K-report
 

Archiv do 05.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 05.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10046
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NIKDO (kromě Chalupy) tu nemluví o metru, ale o ŽELEZNICI na letiště. Rozdíly mezi možnostmi metra a železnice najdete v mých minulých příspěvcích dávno do historie.

O železnici tu mluvím já, a to v případě Vídně (CAT), nebo v případě Frankfurtu, přečti si moje včerejší příspěvky.
Ve Frankfurtu je podle mě vazba na leteckou dopravu minimální a nádraží Frankfurt Flughafen slouží jako významný "mezivlakový" terminál, a ve Vídni se jedná o svým způsobem nadstandartní spojení letiště a centra města. Něco takového by se mi líbilo i v Praze, i když obávám se, že Ruzyně prostě Schwechat není (i když podle někoho je Ruzyně velké letiště ). Ale vlak typu CAT není MHD a v Praze by se nejednalo o alternativu 119ky.

inak jsem si uvědomil, že je třeba opravdu vzít do hry věc, kterou tu někdo včera připomněl a na kterou i já neustále zapomínám: vlastnictví autobusů na Kladně. To je opravdu jeden z klíčů, proč mapa PID vypadá tak jak vypadá (vykousnutí na západě) a proč i ostatní snahy (rychlodráha a apod.) zatím dopadaj tak jak dopadaj.

Toto je samozřejmě pravda.

Dává to ovšem další plus Semmeringu, protože vlak do P5 nebude konkurovat busu do P6.

Na semering za-po-meň, věř-mi. To spíš prokopák a z Jenečku přímo pod letiště.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10047
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vašim obrázkům: Ale jistě přátelé. Ale vy se zase dopouštíte podstatné chyby, proč si proboha nedáváte pozor.

Jo a to co je na těch mých obrázcích sice vypadá jako metro, ale charakterem - vzdálenost mezi zastávkami, rozsah sítě - je to spíš předměstská železnice, pokrývající celou rozlehlou aglomeraci.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Mám pocit, že Praha v některých ukazatelích již Vídeň předstihla, ale jist si nejsem.
Na Semmering ne-za-po-me-nu, ale připouštím, že Hrbatá je pro mě přijatelná záložní varianta ;-)
Jeneček to bude U-R-ČI-TĚ :-)
Budoucnost patří bagrům!
oakman cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:02:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NcBaine, to je o voze, o koze. Statisticky je Praha na úrovni provozu na Schwechat, po ohlášeném Hupování EasyJet se to ještě markantně zvedne a to je ještě "ve vzduchu" RyanAir. Po rozšíření EU na východ přibudou mnohé "povinné destinace". Na Heathrow jsem metrem jel, nebylo to plné, nebylo to pusté jako tvé obrázky, ale tam je letiště v podstatě ve městě a nasedá na lokální zdroje pasantu. Stansted Express a Gatwick Express zase neznám já, nikdy jsem ho nepoužil. Pokud jde o tu dvoukilometrovou fajfku z Ruzyně, rozhodně to nebude přepych. Chalupoida je totiž rovnoprávně pomalé řešení jako 100 a B ze Zličína - hezká levná okružka městským podzemím s mnoha zastávkami a nasr. lokály jako Martin.
S tou Buštěhradkou to fakt nevidim dobře, Chalupa to šponuje do rozměru, na který nebude budget, to je spolehlivá cesta, jak to zahubit na úbytě, pomalu a klidně. Nadto, dokud nezanikne "kladenský systém" integrace, tak to celé pro Prahu nemá význam, proč cpát peníze do něčeho, co nikam nevede. Zatím jsem si nevšiml, že by Bendlov hořel pro spolupráci....
Hrbatou a Semmering v klidu zapomeňte, to by Bursík potopil vládu. U Semmeringu nadto hrozí stejný odboj podél trati v Jinonicích, Radlicích, i v těch vilkách pod Zličínem. V podstatě je to zapeklité - ta nejkratší trať, která se dá nejlevněji a nejrychleji postavit, je politicky zabetonovná a alternativy jsou mizerné, zvláště za účasti ČD. Jo, to kdyby jim sebral DPP i koleje, to by bylo jiné....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oakman: ...až na ten poslední odstavec.
Zatímco na Ořechovce budou vlivní milionáři bydlet stále, Bursík v příští vládě být nemusí, zejména, bude-li jí sestavovat Bém. V Jinonicích a Radlicích to kolem baráků nevede, jedině Cibulka a tam nejsou vlivní obyvatelé. Vilky pod Zličínem jsou navoněná bída, která bude mít dost starostí aby je neexekuovali pro nesplácení hypotéky, jen co se ještě párkrát zvednou úroky na úroveň ECB. Navíc nikdo nemluví o masívní přestavbě, pouze o elektrifikaci a oživení výhyben. Ostatně, pro jeden směr by mohl sloužit semmering a pro druhý hrbatá. A máme dvoukolejku jako vyšitou. Však ono na to letiště přijde, už hodně věcí zde napsaných se náhle někde objevilo jinde jako něčí nápad... ;-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10053
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

statisticky je Praha na úrovni provozu na Schwechat, po ohlášeném Hupování EasyJet se to ještě markantně zvedne a to je ještě "ve vzduchu" RyanAir. Po rozšíření EU na východ přibudou mnohé "povinné destinace".

No a? Kolik lidí jezdí S7 do Schwechatu? Já tam tedy návaly neviděl - tak jako nikde jinde na přibližovacím vláčku k letišti.

Na Heathrow jsem metrem jel, nebylo to plné, nebylo to pusté jako tvé obrázky, ale tam je letiště v podstatě ve městě a nasedá na lokální zdroje pasantu.

No tak jestli Heathrow "v podstatě ve městě", tak kde je potom Ruzyně?

U Semmeringu nadto hrozí stejný odboj podél trati v Jinonicích, Radlicích, i v těch vilkách pod Zličínem.

V Jinonicích a Radlicích už ale aspoň nemůžou řvát "chceme metro, ne rychlodráhu". Metro už tam skoro 20 let mají... V tom problém nebude. A v Prokopáku taky vadí nějaké přírodní rezervace? Nevím, ptám se.

zvláště za účasti ČD. Jo, to kdyby jim sebral DPP i koleje, to by bylo jiné....

Co by bylo jiné? A mmch. koleje ČD už dávno nepatří.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10054
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně, pro jeden směr by mohl sloužit semmering a pro druhý hrbatá. A máme dvoukolejku jako vyšitou.

Jo, s tímhle souhlasím, hlavně se tomu nesmí říkat rychlodráha. Jenže pak vznikne jakási obdoba vídeňského CATu (když tedy máme stjně velké a stejně významné letiště ), což stejně není běžná MHD...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
oakman cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:51:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No na ČD jde vždy vpodstatě o snesení a zgruntu postavení znova - viz koridory. Ten svršek na obou tratích ..... no nezávidím tomu, kdo to bude tahat ven!! A hrbatá? Tam je to pomálu i na generálku tělesa. Nicméně fandím vašemu pozitivnímu náhledu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hrbaté se plánuje obousměrný taktový provoz. Semmering zase čeká obnovení výhyben až tam budou odkloněny Kladenské vlaky.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3408
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Ale je. Velká letiště prostě vypadají jinak. Praha je regionální krcálek, sloužící především k odbavování CZ populace pro lety do Tunisu, Turecka a Egyptu a pár přípojných letů
Tak znova Mcbaine, velká letiště odbavují oficiálně od desíti do pětadvaceti milionu pasažérů. Sem samozřejmě Ruzyně už nějaký ten rok patří.

Pakliže chceš Ruzyň srovnávat s letišti CDG, Frankfurt, Londýn H., Hongkong, Tokyo, San Francisco aj., pak je samozřejmě Ruzyně malá. Ale rozhodně není malá na to, aby sem jezdil poloprázdný vlak. Jak se tu snažím nějaký ten rok lidem vysvětlit, že počty cestujícíh z letiště značně kulminují v závislosti na čase, bude i proto vlak do Ruzyně jezdit někdy prázdný, jindy plný.
Přesto si nedovolím souhlasit s tím, že je Ruzyně nějaké regionální letiště. Ve východní Evropě je kromě Istambulu pořád největší a roste a růst bude. Odhaduji, že strop Ruzyně bude někde mezi 25 a 30 miliony. Tedy dvojnásobek dnešního stavu. 25 milionů dnes odbavují Mnichov nebo Stansted a Gatwick. A copak vede na tyto letiště? Ono se dnes děje, že klasické huby mizí a z těch regionálních se postupem času stávají malé huby, a toto nemine ani Ruzyň. Do Zličína ještě v roce 1994 jezdila poloprázdná 164 a dnes? Prostě metro nebo vlak sebou přitáhne rozvoj celé té lokality a těch cestujících tak jako tak přibyde.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud chce našinec do světa, obvykle musí přes opravdu význačná evropská letiště jako Londýn, Paříž, Franfurkt, Amsterdam nebo alespoň Kodaň, Vídeň nebo Moskva. Pár letů do Montrealu či New Yorku to nezachrání.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Tak s tou Vídní nebo Moskvou bych zas až tak nesouhlasil, podobně jako s Kodaní. Samozřejmě, že dálkových letů z těchto letišť je o trochu více než z Prahy, ale oproti megahubům jsou to drobečci stejného kalibru jako Praha. Píše tu ale snad někdo, že je Ruzyně evropský hub? V celé Evropě je maximálně 5 až 6 letišť, kterým se může říkat hlavní (Londýn, Paříž, Frankfurt, Amsterodam, Madrid a Zurich). Vše ostatní jsou +- letiště na úrovni Prahy, tedy silná letecká doprava v rámci kontinentu + pár dalších dálkovek. Nezapomínej taky na Soul, Atlantu, Toronto, Dubaj a brzy otevřenou linku na Taivan.
Pár letů to nezachrání
A co mají jako zachraňovat? Ruzyně je každopádně k velikosti a významu Prahy resp. Středních Čech velkým letištěm, což je samozřejmě dáno vysokým turistickým ruchem obdobným tak maximálně v Říme, Benátkách nebo Paříži. Zkrátka Praha svého významu má v porovnání s obdobnými městy velmi moderní a velké letiště s velice hustou nabídkou leteckého spojení. Přesto nechápu, co bys jako z Ruzyně chtěl udělat? Další Frankfurt? To asi těžko, když na to sotva dosáhnou například Řím, Brusel nebo Athény, a to jsou, podle mého názoru, města s větším světovým významen než Praha.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10056
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale rozhodně není malá na to, aby sem jezdil poloprázdný vlak.... 25 milionů dnes odbavují Mnichov nebo Stansted a Gatwick. A copak vede na tyto letiště?

No, Gatwick bohužel neznám, ale na Mnichov FJS jsem jel letos v červenci Sbahnem (v denní době pracovního dne). Samozřejmě téměř sám...

Ve východní Evropě je kromě Istambulu pořád největší a roste a růst bude.

A na Atatürka je doprava řešena jak? Já si tam z roku 2002 pamatuju akorát autobusy a taxíky, které to samozřejmě zvládaly bez problémů.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10057
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut - Na hrbaté se plánuje obousměrný taktový provoz. Semmering zase čeká obnovení výhyben až tam budou odkloněny Kladenské vlaky.

Jo, něco takového se plánuje. Ale nevím nevím, jak se do toho podaří napasovat obsluha letiště.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a je to tady - "semmering čeká obnovení výhyben" . Sice zatím jen pro "odkloněné kladenské vlaky", ale už je to tu - první krok. Absolute, děkuji.
Borovička - a japa se na ty světový letiště z Prahy asi dostanem? Na kole?
McB: Zapomínáš, že poměr cestujících MHD a IAD je v tebou uváděných zemích diametrálně odlišný od nás. Tam asi čtvrtina lidí na letiště MHD nejede, jako v Praze. Takže tvé příklady jsou irelevantní (na prd) :-)
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zeptej se Moraváků, zda vemou auto/bus kudy pak vyrazí do světa. Pražák samozřejmě asi tím letadlem z Ruzyně, protože cenově mu nějaké pendolíno či bus v tomto případě levněji ani do té Vídně nevyjde.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3411
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Srovnáváš nesrovnatelné. Rychlodráha nebude přeci sloužit jen letišti. Ta bude mít třeba zastávku Dlouhá Míle s velkou návazností na busy, které dnes jezdí na Dejvickou. A nemyslím tím jen Kladno.

Borovička:
Jen teorie a statistiky žádné. Mohu se tě zeptat, jak si na tohle přišel? Jakto že počítáš Vídeň za světové letiště, když má obdobnou nabídku leteckého spojení jako Praha? Víš třeba, že pokud si koupíš letenku na trase Praha-Paříž-New York, že tě vyjde stejně tak draho jako letenka Paříž-New York? Víš, že dnes nerozhoduje o tom kam a odkud letíš jen nějaká nabídka spojení? Zkus sehnat za 14 dnů letenku třeba do Tokya. Budeš mít velkej problém, aby jsi vůbec našel volné místo. Proto budeš hledat kompromisy, které tě nakonec zavedou třeba na Praha-Dubaj-Ósaka-Tokyo. Fakt nějaké Pendolíno je to poslední co rozhoduje odkud letíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko,obávám se, že prvním krokem bude třeba vidět letiště Ruzyně v měřítku ČR a ne Prahy. Pak ti jaxi samo vyjde, že kolejová doprava na letiště je standard, ne luxus (jako dosud). Nejsem si jist tvým tvrzením, ale troufám si v každém rychlíku z trati 010 najít aspoň jednoho Moraváka, co směřuje na letiště. A o to jde, aby i Moraváci jezdili na letiště v Praze a ne ve Vídni. Ušetří-li přímým vlakem Ostrava-Ruzyně hodinu, rázem se oba druhy dopravy stanou konkurenceschopnějšími. A to v tomto případě metro (ale ani bus) neumí
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10060
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Zapomínáš, že poměr cestujících MHD a IAD je v tebou uváděných zemích diametrálně odlišný od nás. Tam asi čtvrtina lidí na letiště MHD nejede, jako v Praze. Takže tvé příklady jsou irelevantní (na prd) :-)

Tou čtvrtinou myslíš co? Ti co jedou na letiště 119kou jsou čtvrtina letištních cestujících? Nebo jak to myslíš?

No a je to tady - "semmering čeká obnovení výhyben" . Sice zatím jen pro "odkloněné kladenské vlaky", ale už je to tu - první krok. Absolute, děkuji.

To jsi nevěděl? Ale v souvislosti s tímto dojde taky k výrazným změnám na Smíchově a výraznému omezení propustnosti Smíchova směr semering (mj. zrušení Společného nádraží). Navíc zkapacitnění úseku Hlavní - Smíchov je díky politicky zablokovaným úpravám (Praha x Praha 2 x Praha 5) Železničního mostu taky v nedohlednu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10061
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Srovnáváš nesrovnatelné. Rychlodráha nebude přeci sloužit jen letišti. Ta bude mít třeba zastávku Dlouhá Míle s velkou návazností na busy, které dnes jezdí na Dejvickou. A nemyslím tím jen Kladno.

Sbahn ve Vídni, Mnichově, RER v Paříži, BART v SF a další taky neslouží jen letištím. Přesto se před nimi vždy "nějak záhadně" vyprázdní. Čím to je?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10062
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jist tvým tvrzením, ale troufám si v každém rychlíku z trati 010 najít aspoň jednoho Moraváka, co směřuje na letiště.

Takže ve vlacích z Moravy nám bude z centra Prahy na letiště pokračovat vždy jeden Moravák? To už snad raději metro do Letňan...

A o to jde, aby i Moraváci jezdili na letiště v Praze a ne ve Vídni.

Jak píše Martin, tak možnost přijet vlakem k letišti je dnes to poslední, podle čeho se letenky kupují.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Cca 25% lidí, kteří jedou na pražské letiště (jedno proč) jedou MHD (ročenka MHD, opakovaně 2000-2006). Pro některé účely je to marginální (význam problému 119,100 a AE), ale současně je to významné číslo k tvým příkladům prázdné MHD na letiště v cizině. Možná by se dalo vydedukovat, že když MHD v cizině přepravuje kolem 30-40% populace a v Praze 65%, tak na to letiště v cizině jede MHD nějakých 12% lidí. Proto to tam vypadá jak popisuješ a proto není důvod si myslet že to u nás bude vypadat stejně.
Psal jsem nejméně jeden. To je i 100. To co píše Martin se se mnou nevylučuje. Jde o to, aby když moravák dostane stejnou letenku z Prahy i z Vídně, zvolil Prahu. Dneska si tím jist nejsem, ale nepostaví-li se slušná (=železniční) doprava na letiště pražské, nebudu si tím jist ani v budoucnu. A čekat, až bude pět minut po dvanáctý je zpozdilý. proto se třeba s předstihem staví metro do Letňan a ne, že se tam horkotěžko přivede, až tam bude denně dojíždět 100000 lidí. To by bylo pozdě. To sme tu zažívali za komunistů (190 a 206 na JM)
Budoucnost patří bagrům!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vídeň za světové letiště, když má obdobnou nabídku leteckého spojení jako Praha Mozna i lepsi, do takovych der jako Tokio, Chicago nebo Teheran se od nas letat nemusi, zato mame spojeni do svetovych metropoli jako Bradford, Doncaster a Cardiff. Spojeni po vychodni Evrope, predensim byvalem SSSR, maji take mnohem lepsi. Z Prahy se lita primo do Dubaje? Ja ze jsem tam letel... pres Viden.

Muj navrh reseni Dediny: tramvaji zlikvidovat zastavky mezi Sarkou a Kulatakem krome Cerveneho vrchu a zelenou vlnu nastavit podle ni, busem z Dediny dovazet lidi na Sarku na tramvaj, Horomericke a spol. obslouzit vymetacim busem. Tramvaj pripadne posilit, posily ukoncit u prazskeho Kremlu. 119 pak bude jen pro letiste, ze Sarky do Dejvic pak s tim pojedou jen ti turisti.

Omlouvam se za diakritiku, pisu ze zahranici (kam jsem se dopravil letadlem pres Ruzyni. Z hl.n. na letiste jsem jel MC+MA+AEx /jel driv nez 119/, kombinaci MC+MB+100 jsem zavrhnul: slozitejsi prestupy na B, obava z pasmoveho provozu na konci B a nutnosti cekani kvuli tomu, z Dejvicke to jezdi casteji. Kdyby byla rychlodraha, jel bych s ni.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli nebude nakonec nejprůchodnější regionova do Středokluk a odtamtud shuttle-bus na letiště. Před terminály bude stavět jenom ten shuttle-bus, linky 119,179,225,254,319 busou stavět jen na konečné Letiště Ruzyně, kde je turisti nenajdou. No a autobusy linky 100 se využijí na shuttle-bus.
Už živě vidím panikařící turisty na nádraží ve Středoklukách


Ale vážně:
Když tedy všude jezdí vlaky na letiště prázdné, tak nestačilo by vést S-bahn jen na terminál na Dlouhé míli, kam by z letiště vedla jedna jediná linka, kterou by si nemohl nikdo poplést?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10065
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cca 25% lidí, kteří jedou na pražské letiště (jedno proč) jedou MHD (ročenka MHD, opakovaně 2000-2006). Pro některé účely je to marginální (význam problému 119,100 a AE

25% lidí, a zároveň na to stačí dvě autobusové linky (AE opravdu vážně neberu)?

Možná by se dalo vydedukovat, že když MHD v cizině přepravuje kolem 30-40% populace a v Praze 65%, tak na to letiště v cizině jede MHD nějakých 12% lidí. Proto to tam vypadá jak popisuješ a proto není důvod si myslet že to u nás bude vypadat stejně.

Já si právě myslím, že u nás to vypadá a bude vypadat stejně. Letecká doprava je doprava globální a tak bych řekl, že se řídí globáními pravidly. A jedním z těchto globálních pravidel je, že na letiště se "sockou" nejezdí. Prostě ten, kdo má na letenku má i na něco "lepšího". Platí to zjevně všude na světě, takže nevím, proč by to nemělo platit u nás.

Dneska si tím jist nejsem, ale nepostaví-li se slušná (=železniční) doprava na letiště pražské, nebudu si tím jist ani v budoucnu.

To je snad pravda, akorát, že já si pod slušnou dopravou Morava - Ruzyně představuji spíš vněší pražský dálniční okruh.

proto se třeba s předstihem staví metro do Letňan a ne, že se tam horkotěžko přivede, až tam bude denně dojíždět 100000 lidí

Já mám pocit, že díky tomuto letňanskému předstihu se metro už horkotěžko přivede kamkoli jinam (Krč třeba).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Konečně rozumný návrh, já se tím už trápím pár nocí a dnes jsem dospěl ke stejnému názoru. Velký terminál na Dlouhé míli s busy, vlaky, metrem i tramvajemi. A v úseku Letiště Ruzyně - Dlouhá míle jediný autobus, tradičně 119. Terminál Jih - Zličín autobus 100, AE na smetišti dějin.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10066
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 - Když tedy všude jezdí vlaky na letiště prázdné, tak nestačilo by vést S-bahn jen na terminál na Dlouhé míli, kam by z letiště vedla jedna jediná linka, kterou by si nemohl nikdo poplést?

Jo, takhle to mají leckde. K nejbližší stanici metra je "vysunut" letištní vláček, který obkrouží letištní terminály (a garáže a půjčovny IGK ). V poslední době jsem takto cestoval v NY-JFK a SFO.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10067
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr - z Dejvicke to jezdi casteji. Kdyby byla rychlodraha, jel bych s ni.)

Já bych s ní taky jel. A pak bych sem dal fotky, jaxe v ní tísním sám.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si malou odbočku, zpráva z ČTK o průzkumu.
NENÍ TAM ANI SLOVO O TOM, ŽE BY SI PRAŽANÉ PŘÁLI PŘÍME LINKY NEBO COURÁNÍ KVŮLI ČTENÍ KNIH.
Absoloutku, Proxiku, MŠ a další - přečtěte si co pražané na MHD oceňují.

Lidé si dle průzkumu přejí v Praze více nočních spojů
Praha 3. října (ČTK) - Dopravní podnik hlavního města Prahy by měl podle cestujících zvýšit počet nočních spojů i za cenu vyššího jízdného a projasnit prostory metra, aby nebyly tak ponuré. Svou image by podnik mohl zlepšit také volbou veselejší a modernější komunikace nejen na letácích a pokračováním v budování podnikové kultury. Vyplývá to ze zářijového průzkumu společnosti Westminster, která se zabývá komunikací mezi občany a zástupci státu.
Cestující jsou ve velké míře nespokojeni se zažitým názorem, že městskou hromadnou dopravou cestují především sociálně slabší skupiny obyvatel. Dopravnímu podniku proto doporučují uspořádat kampaň, která by toto přesvědčení změnila.
Za hlavní výhodu MHD v Praze považovali respondenti dobře fungující metro, které je v podstatě nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz. Naopak se cestujícím nelíbí polstrované sedačky, které jsou vnímány jako nehygienické.
MHD v Praze je podle průzkumu vnímána výrazně pozitivněji než Dopravní podnik, který její síť provozuje. V občanech zůstává představa, že se jedná o podnik, který je velkým molochem. Na druhé straně většina respondentů oceňuje zlepšení MHD v posledních letech. Jako významné oblasti, kde došlo ke zlepšení, uvádějí čistotu, kapacitu nebo rychlost.
mnj vju
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 13:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Můj učitel statistiky tvrdil, že to není věda, ale děvka pro všechny. Takže záleží, kdo se toho průzkumu účastnil a zda to je odpovídající výběr, tj. jestli reprezentuje základní soubor. Mě se nikdo neptal :-(
Ale můžu souhlasit.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 13:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonáš: Ano, s touto námitkou se setkávají statistici, co statistika existuje. Dokonce to není jen o tom kolikaa jakých lidí se ptáš, ale i jak a na co. A ani to není vše: Hodně záleží na tom, jak výsledek interpretuješ (a to vůbec nemusíš lhát - st.3 znamená že tramvaj je poloprázdná, nebo plná z celé poloviny). a k dovršení všeho: je dobře znát i objednavatele průzkumu (podle určitých znaků soudím, že to byl DPP :-))) Nic to však na výsledcích už nezmění.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 14:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já jsem nikde nepsal, že Vídeň je světové letiště, i když některé jeho dálkové destinace jsem zatím z Prahy nenašel. Samozřejmě se cestuje obvykle přes nějaké evropské megaletiště. Já chtěl hlavně vyjádřit, že ten nástup cesty je pro Moraváka (určitě Brňáka stejně jako Bratislavana) často vhodnější ve Vídni než se vláčet někam do Prahy.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 14:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ono to z té Vídně je levnější ...

Má první dáma odletěla před týdnem s partou na měsíc do Indonésie. V Praze sedli do aut, odjeli do Vídně, tam přesedli na letadélko ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Snaha Magistrátu zbavit se instituce, která mu moc vidí do karet, a která by mu mohla znepříjemňovat život.
Fotožurnál, toť mé dítko
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka - Magistrát se žádné instituce nezbavil. To město Praha. Je třeba rozlišovat subjekty MHMP a HMP.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: A jaký je v tom rozdíl (jiný než formální)?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10068
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující jsou ve velké míře nespokojeni se zažitým názorem, že městskou hromadnou dopravou cestují především sociálně slabší skupiny obyvatel.

.......

Naopak se cestujícím nelíbí polstrované sedačky, které jsou vnímány jako nehygienické.



Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10069
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za hlavní výhodu MHD v New Yorku považovali respondenti dobře fungující metro, které je v podstatě nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz.

Za hlavní výhodu MHD v Paříži považovali respondenti dobře fungující metro a systém RER, které jsou úplně nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz.

Za hlavní výhodu MHD ve Vídni považovali respondenti dobře fungující Ubahn a Sbahn, které jsou úplně nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz.

Za hlavní výhodu MHD v Mnichově považovali respondenti dobře fungující Ubahn a Sbahn, které jsou úplně nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz.

Za hlavní výhodu MHD v Berlíně považovali respondenti dobře fungující Ubahn a Sbahn, které jsou úplně nezávislé na povrchové dopravě. Kladně hodnotili také rozsáhlou síť dopravy v metropoli, cenu předplacených kuponů a ekologický provoz.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mb: "...jedním z těchto globálních pravidel je, že na letiště se "sockou" nejezdí. Prostě ten, kdo má na letenku má i na něco "lepšího". Platí to zjevně všude na světě, takže nevím, proč by to nemělo platit u nás."

A už je tady zase ten tisíckrát omletej a tisíckrát vyvrácenej nesmysl o tom, že "sockou" jezdí jen ten, kdo nemá na "něco lepšího"...
A tim "něčim lepšim" má být vlastní automobil nebo snad, chraň nás pánbůh, taxík ?
Nepodezíram tě, že si to vážně myslíš, ale tebe to ještě pořád baví, viď...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord veterinari: rozdíl MHMP a HMP asi jako rozdíl mezi weby www.praha-mesto.cz a www.praha.eu

Jinak formálně i prakticky o Praze i magistrátu rozhodují radní, případně zastupitelé. Magistrát sám (a jeho zaměstnanci) si může přát co chce.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšemže zaměstnanci magistrátu tam nejsou od toho, aby dělali politiku.

Já vnímám magistrát jako radní v čele s Bémem, Prahu jako radní + zastupitelé.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3412
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
A z Prahy se nelétá do New Yorku, Atlanty, Montrealu, Toronta nebo Soulu? Neboj, dočkáš se v prběhu dvou let Kuala Lumpuru a Taipeie. Z Prahy se snad létá jenom do tebou vyjmenovaných měst? Znovu opakuju, že na význam a velikost Prahy má Ruzyně nadstandartní spojení se světem v porovnání se srovnatelně významnými a velkými městy. Chceš-li udělat z Prahy další Frankfurt, pak chci v Kutný Hoře stejný počet metrů čt. kancelářských ploch, jako má Praha.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3413
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Já jsem nikde nepsal, že Vídeň je světové letiště, i když některé jeho dálkové destinace jsem zatím z Prahy nenašel.
Praha: Atlanta, NYC, Toronto, Montreal, Soul. Brzy se rozjede Kuala Lumpur a Taipei. V jednání je Tokyo/Ósaka a Bangkog.
Vídeň: Atlanta, Bangkog, New York, Soul, Taipei, Tokyo, Toronto, Washington.
Pokud bereme v úvahu, že hlavní evropská letiště - Londýn, Frankfurt, Paříž, Amsterodam a Madrid mají mezi 100-200 dálkovými destinacemi, není mezi Vídní a Prahou žádný rozdíl. Stejně tak to platí o Kodani nebo Athénách. Proto tvrdím, že má Praha na svůj význam a velikost nadstandartní letiště.

Já chtěl hlavně vyjádřit, že ten nástup cesty je pro Moraváka (určitě Brňáka stejně jako Bratislavana) často vhodnější ve Vídni než se vláčet někam do Prahy.
To nemusí být vždy pravda. V současné době vůbec není rozhodující dostupnost letiště, jako dostupnost letenek. Stejně jako má Vídeň spádovou oblast Brna nebo Bratislavy, má Praha kupodivu Drážďany a velkou část východního Německa. S těmi Slováky bych si také nebyl jist. V garážích na Ruzyni se vyskytuje všehochuť SPZ od Maďarů přes Slovince, Poláky až po Němce nebo Rakušáky. Dnes především rozhoduje láce letenek, obsazenost spojů a dalších moře jiných faktorů. Mezi něž patří i hub leteckých aliancí. Pro východní Evropu má Sky Team Prahu, One World Varšavu a Star Alliance Vídeň. A pokud třeba sbíráš míle u společností z aliance Sky Team, létáš do východní Evropy především přes Prahu. A je jedno jestli z Tahity nebo Argentiny.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Jak kam je to z Vídně levnější. Jsou destinace, které jsou jednoznačně výhodnější z Prahy. Stejně tak Vídeňáci mnohdy nasedají do aut a jedou do Prahy nebo do Frankfurtu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 19:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Je MKP knihovna pražská nebo magistrátní? Může jí zrušit magistrát, radní nebo zastupitelé? Prostě magistrát žádné instituce neruší.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco pro Káema:
Prosek je dvojnásobně dražší

Desítky dalších bytových komplexů rostou po celé městské části Praha 9. Tedy i na Proseku, ve Střížkově, Hloubětíně, Hrdlořezech a v části Libně. Tam jsou ale ceny nového bydlení už mnohem vyšší. Například společnost Central Group postavila na Proseku nové bytové domy téměř s pěti sty byty nedaleko křižovatky ulic Prosecká a Vysočanská. Ceny projektu Prosecké centrum začínaly na necelých šedesáti tisících za čtvereční metr, což je dvakrát tolik, než kolik stojí byty v okolí Kolbenovy ulice ve Vysočanech. Přesto je v projektu momentálně volný jediný byt, ostatní již mají svého majitele. Cena je o tolik vyšší i proto, že starý Prosek je místo v zeleni. A navíc je umístěn přímo u nové stanice metra C - Prosek, která začne fungovat příští rok.

Kde je metro, tam se staví

Právě ono prodloužení metra trasy C do stanic Střížkov a Prosek spustilo v Praze 9 skutečný developerský boom. U stanice metra Prosek se nestaví jen stovky bytů. Roste tu i administrativní komplex Prosek Point. Ve třech budovách budou nejen kanceláře, ale i obchody a kavárny. Právě obchody a služby budou lidé z Proseku opravdu potřebovat v mnohem větší míře. Kromě pěti set bytů od Central Group tam totiž staví dvě stě bytů i J T Real Estate CZ v projektu Na Vyhlídce a společnost Finep Partners tam dokončila bytový soubor Prosek 2 s třemi stovkami bytů. V přípravě je navíc soubor Prosek 1, který jich bude mít až třikrát tolik.

DNES reality
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3419
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ceny šplhají vzhůru
Nové stanice metra trasy C, které od příštího roku bude jezdit přes čtvrti STŘÍŽKOV A PROSEK až do Letňan, ženou nahoru cenu starších bytů.

Ne každý chce bydlet v novostavbě. Hodně lidí hledá startovací laciné bydlení v panelových domech. Jiní jsou naopak ochotní vydat peníze za zajímavý byt ve starší cihlové výstavbě. Jenomže starší byty v osobním vlastnictví, na něž si mohou lidé vzít hypotéku, jsou na některých místech hlavního města vyprodány. Pokud byste chtěli bydlet třeba v některé z částí Prahy 9, budete muset v nabídce realitních kanceláří pečlivě hledat. „Na Proseku třeba už poptávka vysoko převyšuje nabídku. Jakmile se zde objeví byt za rozumnou cenu, je rychle pryč,“ tvrdí Dagmar Szlauerová z realitní kanceláře Sting. Stejný nedostatek starších bytů je i ve Vysočanech.

Metro zvyšuje ceny

Ještě před půl rokemnebyla Praha 9 v zorném poli zájmu kupujících. Převis poptávky realitní kanceláře hlásily spíše v Praze 5 nebo 10. „Situace se obrátila v momentě, kdy se začalo s prodloužením stanic metra. Ale právě zlepšení dopravy zvyšuje i ceny,“ uvádí Szlauerová

DNES reality
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Takže se vyplatí sledovat K-report, protože pak se dá odhadnout vývoj cen realit několik let dopředu. Neboli kdo chce byt na Červeňáku nebo na Petřinách, měl by si ho pořídit už teď.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2547
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, vyplatí se sledovat mě. To je přeci jasný. už dávno sem tu psal, že první co se v inzerátech uvádí je údaj, jak je daleko metro. A představte si, někteří se tu ptali proč by někdo chtěl fárat do metpa, a jezdit oklikou, když přeci každej ví, že lidi chtěj dlouho sedět v tramvaji, aby toho hodně viděli a přečetli.
To je jedna ráno pro šotouše za druhou - včera ten průzkum, kde pražané vnímaji metro úplně nejpozitivnějc, dneska todle. :-)))))))))))))
Na červeňáku jsou byty drahý už teď - vliv "dobré adresy" kterou je Praha 6, dostatek zeleně a rychlé spojení k metru.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na červeňáku jsou byty drahý už teď
A budou ještě dražší a z dobré adresy se stane velmi dobrá adresa. Vivat Chalupoida!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem to tak, že na k-reportu zjistí člověk dopředu, kde a kdy se bude kopat metro. Spíš mě překvapuje, že ceny začaly růst až teď:
1. Ještě před půl rokem nebyla Praha 9 v zorném poli zájmu kupujících.
2. Situace se obrátila v momentě, kdy se začalo s prodloužením stanic metra. Ale právě zlepšení dopravy zvyšuje i ceny,“

Ty věty se přece popírají, vždyť toho krtka tak kopou už asi tři roky.

Obecně metro vs. tramvaj:
Anketa by se dala formulovat: "Raději si třičtvrtě hodiny čtete v tramvaji nebo půl hodiny v kavárně a pak čtvrt hodiny v metru?"
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A budou ještě dražší a z dobré adresy se stane velmi dobrá adresa.
A co teprv Petřiny, přes které nevede žádná čtyřproudá silnice plná lidí směřujících z rpažského okruhu na městský nebo naopak.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak opravdu skvělá optimalizace:
Od 11.10. bude mít linka 185 ranní interval 9 minut. To se bude skvěle prokládat s linkami 259 a 280 s intervalem 10 minut...
Ještěže to vydrží nejdýl do jara.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jo, na tuhle změnu jsem taky koukal a nějak jsem jí nepochopil...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Prý výslovné přání MČ... holt se pan starosta asi potřeboval pochlubit zvýšením počtu autobusových spojů.
Další skvělou změnou, která určitě nadchne zejména lidi na Českolipské, je zrušení 4 vložených ranních spojů linky 145 (Prosek-Ládví), místo nichž se zavádí 2 vložené spoje na 186 (Kbely-Ládví).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 15:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Toho si lidi na českolipský ani nevšimnou prosimtě... ty vložený spoje stejně jedou vždycky za něčim z Letňan, to říká zákon schválnosti, ať je to proložený na papíře nebo v praxi nebo vůbec...
Interval 9 minut na lince 185 je taky super... místo jasných 08-18-28-38-48-58 tu budou příšernosti, navíc se ruší proklad s linkou 259 na 5 minut. Nehledě na to, že počet spojů celkově nepřiroste, mezi osmou a devátou ráno je prodloužen interval na 20 minut... to bude sado maso... hlavně že pan Žďárský se může chvástat jak díky němu jezdí 185 častějc! Děkuji pane starosto!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 15:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ukázka toho, jak se to NEMÁ dělat. Teď nemyslím proklady atp., ale to, že si Ropid do toho nechá kecat a pustí tohle do světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Idiocie prokládání. Kdyby dali jeden bagr po 5 bylo by. Zlatá 135 do roku 1977.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3422
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nemyslím. Zrovna ve Kbelích mohou proklady u takto krátkých linek fungovat dobře. Stejně je to jenom na půl roku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10080
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě před půl rokemnebyla Praha 9 v zorném poli zájmu kupujících. Převis poptávky realitní kanceláře hlásily spíše v Praze 5 nebo 10. „Situace se obrátila v momentě, kdy se začalo s prodloužením stanic metra. Ale právě zlepšení dopravy zvyšuje i ceny,“ uvádí Szlauerová
DNES reality


Aneb jak veřejné rozpočty podporují "soukromý" developing.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace