K-report
 

Archiv do 17.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 9:56:
"Ty firmy neodvádí daně? Ty firmy nezaměstnávají lidi, se kterými by si město jinak muselo poradit?"

Kde jen jsem to čet že v Praze nejsou lidi? (a nejsou - to potvrzuji) Takže jsem docela zvědav kohože to budou zaměstnávat. No nejspíš Slováky, Ukrajince a spol. A jsem zvědavý co se bude dít až ekonomika půjde dolů (pro což bude stačit krize automobilového průmyslu spolu se sníženou spotřebou vlivem růstu daní a poplatků). Resp. ani moc zvědavý nejsem neb ti co tu dělaj zvenku se asi houfně vracet dom nebudou chtít....

218: no pokud bych tangentou ubral část substrátu z C mezi Budějovickou a IPP, v Ječný a v B Karlák - Anděl tak to asi průser nebude. Spíš naopak.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Na Klamovce není nijak problematický přestup (i když mohl by být lepší). Navíc nechci zrušit spojení s Andělem úplně - 191 bych zachoval. A oblast kolem Jinonické ulice není tak významná, aby potřebovala přímé spojení na Anděl (spojení na metro v Jinonicích nebo na tramvaj na Klamovce musí stačit).

Petr_vlček:
no pokud bych tangentou ubral část substrátu z C mezi Budějovickou a IPP, v Ječný a v B Karlák - Anděl tak to asi průser nebude.
To samozřejmě ne, tady je to potřeba. Myslel jsem spíš ty případy okrajových čtvrtí, kde se tangenciální linkou zbytečně "rozmělní" nabídka (např. v nějaké okrajové čtvrti, kdyby měli místo jedné linky s int. 15 min. (k metru) dvě (jednu k metru a jednu "bokem" a obě v int. 30 min., tak to moc lidí nepřitáhne). Tangenty prostě využívat tam, kde je vysoká poptávka (větší počet obyvatel).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PV: Ale prd. Nemaluj čerty na zeď. Slováci se už příkladně vracejí, protože kurs koruny naší a jejich a růst ekonomiky jejich způsobuje, že pro ně není už tak výhodné dělat tady. Oni se ti Ukroši prostě budou stěhovat za prací, až se Škoda Auto přestěhuje na Ukrajinu. To je právě vono, že neznáte (míněno obecně) ekonomický zákonitosti a modelujete jen "nějaký situace".

Na ubrání lidí v Ječný by měla vliv tangenta 118,z Dvorců přes most a kolem důchoďáku na Knižecí a dál jako 130.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3470
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček:
Ne, ty firmy začnou pro nasycený pražský trh stavět v té Ostravě. Ono se tak již delší dobu děje. V Brně se za posledních několik let spousty zahraničních firem již usídlilo. Prostě se ta ekonomika začne sama regulovat a nejsou k tomu zapotřebí žádné státní nesmylsné investice typu Hyundai a příkazy o přerozdělování investic. Ta Ostrava přiláká časem firmy proto, že v Praze nebude místo. Pak začne bohatnout a ty dálnice a celou infrastrukturu si vybuduje ze svého. Jakékoliv nucené vyrovnávání a přerozdělování vede jen k deformaci ekonomiky. Ekonomika si poradí sama. Slováky zaměstnávat asi už moct nebudou. Ti se houfně vracejí domů.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby se v důsledku využití vozokm nějak smysluplněji prohodily linky 6 a 24, tj. 24 ukončená opět na Kubánském náměstí a 6 v sóle by jela až na Nádraží Strašnice. Kdykoliv jsem tam jel, byla 24 poloprázdná. Co o tom soudí ti, kdož tam bydlí a nebo denně jezdí?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Flikování. V návaznosti na výšeuvedené je řešení toto: 24 k ÚDDP, 7 Vozovna Pankrác-Otakarova-Albertov-Moráň-Myslíkova-Zborovská-Řepy. 18 zrušit, 22 přes hradčanskou a staroměstskou, 23 zkrátit ke Kohinooru a do polovičních intervalů. 4 a 6 podle poptávky ukončit na Kubáni nebo Radošovický, to by se vidělo. Prostě ty změny musej bejt komplexní.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Souhlasím s tebou. Ale možná by nebylo od věci vést 22 po nábřeží a přes Palačák na Karlák. 23 točit u Koh-i-nooru? To jako kde? Máš na mysli Čechovo či již Vršovické náměstí?
7 se mi moc líbí.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2572
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minská. Prostě tu jedinou konečnou co tam jde. Kde jsou zastávkový sloupky momentálně je jedno.
Ono by šlo vést 22 Nuslema, pokud by 4 šla taky do polovičních int., tak by 7 mohla přes Výtoň a 10 od Palačáku do Bráníka a můžeme zrušit 16.
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 11:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218, ad Klamovka: Počet smrtelných či jinak vážných střetů pospíchající chodec kontra rozhulené auto se po úpravách křižovatky naštěstí eliminoval (i když někdy to čekání na zeleného panáčka přes Plzeňskou je neskutečné - a tramvaj dávno zvoní k odjezdu), ale i tak nesouhlasím zrovna tady dělat přestupní bod většího významu, než má nyní. A to z výše nastíněného důvodu.
Nevím, jestli oblast kolem zastávek U Měchurky (vilky, paneláček) a Pod Šmukýřkou (nějaká větší kancelářská budova) by ráda přišla o přímé spojení k Andělu, ale cokoliv "na úkor" 217 by nebylo dobré (stačí se jen zamyslet proč), nemluvě o rozházení toho, co po mnoha útrapách už docela dlouho a dobře v této oblasti funguje.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Vzhledem k tomu, že existuje linka 20, tak ta 217 na Andělu podle mě opravdu potřeba není. Přímé spojení Dejvická - Strahov zůstává, Podbělohorská - Anděl také.
Nedala by se zřídit druhá zastávka "Klamovka" pod křižovatkou? Tím by se ten přestup vylepšil, ale opravdu si nejsem jistý, zda je to fyzicky možné.
Uvažoval bych také o protažení 176 na Dejvickou (místo 143), ale zácpy na Jiráskově mostě by asi nedělaly dobrotu...
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka na Klamovce pod křižovatkou by šla, ale jen u linek co jedou na Anděl. Pokud by tam byla tangenta typu 149 tak ta odzhora zahnívá doprava na Plzeňskoéu a teprv pak hned doleva.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 143+176 nelze, neboť každá linka má jiné přepravní kapacity a účel.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ta 7 skrz Nesmyslíkovu - jednak je to dost podivně zasmyčkované, druhak kde se na ni bude nasedat v uzlu Palačák? Když už tedy bude využívat ten nový oblouk na most.... . Mimoto mezi Karlákem a Andělem bude vozit vzduch. A nemám dojem že by 7 z Vršek na Palačák/Smíchov jezdila prázdná.

23 + 4 těžko půjde dát do polovičních intervalů protože IPP kde neprojde žádné posílení.

Normální smyčka v Ratlicích by mohla dostat tu d-6 aspoň do dvojic. Sóla začínaj bejt docela narvaný už někde od Bohemky až po Knížecí.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: No ale pak by se na Andělu všechno rvalo do 191, nebo co by zbylo. Kdo by se mrcasil tram + bus. Navíc 191+217 večer tak pěkně navazují na metro (na rozdíl od tramvají). Měl jsem na mysli také relaci Anděl - Koleje, studenti rádi totiž do kina aj. :-))) aneb je to významná zátěž pro 217. Dvacítka může maximálně za to, že se v 217 dá jet civilizovaně a více se na ní lomí poptávka. Pokud má před sebou 143 (ev. 149) - proklad moc není - jede v severní části trasy i skoro prázdná, ale to výjimečně. Zaznamenal jsem také, že na Strahov, asi do toho trénikového centra fotbalistů - mládežníků, jezdí docela kvanta těchto nadějí (s báglama samozřejmě, ale na nic nenarážím :-)))
Zřízení zastávky pod křiživatkou Klamovka? Fyzicky těžko říct, ale fakticky by to asi znamenalo totální překopání režimu světel od Klamovky až po Anděl, fakt to tam maj prokoumaný.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Od MMF bych ani ve snu jinou zprávu nečekal.

Martin: Ona ta "s" ani jinou možnost neměla. Dotyčné oblasti přišly o skoro 3,5 mil. velmi kvalifikovaných lidí a prakticky se vylidnily.

Zajímavá je i tvoje myšlenka, že vznikající problémy v centru (Praze) se budou řešit expandováním do periferií (Ostrava). Takže problémy je možné řešit jen expandováním??? A co až nebude expandovat kam? Co potom?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PV: Ona by tam ale ubyla ta 22 a 16, takže výsledek stejnej, jen místo konvojování 4 linek v blbejch int. by tam jezdily 2 kapacitní bagry.
S tou 7 mám vizi, že by stáhla lidi z Pankráce, co jezděj C na IPP a pak tram na Smíchov. A aby nebyla jedna linka z Nuslí na Karlák (jak tady tvrdí jeden absolutošotouš, že prej 24 jezdí přecpaná) tak bych jí zavlekl takhle. Kdo pospíchá, taxi přesedne na Moráni. Že by nebrala lidi z palačáku by nevadilo. A nemyslím že by vozila vzduch - prej si hodně lidí radši zajede prázdnější tramvají, než se tlačit v rychlejšim spoji (to tu taky někteří tvrděj, tak a´t je po jejich). Z vršovic by měli tu 4 nebo 24 s přestupem.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Obráceně: protože je na andělu 217, nemusí tam být 20. Ale ona tam nemusí být ani 217, protože Klamovka JE civilizovanej přestupní uzel. To znám horší místa na přestup.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ta 7 by mohla fungovat kdyby:
1) paterminál Prasklého Povstání nebyl tak neskutečně zkurvenej (=zastávka tram nad křižovatkou na půl cesty k Mládežnický). Ten přestup by byl hnusnej a zdržoval.
2) by jela via Palačák jako dnešní 7. To by ale zas něco chybělo na Karlák místo 18?

Navíc smyčka v Minský je neskutečně blbá z hlediska vazeb jak na další tramvaj tak na busy u Kohinoru. To by spíš chtělo tu 23 na Kubáň kam by se ale těžko vešla. Nevím zda by šla ta smyčka zkulturnit další kolejí. Nebo spojit 19+6 (jsou tak zhruba kapacitně rovnocenný), jenže zas se bude od IPP a Karláku přenášet zpoždění až do Hloupětína.....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3473
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
To není myšlenka. To je realita. V Praze je trh víceméně nasycený a firmy hledají jiná místa, kde najít volné parcely a dostatek pracovního kapitálu. Například Lufthansa se usídlila v Brně. Jedině to časem pomůže alespoň trochu zmírnit propastný rozdíl mezi Prahou a okolím. Nikdy nebude smazán úplně, ale částečně ano. A půjde to víceméně samo, protože si ekonomika sama poradí. Pokud do toho bude zasahovat stát pochybnými investicemi jako v Nošovicích, jenom ten rozvoj naopak zbrzdí. Pokud jde o mě, já bych ty miliardy raději ostravsku věnoval třeba Báňské univerzitě místo do Nošovic. Montovny z nás dělaj jenom banánovou republiku. Pokud nebude v Ostravě dostatečný počet vysokoškolsky vzdělaných lidí, nikdy životní úrovně Prahy nedosáhne.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 15:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obráceně: protože je na andělu 217, nemusí tam být 20.
Právě jsem si dal hrušku a jabko, a vono to má různý chutě.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Kaem
Tak nejak nad tou 22 přemýšlím a začíná se mi zamlouvat. ale nazval bych jí 23, přecijenom 22 je trocha historie. Ovšem s 10 bych nehýbal a tu 16 v relaci Štěpánská-Braník zrušil bez náhrady v této relaci. Nicméně linka 7 je perfektní, tak jak je. Furt cpeš lidi 4 přes Pavlák a tam nemaj co dělat.Dokázal bych si představit šejdrxindl v tvé variaňtě 7mičky. a 21 z bráníka,národní na Synkáč..... . v polovičním taktu.
Asi jsem z jiného světa.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 19:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ad university/
Slyšel jsem o návrhu vybudovat universitní městečko v Terezíně. Kvůli záchraně jedinečné městské pevnosti a později gheta mi to připadá přitažené za vlasy, i když stav městečka není naší dobrou vizitkou. Zde by se 20 mld. z metra velmi hodilo.

Ona je universita i v Karviné, přesto město působí mrtvým dojmem. Částečně to zachraňují lázně na pohybové problémy.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 19:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, nemohl bys naplánovat také nějakou linku z Vršovic, případně Hostivaře, nuselským údolím přes Výtoň do Braníka (Modřan)? Nebo myslíš, že by se nevytížila? Vždyť se zde několikrát opakovaně konstatuje, že linka si vždy cestující najde (cestující jsou jako voda - vždy si cestu najdou) .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 20:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Neměla být terezínská univerzita hrazena z evropských fondů?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 21:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Terezínská univerzita, resp. kampus, sloužící pražským a ústeckým univerzitám, mj. proto, že to "bude jen půl hodiny k nejbližší stanici metra" (myšlen patrně Střížkov), bych chápal spíše jako pokus starosty postavit si pomník. Nevím jestli je to náhoda, ale už začaly i zastavovat "vymetací" rychlíky ČD v Bohušovicích nad Ohří (cca 4 km od Terezína).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Stačej vaše výjezdy na 21. Grrr :-)
Tracy: Vitamíny jsi ale dostal stejný.
PV: Jo, s některejma zastávkama by se muselo hejbnout. Linky bych nespojoval, jakkoliv to vypadá lákavě.
Ono by se totiž mělo taky hnout s intervalama. Kdyby se netrvalo na 8/10/15/20 minutách, což je na jednu linku leckde opravdu málo, ale na dvě už moc, tak v int 6/8/10/15 by leckde jedna linka stačila.
Ted semse koukal na JŘ 26 na Evropský zc v prac.den ráno a to je běs: do 7,30 se jezdí po 11-14 minutách, od 7,30 do 10,15 po 8 - NA CO??? Všichni už jsou ve školách a úřadech, ale prostě dojížději po 8 min ty spoje co odjely z Hostivaře. A podobná situace bude na druhejch koncích všech dlouhejch linek několikrát denně. Takže ono to s těma 8 min. tak horký taky nebude.
Bkp:Bohušovice: nějakej rychlík tam vždycky zastavoval odnepaměti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobně "expertní grafikon" vždycky měla a asi pořád má 22 v rš, hlavně tak mezi tou 6-7 z centra ve směru Hostivař. Než strašnické vypravení dojede na Bílou Horu a zpět...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ted semse koukal na JŘ 26 na Evropský...
Pak se nediv, že i z Divoký Šárky jezděj radši lidi 218, která má ráno od 6ti interval 5 min..
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No protože 218 je bagr a napaječ (jiná věc je, jestli by nemohla jeho úlohu plnit 119, ale to sem teď netahejme :-)) Zajímavý, že lidi z dědiny nepožadujou přímej bus do hostivaře a na barrandov a stačí jim desítky let bus k metru a vymeták do stodůlek.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 11:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
jiná věc je, jestli by nemohla jeho úlohu plnit 119
Mohla, když jí interval zkrátíš na polovinu.

nepožadujou přímej bus do hostivaře
Do Hostivaře ne. Mně by stačilo, kdyby se zrušila 184, posílená 179 Butovice-Petřiny a 191 by se protáhla přes Dědinu na letiště. Anděl je moc zajímavý místo k dojíždění a mě ten přestup u nemocnice na 167 štve. Ani ne tak ve směru Anděl, ale ve směru zpátky není příjemný čekat v Motole ve špičce 20 minut. Ještě navrhuju spojit 177+165+256+225 a 177 protáhnot k přívozu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 12:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Anebo ty lidi nacpu do 100, viď ? :-)))))
K 225 ještě přidat prodlouženou 116 z nebubušic :-)))))
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 12:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intervaly jsou kapitola sama pro sebe. V neděli dopoledne je asi úplně stejná poptávka jako kvečeru nebo v sobotu dopoledne.... .

Intervaly na koncích ve špičkách - to je neřešitelné mít vložené vlaky třeba ze Snatusic? Jinak tímto fenoménem poněkud trpí i jinak skvělé metro . Kolem 6,10 ráno je interval z Vágusonu do háje kolem 6 minut a za tu dobu projedou i tři soupravy do lahví. To na Pankrác solidně plný zatímco to ku Deflorenci poloprázdný. Když je to depo jen na jednom konci a otočit nějakou soupravu na Florenci asi nejde..... Tam to bylo ideální v době kdy metro byl jen napaječ JM - centrum. Dnes je frekvence centrum - Pankrác ráno a večer opačně možná větší než na to JM a tak ten Kačerof je poněkud nešťastně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 19:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem Beta, pravá pálená taška:
nacpu do 100
Z Dědiny sotva.

ještě přidat prodlouženou 116 z nebubušic
Se závlekem k přívozu, ať je ten okruh kompletní.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ty z letiště sem myslel, aby to na dědinu přijelo prázdný :-)))
Závlek netřeba, zastávka 116 je u podbabskýho přívozu, takže odkloníme 177 do Podhoří :-)))))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3486
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 09:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jo, ale tuhle by pass linku bych provozoval v kloubech v intervalu minimálně 4 minuty po celý den. Alespoň tím přivedeme developery na Zadní Kopaninu, jako v Letňanech. Ještě bych ji nechal zainvestovat tučnou státní dotací, protože bude mít jistojistě celospolečenský význam a Mcbain se tak nebude muset ploužit autem po okruhu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 09:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: A nemohl bys tu 177 dostat přívozem až na Prašný most? :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 11:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alespoň tím přivedeme developery na Zadní Kopaninu, jako v Letňanech.
Ale nezapomínej, že developery přitahuje jenom metro. Nemohly by se vlastně ty kancelářské obludnosti stavět taky v podzemí? Nebyly by vidět a byly by blíž metru
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 12:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Myslíš něco jako mrakodrap se zápornou výškou? Že by se předháněli, kdo hloub? :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3487
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Když to nazveme jako metrobus, nikdo nic nepozná.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 22:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 149,217 a spol.: jsem občasným cestujícím obou linek a musím říct, že poslední dobou je to celkem katastrofa. zácpy na praš.m. a kolem strahovského tunelu jsou na denním pořádku a navíc se rozrostlo jejich časové rozpětí. takže jet takovou 149 v 7,58 z malovanky do jinonic prostě nelze, protože tou dobou ještě stojí v koloně na praš.m. ...

je tady nějaký pravidelný cestující z busů na patočkově, který by o tom mohl říci víc? zdá se mi, že ty linky jsou zralé na nouzové úpravy typu ukončit 149, 217 na malovance, 174/180/108 vést místo petynky přes malovanku s využitím tělesa TT v úseku myslbekova-střešovická. nebo alespoň v době špičky... dále 15 Malovanka-Vozovna Stř-Kulaťák-ČV (v holešovicích to nějak vykoumat, aby existoval spoj z dukel.hr.na letnou), 23 ve špičkách na Vypich.

protože z břevnova jezdím na metro tramvají a to i linkou 22, nemám o zácpách takový přehled. každopádně je znát migrace cestujících z patočkovy na bělohorskou. ranní 22 dc je o poznání plnější než dřív, známí z kolejí kajetánka jezdí busem v rš jedině směrem na vypich, na metro tramvají. a někdejší pravidelná cestující linky 180 z dejvic do motola na LF jezdí z domova (dolní evropská) autem na kajetánku, kde přesedá na bus. také okolí tram stanice malovanka je ráno zaplaveno parkujícími commutery - to tu dřív nebylo.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 00:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prodírám se tu posledními cca 3 týdny diskuse, tak tady ještě pár reakcí:

o cenách nemovitostí okolo tras metra -

KM: "už dávno sem tu psal, že první co se v inzerátech uvádí je údaj, jak je daleko metro. (...) To je jedna ráno pro šotouše za druhou - včera ten průzkum, kde pražané vnímaji metro úplně nejpozitivnějc, dneska todle."

myslím, že je to celkem jasný a nezpochybnitelný. nicméně to není jen o metru. je to hodně i o tom, který systém je v daném městě aktuálně v kurzu (je nový, a tudíž moderní, vychytaný, kapacitní apod.). v mnoha menších městech, kde nově zavedli tram, je to právě tramvaj. naopak zase v takové paříži není blízkost k metru důvodem k chloubě. stejně tak v berlíně se lidé zajímají daleko víc o S-Bahn a představa takové U2 je spíš odradí.

v praze nebo třeba vídni je tímto novým a moderním systémem metro. jak je ale vidět, je možno stavět i tram tak, aby je lidé přijali jako kapacitní, rychlé a spolehlivé. znám vícero lidí, co bydlí na barrandově. bohatší rodiče jim tam koupili byty. někteří z nich mají auta. přesto jezdí na metro tramvají a pochvalují si to. těžko si ale představit, že by mhd ve směru k metru použili i tehdy, kdyby bydleli třeba na zahr.městě.

a ještě něco - u metra je třeba hodně rozlišovat mezi stanicemi mezilehlými a terminály. v tom má metro dvojí tvář. myslíte si, že by ceny nemovitostí na petřinách stouply tak razantně, kdyby tu byla konečná? proto musíme stavět terminály v polích - letňany, zličín, depo. ale ostatně i starý suchdol a ne budovec, slivenec/holyně a ne sídl.barrandov.

o prodloužení linky A -

LV: "já pořád věřím tomu, že než se Chalupoida prokouše až do Motola, bude rychlodráha dávno stát"

taky mám ten pocit. vždyť tak nějak o tom psal ostatně i MŠ, ne? trik spočívá v tom, že na stavbu metra na letiště budou přiklepnuty dotace od unie, proto se to namaluje až do ruzyně a v reálu to skončí v motole, možná na BH.

prox: cosi ve smyslu že tramvaje půjdou na P6 po postavení metra do kytek

neřekl bych (ne snad protože bych jim fandil:-)). na evropské bude pořád značná frekvence z úseku bořislavka-thákurova, dále ze sídliště ČV (metro bude na horoměř) - to jsou 1,5 až 2 linky. totéž platí o ořechovce (že by tam bydleli jen boháči jsou nesmysly) a vojenské nemocnici. o břevnovu nemluvím, zde je nové A úplně na nic a škrtat se bude na patočkově (108,180), což požene místní na tram.

pokud vezmu v potaz, že současné 1,2,18,20,26 jezdí ve špičkách doopravdy narvané (je tomu tak), pak mi z toho při požadavku na zlepšení kultury cestování vychází pouze zrušení d-2 a osekání 18, 20 v mimošpičkových obdobích. pozor - P6 nejsou vysočany ani trojská, tady je obytná zástavba prakticky všude.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 01:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš něco jako mrakodrap se zápornou výškou?
Tak nějak. Čím hlouběji, tím prestižnější kanceláře.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 09:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pawel
Ty zacpy na Patockove/Milady Horakove jsou opravdu na takove urovni ze odrazuji od pouzivani autobusu tudy jedoucich. Velice pravidelne jsem pouzival 149 v cele trase, ale posledni 3 roky si to hodne rozmyslim a vitezi metro pres Mustek. Problem je ze do problemu se dostavaji i tramvaje ve smeru Petriny a Brevnov na krizovatce Prasny most. Neni problem tam cumakovat do blba i na blba 5 minut.
Asi jsem z jiného světa.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 15:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A že se tak ptám:

Ve výstavbě je tunel pod Stromovkou (ta vyrubaná zemina začíná být viditelnější než případný Blob) - zahrnuje to i úsek Špejchar - Malovanka?

P.S.: A když už jsme u toho, jaký vůbec máte názor na Kaplického knihovnu?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 16:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari:
Podrobný časový rozpis je tady:
http://www.tunelblanka.cz/informace-o-projektu.php?action=4
Jestli jsem to z toho vyčetl dobře, tak zatím se staví jen úsek Letná-Trója, v listopadu se začne pracovat na Prašném mostě.

Kaplický: Stavba jako taková se mi celkem zamlouvá, zda se hodí na Letnou si netroufám posoudit, ale nevadí (nevadila by) mi tam. Trošku výhradu mám proti tomu, jestli se takováhle budova hodí pro knihovnu, jestli by knihovna neměla mít spíš "střídmější" (a tradičnější) tvary... prostě bych si pro budovu knihovny představoval něco víc "funkcionalistického". Pokud jde o Kaplického, tak jak tak koukám na stránky Future Systems na přehled jejich prací(http://www.future-systems.com/architecture/architecture_09.html), tak ten návrh knihovny je snad to nejlepší co tam je:-). Třeba to docela oceňované Lord's Media centre mě nijak neoslovuje - obyčejná tribuna.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3501
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 18:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Zatím se razí pouze úsek Troja-Špejchar. Až bude ražba v pokročilé fázi, začne se s hloubením tunelů Špejchar-Malovanka. Komplet dokončení Malovanka-Pelc Tyrolka 2011.

Ad. knihovna:
Asi jak píše 218. Nejdřív to byl pro mě šok, pak jsem si na návrh začal zvykat až se mi začal líbit hodně. Především si myslím, že by o podobné architektuře měli rozhodovat odborníci a ne politici od stolu. Stejně tak mi vadí, když někdo od kytiček začíná hulákat a radit stavařům, jak maj stavit dálnice. Každý se má držet svého řemesla. A pokud vezmu v potaz, že porota na knihovnu byla zastoupena s mezinárodními jmény vč. zástupců z Unesca, jsem přesvědčený, že prahu nepoškodí. Pokud Bémovi vadí knihovna a tvrdí, že zničí panorama, pak se divím, že mu nevadí mrakodrapy na pankrácké pláni nebo Central park na Žižkově. Stejně tak nechápu, proč mu nevadí přestavba kasáren na republice. Mně nevadí ani jedno. Pokud jde o mrakodrapy na pláni, současný projekt se mi nelíbí vůbec. Daleko víc se mi líbil ten původní od světoznámého architekta Richarda Meiera, který byl nakonec "ulicí" svržen pro svou výšku. Tak se to načmáralo znova a budeme mít tu příšernost ve tvaru V. Přesně něčeho podobného se bojím u knihovny. Aby hlas ulice náhodou celý projekt nezastavil a nezvolilo se nakonec něco "střídmějšího", co bude z architektonického hlediska paskvil. Přesto chápu ty, kterým se knihovna líbit nemusí. Kontroverzní projekt to samozřejmě je.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Souhlas - taky v současné fázi nechci, aby knihovnu nahradil nějaký jiný "střídmější" projekt, protože by ustupováním vzniklo něco, co by bylo sice možná nekontroverzní, ale nic neříkající. I když jako člen poroty bych asi hlasoval pro nějaký umírněnější projekt, navíc mám radši hranaté tvary (jen u budov), ale to je otázka vkusu; význačnější architektonický počin se nikdy nemůže zalíbit všem.
http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&type=4&id=3034
Víc než blob se mi líbí třeba projekt na 5. místě (John Reed), nebo 6.-8 (Holzer Kober; MVMarchitekt + Starkearchitektur)... i když zase nevím, jestli by zapadly na Letnou.
Odborná porota rozhodla jak rozhodla a já věřím, že ví proč

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 20:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odborná porota rozhodla jak rozhodla a já věřím, že ví proč
S tímhle se ztotožňuju i já. Mně se na knihovně líbilo právě to, že je jiná než většina unifikovaných kancelářských komplexů. A moderní nápadité architektury je v Praze, snad na Tančící dům, málo. Co asi tehdy způsobil Plečnikův kostel na Jiřáku? Stejně tak rozumím tomu, že se někomu knihovna vůbec nelíbí. Kontroverzní je hodně.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novináři jsou potvory, občan by si již nepamatoval a oni takhle vytahují půl roku staré výroky... a ještě je staví vedle sebe. ;)
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve včerejší MfD jsem se dočetl, že od 9. 12. 2007 budou konečně plnoprávně zařazené S-bahny do informačního systému MHD (proč zrovna německé označení?), k tomu se změní linkové vedení tramvají a autobusů, přibude hlášení o přestupech na vlak a uzpůsobí se i intervaly. To vypadá, že nás čeká malá revoluce. Jsem zvědav, jak tedy od prosince budou tyto změny vypadat.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
To by bylo hodně pozitivní, snad to vyjde.
Těžko říct, jaké použít české označení ("D1", "D2",... by mohlo zavádět záměnou s dálnicí; "Ž1" asi není ideální kvůli tomu háčku). Já bych se klidně nebál použít pro S-bahn pouze číslice 1-9 a číselnou řadu tramvají začít až od 11 (ale to by bylo asi moc revoluční...). Další možností jsou římské číslice (I, II,...).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3508
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
O změnách linkového vedení tramvají se tam přeci nepsalo? Malá revoluce nás nečeká. Označení linek S existuje již dnes, jen se začne od prosince více propagovat. Klasický S-Bahn tu vznikne až začnou jezdit vlaky mezi Kolínem a Berounem, mezi Benešovem a Nymburkem a mezi Roudnicí a Řevnicí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Pokrok bude, když se linky S-bahnu vyznačí ve všech schématech MHD jako plnohodnotná součást PIDu. Také by tam mohly platit nepřestupní jízdenky jako v metru (na 5 zastávek).

PS: Řevnicemi
PS2: V anketě o umístění knihovny na idnesu (http://zpravy.idnes.cz/ankety.asp?id=A20071015_ton_358) vede Letná, takže předpokládám, že Bém brzy změní na umístění knihovny názor


(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Označení S a číslo mi nevadí, jen mi vadí, že se všude píše o S-bahnech.
Martin: Jsem si změnu vymyslel? No možná přání otcem myšlenky, omlouvám se.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3513
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Řevnice, Hostivice, Horoměřice, Písnice, Jesenice. Každý tomu říká jinak a čert aby se v tom vyznal.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ty Řevnice, ta Hostivice (i když se už začíná vžívat ty Hostivice), ty Horoměřice, ta Písnice, ta Jesenice.
Neděkuj, rád jsem to pro tebe udělal.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3515
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Označení S a číslo mi nevadí, jen mi vadí, že se všude píše o S-bahnech
Navrhni jiný český název. Mně se taky S-Bahn nelíbí. Co třeba Prak? To už tu existovalo s projektem rychlodráhy do Kladna.

Dobře co dál? Cholupice, Hodkovice, Zdiměřice, Dobřejovice, Osnice, Modletice, Krabošice, Čestlice, Benice, Třebonice a ďáblice s malym ď....
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Označení "příměstská železnice" je moc dlouhé pro praktické používání... tak co tomu říkat "přížel"

Dobře co dál? Cholupice,...
Já kde nevím, tak používám množné číslo:-). Tady v těch případech bych se asi většinou trefil...možná "ta Osnice", nevím. Ty Řevnice vím proto, že odtamtud pochází můj děda. Stejně tak ty Dobřichovice, ty Černošice.
Uhodnout se to nedá, nejhorším příkladem je:
- ta Holice: předměstí Olomouce
- ty Holice: město u Pardubic
(pak kdo se v tom má vyznat)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako je ML (M-Linka, městská linka) tak by byl:
MV: M-Vlak - Městský vlak
PMV:PM-Vlak- Příměstský vlak
Pěkně do češtiny. Čistonosoplena místo šnuptychl.
Třeba to S znamená: Super. Spěšný. Semtamjedoucí.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3517
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MEVL - metropolitní vlak
StřeP - Stedočeský / Praha
PraSe - Praha / Středočeský

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace