K-report
 

Archiv do 10.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 10.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10116
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jistý, jaký je aktulání podíl na IV.C2,

http://www.nku.cz/informace/informace-05-18.pdf

Stát se má podílet na financování trasy IV.C metra částkou 4 998 mil. Kč, tj. přibližně 22,7 % z celkové
aktuální investiční potřeby 22 mld. Kč.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 12:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich, McB: Vy nemáte auto na leasing, hypotéku na dům/byt ani žádnou jinou půjčku na cokoliv? Nic z Multiservisu? Opravdu žádný elektrospotřebič??? Že jste tak kategoričtí.
Ten dluh je shodou okolností i v dnešních novinách - 34 mld. Kč. Ale v porovnání s rozpočtem a příjmy není tragický. O vyrovnaný rozpočet se snažilo Rumunsko za Ceausesca - a kam to dovedlo. ještě teď se z toho nevzpamatovalo.
Tu souvislost s LDN sis tedy McB už objasnil sám.
Obávám se, že neinvestování dnes neznamená úsporu, ale jen větší investice v budoucnu. Uvědomte si, že bude jen hůř - te´d žijeme v době , kdy si to můžeme dovolit - za 3-5 let může být jinak.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 12:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek - to je o optimalizaci.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10117
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy nemáte auto na leasing, hypotéku na dům/byt ani žádnou jinou půjčku na cokoliv? Nic z Multiservisu? Opravdu žádný elektrospotřebič??? Že jste tak kategoričtí.

Kme, příklad auta na leasing mi nepřipadá úplně vhodný. K metru do Letňan bych spíše přirovnal různé předvánoční "výhodné" půjčky. Taky je to tak snadné.

Uvědomte si, že bude jen hůř - te´d žijeme v době , kdy si to můžeme dovolit - za 3-5 let může být jinak.

Jj, to s tebou souhlasím. A jedním z důvodů bude právě "hospodářská politika" současných politiků. Protože politik za své činy (zadlužování) nenese v budoucnosti vůbec žádnou odpovědnost. To až další generace politiků, kterým už třeba nikdo tak snadno půjčovat nebude.

Tu souvislost s LDN sis tedy McB už objasnil sám.

A jak? Sorry, ale nechápu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3439
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
vedlo k tomu, že v Praze "sídlí" firmy, které ovšem fakticky působí (rozuměj něco produkují) někde úplně jinde.
Ale ale. Zas tu fňuká někdo z Ostravy. Stejně tak já namítnu, že 80% firem v ČR sídlí mimo Prahu a v Praze fungují také.
Dlouhodobé investování do infrastruktury
Kde a jaké investování do infrastruktury? Praha má z potřebných 83 km okruhu dokončených 17! Praha se dusí v náporu aut. V čem je ta pražská dopravní infrastruktura vyspělejší než ta brněnská? Že má letiště? No ano, ale to se rozvíjelo především ze svých peněz, které vydělalo na základě masové turistiky v Praze. Co dál? Metro? Ano, je logické, že se podzemní dráha postavila ve městě, kde žije více jak milion lidí. Nejsou tu ty firmy také proto, že je zde vysoký počet vysokoškoláků a také prostě proto, že má Praha své genius loci? Mnoho zahraničních firem si Prahu oblíbilo i proto, že je zde vysoký gastronomický servis, vysoká nabídka kvalitního bydlení atd. atd. Zahraniční firmy v Praze nesídlí proto, že to tak stát chce. Mají tu sídlo, protože ho mají stejně tak v Paříži, Londýně nebo ve Vídni. Evropskou výjimkou je maximálně Německo, kde se stírají rozdíly mezi městy na základě 40let roztrhnutým Berlínem.

celá česká dálniční síť je postavena hvězdicově a všechny cesety vedou přes Prahu
To je snad logický důsledek toho, že je ve středních Čechách nejvyšší koncentrace obyvatel a také důsledek polohy Prahy jakožto centra ČR. Hvězdicové uspořádaní dálnic je také důsledkem historického významu Prahy. Hvězdicové uspořádání cest tu bylo již za vlády Karla IV. Je logické, že se dálnice postaví nejprve tam, kde je současné zatížení silnic nejvyšší, a to bylo kolem Prahy ještě dávno před tím, než se postavila první část dálnice D1. Stejné hvězdicové uspořádání dálnic má Londýn, Paříž, Budapešť, Varšava a Vídeň. Je to dáno historickým a kulturním vývojem daného regionu. Ne proto, že jsou snad Pražáci mrchy a snažej se Moravákům pořád jen škodit.

Praha nemalý dluh má
Ano, to je pozůstatek z let minulých. Poslední 3-4 roky funguje Praha s vyrovnaným rozpočtem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2563
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, železnice hvězdicovité uspořádání nemají - resp. měly ho směrem k Vídni - a jak na tom teď trpí celé (severo)východní Čechy, kam se nelze smysluplně vlakem dostat a o nehvězdicovitý směr nikdo zájem nemá, je nabíledni (uměle resuscitované rychlíky z Liberce do celého světa s dvěma - třema motorovými vozy to nespraví). Nebo Bezdrev, míjející hlavní město z druhé strany s dvěma vagónky vedle přecpaných rychlíků na tratích 220,090,170 a pod.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když není nabídka nehvězdicová tak co zbývá než vše přes Prahu? Vlakem ale i IGK/NGK. Přitom že by taková 1/35 od Liberce až po Olomouc nebyla frekventovaná? Tam už R měla být dávno.

Jo a ty resuscitované R na 030 - ty se velmi slušně chytly a na české poměry jezdí solidně vytížené a zdaleka ne jen ve špičkách. Těžko se ale třeba chytí 238 s 2 páry krychlíků a šukafonií.

Podobně je tomu i v Prase aby k tématu . Když je první použitelná možnost jízdy na druhý břeh Vltavy ve směru od Hájů tramvaj z IPP na Karlák tak taky málokdo pojede 2-3 busama bez návazností via Píčnici/Bránik/Dvorky....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3441
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček:
když není nabídka nehvězdicová tak co zbývá než vše přes Prahu
Ale ta hvězdicová nabídka tu byla již před více jak šesti sty léty. Někdo tu jen chce popřít to, co tu vzniklo již v dobách kočárů taženými koňmi a vztahuje to na současnou politiku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On opravdu není zájem jezdit jinam než do Prahy. Sorry. To tak prostě je. I nákladní doprava se vozí přes malý počet centralizovaných míst (seřaďovací nádraží, že), tak co to tu furt melete. Jinak děkuji Petře Vlčku, já taky tvrdím, že tangenty jsou nesmysl :-)))) asis to nechtěl aby to tak vyznělo, leč je to tak. kdejakej šotouš vby tvrdil že 197 je nádhera, dá se koukat z okýnka a číst si. Chachacha.
No a tou 238 jsi to dorazil. Ty R na 030 jsou vlastně taky jen do centra - tedy do obou krajských měst. ale Znojmo-Liberec? Ani kolo, ani noha, ani kilo nákladu
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3443
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tranzit přes Prahu je, v tom má Hnidopich pravdu, ale ten vznikl ve větší míře převážně tak +-před patnácti lety a prudce vzrostl ještě po vstupu do EU. Tedy v době dávno po té, co tu již pavoučí nohy postavené byly. Já jsem s nim rozporu, proč ten pavouk vznikl. On tvrdí, že je to pumpováním státních peněz do Prahy. Já zas tvrdím, že je to kulturně-správně-ekonomickým vývojem, kterým Praha prochází od doby prvního osídlení na skále nad Vltavou. Pracovní příležitosti sem přitáhl rozvoj už za Karla IV, ne zahraniční firmy v posledních několika letech. Praha vždy produkovala obrovské HDP, jen se tomu tehdy říkalo jinak, nebo se neměřil. Až dnes se začíná řvát, že je to penězovodem do Prahy, protože až teď se o tom v rámci globalizace mluví. Nepopírám, že ten penězovod přes zahraniční firmy tady není, jen je vyvolán přirozeným vývojem celé české kotliny, ne že to někdo násilím chce, aby někomu na Moravě záměrně škodil.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Teda že by P.V. tvrdil, že tangenty jsou nesmysl, to jsem z toho nevyčet, spíš to, že jejich nabídka a rychlost je ubohá, takže skomírají. Čím víc se Praha rozblemcává, tím větší smysl budou tangenty mít (a to i když budou na prd, to se nevylučuje ).
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Vy nemáte auto na leasing, hypotéku na dům/byt ani žádnou jinou půjčku na cokoliv? Nic z Multiservisu? Opravdu žádný elektrospotřebič???

Jenom byt. Krajne nerad. A jenom proto ze prakticky neexistuje trh s najemnimi byty, takze splacet je vyrazne levnejsi nez pronajimat. Jinak bych nesel ani do toho. Jinak celkem kategoricky na dluh neziju. Auto a vsechny spotrebice jsem si koupil, az jsem na ne mel a kupoval jsem si holt podle toho, co jsem si mohl dovolit (a taky co jsem potreboval).

Martin: Zas tu fňuká někdo z Ostravy.

A to je presne ten duvod, proc jsem psal, ze se do toho nechci poustet. Kazdy mame sve zabehane stereotypy, Ale kdyz si nekdo honi triko triko (my vyprodukujeme vic nez ostatni a jeste na ne doplacime), tak se nemuze divit, ze na nej nekdo krikne. ;)

Ano, jsem Ostravak, ale poslednich 10 let ziji v Praze (resp. jejim okoli... jsa obyvatel strednich Cech travim produktivni cas v Praze). naopak tuhle ruznost vidim jako mirne plus, vidim svet v ruznych souvislostech. :-) Uz od sve manzelky vim, ze vysvetlovat nekomu, kdo sotva kdy vytahl paty z Prahy a okoli nema cenu vysvetlovat vyhody a nevyhody centralizovane spravy zeme.

Tvrdit, ze Praha je ekonomicky vykonna proto, ze proste dobra (a koncentruje ty nej...) aniz by mela prospech z toho, ze je centrem moci a statnich uradu, celem mnohaletych investic - coz doufam nebyl tento pripad - tak mi to prijde opravdu velmi kratkozrake (ani na spicku vlastniho nosu).

Ostatne ufnukanost regionu ma bohatou tradici, bylo to uz za Palackeho (Praga caput regni). A uz tehdy to urcite byla jenom jeho blbost a mindrak.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Mezitim pribyl novy prispevek... s tim bych v zasade souhlasil, ze to byl postupny vyvoj. Ma poznamka k veci je, ze Praha ve vlastnim zajmu mela tyto prirozene tendence trochu krotit, proste protoze na tom nejen videla, ale i trpi.

Ale to uz jsme fakt uplne nekde jinde. Puvodni myslenka k tematu byla: nepovazuji Prahu za takovy hospodarsky zazrak, aby jsme si mohli dovolit stavet kde co kde kam, peoroze se to mozna jednou bude hodit (nebo taky ne). Mozna jsem prizemni a malo vizionar, ale to byl muj prispevek do diskuze.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3444
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Nikdo si tu triko nehoní. Jen jsem odpovídal na Borovičkovu otázku, co by se stalo, kdyby stát přestal pupmovat do velkých obcí prachy. Já jsem mu odpověděl, že nic, protože Praha odvádí víc, než dostane nazpět. A nezajímá mě, jestli je to tak správně nebo špatně. Je to prostě fakt.

Uz od sve manzelky vim, ze vysvetlovat nekomu, kdo sotva kdy vytahl paty z Prahy a okoli nema cenu vysvetlovat vyhody a nevyhody centralizovane spravy zeme
Mezi něž já ovšem nepatřím. Já jsem se sice narodil v Praze, ale moje rodiče mají kořeny daleko od Prahy. Mně o centralizaci nic vysvětlovat nemusíš. Já zas vím, že nemá komukoliv z Moravy smysl vysvětlovat, že centralizaci si nevymysleli Pražáci, ale částečně vláda volená všemi obyvateli ČR a částečně je vytvářená automaticky přirozeným vývojem dané země. Stejná centralizace funguje ve většině zemí světa. Ve většině zemích jsou hlavní města dominantní a bohatá. Myslet si, že bankéř bude brát stejnou mzdu jako traktorista, je liché.

Tvrdit, ze Praha je ekonomicky vykonna proto, ze proste dobra (a koncentruje ty nej...) aniz by mela prospech z toho, ze je centrem moci a statnich uradu, celem mnohaletych investic
Nikdo netvrdí, že Praha je ekonomicky výkonná proto, že je prostě dobrá. Praha je ekonomicky výkonná, protože byla výkonnou po dobu mnoha staletí a současná doba v tom jen pokračuje. Je tu prostě přirozený vývoj velkých měst, kam se po staletí stahovali lidé za prací, díky nimž tam vznikly univerzity, továrny aj a na to se později přirozeně nabalily banky a jiné fin. instituce. A to není jen příklad Prahy, to je příklad většiny hlavních měst po celém světě. Jen dnes to někdo chce násilím měnit. Prospěch centra moci je pro Prahu minimální. Sídla vlád a parlemntů mají marginální vliv na ekonomickou výkonnost měst. Asi takový jaký měly Bonn, Bern nebo Brasilia. Praha má ohromné příjmy z turistického ruchu a to opravdu není tím, že by sem někdo z "moci" pupmoval turisty.

Ostatne ufnukanost regionu ma bohatou tradici, bylo to uz za Palackeho
Přesně tak! Byla tu už za Tisa a později i za Mečiara. A tehdy to vadilo i té Ostravě. Najednou je to tu opět. Takhle se můžeme trhat na pidizemičky, až jich bude v Evropě 1000 vč. států typu Pardubice nebo Hradec Králové. Tyhle žabomyší války nechápu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Praha ve vlastnim zajmu mela tyto prirozene tendence trochu krotit
Mohu se zeptat jak? Dělaly to snad Londýn nebo Paříž a nebo Vídeň? To má Praha bránit rozvoji univerzit a poslat každou firmu, která tu chce otevřít své sídlo do řiti? To je absurdní a v reálu uskutečnitelné maximálně pod diktaturou. To jak jsou dnenší města výkonná, o tom rozhoduje trh a nikoliv moc. To se vracíme někam o 20 let zpátky. Jestli si chci otevřít v Praze hotel, nikdo mi nebude přikazovat, abych si ho v rámci rovnostářství otevíral v Hlučíně.

Mozna jsem prizemni a malo vizionar
Oproti tobě byl Perner a jiní podílející se na stavbách železnic supervizionáři. Tím nechci říct, že bych souhlasil s chalupoidou. Ta diskuze vznikla na základě toho, že metro zvyšeuje ceny nemovitostí, zatímco tolik šotouši preferované tramvaje nikoliv.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Základní neznalost. Prvotní je poptávka.
Martin: Já přeci nic jiného netvrdím.
Budoucnost patří bagrům!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 23:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Mohu se zeptat jak?

Třeba decentralizací moci/úřadů (to neznamená jeden úřad v Brně, jeden v Oloumouci, jeden v... to jen abychom si rozuměli). neříkám, že je to vše spásné, ale ke krocení přirozených tendencí bobtnat by to bývalo bylo (v určité fázi vývoje) pomohlo. Např. do značné míry přelomové období znovuvytváření tváře republiky na začátku 90. let mohlo pomoci.

Chtít zemi kde vzkvétá jen centrum, zatímco periferie chřadnou, ještě neznamená přát si tisíce státečku. Ostatně separatistické tendence nejsou jen tam, kde mají pocit, že jsou ustrkovaní, ale (nejméně stejně tak) i tam, kde mají pocit, že ty ostatní je brzdí (např. sever Itálie).

Já psal, že tohle snad nebyl případ samolibé sebechvály, ale bohužel už i s tím jsem se na K-Repu setkal.

Vliv přítomnosti moci je zanedbatelnější, oproti přítomnosti centrálních úřadů. Jak pravil otec, jehož firma třeba svého času (začátek 90. let) zkoušela obchodovat uhlí: "Nejde si tu prdnout, aby k tomu v Praze nemusel úředník dát razítko." Když máte pak jednoho i více lidí, kteří nedělají nic jiného, než pendlují z okraje do centra a zpět, tak si časem raději tu firmu přesunete...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 23:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Spíš než růst automobilové dopravy a s ní související prašnost bych zmínil, díky sporným stavebním činnostem magistrátu, zanedbané a rozbité, špatně uklízené a plné prachu a písku silnice a chodníky, zanedbané a neobhospodařované veřejné plochy a pod.

A pokud si ještě dobře pamatuji ze školy, tak nejvyšší koncentrace obyvatelstva ČR není ve středních Čechách, ale v severních Čechách.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 23:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba decentralizací moci/úřadů (to neznamená jeden úřad v Brně, jeden v Oloumouci, jeden v... to jen abychom si rozuměli). neříkám, že je to vše spásné, ale ke krocení přirozených tendencí bobtnat by to bývalo bylo (v určité fázi vývoje) pomohlo.

Decentralizaci v žádném případě. On sice dneska podnikatel řekněme z Ústí nad Labem nadává, že měsíčně jezdí do Prahy pro dvacet razítek, ale nevím, jak by mu pomohlo, kdyby do Prahy jezdil jen pro řekněmě osm, ale pro dalších jedenáct do Brna, Zlína, Plzně, Ostravy,... a jedno měl přímo v Ústí.

Jsou organizace, které z nejrůznějších důvodů vyžadují centralizaci rozhodování, kterou je z ryze praktických důvodů vhodné umístit do nějakého významného centra. Přesouvat to z ryze politických důvodů do méně významných míst, nebo dokonce "drobit" je značně iracionální a v konečném důsledku i kontraproduktivní.

Mimochodem, je zajímavé, jak podnikateli, který sídlí v Ústí n/L a po kraji má několik poboček nevadí, že vše důležité se probírá a rozhoduje u něj na centrále, ale považuje za problém, když on má jen něco probrat a rozhodnout do Prahy.

Chtít zemi kde vzkvétá jen centrum, zatímco periferie chřadnou...

...a co když je to normální. Co když ony periferie prostě nemají předpoklady být stejně úspěšné, jako centrum? Proč umělě snižovat výkonnost centra a bláhově se snažit o "rozvoj" zaostalých regionů. Pokud je region zaostalý, protože je daleko odevšeho a nemá co původního nabídnout, tak prostě bude upadat a soustavné přelévání peněz od úspěšnějších to maximálně zamaskuje, ale nezmění.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 01:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

Se mi ani nechce věřit, jak ledabyle někteří čtou, než začnou psát. :-(

Když napíšu: "to neznamená jeden úřad v Brně, jeden v Oloumouci, jeden v... to jen abychom si rozuměli"

Tak přesně proto, aby onen Ústečan nemusel pro jedno razítko tam a pro druhé onde. Ale to, že si pro něj zajde do Ústí a Přerovan třeba do Olomouce (nemůže být vše v každé Horní Dolní, ale když už ty krajíčky máme...).


Decentralizace v žádném případě neznamená roztroušení center.

Je mi líto, jasněji už to asi říct nedokážu. :-(

Bohužel, tak jako Bkp to pochopila naše vláda/parlament při reformě veřejné správy, takže jsem svého času bydlel v poměrně absurdní obci (pokud vím, je to tak dodnes, ale už tam nebydlím):

Občanky - v místě bydliště (Kounice)
Pas, dopravní agenda, část sociálky... - Český Brod
Finanční úřad - Pečky
Stavební úřad, část sociálky... - Sadská
Pracovní úřad - Lysá nad Labem

Přičemž: rozumné spojení prostředky veřejné dopravy bylo pouze do Brodu a snad částečně do Lysé.

Pravda, tak takto opravdu ne.


Ale na jediné centrum je naše země trochu moc velká s moc špatnou dopravní infrastrukturou. Krajíčky jsou drobet úlet... proto taky říkám zpackané VÚSC, protože tohle sotva může posloužit něčemu jinému než možnosti mít více židliček. Na rozumnou delegaci moci je to trochu malé a je toho moc.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4097
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 07:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Decentralizace v žádném případě neznamená roztroušení center.

Ale znamená, zejm. v případě, že angendy není dost na to, aby se vyplatilo mít kancelář v každém kraji - to potom v praxi vede ke snížení kvality (mnohdy je problém sehnat dost lidí do centrální kanceláře (v Praze), decentralizace znamená buď nárůst počtu pracovníků, anebo slučování funkcí), obtížné je ohlídat, aby ve stejné věci se všude stejně postupovalo, nehledě na to, že početnost kanceláří svádí ke specializaci.

Ale na jediné centrum je naše země trochu moc velká s moc špatnou dopravní infrastrukturou.

To si právě nemyslím. A s tou špatnou infrastrukturou to byl poněkud úlet, protože dneska už většina krajských měst má spojení s Prahou vesměs po dálnicích, ve vybraných směrech je použitelná i železnice.

Mmch, proč tak vadí centralizace v rámci republiky do Prahy, ale už nikdo neřeší centralizaci v rámci krajů do krajských měst? Vždyť je to v principu (a mnohdy i ve výsledku) to samé.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10125
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 07:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Ta diskuze vznikla na základě toho, že metro zvyšeuje ceny nemovitostí, zatímco tolik šotouši preferované tramvaje nikoliv.

, tahle diskuze vznikla na základě toho, že je podle mě nepřijatelné, aby stát + město financovaly ze 100% stavbu, jejímž jediným efektem je zvyšování hodnoty soukromých investic.

A ještě mě nikdo (ani tady ani jinde) nepřesvědčil, že by letňanské metro mělo jiný efekt nebo že by existoval jiný podobný křiklavý případ (ani u nás, ani třeba v Londýně ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10126
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo netvrdí, že Praha je ekonomicky výkonná proto, že je prostě dobrá. Praha je ekonomicky výkonná, protože byla výkonnou po dobu mnoha staletí a současná doba v tom jen pokračuje. Je tu prostě přirozený vývoj velkých měst, kam se po staletí stahovali lidé za prací, díky nimž tam vznikly univerzity, továrny aj a na to se později přirozeně nabalily banky a jiné fin. instituce. A to není jen příklad Prahy, to je příklad většiny hlavních měst po celém světě. Jen dnes to někdo chce násilím měnit. Prospěch centra moci je pro Prahu minimální. Sídla vlád a parlemntů mají marginální vliv na ekonomickou výkonnost měst. Asi takový jaký měly Bonn, Bern nebo Brasilia. Praha má ohromné příjmy z turistického ruchu a to opravdu není tím, že by sem někdo z "moci" pupmoval turisty.

Tak mi prosím vysvětli, proč je tedy stavba metra aktuálně státem podporována z celé čtvrtiny?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - to je argument jak z Výstředního výboru kterékoli nejmenované partaje.

197 není tangenta ani omylem. To je vesnickej vymeták s intervolem MHD Horní Lhota 30 minut pdš. Tangencem není ani o něco lépe jezdící 196 od Kačerů neb 15 minut ve špičce a jinak 0 taky moc neosloví. Není to ani 192 páč nemá žádnou vazbu na druhym břehu a vymetá vilky. Navíc všechny tyto busy mají nectnost v podobě rizika uváznutí v okolí mostu.

Kupodivu tangencem byť diskutabilním co do dodržování JŘ v podobě 177 jezdí lidí tolik že je až narvaná. Ohrada - Palmoffka taky není frekvenčně zanedbatelná a taková d-10/19 jezdí obsazené slušně. Podobně třeba 174 od Výpichu po JZM.

Tangenta musí být použitelná linka co do trasy a intervalu. Ne vesnickej vymeták.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Takže ta diskuse vznikla na základě tvého kardinálního omylu: NE, stavba metra do Letňan je prospěšná celé společnosti. Tak jako všechny předcházející stavby metra, včetně I.C. Včetně tramvaje k bance, bazénu a škole (nic jiného v Radlicích není - a řekneš-li že tam budou byty, tak ti řeknu, že v Letňanech taky)
A k pragocentrismu: Pro zahraniční firmy je Praha nejlákavějším místem ze střední a východní Evropy, je i před Vídní (dnešní tisk). Vzhledem k tomu, že toto je svobodný trh (jistě nelze zahr. firmy podezřívat z nějakého pragocentrismu), tak je jasné, proč se do Prahy vynakládá i nejvíce prostředků - nebude-li Praha připravena, ty firmy nepůjdou do Ostravy,aby jako byly spravedlivý a rovnoměrně se rozprostřely, sorry baníci, ale do Vídně. Buďte v regionech rádi, že jdou aspoń do Prahy. Jak řekl bývalý francouzský prezident: Abyste nepropásli příležitost mlčet.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3449
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Naprostý souhlas.

Mcbain:
je podle mě nepřijatelné, aby stát + město financovaly ze 100% stavbu, jejímž jediným efektem je zvyšování hodnoty soukromých investic
Jejím jediným efektem není zhodnocování soukromých investic. To je až v návaznosti na doprvní obsluhu. Á propó, proč ti to nevadí u dálnic?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3450
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Tak mi prosím vysvětli, proč je tedy stavba metra aktuálně státem podporována z celé čtvrtiny
Proč je státem podporována výstavba automobilky v Nošovicích? Proč je státem podporována výstavba obchvatů českých měst? Nebo máš snad pocit, že stát podporuje výstavbu metra v Praze jenom proto, že je tu moc? Pak nechápu státní investice v jiných krajíchc, kde ta moc nesídlí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3451
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Já tu nepopírám, že je ve státní správě bordel. Že si musíš pro každej dokument skákat do jinýho města, ale není vinnou Prahy. To je problém vlády, kterou jste si zvolili i vy v Ostravě. Přesto nesouhlasím, že centralismus způsobil to, že většina velkých firem sídlí v Praze. Těch důvodů proč sídlí v Praze je tisíce. Od prestižní adresy, přes služby, kvalitní bydlení až po kvalitní pracovní kapitál. To není kvůli razítkům. O tom kdo a kde bude podnikat rozhoduje trh. Jestli je v místě podnikání potenciál, jestli tam mohou být zákazníci apod. Pokud si budu chtít otevřít sjezdovku s vlekem, asi nepůjdu podnikat do Prahy.

Chtít zemi kde vzkvétá jen centrum, zatímco periferie chřadnou
Periferie chřadnou? Já mám jiný pocit. Mně přijdou nejzanedbanější vesnice ve středních Čechách. Když to porovnám s východními Čechy nebo s vesnicemi v Beskydech, tak mi připadaj vesnice kolem Prahy jako cikánov. Železniční svršek a nádraží jsou snad mezi krajskými městy v nejzanedbanějším stavu právě v Praze.

ještě neznamená přát si tisíce státečku
Ve většině případech bohužel ano. Belgie, Španělsko, Československo aj.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3452
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Spíš než růst automobilové dopravy a s ní související prašnost bych zmínil, díky sporným stavebním činnostem magistrátu, zanedbané a rozbité, špatně uklízené a plné prachu a písku silnice a chodníky, zanedbané a neobhospodařované veřejné plochy a pod
Teď se bavíme o jakém desetiletí? 70. nebo snad 80. léta?
Připadaj ti snad pražské parky zanedbané? Já mám pocit, že se dávaj už 15 let do pořádku. Chodníky plné prachu a písku... No já nevím, ale to snad není Prahou, ale velkoměstem jako takovým. Všude kde se staví je asi prach, ne? Chtít, aby nás v Praze budil kokrhající kohout a zurčící voda, je asi liché. Pravda, chodníky v 80. letech ani prášit nemohly. Ony totiž mnohde ani nebyly. K panelákům se totiž chodilo bahnem, v lepším případě po paletách. Žulová dlažba taky prášit nemohla, když se prasácky zalila asfaltem.
Stavební činnost tu byla vždy a vždy prach produkovala. Ovzduší se v Praze celkově zlepšilo, protože se zavřelo mnoho továren. Zvýšil se prach a hluk z aut. Já si velkou inverzi v Praze naposled pamatuju někdy kolem roku 1997. Od té doby už ne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3454
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://hn.ihned.cz/c1-22183760-prahu-ceka-invaze-firem
http://hn.ihned.cz/c1-22183750-praha-zustava-favoritem-investoru
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a spol.: Pokud firmy náklady, za dopravní infrastrukturou připravené a vybavené pozemky, do veřejné pokladny zas nějak vrátí, nic proti tomu. Ale jak je vidět na stavu veřejných komunikací v Praze, do městské pokladny finance z tohoto směru nejspíš netečou. Náklady na vybudování a údržbu komunální a občanské vybavenosti Prahy jsou tak přesouvány stále na další generace. V Západní Evropě je běžné spolufinancování, ale zde, dokonce i přes obrovský vnitřní dluh v dopravní infrastruktuře města, o tom magistrát nechce ani slyšet. Možná se sem tedy budou za naše peníze stěhovat za lukrativními výdělky firmy, ale za cenu rozpadající se stávající městské infrastruktury. Nebudeme-li chtít, aby se za tohoto stavu odstěhovaly, zaplatí to občané. Scénář je tedy jednoduchý: občané budou platit a chudnout a firmy nekontrolovaně bohatnout.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

další, co reaguje, ale nečte... :-( V Ostravě jsem prakticky nikdy nevolil, protože jsem tam (a v okolí) žil jako nezletilec (a v době, kdy to s volením stejně taková sláva nebyla). Od té doby již nějaký pátek žiji v Praze a jejím okolí tak, jako je tomu i dnes.

Bkp: Ale znamená

Tak jinak: Já to tak v žádném případě nemyslel.
A ani myslím nutně neznamená. Ono by často stačilo, když by ten (třeba krajský) bližší úřad sloužil jako kontaktní místo a zajistil distribuci na příslušná ministerstva. Na to ani nepotřebuje extra moc úředníků, nemluvě o tom, že jich stejně už není málo na to, aby se nezvládla trocha práce navíc... A bobtnat to bobtná i bez toho (a užitku). Část agendy by jistě (třeba na kraje) delegovat šlo. To, že bych obecně uvítal, kdyby si mezi sebou úřady raději posílali dokumenty než občana je pak ryzí utopie.

Třeba já jsem nepopřel že jistá míra centralizace není od věci. A třeba obyvatelé Kounic by profitovali, kdyby jejich centrem byl Český Brod. :-) Rozdíl mezi krajským centrem a Prahou je ten, že jet z Frýdku do Ostravy je pořádný rozdíl oproti tomu jet z Frýdku do Ostravy. Nebo Vám to připadá jako zhruba stejná cesta?

dneska už většina krajských měst má spojení s Prahou vesměs po dálnicích

Tohle je úlet. Většina nestačí. České Budějovice, Karlovy Vary a Ostrava takové spojení nemají. (U druhého je otazník, mělo-li být krajským městem... Těch krajíčků je fakt moc.) První dvě to částečně mají kompenzovaná fyzickou blízkostí, ale i tak cesta nic moc. Vary nemají ani (rozuměj rozumné) spojení po železnici. Zkuste to několikrát týdně a pak mi povězte, jak moc Vám pomohlo, že z Hradce, Pardubic, Plzně, Brna... ta dálnice vede.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Stavební činnost samozřejmě v určité míře produkuje sama o sobě prach a hluk, ale já jsem přesvědčen, že v daleko větší míře je produktem špatného stavu vozovek, chodníků a řady veřejných ploch okolo užšího centra (Palmovka...) a zejména jejich špatnou údržbou a úklidem.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 11:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
jet z Frýdku do Ostravy je pořádný rozdíl oproti tomu jet z Frýdku do Ostravy. Nebo Vám to připadá jako zhruba stejná cesta?
Připadá mi to jako stejná cesta. Chápu, že je to překlep, ale nešlo si nerýpnout.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 12:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Poptávka se dá stimulovat dostatečnou nabídkou. Ostatně, jak si existenci poptávky ověřit, když se spojení vůbec nenabídne? Souhlasím s P.V., že na 30minutový interval a vymetání vsí se těžko někdo naláká.
Ale třeba taková 240 není zas až tak pomalá (i když urychlit by ještě šla) a taky je to na její obsazenosti vidět. Jen ten interval, kdyby byl "městský"..
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 13:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poptávka se dá stimulovat dostatečnou nabídkou.
Má to samozřejmě ale své meze. Pětiminutovým intervalem bych na linku 216 stejně lidi nepřilákal:-).
Ta poptávka vždy už existuje, stimulací se dá měnit podle mě jenom její směr (např. když budou mít Čakovice spojení na Ládví v int. 5 min a na Palmovku v int. 20 min., tak budou jezdit přes Ládví, pokud budou mít int. 5 min. na Palmovku, budou jezdit přes Palmovku, ale když jim dáte krátký interval na obě strany, tak jich nezačně jezdit dvakrát tolik:-) ).
Ono ty tangenty ve směru východ-západ chybí v Praze obecně, takže to všechno jezdí A, B a Ječnou:-), což je chyba.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ani myslím nutně neznamená. Ono by často stačilo, když by ten (třeba krajský) bližší úřad sloužil jako kontaktní místo a zajistil distribuci na příslušná ministerstva.

Ale znamená.
To jako že by krajský úřad sloužil jako předsunutá přepážka? Vzhledem k tomu, že na nynější centrální úrovni se nevyřizují záležitosti typu studna pro rodinný domek, ale poněkud komplikovanější věci, tak by to dopadlo, že vyřizovatel by přišel na úřad, odevzdal podklady, úřad by je poslal do Prahy, za týden, až by přišla odpověď by kontaktoval vyřizovatele, ten by zjistil, že je třeba doplnit to, upřesnit ono, takže by to udělal, zase odnesl na úřad, ono by se to zase třeba vrátilo, tak by to sebral, dojel za Prahy za tím, kdo to doopravy vyřizuje a "má kulaté razítko" a během hodiny by bylo jasno. No a příště by jel přímo do Prahy.
U komplikovanějších záležitostí (kvůli kterým se ve většině případů jezdí do Prahy) je korepsondenční forma velmi nevhodná, optimální je osobní setkání, které z již řečených důvodů probíhalo, probíhá a bude probíhat vesměs v Praze.
Ostatně, o ledasčem vypovídá chování soukromých firem, které centralizovanou stukturu pro vyřizování komplikovanějších záležitostí, také využívají.

Ne, že bych měl něco proti "vyřizování na dálku", naopak, tam kde je to možné, tj. zejm. u běžných jednoduchých záležitostí jsem pro, ale komplikovanější případy je lepší řešit osobně.

Stav dopravní infrastruktury ČR jistě není optimální, ale zlepšuje se každým rokem, vzdálenější místa od Prahy jsou už i celkem slušně napojena železniční dopravou, bližší dálnicemi, dojíždění sice není příjemné, ale nejmenší zlo.

jet z Frýdku do Ostravy je pořádný rozdíl oproti tomu jet z Frýdku do Ostravy. Nebo Vám to připadá jako zhruba stejná cesta?

Zhruba stejné to není, ale co s tím. Zdvojování úřadů je v důsledku řešení mnohem problematičtější, takže to bude na tom dojíždění.

******

Mmch, když tady nějací tak rádi opakují, jak se v Praze žije hezky a kolik tam mají lidé peněz, tak co říkáte na situaci, kdy v Praze jsou mnohem vyšší životní náklady (nájmené, doprava, ale i vyšší "společenský tlak"), které musejí krýt i lidé s tabulkovými příjmy shodnými se zbytkem republiky - tj. třeba učitelé, důchodci, zdravotní sestřičky,... Troufnu si říct, že lidé odkázaní na tyto příjmy na tom jsou v Praze hůře, než srovnatelní lidé v menších sídlech.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 18:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

No vidim, ze jsem blbec a proste to jde z centra nebo vubec. Tak jo.

Mmch...

Ano presne to jsem taky rikal (kdybyste to treba cetl), ze Praha sama trpi a je v jejim zajmu podporit decentralizaci. Bohuzel, jak jiz nyni vim, neni to mozne a tak nezbyva, nez sledovat premrstene ceny nemovitosti, kriminalitu spojenou s vysokou koncentraci obyvatel a dopravni kolapsy, protoze vsichni jedou pres Prahu/do Prahy. To, ze casem nebudou uklizecky, prodavacky, ucitele, zdravotnici... to je za dele, az na bydleni mit nebudou a na deni dojizdeni od Turnova nebo Pribrami taky ne.

Takze se nakonec na necem shodne. Skoda, ze je to danost, se kterou se neda nic delat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3455
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 19:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
občané budou platit a chudnout a firmy nekontrolovaně bohatnout
No tak já nevím. Zatím je v Praze takový přetlak nabídky pracovních míst, že občané rozhodně nechudnou. Nám se na škole netrhnou dveře, kdy jedna firma za druhou shání absolventy. Když se bavím s mými spolužáky ze střední, kteří dnes většinou pracují ve špedici, pořád od nich slyším jediné - nejsou lidi, nejsou lidi, bereme kdekoho. Kamkoliv se podívám, všude sháňka po lidech. Připadá ti to snad jako, že občané chudnou? Nechci hodnotit ostatní regiony, ale v Praze rozhodně občané nechudnou. Zatímco před patnácti lety brali lidi v Německu desetinásobek, dnes berou pětinásobek. To mi nepřipadá jako chudnutí.

do městské pokladny finance z tohoto směru nejspíš netečou
Co prosím? Tyto firmy neplatí snad daně? Tyto firmy snad nezaměstnávají lidi, kteří by tak stáli na úřadech práce? Praha je právě bohatá proto, že tu ty firmy jsou. Z čeho by se jinak ten 50 mld. rozpočet Prahy asi vzal?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3456
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 19:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Od té doby již nějaký pátek žiji v Praze a jejím okolí tak, jako je tomu i dnes
A co to mění na tom, že i ty jsi částečně rozhodl o tom, kdo je u té moci? Ten kdo vytváří a novelizuje zákony je volen všemi občany ČR bez ohledu na to, kde mají trvalé bydliště. Já jsem jenom poukazoval na fakt, že v Ostravě máte pocit, že parlament je tvořený Pražáky, který vám tak pořád křivděj. Přičemž i vy máte možnost volit někoho, kdo vám půjde "naruku".
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3457
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Stavební činnost samozřejmě v určité míře produkuje sama o sobě prach a hluk
To samozřejmě. Ale už od dob, kdy se u Vltavy postavil první barák.

a zejména jejich špatnou údržbou a úklidem
Tady souhlasím jenom částečně. Souhlasím, že Palmovka je otřesná a vůbec celá Libeň. Naopak na Praze 6 se úklid a péče o zeleň v posledních letech výrazně zlepšily. Tady u nás čisto je a ještě si moc dobře pamatuju, že nebylo. Stejně tak si myslím, že bordel v ulicích není jen vinnou špatného úklidu. Je to taky tím, že lidi jsou prostě prasta a je jim lhostejný, když maj kolem sebe bordel. Mě by nenapadlo u svýho domu nesebrat kolem popelnice nepořádek. Nemysli si, že v Insburcku je čisto a pořádek jenom proto, že se tam o to městský služby staraj. Tam je to hlavně o těch lidech.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3459
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Já nemám nic proti decentralizaci papírování. Jen nechápu, kde bereš, že Praha tu centralizaci chce? To jako magistrát hl.m. Prahy lobbuje na ministerstvech, aby se odtud nestěhovali úředníci? Vždyť přeci tvůj bývalý spoluobčan Říman přesunout MPO chtěl. Já nejsem proti, ale ať to stát a daňové poplatníky nestojí ani korunu. Jestli to bude stát pár set milionů, ne-li miliard jen kvůli tomu, aby se Ostravě zavřeli ústa, tak jsem zásadně proti.

Máš li na mysli decentralizaci soukromého kapitálu, pak opravdu nechápu jak ho chceš dosáhnout? Ten se prostě utváří sám z tisíce jiných důvodů než koncentrací úřadů. Opakoval bych se. Většina evropských bank a burz sídlí v Londýně. To je v rámci decentralizace přesuneme do Skopje?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Ostravě máte pocit
... ale ja jsem 300km zapadne od Ostravy. Jak muzu v ostrave mit pocit, jak muzu v Ostrave volit, jak muzu v Ostrave fnukat... a jak to mam jeste jinak napsat?

(Příspěvek byl editován uživatelem Hnidopich.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Nerikam, ze nyni nutne stale papirovani chce, ale je zde ten prirozeny vyvoj a historie, takze pokud nebude aktivne nechtit, tak se sotva neco zmeni.

Pomoct lze treba tim, ze se nezhodnoti Letnanska pole, ale misto toho se zhodnoti jina pole, kde zkvalitneni infrastruktury a kombinaci levnejsi (mimoprazske) pracovni sily muzeme zaujmout investory... Ale pokud oni nikam jinam chtit nebudou, aniz kdyz tam budou koleje, zeleznice, levnejsi pozemky, rozvody, data, telekomunikace... tak asi mate pravdu.

Jak mi to vysvetlil uz Bkp. Neda se nic delat. :-( A jednou za dlouhou dobu je nevyhnutnym dusledkem: jedna velka sama sebou se dusici Praha a jinak mesta duchu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hnidopich.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 20:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom nesejde, kde se posledních pár let nacházíš. Dobře, napíšu to jinak. Cítíš se být kým? Jestli dobře čtu, tak více Ostravákem. Přesto nechápu, jaký má vliv u voleb do pralementu to, kde člověk volí. O tom se tu snad nebavíme. Já se ti snažím vysvětlit, že na mě jako na Pražáka, dělá dojem, že si Morava myslí, že si tu v Praze děláme co chceme a záměrně jim tak škodíme. Jestli si tu někdo dělá co chce a Moravě tím škodí "centralizací úřadů", tak je to vláda a ta pražská není. Ta tu jenom sedí. Tu jsme si zvolili všichni dohromady, a proto nechápu, proč to mám jako Pražák schytávat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 21:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
takze pokud nebude aktivne nechtit, tak se sotva neco zmeni
Aktivně nechtít. Co je to za blbost? Už jsi někdy viděl, že by se někdo sám dobrovolně něčeho vzdal? Proč se celá Ostrava v rámci pomoci druhým nevzdá svého ročního rozpočtu a nevěnuje ho Africe? To je prostě absurdní.

Pomoct lze treba tim, ze se nezhodnoti Letnanska pole
Pominu-li tu 20% státní dotaci, to má magistrát Prahy své peníze investované do metra poslat do Brna, aby si tam postavili tramvajový diametr? Pošle pak tyto peníze Brno i Blansku? A pošle pak tyto peníze Blansko Jedovnici?

Vysvětlím ti polopatě: Přišel král Karel IV., postavil tu Nové Město, přitáhl tím lidi z širokého kolí, jim postavil univerzitu, ta přitáhla obchodníky, ty zas kapitál. Takhle se to praktikovalo 650 let až se tu nakumulovalo 1,2 milionu lidí. Pak přišel Hnidopich a začal křičet, že takhle tedy ne. Nebo ještě jinak: Nejdřív tu žili dinosauři, ty pak umřeli, stala se z nich ropa, pak přišli Arabové, koupili si Mercedesy, postavili Dubaj a přišel Beckham a koupil si tam barák. Pošli na magistrát doporučení, aby se město vzdalo veškerých svých peněz, poskytlo je chudým regionům, zbouralo dálnice (potomky prašných cest), zbouralo hlavní nádraží, stoplo stavbu Nového spojení a ještě by mělo popřemýšlet, kam vhodněji přemístit Univerzitu Karlovu. Nejlépe ji vystřelit na měsíc, aby se o ní chudé regiony nepřetahovaly. Co takhle zbourat památkovou rezervaci, aby sem přestali jezdit turisti, hoteliéři zavřeli krám a restaurace vyhnaly své poslední hosty. Pak ano, to tady bude blaho a všichni si budeme rovni. Já nevím, ale pořád mám pocit, že to snad nemůžeš myslet ani vážně. Jinak ty koleje, železnice, rozvody, data, telekomunikace jiné regiony, než Praha nemají? Po 155 ti píšu, že příliv investic do Prahy je dán kulturně-správně-historickým přirozeným vývojem a ne nechtíčem Prahy něco změnit.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou města, která vypadají ještě daleko lépe než Praha, např. Hradec Králové, vlastně v bývalém Východočeské kraji je takových měst většina. Je to oblast s minimální migrací a po staletí ustáleným a sžitým obyvatelstvem. Tuto výhodu nemá Praha, kde se značný počet lidí necítí být Pražany a ještě daleko hůře je na tom Ostravsko s mísením obyvatelstva i kultur, ale kupodivu Ostrava působí pro návštěvníky spořádaněji než Praha. Ve vztahu lidí ke svému městu je Praha téměř odstrašujícím příkladem.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Tak jo, tak to rozlouskneme. Cítím se být Středočechem, ale to neznamená, že bych neviděl problémy a potřeby jiných regionů. Stejně jako třeba považuji za rozumné, zastat se práva žen a třeba chtít jich vidět více v politice, kde mohou přinést mnoho dobrého... a to jsem prosím pěkně muž. A taky jsem pro patřičnou péči o chudé a nemocné, i když jsem zdravý a na relativně rozumně placený. Dokonce schvaluji, aby z mého platu odešla větší část a použila se třeba k ošetření a vzdělávání nejen mé vlastní rodiny, ale také těch, kteří mají třeba pětinový plat (a odvedou samozřejmě mnohem méně)... Tak nějak mám pocit, že být člověkem znamená potlačit přirozené pudy chránit si jenom své vlastní a usilovat i o prospěch těch druhých, zejména těch "méně šťastných".

Pominu-li tu 20% státní dotaci...
To, co je pro Prahu pouhých 20% může jinde znamenat značný rozvojový kapitál.

Jo, to s těmi dinosaury znám, jen si vzpomenout, ze kterého je to filmu... Když nevím poradí Google... Letiště II.

No to je jedno, už to chápu. Kdyby jenom trochu chtěli, tak jinde taky vzkvétají (všechno už tam přece mají), ale protože jsou to příživkové, je lepší nechat makat nebohé Pražany a vybrat si to od nich na přerozdělování. Ne vážně, třeba když místo hledalo DHL, tak jejich nároky na datové spojení a elektrickou přípojku nebyla žádná legrace, to v té době nebylo ani v Praze... a možná to šlo třeba i na Mělníce. Ale to je fakt jedno. Nejde to, tak to nejde. Lidé mají své pudy a dějiny jedou samospádem... proč vlastně platíme úředníky a politiky? Ono se to nějak porovná samo ne?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a Hnidopich moc nekřičí, pouze poukazuje... :-)

... a není to až teď na zvrácení správného vývoje šesti set let... to věčné ublíženecké fňukání je vzdálenějším regionům vlastní už déle. Třeba z dob ne tak dávných - národní obrození - ten Palacký.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10130
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - NE, stavba metra do Letňan je prospěšná celé společnosti. Tak jako všechny předcházející stavby metra, včetně I.C.

Prospěšná celé společnosti? Tak to asi patřím do nějaké jiné, protože já fakt nevidím v čem mě bude podpolní podzemka prospěšná. Zrovna tak, jako nevím čím je mi prospěšná třeba stanice Myčka.

Včetně tramvaje k bance, bazénu a škole (nic jiného v Radlicích není - a řekneš-li že tam budou byty, tak ti řeknu, že v Letňanech taky)

No jo, ale k bance měla ta banka údajně spolufinancovat (sice nechápu, co jí k tomu vedlo ale budiž). A právě tenhle podíl zdrojů privátních developerů, kterým jediným letňanské metro opravdu pomůže jaxi nikde nevidím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10131
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jejím jediným efektem není zhodnocování soukromých investic. To je až v návaznosti na doprvní obsluhu.

Dopravní obsluha pole metrem? Ta mi právě nějak uniká.

Á propó, proč ti to nevadí u dálnic?

Protože po dálnicích se poměrně často svezu, takže mají efekt i pro mě. Ale metro typu Myčka, Pole nebo Chalupoida jsou pro mě naprosto k ničemu. Ale třeba fakt nepatřím do Společnosti, jak píše KM.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: V HK nemají tramvaje, jen jakési podivné busy s tykadlama. Pche. A Ostravu jsme asi viděli každej jinou.
Hnidopich a preferované skupiny: kdyby na to měly, tak by tam byly. To platí i s měkkým i obecně.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10132
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Proč je státem podporována výstavba automobilky v Nošovicích?

S těmi Nošovicemi to taky nechápu, proč český stát podporuje likvidaci české (moravskoslezské) krajiny a zaměstnávání nekvalifikovaných Slováků, Poláků a Ukrajinců. Přínos automobilek typu TPCA nebo Hyundai se mi zdá mírně řečeno přeceňován. A je zajímavé, že "domácí" Škodovka na takové populistické úlevy nikdy nedosáhne (a v podstatě tak ze svých daní podporuje konkurenci).

Proč je státem podporována výstavba obchvatů českých měst?

Protože minimálně stát spravuje ty silnice, na kterých obchvaty leží. A proti obchvatům opravdu nic nemám, ani proti státní podpoře obchvatu Prahy, protože ten nepochybně bude mít význam pro celou Společnost včetně mě.

Nebo máš snad pocit, že stát podporuje výstavbu metra v Praze jenom proto, že je tu moc? Pak nechápu státní investice v jiných krajíchc, kde ta moc nesídlí.

Já nevím, proč stát podporuje stavbu metra v Praze, když je Praha (podle tebe) tak nadprůměrně bohatá a ekonomicky soběstačná a proč místo toho raději nepodporuje stavbu dalších obchvatů a dálnic. Nebo rozvoj regionů, které podporu skutečně potřebují. Nevím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3462
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Znám v ČR ještě horší města. Severní Čechy jsou také lahodné. A pokud půjdeme za naše hranice, doporučuji návštěvu jižní Itálie, zejména Neapole nebo Palerma. Amsterodam je také odstrašujícím příkladem pořádku. Ani Londýn na tom není o mnoho lépe. Feťáky a bezdomovce potká člověk v metru také.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: jistě, meze v poptávce jsou, ale vaše příklady jsou radiální - tam je ten limit poptávky jasnější. "Opravdová" tangenta, třeba 240 s intervalem 30/60/nejede/nejede, má myslím potenciál k rozvoji docela velký . Na těchhle relacích (řekněme Černý Most - cokoliv na jihovýchod od Průmyslové) je alternativou buď KMoidní ozlomkrkárna typu B-bus-bus, B-A-bus nebo B-C-bus, nebo převažující IGK.
Ale naprosto souhlasím s tím, že ve směru VZ (nejen) tangenty prakticky nejsou a chybějí.

Průšvih Prahy je myslím v tom, že je sice krásná, zajímavá a investorsky přitažlivá, ale díky své výjimečnosti si může dovolit být současně dost nepřívětivá pro "bežné" žití, aniž by o tu komerční atraktivitu přišla. Mimoto současný systém VHD funguje relativně dobře, což znamená jediné: dá se na něm víc zkazit, než vylepšit . (Kdybysme metro neměli vůbec, tak po něm sborově voláme a nebavíme se o tom, jestli už ho náhodou nemáme dost a nemá se raději stavět něco jiného)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3464
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
právě tenhle podíl zdrojů privátních developerů, kterým jediným letňanské metro opravdu pomůže jaxi nikde nevidím.
Ty firmy neodvádí daně? Ty firmy nezaměstnávají lidi, se kterými by si město jinak muselo poradit? Podle tvé teorie by se nemusely platit žádné daně a všichni by platili pouze za to, co opravdu spotřebují. Všechny firmy sídlící v centru by se podílely na ztrátěz z vozokilometrů celé MHD na Praze 1. Pak si opravdu nedovedu představit, z čeho by žily malé obce, kde se nachází maximálně Jednota?

Protože minimálně stát spravuje ty silnice, na kterých obchvaty leží
A pokud jde o novostavby? Jaký je celospolečenský význam obchatu Jičína? Má stejně tak lokální význam, jako to metro do Letňan.

Já nevím, proč stát podporuje stavbu metra v Praze
Třeba proto, že ta Praha přispívá do státní poklady nemalými finančními prostředky. A teď nejde jen o tu Prahu. Brát vydělávajícím obcím se starosty, kteří se třeba opravdu podíleli na tom, že ta obec bohatá je a dávat je chudým regionů, kde se peníze třeba rozkradly, mi připomíná jeden systém začínají na S. A ten se v praxi ukázal jako nefungující, protože ve výsledku byli nakonec chudý všichni. Sice si byli všichni rovni, ale za to s holými zadky.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3465
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 09:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Ale tady v rozporu nejsme. Já taky adoptoval holčičku z Indie . Jenom nerozumím tomu, že to vztahuješ na regiony. Praha odvádí více a z těch peněz, které se jí nevrátí se samozřejmě staví i ta D47. Jsem ale v rozporu s tím, aby tato pomoc byla plošná a přikázaná. Proč mají města, která se snaží být trestána za to, že jsou více bohatá? Proč mají dejme tomu Janské Lázně s vyrovnaným rozpočtem, opravenými památkami a náměstím doplácet na dluh Pece pod Sněžkou, kde se hospodařit neumí. Pak tyto fungující obce ztratí motivaci.

Ty dinosauři jsou z Připoutejte se prosím II.

Nikdo netvrdí, že to nejde. Jako chudý Pražan se vyrovnám s tím, že v Londýně, jako pupku obchodu Evropy, se bude vždy žít lépe než v Praze. Považuji to za přirozené, a proto ani neočekávám, že tomu bude jinak. Stejně tak považuji za přirozené, že v obci Teplá bude nižší životní úroveň, než v Mariánských lázních. Že životní úroveň v ML bude nižší než ve Varech, že ve Varech bude nižší než v Praze a že v Praze bude nižší než v Londýně a že v Londýně bude nižší než v NYC. Ano, toto považuji za naprosto přirozené.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Ale pokud někde vytvořím tangentu, uberu tím část cestujících z radiálních linek (ti lidé tam nepřibudou proto, že tam mají tangentu). A pokud by tím ubylo příliš cestujících z radiálních linek, ty by se musely oslabit, což by ve výsledku mohlo vést ke zhoršení dopravy (například pro Běchovice je lepší mít napaječ k metru v int. 10 minut a doplňkovou tangentu 240 v int. 30 min., než aby obě linky jezdily v int. 15 min.).
Ale souhlasím s tím, že tangenty mají svůj smysl a budoucnost, ale musí se pohybovat v tzv. "širším centru" - tedy v hustěji obydlené oblasti. 240 je sice hezká, ale na kratší interval než 30 min. bych to moc neviděl. Perspektivněji bych viděl v této oblasti třeba spojení JM-Hostivař-Kyje-ČM:-). Nebo na západě vytvořit silnou tangentu (149) JZM-Jinonice-Strahov-Dejvická (na úkor 130 a 217).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tangenta je dána směrem, nikoliv intervalem. takže i 197 je tangenta, ale holt o ní nikdo nestojí :-)
Běchovice? Především vlakem.
149 bych taky tak viděl.
A nakonec něco z ČTK pro ty, co záviděj Praze:

Za posledních 20 let se ve většině zemí i regionů zvýšila nerovnost v příjmech. Na druhou stranu se ale zvýšil příjem na hlavu, a to i v nejchudších zemích. Znamená to, že chudí mají prospěch z globalizačního procesu, uvádí se ve zprávě, kterou před podzimním zasedáním zveřejnil Mezinárodní měnový fond (MMF).
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Perspektivněji bych viděl v této oblasti třeba spojení JM-Hostivař-Kyje-ČM.
Rozhodně!!!
Nebo na západě vytvořit silnou tangentu (149) JZM-Jinonice-Strahov-Dejvická (na úkor 130 a 217).
Ale no tak...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace