K-report
 

Archiv do 05.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 05.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 10:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No, on by se tam pro začátek moh uživit i ten utobus. Jenže by nesměl jezdit jenom z Jiřáku na Olšaňák, ale smysluplně někam dál, a né jednou za půl hodiny, jako byla bývalá 140, páč to je pak jasný že na to nikdo čekat nebude.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 10:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bývalá trasa trolejbusů pak autobusu 140 a 142 - umřela na nezájem cestujících

Na nezájem neumřela trasa Mírák - Olšanské náměstí, ale zkrácená trasa Jiřák - Olšanské nám. Tam zbyla už jen jediná zastávka "Bořivojova" (u parku na Žižkově náměstí), ve vzdálenosti 150 metrů od zastávek tramvají, čili bez účelu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má nejlepší kamarádka by zajisté měla lepší nápad: Všem rozdat kolečkové brusle.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Velmi správně.
Co takhle tangentu 140: Letňany - Palmovka - Ohrada - Mírák - Výtoň - Podolí - Pankrác - ČT?

Kdo myslí, že ta by umřela na nezájem cestujících
:-)))

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9716
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nezájem neumřela trasa Mírák - Olšanské náměstí, ale zkrácená trasa Jiřák - Olšanské nám.

Přesně tak.

A nezajímavá by taky nebyla "horská" linka Chrchillovo náměstí - Slavíkova - Jiřák. Žižkovští radní takhle údajně plánovali počátkem 20. století elektrickou tramvaj (i když si to v koncovém úseku ulice U Rajské zahrady neumím moc představit).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

horská" linka Chrchillovo náměstí - Slavíkova - Jiřák pokračující dále Chorvatskou do Vršovic.

Mně osobně by se hodila, dokonce kdysi jsme ji namalovali do nějaké antikoncepční studie. Ale objektivně, v době největší pěší špičky se mezi Vinohrady a Vršovicemi valí dav tak 5 lidí za 10 minut (z toho 4 skopce, nahoru jdu jediný), mezi Vozovou a Viktorkou bych odhadoval tak 7-8 (5 skopec, 2-3 dokopec).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No taxi to shrňme - ten směr umřel na nezájem prostě proto, že se přestalo jezdit takovou měrou do fabrik ve vysočanech. Ostatně tento směr do značné míry nahrazuje právě 136.
Popřemýšlejte, proč by lidé z jiřáku chtěli jezdit do vršovic nebo vysočan - co tam pro ně je zajímavého? (nic)
LV: Ta by se narodila už mrtvá. Viz obsazení 148 a její zkracování, konec 199 a podobně. Prostě přepravní proudy se mění, to se nedá nic dělat. Lidi jezděj tam, kde něco je a ne tam kde jim někdo zřídí linku.
Horská linka: O té jsem uvažoval v podobě odklonu 511 aby byly obslouženy v noci Vinohrady: JM - ... - IPP-Italská-VinoTržnice-Jiřák-Riegrovy sady, roh - Husinecká-Opletalova-Masarykovo n.- Florenc.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem třeba byl docela překvapen, když jsem zjistil, že zastávka Orionka a Perunova obslouží celou Ruskou a přilehlé ulice. Vždycky jsem ty lidi v Ruský litoval, že tam maj jen nikamjedoucí a málojedoucí 138, a teprve opakované místní šetření mě přesvědčilo, že je to jinak. Tak tady je v praxi to, že pěší chůze je rovnocenou součástí dopravy a že to lidi nevnímaj diskriminačně. Ovšem šotouš podle mapy by do ruský maloval tangenty.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale blbost, KM. Právě proto ji vedu ne na Mírák, ale PŘES Mírák a je tak dlouhá. Právě na zkracování ty linky zašly.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ale blbost, LV. Až na Vinohrady je shodná se 136 (přestup ze 195) a prozkoumej si ty další možnosti - Na Výtoň nebude rychlejší naž 16 a na pakrác nebude rychlejší než 136*188. Vytváříš takovou 134 v předposlední verzi, chicht. Že ti zavedu do Bohnic 15 a 25!!!
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9723
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky jsem ty lidi v Ruský litoval, že tam maj jen nikamjedoucí a málojedoucí 138, a teprve opakované místní šetření mě přesvědčilo, že je to jinak.

A co těm lidem zbývá, než chodit do kopečka na tramvaj, když tam mají "jen nikamjedoucí a málojedoucí 138"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ty mne špatně čteš, jak můžeš? Shodná se 136 je až z Ohrady, neb ji vedu přes Palmu - čímž se mimochodem zbavuji obratiště na Palmovce po prodloužení Céčka do Letňan - zbude tam jen 109 a tu protáhnem na Rohanský ostrov, abys měl radost :-)

15 a 25 do Bohnic klidně, ale v gumokolním provedení bych prosil :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co těm lidem zbývá, než chodit do kopečka na tramvaj

Já bych to tolik nedramatizoval. Z Ruské v úseku od Francouzské po Norskou se chodí do zastávky 22 "Ruská", od Žitomírské po Míčánky se chodí k Orionce (to jsou schody do II.patra a pak 250 metrů*), od Míčánek po Bělocerkevskou se chodí na autobus (buď 136 "Vlašimská" nebo hafo linek do 28.pluku). Takže "nejkritičtější" úsek je Norská-Žitomírská, kteří si do práce seběhnou na 135 v Kodaňské, zpátky musí chudáci do kopce.

*Krátce po překonání stoupání tam navíc mají příjemnou hospodu se zahrádkou

Jinak třeba z "vršovického konce" ulic Lužická - Slovenská se vždycky chodilo na tramvaj 22, zatímco zpátky se jezdí 16
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 23:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A copak je zas tohle za geniální řešení? Do B se nevejdou lidi, a tak se posiluje? Že by? Ale jak se posiluje! Tak za prvé na nejvíc kritické podvečery se zapomnělo, na ranní nepobírání z východu jakbysmet, za druhé občas nějaký vlak vyhodí lidi už na Florenci. Není problém si spočítat, kolik vložených vlaků má „zachránit“ část odpolední špičky (16.15-17.30) mezi Florencí a Smíchovem, fascinující zejména je, že budou půlit interval jen před některými spoji vedenými v celé trase. Interval v centrální oblasti tak bude oscilovat mezi 2,5-5 min. a je jasné, které spoje pojednou přetížené.
No, vidím to jako rychlořešení, jako reakci na stížnosti kaštanstva, jako přiznání podcenění výluky tramvajích tras na povrchu. Pokud by to však měla být ukázka systémového zvládnutí situace či řešení vycházející z celkové analýzy přepravních proudů, někoho by asi čekala defenestrace... Posílí se, ale stav "5N" (platí hlavně pro závěr oš a podvečer, zejména ve směru ČM, nebo naopak rš od ČM) stejně zůstane. Bravo!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 10:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém 138 je docela zajímavý, tato linka nejzdí příliš vytížená, ale podle mě potenciál má. Ovšem k její velké škodě mijí několik hyper/super opravdu o kousek (Park Hostivař,Kaufland,Eden) a když už by alespoň mohla dovést občany Záběhlic k jejich obecnímu úřadu tak chybí zastávka Kin ve směru Tolstého. No a také nešťastné umístění smyčky na Skalce a tím pádem rozdílné zastávky 145+195 kontra 138+224. A pokud nezrušíme 224, tak s hustotou spojů také nic neuděláme. Příliš mnoho chyb na tak krátkou linku, no ne?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 18:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Nevím, kde na B jezdíte, ale odpoledne jsem si 5N ve směru ČM nikdy nevšiml. možná to tayk bude tím, že zatímco v předních vagonech je našlapáno, v zadních si člověk většinou sedne. Dispečeři v metru by asi měli víc využívat hlášení "Vážení cestující, využijte prosím celé délky soupravy".
Jinak tedy nic proti vašemu příspěvku, souhlasím s ním, ale 5N ve směru ČM je nesmysl, pokud člověk ví, kam nastoupit.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 20:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: A co když 138 spojíme se 111?:-) 224 by se nahradila protaženou 121 od Spořilova, příp. posílenou 101 od Strašnický. Jízdní řády už by se nějak vyladily.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Ale jo, 4. vagon to jistí. Těch 5N určitě neplatí pro všechny spoje, ale od Anděla ve směru ČM mezi 18-19.45 je pravděpodobnost tohoto jevu momentálně vysoká, stává se to. Zažito včera, předminulý čtvrtek taky, vždy z prostředku vlaku a sardinkózní pozice. Samotná oš před tím není tak dramatická, když se popojde dozadu (resp. zůstane vzadu, podle toho, odkud se přifárá). To hlášení (samozřejmě i v angličtině, ať z toho turisti taky něco mají) by určitě pomohlo (hlavně ve stanicích Anděl nebo Národní).

Ad 138: Júúú, zase jsem přišel o iluzi při domněnce, že zastávka KIN ve směru od Záběhlic v Moskevské ul. přece musí pro 138 existovat (úřady, přestupy na tram). A ono ne. Pak tomu říkám linka, jež ani nevyužije svůj potenciál, malý, ale přece.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Docela mi mne zajímalo jak se vlakoví dispečeři dozví o obsazenosti jednotlivých vozů v soupravě a jaké má možnosti tuto situaci operativně řešit...???
Osobně si pamatuji situaci v ranní špičce na SN směr ČM zhruba před 5 lety, kdy část lidí vždy většinou zůstávala na nástupišti a v klidu si počkali na soupravu, jenž na SN začínala. Myslím, že při intervalech v metru není problém chvíli vyčkat na příjezd další soupravy.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_Vetinari : Vaše 140 je geniální. Přímo od školy (Rokycanova) by mi jezdila k plavečáku a domů na k Žižkovu nám. a taky by bylo přímé spojení na Palmu. Ovšem je to asi jen fiction...
Jinak pěší přesun rozhodně dikriminační je. Přece nejedu nějakým prostředkem proto, abych nachodil kilometry po Praze...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 07:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Ale vy nejedete nějakým prostředkem abyste jel nějakým prostředkem. Vy někam cestujete a při tom používáte různé způsoby přesunu.
Metro B: Těší mě , že sami uznáváte, že stupeň 5 je problém kaštanů a ne dopravce. Myslím, že kromě arj tu nikdo opravdové stupně 5 nepamatuje.
LV: Tak Lorde zrušíme s tvou 140 16 nebo 10?
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 09:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že kromě arj tu nikdo opravdové stupně 5 nepamatuje.
Ale jo, šotoušské dětské prazážitky: pětka u Máje ve směru Smíchov odpoledne, na "Sokolovské" se zas čekalo až na x-tý autobus ve směru sever, sto čtyřicítka, když ve Vysočanech padla... Proti současným potížím na B (ev. zanedbatelného počtu povrchových linek) fakt daleko daleko silnější káva. Dnes však máme standardy kvality :-))) A ve Vysočanech poslední torza reliktů socialistického průmyslu...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 09:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý si pamatuje na 5N... po povodních.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ani jednu, 140 je doplňuje, nekopíruje, a vykrývá důležitá spojení, která nefungují.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 13:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je sice pravda, ale tahle linka by ze 40 minut jízdy (počítám do toho i přesuny, prostě od baráku k baráku) ušetřila tak 20 minut... Vím, že MHD není taxi, na druhou stranu, asi nejsem sám, komu tenhle směr chybí. Lidi z dolního Žižkova nepůjdou na FLoru na 16ku nebo na Ohradu na 10ku... To je nutí ze 136 přestupovat a čekat na nespolehlivé tramvaje (intervalově) a přestává se vyplácet jet MHD... Vsadím se s vámi, že třeba z Rokycanovy na Palmovce budu na kole rychleji než kombinací 136+10 :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 16:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera a dnes jsem poprvé využil služeb pražských přívozů. Cestování je opravdu příjemné a musím pochválit ochotné převozníky. Ještě by se možná chytnul přívoz Pražská tržnice-Štvanice-Karlín v místě budoucí lávky a mezi Strnady a Vraným. Tam snad donedávna ještě jezdil. Včera jsem použil P3 z Lihovaru do Podolí a překvapil mě počet cestujících. Že by se projevila výluka na Palačáku?
Přes prázdniny jezdím na lístky a měl jsem spočítaný, že akorát dojedu do Podbaby, kde si na lodičce štípnu další a bude mi platit dalších 90 minut. Jenže ouha, na přívozu P2 označovač není a tak jsem musel zaplatit 20 za převoz a pak 25 u řidiče 112.
To je fakt takovej problém tam ty označovače namontovat? Na P3 z Lihovaru do Podolí jsou a na P1 i P2 ne. Proč?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Ono na kole bude dneska člověk skoro rychlejc všude. :-( Ale jo, já vám věřím, ale jde o to, že se vás asi nesežene dost na to, co si představuje v té charakteristice LV ;-)
Budoucnost patří bagrům!
Anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.80.200
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:44:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jak budou vypadat trasy tramvají po rekonstrukci Palačáků ? Chystá se Velká říjnová tramvajová revoluce roku 2007 ?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o žádných změnách není vidu ni slechu.. jediné, co by se novým obloukem dalo vést, by byla linka 14. jenže všichni chtějí ze smíchova na karlák. trojka vedená myslíkovou se taky neujala. a sedmnáctka zůstane sedmnáckou, uhnout s ní na anděl si nějak nedokážu představit. ledaže by byla skutečně revoluce.

jinak současná 12+15 jezdí svorně pospolu. při prázdninových intervalech + dočasné změně trasy 12 + trvalé změně 15 je to tedy doopravdy síla. a kdyby někdo myslel hlavou, tak 15 zruší úplně, protože v současném stavu jedině blokuje nestíhající stroß.
škvor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.188.121
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 08:52:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Anonym:
Někde jsem kdysi četl (cca půl roku), že dva nové oblouky na Palackého náměstí mají mít manipulační charakter a být používány při výlukách.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 11:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, všimli jste si, že se linka AE konečně naplnila? Takže KM měl pravdu;-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Heky. Já to sem nechtěl psát. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Nefšimli...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3109
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Podél trasy AE bydlim a všim jsem si akorát toho, že jediné plnější spoje AE (10 lidí) jsou ty, jež navazují na SC Pendolino. Ostatní standart kolem 1-2 cestující. Takže Káem samozřejmě neměl pravdu. Taky jsem si všiml, že oslavovaná zastávka Dejvická nesplnila očekávání vůbec. Většina projde kolem řidiče se samozřejmostí a až když jsou vyzváni zaplatit, všichni se vrátí zpět na 119.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 23:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, na Dejvicke skoro nikdo nenastupuje, ale prazdnou AE uz skoro nevidet, zato stupen 4 jsem tam uz zazil...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3110
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Prázdnou AE vídám každý den. Co považuješ za prázdnou? Že tím nikdo nejede? Já třeba 3 lidi na autobus pro 100 lidí. A to je stále 90% spojů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34977
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus pro 100 lidí?!?
Na této lince stěží výjimečně 50 (ale radši ještě méně), to nemá vypadat jako ostatní sockovité linky, které tím směrem vedou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem ho opět viděl -- citybus nafouklej k prasknutí, obličeje cestujících připláclé na dveře... Myslím, že nebyl prázdnej.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klid. Mě to nevzrušuje. ML1 taky každej pohřbíval a teď už se uživí i 914+814. Klid. Já se dočkám.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP by kromě optimalizace a propagačních akcí měl taky věnovat pozornost chování svého personálu a snažit se ho zlepšit.
Ke své projížďce 14T (v "tramvajích") tudíž dodávám, že pokud to má ventilaco-klimatizaci, tak by ji měl řidič zapnout. Takhle mi to připadalo jako kdybych přišel do kavárny a číšník mi řekl, že kafe i čaj mohu dostat jen "v ledovém provedení", protože on je tam přece hlavně od kasírování a ne od zapínání konvice na ohřátí vody.

Ještě lepší byl ovšem zážitek z metra B. Nemám nic proti revizorům (kteří tam společně s eMPíkama řádili), ale placení by měly odpovídat i služby. Takže sice nevím, jak na tom byla souprava B/21 s dodržováním grafikonu, ale ani zpoždění neopravňuje (ve "slušném obchodě") k tomu, aby bylo zákazníkům řečeno "Ukončete výstup/nástup" ve chvíli, kdy je ještě dost lidí na nástupišti (Národní) nebo dokonce ještě ani nestihli zdaleka vystoupit (Křižíkova).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3111
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 14:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Tak narvanej, o tom bych pochyboval. Pokud šlo o přípoj na SC, je možný že plný jel. ALe tyhle spoje jezděj plný od doby, kdy bylo AE zavedený. Takže klid.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
I ve slušném obchodě se někdy stane, že dojdou vozíky a zákazníci musí čekat než se lidé vyjdou, protože jinak by se mezi regály nevešli.
Kupodivu žádosti staničním rozhlasem, aby se lidé necpali do přeplněné nebo zpožděné soupravy a počkali třeba jen minutu na další, mají přesně opačný účinek. Lidé propadají panice, že se děje něco mimořádného a mohli by uvíznout v podzemí, a proto se bláznivě snaží nacpat do soupravy, která již nepobírá.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 17:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I ve slušném obchodě se někdy stane, že dojdou vozíky

I když si nemyslím, že trh vyřeší úplně všechno, přesto mám dojem, že podobný stav jsem zažil naposledy někdy kolem roku 1992. V každém případě, po roce 2000 bych takový obchod přestal za slušný považovat.

V MHD/VHD bych takový stav chápal při nějaké "akci", ale určitě ne v pravidelné dopravní špičce. V takové chvíli je to buď o systémové chybě (pokud ke stejnému vyzýval i fýra předchozího a následujícího atd vlaku) nebo o chybě toho konkrétního řidiče.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 18:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:

V tom krámě neplatíte (a už vůbec ne předplatné) za projížďku s vozíkem. ;) Takže analogie na nic. :-(
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změny od 1.9 již ofiko na www.ropid.cz. Jen mě zaujalo, proč se zastávky, ze kterých se nedávno staly zast. na znamení, opět mění na stálé?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 23:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Někdo na Ropidu evidentně nemá co dělat
Od prosince budou zase na znamení, od března zase stálé... každý chvilku tahá pilku
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 23:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen mě zaujalo, proč se zastávky, ze kterých se nedávno staly zast. na znamení, opět mění na stálé?

Dá se k tomu vůbec něco dodat??? Kromě toho, že jsem právě poprskal notes smíchy. Nu, pracuje se bezkoncepční metodou pokus omyl, ale možná ani to ne. Třeba dle nálady, nebo hurá akce. Připomíná mi to toho starého krále z pohádky Pyšná princezna. Nebo znáte Hegelův dialektický zákon negace negace? Idea nejprve existuje jako teze, pak se negací promění ve svůj vlastní opak a nakonec z toho vyleze synteze. Což mě uklidňuje, protože tak svět pádí kupředu obohacen o zkušenosti tezí a antitezí. To je pozitivní, i kdyby zrušení řady nedávno zavedených zastávek na znamení vypadalo sebevíc absurdně, nebo snad i komicky. Tedy nevypadalo by, kdyby před "pár týdny" z DPP nepadala jistá vyjádření o úsporách, plynulosti a snížení hluku. Nechce se mi to počítat, kolik nedávno změněných zastávek změní svůj charakter zpět na stálé. Odhadem tak 2/3? Ale za vším bych hledal především stížnosti p.t. cestujících.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 01:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Ale no tak, ne tak otevřeně. To je nediplomatické, riskujete, že se některé osoby zcela nediplomaticky pos...u, a to od Vás rozhodně není hezké :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 02:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávky na znamení?: Hoho, zkusilo se to, nepovedlo (pos....) se to. Na druhou stranu, jestli se u 1/3 zastávek nikdo neozval, tak ten se ten pokus-omyl vlastně poved, ne?

A příští jaro se může zkusit některé zastávky a spoje v rámci plynulosti zrovna zrušit. A když se nikdo neozve (přesedne do aut/na kola/do vlaků/přestane jezdit), tak je to OK.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 06:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: "Nu, pracuje se bezkoncepční metodou pokus omyl, ale možná ani to ne. Třeba dle nálady, nebo hurá akce."

Samozřejmě že cé je opět správně !
Je to HURÁ! akce...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 07:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Souhlasím, neukázněnost cestujících v pražském metru bych skutečně považoval za systémovou chybu. Ale na druhou stranu uznávám, že současný výlukový grafikon, který platí na béčku je hodně improvizované řešení, jenž je ušito hodně horkou jehlou. Za tuto situace lze ovšem těžko vinit staniční nebo obslužný personál.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 09:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, to je veselé s těmi zastávkami. Opět študovaní odborníci od stolu. Nechal bych je výlep a strhání nápisů na znamení zaplatit nebo provést ve svém osobním volnu, když jsou buď blbí a nevědi, nebo aspoň si neuměji svoje rozhodnutí obhájit aby si to aspoň pamatovali. Takhle bych totiž doved řídit podnik i já. U třetiny těch zastávek to bylo jasný od počátku. V životě jsem neviděl Julisku projet :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Já bych té Hekyho zvěsti docela i věřil. Včera jsem sloužil na Nádrholu a záplavě turistických dotazů se objevilo i pár zájemců o cestu na letiště. Zkusil jsem jim vždy nabídnout AE a nezapoměl upozornit na zvýšenou cenu. Poté jsem jim nabídnul i klasickou variantu za cenu běžné jízdenky s dvěma přestupy (metro+metro+bus). K mému překvapení si všichni cestující na letiště vybrali raději AE, který jim nabídnul přímé spojení, byť za vyšší cenu. A kupodivu si AE vybrali nejen zahraniční turisté, pro než je cenový rozdíl nepříliš významný, ale Češi, kteří přitom netáhli žádná velká zavazadla.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 16:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už si i idnes fšimla...
Viz Letáky o výlukách udělaly z cesty po Praze rébus
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3116
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 21:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Ale já nemít tramvajenku a být v Holešovicích, tak AE volím taky. To dá přeci rozum. Přesto to nemění nic na tom, že AE vídám dnes a denně kousek od domova a obsazenost je +- stejná. Tedy v závislosti na počtu pasažérů letiště Ruzyně. A ta je teď vyšší. To znamená, že AE nejezdí jeden cestující, ale 2-3. I tak je možný AE vidět zaplněnější = přípoje na SC.

"Si vybrali".
A odkud si vybrali? Z Holešovic? Zkus jim to nabídnout na Florenci nebo na Můstku. Podle pár turistů v Holešovicích nejde usuzovat, jak jezdí AE plné. ČSA od toho daly rychle ruce pryč. Černá Díra to platí dál. Je přeci prestižní mít ve vlakovém jízdním řádu zastávku letiště a je nám jedno, jestli se tam vůbec daj sehnat jízdenky...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35020
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 11:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Oproti pendolinům je to pár korun. :-( Avšak zde je to aspoň z vůle ČD a ne pozůstatky z dřívějších dob. Jako pokus, jak lidem nějaké použitelné spojení místo taxi s nedobrým jménem nabídnout, je to vcelku dobrý nápad, stejně jako platnost jízdenek v metru C z Wágusonu k AE. Horší je provedení, kdy spoje především nenavazují na vlaky. Netuším, proč to tak je, ani mne zatím bohužel nenapadlo se po tom nějak pídit.
Ale víc když tak v hospodě, snad se dostavím.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 19:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro cestující do 26 let je do 21.9. nejvýhodnější v AE použít zákaznické jízdné ČD - prodává se v pokladně žst. Praha-Holešovice ze stanice Praha-Holešovice do stanice Praha-letiště NAD - 20 Kč :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Já proti AE jako takovému vůbec nic nemám. Mně od začátku provozu vadí provedení. 30 minut interval bez ohledu na to, jestli je plno nebo prázdno. Návaznost na vlaky je příšerná. Nejlepší je, když se Pendolíno zpozdí o 15 minut. Typ vozidla je taky nevhodnej.

SA jezdí s mirkobusy se 100% návazností na Beulasy. Celé AE na mě dělá dojem, že je to opět z dílny státních molochů a že ekonomika provozu je až na posledním místě. Tomu odpovídá i vytíženost. Stále jezdí AE poloprázdné nebo úplně prázdné.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 21:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizovány data a nový vzhled (trvalé změny od 1.9.) - http://pidservis.ic.cz/data/pdf/report_1186341631.pdf
http://pidservis.ic.cz/
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 22:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těch změnách zveřejněných Ropidem čtu např.: 144+152+200 zavedení návaznosti na l. C v zast. "Kobylisy", ev. podobné zprávy o lepší vzájemné koordinaci bohnicko-čimických linek. Jakpak nám to metro do Kobylis jezdí dlouho, aniž by se změnily časové polohy jeho spojů, koneckonců a více méně i spojů svazku tamních povrchových linek (so+ne, večery)? Po třech letech si toho všimli, že to není úplně ono. Vyvěste bílej prápor! Ale ta formulace ohledně "zavedení návaznosti" je vážně kouzelná, líp svou neschopnost potvrdit nemohli... Až to skoro vypadá, že v Ropidu přestala pracovat nějaká žába na prameni... Jen když si vzpomenu, jak mi kdysi odpověděla na šotopodnět právě o tamních (ne)návaznostech, ne zrovna optimální koordinaci v oblasti Bohnic + např. o nedostačující kapacitě pro obsluhu Lovosické, ranní krizovce na 177 od Bohnic ve směru Prosek...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace