K-report
 

Archiv do 17.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že ta Zbraslav je i z mého hlediska pro vlaky zabitá, a to už je co říct. To nádraží je prostě na druhym břehu řeky. To spíš posílit alternativu do Modřan k tramvaji - tedy 165, aby lidi měli na výběr.
4021: Ne nechceme zničit autobusy. Chceme jim dát úlohu, kterou budou zvládat nejlépe: napaječ ke kovokolu. Desítku drobných potůčků, z nichž se vytvoří řeka. To je stejné jako s tramvajema - napaječ k metru. Snaha dělat z tramvají a busů kapacitní páteře je naopak zabíjí. Jakou pověst asi může mít 129, bezmocně stojící v Chuchli v koloně, když kolem projedou DVA pantografy? Jakou pověst má 17 bezmocně čumící u Karlovejch lázní?
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dubeč mi otevřela oči. 111 jezdit celodenně celotýdenně a z Dubče protažená do Koloděj a s proklady 329, která by zůstala v původní trase a 229 zrušit (zase krásná díra v číslování 226-229). 116 z Dejvické na Letiště Ruzyně přes Břetislavku, Nebušice a Přední Kopaninu. V úseku Nebušice - Letiště Ruzyně pouze vybrané spoje. 161 Dejvická - Přední Kopanina a 254 zrušit. A určitě by se toho našlo víc, že?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Pankrác, Nusle, Vršovice, Strašnice vs. Anděl, Karlák, Národka, Můstek, Republika, Karlín, Vysočany :-)
Béčko je v tomto ohledu bezkonkurenční. Nebráním se lince jednou za půl hodiny v trase Sídliště Zbraslav - Radotín. Přesto je mi jasné, že by byla zabitá hned v počátku. Dnes maj možnost lidi ze Zbraslavi přestoupit na Smíchově jak na vlak, tak na metro.

jde mi o to, nevozit lidi autobusem v intervalu 3/4 min
A jak je chceš odvozit jinak, když ta frekvence poptávky po třech minutách je? Docházková vzdálensot Zbraslav - Radotín není, tedy pokud se nechceš vrátit o 150 let zpět, když chodili lidi z Jílového do Štěchovic na parník s nůší na zádech.

když velkou část cesty mám o pár metrů vedle souběžnou dvoukolejnou elektrifikovanou trať
Jsi si jist, že o pár metrů?
Zbraslav-Nádraží Radotín 3 km.
Trať vede pár metrů vedle Strakonický až někde od Malý Chuchle a odtud jsou autobusy na Smíchově za 5 minut. Autobusem ze Strakonické se k nádraží VCH prostě rozumně dostat nedá.

Přestup na vlak je a bude zajištěn v terminálu Smíchov (BUS+Tram+Metro+Vlak). Jakákoliv tvá snaha převést Zbraslaváky na vlak vede jen k výraznému navýšení jízdní doby, těžko řešitelným přestupům v nenavazujících intervalech a konečnému odlivu lidí do aut. Prostě Zbraslav fakt ne. Něco jiného je opravdu Radotín a Uhříněves. Tam přestup může ideálně fungovat a výsledný čas bude i kratší než BUS+Metro.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Proč posiluješ alternativu, která dnes jezdí prázdná? Alternativa Zbraslav-Modřany-Kačerov tu byla krátce po povodních. A myslím, že si jí lidi užili až až. Navíc tramvaje z Modřan pokračují směrem, kde se stejně protnou s Béčkem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Naopak 229 protáhnout do Klánovic. Pro spojení ČM-Klánovice posílit 303. Zrušit 261 a posílit 222.

Stejně tak protáhnout 208 z Počernic na Rohožník v prokladech se 109.

Spojení Újezd/Klánovice - A chybí.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jde tolik o nádraží ve Velké Chuchli, vysvětlete mi, prosím, proč 204 staví v této zastávce jen ve směru do Radotína a ne zpět, i když tam je super záliv se zastávkou?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3216
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Dohodnout se s majitelem pozemku na Jenerálce a:
116: Dejvická-Břetislavka-Jenerálka-ul. Na Krutci-Nové Vokovice (závlek)-Nádraží Veleslavín

161/254: ---Jenerálka-Horoměřická-Bořislavka-Macharovo n.-Hradčanská-Špejchar

216: zrušit
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Koloděje mají spojení na nádraží Klánovice právě 303, a nemám dojem, že by to Kolodějští potřebovali navyšovat. Je fakt, že 330 je vozila až do Úval, což byla opticky zajížďka. Ale pokud si to region žádá, tak klidně posílit 303.
Musí se z každé části Prahy jezdit na všechny linky metra? Mám dojem, že Újezd nad Lesy a Klánovice nemají přímý autobus ani na C.
Průtah 208 není šťastný, spíš by to chtělo návaznost 109 na odjezdy 208 z Dolních Počernic. A konečně něco udělat s povodňovou 701, myslím si, že je njevyšší čas ji zařadit mezi normální linky s nějakým využitím.
No to by byli lidé nadšení, kdyby na A je 161/254 vezla přes Ořechovku. Jinak linka 216 je připravená na minibus!

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Aspoň čti pozorně.
jde mi o to, nevozit lidi autobusem v intervalu 3/4 min × A jak je chceš odvozit jinak, když ta frekvence poptávky po třech minutách je?
Nechci snižovat kapacitu, jen to chci navozit k vlaku:-). Příklad: Na vlak (int. 10 minut) přijedou tři autobusy ze směru Zbraslav (jeden z Lipenců, jeden z Baní, třetí od Štěchovic) a cestující přestoupí. Za dalších 10 minut se to opakuje (ty autobusy pojedou částečně od jinud, např. Sídliště a Mníšek)

když velkou část cesty mám o pár metrů vedle souběžnou dvoukolejnou elektrifikovanou trať
Jsi si jist, že o pár metrů?
Zbraslav-Nádraží Radotín 3 km.

Ach jo. Nepsal jsem, že vlak jede pár metrů od Zbraslavi, ale že autobus do centra a vlak do centra jedou VĚTŠINU CESTY vedle sebe. Tj. mezi Velkou Chuchlí a Smíchovským nádražím jedou celou cestu na dohled - vlak po 170 a bus po Strakonické.

Jízdní doba autobusu ze Sídliště Zbraslav na Smíchovské nádraží je 18 minut. Jízdní doba vlaku z Radotína na Smíchov je 8 minut (na Hlavní 16 minut).
Takže:
Dají se dopravit cestující ze Zbraslavi do Radotína do 10 minut? Současná jízdní doba 165 ze Zbraslavského náměstí je 11 minut.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak linka 216 je připravená na minibus!
Spíš skoro na zrušení

116: Místo Jenerálky (majitel se mezitím dohodl s taxislužbou, která tam má parkoviště) bych jí otočil na Pučálce (zajížďka minimální a zahrádkářů dost)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Újezd nad Lesy má asi 7 000 obyvatel a 3 linky spojující s linkou B a ani jednu s linkou A. Přičemž Áčko je teď díky DH opravdu kousek. Takže mi tam to spojení nějak chybí. Myslím si, že by Újezd spíš tedy uvítal zkrácení 109 do Počernic a protažení 208 na Rohožník.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Myslím si, že minibus pro 216 je akorát, ale rozhodně bych tuto lokalitu bez busu nenechával.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V tom případě budiž, ale opět zrušit 168.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Ani já bych ho nerušil, ale ta frekvence je opravdu bídná, až na pár spojů ve špičce (do a z Nových Vokovic)

Martin:
Myslím si, že by Újezd spíš tedy uvítal zkrácení 109 do Počernic a protažení 208 na Rohožník.
Překvapivě je to právě naopak, Újezd se zuby nehty drží 109... Prostě chtějí autobus, co vede na Spojovací a k Lidlu

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
jen to chci navozit k vlaku
Kam? Radotín ti prodlouží jízdní dobu do centra neúměrně a Velká Chuchle není od Strakonické ve směru z Mníšku dostupná. Jedině přes Radotín. Současná doba jízdy Zbraslav-Smíchov je bezkonkurenčních 15 minut. Jízdní doba Zbraslav-Nádr Radotín-Smíchov bude 19 minut plus přestup. Hlavákem nelze argumentovat, to pak já vytáhnu Můstek nebo Florenc.

Na vlak (int. 10 minut) přijedou tři autobusy ze směru Zbraslav
To je skvělý. Takže konvoje třech autobusů z jednoho směru s natažením jízdní doby Zbraslav-Centrum. Fuj!

vlak do centra jedou VĚTŠINU CESTY vedle sebe
Většinu cesty vedle sebe jedou 5 minut. To u mě není souběh. A i kdyby, máš někde cestou akceptovatelné nádraží? Nemáš.

Slučuješ jízdní doby ze Zbraslavského náměstí a ze sídliště, čímž znevýhodňuješ schválně cestu přes Smíchov. Zkrátka a dobře, MHD na Zbraslav funguje dnes výborně. Jezdí v krátkém intervalu, což cestující ocení nejvíc, je za chvíli na metru a to vč. tvého vlaku s bonusem tramvají. Metro B je rozveze po celém centru. Vlak je hodí buď na ten Smíchov, kam jezdili 30 let a nebo na hlavák, kde budou muset stejně zase nejspíš přestupovat.

Jízdní doba Zbraslavské náměstí-Smíchovské nádraží = 15 minut
Jízdní doba Zbraslavské náměstí-Nádraží Radotín = 11 minut.
Takže ušetření vozokilometrů skoro nula nula prd. A ten souběh, kterej se ti nelíbí v úseku Malá Chuchle-Smíchov převedeš akorát do ulice Vrážská.
Jde ti opravdu o to vyhnat lidi do aut? !-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3219
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Samozřejmě 168 pak zrušit.

218:
Kdepak. Lidl s Pennym už dávno v Újezdě stojí. Kdo to je "Újezd se drží"? Starosta, nebo snad občané? Pokud vím, tak Újezd prskal, když jim vzali klouby z 250. 109 jim je šumák, ta vozí přes Běchovice až do Újezda vzduch.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

216 zrušit, udělat 716 s několika spoji pro návoz a odvoz pracujících v busines centru na dejvickou se zast na Horoměřický. Ořechovku obsloužit odkloněnými vybranými spoji 161 jednou za hodinu, Macharovo nám na dolní ulici na náměstí, ne na Cukrovarnický. 116 midibusy a na Pučálku (velkej bus se tam z důvodu nějakejch absolutích norem nevotočí - i když v praxi to jde a dělalo se to tak)
martin/zbraslav - tak ne, tak je budem vozit na smíchov.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo to je "Újezd se drží"?
Úřad městské části Praha 22 trvá na lince 109, aspoň podle informací, co mám. Můžeme jim napsat email, co by říkali na sebrání 109 (a místo toho posílení 250 nebo nahrazení 208). Pokud jde o mě, já bych jim ji sebral hned;-).

Zbraslav:
No, asi se nedohodneme (teda akorát na té vlakotramvaji, to by bylo asi ideální).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
S Novými Vokovicemi bych počkal na prodloužení metra A. Potom buď začnou lidi chodit pěšky nebo tam budou jezdit vybrané spoje 218. Současné řešení vyhovuje současnému stavu.
Převedení "vybraných spojů" 161 přes Ořechovku je nesmysl. Jednak by se narušil souhrnný interval 161/254/312, který funguje, jednak 161 jezdí vytížená jak v ranní tak v odpolední špičce v obou směrech. Takže ne. Spíš už tam hodit 116 (Bořislavka - Voz. Střešovice - Dejvická - na Mlýnku - Pučálka - Na Krutci - Nádraží Veleslavín)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ale my už je vozíme na Smíchov a to k plné spokojenosti.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Co by říkali na sebrání 109 a prodloužení 208 s vazbou na DH a Želivského.

Na Zbraslavi se opravdu nedohodneme. Můžeš změny navrhnout místním. Uvidíme jestli tě pošlou do nebe nebo do pekla. Moje přítelkyně, která na Zbraslavi žije přes 20 let by měla určitě jasno. A já taky, protože tam za ní dojíždím
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Pokud by se zrealizovalo tohle:
http://binko.wz.cz/2006-4.pdf
Pak by moje averze k převedení autobusů někam k Radotínu oslábla. Přesto bych ale asi pořád prosazoval ten Smíchov, protože metro a tram :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé, Markova šotovize
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:39:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si také připomenout, že na Zbraslav měl jezdit ze Smíchova po Strakonické trolejbus. Trolejbusová trať však nebyla dostavěna, torzo do Chuchle bylo po několika letech zrušeno.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ve směru dc by se nenarušilo nic, jen zpozdil příjezd na Dejv. Ve směru zc by tedy od Horom. jela 161 o 5 minut později (aby neodjížděla o 5 dřív z Dejv.). Vytížená jezdí, proti tomu nic, on by na tý Ořechovce stejně nikdo nikdy nepřistoupil (jako teď) takže je to jen formalita , aby tam něco jelo. No a nebo tam může jet jeden vybranej spoj 218 za hodinu, ten by to do Liboce dohnal :-). Nebo tamtudy vést 217 (taky každej třetí spoj) ....voz.Střeš-Macharovo nám-Starodejvická (na Starodejvický)- Dejvická. Problém je levý odbočení z Evropský zc.
Cogwheel: No ono se jezdilo do Chuchle a kdyby se nerekonstruovala Strakonická, tak by se s tím asi hned tak nepřestalo. Typický příklad opičení se po Rusku, kde taky v té době budovali trolejbusy přes hory a doly do nejneuvěřitelnějších p*delí. A typickej přiklad nevhodného použití t-busu na rovině :-))) mysleli si , že budou mít tramvaj za náklady autobusu :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
tam může jet jeden vybranej spoj 218 za hodinu
Tys měl ráno opět vtipnou kaši viď?

Pak navrhuju 131 na Dejvickou a jednou za hodinu vést 107 přes Bubeneč na Hradčanskou. 200 jednou za hodinu z Bohnic odklonit pře zahrádkářskou kolonii Havránka po panelové cestě do Troje a do Holešovic jako formalitu, aby tam něco jezdilo. Cestujícím v metru by bylo ohlašováno, že mají vystoupit o stanic dřív, aby nebyla narušena pravidelná obsazenost autobusů z Kobylis.

Něco jako následný interval od metra, který eliminuje nepravidelnou vytížensot, ti nic neříká?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2443
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

131 na Dejvickou nemůže, moc lidí navíc. Krom toho na Hradč. je vazba po zbytku P6. Následný interval od metra ... je pověra nebo sis to právě vymyslel. Naprosto nechápu, proč by jedna 218 jedoucí oklikou měla čemukoliv vadit. Zejména když by tento spoj měl na DŠ poznámku: Navazuje na 119.
K variantě 217 mi něco vesele odborného nepovíš?
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale nahoru přes Zbraslav, okolo Policejní akademie, tam je to pro trolejbus jak dělané. Vždyť za první republiky se tamtudy (po staré silnici) jezdily automobilové závody do vrchu Zbraslav-Jíloviště. A dnes je tam zástavba mnohem hustší. Končit by mohl v zast. Baně. Proto (po stabilizaci komunikací výstavbou MÚK s vnějším okruhem, která už běží) navrhuji skrz Zbraslav trolejbus.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Představ si, že následný interval od metra u autobusů ještě pořád naštěstí funguje, což se o tramvajích říct rozhodně nedá.

Na 218 jednou za hodinu přes Ořechovku mi vadí to, že tu linku prostě a jednoduše trháš a natahuješ jízdní dobu a to ještě u jednoho spoje. Jestli tam chceš mermomoci něco tahat, tak si vyber jinou linku s delšim intervalem, která nefunguje jako napaječ na metro od sídliště. Třeba tu 116 nebo tam nech zajíždět 149.

K 217 ti asi povim to samé co k 218. Trháš, natahuješ jízdní dobu u autobus s jinym účelem, než je obsluhovat vily na Ořechovce.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A máte zde první dvě trolejbusové linky :-)

61: Baně - Zbraslav - Lihovar - Křížová - Knížecí - Podbělohorská - Strahov - Dejvická - Suchdol

62: Sídl. Radotín - Lihovar - Křížová - Knížecí - Podbělohorská - Strahov - Dejvická - Výhledy

:-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navážeme nádhernou 65 Sídl Radotín - Zbraslav - Komořany - Libuš - Kunratice - Opatov - JM, zde pokračujme 63 JM - Opatov - Spořilov - Žerlivkého a nakonec
64 Opatov - Kunratice - Kačerov - Budějovická - Pankrác - PP - Karlov - Karlák - Strahov

:-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Binko: Kriste Ježíši ... tam už snad chybí jen okružní železnice na Štvanici ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jak by mohli Suchdolu pomoci trolejbusy. Docela by mě zajímalo, jestli se vůbec někdy probírala varianta. Při níž by tramvajová trať byla vedena jako pouliční dráha v trase dnešní 107. Od sedlce by vedla v podzemí těsně pod stávající silnicí. Ukončení by pak bylo u ul. Na Mírách.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak by trolejbusy pomohly kdekoliv ... ? :-))

229 splyne se 111, asi bude lepší aby se jmenovala 111, aby si na Sklace místní ničeho nevšimly ano a 329 pujde lehce, nějaká "třístovka" je každému ukradená... :-)
Mmch místo zastávky 240 Dolní Měcholupy v otočce by se hodila stejnojmenná zastávka na hlavní silnici s přestupem na 26x, přetup 240/26x je poměrně silný.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejším místním šetřením v odpoledních hodinách jsem zjistil, že 111 je plně obsazená až do Dubečku, 329/229 až po Koloděje. A to směrem od metra, mám dojem, že to pomohlo jak Dubči, tak lince 111 samotné. Jen mám dojem, že by mohl být na této lince ve špičkách interval 20 minut. Jediný, kdo si stěžoval, byla důchodkyně ze zastávky U Továren, které 111 jezdí plná. Ale sedla si.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to vůbec zajímavé, z hlediska systémovosti je to špatný krok, přímo odpudivý. Z hlediska přínosu pro cestující je to krok přímo vynikající a teď co je důležitější?
Linka 111 sice konečně jezdí vytížená, ale stála by stejně takjakotak (kdyžtak mě opravte). Mimochodem jak je to s vozokm po zrušení 228 a prodloužení 111, něco se ušetřilo nebo naopak?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 09:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes:
Při níž by tramvajová trať byla vedena jako pouliční dráha v trase dnešní 107
Protože tak 100 promile...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 09:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Máš bod.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 09:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: linky budou mít čísla 901 a 902, 6X je vyhrazeno pro rozvoj noční tramvajové dopravy.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Já si opravdu trvám na tom, že by linka 111 měla mít velmi krátký interval ve špičkách a jezdit v trase Skalka - Dubeč - Koloděje celodenně a celotýdenně (V úseku Dubeč - Koloděje vybrané spoje). A v prokladu by měla jezdit 329 v trase Depo Hostivař - Sibřina - Škvorec, náměstí. 229 zrušit a spoje převézt na 329 a 111. Nejsem schopen a ani ochoten teď dělat propočty o výhodnosti, spíš to tak nějak cítím. Určitě by se ušetřilo, minimálně na jř. Jinak v zastávce Koloděje jsou stále jř z 30. 6. 2007 a je tam vyvěšen i jř 330, která je zrušená. Kam to na DP napsat?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2446
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Normálně to strhni, neasy we.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 12:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Já jsem nedávno - viz v diskusi o kus výše:-) - napsal na Stiznosti.podnety@dpp.cz a odpověděli do druhého dne

Pozn.: Adresa není určena k zasílání dotazů. Zákonem stanovený termín pro vyřízení písemného podání (stížnost, podnět) je 30 dnů ode dne přijetí podání (z důvodu nutnosti prošetření a provedení opatření dle obsahu podání). Podání obsahující vulgární a sprosté výrazy, podání urážlivá, nesrozumitelná nebo zmatená se odkládají bez přešetření a není na ně brán zřetel. Provozní doba oddělení stížností je v pracovních dnech od 7.00 do 15.00 hodin.

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 12:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To bych si nedovolil, neboť jak na nástupní tak na výstupní je to pod plexisklem v igelitu. Jinak tam dozrávají moc dobré hrušky
218: Dík, to je ono!

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 12:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo ...

A že s tím nepřišel nikdo přede mnou ... nakonec abych se sám vyvracel :-)

odkaz
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jakého je to roku?
Nový územní plán počítá s tímto:
odkaz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To je z platného ÚP visícího na webu.

To, na co odkazuješ Ty:

1) s tím není v rozporu,
2) v územním plánu je to dávno,
3) zatím je to ve stadiu podnikatelského záměru šmrncnutého politickou vizí, ideální pro zviditelnění se nějakého politika, např. Klegy.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
skvor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.178.187.55
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 19:07:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrh:
504 - Na Beranku... Cerninova - (133) - Sidliste Malesice - (507) - Uhrineves - event. Ricany
Sidliste Malesice - Uhrineves - Ricany pouze vybrane spoje
507 - zrusena
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 07:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skvor: Možná by ses měl podívat na to jak vypadá linkové vedení. Linka č. 507 jezdí do Zbraslavi. Do Modřan jezdí 509 v intervalu 60 minut. 504 jezdí do Písnice. Ale s 504 mě napadl tento nápad

Moje vize 504 a 514
504 možné prodloužení z Ohrady:
ĎÁBLICE - Sídl. Ďáblice - Poliklinika Prosek - Letňanská - Vysočanská - Nádr. Libeň - Novovysočanská - Ohrada - Hlavní nádraží ... Tempo - Pavlíkova - SÍDL. LIBUŠ eventuelně na LEVSKÉHO.
513 JILEMNICKÁ ... Sídl. Lhotka - Tylova čtvrť - Nádraží Modřany - KOMOŘANY
514 OHRADA (po lince 504) - Nemocnice Krč - IKEM - Zelené domky - Kunratická škola (nebo zřízení zastávky U Tří Svatých v Dobronické) - Libuš - SÍDL. PÍSNICE
515 - posilové víkendové spoje (jen v sobotu a neděli)
I. P. Pavlova (odj. 0:40 a 1:40) - Budějovická - Nemocnice Krč - Novodvorská - Sídl. Lhotka - Tempo - Nemocnice Krč - Kačerov - I. P. Pavlova.

Postřehy návratu od zastávek na znamení
Lidé dávají znamení v zastávkách, které už na znamení nejsou.
Jel jsem řidičem v poloprázdném autobuse na 165, jež nezastavil mezi U Tří Svatých a Šeberovem, protože nikdo v autobusem nenaznačoval pohybem zájem vystoupit. Řidič jel konstantní rychlostí v obci kolem 40 km. Jízda byla docela tichá. Jen už si nevzpomenu na vůz. Tedy - chtělo by to počet zastávek na znamení razantně zvýšit a to zejména o víkendu a pracovní dny večer.

Co takhle zřídit zastávky na znamení pro tramvaje - Zejména ke snížení ztráty zpoždění.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 09:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

skvor: Prohoď 507 a 506 a pak bude návrh systematičtější.
skvor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.178.187.55
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 10:03:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se vsem, samozrejme jsem myslel 506.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 10:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postřehy návratu od zastávek na znamení
Lidé dávají znamení v zastávkách, které už na znamení nejsou.

Přesně ten samý zážitek mám z dnešní ranní Brodecké. Na zastávce skupinka asi 5-7 lidí, dva mávali a to přímo předpisově. Hezky se povedlo DP lidi vychovat.
Vzorně mávali lidi i u RuVe, U Prioru a u Nádraží Ruzyně.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 10:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

skvor: Nevím, v čem by to bylo přínosem, akorát by Židovské pece byly obsloužené v noci a líp by bylo obsloužené i sídliště Malešice. Jinak upozorňuji na to, že do Říčan už by to musela být 608. Pokud Malešičtí mají pocit, že se nemůžou dočkat noční tramvaje, tak by mohla 506 být prodloužená ze zastávky Sídliště Malešice do Hostýnské, však tam svého času končila 146.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 11:52:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek Úterý, 04. září 2007 - 10:59:06
O nádraží ve Velké Chuchli moc nejde, je to jen opravdové využití ve směru z centra, že tam zastávka stojí. V opačném směru by se muselo krátce odbočit k areálu do toho zálivu a to by bylo zbytečné zdržení.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 22:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Pěkně byste nám to tu posílil... Ale myslím, že až zbytečně moc. Noční bus do Komořan je zbytečný, pár lidí by s ním jezdilo, ale k Nádr.Modřany se to dá v pohodě dojít (věřte mi, sám to často absolvuji). Stejně tak posílení Libuše působí spíše zmateně. Je pravda, že mne v noci štve, že 509 jezdí jen po hodině, ale objektivně je to adekvátní. Stejně jako docházková vzdálenost do všech koutů Kačerovska (všimněte si - z 509/513 do Hodkoviček i na sídl.Lhotka, ze Štúrovy k IKEMu (pokud někdo trvá na spoji po Vídeňské, má ve dvě hodiny 606) atd.). Zajímavé mi připadá navázání 5xx na 52 na Levského, ovšem to má smysl jen pro Písnici / Libuš, a ten závlek by byl dost dlouhý. Myslím, že na Kačerovsku je současná noční doprava velmi dobrá, možná by se jen uživilo spojení Přístaviště-Novodvorská (po 198), samozřejmě provázané, mohlo by odlehčit busům zc.
K Vašemu konkrétnímu návrhu protažení 504 do Ďáblic se bohužel také musím vyjádřit nesouhlasně, neboť Ďáblice mají tramvaj a Prosek 509/513. Chápu, že jde o směr, ale myslím, že současná noční doprava je i zde celkem vyhovující.

A sídliště Malešice je imho opravdu obslouženo tramvají, je to kousek. Protahovat sem autobus považuji za zbytečné.
Případné prodloužení 506 do Říčan záleží na vůli místní radnice.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 23:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sídliště Malešice je sice v docházkové vzdálenosti od tramvaje, ale ta je upřímně řečeno na nic, protože nejede ze Žižkova, kam tradičně Malešice směřují (pokud tedy nechcete absolvovat vyhlídkovou trasu přes centrum). A přestup 58-51-55 nefunguje, snad jen ze Želivského to není tak daleko.
Pro začátek by podle mne mohl stačit polonoční provoz na 133, poslední spoj teď přijíždí na Sídliště v 0:45

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 09:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Malešice:
1. Teorii prodloužení 506 na Hostýnskou tedy nechápu. Kdo by tím jezdil? Z centra 55 přes Nusle, na Černokostelecké přestup a zpátky...
2. Polonoční provoz na 133 by podle mého taky stačil (třeba do 1:30, jak je to na 131 a 176). Od nočních tramvají z Želivského (/ NNŽ / Vinice) chodím beztak skoro vždycky sám.
A bejvaly doby, kdy jsem to chodil pěšky i z Karlína, a taky jsem to přežil. Aspoň člověk trochu vyvětrá.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2007


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 09:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam Št.: Však ten závlek do zastávky Závodiště Chuchle by nebyl tak hrůzný, když už se jedná o zastávku na znamení; a to je možná ten problém, neboť řidič ze silnice by neviděl, zda na zastávce někdo je a stejně by zálivem musel projet, že?
Bobek: 506 na Hostýnskou by byl opravdu úlet, neboť nikdo z Uhříněvsi nejede na sídliště Malešice, myslím si, že Malešičtí to určitě ještě tři roky bez noční dopravy vydrží a pak budou mít přímou vazbu na Lazarskou.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 00:39:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, řidič by musel, ač zastávka na znamení, k ní zajet, a to by dost zdržovalo (relativně) a taky prudilo radotínské cestující, proto tam nezajíždí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dpp.cz/index.php?q=cs/cool-tour-linka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 14:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K týdnu mobility z ČTK:
Podle zástupce Regionálního organizátora pražské integrované dopravy (Ropid) Petra Vychodila přepraví městské vlakové linky denně přes 80.000 lidí; každoročně se jejich počet zvyšuje asi o tři procenta. Nejvytíženější je Masarykovo nádraží, kterým denně projde 30.000 Pražanů a Středočechů, následuje Hlavní nádraží a Libeň. Překvapivě čtvrtý je Radotín, což si Vychodil vysvětluje zácpami ve Strakonické ulici.
O velkém potenciálu pražské železnice je přesvědčen i první náměstek ministra dopravy Petr Šlegr. Ten vypočítal tři zásadní výhody železnice v Praze. Vlaky podle něj jezdí vyšší průměrnou rychlostí než tramvaje a metro, náklady na modernizaci tratí jsou řádově nižší než na stavbu metra a pražská železniční síť čítá více kilometrů než koleje tramvají a metra dohromady.
Praha má v současné době přes 200 kilometrů tratí, koleje metra a tramvají jsou dlouhé zhruba 180 kilometrů. Pro městskou dopravu chtějí dráhy pustit osobní vlaky i na tratě, kde dosud jezdí pouze nákladní soupravy. Příkladem je trasa z Běchovic, přes Malešice na Hlavní nádraží, kde dosud jezdí "osobáky" pouze sporadicky.
Nové spojení pomůže podle Šlegra především linkám z Kolína a Lysé nad Labem, kde budou moci vlaky jezdit každou čtvrt hodinu, tedy v polovičním intervalu než dosud.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace