K-report
 

Archiv do 19.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Staré archivy » Archiv do 19.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No řidič vyleze z kabiny pri příjezdu na konečnou Dejvická. Přeleze na opačnej směr po nástupišti a souprava se otočí sama, pak do ní zase nastoupí na opačný straně nástupní směr centrum. Ale nevim teda jestli to už teď funguje, možná jo, pokud ne, tak se to ale určitě plánuje a brzo to bude.

Mj. od pondělí 30.7. jsou na béčku jakési posilové spoje Zličín - Florenc ráno a Smíchovské nádr. - Florenc pozdě ráno a odpoledne. Asi něco prázdninového na základě stížností přeplnění.
http://pidservis.ic.cz/
Strašničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.217.137
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:40:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R.Moser: Ze Skalky od Tesca se dáme za podjezdem tratě nahoru lesem ulicí Rabakovskou. Dojdeme k místu mimoúrovňového křížení s Jižní spojkou. Jdeme vlevo podél Již.spojky asi 300 m až k místu, kde se nachází nadjezd žel. vlečky. Na ten vylezeme a pak už to na levé straně uvidíme Je to volně přístupné.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B.P. Nedávno o tom vyšel článek
Richard Moser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.170
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:25:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strašničák: to se divím, že je to volně přístupné, protože na dp mi řekli, že je tam možné se dostat pouze přes areál depa. Ale tu trasu si napíšu pro příště... ještě bych chtěl vědět, kolik tam přibližně v současnosti stojí vozů.
B.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:38:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Děkuji
Byl jsem na Dejvické a soupravy se obracely normálně. Takže nevím - je tam při těch zkouškách strojvedoucí nebo není ?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B.P. přímo v článku je uvedeno: " Zatím je i při obratu v kabině vždy řidič. Nedává žádné povely. Jeho úkolem je dohlížet a monitorovat funkci zabezpečovacích zařízení. Pouze v případě nutnosti zasáhne, a zajistí tak bezpečný provoz."

Je tam také poznámka, ze které jsem pochopil, že se jedná pouze o vložená pořadí, která nevozí cestující, na kterých se to zkouší.

Bezobslužný obrat není nic světoborného a nového. V současnosti se používá na obou konečných linky U4 ve Vídni. Při příjezdu do konečné stanice se souprava navolí do systému - indikuje taková skříňka na nástupišti rozsvícením světla. Fíra vyčká na výstup cestujících, přepne řízení a ručně zamkne kabinu řidiče. Udělá dva kroky ke dříve zmíněné skříňce, kam vloží klíček a otočí jím - souprava se během sekundy rozjede. Tedy žádné otevírání a mačkání tlačítek jako ve zmíněném článku. Pohledem kontroluje, zda nikdo neskáče pod vlak a teprve když je částí poslední vagon ze stanice venku, fíra klíčkem opět otáčí a vyndavá jej. Pak přechází na druhou stranu nástupiště, kde si opět otočením klíčku vlak přivolává. Ten mu narozdíl od Dejvické zastaví prvními dveřmi přímo u něj, tedy vjede pouze takové cca 3m na nástupoiště. Tam si odemkne kabinu a přebere řízení. Důvod je prostý - nemusí se obávat, že na nástupišti pod vlak někdo skočí a má jej již pod kontrolou.
Fotožurnál, toť mé dítko
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je aktuální stav by určitě věděli kolegové, ale mám dojem že nyní je fáze zkoušek zkušební soupravou bez cestujících, alespoň ROV tak praví.
2x otočení klíčkem je na počet manipulací méně než 1x otevření skříňky a čudlíkování? Mezizastavení pro nalodění fíry sice šetří jeho kroky a nemusí se volnost koleje kontrolovat jiným způsobem, ale když pominu spotřebu energie pro rozjezd navíc, tak zastavení, rozjezd a manipulace strojvedoucího v kabině nějakou tu vteřinku spotřebuje, přičemž vlak blokuje obrat dalšího vlaku. Pokud propustnost obratu limituje interval na celé trase, může to být problém.
Na Vídni je zajímavé, že obě obratové stanice jsou jiné - boční a ostrovní nástupiště. U stanice s bočními nástupišti strojvedoucí vystoupí na lávku mezi koleje. Pokud by se něco takového zavedlo na B, tak budeme muset tento problém řešit na CM.
Strašničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.217.137
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:06:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R.Moser: odkaz na schéma depa: http://www.metroweb.cz/metro/d_hostivar/schema.gif
Předmětná trať odbočuje v jižní části areálu úvratí ze zkušební trati. Před šturcem ve směru k Opravárenské základně jsou tři koleje. Takže tam mohou stát maximálně 3 soupravy. V archivech k této diskusi lze myslím dohledat i jejich fotky.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:21:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČV se vedle smyčky tramvají objevila vrtná souprava která zřejmě provádí geologický průzkum (dle územního plánu tam má být vždy park a obratiště tramvají). Podle lokalizace to vypadá na vrtání do osy trasy budoucího tunelu úseku IV. A před stanicí Veleslavín. Podobná souprava se již objevila i na poli vedle silnice směrem k letišti (tam to může být průzkum jak pro metro, tak pro rychlodráhu či i pro stavbu budoucí MÚK R1 x R7.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té světobornosti RBO. Točí se bezobslužně ještě někde mimo Vídně? Samozřejmě pominu-li zcela automatické provozy.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 08:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu 1.8. vysílá ČT2 ve 20:30 pořad: "Ivan Medek: O statečnosti, knedlíkářích a líném orchestru". Bude tam i záznam z natáčení hlášení stanic v metru, apod.
Vbustymcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 19:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je mozne aby me svezl ridic metra v kabine?Jak na to?
ICQ:409-873-352
VBUS:www.vbus.tym.cz
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 19:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nijak.
VirtualBus VDP v VBusu
ICQ: 328-137-64hádej
Vbustymcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 19:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to nejde?
ICQ:409-873-352
VBUS:www.vbus.tym.cz
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 20:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne.
VirtualBus VDP v VBusu
ICQ: 328-137-64hádej
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 20:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbustymcz:
Samozřejmě že jde, ale je to zakázaný a pokud nějakýho fíru vidí instruktor, že někoho veze v kabině, může přijít i o prémie. Samozřejmě, že většina z nich to toleruje. Nejhorší je v tomto asi Céčko. Nikdo ti tu na k-report nenapíše "přijď v půl pátý na Můstek, svezu tě. Jan Novák. Pokud o to hodně stojíš, písni mi na mail.
Vbustymcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 13:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:Dekuji mockrat ale nevim kdy budu mit cas sice my asi neni tolik kolik si predstavujes ale jestly mas ICQ tak dej dik tomas@gbcs.cz
ICQ:409-873-352
VBUS:www.vbus.tym.cz
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dobrej mám otázku kdyš eště na Trase c nebyl otevřenej úsek holešovice ládví tak na holešovicích kde dnes začíná nová trat na kobylisi,byla zed.Nikde sem vyděl že kdysi tam byli odstavný koleje ale proč to potom zazdily ??? víte to nikdo
Regiosprinter by Regionova
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nemýlím, tak ta zeď tam byla až v době budování nového úseku. Bylo to proto, že zatímco původní odstavné koleje pokračovaly ve stejné výšce, tak nové napojení na tunely pod Vltavou vyžadovalo ostré klesání už za výhybkami do obratiště. Za zdí tedy probíhaly poměrně velké stavební práce.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Zazdily to .proto abi se Neprášylo zestavbi dosta nice a ne lozily tam potrati, Dělňícy.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_v:

Vbustymcz: sice my asi neni tolik kolik si predstavujes

Ano, určitě ti není 5 let.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a děkuju :-) no a eště otázka na ládví směr letnany je odstavná kolej uprostřed bude se dostavovat aby se tam vešla jedna souprava? jesli jo tak proč to neudělali uš předtim aby se tam uš mohli otáčet ted.A kdyš to bude dostavěný tak tam bude stát záloha ?
Regiosprinter by Regionova
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Tak to už bohužel nemůžu sloužit, období velmi intenzivního zájmu o MHD u mne skončilo s maturitou v roce 2004 :-)

A ještě bych měl otázku: to je takovej problém dávat na hodinách český mluvy pozor? Případně občas přečíst nějakou literárně aspoň trochu hodnotnou knížku (klidně i Harry Potter)? A nechci slyšet, že je to nanic. Takhle si o Tobě tady na k-repu totiž každej myslí, že jsi úplnej ignorant a chová se k Tobě jako k malýmu děcku (viďte, P_v :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 23:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jo tak to sem radši nebudu nic psát
Regiosprinter by Regionova
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 00:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Na metrowebu mají v sekci Budoucnost fotky právě dostavované obratové koleje. Má tam prý končit pásmový provoz.
Východní část stanice Ládví leží našikmo pod Střelničnou ulicí, muselo se stavět na několik etap, aby nebyla celá ulice uzavřena. Proto se asi stavba odstavné koleje ve společné jámě s kolejemi směr Prosek odložila, aby se stihlo zprovoznění IVC1. Také tím opticky klesly náklady na IVC1. Zároveň ta navazující jáma mohla zůstat otevřena déle a mohl se odtud razit tunel.
p.s. jestli používáte Firefox, nainstalujte si kontrolu pravopisu, bude to červeně podtrhávat překlepy (hrubky ale ne).

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 11:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo děkuji vám za odpověď i za radu :-)
Regiosprinter by Regionova
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 17:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dělá Hloubětín? Voda o5 teče. Fotky pls.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9824
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 20:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dělá Hloubětín? Voda o5 teče.

Aspoň už víme, co jsou ty KMovy napaječe metra.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Skutečnost, že někdo i po několika letech nedokáže zvětšit kapacitu nedostatečně velkých žlábků na dešťovou vodu je spíš k pláči než k smíchu.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 11:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera se konal o5 přetah Plzeň - Praha - Plzeň.

pozor,pozor tento měsíc vyjede vlak typu M1 s CVR
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 20:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přetah souprav metra: odkaz

Pozoruhodné jsou otřesy mostu inteligence (konec videa).
http://lokogalerie.wz.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný článek o nutnosti metra v Praze v dnešní MfD.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3153
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

15. srpna 2007 8:40
Praha nemá peníze, aby zaplatila novou trasu metra D. Postavit by ji měla firma, která bude podzemní dráhu dočasně provozovat. Bude to první metro, které v Česku postaví soukromá firma.
Trasa prvního pražského soukromého metra bude plánovaná linka D z Hlavního nádraží do Písnice. Pražané se však nemusí bát, že tady utratí víc korun za jízdné. Podzemní dráha bude fungovat stejně jako ostatní trasy, které patří městu.

Pražští radní už mají návrh na stole, podrobnosti je nutné vyladit do dvou týdnů, kdy o soukromém metru rozhodnou. "Předpokládám, že návrh schválí," věří radní pro dopravu Radovan Šteiner.

Stavbu trasy D chce magistrát svěřit soukromé firmě, protože plánuje ještě jednu velkou akci - prodloužení trasy A z Dejvické do Ruzyně. A na oba projekty nemá peníze.

Jako v Kodani
Praha se inspirovala v Kodani, kde soukromé metro jezdí. "Tam to funguje dobře," konstatoval Šteiner. "Po zhruba dvaceti nebo padesáti letech by pak byla trasa převedena buď zadarmo, nebo za symbolický poplatek jedné koruny na město," upřesnil radní.

Město se neobává, že by metro zůstalo nedostavěné nebo že by firma "vytáhla" jízdné do astronomických částek. Chce všechny tyto nástrahy vyřešit smlouvou.

Podepíše ji firma, která zvítězí ve výběrovém řízení, podzemku postaví a bude ji provozovat. Do stavby dá vlastní peníze, na oplátku bude mít zajištěný příjem na desítky let - z jízdného a peněz, kterými bude metro dotovat magistrát. Jako to dělá dosud.

Metro D bude první nově postavená trasa od roku 1985. Dlouhá bude téměř 11 kilometrů a soupravy zastaví v deseti stanicích.

Výstavba by měla začít nejpozději v roce 2010 a podle předběžných odhadů přijde na zhruba 44 miliard korun. "Jako první by měl vzniknout úsek ze stanice Pankrác na Nové Dvory," řekl Šteiner.

Poté se stavbaři vrhnou na prodloužení prvního úseku z Nových Dvorů až do Písnice. Jako poslední bude postaven úsek z Pankráce do centra na Hlavní nádraží.

Cestující se na jiné trasy metra dostanou ve dvou přestupních stanicích - Náměstí Míru a Pankrác. Magistrát plánuje, že nová trasa D bude mít vlastní depo.

Stanice nebudou hluboko
Vedení města zatím na nové trase preferuje výstavbu takzvaného lehkého metra. "To totiž umožňuje efektivněji naplánovat převýšení a zatáčky na trase," uvedl Šteiner.

Lehké metro by lépe zvládlo prudší kopce, kterých je na trase víc, a menší oblouky tunelu. Má být také řízeno automaticky bez obsluhy. Stanice i tunely navíc nebudou tak hluboko pod zemí, jako je tomu u nynějších tras.

"Nižší hloubka stanic snižuje investiční a provozní náklady. Navíc cestující to budou mít na povrch mnohem blíž," vysvětlil radní.

Ušetřilo by se tak zejména na spotřebě energie. Kratší by byly například eskalátory, které by do jednotlivých stanic vedly z povrchu. Vozy na nové trase by měly zvládnout přepravu až 9 570 cestujících za hodinu.

Aleš Berný, MF DNES
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsou stále stejní čuromrdáni. Jinak se to ani nedá nazvat. Místo zajištění kompatibility se opět bude stavět něco nového...
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pane Mope! Opravdu jste napsal Č U R O M R D Á N I ???? Vy????
Ony nejsou kompatibilní ani stávající trasy mezi sebou, že.... :-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nekompatibilní jsou zabezpečovače, ale přece jenom lze soupravy převádět z jedné trasy na druhou (i když jen po nutnách úpravách)
Pokud bude mít trasa D třeba dvouřetinový průjezdní profil a bude jezdit na pneumatikách, tak to půjde těžko.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony nejsou kompatibilní ani stávající trasy mezi sebou, že.... :-)

Ano zabezpečovací zařízení je na trasách pražského metra je rozdílné, ale kolejový svršek je stejný a technika na jeho udržbu také. Je tedy otázkou kdyby se trasa "D" stavěla formou klasického metra jakou použít zabezpečovací techniku, napojení trasy by bylo možné buď na Pankráci na trasu "C" nebo na nam Míru na trasu "A". Pokuď bude trasa "D" stavěna technologií lehkého metra na pneumatikách tak se možná ušetří na začátku při stavbě, ale náklady na vlastní provoz nebo určitý výhled na požadavky do budoucna nebude nic moc. V tom má těžké metro daleko lepší parametry a určitá vazba na stávající systém tu je také.

Stavbu trasy D chce magistrát svěřit soukromé firmě, protože plánuje ještě jednu velkou akci - prodloužení trasy A z Dejvické do Ruzyně. A na oba projekty nemá peníze.

Prodloužení trasy "A" jenž je samo o sobě dost diskutabilní má zřejmě u některých expertů dost velkou podporu. Přitom kdyby se výstavba rozdělila na několik etap. Nejdříve se posatavilo metro po oblast petřin a kdyby se dále pokračovalo ve stavbě za 10-15 let nic by se tim nezkazilo, spíše naopak. Problem je v tom že by se mohlo přehodnotit všeobecně známí záměr výstavby "chalupoidy" která by mohla jako nesmysl skončit na propadlišti dějin, což by asi těžce nesl její autor. Takže z toho je zřejmé že konkurence "chalupoidy" v podobě trasy "D" musí být zlikvidována.

"Jako první by měl vzniknout úsek ze stanice Pankrác na Nové Dvory," řekl Šteiner.

Poté se stavbaři vrhnou na prodloužení prvního úseku z Nových Dvorů až do Písnice. Jako poslední bude postaven úsek z Pankráce do centra na Hlavní nádraží.

Cestující se na jiné trasy metra dostanou ve dvou přestupních stanicích - Náměstí Míru a Pankrác. Magistrát plánuje, že nová trasa D bude mít vlastní depo.


Zajímavě řešené etapy jen mě tak napadá když se bude stavět jako první usek mezi stanicema Pankrác a Nové dvory, jak to chtěji vyřešit z depem které bude na Písnici? Pokuď to bude technologie třeba jako u minimetra VAL je potřeba provádět někde udržbu a to moc dobře na koncových stanicích nepůjde. Takže etapa na Písnici se bude muset postavit co nejdřív i z depem jinak to bude pěkně zajímavé.

Stanice nebudou hluboko
Vedení města zatím na nové trase preferuje výstavbu takzvaného lehkého metra. "To totiž umožňuje efektivněji naplánovat převýšení a zatáčky na trase," uvedl Šteiner.

Lehké metro by lépe zvládlo prudší kopce, kterých je na trase víc, a menší oblouky tunelu. Má být také řízeno automaticky bez obsluhy. Stanice i tunely navíc nebudou tak hluboko pod zemí, jako je tomu u nynějších tras.


Provoz bez obsluhy a mělké vedení trasy by šlo i řešit u projektu těžkého metra, určitě by to sice přineslo další papírování u DU, ale je to reálné. Pokud bude se stavět lehké metro tak je jisté že papírování s DU neni vyhnutí, je třeba vzít v uvahu že žádný takovýto systém neni v ČR schválen k provozu. Nadruhou stranu pokuď stavbu s počátečním provozem zadá město do soukromého sektoru budou to řešit jiní. Otázkou je co bude až celý tento systém spadně za x let pod správu města, aby se ještě následující generace nebyly překvapeny.
M1 - Maracaibo
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K lehkemu metru:
* Do budoucna se nepocita s tim, ze by vlaky prejizdeli s cestujicimi na jinou trasu "stareho metro" (napr. prohozeni D a C na Pankraci/ Hl.nadrazi).
* Z pohledu cestujiciho je uplne jedno, ze tam budou jezdit jine vlaky. Jedinne, co je bude zajimat je interval, dostatecna kapacita a mista k sezeni. To ale neni problem lehkeho/tezkeho metra, ale delky nastupist, moznych intervalu, ... Da se postavit metro moskevskeho typu s mizernou kapacitou a lehke metro s dvojnasobnou kapacitou soucasnych linek A,B,C.
* Konkretne se mluvi o VALu, coz rozhodne neni zadna novinka u ktere by se nevedelo, kolik stoji provoz, udrzba trati a udrzba vozidel.
* Bude to provozovat soukroma firma, ktera ma zajem na tom vydelat - tedy si nekupi technologii, ktera by byla super draha na udrzbu.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude to provozovat soukroma firma, ktera ma zajem na tom vydelat - tedy si nekupi technologii, ktera by byla super draha na udrzbu.
... a nebude stavět tři stanice za 16 mld ...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale hlavně se furt taktně mlčí o tom, že Nuselák je v dezolátním stavu. Co se bude dělat, až dojde na nutné opravy? Metro bude končit na PP, autobusy přes most také nepojedou... pak se natáhne ruka ke státnímu rozpočtu, aby se honem zafinancovalo metro D? Předtím si ještě někteří lidé stihnou namastit kapsy na výběrovém řízení PPP pro trasu D do Písnice. Docházejí mi slušná slova.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedovedu si představit lehké metro s dvojnásobnou kapacitou klasiky. Vlak lze prodloužit, pak se ale vytrácí úspora z průřezu tunelu, když jsou delší stanice. Interval lze zkrátit, ale ne o moc - zpomalení, čas na výměnu cestujících a zrychlení mají pevný strop. Navíc nebude-li mít interval menší vatu na nepředvídatelné události typu banda turistů cpoucích se do jedněch dveří, budou se taková drobná zdržení lavinovitě šířit a působit nepravidelnosti na celé trase.
Jestliže ÚDI dospěl k tomu, že v roce 2015 bude trasa D (Libuš-Hln) v oblasti Pankráce vytížena zhruba 2,5 x méně než C, a jestliže nacpaná klasika na C uveze až 40000 osob/h (papírově i víc) v jednom směru, vychází jako spodní mez kapacity nějakých 16-17000 osob/h. To je vší silou VAL 208 při minimálních intervalech 80 s a 6 vozových vlacích o délce 80 m. Dále lze kapacitu dle výrobce navýšit jen tím že vozy budou jen k stání, ale to asi nebude řešení hodné 21. století.
A když se teď v novinách dočtu že kapacita bude jen 9000 osob/h, jímá mě pocit že se někdo zbláznil. To odvozí i tramvaje z Pavláku.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka v tomto pripade jest, teda kdyz pominu lidskou "spatnost", zda se v tomto pripade spise nehleda jen dopravni prostredek vhodne kapacity nezavisly na povrchove doprave se vsemi s timto souvisejicimi negativy a samozrejme i pripadnymi pozitivy.
Co se tyce "levne" ceny, tady bych az tak radosti neskotacil, protoze dost bude zalezet na zpusobu "uhrad" dotcene firme za tento projekt.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová technologie, nové starosti, nové peníze, nové zakázky, nové problémy v kompatibilitě systému - přikláním se k Mopovu hodnocení.... Navíc D je z Nuslí dále trasováno naprosto úchylně. A kapacita okolo 9000 za hodinu. Při 250 lidech na soupravu T3 je to 36 vlaků za hodinu, to máme 3 linky v intervalu 6 minut a jedno sólo navrch. Pravda, tento argument není platný při nasazení vekokapacitních vozů 14T :-). Ovšem asi by to šlo, jen tramvaje budou muset kmitat trošku rychleji, zvláště až se bude někdo hrabat v Nuseláku. No paráda, za spoustu peněz nový systém s kapacitou tramvaje, blbým trasováním, vyššími provozními náklady, aby se kapacita alespoň přiblížila k 15000/hod a úžasnou budoucností.... Proč sakra nejsem starší, abych se na tu vostudu, co se v pražské dopravě teď děje, musel ještě roky dívat a říkat si, že to přece šlo lépe...
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Také mám ten pocit, že než 45 GKč za podpovrchovou takytramvaj, tak radši čtvrtinu za několik luxusních tramvajové trati s mimoúrovňovým vedením ála Bohunice, Líšeň, Bystrc, Barrandov...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

několik luxusních tramvajové trati s mimoúrovňovým vedením ála Bohunice, Líšeň, Bystrc, Barrandov...

Akorát mi v tom výčtu "luxusních mimoúrovňových tratí" chybí nějaká, která by uměla vyřešit provoz v zástavbě mezi Pankrácí a centrem Prahy (bez ohledu na to, zda na Wilsonu po novoměstské nebo žižkovské straně)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohoho! Já věděl, že dojde na podpovrchovou tramvaj!
Ostatně, proč ne?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 19:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkretne se mluvi o VALu, coz rozhodne neni zadna novinka u ktere by se nevedelo, kolik stoji provoz, udrzba trati a udrzba vozidel.

Ano novinka to neni na zličíně v SKV se montují vozy už druhé generace co se týká provozu a udržby určité zkušenostu již také jsou. Bohužel tu musim potvrdit slova jiných a to že kapacita systému minimetra VAL zdaleka nedosahuje na kalasické metro nebo rychlodrážní tramvaj. Navíc je otázka co vydrží soupravy ty jsou totiž lepené a šroubované z hlinikových nebo laminátových dílů. Takže jestli někdo opěvuje VAL tak lze vytušit od kuď vítr vane.

A když se teď v novinách dočtu že kapacita bude jen 9000 osob/h, jímá mě pocit že se někdo zbláznil.

No vzhledem k tomu že tam figuruje jméno známého radního p. Šteinera tak se nelze divit. Tim že město pro trasu "D" pořád zvažuje použití lehkého metra mě přijde občas jako něčí lobbování, respektivě přetahování o to kterým skupinám se dá vydělat.

několik luxusních tramvajové trati s mimoúrovňovým vedením ála Bohunice, Líšeň, Bystrc, Barrandov...

Jo to je dobrá poznámka ono je otázkou jak by to "lehké metro" mělo vypadat. Třeba metro v Portu vypadá takto. Třeba ten všespásný investor od kterého bude chtít Praha trasu "D" postavit to bude vidět podobně.
M1 - Maracaibo
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 08:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tady v této diskusi moc často nejsem, ale některé věci mne nadzvedávají asi metr vysoko ... Kapacita 9 000 osob je naprosto směšná, jestli nebude kapacita aspoň 15 000 - 20 000 osob tak jaký rozumný a inteligentní argument hovoří v neprospěch tramvaje a pro metro ???

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 10:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Richard - je jen jeden argument - 1km metra stojí 10x víc než 1km TT - takový argument ve prospěch metra ti nestačí? radním a stavebním firmám stačí bohatě
kapacita 9000os/hod je opravdu (na metro) srandovní
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych na Vás dotaz.Na kolik jsou kompatibilní soupravy metra na jednotlivých trasách?Je možné vzít soupravu z trasy "C" a poslat ji na trasu "A" nebo z trasy "A" na trasu "B" nebo z trasy "B" na "C" nebo "A"?Díky.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemají shodný zabezpečovač, bez jehož úprav/výměny fluktuace po trasách (vlastní silou) není možná.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem,že je shodné zab.zař. aspoň na trasách A a C.Na trase B vím,že jezdí s nějakým filtrem, které je v prvním a posledním voze.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 14:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Takže jestli někdo opěvuje VAL tak lze vytušit od kuď vítr vane.

Troufnu si říct, že nemít Siemens závod na Zličíně, kde navíc VAL montuje, tak o tomto systému v Praze ví pouze hrstka zasvěcených a město a DP o této předražené nízkokapacitní tramvaji vůbec neuvažuje.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 15:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corlin:
Na C je francouzská Matra, natímco na A je AŽD. Pobrobněji jistě vysvětlí někdo znalejší.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 17:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemají shodný zabezpečovač, bez jehož úprav/výměny fluktuace po trasách (vlastní silou) není možná.

Ale je. Soupravy M1 z C běžně vlastní silou přejíždí do OZM v depu Hostivař na trase A. A dokonce se uvažovalo (nebo dokonce jezdilo?) v době kdy byl nedostatek souprav 81-71M s ARS, že tyto vlaky budou jezdit bez zabezpečovače s vlakovou četou 1+1 a Vmax = 60km/h (to samé se zřejmě týká i přejíždění M1).

Z toho usuzuji, že pokud by to bylo nutné, mohly by soupravy z jedné trasy obsluhovat trasu jinou (samozřejmě se zmíněným omezením).
B952E = the best of KAROSA
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 20:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi prosím tedy někdo osvětlit,proč Pražské metro jezdí na 2 resp.3 zabezpečovací systémy?Díky
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3850
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 23:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dokonce se uvažovalo ... jezdit bez zabezpečovače s vlakovou četou 1+1 a Vmax = 60km/h

No, tak tuto možnost jsem z pochopitelných důvodů vynechal, ale budiž.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 15:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: DP zpravidla uvádí, že je to tím, že každý systém vznikal v jinou dobu. Prostě postupám vývojem. Dodávky M1 na C, pak modernizací na A, kombinace starých a nových souprav tam a onde. Což je obecně pravda. I když, kdyby město myslelo na budoucnost, asi by se pustilo už kdysi do jednotného systému. Jenže do toho se nikomu nechtělo, protože bylo pořád málo peněz. Nikdo nechtěl předělávat staré vozy třeba na B na nový zabezpečovač, tak se prostě jednotlivé trasy vybavovaly dle aktuálních potřeb. Prostě se šetřilo, a tak to nakonec stojí víc :-). Tak to v Praze bývá, ale uznávám, že to bylo složité na počátku rozhodnout jinak.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 15:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí se nejedná o rozhodnutí zas tak fatální. Příští generační obměna může být zase v jednotném stylu.
A hlavně - co je koexistence tří zebezpečovačů oproti koexistenci lehkého a "těžkého" metra?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9890
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 18:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je koexistence tří zebezpečovačů oproti koexistenci lehkého a "těžkého" metra?

Nevím, jestli to pánové trochu nedramatizujete. V Berlíně už osmdesát let koexistují systémy "malého" a "velkého" metra, v Paříži pneumatikové a "kovovokolové" metro. Nebo vzpomeňme Budapešť a jeho dva systémy.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace