. večer, kdy se 177 od Chodova úplně netrefuje do prokladu s 200, a tak třeba chytne frekvenci ze dvou vlaků metra.

:: 111 je žádost Dubče, lidi pravděpodobně chtějí spojení k Tescu, jako reakci na pásmování metra bych to neviděl. Že to zkomplikuje spojení zc je na druhém místě. I když zase staronová vazba na tangenty se taky může hodit :-)))

:: Pásmování 233 je ušité jehlou typickou pro pana H. z Ropidu. Ale stejně se to za necelý rok překope. Příslušná MČ nové obratiště v budoucím čakovickém sídlišti na Ropidu projednávala už rok a půl zpátky, tehdy s vlastním návrhem na zavedení přímé linky na Ládví.

:: 172, 204, 244 dobré úpravy.
:: 320, 321 - tak tady mi to přijde docela směšný, to se snad ani nedá komentovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby přibyl bus na Skalce, řvali by místní obyvatelé, kterým bylo slibován klid s otevřením depa Takhle opticky nic nepřibylo, dubečtí se nažrali a koza Skalka zůstala celá.
Budou-li mít Dubečtí ještě nějaká přání, dostanou 251 k Nádraží Klánovice a 240 k Nádraží Měchochlupy a bude hotovo. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 21:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177: No ve všední dny je to OK (i když na konci ranní špičky to prodloužení je až o 7 minut a to si myslim už je příliš), ale o víkendu budu pěkně naštvanej až budu na VYsočanský vystávat minutu a mezi tim mi z Proseka ujede 185 do Kbel :-(.

Dubeč: Ještě bych něco podotkl k tomu co napsal Martin. Ono u rozdělení 185 a 259 je to jiný (bydlim ve Kbelích, vim o čem mluvim). Tady za prví obě linky jezdí trochu častějc než 111 a 229+329 za prví a za druhý i když ti to ujede tak z Vysočanský i z Palmovky jezdí na Prosek jeden bus za druhým a neni problém popojet. To ze Skalky když ti ujede 111 mimo špičku tak co? Metro na umejvárnu nejezdí po 110 sekundách jako na hlaváči céčko a busem se nějak crcat do měcholup? no to snad radši ani ne. A z depa když ti ujede 229? No snad budeš štastlivec a pojede Polkostík... i když 381 v Měcholupech nezastavuje... sakra :-). Začarovaný kruh. Ale stejně v Dubči se jedná o celou obec. Tady ve Kbelích žije 185 z Jilemnický a 259 z Vinořskýho hřbitova. Lidí na zastávkách v Mladoboleslavský ul. je zlomek z celkovýho počtu lidí v 185/259, kdežto v Dubči se jedná prakticky o všechny :-). Prostě tady to dělit je velký krok zpátky. Skálu chce Dubeč asi kvůli častějšimu metru, Tescu, přestupům na 177 apod. ... no prostě Depo stavět byla hovadina, měli by si to už jednou všichni uvědomit (znám co si to neuvědomili).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 22:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, 22.7., 13:04: "Kdepak, Déčko nebylo vymyšleno kvůli pomoci Nuseláku, ale hlavně z důvodu, že by Céčko nepostačovalo poptávce. Už dnes je na hranici kapacity"

A tuhle podtrženou informaci máš odkud? Chtělo by to aspoň upřesnit, ve kterém úseku a čase je "na hranici kapacity". Moje zkušenosti z úseku IP-FL obvykle kolem 8:30, občas ale kolem osmé a občas kolem 7:30 jsou takové, že se rozmýšlím, kam si sednu. Vlak na příjezdu na IP je přitom obsazen +- stejně jako na odjezdu.

Doby, kdy Céčko bylo na hranici kapacity, ty byly tak do 1985 (než začalo víc lidí jezdit autem, ničím se nedalo přejet z P4 na P5 (a tam na metro) a přitom už byla osídlená všechna velká sídliště Prahy 4). Tehdy se na pankráckých stanicích čekalo třeba až na třetí vlak.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 07:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ájéé a už dochází na má slova jako kritika DH.. ;-). První je Dubeč. Že je DH k ničemu se začíná ukazovat - jeden příklad, BUSy z Uhříněvse mají v sedle příjezd x.20, x.50, metro odjíždí v x.y2, ještě se mi nestalo aby BUS k DH přijel včas, mtero samozřejmě v čudu 10 minut čekání, vynikající urychlení sdopravy do centra. Na stanici uprostřed továren, kde do nedávna nebyl ani stánek s novinama... Stěžují si na ní lidé napříč územím kolem Kuthorské-Přátelství až po Zásmuky. Rozbité přestupy na tangenty, pásmový provoz, milard korun proti pár autobusům, které zmizely ze Skalky... Věř přínosu, kdo můžeš. :-))
Ad.111, počkejte oni lidé z Dubče ji přijdou velmi rychle na chuť, nezapoměňte, že kromě toho, že jede na Skalku (přestuip tangenty) tak zasatvuje přímo před Tescem a to se taky počítá!

Ad.177 - Prodlužování jízdních dob? Že by na ní něco nefungovalo, nebo proč ta změna, když funguje? ;-))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 07:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milarda korun (uniklo mi "a" a hend změna smyslu věty)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 11:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Změnu jízdních dob na 177 bych určitě neviděl jako přiznání toho, že linka „nefunguje“. Kolik let trvalo a kolikrát se s tím hýbalo, než se „zoptimalizovaly“ jízdní doby třeba u takové 217, aby odpovídaly provozu. (Mimochodem kvůli nějakému problému s tunely ještě před chvílí 217 jezdila, nebo spíš nejezdila – vše se sekerou 20-40 min., jev konvojování spatřen též.) Jízdní doby se mění, jako cykly semaforů a jiné provozní podmínky.
Že je pořád v jízdních dobách co zlepšovat, vědí určitě tramvajáci, no a nedávno jsem měl tu čest cestovat s třístovkou – první polovina trasy vaty až hrůza, druhá polovina se téměř nedala vyjet. (Polkosťáčtí řidiči to zjevně vždy řeší odjezdy z výchozích zastávek + 5 min., pozorováno i při cestě zpět.)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 11:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, s tím nefungováním 177 to bylo jen takové rejpnutí.. Je mi jasné, že změna jízdních dob nemůže sama o sobě naznačovat "že něco nefunguje". 177 prostě nefunguje jako celek od A do Z.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 11:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021:
My tu "proklady" 140/233/274 známe a ze své zkušenosti vím, že nefungují. Ráno a dopoledne ještě jakžtakž, ale odpoledne je to katastrofa. Narvaná 140 a poloprázdná 274.

Roztržení 185 a 259 hovadina byla. Buď měly obě jezdit na Palmovku nebo obě na Českomoravskou. Přes den problém není, uznávám, ale večer a o víkendech to znamená mít v paměti jízdí řád.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Jelikož Céčko už v 80. letech bylo na hranici své kapacity, vymyslel někdo Déčko, protože se očekávalo, že poptávka ještě poroste. Na rok 85 a Céčko si naštěstí nepamatuju. Dnes má Céčko minimální možný interval MATRy a plné jezdí. Moje zkušenosti v úseku Vyšehrad-I.P.Pavlova jsou takové, že vlaky jezdí plné celý den oběma směry. Není to sice Béčko ráno na Andělu, ale plné Céčko z jihu tedy jezdí.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

140: Proklady odpoledne ve směru z Palmovky fungujou. Já mám teda zkušenosti že 140 je akorát, první 274 po ní je taky akorát a ta 274 před 140 je totál sardinkovač. A 140 ve směru do centra odpoledne taky neni zrovna poloprázdná, to je tim že z tupolevky jezdí samotná po 10. Teď od 1.9. to bude perfektní. Už se na to moc těšim.

185: Kbely chtěli mít 185 na Palmovce a maj jí tam a jsou spokojeni. Dubeč si myslim to za chvíli pochopí že mít vše u Depa bylo lepší. Dát vše na Skálu, asi nevim jestli Ropid překousne. U 185 je to jiný. Už sem to psal. O víkendu a večer si pamatovat jízdní řád neni vůbec problém, to jezdí celej den uplně stejně, z Palmy 08-38 a z Vysoč 25-55. Ale řikám, většina lidí ze 185 je z Jilemnický a ti nejezdí na vysočanskou nikdy a lidi z 259 jsou většinou vinořští. Těch lidí na Mladoboleslavský je málo ve srovnávní s těma co jezdí ze zastávek kde jsou tyhle linky samostatně. Takže tady to vůbec nevadí. Já sem rád. Mám častý spojení na Palmovku. 259 jezdim opravdu málokdy, nejen že jezdí daleko ode mě ve Kbelích ale proto že jede na českomoravskou. Jsou ale lidi samozřejmě co radši jezdí na VYsočanskou (metro směr Hloubětín, busy směr Žižkov, Vysočany jako čtvrť) - třeba v okolí zastávky Kbely si můžou vybrat, já myslim že si tady lidi JŘ pamatujou docela dobře. Jsou ale i lidi z Vinoře co chtěj na Palmovku. Na Proseku neni problém přestoupit ani v případě Palmovka - Vinoř ani v případě VYsočanská - Jilemnická. Ale v případě 111 a 229 to velký problémy cestujícím nadělá.
http://pidservis.ic.cz/
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poučka č. 1: Kvalita fungování prokladů je nepřímo úměrná délce linky. Až na tohle přijdou na Ropidu, budou lidi šťastnější a oni budou mít míň práce (a míň lidí - možná proto se prokladů tvrdošíjně drží). Když vidím 20 a 26 jedoucí po Evropské v neděli zc za sebou, může mě vzít čert (JŘ jsou samozřejmě teoreticky OK)
177: To je zvláštní, každej šotouš mi tu 1000x vypočítal minutové rozdíly mezi přímou jízdou a přestupem na metro a najednou tady s klidem berete prodloužení jízdních dob o +7 minut. To je podle vás pěkný zvyšování kvality MHD v době, kdy čas jsou stále více peníze. Že jezdí Otava (dříve Babín) již 70 let stejně dlouho do Horažďovic bych pochopil, ale že se to děje i v MHD.... Hamba je to.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021 alias Ještěžák:
Linka se může dokonale prokládat pouze sama sebou. Nehledě na to, že interval 140 a 274 je odpoledne úplně jiný. Nevím jak teď o prázdninách. Jelikož jsem musel poslední půlrok dojíždět do Letňan 3x týdně, vím, že odpoledne ve směru na Palmovku je lepší nechat ujet natřískanou 140 a počakat na prázdnou 274. Jinak souhlasím, že od 1.9 dojde ke zlepšení. Přesto bych raději viděl místo třech linek jeden buldozer po pár minutách a trochu překopat celé Letňany a Čakovice. Je tam prostě moc linek s dlouhejma intervalama. Ještě větší maso je linka 186. Ta už na Českolipské mnohdy nepobírá vůbec. I proto, že s ní nějak extrémně jezdí maminky s kočárky.

185 v. 259
Nejde o lidi, co chtěli přímé spojení na Palmovku. Většina lidí do Kbel jezdí z centra a tito cestující chtějí přijet metrem do jednoho bodu, odkud jim za chvíli jede autobus domů. Pokud jeden autobus jede z Palmovky a jeden z Moravy, je to nesystematický a pro spoustu lidí, který nemaj JŘ 08-39/25-55, úplně na... Protože zůstanou mnohdy viset někde půl hodiny a to je prostě špatně.

Těch lidí na Mladoboleslavský je málo ve srovnávní s těma co jezdí ze zastávek kde jsou tyhle linky samostatně
Aha, takže pokud pojedu večer nakalenej a budu z Jilemnický a nebudu znát JŘ, protože nejsem šotouš a není to ani moje povinnost, můžu zůstat trčet na Palmovce skoro půl hodiny?? Tak to já bych radši jel tou 259 a popošel si pěšky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná na oplátku začnu uvažovat o tom, že jsem sem tam viděl 119 na st.5 a že by se měli lidi víc směřovat na 100, Martine...
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zas na oplátku navštívil v pátek tvý adoptovaný zviřátko. Btw. kdy se chystá další sraz?
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 16:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak jako to souhlasim stopro že v Letňanech vůbec je hafo linek s dlouhejma intervalama a rozhodně by stálo za to to překopat na míň linek s kratším intervalem. Ale z Palmovky bych nechal dva buldozery, až bude IWC2 tak jeden do Miškovic a druhej do Třebroadic (resp. Sídl. Čakovice). 186 je sice super linka pro mě jako Kbelskýho občana - mám přímé spojení na Kobylisko i na Čerňák, využívám často. Jen je problém v přetížení v úseku Tupolevova - Ládví. Tady by to chtělo posílit. Nějakým vkládáním dementních spojů Prosek -> Ládví na 134 nebo 145 se to nevyřeší. 186 jezdí narvaná kvůli Letňanům a ne kvůli Českolipský. Ty lidi z českolipský se cpou do toho co přijede první a ne do toho co jede prázdný, nehledě na to, že 134,145,156 nabízí míň atraktivního spojení než 186 (Bohnice, Kobylisy, Kbely). A taky by to chtělo aby 156 jela obousměrně přes Tupolevku a normálně končila u Avie jako 195 - resp. bych jí zrušil a zavedl vložené spoje do 186 - dva spoje mezi každou 186, je to fakt potřeba. Kde na to vezmu? Zrušim 134 a 146 - k ničemu.

Jo a ke 185x259. Co já znám lidi tak když se vrací nakalený domu tak maj spoje zjištěný. Ono i kdyby byly 185 a 259 dohromady na jedný konečný a člověk byl z Jilemnický tak si zjistí tu 185. Jako když člověk bydlí ve Kbelích tak asi jezdí často autobusem i mimo špičky a tak si to zjistí jak to jezdí, nebo si to zapamatuje automaticky nechtěně, dyť se to vůbec nemění ty odjezdy od metra večer.

PS: Sem moc rád že si pamatuješ přezdívku, kterou sem používal asi před několika lety pár měsíců ;-).

(Příspěvek byl editován uživatelem 4021.)
http://pidservis.ic.cz/
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021:
Vím že 186 jezdí plná nejen kvůli Letňanům. Jen jsem napsal, že se na Českolipský běžně odpoledne nepobírá. A máš pravdu v tom, že 134 nebo 145 to nezachrání.
Žádné vložené spoje mezi 186 bych nedělal. Prostě a jednoduše bych zavedl buldozer 233 třeba v intervalu 3/6/4/10 v trase Palmovka-Prosek-Výstaviště Letňany-Tupolevova-Ládví.
140: Čakovice-OC Globus-Ďáblice-Sídliště Ďáblice-Ládví.
Čakovice a starý Letňany spojit s Béčkem čímkoliv co tam jezdí dnes. Třeba posílenou 158 a 274 zrušit úplně.

Dodnes chybí rychlé a přímé spojení z Letňan a Čakovic na Ládví. Natřískaná 186 a 210 jsou důkazem, že lidi z těchto částí na Céčko chtějí. Bohužel to asi neprojde, neb by toto spojení bylo pomalu rychlejší, než přes nové Céčko až do Letňan. A nikdo nechce, aby pak lidi řvali, že před IV.C2 se jezdilo líp.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 09:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak až bude IWC2 tak budou určitě všichni řvát že se jezdilo líp. Napsal si zajímavej návrh, ale stejně už se tim je zbytečný zabejvat, teď už by se mělo řešit jak to bude po otevření stanice Pole.
http://pidservis.ic.cz/
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 11:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mne, zda se po prodloužení metra do Letňan také zruší stanoviště autobusů na Vysočanské a přesměruje se víc k okraji Prahy. Podobný zámysl byl (nebo už není?) se Skalkou. Myslím, že promíchané proplétání metra, tramvají a autobusů skrz celou Prahu není nejvhodnější (jako když pejsek a kočička pečou dort a každý si tam něco přihodí). Já vím, že je to odraz naší povahy, ale když se zdůrazňuje, že páteří má být metro, tak by se tak mělo i plánovat a budovat, i s co nejracionálnější návazností ostatních druhů dopravy. Budování a prodlužování metra ve stylu hokejky, jako je tomu na céčku, není příliš logické a ubírá metru punc nejrychlejšího spojení na velké vzdálenosti. Souhlasím s řadou diskutérů, že v případě dopravního obsloužení severu Prahy mělo být céčko ukončeno v Kobylisích a celé severní plató mohla obsloužit tramvaj, a až na tuto páteřní kostru - metro, tramvaj - navazovat autobusová doprava do okrajových částí. Centrum, již tak ekologicky velmi znehodnocované, by mělo preferovat co nejčistší dopravu. Káem sice tvrdí, že stav financí města vše v brzké době sám upraví. To je sice možné, ale mě by víc zajímalo, jakým směrem to upraví. Možná přijde ke slovu nový dirigismus, jenž vše násilně omezí, možná nastane druhý extrém a všemu bude, bez ohledu na jakékoli dopady, ponechám volný průběh. Asi nikdo si nic takového nepřejeme. Kvalitní, moderní městskou dopravu mají jen velmi bohaté státy. A kupodivu, právě tyto státy velmi pečlivě a racionálně městskou dopravu plánují a budují.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Vysočanský je ale jenom zastávka a ne stanoviště, asi si myslel Českomoravskou. No současné plány napovídají že z Českomoravský pár linek zmizí, ale objeví se tam i nové, i když celkově se tam počet autobusů asi sníží, ne tak dramaticky. Na Palmovce jich určitě ubude (nejen kvůli metru na Proseku ale taky kvůli přestavbě Palmovky). Na Vysočanský jistě tangenty zůstanou, napaječů tam bude míň, ale nebudou tam zrušeny všechny.
http://pidservis.ic.cz/
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, myslel jsem Českomoravskou.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: Kouzelná úvaha. Nejsi manager? :-)
Milky: Ať nastane dirigismus nebo bude vše ponecháno na trhu, výsledek bude stejný - trh je totiž daleko krutější než jakákoliv nařízení. Autobusy budou ukončeny u nejbližšího metra, myslím že se to u busů 3XX praktikuje dost důsledně na to, aby bylo jasné, že uvolněná plocha na Českomor. se využije jako parkoviště pro Sazka arénu a dopravu do Vysočan z Proseka /Letňan k "B" zabezpečí tangenta 195.
Troufám si předpovědět, že časem budou linky 3XX ukončovány i u železničních stanic, protže vlaky mají velmi velkou perspektivu. Naopak, mám pocit, že tramvaje jsou již vyčerpány a ukončení např busů z Kladna v Liboci je nemyslitelné i pro mě :-) zatímco jejich ukončení v Ruzyni u nádraží.... Hmm, hmmm...
Ještě doplním ke Skalce, že tam odtud všechny busy 3XX zmizely a že navrhovaný paskvil 111/229 je výsledkem právě toho, že se chce vyhovět obyvatelům Dubče, ale nechce se přidat bus na Skalku, aby neřvali tamní voliči a proto se takto šalamounsky vymyslí, že bus nepřibyde, ale protahne se na druhym konci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No tak to se neboj, Českomoravská se rušit nebude (myslim jako bus nádr). To je pro některé pány v Ropidu nejdůležitější bod na severovýchodě Prahy, kde prostě budou končit busy i kdyby trakaře padaly. Až bude metro v Poli tak tam určitě něco zůstane (146,151,183,351,365,366). No uvidíme. Bohužel ale nelze spojovat trh s vytvářením dopravy ropidími zaměstnanci, ti neprojektují linky vůbec podle potřeb cestujících, vůbec. Jedna věc je jak by to mělo být a druhá věc je jak to asi bude.
http://pidservis.ic.cz/
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: Budou-li na Ropidu titíž páni ovšem. Jistý průvan již vane. 146 se ani IVC2 nedožije. 183 tam ani nejezdí. 351,365,366 skončí v Letňanech. Uvídíme. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 15:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panebože, tak my tu plkáme o 177 a v DP-k je taková krásná dlouhá apologetika! Já se k tomu dostal až teď. To je jasné, tlaky na to dělat něco se 177 sílí a tak se sešikovali tvůrci a obránci. Vedlejším efektem článku je vysvětlení dubečských změn - hlavně nepřidat linku končící na Skalce. Ale i samotná argumentace kolem 177 je neúplná a asi záměrně. Autoři článku zapomínají, že úlohu 177 by bez větších problémů převzala kombinace 195, 200, 187 v severní části (jeden přestup), 195 končí na ZM, takže na Skalce by nic nepřibylo a ukončení 177 od Chodova, Opatova a Košíku na Skalce není vůbec nutné - Skalku lze mít jako průjezdnou a odpočívat se bude na Chodově. Prostě autoři se tak trochu odkopali protože tuhle variantu vůbec nevzali v úvahu a jen sveřepě vysvětlují, proč není možné 177 prostě roztrhat (to taky nikdo nechce). Achjo. A myslí si, že na takové trase jako je 177 desítky kilometrů přes celé město po zatížených komunikacích je řešením udělat nějaká preferenční opatření. Bože muj. No proto to vypadá tak jak to vypadá. A ještě to bylo celé zracováno jako "výzkumná práce" - inženýři od stolu. No tak to pak tedy ano. To potěš. Zvláštní, že nevolají třeba po spojení 107+143+176+148+205, což by byla přesně 177 jen na opačném konci města. Určitě by na to dokázali napsat další "vědeckou" práci aniž by jim číslovka "132" něco řekla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo - KM:

1) Hádej, proč celá tahle debata vznikla ...
2) Žádný přestup. Opiš stokrát.
3) Když uděláš 177 průjezdnou konečnou na Skalce, zpoždění se nám sečtou a na Chodov se bude vracet se stejným zpožděním, jako by jela z Bohnic, že ano?

(Jel jsem tuhle přes Košík. Jestli někde 177 nabírá zpoždění, tak je to na tomto dvou-, místy jednoproudém dálničním přivaděči. Až z toho někdo udělá normální silnici, bude zpožďovací problém 177 vyřešen - nikde jinde na její trase takové zácpy nejsou.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
12. července 2007 - 22:45:03
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 06:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím Košíkem souhlas, občas je to k vzteku. Ale napadla mě kacířská myšlenka, když je úzké místo 177ky Košík a kvůli tomu trpí Bohnice, co kdyby tam 177 vůbec nejezdila, nefungovala by lépe? A jelikož všude jinde funguje jak má, pak není problém udělak Skalku jako průjezdnou. A přidat 178 Sídliště Malešice-...-Chodov (asi ne, nárust vozů a vůbec všeho...)???
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2334
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 14:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JAK OPTIMALIZUJE PRAHA 2 (z ČTK)
...Změny radnice navrhuje také v Jugoslávské ulici, která spojuje I.P.Pavlova s náměstím Míru. Provoz by v ulici měl být jednosměrný. Chodníky budou širší a v ulici přibude zeleň.
Odlehčit by se mělo také Anglické ulici mezi Bělehradskou a Legerovou. Tramvajová doprava by mimo jiné měla mít na křižovatce se Škrétovou přednost. Radnici se také nelíbí například složité křižovatky Na Výtoni a přetížené tramvajové zastávky na I.P.Pavlova. Není nadšená ani z navržené tramvajové trasy mezi Václavským náměstím a Vinohradskou ulicí. "Doprava v městské části značně naroste. My se na to moc netěšíme," řekl Vondrášek.
První změny v dopravě se dočkalo spojení z Karlova náměstí na Strahov, autobusy už nebudou jezdit obytnou zónou. Nová trasa povede ulicí na Moráni na nábřeží, kde se autobus dostane po tramvajových kolejích až na Jiráskův most. "Nebude zatěžovat obytnou oblast a pojede daleko rychleji," řekl Vondrášek.
Pro MŠ: Zdá se že se ne každý těší na TT na VN :-)))

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 14:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:

Ale on KM myslel průjezdnou od Chodova, čili vlastně tu Tvou 178 :-)

KM: Asi Vondrášek pamatuje 70. léta jako Ty a představuje si, že z VN na Floru bude jezdit 7 linek. Asi mu nevysvětlili, že by byly jen dvě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9704
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 15:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radnici se také nelíbí například ... přetížené tramvajové zastávky na I.P.Pavlova. Není nadšená ani z navržené tramvajové trasy mezi Václavským náměstím a Vinohradskou ulicí

??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Inu chtěla by metro, co je na tom divného?
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Už ho přece má. Ale možná že o něm ani neví, protože na míráku je metro pěkně hluboko...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 13:08:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praze ještě chybí tohle:
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9712
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Inu chtěla by metro, co je na tom divného?

To já bych ho taky chtěl - z Míráku na Karlák, na druhou stranu z Míráku někam do Vršovic. Kdy bude?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Z Míráku na Karlák již dlouho říkám, že by se mělo ohnout D. Z Míráku do Vršovic není třeba. Vršovice budou obloženy stanicemi Strašnická a Námbřísynků, a jsou ve snesitelné vzdálenosti busovými napaječi k Flóře a Želiv. krom toho by mohly mít žel. zast. Slavia, kdyby chtěly. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu, jak v DP-k plácali o té 177 - vždyť to co psali platí přece o 136! Ta splňuje to, co oni se tam snaží vnutit 177. Bože muj.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9714
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Míráku na Karlák již dlouho říkám, že by se mělo ohnout D

Ještě by se mi líbilo metro v trase Mírák - kraj Riegráku - křižovatka Slavíkova/Kubelíkova - Olšanka.
Samozřejmě pár metrů pod povrchem. Jako to mají ve všech ostatních městech na světě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:51:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další inspirace pro úředníky pražského magistrátu jsou k vidění na www.columbia.edu/~brennan/beach/chapter19.html Je to sice jen jedna kapitola z rozsáhlejšího díla, ale zdejší foto a ilustrace jsou pro inspiraci asi tak nejlepší. Aneb jak to vypadalo v New Yorku před 100-130 lety.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 10:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Bývalá trasa trolejbusů pak autobusu 140 a 142 - umřela na nezájem cestujících, proč myslíš, že metpo by se uživilo?
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace