K-report
 

Archiv do 08.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 08.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2550
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Jistě. A co je na tom špatného? Tys nedostal nikdy žádnou pobídku od kohokoliv abys něco dělal (na svoje další riziko a náklady)? Mysli, čoveče!
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3424
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
A je to ve výsledku špatně? Zhodnocení pozemků se projeví i na tvý peněžence. Ty pozemky někdo dráž prodá, tam se něco postaví, zaměstná se tam při stavbě pár lidí a pak i při samotném provozu kanceláří. Stejné je to s byty. Myslíš si, že na zhodnocení panelákových bytů vydělají jen developeři? Nevydělají na tom ty, co tam už bydlí? Oni potom ty byty dráž prodají a penízky zase vrátí zpátky do ekonomiky. Začnou utrácet atd. atd. Předpokládám, že tobě princip koloběhu peněz jasný je. Nedokážu posoudit jestli je pro Prahu ekonomicky výhodnější - nenechat se podplatit, nestavět, nechat tam pole a pozemky ladem, nebo - nechat se podplatit, postavit metro za 16 miliard, zhodnotit pozemky, na nich něco postavit a žít z toho dalších 50 let.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže trochu (ale jen trochu) víc domyšleno, měla by Praha stavět v budoucnu už jen klikatá metra, aby pokryla co největší plochu Prahy a zhodnotila pozemky. Škoda, že takto neklikatili dříve trasy tramvají.

V jiných velkoměstech v tomto případě metro raději rozvětví. My časem dopějeme v Praze k tomu, že postavíme jednu trasu jako spirálu z Ruzyně do centra.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to já netvrdím. Píšu snad něco v tom smyslu, že podmínkou zhodnocení parcel a bytů je klikaté metro? Stejně tak teď stavebním boomem procházejí Vysočany. Klikatí se to metro snad i tam? Ne! Přesto jsem přesvědčen, že bez metra by se ve Vysočanech nikdy něstavělo, tak jako dnes. Postavit smysluplné trasy metra se nevylučuje s tím, že se v okolí zhodnotí pozemky. Chalupoida určitě není ovlivněna developery. Jediné místo, kde se dá něco postavit kolem je Dlouhá Míle a Dědina. Bez ohledu na chalupoidu, metro by přes Dědinu a Dlouhou Míli stejně vedlo, i kdyby to byla přímka. Tedy pokud pod chalupoidou máme na mysli zátah přes Motol a BH a nikoliv metro jako takové.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nechápu, jak někdo může získat na zhodnocení bytu, ve kterém bydlí a chce bydlet dál. Pokud je jeho, tak ho těžko prodá. Pokud jeho není, tak mu majitel akorát napaří vyšší nájemné.
A to, co by se postavilo kolem nových stanic metra se dá postavit stejně dobře kdekoliv jinde, v širším centru je pořád ještě proluk jak naděláno, stačí se podívat na ortofoto, kde všude jsou prázdná pole. Tak proč to město furt roztahovat široko daleko (což mimo jiné také zvyšuje nároky na dopravu - jak individuální, tak veřejnou).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pořád věřím tomu, že než se Chalupoida prokouše až do Motola, bude rychlodráha dávno stát, na akci "Chceme metro ..." se zapomene a někoho mírně inteligentního napadne, že stavět metro z Motola na letiště je blbost a že mnohem užitečnější by bylo pokračovat přes Řepy do Zličína, kam by se sváželo přilehlé okolí autobusy a rozváželo do Dejvic i na Smíchov i do centra.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Chyby se dopouštíš ve slovech "a chce bydlet dál". Spousta lidí dnes kupuje bytu na spekulaci, ne pro vlastní bydlení.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:

Takto se má stavět metro:


SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislave, bez jakýkoliv urážky, tomuhle fakt nerozumíš. Toho, co hýbe cenami bytů je strašná spousta a dostupnost metra je jeden z významných faktorů. Hodně lidí vlastní/staví byt na kšeft a ne na bydlení.
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Jsem to tak napsal schválně. Primárním účelem bytu je v něm bydlet. Bydlet musí každy, spekulovat může ten, kdo má prachy a chce této skutečnosti využít ke svému vlastnímu prospěchu (přičemž tou spekulací nic nového nevytvoří, tak k čemu ta jeho činnost vlastně je?)
Já bych taky rád spekuloval, ale bydlet musím dřív.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3426
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
jak někdo může získat na zhodnocení bytu, ve kterém bydlí a chce bydlet dál
To myslíte vážně? Co když ten vlastník bytu bude chtít jednou tento byt prodat a koupit si jiný? Třeba mimo metro. Co udělá s tím co mu zbyde? Víte, že pokud budete vlastníkem nemovitosti v ceně 2 mil. na Proseku, dostanete výhodnější hypotéku, než vlastník totožného bytu někde v Modřanech?

to, co by se postavilo kolem nových stanic metra se dá postavit stejně dobře kdekoliv jinde
Proč tam máte to slovíčko by? Realita je totiž úplně jiná. Tak jako zahraniční investoři v ČR hledají parcely kousek od dálnic, hledají investoři v Praze parcely u metra nebo v centru. A proč asi? Proč nestaví jak diví své kanceláře někde v Modřanech nebo na Barrandově? Protože se tyto kanceláře hůře prodávají nebo pronajímají. Realita je prostě taková a nesnažte se to zpochybňovat. Jako šotouš s tím můžete tak maximálně nesouhlasit. Pravda je prostě taková, že pozemky kolem metra se zhodnocují a prožívají boom, zatímco Barrandov nebo Modřany nic takového neprožívají a parcely kolem želzeničních tratí jsou skoro neprodejné. I když všichni šotouši víme, že vybudovat S-Bahn je nutnost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3427
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 11:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spekulovat může ten, kdo má prachy
Ano, spekulovat může nakonec ten, kdo prachy získá tím, že se mu zhodnotily metrem. Za původní byt na Proseku může získat dva. Jeden v Bohnicích a jeden třeba ve Špindlu. Pak začne spekulovat a bohatnout. Stejně tak ty parcely u vybavené infrastruktury přitáhnou kanceláře, ve kterých se produkují nová pracovní místa. Ty ženou průměrnou mzdu nahoru nejen na Proseku, ale v celé Praze. A z toho samozřejmě těží celá Praha. Proto je bohatší než zbytek republiky. Stejně tak je vyšší životní úroveň v regionech, kam vedou dálnice.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3428
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Já bych řekl, že takhle
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Neženu investory do Modřan, to jste mě nepochopil. Mluvil jsem o širším centru, za které považuju nejdál Palmovku a Pankrác. Taky jsem nepopřel, že se u metra staví a prodává líp, než mimo, mám oči a vidím to. Tam leží ladem mraky pozemků, třeba zrovna drážních a pár metrů od metra.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tenhle mechanismus chápu. Koupím byt v lokalitě, kde vím, že cena poroste rychleji, než jinde, pak prodám, koupím jiný, ze zisku žiju, bohatnu, atd. Co z toho nechápu je, kde se ty moje prachy vlastně vzaly (i když tuším).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3429
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Ale já nepopírám, že pozemky v širším centru neprožívají stavební boom také. Ty proluky se samozřejmě brzy zastaví taky. A jak jste správně uvedl Palmovku a Pankrác, tak to metro tam samozřejmě svůj vliv sehrává.
V Bubnech se taky začne stavět do pár let, uvidíte. ČSOB si postavilo sídlo v Radlicích a ne ve Slivenci.
Tato diskuze vznila na základě toho, že tu většina šotoušů upřednostňuje tramvaje před metrem a tvrdí, že město vyhazuje peníze za metro. Ačkoliv s chalupoidou nesouhlasím a vím, že tramvaje a železnice v Praze potřebují velkou finannční injekci, nejsem slepý a vidím, že metro Praze prospívá. Minimálně ženě životní úroveň nahoru, protože přiláká investory, kterým poskytuje další a další pozemky. Pokud bychom tvrdili, že stavba metra je jen podmáznutím někoho na radnici, skončí část investorů třeba v Bratislavě. Stavba metra je v Praze jen logická investice tam, kde je po ní poptávka. A peníze byly, jsou a budou vždy až na prvním místě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislave, v tržním hospodářství není primárním účelem byt bydlení. Byt je prostě zboží jako každé jiné.
Ukázka jaxe optimalizuje jinde - nedaleko.
SE ZVL DŮRAZEM NA TO, ČEMU SE CHCE TAMNÍ MHD VYROVNAT (to pro Absoloutka a jemu podobné prokladače intervalů 24 minut) :-)))
ČTK
Boleslavan, který nestihne doběhnout odjíždějící autobus, by měl v budoucnu čekat na další maximálně deset minut. Zavedení krátkých intervalů na jednotlivých linkách je jedním z plánů radnice, jak mezi lidmi zvýšit popularitu městské hromadné dopravy, a tím zlepšit špatnou dopravní situaci na boleslavských silnicích. Od přelomu roku bude také zavedené nulové jízdné pro děti a důchodce, řekl dnes novinářům primátor Raduan Nwelati.
"Jízdní řád autobusů by měl být nastaven tak, aby si ho lidé pamatovali. Jedině pak začnou hromadnou dopravou jezdit, protože se na ní budou moci spolehnout. Ideální by byl model pražského metra," řekl primátor. Autobusy by tak měly podle primátora na jednotlivých linkách jezdit po deseti nebo dokonce po pěti minutách.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3430
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
To je špatná dedukce. Vlastním byt na Proseku 1+kk, protože jsem ho za komančů koupil nebo ho dneska zdědil po babičce. Protože mám rodinu a byt je nám malý, hledám větší. Jenomže moje rodina může tento byt zpeněžit za 1 milion a za tuto cenu seženu větší byt maximálně v Kladně. Jenomže já mám štěstí a na Prosek začali stavět metro. Najednou ten můj byt má cenu 2 miliony a já ho mohu prodat spekulantům. Co udělám dál? Koupím pro rodinu větší byt někde v Řepích a nebo koupím garsonku v Bohnicích a dětem ještě malý byt k tomu někde v Záběhlicích.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže město výstavbou metra neřeší dopravní problémy města, ale podporuje jeho ekonomický růst... No, nakonec asi to tak dneska chceme, takže je to vlastně v pořádku.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Toto je velice zajímavé. Na jedné straně chceme, aby si každý hospodařil za své (bydlení, zdravotnictví, doprava, energie...), ale tady stavíme metro za miliardy z obecních prostředků, které má sloužit veřejné dopravě a zároveň zhodnotit určité lokality pro soukromé subjekty.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak ovšem nám nesmí vadit chalupoidovitost metra a to, že trasování není v první řadě pro cestující, ale až v druhé (podobně též Letňany). A pochopitelně se stává, že část cestujících si výstavbou metra pohorší - viz například diskuze na webu P6.

Otázka pak je, zda na nahánění investorů jsou potřeba evropské peníze, resp. zda se čerpají ze správně pojmenovaného balíčku.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:

http://sumavak.bloguje.cz/tema-3-ekonomika.php

Doporučuji ke studiu - zejména ty Nepravidelníky -psal to kamarád - ekonom tak, aby to pochopili i neekonomové.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2555
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě. Odpradávna se železné dráhy budovaly pro pozvednutí ekonomiky regionu (resp. pro využití zdrojů které v něm byly - prostudujte si nějakou knihu o tom proč vznikaly lokálky v letech 1870-1900) a stát podporoval soukromé subjekty v tomto podnikání, protože sám na to neměl - a nemá - schopnosti (stát je nejhorší hospodář, proč by měl stát podnikat? Stát má vytvářet podmínky)) a nevidím důvod proč by tomu mělo být o 100-150 let později jinak. Princip je stále stejný.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10084
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je na tom špatného? Tys nedostal nikdy žádnou pobídku od kohokoliv abys něco dělal (na svoje další riziko a náklady)? Mysli, čoveče!

Pokud bych byl někým, kdo rozhoduje o stavbě metra do Letňan a zároveň měl náhodou kamráda, který vlastní developerskou firmu, která náhodou bude v Letňanech stavět tak by se mi to taky líbilo. Jejej, to by byla krása!
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10085
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - A je to ve výsledku špatně? Zhodnocení pozemků se projeví i na tvý peněžence.

Řekl bych, že na mojí peněžence se zatím hlavně projevují ty náklady na letňanské metro.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10086
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě. Odpradávna se železné dráhy budovaly pro pozvednutí ekonomiky regionu (resp. pro využití zdrojů které v něm byly - prostudujte si nějakou knihu o tom proč vznikaly lokálky v letech 1870-1900) a stát podporoval soukromé subjekty v tomto podnikání, protože sám na to neměl - a nemá -

Takže Letňany jsou podle tebe část země, které je třeba nějak pomáhat v rozvoji mohutnými subvencemi z veřejných zdrojů? Myslím, že u nás jsou horší oblasti - třeba Osoblažsko... Srovnáváním metra do Letňan v roce 2007 a podporou cukrovarských a jiných agrárních lokálek ve druhé polovině 19. století překonáváš sám sebe, KMe.

schopnosti (stát je nejhorší hospodář, proč by měl stát podnikat? Stát má vytvářet podmínky)) a nevidím důvod proč by tomu mělo být o 100-150 let později jinak. Princip je stále stejný.

Ano, vytvářet podmínky, ale ne subvencovat soukromé podnikání, kterému se navíc v jiných oblastech daří i bez státní (veřejné) podpory.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10087
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem se teď podíval na ten LVho odkaz, a jen tak jsem tam narazil na tento odstavec:

Je zcela jasné, že nemůže existovat jiná věda Ekonomie pro státy a kontinenty a jiná pro kteréhokoli jedince. Co je ekonomickým šílenstvím v měřítku rodiny, je ekonomickým šílenstvím také v měřítku státu či kontinentu. Dluhy a život nad poměry, které mají fatální důsledky pro jedince, budou mít stejné fatální důsledky pro stát. Přírodní katastrofa, která uvrhne do bídy jedince, způsobí stejné škody také státu. Bezuzdý tisk peněz v měřítku státu je roven padělatelské dílně v měřítku jedince. Nelze dosáhnout blahobytu zdražováním a prosperity plýtváním. Ekonomie je jen jedna a klade si jediný cíl – dát člověku s neomezenými potřebami návod k chování ve světě omezených zdrojů.

To je přesně to, proč mám k akcím typu Metro do Letňan takový odpor. Jediné, co mě trochu uklidňuje je, že já se snad důsledků tohoto "hospodaření" nedožiju (ale to Bém a Chalupa asi také ne).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4057
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
A je to ve výsledku špatně? Zhodnocení pozemků se projeví i na tvý peněžence.

Když právě to je dost diskutabilní. Jedna věc je, jak se to projeví právě v mé peněžence a jiná zase, jak se to projeví ve všech peněženkách ve městě. No a to nemluvím o tom, jestli vůbec o nějaké projevení se stojím.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10091
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se to projeví ve všech peněženkách ve městě.

V některých peněženkách se to projeví určitě velmi pozitivně.

Vratislav - Takže město výstavbou metra neřeší dopravní problémy města, ale podporuje jeho ekonomický růst... No, nakonec asi to tak dneska chceme, takže je to vlastně v pořádku.

Taky je možné, že už jsou všechny dopravní problémy v Praze vyřešeny. A teď už je potřeba podporovat rozvoj odlehlých a chudých pražských regionů.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V mojí ne.Pokud do Řep starostka dovede metro,tak bude chtít za 2+kk ve kterém bydlím 15.000 nájmu.Takhle bez metra to vidí na 10-12 tisícovek.Prodat obecní byt nemůžu a obec ho za výhodných podmínek zase prodat nechce mě:-)
A ani teď nemám zbytečné 3 miliony,abych na spekulaci koupil byt a pak jej po metru za 5 prodal.Takže já musím zvolit plán b.)
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 19:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc Bain-vyjímečně souhlas s tím metrem:-)
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Protože mám rodinu a byt je nám malý, hledám větší. Jenomže moje rodina může tento byt zpeněžit za 1 milion a za tuto cenu seženu větší byt maximálně v Kladně. Jenomže já mám štěstí a na Prosek začali stavět metro. Najednou ten můj byt má cenu 2 miliony a já ho mohu prodat spekulantům.

No a když to štěstíčko nemám tak je třeba mu jít trochu naproti.
Nevim čemu se všichni divíte.
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10096
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 01:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boleslavan, který nestihne doběhnout odjíždějící autobus, by měl v budoucnu čekat na další maximálně deset minut. Zavedení krátkých intervalů na jednotlivých linkách je jedním z plánů radnice, jak mezi lidmi zvýšit popularitu městské hromadné dopravy, a tím zlepšit špatnou dopravní situaci na boleslavských silnicích. Od přelomu roku bude také zavedené nulové jízdné pro děti a důchodce, řekl dnes novinářům primátor Raduan Nwelati.
"Jízdní řád autobusů by měl být nastaven tak, aby si ho lidé pamatovali. Jedině pak začnou hromadnou dopravou jezdit, protože se na ní budou moci spolehnout. Ideální by byl model pražského metra," řekl primátor. Autobusy by tak měly podle primátora na jednotlivých linkách jezdit po deseti nebo dokonce po pěti minutách.


A hele, pražské Metro dosahuje světové popularity, zejména na Mladoboleslavsku (jak by řekl klasik ).

A Raduan "Boleslavan" Nwelati se narodil kde, v Ugandě? To by leccos vysvětlovalo...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3431
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Řekl bych, že na mojí peněžence se zatím hlavně projevují ty náklady na letňanské metro
Na tvojí peněžence se projevuje i to, že jsi z Prahy. A Praha není bohatá jenom proto, že je hlavním městem. Je bohatá proto, že má vybudovanou infrastrukturu a ty seženeš díky tomu lépe placené místo. Co znamenala železnice pro Pardubice a co pro Chrudim dalších 150 let? Mcbaine, to metro se v Praze buduje na více než 100 let. Oproti tomu jsou současné náklady marginální.
co mě trochu uklidňuje je, že já se snad důsledků tohoto "hospodaření" nedožiju
Já nevím, ale hospodaření Prahy je v normálu. Má vyrovnaný rozpočet, takže dluhy se nezvyšují. Což se rozhodně nedá tvrdit o našem státu, který pastelkovný platí z dluhů. To mě děsí víc, než metro do polí, které Praze za dalších 30 let vydělá.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 15:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Studie uvádějí zhoršování žívotního prostředí v ČR, přičemž Praha je jedno z nejprašnějších evropských měst. Možná za tuto cenu máme "vyrovnaný" městský rozpočet a peníze na výstavbu metra do vzdálených lokalit. Nevím, o kolik metro prašnost v Praze sníží, ale jeho energetická náročnost životnímu prostředí určitě neprospívá. V každém případě má dnešní populace města malou naději na zlepšení.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Velmi zajímavé čtení.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 20:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jestli je hospodaření Prahy v normálu, tak pak je spíše nutno položit co je v Česku normál. Nejde jen o papírově vyrovnaný rozpočet, ale za co se utrácí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2557
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 14:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Metro na periferii překvapivě vyřeší nejeden problém v centru. Překvapuje mě , že to nevíš.
Osoblažsko? Myslím že bys byl první, kdo by řval, kdyby se chtěla úzkokolejka přestavět na normálněrozchodnou, aby tam byl přijatelnej způsob dopravy nákladů, zboží a meteriálu pro nějakou fabriku. Dokud je tam 760 mm., bude to tam takový jaký to tam je.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10102
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 15:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro na periferii překvapivě vyřeší nejeden problém v centru

A jaký problém v centru Prahy třeba LPP (letňanská podpolní podzemka) vyřeší?

Osoblažsko? Myslím že bys byl první, kdo by řval, kdyby se chtěla úzkokolejka přestavět na normálněrozchodnou, aby tam byl přijatelnej způsob dopravy nákladů, zboží a meteriálu pro nějakou fabriku.

To bych řval, navíc jde o to že tam žádná fabrika ani není a nejspíš nikdy nebude. Ale podporovar skutečně zanedbané regiony lze i jinak než výstavbou kolejové infrastruktury (i když konkrétně jak pomoci Osoblažksu tedy nevím, snad nějaká turistika). Ale podpora soukromých developerů v Praze (regionu údajně bohatém i na evropské poměry) z veřejných zdrojů (a to nejen našich, ale i dalších generací - kolixi na to Bém vypůjčil, dá se to někde dohledat?) je pro mě naprosto nepřijatelná.

Něco jiného by pro mě bylo, kdyby se na výstavbě metra do Letňan soukromí investoři aspoň částečně podíleli (včetně možných daňových úlev a jiných pobídek - viz to tebou zmiňované 19. století), ale takhle skutečně ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2558
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to jsou už takové ideologické žvásty, McB, vyznačují se slovy jako "nepřijatelná" "takhle ne" (soudruzi) a pod. Ta fabrika tam není právě proto, že se tam ty suroviny nedaj dopravit lacino - nejsou tam silnice pro kamiony a na dráze se musí překládat.
To metro: Tak ubydou tisíce busů na Palmovku a Českomoravskou. Při určité důslednosti by šlo ztížit průjezd centrem a parkování v centru s odkazem na velká parkoviště, jak ty říkáš v polích (místa je tam dost, ne?). Určitě by se z centra mohla vystěhovat nějaká firma na levnější pozemek u metra v poli (tak jako učinila ČSOB z Příkopů do radlic - myslíš že se 1000 zaměstnanců dojíždějích do centra nepozná?). Prostě s tvým přístupem by zřejmě tramvaje končily u střešovické nemocnice. Prosek měl mít metro před třiceti lety.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 23:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A odpovídá to tvým představám, jezdit z Proseka do centra přes Kobylisy? Neměl mít Prosek, Letňany, Čakovice samostatnou větev?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 23:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: na dráze se musí překládat

To jako na podvalník? Tomu se snad ani nedá říkat překládání, na to je tam extra kolej, vagón šup na úzká kolečka a pak zase zpátky. ;)

Proti fabrice v regionu mluví spousta faktorů a svádět to na 760mm je mírně řečeno zjednodušené. Je na tom Třemšená výrazně jinak, protože má 1435mm?

Spíše půjde o: Vzdálenost od centra moci, úřadů, na ně za tu dobu nabalených ostatních firem, škol... - tzn. Prahy (a dnes i Ostravy centra krajíčku (snad ne úmyslně) zfušované reformy VÚSC (ani ne v kilometrech, jako praktická), malá hustota obyvatel, náročnější terén, drsnější klima... A byť dopravní situaci zlepšovat lze, zdaleka to není vše spásné. Ostatně, to říkal i Mcbain.

Můj skromný názor: "koncepce" rozvoje metra mě spíše děsí a nejsem si jistý, že sledovaný prospěch je nutně veřejný. :-(
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: i to je překládání, které stojí peníze. Neříkám, že je to jediný faktor, ale jeden , který se na tom podílí. Všechny ty tvoje ostatní samozřejmě taky. Jiným může být i jedním směrem nutná peáž přes Polsko, kde je Polsko mimořádně nevstřícné. Je pravdou, že jakási fabrika na Bystřičce JHMD stále vozí své výrobky vlakem (?), takže to jistě stěžejní překážka nebude.
Daleko horší je ta McBainova reakce: Za každou cenu zachovat relikt, který možná sloužil před sto lety, ale ne dnes. To jehlavní faktor, který leccos v této zemi brzdí. ne náhodou nepodobný snaze zachovat tramky na těch nejnemožnějších místech, jen proto že tam byly odjakživa a jsou krásný. Takhle soudruzi ten kapitalismus nevybudujeme :-)
Zvláštní, že zajížďka u metra vadí všem šotoušům, ale pražanům ne. A šotoušům naopak nevadí zajížďka 22 nebo 26 při cestě z P6 na P10. V-e-l-m-i zvláštní :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36400
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Na Bytřičce se toho vozí víc, zejména plechovky Střížovice (tam se to ještě musí na vlak dovízt autama...) a pak snad ještě Jitona u JH (vlastní vlečka), pokud ovšem ještě aspoň trochu existuje...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní, že zajížďka u metra vadí všem šotoušům, ale pražanům ne.
Ale vadí... Stačí nyní často jezdit autobusy v oblasti Čakovic, Letňan, Kbel, Proseka, Vysočan... a to si šmírák vyslechne mezi spolucestujícími zajímavé debaty.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2560
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Jo ty střížovice jsem měl na müsli - a ještě něco, krom ty Jitony?
tracy: no nevadí. slyšíš jen to co chceš. to je přirozené filtrování, nezazlívám ti to.
A TADY JE PŘÍKLAD, JAK STÁT ZA STÁTNÍ PENÍZE POMAHÁ SOUKROMNÍKŮM - pravda , z 1/3 :-)))
To kdyby ještě někdo pochyboval o tom, co přináší stavba dopravního spojení. Lze aplikovat i na OH, kterými je LDN též "postižen", že.
Dnešní HN:
ŽELEZNIČNÍ STAVBA ZA 16 MILIARD LIBER

LONDÝN, 8. 10. 2007

Británie postaví dlouho očekávané železniční spojení napříč Londýnem, které mimo jiné propojí letiště Heathrow s centrem města. Informoval o tom v závěru minulého týdne britský premiér Gordon Brown s tím, že projekt Crossrail v hodnotě 16 miliard liber (635 miliard Kč) bude mít obrovský význam nejen pro Londýn, ale i pro celou Británii.
Železnice spojující východní a západní konec Londýna představuje jeden z největších stavebních projektů v historii Británie.
Výstavba bude podle Browna zahájena v roce 2010 a první vlaky vyjedou na trať do roku 2017, takže železnice nebude k dispozici v roce 2012, kdy Londýn pořádá olympijské hry. Vlaky pojedou většinou po povrchu, ale ve středu města pod ním.
O projektu se debatuje už od 70. let a byl schválen již v roce 1990, poté byl ale opakovaně odkládán kvůli stoupajícím odhadům nákladů. Podrobnosti o tom, jak bude financován, má ministr financí Alistair Darling zveřejnit až tento týden. Má se za to, že vláda poskytne asi třetinu financí, třetinu zaplatí soukromé firmy a třetina bude uhrazena z jízdného. Mezi organizacemi, které se na financování budou podílet, je provozovatel letišť BAA , finanční čtvrť City a Canary Wharf Group, která provozuje nové finanční středisko kolem stejnojmenného mrakodrapu, kde budou vlaky rovněž stavět.
»Věřím, že jsme přišli s funkčním, pevným a ekonomicky efektivním podnikatelským plánem,« řekl premiér. Londýnský starosta Ken Livingstone odhadl, že železniční spojení přinese ekonomice více než 30 miliard liber.
Trať povede z Maidenheadu v hrabství Berkshire středem Londýna až do Shenfieldu v Essex. Bude mít několik odboček - jedna připojí letiště Heathrow, druhá povede do jihovýchodního Londýna a do Abbey Wood, takže připojí novou finanční čtvrť kolem Canary Wharf a zábavní centrum O 2 arena.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Já tu ale neprosazuju stavbu metra jako takovou. I já bych raději viděl více % nacpat do opravy a výstavby TT. Stejně tak nedělej z ČR abnormální zemi. Za hovadiny se utrácí všude na světě.

Jestli je hospodaření Prahy v normálu, tak pak je spíše nutno položit co je v Česku normál
V Česku (rozuměj stát) je normál 70-100 mld. schodek každý rok. V Praze je normál vyrovnaný rozpočet. Kdyby stát hospodařil podobně jako Praha, neměl by bilionový dluh.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No lokálky se sice stavěly, ale taky top mělo jistý omezení. Do vyloženejch polí to až tak taky nebylo - většinou šlo o místa s už existujícím průmyslem nebo zemědělstvím.

Asi jako nikdo nepostavil lokálku do děr typu Chyšky nebo Jablečno, tak by ani do polí u Prahy nemělo vést hned metro ale prostředek odpovídající kapacity.... .

Jo a to fakt zmizerj qanta busů na Palmovku a Vysočanskomoravskou? Jako že z Letňan nikdo nepojede do Vysočan a na Palmofku kam teď jsou dost silné vyzby? To se tam pojede C-B s přestupem na Deflorenci jen aby se zdůvodnilo metro?

Proti metru na Prosek nic. Do Letňan ale nemělo vést buď vůbec nebo o stanici dál do sídliště aby mělo význam i pro místní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36404
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nevím, zkus prohledat šatlaví stránky. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3436
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Pouze jednostranný pohled. Ty studie také uvádějí, že se výrazně zlepšila čistota řek a lesů a také uvádějí, že se do ČR vrací zvěř, která tu žila naposled před šedesáti lety. Stejně tak ty studie uvádějí, že se výrazně zlepšilo ovzduší v dříve zamořených severních Čechách a na sverní Moravě. Ano, ty studie uvádějí, že se zvedla prašnost v okolí měst. Ta by se zvedla samozřejmě i bez vyrovnaného rozpočtu a metra do polí. Po roce "89" tu prostě prudce vzrostl počet osobních automobilů, a to bez ohledu na kvalitní veřejnou dopravu. Faktory, které způsobily takový nárůst IAD jako v Praze, nebyly zapříčiněny jenom špatnou dopravní politikou. Prostě lidi auty chtěj jezdit a jezdit budou. Tomu by zabránil jedině diktátor.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10109
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Má se za to, že vláda poskytne asi třetinu financí, třetinu zaplatí soukromé firmy a třetina bude uhrazena z jízdného. Mezi organizacemi, které se na financování budou podílet, je provozovatel letišť BAA , finanční čtvrť City a Canary Wharf Group, která provozuje nové finanční středisko kolem stejnojmenného mrakodrapu, kde budou vlaky rovněž stavět.

Ano, to je zajímavá věc. Ovšem paralela s letňanským metrem mi nějak uniká...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10110
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - Na Bytřičce se toho vozí víc, zejména plechovky Střížovice (tam se to ještě musí na vlak dovízt autama...) a pak snad ještě Jitona u JH (vlastní vlečka), pokud ovšem ještě aspoň trochu existuje...

Není to Jitona (ta je v Soběslavi), ale Jitka. Mělo by to tam fungovat - ovšem jak obecně známo JHMD není postavena na nákladní dopravě. To je jen taková třešnička na dortu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36406
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, ale třešnička zajímavá poměrně složitou technologií a předáváním mezi dvěma dopravci. Navíc se dá říct, že je to systém založený na manipulákách.
Pnko tam jezdilo akorát při dlouhý výluce na 225, a to spíš akorát tak na efekt.

Jitona a Jitka se mi pletou, omlouvám se.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10111
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě se v Kunžaku nakládá železný šrot.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V Česku (rozuměj stát) je normál 70-100 mld. schodek každý rok. V Praze je normál vyrovnaný rozpočet.
Tady se míchá státní a veřejný rozpočet. Ten veřejný je pupeční šňůrou napojen na ten státní a tedy na ten schodkový. Obec ho musí držet v jistých mantinelech, což kontroluje stát. Avšak veřejný rozpočet se o státní rozpočet (a schodek) také opírá. Zrovna se vede aktuálně spor o přerozdělení tohoto balíčku - kauza velké versus malé obce. Co kdyby se státnímu rozpočtu ulehčilo o to, co pumpuje navíc do velkých obcí? Ještě by Praha byla vyrovnaná?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Co kdyby se státnímu rozpočtu ulehčilo o to, co pumpuje navíc do velkých obcí? Ještě by Praha byla vyrovnaná
Byla by naopak ve výrazném plusu. Praha více odvádí, než dostává.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni: Já nerozumím probíranému . A jak to vrátit zpět k optimalizaci linkového vedení?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V Česku (rozuměj stát) je normál 70-100 mld. schodek každý rok. V Praze je normál vyrovnaný rozpočet. Kdyby stát hospodařil podobně jako Praha, neměl by bilionový dluh.

Část toho utrácení ze státního rozpočtu by šlo ušetřit na výstavbě metra. Nejsem si jistý, jaký je aktulání podíl na IV.C2, neb Praha se urážela, že stát nechtěl v takové míře platit metro, stavbu takřka světového významu.

Byla by naopak ve výrazném plusu. Praha více odvádí, než dostává.

To je slovo do pranice a raději bych se do toho moc nepouštěl. Např. dlouhodobé důsledné držení centralizovaného modelu správy veřejných věci a dlouhodobé investování právě do infrastruktury právě této oblasti... vedlo k tomu, že v Praze "sídlí" firmy, které ovšem fakticky působí (rozuměj něco produkují) někde úplně jinde.

V posledku z toho Praha nejen profituje, ale také tím trpí. Na jednu stranu je hezké, když celá česká dálniční síť je postavena hvězdicově a všechny cesety vedou přes Prahu, ale pro pražský provoz a ovzduší to není úplně ono. Vysoká a stále se zvyšující koncentrace obyvatel s sebou nese i negativní jevy jako kriminalitu, přemrštěné ceny nemovitostí...

Tím chci akorát říci jediné: že kecy o tom, jak je Praha soběstačná a živí zbytek světa jsou dle mého namyšlené a liché.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohl jsem se zbavit dojmu, že přes velkou chválu a možná posledních pár let vyrovnané hospodaření, Praha nemalý dluh má. Tak jsem to zkusil v Googlu "dluh Praha":

odkaz

Ještě trochu jsem hledal a zdá se, že dluh Prahy je něco kolem 33 mld. korun. K tomu asi nemohlo dojít vyrovnaným hospodařením.

I proto si kladu otázku, jestli má smysl rvát miliardy do dopravních staveb, které možná prospěji omezené skupině obyvatel a několika investoru (IV.C2, chalupoida) nebo je na místě se držet trochu víc při zemi... A možná řešit aktuální potřeby spíše než možný (leč nejistý) efekt za 100 let.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10115
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich oba příspěvky - ano, přesně totéž si myslím i já.

Jonášek - ono to s linkovým vedením a jeho optimalizací velmi souvisí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace