K-report
 

Archiv do 29.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 29.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 08:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faktická poznámka - nevím jak půjde spojit 011/171 když na 171 jezděj šestitlamy a zajisté ještě desítky let jezdit budou (při rychlosti dodávek ešusů a faktu že půjdou zajisté i do jiných krajin).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 09:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: přehlédls , že píšu "vybrané vlaky" - základ je naopak veden vždy přes Hl.n.
Martin: Musíš počítat, že na neel. tratích to prostě budou krávy s krabičkama a max. 4 dvoudílný regionovy. Spousta těch tratí není (Milovice MB) a nebude. Muj plán je napřesrok, tvuj tak na 2030. Proto scifi :-)
Petr Vlček: Šestitlam by rovinu do Kolína taky zvlád, ne? Šestitlam s trojtlamem by Benešov zvlád stejně jako dva čtyřtlamy (výkonem i kapacitou, ne?), nebo uděláme víc pětitlamů a ty projedou všude? Jen úvahy laika, nevím to přesně. Anebo šestitlamy dáme do Hradce, neříkej, že by se neuživily, i když v Olomouci ani trojtlamy neměli rádi, že.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 09:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já si jen tak zašotoušoval, jak by to jednou mohlo vypadat.

Mouser:
S4 jsem vedl na hlavní, aby byl z hlavního nádraží proklad s linkou S3 do Černošic. Stejně tak jsem se snažil co nejméně rozdvojovat S9 a S10.

D je stejně odsunuto až za A do Motola, takže na případné úpravy je ještě čas
To si nemyslím. Úprav se Déčko dočká maximálně v koncepci provozu, ale o trasování je více-méně již rozhodnuto 20 let, proto neočekávám, že se v dalších pěti letech něco změní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36603
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď se ozve muj milášek Absolutošotoušínek a vyjmenuje 50 norem zákonů předpisů nařízení a nejméně 3 zvyková práva, proč si to zřizování zastávek představujeme jako Hurvínek válku.

Z Budějc na Velenice se při tzv. rekonstrukci „vyrobily” nástupiště na trapných 90 metrů (což nestačí ani na současné soupravy!), takže když se chce, tak to opravdu jde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ To se nám ta sólo 810 nějak natáhla, ne? :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To je přesně ono,že trasování déčka už je takhle vymyšlený asi 20 let. Před 20ti lety ještě do Vysočan jezdily davy pracujících, takže by tam dvě trasy metra měly smysl. Dneska už je to zahnutí déčka přes Žižkov směr Vysočany opravdu k ničemu. Na druhou stranu je pravda, že zrovna tenhle úsek by se stavěl až za hooodně dlouho, obzvlášť když teď má přednost chalupoida.
Nicméně stejně by se měl někdo ozvat a říct, že D by mělo vést buď z míráku pod Ječnou na KN, nebo z hlaváku na Masnu, ať má smysl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3592
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t:
Já ale neřeším úsek od hlavasu na sever, ale na jih. Tam to trasování zůstane nejspíš stejné, jako je v návrhu. Už delší dobu navrhuju Déčko trasovat na Masnu, Letnou, přes ZOO a do Bohnic. Jelikož se to nelíbilo Lordovi, tak jsme od této možnosti upustili.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t:
Určitě by se mělo d otočit někam do opravdového centra. Konečná na hl.n. a ještě z druhé strany je k ničemu.
Mě by se nejvíc líbilo překopání NM a vést trasy takhle:
A: Dejvická - NM - Pankrác - Písnice
D: Karlák - NM - Želivského - Depo Hostivař
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To ovšem neřešíme směr P5-P4, že, kterej nám dělá nejvíc starosti. Důležitej je přestup z D na B dřív než je nyní z C na B.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3593
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
I tenhle návrh jsem už někde viděl.

A co třeba: D Písnice---Náměstí Míru-Pavlák-Karlák-Národní divadlo-Újezd-Strahov
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tu S9 na Šiškov můžeme taky rovnou škrtnout. Dny NNŽ se krátí, už jsem viděl oznámení EIA na kontejnerové překladiště v Malešicích.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ten návrh by se mi asi taky líbil nejvíc, ale takováhle překopávka je asi nereálná. Zatočení déčka jinam než na hlavák by se ještě snad vytvořit dalo.
Martin: Trasování od míráku na jih se asi nezmění. V zásadě mi nevadí, i když by šlo určitě udělat líp. Nejlepší by mi asi přišlo rozvětvení někde v Krči, jedna větev normálně do Písnice, druhá přes Lhotku (sídliště) do Modřan.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Větvit Déčko od Ikemu rozhodně jo. Pořád se divím, že s tím ÚP nepočítá. Déčko takhle jenom lízne z boku ty největší sídliště.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36607
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Sólo 810 na kralupské trati nebo ML?

Jistě, i na 199 jezdily v úplných sedlech samotné 810, ale převážně vozily jeden až dva vleky. Poté tedy spíš koťátka (842) dlouhý brněnský Balm(y). (Možná po těch dlouhých výlukách ale 810 opravdu stačit bude. )

Problém nastane, když neřešíš jen izolovaný traťový úsek (srov. šalinu přes město plnící víc fcí), ale vlaky Ti jezdí až do Vídně (kde plní fci skutečné příměstské dopravy, zatímco u Budějc si na to jen hrajou a přes hranici vozí kapacitu pro strejčka příhodu). Pak je jaxi potřeba po trati provézt soupravu 749+BDs+4×Bmz/Bmee a hnedle máš problém, protože po devastaci tratě kvůli drátování v mnoha stanicích bezpečně nezastavíš a poznámky o (ne)výstupu vybranými dveřmi si málokdo lajzne do JŘ nandat. I proto byla na turisticky nejlukrativnějším vlaku po skončení výluk zrušena služba úschovy během přepravy (=v kritickém úseku téměř nejužitečnější vůz soupravy)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Máte tam na budějcku bordel. Inu kraj, kde maj busákový nádraží na střeše.... :-))))
Ty vagóny se daj odpojovat a připojovat, simsis?
Ona 842 odveze skoro totéž co 810 alespoň na počet sedících. A 2x 010 to co 050 ještě s rezervou. A 3 krabičky se do 90 m vejdou i se zábrzdnou vzdáleností. A neříkej že to jezdí 842+2*050.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ovšem neřešíme směr P5-P4, že, kterej nám dělá nejvíc starosti.
Tak třeba mě tenhle směr starosti vůbec nedělá. Ale dovedu si ve svém návrhu v dlouhodobé perspektivě prodloužení D dál na Prahu 5 (byl by to ale částečně souběh s B), třeba takhle:
D: Depo Hostivař - NM (A) - Karlák (B) - Anděl (B)* - Klamovka - Kotlářka - (?Nemocnice Motol?)

*stanici Anděl bych situoval severně od B - jeden výstup na křižovatku Anděl, jeden někam na Arbesák a okolí.

A můžu zrušit nejen 4, ale i 10, 16 a možná i omezit 7 a 9.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To zní jó zajímavě. Ale je to asi ještě víc scifi. Já bych vycházel reálně z toho, že by se na míráku zahnulo déčko přes IPP na Karlák (když už to bude to lehký metro, tak ať využijeme možnosti mít ostřejší oblouky), pak by mohlo vést k andělu, tam další ostrej oblouk směrem na sever...
Martin: Když už se nepočítá s touhle větví D, mohla by se tamtudy aspoň postavit napaječová TT. Kapacitně by to vyšlo skoro nastejno, finančně ještě líp...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vagóny se daj odpojovat a připojovat, simsis? Jasne, v metru taky jezdi v ranni spicce 5 vozejku z Lesu na Florenc, tam se dva odpoji a tri pokracuji na Ladvi, zatimco v nedeli rano jezdi dvouvozove vlaky vsude, ze?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 14:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: nesrovnával bych metro s pohraniční provincií. To nekulhá na obě nohy, to je má úplně chromé. Měl-li to být příspěvek k osvěžení debaty dobrý, ale jinak je to je úplně off topic.
Budoucnost patří bagrům!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 14:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl-li to být příspěvek k osvěžení debaty dobrý Jo.
nesrovnával bych metro s pohraniční provincií Pozor, ty soupravy jsou u Vidne primestska doprava, to je jako metro. A hlavne - v Rakousku si spocitali, ze je vyhodnejsi mit soupravy pevne spojene (i s masinou) a nikde nic nerozhazovat. RTEx mel byt provozovan stejne. Ostatne, za minutu pobytu ve stanici (coz na pohranicni provincii staci) se nic nepripoji.
Jinak souhlas, je to off topic - neni to Optimalizace linkoveho vedeni v Praze.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 15:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Ale tak ať to nehoněj do Budějic. Ať si těch pár lidí přestoupí ve Velenicích na 810 nebo v Rybníku na 210+Bmto a ať budějčáci za každou cenu nechtěj do svého krajského bydla mezinárodní rychlíky, proboha.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36613
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 15:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
842 s dvěma Bmx jezdí, ale to je jen v případě opaku úplného sedla. (A když jsou vozy.) Odpojování a připojování se děje už v Budějcích, v Cmuntu na to není čas (a v případě výletu Tauruse do ČB na to nebude čas tuplem).

Ale zpět k tématu, tohle bych nechal jinam nebo do hospody. Jen aspoň vidíš rozdíl mezi tím, co by si přáli šotouši (a zde i každej soudnej člověk) a jak to nakonec bude.
Nemusí se Ti to líbit, ale kraj prostě razí tezi, že všichni chtějí do Vídně, že bez drátů to nejde, a tak tedy má, co chce. Např. rychlík v úchylné trase Plzeň - Cmunt.

Edit:
A ještě nakonec. V příštím GVD se už počítalo s elektrikou. „Kupodivu” to nehrozí ani omylem (a případné přepřahy vylučuje „dočasně” chybějící zabzař).
Takže místo současných úsporných motorových souprav tam budou (mj.) na vnitru (resp. max. do Cmuntu) jezdit dvě 749 se soupravami 3×Bmee (ex Amee)+BDbmsee RIC a 2×Bte+BDs (současný plán).

A pak se divme, že na něco nejsou peníze, když se takhle vyhazujou. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 18:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych napřed udělal co nejpodrobnější průzkum kam lidé z písnice, libuše, lhotky, krče, pankráce VHD jezdí a potom uvažoval o trasování konce D ... každopádně ukončení na hlaváku je škoda, alespoň masnu-florenc by to chtělo
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 22:31:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K debatě před měsícem: Co se týče obsluhy Nové Harfy ještě není zcela jasno zda tam bude jezdit d-15, rozhodně od 9.12.07 se to nechystá. Otázkou je také vzdálenost mezi zastávkami Podkovářská a Nádraží Libeň, která je cca 900 m.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 08:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový Harfě by stačilo, kdyby byl povolen nástup a výstup ve smyčce Harfa u výjezdu ze smyčky, to už je dostatečně blízko, když už by se něco mělo trmácet na Harfu. Nebo zřídit novou zastávku mezi harfou a tou další, a nic neposilovat, do 3 se to vejde. Ale proč vláčet lidi z Hový Harfy až na Palmu, když mají metro za humny? Závlek 145,146 by to vyřešil. Obávám se , že zde cpeme tramky do úlohy stvořené pro busy.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 11:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nojo,ale když už tam ta TT je, tak proč jí nevyužít? Jasně že trojka to v pohodě oveze. Tam by stačilo jenom vybudovat/posunout zastávku, a je to.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 11:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč ji "využívat" v délce X km kvůli tomu že 200 metrů od smyčky postavili pár baráků? Asi ta zastávka navíc by to řešila nejlevnějc.
Budoucnost patří bagrům!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 21:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad diskuze o D:
odkaz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 22:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:

Měl bych tu jednu státní zakázku pro Cech vrahů ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 01:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Kvůli Bohnicím?
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 02:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Jen by mě zajímalo, jak se ti to tam bude motat s okruhem. Vedle Sparty je totiž situováno minimálně centrum vzuchotechniky tunelu U Vorlíků-Pelc. Možná budeš těsně vedle, ale asi bys kolidoval s tunely u vestibulu vedle trati.
Z L_V si nic nedělej. Ten všem vyhrožuje od chvíle, co mu chtějí přitáhnout do Bohnic aspoň tram.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 02:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle přiloženého obrázku by se stanice měla vejít, vestibuly ústí mimo Blanku (v obrázku označené narychlo černými elipsami) ani eskalátorové tunely by neměly kolidovat.
(Pozn.Severní vestibul bych provázal s železniční zastávkou Praha-Letná (ať již podzemní nebo nadzemní) - v nákresu naznačena fialově.)
 
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 03:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak ok, už jen se vyhnout výškově samotným tunelům MO. Ale to je jen detail (buď budou eskalátory delší nebo kratší). Škoda, že nesedim vedle plánů pro ražbu, mohl bych ti dodat nadmořské výšky a hloubky od povrchu. Ale taky jednou snad budou...
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 03:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výškově by to mělo vycházet snad ještě lépe. Skromně odhaduji tunely MO cca 10-20 m pod povrchem a by to stanice byla určitě hloub.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 05:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pro vás daleko lepší nápad:

Po výstavbě A do Motola a do Štěrbohol a D z Libuše na NM prohlásit stavbu metra v Praze za dokončenou. Nějak zapomínáte, že tady je - a pokud nechcete zastavět celé střední Čechy, vždycky bude - jen něco málo přes milion obyvatel.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 05:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_V: Stavba krtka NENÍ dokončená ani v daleko větších aglomeracích. A nikdy nebude. Jen po dokončení některých úseků je možné jeho rozvoj omezit. Počítej, že každý město se rozrůstá. A Praha není vyjímkou. V dálné budoucnosti bude nutno třeba obsloužit metrem oblasti do Brandýsa. Zbytek (pro Prahu naštěstí) již dnes pokrývají vlaky (ačkoliv šukafony či regionohy nejsou nic extra).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 09:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Myšlenka zajímavá, ale ty souběhy s C, potažmo A, to je velký luxus... Navíc stanice na Letné by se hodila podstatně víc na Letenském náměstí než u Sparty. Je pravda že s tím Dčkem na severu se docela tápe, starší oficiální návrh - Žižkov, Spojovací, Libeň, Vysočanská - to je taky docela sporné. Přitom znalost možného budoucího směru je zásadní pro uspořádání Hlavního nádraží, já osobně bych se přimlouval za konec na NR.

Kalanis:
Díky, Brandýs radši ne
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych s Lordem souhlasil.Vzdálenější oblasti lze obsloužit VLAKEM.Místo na jeho stavbu tam je-narozdíl od Václaváku,nebo lze rekonstruovat stávající tratě.Náklady neskonale nižší.
Samozřejmě vozidla zcela jiná než jsme zvyklí u ČD.Konec konců provozovatelem nemusí ani ČD být.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 12:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to D už jinak než jako souběh jít nemůže. Základní směry jsou nyní rozebraný. Brandýs je příklad z doby, kdy to stávající generace bolet asi nebude. Navíc úsek mezi hlavasem a Pankrácí je plánován jako souběh zcela záměrně. Bude totiž potřeba rekonstruovat Nuselák a to bez zastavení provozu na C mezi Hlavasem a Pražského Povstání (přejízdné koleje) nepůjde.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 12:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha se dlouhá staletí nerozrůstala, konec 19. století a století 20. je výjimka z pravidla, nevím, proč si pořád kdekdo myslí, že to bude pokračovat do nekonečna. Jednou se to zastavit musí a vlastně se to samo od sebe už jaksi zastavuje - velká sídliště se už nestavějí ani omylem, bourají se velké továrny a z Vysočan bude za čas obytná čtvrť. A to popisuji jen to, co je zřejmé na první pohled, a nezmiňuji se třeba o tom, že současný výkon české ekonomiky by se dal zvládnout i s jednou desetinou lidí, kteří ten výkon dnes vytvářejí ... ne že by se všichni flákali, ale práce se nějak nedostává, a tak se lidi zaměstnávají blbostma - to taky nemůže fungovat do nekonečna ... že by nás v ČR za 100 let bylo 50 milionů, je nonsens, bude nás pořád 10, možná dokonce jen 9 milionů (včetně přistěhovalců).

Takže:

D: Libuš - NM - Mírák - Republika - Letná - Hradčanská (to Áčko taky jednou bude potřebovat rekonstrukci, ne?).

A: Motol ... Dejvice ... Skalka - Průmyslová - Štěrboholy - Běchovice.

B je hotovo.

C je hotovo, budou-li pozitiva a sociální jistoty, jakože nebudou, umím si představit pokračování ... Háje - Petrovice - Hostivař - Skalka - Malešice - Jarov - Vysočany a nějakým šíleným obloukem na Letňaské výstaviště.

A šmytec.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výstavba metra v Praze není nekonečným procesem, ne proto, že by se město nemohlo rozrůstat nekonečně, nýbrž proto, že metro má smysl jen tam, kde je časově znatelně výhodnější (přibližně v mezích dnešních hranic Prahy). Poté už množství stanic spolu s cenou (ikdyž nemusí vést nutně pod povrchem) hovoří proti metru.

Základní směry jsou rozebrány. To je fakt. Také je fakt, že od jihu proudí do centra nejvíc cestujících. Také je fakt, že zrovna na tom nejvytíženějším jihu se nachází Nuselský most. A také je fakt, že doprava na Kačerovsku kolabuje už dnes a to je ještě velmi slabý odvar toho, co nás čeká po zprovoznění D3. Vzhledem k tomu, že C je na hranici kapacity, chtělo by to ten jih (konkrétně Kačerovsko) obsloužit nějakým novým kapacitním kolejovým prostředkem, který posbírá všechny lidi ze satelitů za Prahou a blablabla, to všichni víme. Námětem k diskuzi může být, zda zvolit jako ten prostředek vlak (odbočku z trati 210) nebo metro. Anebo jestli to náhodou není jedno, protože budoucí generace třeba propojí systém metra se železniční sítí. V úvahu, přes všechny protiargumenty, je nutno brát i rekonstrukci Nuselského mostu. Aneb jaké řešení bude nejlepším kompromisem mezi pohodlím a cenou. Já volím metro. Pak mi vychází vedení mnou navržené od jihu až po NR jako zcela jasné.

Otázkou je co s D dál. Podle mého by minimálně prodloužení na tu Letnou přineslo určité výhody. Především vazbu na trať 120, proto bohužel nelze posunout stanici pod Letenské náměstí, ikdyž by to pro místní bylo určitě výhodnější. Ale i tak by mohla stanice pokrýt část relace západní Letná-centrum. Pohodlné pokrytí občasných nárazových relací Hlavní nádraží-Sparťanský stadion je třešničkou na dortu. Ano, je to o tom, že slovy LV "potřebuji to D někam nacpat", také nikdo netvrdí, že by se D do Bohnic mělo stavět hned. Nicméně s přihlédnutím k tomu, že metro je jakýmsi katalyzátorem pro rozvoj území, přináší kvalitativní posun MHD v dané oblasti, dokáže přitáhnout hromadu cestujících z IAD a ovlivňuje celé dopravní plánování oblasti (třeba by se pak nemusel budovat přivaděč Čimice), jsem pro používat v rozumných případech metro i jako městotvorný prvek (pakliže už ovšem máme všechny potřebné oblasti metrem obslouženy (!) ). Podle mého názoru by metro v Praze mělo být rozšířeno do této podoby:
A: Motol-Slatiny
B: již hotovo
C: Ládví-Uhříněves (bohužel Letňany jsou již ne zbytečné, nýbrž přebytečné)
D: Písnice-Letná, příp.Chabry
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Možná jsem to skutečně řekl já, že potřebuješ D někam nacpat, možná někdo jiný, to je jedno. Já jsem právě pro to, aby se metro někam nenatahovalo za každou cenu a radši se useklo v centru.

Dejvická - NM je druhý nejstarší úsek metra, na Letné, ať se mi to líbí nebo ne, něco "velkého" bude, spojení Praha 6 - NR nic moc - proto si D umím představit v severní části jako souběh s A stejně, jako v jižní části bude kopírovat C.

Bohnice mají cca 30.000 obyvatel, jsou pěkně bokem, na konci světa, v zeleni - a metro by sem právě přivedlo nějaký hnusný boom, ne děkuji. Tramvaj Kobylisy - Bohnice - Sedlec - Dejvice s odbočkou do Čimic ano, než cokoli jiného je ale lepší současný stav.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 00:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řepy jsou cca 30.000 sídliště-na metro málo,navíc jedna stanice by zlepšila obslužnost lidí,co u ní bydlejí,ostatním zhoršila (zrušení TT,při velkém štěstí jen omezení provozu)
Uhříněves je na S-Bahn jak dělaný
Písnice možná,Chabry tam dáváj lišky dobrou noc.

Za každou cenu to nemůžeme stavět.Na to je to moc drahé a jde to ze státní kasy.Ta by měla peníze vydávat na bohulibější projekty.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:49:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vetinari: Praha má oficiálně 1,2 milionu "trvalých obyvatel".

Prakticky je tu ovšem obrovské množství přistěhovalých lidí bez trvalého pobytu, někde v pronájmu, ubytovně, na kolejích ... jenom cizinců (SK, UA, VN i zbytek EU) je tak 120 tisíc, a co Moraváci, Liberečáci a spol.?

Spíš bych to reálně viděl tak na 1,6 milionu lidí reálně přítomných v Praze ve špičce pracovního dne.

Navíc je Praha význačným ekonomickým centrem i rámci EU, takže se sem časem mohou přistěhovávat i lidi ze Západu (třeba softwarový průmysl už tu zaměstnává určité množství lidí s německým, americkým atd. pasem). A třeba takoví obyvatelé Holandska objevili krásu českých měst bez 50% marokánské "menšiny" a s nepoměrně levnějšími nemovitostmi už teď.

Takže tady klidně může počet obyvatel růst, i když v republice bude klesat.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak ... sto tisíc obyvatel sem, sto tisíc obyvatel tam ... já se bavím v řádu milionů, ne statisíců.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Od kdy rozhoduje počet obyvatel o délce kilometrů tras metra? Nerozhoduje o tom také hybnost obyvatel, hustota zalidnění, šířka ulic, spádová oblast atp?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak ... sto tisíc obyvatel sem, sto tisíc obyvatel tam ... já se bavím v řádu milionů, ne statisíců.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak...
Lisabon (556 000 obyvatel)
Istambul (10 mil.)
Mnichov (jako Praha)
Varšava (1,5 mil.)
Turín (1 mil.)
Berlín (3,5 mil)
Londýn (10 mil.)
Tokyo (12 mil.)
New York (20 mil.)

Tady si krásně můžeš spočítat na kolik obyvatel připadá jedna linka metra nebo jeden kilometr metra. Jen se ti snažím naznačit, že nějaké pravidlo kolik a kam neexistuje. Mně by v Praze stačilo
A: Nemocnice Motol-Depo Hostivař
B: Zličín-Černý Most
C: Letňany-Háje
D: Čimice-Nemocnice Krč (rozvětvit do Modřan a do Písnice)
A dál šmitec. Kde se nachází ten cech vrahů?
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řepy jsou cca 30.000 sídliště-na metro málo,navíc jedna stanice by zlepšila obslužnost lidí,co u ní bydlejí,ostatním zhoršila (zrušení TT,při velkém štěstí jen omezení provozu)
Pokud jde o přirovnání k Bohnicím, tak podle mého je odhad 30000 obyvatel trochu podhodnocený, reálně bych to viděl včetně Čimic tak okolo 45000. Nenavrhuji jedinou stanici, nýbrž tři a to ještě s výstupy kam to jen jde, takže pro většinu lidí by to zhoršení znamenat nemělo.
A poznámka: I kdyby do Řep vedlo metro, myslím, že zrušení TT se obávat opravdu nemusíte.

Uhříněves je na S-Bahn jak dělaný
Ano, já zde chci metrem nabídnout ještě jiný směr než nabízí železnice. Navíc dokud okolo vstupu do haly Hl.n. nepovede TT (aby odtud mohly tramvaje rozvážet vlakem přijevší po centru), je ukončování návazných autobusů u železnice příliš násilné řešení znamenající pouze odliv cestujících do IAD (vzhledem k nutnosti z Hlavního do práce v centru jít poměrně dlouho pěšky).

A: Nemocnice Motol-Depo Hostivař
Výhodnější než Depo by byla díky své poloze Průmyslová. A pokud bude sídliště Dubeč, pak bych ho také obsloužil metrem.

D: Čimice-Nemocnice Krč (rozvětvit do Modřan a do Písnice)
Větvení je zbytečná komplikace. Stačilo by celou trasu dnešního D vzít a posunout na západ a žádná větev do Modřan není potřeba. Věřte mi to prosím, Kačerovsko je mým domovem.
A skončit v Čimicích nelze, natáhne se vám sem návazná doprava (autobusová - 370-374 přivážejí dle průzkumů do Prahy ze všech vstupů nejvíce cestujících - i automobilová - P+R ve výhodné poloze vůči D8), v Chabrech by bylo místo na terminál, P+R (obojí navíc ve výhodnější poloze hned na hlavní) i na nějaký rozvoj (já vím, skládka atd., přesto by imho byl rozvoj oblasti výrazný).
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, když by vedlo do Petřin metro, tak už by se o zrušení TT hovořit dalo.

Pozn. k trati D do Bohnic. - Problémem by byl sklonové poměry.Metro by muselo překonat sklon nějakých 150 metrů na 1,5 km. Tedy stoupání kolem 10 procent.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Zrovna v případě Petřin určitě ne. Vojenské nemocnice a Ořechovky se metro nijak netýká. To už v případě těch Řep spíše (kdyby nebyla v Motole vozovna, šla by trať zrušit už od Kotlářky). Ale prostě je to hloupost, když ta trať stojí, mohu ji využít například linkou nabízející nějaký jiný směr než metro...

Není třeba zcela kopírovat terén - prostě by byla první bohnická stanice za zoologickou zahradou hlubší - alespoň by její "rozpětí" (vzdálenost vestibulů) bylo větší = pro více lidí stanice v docházkové vzdálenosti.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3624
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Větvení je zbytečná komplikace. Stačilo by celou trasu dnešního D vzít a posunout na západ a žádná větev do Modřan není potřeba
Celá oblast sídlišť Krč, Lhotka, Modřany, Kamík, Novodvorská, Písnice a Libuš nebyla koncipována na obsluhu kapacitním dopravním prostředkem. Zkrátka a dobře, natáhneme-li jednu tenkou linku metra v této oblasti, stále tu zůstává nepřekonatelná vzdálenost ke stanicím. To znamená, že vynaložené náklady do metra pro snížení moře autobusových spojů by se minula účinkem. Rozvětvit Déčko za Nemocnicí Krč na dva samostatné úseky: Ikem-Nové Dvory-Libuš-Písnice a Ikem-Novodvorská-Lhotka-Labe-Poliklinika Modřany, svůj smysl má. Pokud zůstane pouze u jedné větvě do Písnice, k žádnému razantnímu snížení autobusových spojů nedojde. Stále tu zůstane obrovská frekvence ulicemi Lhotecká a Zálesí s nutností vybudovat velké autobusové nádraží u nemocnice. Pak, ale cestujícím přivodíme přestup navíc. Lhotka (139)-Ikem (D)-Pankrác (C). A pokud by přeci jen žádné takové nádraží nevzniklo, jezdily by autobusy nejspíš dál na Kačerov. Pak tedy investici do linky D moc nechápu. Jen kvůli zkrácení třístovek do Písnice a nahrazení linky 215 mi to připadá jako drahej špás. Linku D ano, ale na jihu větvenou. Jenom tak přinese kýžený efekt.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Výhodnější než Depo by byla díky své poloze Průmyslová..."

Další stanice v polích ?
Byls tam někdy ? Vždyť tam kromě autobazaru a OC nic jinýho neni.
Teda pokud si to OC zaplatí, tak nic proti, ale jinak by to byl nejzbytečnější kilometr trati v Praze.
Když už, tak protáhnout někam k Dubči (rozrostou-li se) nebo do Měcholup. Průmyslová fakt nic neřeší !
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodlužovat Áčko za depo je zbytečnost. Dubči a Měcholupům stačí prodloužená tramvaj spolu s vlakem. Stejně tak je nesmyslný projekt Áčka ze Stašnický přes ZM do Hostivaře. Je tam kapacitní železniční trať a tramvaje.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro do Čimic? Jedině se zastávkou Bohnická léčebna. To přeci nemůže nikdo myslet vážně...
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A: Vycházím z toho, že mít autobusový terminál v sídlišti na Skalce je nevhodné. A imho je ve výhodnější poloze (křižovatka významných silnic) Průmyslová než Depo Hostivař. A ze sídliště Dubeč (pokud bude) by to tramvají trvalo na Želivského stejně dlouho jako metrem do centra, tím moc lidí do MHD nenalákáme. Vlak je daleko a mimo osu sídl.Dubeč-centrum.

D: Ale ono to D přece nemusí nutně vést přes Zálesí nebo Nemocnici Krč, jak jsem už říkal, prostě ho vezmu a posunu ho na západ. Důvody jsou prosté: návazné autobusové linky se vyhnou kolonám a Kačerovsko bude protnuto metrem uprostřed a ne na kraji. Pokud D povede po východním okraji, pak je jasné, že se autobusy vlastně jen zkrátí o ten kousek z Kačerova k nemocnici a to nemá smysl. Naopak kdyby vedlo prostředkem, pak lze zrušit všechny napaječe z nově obsloužených sídlišť (oproti originálu vlastně navíc 106+170+196) a zbytek autobusů povedu k té ose oblasti, čili doprostřed. Nelze mít metro všude a přidělávat si komplikace větvením tam, kde lze oblast vyřešit nevětvenou trasou je zbytečné a mimojiné finančně náročné. Vzdálenost sídlišť od Kačerova nikomu odtud ani dnes (!) nepřijde nějak přehnaná (autobusem jste na metru do 20 minut (akorát ráno ne, ale to není vzdáleností)), potíží je (a hlavně bude) spíše křižovatka Zálesí-Štúrova a Zálesí-Vídeňská, kde se logicky (v jednom bodě se sjíždí oblast čítající tak 150 000 lidí) tvoří kolony a je to náchylné na každou mimořádnost (nehody například). Podívejte se třeba na Letňany, Čakovice, Zbraslav a já nevím co ještě, jízdní doby k nejbližšímu metru jsou srovnatelné a je to tak ok. Chápu, že na Kačerovsku je vyšší hustota zalidnění, a proto by si "zasloužilo" kratší vzdálenost. Kdyby ovšem vedlo D středem, tak jste na metru do 10 minut (výjimkou budou Komořany) a to je víc než adekvátní.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 02:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:

Myslíš "Bohnická léčebna, konečná stanice, prosíme, vystupte"?

Máš sto bodov :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 07:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně déčka souhlasím s Martinem.
Mouser: Když už D posunout na západ, tak mi prozraďte kudy byste ho chtěl vést, tj. například co by mělo za stanice? Já si nějak ten posun nedovedu představit...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Pankrác je asi jasná, pak Krční někde u Strže, Zbytečná v údolí u nádraží, Vilková někde u Sulický, Novodvorská někde u křižovatky atd.? Stejně je ten areál sídlišť tak rozsáhlý že bez dvou linek bude návazné dopravy hafo.

Co to trochu zacyklit a tu větev do Modřan (je tam tramvaj) ohnout dolů dřív a vést ji přes Zlý Chov na SN?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvažoval někdy někdo nad tím, že by se zgruntu překopala stanice Pankrác? To jest měla by 2 ostrovní perony kde by k jednomu z jedné strany jezdil C a z druhé D ve směru z centra a ke druhému do centra? Pro 90% přestupujících by to pak bylo hrana-hrana bez nutnosti běhat po kilometrovejch schodech a chodbách. Asi by to i dost zatraktivnilo to D.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace