K-report
 

Archiv do 28.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 28.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nevidím důvod měnit koncepci MHD. Zřejmě až se smysluplným zpojením železnice do městské dopravy. Intervaly MHD? Co teď na nich není v pořádku? Současné linkové vedení nevykazuje tolik pochybení a souhlasím s tím, že chce jen drobné úpravy v okrajových oblastech, smětrové trasování není tak hrůzné.
Čí požadavek je oprávněný a který již oprávněný není?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale samozřejmě že lze šetřit i na Praze 6. Ony ty tramvaje plný jezděj jen k Nádr. Veleslavín, do Liboce ani omylem. Ona to od metra obvykle odveze i dvojka, narvaná jezdí vždy jen první souprava konvoje. To je jako ty tvoje stodevatenáctky :-P
Variant je několik:
1)119 Vlastinou, 218 jen ve špičky, AE normální tarif s tramvajema nehejbat
nebo:
2) nehejbat s busama a dvojka poloviční intervaly a soupravy, CD, CT a zrušit 18,20. To vyvolá potřebu vést 22 přes Hradčanskou, 17 přes Malostranskou a 6 na Pankrác, dále 13 do souprav a provoz po obě špičky. Zřejmě vznikne problém v Nuslích, kde nebude pobírat 24, takže 7 v úseku Albertov-Palackého nám přes Moráň a Myslíkovu a 14 v úseku Palačák - Moráň přes Výtoň a Albertov - Lenoši se provezou, spěchající si přestoupí nebo je dostaneme do metra.
To je jen malá ukázka toho, co se všechno kde promítne při pokusu udělat něco s Evropskou.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Na intervalech není v pořádku to, že se tvrdošíjně lpí na intrvalech násobku 8, resp. 10, a aby se dosáhlo optimální kapacity, vymejšlej se krkolomný proklady a předstírá se , že se tak rozšiřuje směrová nabídka místo toho, aby se udělal jeden bagr po 2-3 minutách. Současné linkové vedení je produkt volebního vlezdoprdelismu politiků z dob kdy peněz bylo dost.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 11:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pamatuji si nedávnou dobu, kdy se rozvolnily intervaly v tramvajové dopravě a hodně rychle se od toho upustilo. To bylo na politický nátlak, nebo jen se přijal závěr z pokusu?
Narvat vše do metra není řešením. Však kapacitně metro ve špičkách je už na hranici své možnosti. Myslím si, že MHD na povrchu by nemělo ustupovat IAD.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já přeci netvrdím, že na Šárce jezděj tramvaje plný. Tramvaje se z Šárky až po Thákurovu prostě postupně plněj na každý zastávce a na Dejvickou příjíždějí plný. Kdybys mezi to poslal lidi, který dnes zaplněj autobusy po dvou a půl minutách, chce to linku po Evropské navíc. Tedy ušetření nákkladů nula nula prd, prodloužení jízdních dob a přestup navíc. Navíc na to nemáš tramvaje. Nejsi to náhodu ty, kdo tu pořád tvrdí, že kilometr stojí u tramvají víc než u autobusů?

119 Vlastinou nemůže, protože stav vozovky to neumožňuje. Docházková vzdálenost od ulice Navigátorů, kde sídliště zaplní kloubák po pěti minutách, by vzrostla místy až k 15 minutám. Trháš a ku*víš dvě fungující linky, které si na nedostatek poptávky stěžovat nemohou. Škrtáš někde, kde tím způsobíš kapacitní problém. Škrtej v Dolních Měcholupech nebo v Radotíně, kde lze autobusy poslat k vlakům. Škrtej 116, 216 nebo 256 kam můžeš poslat E-91. Neškrtej na linkách jezdící každou chvíli, kde ti ráno k metru stojej lidi na schodech.

AE a klasický tarif nee. Pokud by tomu tak bylo, přesune se ti několik tisíc zaměstnanců do AE ze současné 119, která jezdí ráno na letiště po pěti minutách v kloubech. Asi umíš kouzlit, ale AE by ti v tuto chvíli nepobíralo. 119 je úžasná linka v tom, že ti jezdí celý den v obou směrech plná lidí, což se o napaječích, kde ti vždy ve špičkách alespoň jeden směr vozí vzduch, říct nedá.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To je právě ta míra optimalizace. Celkově ekologičtější i ekonomičtější se mi jeví přesunout alespoň část lidí jedoucích po Evropské z busů do tramvají i kdybych měl přidat vůz ke 2 nebo linku. Naopak honit tramvaj kvůli jedný zastávce za Harfou dalších 5 stanic k nejbližší konečný a nezavléct tam místo toho bus mi přijde zvrhlý.
218 ve špičky jo. Ale sorry, večer a v neděli se v ní až na výjimky veze 10-15 lidí - a to by se do 119 nebo tramvají vešlo.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Ach jo. Kdyby se šlo na intervaly (3)6/8/10/15 tak mohla být zrušena třetina linek a prokladů a linky by jezdily stejně plné a pocitově pro lidi častějc. Chápu že večer a v so-ne by měly být intervaly podobné, ale ve špičce se NIKDO nekouká kdy to jede, jen nadává, proč to nejede.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš, že 26 jezdí z Dejvic až do Strašnic prázdná?
Upřímně řečeno myslím, že ano. U Masarykova nádraží jsem plnou 26 neviděl tak poslední 3-4 roky a na Letné jezdí taky pořád na stupni 2, protože vždycky jede něco těsně před ní.

Přesto mají tramvaje po Evropské, především ve špičkách, co dělat, aby se neblížily stavu Béčka ráno mezi semou a osmou.
Proto je posiluju. Když na něco reaguješ, aspoň si to přečti. Na Divokou Šárku po 4 minutách a kromě toho na Červený Vrch ještě 2 a 20, takže výsledný interval ČV-DE je 2 minuty (zatímco dnes 2,66).

A ještě k Evropské:
20 a 26 v současné době jezdí pravidelně těsně za sebou (ve směru z centra). Takže s tím by se mělo něco udělat.
Když zavedu na Evropské jednu opravdu kapacitní linku, tak bych z ní mohl vymístit autobusy. Potom by se samozřejmě linka 26 musela dál posílit (klidně i na 2 minuty ve špičce).
Jediné v čem máš pravdu je, že tam ty autobusy není kde otáčet. U 218 by se to dalo vyřešit okružním provozem, 119 by se mohla otočit na dvoře Vozovny Vokovice (aspoň doufám).

1 v polovičních intertvalech proč?
Náhrada 25 a 26 na Letné a jistota alespoň jedné pravidelné linky tamtéž. 18 je zbytečná, na Malostranskou je to sice asi rychlejší, ale na Staroměstskou už spíš ne.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 12:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I tak si myslím, že současné linkové vedení tramvají až na pár špeků pokrývá dostatečně poptávku.
Ovšem dostatečně je za 4.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,
můžeš mi laskavě vysvětlit proč zde neustále upřednosňuješ sídliště Dědina, kde bydlíš, před jinými velkými sídlištmi. Řepy a Modřany jsou daleko větší sídliště a ačkoliv zde nebydlíš, tak místní mají stejné dopravní potřeby jako na Dědině.
Domnívám se, že linka 119 v současné podobě je paskvil, protože směšuje tři typy cestujících: turisty na letiště, obyvatele Dědiny a zaměstnance letiště. Proto bych tyto tři proudy jasně oddělil:

AE sloučit s a-100 a zaintegrovat do PID + vložené spoje v trase Dejvická - Terminál Sever (bez zastávek!) ... tohle by byla jasně přehledná linka pro všechny turisty (a zaměstnance), kteří by věděli čím se nejlépe dostat na metro
a-119 vést v trase Dejvická - Horoměřická - Divoká Šárka - Nová Šárka - Dědina - Dlouhá Míle - Ciolkovského - Sídliště Na Dědině ... rychlé spojení pro místní do centra (pro přehlednost možno přečíslovat) + seškrtat spoje a proložit s a-218
a-225 protáhnout na Letiště i mimo špičku ... linka pro zaměstnance bydlící na Dědině
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s tím, že linka 26 již dávno není páteří, vytíženost je pouze v bagru (Divoká Šárka - Dejvická, Strašnická - Sídliště Zahradní Město), velmi to nerad připouštím, ale opravdu již od povodní je ta linka nevytížená a ani na tom Žižkově mi nepřijde nevyhovující. Stejně tak je na tom linka 3, která dlouhou dobou byla páteřní linkou, ale lidé z ní nějak odtekli. Naplněná je v úseku Hloubětín - Palmovka.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
To jsem rád, že nejsem sám, kdo si toho všimnul.
26 zažívala zlaté časy ještě v době, kdy jezdila přes Floru a přes Nám. Republiky.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 16:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Celkově ekologičtější i ekonomičtější
Ekonomičtější rozhodně ne. A o ekologii bych se přít taky nechtěl, ale nárůst aut jejichž řidiče jsi na*ral tím, žes jim prodloužil jízdní dobu a ještě s přestupem navíc, ekologii nepřidá.

S Hloubětínem souhlas. Taky bych tamtudy raději viděl jezdit 181 namísto prázdné tramvaje.

218 a vytíženost:
Ta je malá maximálně o víkendu. Tam bych byl ochoten couvnout, ale večer už nikoliv. Těch 10-15 lidí veze opravdu až po té jedenácté večerní. Kolem desáté jezdí ještě slušně plná.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3359
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 16:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
protože vždycky jede něco těsně před ní.
Ale to co je před ní jede plné. Tak to zoptimalizujeme, aby před ní nic nejelo.

I kdyby ti jezdily tramvaje po Evropské v prokladu 2 minuty a kapacitně bys ty lidi z busů do tramvají narval, přineslo by to jediné. Vyhnal bys lidi do aut. Chápu, že souběhy mít nechceš nikde, ale napaječ bus+tramvaj praktikuj u vesnickejch linek (Slivenecko, Cholupice, Točná) a ne u plnejch busů pendlujících každé dvě a půl minuty.

20 a 26 v současné době jezdí pravidelně těsně za sebou (ve směru z centra). Takže s tím by se mělo něco udělat
Souhlas

Když zavedu na Evropské jednu opravdu kapacitní linku, tak bych z ní mohl vymístit autobusy
Nesouhlas. Kapacitně by ti to možná vyšlo, ale děláš z MHD supersocku. Prostě by tě ty lidi ze 119 a 218 zabili a to včetně mě.

18 je zbytečná
O tom jestli je linka zbytečná rozhoduje její vytížení a ne tvé pocity. Ono se z Petřin nejezdí na Staroměstskou, ale třeba k divadlu, na NT nebo na Karlák. Opět tvá optimalizace nevede ke snížení nákladů a dokonce vede k tomu, že lidem bereš oblíbený směr.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3360
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Žádnou Dědinu neupřednostňuju. Jen chci, aby ke zlepšení docházelo tam, kde to nefunguje a ne naopak, ku*vit dopravu tam kde funguje na úroveň, kde to stojí za ho*no. To je příklad Dědiny. Obsluha autobusy zde alespoň pro mě znamená rychlé kapacitní spojení s metrem a každopádně přemýšlím o tom, jestli je pro mě lepší jet do Prahy MHD nebo autem. Pokud bych jezdil z Dědiny 2 zastávky na tramvaj, přestupoval a pak se ještě mačkal s výsledkem dvojnásobného času, pak věř tomu, že to auto si velmi rád vezmu. Kolik lidí to po mně zopkauje, to netuším.

linka 119 v současné podobě je paskvil, protože směšuje tři typy cestujících: turisty na letiště, obyvatele Dědiny a zaměstnance letiště.
Problém způsobují jen turisti, kteří nejsou pravidelní, maj bágly a zdržujou nákupem jízdenek. Proč ti vadí směšování zaměstnanců a obyvatel Dědiny? Ráno jezděj zaměstnanci na letiště a obyvatelé Dědiny na metro. Odpoledne se ten proud prohodí. To ti dělá ze 119 vytíženou linku oběma směry v průběhu celého dne. To je snad špatně?

K tvým návrhům:
Je vidět, že to tu moc neznáš.
1) AE bylo primárně určeno pro přepravu cestujících z vlaků a mělo by to tak zůstat.
2) Zaintegrováním AE způsobíš to, že se ti do něj přesunou zaměstnanci letiště. Tvých vložených spojů by muselo být tak 10 do hodiny a ještě v kloubech. Stačí se ráno svézt mezi pátou a osmou ranní z Dejvic. Proč jenom po terminál Jih? Byls někdy na letišti vůbec brzy ráno? Vždyť ta 119 jezdí po těch pěti minutách plná až na terminál Sever!
3) Vadí ti směšování turistů, obyvatel Dědiny a zaměstnanců letiště, ale roztrhnul jsi jenom tu Dědinu. Zaměstnanci s turistama ti tam zůstávaj dál. I když jediná skupina cestujících, která tady způsobuje obtíže jsou právě ti turisti.
4) Tvůj návrh 119 na Dědinu ti způsobí to, že ti budou ráno pendlovat z Dejvic úplně prázdný busy 119, který budeš dublovat AEčkem. Stejně tak budeš prázdný AE dublovat ráno do Dejvic 119. Proboha proč?
5) 225 vozí na letiště vzduch, z Dědiny bohatě stačí 179.
6) Jediné co letiště potřebuje je vyhnat turisty z MHD do pendlbusu k metru s policema na bágly jezdící podle poptávky na pokyn dispečerů. Na lince budou uznávány jen jednorázové jízdenky na 75 minut, na den, na týden a na čtrnáct dnů. Vše ostatní nechat, protože to funguje dobře.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,
uber silných slov a přečti si můj příspěvek ještě jednou:
Proč navrhuješ ořezání spojů do Modřan nebo do Řep? - tito cestující mají právo na pohodlné cestování stejně jako lidé na Dědině.
Oblast Dědiny znám dost dobře, neb jsem tam přes 3/4 roku dojížděl do práce, a při hledání toho nejkratšího spojení jsem vyzkoušel všechny autobusové a tramvajové linky. Nakonec jsem jezdil kombinací B+A+119+pěšky a pamatuji se dobře na všechny problémy. Pamatuji se jak jsem turistovi v 179 vysvětloval, že cesta na letiště touto linkou bude velmi dlouhá a že se mne nemusí ptát každých pět minut kdy už tam budeme . Pamatuji se jak těžké bylo přes kufry vystoupit z 119 na Nové Šárce. Pamatuji se na nekonečné čekání na zpožděné busy od letiště. Pamatuji se na zmatené turisty hledající metro na Červeném Vrchu. Z těchto zkušeností vycházejí mé návrhy. A nyní k tvým připomínkám:

1/ Bohužel si cestující z vlaků cestu do AE stále nemohou najít, linka 100 je na tom líp, ale očekávání byla větší - proč platit za prázdné autobusy?
2/ Ano, na AE by v mých představách jezdili i klouby z dnešní 119. Tvoji poznámku o Terminálu Jih nechápu, neb píšu, že AE by jezdila na z Dejvické bez zastávky na Terminál Sever a pak po trase 100 (víš vůbec kudy ta linka jezdí?)
A proč by zaměstnanci letiště z Dejvické nemohli jezdit společně s turistama jednou rychlou, pohodlnou linkou?
3/ Jenže právě těch turistů (resp. cestujících na letiště) je víc než obyvatel Dědiny
4/ Nepamatuji se, že spoje na letiště byly v nějakou dobu nevytížené. A pokud se ukáže, že ráno na Dědinu nikdo nejezdí, tak se udělají manipulační přejezdy jako na ostatních sídlištích.
5/ Pokud podle tebe není nutné spojení Dědiny a Letiště nechápu, proč ti vadí, že by na Dědině moje AE nestavěla?
6/ Dispečeři mají sloužit pro řešení mimořádností v dopravě, nikoliv pro usměrňování přepravy. Jinak se v tom vyhánění shodneme - vždyt to přesně navrhuji: Jednu linku pro rychlé spojení letiště s metrem (B/A/C) a jinou linku pro spojení Dědiny s metrem A.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem a 218:
Ať se tu neřeší jen letiště... to zavádění kapacitních linek se podle mne musí dělat pěkně pozvolna a nenápadně, aby si toho šotouši nevšimli Například taková d-26 by mohla jít do polovičních intervalů ve stávající trase pokud by se zároveň: 20 od Barrandova na Dejvické odklonila do Podbaby, 8 od Vysočanské na Strossu odklonila na Výstaviště, 5 zrušila, 26 přes Flóru, 22 od Bílé Hory zkrátit na Radošovickou, 24 od Kobylis na Synkáči odklonila na Spořilov, další změny v druhé vlně

Ikdyž si myslím, že řešit tramvaje na Praze 6 je celkem zbytečné, neb tato oblast půjde při prodloužení áčka celá do kopru a tipuji: 2 zrušena, 20 od Barrandova do Podbaby, 18 zrušena, 23 přes Staroměstkou, 6 od Radlické z Karláku po trase 18 k Vozovně Pankrác, 21 z Národní po 6 na Kubáň.
Tak mne napadá, že pokud se bude metro prodlužovat podle současných plánů (A: Řepy - Petřiny - Hostivař, D: Hlavní nádraží - Žižkov - Hrdlořezy - Vysočany), tak tramvajím v Praze hrozí velké ořezávání, pokud se pro ně nenajde jiná úloha...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ty tramvaje tak uřezané zase nebudou. Na Praze 6 ani jedna větev nebude nahrazená metrem plnohodnotně. Ubyde pár cestujících kolem 3 stanic a to u Červeného Vrchu, OD Petřiny a možná časem Bílé Hory. Podobně metro nenahradí přímou linku 9 z Hrdlořez a Žižkova do centra, protože buď skončím na 8. nástupišti hl. n. nebo na nám. Míru. A tramvaje na P6 na petřinské a břevnovské větvi prakticky nemají semafory a mají vlastní těleso, takže jsou i rychlé.

A do RAdlic se tramvaj staví a to tam mají metro.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Úplné zrušení tramvají nehrozí, ale útlum nastane jako po dostavbě béčka na Prahu 9 - v každé větvi zbyla jedna tramvajová linka - něco podobného určitě nastane i v Dejvicích, na Petřinách, v Hostivaři - tam to víc jak na jednu linku nebude. Na Žižkově zůstanou maximálně dvě linky, protože je to blíž centra Pochybuji, že by někdo zbytečně nechával dnešní kapacitu a bohužel se tak bude muset více přestupovat.
Radlice bych za rozvoj tramvajové dopravy nepovažoval, protože tam také bude jezdit jediná linka a možná dokonce jenom v sólech To moc nadějně nevypadá...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 08:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Velmi realistická úvaha.

"... pokud se bude metro prodlužovat podle současných plánů, tak tramvajím v Praze hrozí velké ořezávání, pokud se pro ně nenajde jiná úloha..."

Pořád to opakuju: Tangenty, tangenty, tangenty ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Myslím že i ekonomičtější je od určitého počtu přepravených cetujících (a tedy vypravených vozů) tramvaj. Navíc ta tramvaj se stává stále víc a víc konkurenceschopnější - včera odpoledne jsem jel Evropskou autem přes dvacet minut (hadovka, veleslavín,DŠ) - předjely mě dvě vlny tramvají. A to je na E. čím dál častější, takže se srovnává nevýhoda tramvají s větším počtem zastávek.
:-) OK, vidíš, že bysme se dohodli - aspoň o těch víkendech. Mě to na úspory stačí a Dědina získá bus po 10 minutách k metru, na rozdíl od současných 20 :-)
K té 18 - nikdo jim oblíbený směr nebere, jen si prostě přestoupí. Život je kompromis a přímé linky odevšad všude nejdou, že ;-)
Prox: Ale prd tramvajím hrozí. Největší nebezpečí jim hrozí od šotoušů, co je vlečou přes hitorický centrum a pak si stěžují, že se 20 a 26 sjíždějí a že by se s tím mělo něco dělat. No jasně - jednu zrušit(20), druhou jako bonus pro lenochy(26), který nebude zajímat, jestli vůz jede včas a nebude ani vadit případný konvoj s napaječem/bagrem(2). prostě sítí je metro a tramvaje napaječem, max. tangentou. Ale 26 není tangenta.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Já nenavrhuju omezení Modřan. Stejně tak si přečti pořádně mě. Být po mém, nechal bych linkové vedení tramvají tak jak je. Jen jsem naznačil, že pokud někdo chce mermomoci škrtat, tak ať škrtá tam, kde těch lidí jezdí málo. Pravda je ta, že do Řep krom ranní špičky jezdí tramvaje poloprázdné.

K tvým bodům:
Linka AE jezdí prázdná především proto, že se ČD neumí nebo nechtějí přizpůsobit zákazníkům. Kde je garantovanáno, že AE neodjede vlaku? Proč je z 34 spojů zvýhodněno jen 8? U ostatních, pokud přijedeš něčím jiným, než Pendolínem, platíš jak mourovatej. Jinak 100 jezdí vytížená až až. Takže ta určitě splnila očekávání.
2) Aha, myslel jsem, že bys ji na Terminálu Jih ukončil. Beru zpět. Přesto by ti AE jezdilo ráno z letiště do Dejvic úplně prázdný a dublovalo tak 119.
3) Tím bych si tak jist nebyl. Počet zaměstnanců letiště dojíždějících 119 je, řekl bych, obdobný jako obyvatel Dědiny, kteří jezdí 119 k metru. Pak máš linku 119 skvěle vytíženou oběma směry po celý den.
4) Spoje na letiště nejsou tak poloprázdné jako ranní spoje z letiště. V sedm ráno z letiště fakt nikdo nejezdí a do zastávky Dědina přijíždí 119 úplně prázdná.
5) Netvrdím, že není nutné spojení Dědiny s letištěm. Současný stav úplně vyhovuje. 179 posilovaná ve špičkách 225 a tranzitující 119.
6) Dispečera bude každý dělat rád. Může to být zaměstnanec letiště. Moc se neshodneme. Já tvrdím, že je 119 úplně v pohodě pokud z ní vyženeme turisty s bágly a přesměrujeme je do expresu. Pokud se to povede, bude linkové vedení na Ruzyni výtečný.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Taky si myslím, že to tramvaje po IV.A tolik neodskáčou. Maximálně zmizí linka 2, linka 20 se zruší s výraznějším posílením linky 13 a 15 se zavede na Červený Vrch. I tak tohle omezení můžou s přehledem kompenzovat Malešice.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Vidíš! Už i ty uznáváš, že Evropskou se projet ve špičkách normálně nedá. A pak že musíme tahat turisty nejkratší cestou do hotelů, i když je ta cesta nakonec výrazně dražší (nafta, řidiči).

Souhlasím, že tramvaj je někdy po Evropské rychlejší. Ale netvrdím, že vždy. Rozhodně už ale není pohodlnější a s přestupem navíc pro mě tramvaj znamená, že jí nebudu mít rád. A já mám tramvajky po Praze radši než cokoliv jinýho, ale na Šárce prostě ne. Já mám spočítaný, že pokud už sedím v tramvaji a přijedu na Dejvickou, radši přestoupím tady, než na Šárce. Ty červený a zastávky mě iritujou a ještě k tomu mě předjede někde v půli cesty 119 a za ní ještě 218.

Pokud bys chtěl zkracovat 218 o víkendech na Šárku, pak ji rovnou zruš. Ze sídliště ti nikdo 218 přes sklady k tramvajím jezdit nebude a do skladů o víkendech taky nikdo nejezdí. Pak ale posil 179 a 225 na Šárku. Mmch, 218 má o víkendu interval 15 ne 20 minut.

Ad. 18:
Přestoupí si? A proč, když 30 let nemuseli? Aby nepřestoupili radši do autíčka. Nehledě na to, že metro je v Praze ve špičkách fakt na hranici kapacity. Tramvaje ho prostě jen doplňují na směrech, které někomu vyhovují víc. A vytíženost tramvají a metra dávají za pravdu těm, co tvrdí, že tento systém funguje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášku, všechno nejlepší
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Když uznáváš, že tramvaj po Evropský je často rychlejší než bus, tak proč se bráníš jejímu prodloužení na Dědinu? Pak bys to měl přece rychle a bez přestupu až do Dejvic.
Až bude chalupoida, tak bych si tipnul zrušení 2, víc nic. Rušení dvacítky bych neviděl moc reálně, protože je to dobrá tangenta.
K přání všeho nej pro Jonáška se též připojuju
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem taky viděl 3xAE , vždy s nejméně s deseti lidma. Lepší se to.
Ne, já bych vedl přes sídl.Dědina 119. Zastávka Nová šárka je stejně daleko jako zastávka ve Vlastiný a místo na zast. Dědina by lidi chodili jen na druhou stranu, ale taky prakticky stejně daleko. Na Evropskou bych dal 179. Čili by sídl. D. mělo i nadále přímou dopravu k metru i o víkendech. Neměla by jí zastávka Dědina.
Prosimtě nestraš už konečně přestupem lidí do auta jakmile se cokoliv změní. Vezmi na vědomí, že proces přestupování z MHD do IAD nezávisí na linkovém vedení, ale na sociálních faktorech a hlavně, že je již u nás ukončen! Probíhal do poloviny devadesátek. A zejména trasa 18 není pro přestup do auta. to by udělali jen jednou a pak se vrátili do tramvají. To že na něco byl někdo zvyklej 30 let není žádným důvodem v okamžiku, kdy se mění podmínky - např. že na folklór už nejsou peníze.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Jonášovi vše nej k svátku jeho přezdívky :-)
(PS:eslipak ti popřáli taky na PrT?)
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Káem, Jiří_t: Děkuji Vám.
Káeme, co je PrT? A proč by mi tam měli přát?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach ty slovní hříčky. Já nepsal, že často, ale jen někdy. V 90% je pořád autobus rychlejší.

tak proč se bráníš prodloužení tramvají na Dědinu?
1. Přijedu metrem na Dejvickou a od půl páté ráno do půl jedné v noci nečekám déle jak 3 minuty. Autobusy prostě navazují na příjezdy metra.
2. Při tom malém čekání si mnohdy všimnu pěkného konvoje tramvají 2, za ní 20 a v závěsu 26.
3. Pořád je to autobusem v 90% rychlejší.
4. Polstrovaná sedačka v Karose je ještě stále pohodlnější než laminát v tétrojce.
5. Autobus nestaví, v zimě zbytečně na zastávkách nevětrá a chytá zelenou vlnu.
6. Muselo by se nejspíš vykácet tohle:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tak a teď hrrr do mě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2513
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám , sou ňáký nemocný. Ty pudou dobře. Ještě vykonaj práci v kamnech ! :-)))))
Ale nemuselo. Prostě by se z toho udělala jednosměrka s tramvajema a druhej směr by jezdil kolem skladů.
A všechny ty nevýhody tramvají jsou právě jen dočasný a už jim odzvání. Před dvaceti lety bych tramvají na DŠ nejel taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
AE se v průměru zlepšila z jednoho cestující na 4. Uznávám, lepší se to.

119 do Vlastiny nemůže, protože klouby a stav vozovky.

S přestupem lidí do aut nestraším. Jen nechci, aby MHD jezdili jen ti, co jezdit musí. A pokud v Praze automobil vlastní více jak 55% obyvatel a MHD jezdí více než 60% lidí, stále tu je určitá skupina těch, co autem radši nejezdí. Je to možná malé procento, ale dalších pár procent aut navíc by mělo pro Prahu a její centrum fatální důsledky.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastinou bych tu TT moc reálně neviděl. Jedině, že by se odtamtud vyloučila auta úplně (takový provoz tam zas není a tramvaj by tak byla proti autům trochu atraktivnější).
Větší přínos by ta trať mohla mít spíš v této podobě:
 
- pěší dostupnost by byla dobrá jak ze Sídliště na Dědině, tak shora od Dědiny
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Tudy bych jí i bral. Pak by se mi líbila 20 zpátky na Podbabu, aby jezdila pravidelně, vysynchronizovat semafory na Evropské a ty T3 bych ještě přežil.

Stejně sem povede chalupoida a tramvaje tím padají.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravíme vozovku. úspory musej bejt, ať to stojí co to stojí :-)
Jinak ty tramvaje bych bral i v druhý variantě.
Spíš než chalupoidu tam budete mít zastávku expresu na Letiště. A ve 471 je fajnový posezení. ;-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravíme vozovku
A kostky prodáme do Frankfurtu jako za Lacka...

Expres má obsloužit letiště a Kladno, ne Prahu 6. Té bude k ničemu, když je to na každou zastávku víc jak 20 minut pěšky. Výjimkou může být stanice Veleslavín a možná Liboc pro tamní sídliště. Vlakozastávka Ruzyně je pro Dědinu asi takovým přínosem jako zastávka Praha-Zbraslav pro sídliště Zbraslav.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Docházková vzdálenost z nádraží Praha Ruzyň na sídliště Dědina je únosná. Sám jsem to šel párkrát.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K prvním panelákům minimálně 10 minut. Já sice nebydlím přímo na sídlišti, ale až za ním. Mně to trvá svižnou chůzí na nádraží 20 minut. Za tu dobu sedim už v metru a pohybuju se někde na rozhraní Hradčan a Malé Strany včetně přestupu a čekání na metro na Dejvický.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Dobrá, myslím si, že 5 minut je to na zastávku Ciolkovského, ale budiž. Nebudu se hádat a uznávám, že pro Pražana je nemožné docházet 15 minut na vlak, ale když tím vlakem bude za 10 minut v centru Prahy?
10 minut jsem to šel od věznice, ale do toho nikomu nic není ;)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zejména, když jim všechno vostatní kromě 225 zrušíme? :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jestli se bude AE i nadále zlepšovat tak, jako doteď, tak se ještě možná dožiješ toho, až bude jezdil obsazená aspoň na st.3...

Jonášku všecko nej !

P.S. Fakt neznáš PrTky ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: S tou tramvají je to zajímavej návrh, akorát nevim jestli by se tou poměrně úzkou ulicí a skrz sídliště procpala. No, kdyžtak se dá ubourat jedna řada paneláků
Pokud jde o docházkovou vzdálenost, tak si na Dědině zvykejte. I ta stanice chalupoidy má bejt v polích na druhý straně Drnovský,než je veškerá zástavba, ne? Takže kus cesty to tam bude, a busy na popojetí pravděpodobně zařvou...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Děkuji i tobě a doufám, že i nadále zde budu moci číst přínosné informace.
Znal jsem, ale už neznám.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t:
Kolem Delty a Ciolkovského se to určitě vejde, akorát by trochu ubylo parkovacích míst:-). Na druhou stranu nějaká by mohla zase vzniknout místo zrušených autobusových zastávek, navíc myslím, že se stejně plánuje na sídlišti stavba nějakého parkovacího domu.
Jediné místo, kde si nejsem 100% jistý, jak by se to tam vešlo, je ten oblouk z ulice Pod Cihelnou k Nové Šárce.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
A pokud v Praze automobil vlastní více jak 55% obyvatel a MHD jezdí více než 60% lidí, stále tu je určitá skupina těch, co autem radši nejezdí.

Já bych s těmi čísly zase tak přesně nemířil. Přece jen vlastnictví automobilu neznamená jeho používání a naopak. Stejně tak, jak jsou rezervy v tom, že MHD používají i ti, kteří nemusí, i IAD používají i ti, kteří na ni nejsou odkázáni.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.177.198
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:50:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, optimalizace jsou prima, ale pro cestující je velmi důležité, zda dojedou bez přestupů, nebo zda se budou muset zase tlačit ven a dovnitř - případně kolikrát. Pro dost lidí je lepší jet delší dobu s méně přestupy než kratší dobu s více přestupy. Také je dost lidí, kterým se dělá špatně v autobuse (dělá se jim špatně) nebo v metru (mají strach). Pokud se optimalizace přeženou, tak jim znepříjemníte život nad únosnou mez. (Jak by se vám líbilo cestou do práce odložit obsah žaludku a cestou z práce zas?)

Dost lidí si vybírá práci nebo školu i podle toho, jak se tam dostane. Pokud s linkami budete cloumat moc často, tak se z jejich strany vděku asi nedočkáte. Proto rušení tradičních linek opravdu není dobrý nápad. Možná by stálo za úvahu si před "koumáním" jak na to udělat pořádný průzkum odkud kam lidé opravdu jezdí. Metoda "tu a tam kouknu a vidím" může doshovat poměrně velkých chyb.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 13:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mites: to je velmi koncentrovaná snůška velmi osobních názorů. Doporučoval bych to proložit slovy "myslím si, že", "mám pocit", "já osobně", a podobnými. Vývoj MHD nic takového neprokazuje. Kdyby např. lidé nepreferovali přestupy a rychlost, nebyla by Dejvická a IPP nejzatíženější, že. A tak by se dalo pokračovat.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co když velmi koncentrovaná snůška velmi osobních názorů je, že optimální přeprava je přestup - metro - přestup - metro - přestup. Realita je úplně jinde. A ještě IPP i Dejvická jsou v síti metra poměrně mělké, žádné fárání.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička - možné to je, ale vývoj světa tento trend potvrzuje. Dokonce i evropské železnice díky přechodu na intervalovou dopravu minimalizují ojedinělé přímé vlaky odevšad kamkoliv a soustředí se na návaznosti v přestupních uzlech. Navíc ten názor není dogmatický -neustále všude píšu, že i systém bagr-metro-bagr ponechává vymeták pro lenochy.
Jinak realita opravdu jinde není - povšimni si miliónů valících se lidí z podzemních drah celého světa včetně Prahy. Ono totiž ČAS jsou peníze a naprosté většině lidí MHD slouží k přemístění (pokud možno rychlému) a ne k projíždění se, šotoušení a čtení knih.
Navíc si povšimni, že Dědina v podstatě bojuje za zachování bagru k metru a nechce tramvaj, která by jí přímé spojení s centrem přinesla. Napadlo by Barrandov před tramvajema, že chce přímou linku nad metrem do Kobylis? Čili myslím, že přímá linka je jen zvýhodňování na úkor někoho jiného a že se dobýváš do otevřených dveří.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průzkumy, jak, kam a kudy se jezdí, případně kam a kudy by si lidé přáli jezdit, jsou, z vody se nevaří (a to ve většině případů ani tady). Jenže je vždy docela pravděpodobné, že i dobré nápady vycházející z takového průzkumu na něco prostě narazí, většinou na vozokilometry a ukočírování poskytnutých financí, plus takové ty podružnosti, jako je snaha uhlídat, aby se lidu nedělali razantní čachry s vedením linek, někde se nesmyslně lpí na „historické tradici“, do všeho kecají místní samosprávy, a to pak je těžký. Osobně bych trochu více bagroval, radiály už docela máme a silné tangenty by měly být budoucností Prahy. Která ovšem má zapeklitou morfologii… Takže o „rozkvět“ stávající všehochuťové koncepce, pokud nenastane nějaký vyloženě ekonomický průser, obavy nemám.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: jo, v podstatě souhlas.
Maličkost z malého města kdesi ve Slezsku. Jen zdánlivě to není o tom, co se tu probírá. jako důkaz, že mimo nejsem já a že do aut nebo na bicykly nepřesednou.
ČTK:
Městská hromadná doprava v Krnově na Bruntálsku od ledna výrazně podraží. Například dospělý cestující zaplatí za svezení namísto nynější pětikoruny osm korun. Platit budou i lidé nad 70 let, kteří dosud mohli dosud jezdit zadarmo, řekla dnes ČTK mluvčí krnovské radnice Dita Círová. Jízdné v Krnově patří k nejnižším v kraji a neměnilo se od ledna 2004. Zvýšení cen v MHD od Nového roku plánuje také Ostrava.
"Důvodů na změnu tarifních podmínek je několik a odvíjí se od stoupajících nákladů na provoz. MHD je ztrátová, a tuto ztrátu, která ročně činí okolo 5,5 milionu korun, dopravci vyrovnává město," doplnila mluvčí. Zvýší se rovněž cena jízdného pro děti a mladistvé do 15 let, žáky základních škol, studenty středních a vysokých škol, držitele průkazu ZTP a ZTP-P a důchodce do 70 let. Ti za přepravu zaplatí pět korun místo dřívějších dvou korun.
Při rozhodování o budoucích cenách posuzovala městská rada podle starostky Renaty Ramazanové dvě varianty - deset korun za jízdenku a ponechání zlevněného jízdného na dvou korunách, nebo osm korun za obyčejné jízdné a pět korun za zlevněné jízdné.
Lidé v Krnově, které ČTK oslovila, zvýšení jízdného neodsuzují. Například Janě Tesařové zdražení vůbec nevadí, protože podle svých slov autobusem nejezdí. Božena Robenková doplnila, že pět korun bylo příliš symbolické jízdné. "Vzhledem k důchodcům nebo maminkám na mateřské by to nemělo být více než deset korun," řekla ČTK. Zvýšení jízdného by žena doplnila změnami v jízdním řádu. "Některé linky nejsou tak provázané, některé okrajové části jsou úplně odříznuté," dodala Robenková. Jezdit autobusem podle ní nepřestane ani její 85letá matka. "Je to moderní typ babičky, jezdí dvakrát týdně do klubu důchodců a nevadí ji, že musí přitom přesedat," dodala Robenková.
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, čtu tě dobře.
26. září 2007 - 10:25:16 jsi napsal: "Co takhle 17 roztrhnout do sól se 27, která by jezdila jen mezi Výstavištěm a Braníkem? Stejně tak by šla roztrhnout 9 na 9 a 29 (Kotlářka-Vápenka)."
To je jasný návrh omezení dvou velkých pražských sídlišť. Nesouhlasím s tvým tvrzením, že hodně lidí jezdí pouze v ranní špičce. Na všech sídlištích je situace stejná. Ráno jezdí lidé do práce, odpoledne z práce. Odpolední špička je sice rozloženější a matematicky by stačilo méně spojů, ale prakticky některé spoje stejně narvané díky nepravidelnosti přenesených z centra. O víkendu se jezdí za zábavou a nákupy, protože vybavenost sídlišť je stále mizivá. Zvláště v neděli odpoledne nebo večer jsou tramvaje opět narvané. Jediný prostor pro omezení jsou sedla pracovních dnů, ale pochybuji jestli by to byl vůbec nějaký přínos.

A ještě jedna věc k 119 - domnívám se, že tato linka jezdí tak často hlavně kvůli cestujícím na letiště - pokud bys tyto cestující vytlačil do linky 100, tak by na lince 119 opět došlo k výraznému omezení spojů. Navíc si nedokážu představit jak cestující na letiště donutit nejezdit z Dejvické na letiště pomocí 119, když tam bude stále vést...

218:
Pochybuji, že by místní přijali vedení tramvajové trati ulicí Pod Cihelnou v těsné blízkosti domů.
Vykácení stromů ve Vlastině ulici bych zas tak nutně neviděl. Na severní straně by ke kácení určitě nedošlo, protože stromy tvoří hlukovou izolaci. Jížní polovina ulice by asi padla, ale zde je trochu prostor zakrojit se do skladů Našeho Vojska. Nicméně rozšiřování ulice či segregrace tramvají od automobilové dopravy zde není příliš nutná díky minimálnímu provozu.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšikriste Proxi nelži! Neznám nic tak prázdnýho jako je 14 a 17 přijíždějící k Nádrhol a na Stross v 7 ráno. O Modřanech nemluvím, ale rozhodně by byla vhodnější 21 než 17. Nevykládej nesmysly ani o sídlištích. JM i SJM jsou samostatné, vším vybavené celky. A normální mladý lidi (ne šotouši) se vždycky ptaj, když někam jedou: Je to na metru a nočních busech?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Řeč je o sídlišti Modřany a Řepy. V Řepích je ve špičkách kaštanů na interval 2 minuty v soupravách, v Modřanech na 2,66 minut. V sedle obojí na interval cca 7,5 minuty jenže to současné linky neumí.
Jestli to bude napaječ nebo diametrála, teď neřeším. Co sem pleteš 14 a 17? Copak je na Trojské sídliště? Jinak děkuji za přirovnání ke spasiteli - jen doufám, že za 9 let nikdo neukřižuje.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Kaštan Substrátovský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 18:48:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné odpoledne vašnostové,
jménem uživatelského kaštanstva, kterému je venkoncem jedno, čím jede (tram,bus,metro,vlak) bych vám chtěl prozradit jak to vidíme my prosťáčci, kteří nejsme ani oboroví jezuité, ani šotouši.

Jako člověku, který se živí podobnou činností jako vy - posunováním mas v čase a prostoru - ovšem v privátu bych to viděl takto:
1) Hlavní páteř - metro ve vnitřním městě (uvnitř MO) a velká dráha pro návoz z periferie do centra (pokud možno bez mnoha zastávek)proložená s tranzitními návozy z PH, PZ Prokopat tunel ze Smíchova na Hradčanskou / Dejvice a vytvořit okružní drážní městskou linku pro tangentní a vůbec neradiální komutaci (Dejvice, Bubny, Libeň, Malešice, Strašky/Zahraďák, Vršovice, Vyšehrad, Smíchov, Dejvice. Rozhodně to vyjde levněji než kopat metro. Použít stávající radiály železnice je snad přirozené, ale neměly by suplovat metro - znamená to průjezdy Periferie - "napůlcesty" - centrum.
2) Tramvaje použít na lokální rozvozy po centru, tajk jak to funguje leta a navíc je vytáhnout ven z centra tam, kde to má smysl. Pár námětů - Oblast zanmýšlené trasy D od krče po hranice města a při trochu "venkovské tramvajové fantazie" mi nepřijde moc divoké si představit jedno "superhrablo" na radiále Jesenice - Krč. Dále nechápu, proč linka do Řep není napojena na Zličín a Bílou Horu - to silniční trápení lidí v busech je v obou oblastech nemravné. Další možnost vidím ve vynesení tratě z Hostivaře na Jižní Město a jeho propojení se Spořilovem. Ovšem to by vyžadovalo použít velkou dráhu jako páteř
3) omezit busy jen tam, kde se koleje nevyplatí.
Koleje musí mít preferenci, protože jsou to jediné, co ještě lze zrychlit. Situace na silnicích se díky paskvilnímu urbanismu Prahy už nikdy nijak výrazně nezlepší, takže busy zbudou pro šotouše - ti mají čas tvrdnout v zácpách. Myslet si, že radnice vyhradí všude pruh a policajti ho budou hlídat, je naivní.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 20:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t:
Tramvaj by se Dědinou podle návrhu 218 procpala v pohodě. Jinak stanice Dědina má být na straně u sídliště.

218:
Taky by se vešla. V tom oblouku je nějaký domeček PVK. Hromadné garáže na Dědině padly.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3374
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 20:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Trhání 17 a 9 jsem myslel v narážce na to, že tu někdo mermomoci chce šetřit vozokilometry. A ano, myslím si, že v Modřanech nebo v Řepích ještě rezerva je. Neznamená to ovšem, že bych tam tu kapacitu snižovat chtěl.

O sídlištích je to jen teorie. Párkrát se domů vracím z Anděla přes Motol via 179 nebo přes Slánskou via 225. A nestačím se divit jak jezdí tramvaje na Slánské obsazené. Průměrně tak 10-20 lidí na soupravu.

Ad. 119:
Takže opět k dávné debatě. Domníváš se špatně. 119 měla ve špičkách ještě v roce 1995 4 minuty interval. Dnes sice jezdí v kloubech, ale podstatně omezená. Posilovalo se jen v sedle a o víkendu. Tady přiznávám, že 119 jezdí často hlavně kvůli letišti. Ve špičkách už však nikoliv. Ráno se po pěti minutách ve směru do Dejvic plní jen ze tří zastávek: Dědina, Nová a Divoká Šárka. Do zastávky Dědina v rš přijídí obsazená max. pěti lidmi. Z Šárky jede na stupni 4. Takže interval ve špičce není silný kvůli letišti, ale i kvůli Dědině. Ráno na letiště zase jezděj zaměstnanci. Takže super vytížená linka.

Ad. vytlačení turistů do linky 100: Tehdy jsi byl jedinej, kdo přiznal, že ukazatele pomůžou. Turisti jsou jako tupý stádo a když je pošleš na 319, pojedou s ní. Je to jen o tom, co ti poradí tištěný průvodce, směrovky na letišti a paní v infocentru. Pokud by tu byla cedule jak hrom BUS CENTRUM 100, pojedou ti stovkou. Pak jednoduše omezíš 119 mimo špičku a volnou kapacitu použiješ na posílení 100. A dá samozřejmě rozum, že pokud ti pojedou turisti do hotelu via 100, pojedou tak i nazpět.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 21:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Bohužel dnes zastávám názor, že cedule pomůžou pouze, když s nimi budeme ty turisty mlátit do hlavy protože v realitě to vypadá takto:
 
 
Na první fotce jsou turisté, které právě přiletěli na Ruzyň a čekají na autobus do města. Na druhé fotce je vidět cedule, která je na autobusovém sloupku přímo ve výšce očí.

Jinak, co si pamatuji, tak návrh, aby expresní linka na letiště jezdila ze Zličína i z Dejvické tady prezentuji stále a zatím jsem názor nezměnil V praxi jsem navíc zjistil, že turisté rychle zapomínají jakým autobusem vlastně z letiště přijeli a před odletem se v informacích ptají znova nebo se podívají do mapy a tam spojení z Dejvické vždy najdou.
A ještě jedna důležitá věc: V mém návrhu nemluvím o turistech, ale o cestujících na letiště, což je zásadní rozdíl. Zaměstnance a návštěvníky Prahy lze možná lehce naučit jezdit ze Zličína, ale další část cestujících na Letiště tvoří místní, kteří mají v hlavě zafixováno, že na letiště se jezdí z Dejvické a tito lidé prostě vždy tak zvykově pojedou nebo ještě hůře: to poradí i ostatním.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 21:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Mně to vysvětlovat nemusíš. Já vím, že označení je dementní. Je málo výrazné a hlavně slučuje zastávková stání linek 100 a všeho dohromady. V roce 2003 jezdily 100 a 119 odjinud než ostatní a turisty jsi ve 179 nebo 225 nepotkal. Fungovalo to, teď je to opět postaru a nefunguje to. Turisti ti lezou do 225 a po hodině jízdy se divěj, kde že to jsou.

Expres do Dejvic je zbytečnej. Jednak tu budeš dublovat zavedenou linku 119 a jednak bude jeho provoz k narůstajícímu provozu na Evropské čím dál dražší.

Proxi ty mě nečteš. Zaměstnance nenaučíš jezdit ze Zličína, protože jezdí každý den a znají to tu. Místní a na letišti? Co by tam dělali? Bydleli snad? Místní na letiště nejezděj. Takže ještě jednou Proxi a popořádku. Zaměstnanci letiště a obyvatelé Dědiny sem jezdí každý den, znají to tady a jejich proud je vždy opačný a díky tomu jezdí 119 vytížená akorát. Nemají sebou batohy, jezdí na tramvajenky a jejich proud se dá vysledovat, protože je neměnný. Takže já žádné zaměstnance ze Zličína učit jezdit nechci. Já jenom chci, aby ze 119 zmizeli turisti, který ji zpožďujou nákupem jízdenek a přetěžují bágly a tím, že se vyskytují nerovnoměrně. Tuto, pro tebe ještě jednou, tuto skupinu chci ze 119 dostat pryč, nikoho jinýho. Pryč jí dostanu jedině tak, že jim prostě před rypák přistavim auťák DP a až se ten expres naplní, dispečer dá povel k odjezdu. Tenhle expres bude pendlovat mezi terminálem a nejbližší stanicí metra. Žádný intervaly, žádný zhovadilosti v tarifu, prostě jenom shuttle bus. Jen police na bágly a 2 zastávky. Letiště a metro. Stačí jeden směr a ne dva, protože turisti pospíchaj maximálně na recepci v hotelu, a proto je jim úplně jedno, jestli pojedou po Evropský nebo po okruhu. Je jim to jedno, protože ani nevědí, jestli se Ruzyně nachází někde na severo-západě nebo na jiho-východě. Mně to ovšem jedno není, protože ti za A) na Dejvický nikdo další busy nepovolí, protože se ti tam zkrátka nevejdou a za B) nemíním příspívat ze svých daní na bus, kterej veze turisty ucpanou ulicí, jen proto abych jim nabídl další směr. Tak co tu proboha řešíš?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak co tu proboha řešíš?
Kdž tak listuju historií diskuze, tak mám jediný pocit: Všechny cesty zřejmě vedou na letiště.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace