K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 27.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3692
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To každopádně. Taky se mu stále mstí - 136, 177...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 07:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, Káem ještě jako mladý junák přebral holku jednomu, co dnes sedí na ropidu.

Vzhledem k naprosté úchylnosti toho nápadu musel Kaém nejen mu přebrat holku, ale ještě si začít s jeho matkou a dcerou zároveň... ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by snažší, kdybych si začal přímo něco s nim?
Jinak to je prostě takové období... Musí se to přetrpět. Ale můj den přijde i u autobusů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Už chybí jenom ty linky spojit ještě se 114 a vytvořit linku 154: Sídliště Stodůlky - Avia Letňany.

Na Ropidu se zřejmě ještě nedozvěděli, že v pražských ulicích se občas pohybují i auta a ta můžou způsobovat zácpy...
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedí tam nějakej čerstvě vyštudovanej šotouš. Nadšenej, plnej elánu. Prostě takovej co svym zápalem pro fotografování těch nejneobvyklejších vozidel na nejneobvyklejších místzech vytváří nejnesmyslnější linková vedení. A protože je aktivní, tak ty ostatní ho nechávaj bejt a on dře a dře a blbne a blbne a ku*ví vedení. Tam hledejme, pokud lidi přejdou k IAD. naštěstí většina těch škod je vratnejch, jde jen o to to vydržet. A naštěstí i tady funguje trh a jednou městské části řeknou že nebudou platit linku, která jezdí zpožděná z jinýho obvodu.
Tak jako ústeckej kraj učil přítrž nesmyslum ČD typu Plzeň-Liberec-Pardubice nebo Dolní Žleb-Litvínov a Česká Lípa-Rakovník přes Lovosice,Louny v 810.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy mně nevadí 177, ale ta 145154195 (jak se to vlastně má jmenovat?) je vážně kravina na entou.

P.S.: To vymýšlel Mrakoplaš nebo který máK?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: To jo, ta je snad ještě horší než 154 co jsem vytvořil v plánu "Praha pouze v autobusech", a že tam ta 154 je hooodně zběsilá...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří T.: A ten Tvůj plán je někde k vidění?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vymýšlel Mrakoplaš nebo který máK?
To asi ne, Mrakoplaš potřebuje co nejrovnější a rychlejší linky, které pak používá, když PŘED něčím prchá. Viděl bych to spíš výsledek spolupráce těch nejmoudřejších hlav Neviditelné univerzity.

Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: No nazdar ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 08:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Příležitostně na papíře až zase bude někdy šotosraz v hospodě, nebo ho můžu poslat mailem v digitální verzi (dgn, dwg, možno z toho udělat i jpg, ale to už by asi bylo tak velký, že to neproleze mailem).
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ač to na první pohled vypadá, že je vše v pořádku, tak dnes vlastním šetřením jsem si projel 26 z Hostivařské na Dejvickou. Výsledek Zahradní Město - Želivského stupeň 2/3, NNŽ - Hlavní nádraží 3/4, zbytek stupeň 1, a to i na Dejvické směr DŠ, neboť před námi jela 2. Jinak stupeň obsazenosti 3/4 v úseku NNŽ - HN byl způsoben tím, že před námi 26 klekla. To znamená, že nepřímo potvrzuji slova Káema, že táhnout tramvajovou linku přes celé město, je nezajímavé. Samozřejmě toto platí na lince 26, která krásně kopíruje linku A. Na 9 bych si nedovolil sáhnout. Myslím si, že optimalizace linkového vedení je pro Prahu nutná (možná i za cenu rozbití jednotného intervalu). Začínám souhlasit s Káemem i v tom, že nemá cenu flikovat, ale zasednout ke slepé mapě tratí a začít malovat! Nejde tak ani o pohodlí cestujícího, ale jde o ekonomické ukazatele. Do toho samozřejmě zasahují i nájezdy a zátahy. Je hrůzné, když jede pravidelný spoj a za dvě minuty (či po minutě) zatahuje spoj k nejbližšímu metru a pak 18 minut nic. Myslím si, že ten zátah může počkat dalších 8 minut. Stejně tak počítat s nájezdy.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášku, 26 kopíruje linku A v úsecích Dejvická-Hradčanská a Želivského-Strašnická. Všude jinde jsou její přepravní vztahy jiné. Určitě bych z jedné cesty nevyvozoval závěry, jak jezdí 26 prazdná.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jonáškova vlastní šetření/
Nejlepšími indikátory frekvence dopravy v Praze jsou nabalení "dědci" (důchodci?) na "štokrlatech" v rozích křižovatek. Např. včera na Koh-i-nooru.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Máš pravdu, ale zase ne úplně. 26 směrově překrývá A a tuto linku sleduji již od roku 2003 (o povodních krásně praskala ve švech) a její přepravní kapacity klesají, samozřejmě se dá najít 26 narvaná, ale je to vzácnost. A záleží, zda před ní něco jede či ne. Jak v úseku Dejvická - ČV tak v úseku HN - Husinecká - Olšany.
Jako správný vědec bych si z jednoho měření nedovolil vyvozovat závěr!
Milky: K tomu mám snad ještě daleko, ale třeba jednou za takovou štaci budu vděčný.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek, Martin:
Ale ona kromě těch koncových (napájeích) úseků opravdu jezdí prázdná. Ještě na Žižkově bývá zaplněná jakžtakž, ale na Masaryčce se to vpodstatě vyprázdní a až na Dejvickou je stupeň 1-2 pravidelností. Zvlášť v posledních letech, dřív jezdila určitě plnější.

ale zasednout ke slepé mapě tratí a začít malovat!
Každopádně souhlas. Nejvíc asi chybí možnost ukončování linek v centru, aby jednotlivé radiály mohly být na sobě nezávislé.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonáš: Měl bych tě pochválit, ale tohle já vím desítku let. Jako správnej vědec musíš umět zevšeobecňovat - a takhle to funguje u většiny podobných linek. Až budeš mít čas, postav se prosím na IPP a potvrď jinej muj empirickej poznatek, že v každé soupravě se 2/3 lidí VYMĚNÍ právě na IPP - a že tedy přepravní vztah karlák - Mírák je blbost, nýbrž že je vztah C-P5 a C-P2. A vzhledem k tvým cestám z/do práce bys moh potvrdit i to, že na 25 je potřeba druhej vůz jedině, když jede v úseku Tržnice-Sparta hodinu ráno a dvě hodiny odpoledne v prac.den těsně před jedničkou.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 26 jezdí mezi Masaryčkou a Hradčanskou plná dost nikoliv však jako l.9 z Václaváku na Žižkov. Preferuji tam kombinaci něčím přes Letnou a 5, pokud ale jede. Záleží asi kdy jezdíte.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na IPP stát nebudu, tam je moc lidí, nesnáším davy. 25 potvrzuji, ale nezapomeň, že teď ještě přispívá k druhému vozu optimalizace 15 v úseku Palmovka - Kobylisy, přece jenom na tu Bulovku to chce tři soupravy. Ale 25 sólo v úseku PT - Sparta na začátku konvoje byla hrůza! To musíš uznat zase ty!
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3703
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
samozřejmě se dá najít 26 narvaná, ale je to vzácnost
Ale já si nemyslím, že by 26 měla jezdit narvaná. Optimální stupeň obsazenosti má být tak 3. Vše co je víc, je nepříjemné a odrazující, vše co je míň je neekonomické a plýtvající. 26 právě na té trojce jezdí, a proto bych do ní nehrabal.

Úsek ČV>Dejvická doporučuji projet ráno mezi sedmou a osmou. Linky se prokládají a stupeň 4-5.


218:
Ale ona kromě těch koncových (napájeích) úseků opravdu jezdí prázdná
Nesouhlas. Rád 26 využívám v úseku Masaryčka-Dejvická tak jednou do týdne v oš. a vždy se stojí.

dřív jezdila určitě plnější
Souhlas. Ještě pamatuji interval 8/8/6/20 - 10/20. To bylo v době jejího trasování přes NR. 26 není nejplnější, ale to je právě dobře. Chceš dělat z MHD dobytčák, a to se mi nelíbí.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Až budeš mít čas, postav se prosím na IPP a potvrď jinej muj empirickej poznatek, že v každé soupravě se 2/3 lidí VYMĚNÍ právě na IPP..."

Zamítnuto a neopakuj se furt !
Tim že to tady dvacetkrát zopakuješ, skutečností se to opravdu nestane....
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je snad poprve, co v nejakem prispevku dusevne souhlasim s letistnim Martinem. Sestadvacitka je plna tak akorat. Rozhodne nejezdi prazdna.

Vse je to o tom jednom jedinem - o tom, jak spravne nastavit standardy kvality. Ty ma kazdy postaveny jinak. KM jednoznacne preferuje system "dokud je v dopravnim prostredku jeste milimetr mista, vrazme tam cestujiciho" a vse musi jezdit na jeho stupni c.4-5. Jinak si totiz jeho stupne obsazenosti nelze vysvetlit.
S tim ja rozhodne nesouhlasim! V civilizovanych zemich maji meritka trosku nekde jinde. Nekde povazuji za plny prostredek takovy, ve kterem vsichni sedi. To jiz je extrem, melo by to byt neco mezi. Ja preferuji - vsichni sedi a vozidlem se da mezi stojicimi cestujicimi volne prochazet.
Fotožurnál, toť mé dítko
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

26 není nejplnější, ale to je právě dobře.
Aby nedošlo k nedorozumění, mě nejde o to, aby tramvaje byly všude "optimálně" narvané k prasknutí.
Chci říct, že 26 plní na své trase asi 5 různých úkolů (napaječ DŠ-DE; spojení z Letné na metro HR a VL; spojení Žižkov-Masaryčka; popojížděč po Vinohradské; napaječ NH-SR). Logicky nemůže plnit všechny úkoly stejně kvalitně, protože ideálně je na každý úkol potřeba jiná kapacita atp. Když všechny úkoly zajistím jednou linkou, tak se nedoberu co nejlepšího výsledku.

A 26 jezdím taky pravidelně z Masaryčky na Dejvickou (i když pravda, poslední dobou jezdím radši metrem), v odp. špičce, a téměř vždy byla mezi Labutí a Letnou nějaká místa k sezení, byť pár lidí i stojí.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP navrhl zdražení jízdného
Vypadá, že Dvořák se ještě nevzdal.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: To co popisuješ je stupeň 3?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 13:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V relaci Opatov - Průhonice dojde k úpravě jízdních řádů - změny intervalů. (soudím podle jízdních řádů linky č. 325,324.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 14:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Tim že to zamitneš to nepřestane existovat.
Já si v obou špičkách i směrech v linkách 5,14,8,26 v úseku Masna(Nám.rep.)-Stross denně sednu. A to je podle mě plýtvání.
Budoucnost patří bagrům!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 17:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Jonáš: 26 - ráno a odpoledne (!) potvrzuji. Kolem kulaťáku se tam nasype studenstvo a pak něco důchodců a tram je plná. Odpoledne vždy když končí výuka na jednotlivých školách a studentstvo se nahrne na zastávky. První vůz tram DC (zpravidla sólo na dvojce) je pak běžně 5!. Nesmí za ní jet saranče, pak to stojí tuplem za h...o.
Relace Hradčanská-Vltavská přežitelná 3.
Káem: Za rušení některých tangent a za pár dalších nápadů odsouzen k přejetí tramvají! Nikdo z nás nemůže za to že není přes centrum dost tratí aby se vozová zátěž rovnoměrně rozložila.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Abys dosáhl tvé vize, muselo by v Praze jezdit aspoň 100 linek tramvají. K tomu nemáš vybudovanou infrastrukturu. Proto existují tangenciální linky, které více-méně plní svou funkci dobře. Zrovna 26 není extrémní linka, která by jezdila narvaná a měla body, kde se vyprázdní a zase naplní. 26 je taková klidová linka - jezdí načas, nejezdí plná, ale ani prázdná. Pokud chceš aplikovat tvou vizi, trhej jiný linky. Taková desítka je maso v úseku Anděl-Mírák a ostatní úseky jsou celkem v pohodě. Desítka je linka, která plní více činností a k tomu ještě každou blbě. 26 je plní taky, ale celkem dobře.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo z nás nemůže za to že není přes centrum dost tratí aby se vozová zátěž rovnoměrně rozložila.
Ale síť tady přece není od toho, aby se na ní rozkládala vozová zátěž, ale aby vozila lidi... z tohohle pohledu v centru víceméně žádná trať nechybí.

Martin:
Ne, 100 linek určitě ne. Já myslim, že +- by počet linek vyšel stejně, ale na každé trati (na okraji) by byla jen jedna linka.
Ale ten pražskej terén je hroznej, tady se nedá nic rozumně naplánovat. Kéž by v roce 995 vyvraždili Slavníkovci Přemyslovce a ne naopak. Měli bysme teď hlavní město v Libicích, což je krásná rovinka, okruh by byl dávno hotovej, atd...
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2738
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 14:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Určitě. Kdyby se přešlo na int6/8/10/15, pár napaječů začalo jedit denně, a provedlo několik drobných úprav link. vedení, daly by se zrušit 3,5,6,16,18,20.
Budoucnost patří bagrům!
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co říkáte na linku 190? Nepadaly tu podobný návrhy náhodou už při otevření Depa..?
Frank 810+010
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.23.156
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:08:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde bude 190? Na ropidu jsem nic nenašel...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hledejte zde: http://pidservis.ic.cz

Mimochodem, není divné, že to ještě není na stránkách ROPIDu? Vždycky se tam změny objevují dost dopředu a teď ticho po pěšině.... Abychom se ještě nedivili... ;-))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank 810+010: 190 už má na dpp.cz jř od 9. 12. 2007. Bude vedena v trase ČM - Doležalova - Kyje - Tiskařská - Depo Hostivař v přepravních špičkách pracovního dne. K tomu přibude 220 ČM - Stavební zóna H. Počernice. A vypadá to na zrušení 701 a zastávek Nádraží Kyje a Tálinská.
Myslím si, že je nejvyšší čas vypořádat se s povodňovou linkou a propojením A a B autobusovou linkou na východě Prahy.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank 810+010:
Od prosince se má zrušit linka 701 a místo ní vzniknou (snad) tyhle linky:
190: Černý Most - Kyje - Depo (pdš - 30 min.)
220: Černý Most - SZHP (podle potřeb Metrostavu)

No, základní myšlenka je pozitivní, jen výhrada k dopravci, kterým bude asi Connex, takže spolehlivost veškerá žádná. Určitě by se to dalo vyřešit nějak komplexněji s ostatními tangentami (alespoň s 181+183, když se 177 se hýbat asi nechce).
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
Mimochodem, není divné, že to ještě není na stránkách ROPIDu?
Vysvětlení patrně v diskuzi "Transformace...". Podle všeho to vypadá, že Ropid končí a tak je asi se zveřejňováním informací trochu laxní.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

190 v tomto intervalu bude asi kasovní trhák. Raději bych viděl linku 190 v intervalu 15/15/15/30 Depo Hostivař-Černý Most po Štěrboholské spojce a po okruhu přímo se závlekem jen k nádraží Běchovice.
Pro Káema: V týhle oblasti zácpy nebývaj. Neplést s Jižní spojkou od LM po BM.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tohle vedení 190 je za dané situace skoro nejlepší možné. Po Šterboholské radiále bych to rozhodně nedoporučoval, kolem osmé ráno to tam do centra stojí už nad Počernickým rybníkem. Jen ať to raději vymete sídliště Černý most.
Jistě, nejraději bych jí smíchal se 181, aby vzniklo něco z ČM s 10' v pdš.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 18:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Vratislav: a je v téhle relaci a v těhle časech vůbec co vozit? 190 mi připadá jen na převoz lidí přímo ze sídliště ČM na A, což je zajímavá relace pouze pro pár, kteří tak asi dneska jezdí 141/181/208 (pár takových osobně znám)..

zajímavá by mohla být o večerech a o víkendech - vazba na aut.n.ČM a hypersuper.. - ale musela by být spíš asi někam dál než jen na DH, protože Za Horou - DH je to zabité..

případně by zajímavý bylo trasování z Kyjí na Štěrboholy a DH (třeba i s kličkou přes Za Horou a Spolskou - což je ale kolona navíc..), který by se trošku vyhlo kolonám na Průmyslový, kde to takhle vytuhne, a dalo novou relaci..

jj, ideálně
190 (Ikea -) ČM - Doležalova - Kyje (- Za Horou - Spolská) - U Slunce - Europark - DH (- Želivského), přičemž závorky jen sedla, večery a víkendy + třeba i v těhle dobách obětovat 208 (která DP - Za Horou jede těsně před 109) a utlumit 163..


(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 20:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: No, mně se to líbí tak, jak to je, možná bych tomu "přidal" na smyslu prodloužením kamsi za DH.
Vzhledem k tomu, že 181 nejezdí z Černého Mostu, přestup Radiová - Průmyslová je opravdu "příjemný" a interval linky 240 nestojí ani ve špičce za nic, to bude dobrá alternativa právě k 240 pro spojení "3XX na ČM" - "3XX z DH" * . On je docela rozdíl, když má člověk stepovat 25 minut Na Návsi, nebo si na DH zajít do bufetu a ve frontě u sloupku si pak vystát alespoň lepší místo k sezení. Navíc, kdyby ta 190 vyjížděla z ČM takových 10 minut po 240, tak se tím dá i zkrátit cestovní čas (tak to ovšem teď není)

*) Tedy například pro mě na trase Horní Počernice - Ondřejov , kde mi od 9.12. na 240 nenavazuje ani jedna ranní 383/393
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 23:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: obávám se, že v "tranzitu" v téhle lince budete dost osamocen.. víc bych věřil v sílu proudů odněkud ČM - malešické továrny, resp. sídliště ČM - DH a dál.. cestou to navíc nic moc nikde nepobere a spíš se to projeví na seseknutí 208 na nějakých 15/30/15/30, což mi naplní 168 a časovou polohou nevypočitatelnou 109.. :-/

lépe bych celou tu oblast viděl nějak:

109 (Sd) Sídl.Rohožník - DPočernice - Štěrboholy (vybrané špičky po vých.spojce) - DH (víkendy vazba na 168 v DPoč; 10/20/15/30 30/30)

110 viz dnes

146 Palmovka - Spojovací - DH (kompenzace za 109)

163 (Bezděkovská - Hostavice - DPočernice - Štěrboholy -) Europark - DH - Tiskařská - Technoplyn/Outlet (redukovaně podle 109, možná nižší kapacita vozidla + potenciální příspěvek firem?)

168 (Sd) DPočernice - Palmovka (celodenně, celotýdně; 10/20/15/30 30/30)

181 viz dnes (resp. možná přes DH a nahradit jí částečně nebo úplně 212 + redukovat tak přestup Ústřední - Rádiová + kompenzovat tak 208; na Za Horou směr Hostivař večerní a víkendový přestupní bod 109 (resp.168) x 181)

183 viz dnes

190 (Ikea -) ČM - Kyje (- Za Horou) - po propojení Lomnické a Nedokončené navíc klička Sídliště Jahodnice - Jahodnice - Lomnická - Manželů Dostálových - U Slunce (- Europark) - DH (- Želivského) (15/20/15/30 30/30; varianta se závorkami sedla, večery, víkendy; víkendy návaznost na 110 a proklad se 181)

208 viz dnes (jen špičky; 10/-/15/- -/-); po propojení Lomnické a Nedokončené přes Jahodnici zadem (DPoč - ... - Lomnická - Manželů Dostálových - Kyjský hřbitov - ... - Želivského)

212 viz dnes (resp.viz 181)

S1 ... - Běchovice - Libeň - Masarykovo

+ jednoznačně BUSpruh Černokostelecká min od benzínky po zast.Ústřední z centra 14-18 hod..

jde mi tam hlavně o redukci zpoždění kolonami na Českobrodské, Černokostelecké a Průmyslové... navíc by se příjemně, byť nespolehlivou 109, posílily Štěrboholy, kde houstne zástavba..

jenže Újezd a požadavek spojnice 109 na Jarov.. :-/

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince č. 190 se zřejmě projeví nešťastné řešení terminálů Černý Most a Depo Hostivař. Linka si dle mne moc cestujících nenajde, maximálně v relaci ČM - Generála Janouška.

Černý Most - vzdálenost nástupních zastávek od výstupních. Lidé, raději pojedou metrem než se belhat nahoru a dolů přes terminál a na linku č. 190.
Nevýhodou DP HOstivař je zase její odsazenost od linek č. 177,145 a 195.

Co třeba takhle
190 SKALKA - Depo Hostivař - Tiskařská - Perlit - Za Horou - Kyje - Doležalova - Černý Most - Černý Most - Doležalova - Kyje - Za Horou - Perlit - Tiskařská - Depo Hostivař - SKALKA
163 ŽELIVSKÉHO - Sídliště Malešice - Depo Hostivař - Na Homoli - Stavoservis - Fashion Outlet - Ústřední - OC Štěrboholy - Kazaňská - Výrobní - Drobná - ŠTĚRBOHOLY ... BEZDĚKOVSKÁ.
Int. Dopravce DOPRAVNÍ PODNIK. Na lince by byly provozovány busy s celovozovou reklamou EUROPARK resp. FASHION OUTLET.
263 jednosměrné spoje linky č. 163 v trasách Želivského - OC Štěrboholy a Štěrboholy - OC Štěrboholy - Depo Hostivař.

163,263
ŽELIVSKÉHO - DEPO HOSTIVAŘ - 15 - 30 - 20 - 60; 30 - 30 - 30 - 60; 60 - 30 - 30 - 60;
DEPO HOSTIVAŘ - OC ŠTĚRBOHOLY - 15 - 15 - 10 - 30; 30 - 10-15 - 15 - 30; 30 - 30 - 15 - 30;
OC ŠTĚRBOHOLY - ŠTĚRBOHOLY - 30 - 30 - 30 - 60; 60 o víkendu.
ŠTĚRBOHOLY - BEZDĚKOVSKÁ - 60 celotýdenně.

190 15 - 30 - 20 - ; - 60 - 60
208 15 - 30 - 20 - 30; 60 - 60 - 60 - 30
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes:

190
- vymete špičkové zácpy v Rožmberské a celodenní zácpy Za Horou - Perlit
- DH - Skalka - popírá smysl úseku metra.. to už spíš na Sídliště Malešice, ale to zas popírá 146..

163
- Na Homoli - Stavoservis to jako přes ten oplocený areál? výhledově taky bude ještě most Outlet - Europark, ale dnes není..
- Želivského - DH - není tam toho dost už ve stávajícím stavu + výhled na tramvajovou trať?

263 ?

celkově to neřeší problém Českobrodské.. nejde to řešit úpravou dvou tří linek, ale přemyšlením celé oblasti...

dál Jiráskova čtvrť - Tiskařská je proklad 7,5/15/10/30 zejména v sedle dost luxus... spíš bych se snažil o řešení za stávající vozokm - věřim, že na 109 a 208 jich můžu našetřit hafo na realizaci toho, co jsem popisoval..

sponzoring placené linky asi u obchodních center nehrozí..
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 17:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: A proč je to tak komplikované? Mám na mysli především zajížďky linek 190,181 a 109. A propos: na 212 nelze jen tak "sahat", neboť jejím účelem je spojení s Jižním městem, které není ničím suplované.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 21:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyda:

pokud berete kilometrické vzdálenosti, je u 109 úsek N.Běchovice - Ústřední cca 5,15 km po Štěrboholské spojce a bez závleku k Europarku cca 5,03 km přes DPoč a Štěrboholy; se závlekem k Europarku a úsekem Ústřední - DH je to cca 7,5 km po preferovatelnějších komunikacích než je Českobrodská.. Palmovka je 10 km po Českobrodské.. ušetřené vozokm bus (přesun 146 Palmovka x Českomoravská je "zadarmo") jdou použít na vylepšení parametrů v ranní špičce a v sedle u 109 a 168 (i když i tamje to komplikované dalšími vztahy..)..

u 190 je navrhovaná trasa o 1 km delší, ale opět po podstatně preferovatelnějších komunikacích a křižovatkách než je Průmyslová v úseku Za horou - Tiskařská.. variantní trasa pro sedla a večery je sice o 1,2 km delší (nepočítám-li zatím obsluhu Jahodnice), ale v daném období plně nahradí 208 v Jiráskově čtvrti (po výstavbě Lomnické pak i Jahodnice) a DPoč-DH pokrývá 109 přes Štěrboholy..

u 181 je to o 3 km více, ale nahrazuje 208 v úseku Jiráskova čtvrť - DH, tvoří nové relace spojující s DH a rozšiřuje nabídku 212 v úseku Tiskařská - N.Hostivař na celodenní celotýdenní.. ve špičkách a sedle se opět vyhne nejproblémovějšímu úseku Průmyslové (napojování na Jižní spojku) po komunikacích, kde je časově omezený buspruh prosaditelný podstatně lépe (s ohledem na množství busů DH-Ústřední, které se tak ještě posílí..)..

úsek DH - Polygrafická - Tiskařská - Stavoservis stejně jako Europark - Štěrboholy je kapacitně efektněji řešitelný menším vozidlem, které dá nové možnosti prostorově (Hostavice atp.) i intervalově..

212? "sahání" je na prostorovější úvahu a přiznám, že tak důkladně, abych ji navrhl na zrušení ji neznám.. obsazeností v těch odpoledních případech, kdy jsem ji za poslední léta použil byla velice slabá.. možná by se dalo uvažovat o úpravě .. - Sklářská - Kablo - Skalka , kde by vytvořila alternativu ke 154 a 271.. v úseku Kablo - Tiskařská ji za předpokladu zatažení 181 na DH nevidim jako nutnou - doba se změnila a tamní firmy mají méně lidí (některé to povětšinou už jen pronajímají na sklady) a širší rozložení začátků a konců směn..
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 23:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl:
Pochybuji, že křižovatka Průmyslová-Kutnohorská-Jižní spojka je preferovatelnější nežli Českobrodská. I s vyhrazeným pruhem. A problém Spojovací/Českobrodské se tím příliš neřeší; cestující budou mít o přestup navíc.
Argumentace méně vytíženými silnicemi nezohledňuje vliv na jízdní doby.
Spíše mi jde o to, aby se neprodlužovaly zbytečně jízdní doby, což se odráží i ve vozokm výkonech.

Co se 212 týče, není mi jasné vedení přes Kablo na Skalku (Radiová - DH - Černokostelecká - V rybníčkách?). Obsluha průmyslové oblasti Dolní Měcholupy - Hostivař se nemůže omezovat jen na oblast Hutní základny či Zentivy. Ulice Průmyslová je problematická po celé délce a zároveň se jí nelze vyhnout (ad 181), což se dotýká všech zmiňovaných linek.
Jsem přesvědčen, že změny v oblasti by neměly být a nebudou radikální, nýbrž se k nim přikročí na základě zkušeností. Proto bych si spíše počkal na reflexe ze 190 a 220.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 07:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

190 je zajímavá trasa. Divím se, že tam ale není nový jř. pro 208 (oslabení) a 155 (posílení). Chtít prokládat to s 181 je p*tchovina neuvěřitelného formátu, nechápu proč se nepoučíte z osudu 135 a 134.
Budoucnost patří bagrům!
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K mému návrhu - linka č.155 by byla zrušena.
Moje linka č. 163 by nabídla Malešickým přímou linku do Obchodního centra, které Malešice nemají.

Sponzoring placené linky - z části jde o to, co dopravní podnik obchodnímu centru nabídne. Sponzoring linek soukromými firmami lze v praze také najít 397,328, ...

Teď mě napadla zajímavá linka
178 KAVČÍ HORY - Pankrác - Michelská - Záběhlice - Jesenická - Strašnická - Černokostelecká - Depo Hostivař - Tiskařská - Pávovské náměstí - Kyje - Doležalova - ČERNÝ MOST
30 - 30 - 30 - ; PO-PÁ (6-20)
163 v pracovní dny cca 6-20 prodloužena do zastávky Želivského
188 5-10 - 10-20 - 5-10 - 30; (so-ne bez změny)
190 nejede
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyda:

preferovatelnost je na delší povídání, cokoliv v tomto prostoru je prostupnější než Průmyslová a Českobrodká/Spojovací..

jízdní doby? podle JŘ:

109 DPoč - Palmovka 23 minut + 8 minut Pa - Můstek
109 DPoč - DH 14/16 minut + 16 minut DH-Můstek

190 Kyje - Perlit - DH 12 minut
190 Kyje - Průmyslová - DH odhad 14/16 minut

181 Kyje - Stavoservis - Rádiová 13 minut
181 Kyje - DH - Rádiová 17 minut

ve špičkách jsou stávající trasy na daném úseku odhadem:
109 ráno +15, odpo +5
181 tipl bych min. +15 podle stavu
190 + 5 podle stavu

průjezdem po volnějších komunikacích lze tak podle mého názoru podstatně ušetřit čas..

co se přestupů týče, 109 z úseku SRohožník - DPoč veze ráno pár lidí na SŠ zeměměřičskou na Pod Táborem a na přestup na 145/146/177/195 + zbytek na přestup na 9 a 16..

což znamená zhoršení dob DPoč - tangenta, které je řešitelné protažením 109 na Sídliště Malešice (pak stávající vazba DPoč - Pod Táborem - Limuzská 17 min půjde DPoč - DH - Lim za cca 17/19 min = rovnocenně), zhoršení pár študákům přestupem v DPoč, a přestup navíc pro ty, kteří používají 9 a 16.. posledně zmíněným se na druhou stranu nabízí podstatně rychlejší dostupnost Želivského, Flory, snížení přestupů na 7 (zcela nová možnost) a 11..

z výše uvedeného si myslim, že přesměrování 109 by mohlo dát víc než brát..

vše je ale teorie, protože řešení oblasti je bloklé Újezdem..

190 si zákazníky najde a tipuju, že bude oblíbená.. jen to trasování přes Rožmberskou a Průmyslovou mi jde proti srsti, protože díky tomu nebude držet JŘ např. ráno přes sídliště ČM, což bude ve slabším směru hodně škoda..

212 jsem myslel ze Sklářské po 271 na Skalku.. o obsluhu od JM by tak přišel úsek Barvy Laky - Tiskařská, který na té lince takřka jediný generuje nepravidelnosti např. vůči 122..

ještě k té Českobrodské - problémové jsou Běchovice, kde to nabírá pravidelně min 8 minut (přesně proklad 168), přesycené levé odbočení Českobrodská x Pod Táborem a pak až Spojovací..
u 181 a 190 se tam navíc bude podepisovat nedořešená Rožmberská..

k Průmyslové - nejhorší to bývá před nájezdem na Jižní spojku směr jih a Perlit - Českobrodská, kam často v sedlech sahá vzdutí kamionů z x Poděbradské.. řešitelné to je přes ty Štěrboholy, event uhnutím na DH..

Průmyslová/Černokostelecká/Kutnohorská - nejsilnější je tam směr Průmyslová - Jižní spojka, pak Černokostelecká - Průmyslová.. vzdutí do Průmyslové ve směru od Hostivaře by bylo stavebně řešitelné obnovením starého přejezdu na vlečce a jednosměrným průjezdem přes celnici do křižovatky Kutnohorská x Ústřední (do fáze proti výjezdu od Europarku na Měcholupy), což by ušetřilo jednu fázi cyklu křižovatky ve prospěch směru Černokostelecká - Kutnohorská + uvolnilo levé odbočení z Černokostelecké na Štěrboholskou radiálu.. = s Průmyslovou se dá něco dělat..

Káem: v některých případech ta p*tchovina dává alespoň jeden bus jedoucí na čas (viz 109 a 168).. u 109 je ale problém spíš jinde..
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 18:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vhd sl: No jasně: jeden jede na čas a druhej zpožděnej - výsledek dva busy pohromadě a pak dvojnásobek intervalu nic. Známe to z tramvají. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: aspoň že tak - člověk tak aspoň ví v kolik jít, aby něco jelo.. ;-)
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl:Jízdní doby zní sice lákavě, ale kdyby volnější silnice skutečně šetřily výrazně čas, brzy by se to na nich projevilo; připočtěme k tomu rovněž výstavbu v oblasti přivádějící další IGK.

U 212 je potíž, že by okolí Tiskařské mělo být nějak obsluhováno, což se napojením na Skalku a objízdným trasováním ostatních linek neřeší. Nepřijde mi to tedy jako čisté řešení. K čemu je asi 177 nebo 271? Apropos, možná, že by se E91 protáhl úsekem Malešické náměstí-Tiskařská.

Co se Průmyslové týče, nějaké rozumné řešení v úseku Perlit-Poděbradská se bude obtížně hledat, tudíž se 183 opravdu nelze nic činit, i když by to nebylo od věci.

Křižovatka (všechno) na Průmyslové je obskurní už hodně dlouho, ale objezd kolem Čechofrachtu neřeší druhý ožehavý problém, a sice severojižní průjezd. Tam jako jediné řešení vidím mimoúrovňové křížení
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak že bysme ty zatracený tangenty konečně zrušili, jak tu čtu co je s tim za problémy? 181,183 a snad se s tim sveze konečně i 177? :-D
Budoucnost patří bagrům!
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stydla:

je fakt, že Štěrboholy chrání to, že si to moc lidí neuvědomuje.. kdo by přemejšlel nad cykly Kutnohorská x Ústřední, které před hlavní Kutnohorskou preferují směr od obchodního centra..

okolí Tiskařské by zvládla ta 181, Stavoservis a Teplárnu + LOM nějaký ten E91, aby tam něco jezdilo včas.. možná okruh DH - Průmyslová - Stavoservis - Tiskařská - busbrána jednosměrkou přes most proti srsti - Sídl.Malešice - Limuzská - DH

oj, na ten most nad nádražim mám vážné obavy i s bratrovým gumokolem - ty díry jsou tam léta brutální.. : ) aspoň je tam volno..

183 neřešim, řešení nemá... 181 ano, pokud se protlačí buspruh Na Homoli - Průmyslová a 181 odkloní + v opačném směru se dořeší levé odbočení Průmyslová -> Černokostelecká (možná buspruh + aktivní preference?)..

popravdě, byl jsem se tam dneska podívat a jsou jinak fáze i okolí přejezdu a celnice.. bylo by to na nový přejezd v úrovni nadjezdu s dvěma propustky.. náklady moc velký (odhaduju cca 10M + komunikace) na to, že má být tahle oblast v budoucnu řešena..

severojižní průjezd není tak silný - problém je v tom, že ostatní směry tento ve směru Hloubětín vytlačí.. mimoúrovňové by to tam mohlo být móoc hezký..
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: pro mě osobně (Kolonie - Za Horou) jsou tangenty ideální.. : ) jejich dělení mi nadělá přestupy navíc, lidé ze směru Českobrodské na tom budou obdobně..

nemám problém jet déle (zejména sedla a večery, kdy jsou delší intervaly a třeba ČM - Za Horou je návaznostmi za trest..), když je to jedním vozidlem (např.181 Ďáblice - Za Horou je moje oblíbená trasa stejně jako 177 Opatov - Pod Táborem..).. ve špičkách je to o něčem jiném, ale já jezdím spíš mimo ně = preferuju vhodně trasované tangenty..
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyda - za zkomolení nicku se omlouvám - překlep..
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Když se vydávám někam po vlastní ose, neuvažuji nad cykly světelných křižovatek, jako spíše nad tím, jak se tam vozidla kupí. Přesto souhlasím s názorem, že úprava světel by zlepšila průjezdnost.
Ad "E91": Nápad je to neotřelý, ale pak nechápu spojení Sídliště Malešice-DH, když se dá vcelku pohodlně dostat na Skalku za stejný čas.
Napadlo mě, že by 181 mohla být ukončena na DH přes Tiskařskou (vyhla by se křižovatce Č/K.-P-JS/VS.) Ruku v ruce s úpravou křižovatky by došlo k úpravě úseku DH-Nádraží Hostivař (212). Z toho všeho plyne, že celý problém je v Hostivaři, jak se zdá.
Jinak, co se mostu týče, nemám strach ani na kole, i když mi přijde, že výtluky jsou až za mostem
Ale chtěl bych se zde za tangenty postavit - dlouhé jízdy, když nespěchám, tak mi vůbec nevadí.Otázka koncepce dlouhých linek však podle mého mínění patří do jiné diskuze.

A ještě jedna poznámka: to zkomolení je vitpné...

(Příspěvek byl editován uživatelem slyda.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyda:
Sídliště Malešice - DH proto, že okružní a jednosměrná, aby se nejezdilo ve směru Tiskařská - Průmyslová skrz Průmyslovou..

ani ne tak v Hostivaři jako v té hloupé křižovatce Č/K.-P-JS/VS.. 181 by musela jít asi až na Skalku kvůli celodenní celotýdenní vazbě na 271 a 154 na jih + nově i na tangentu..

na kole tam strach taky nemám (max. že o něj přijdu... jen jsem línej dupat do kopce k panelárně a vůbec je to tam pro mě z ruky..), jen mi přijde ten most několikrát zazáplatovanej přelitím novou vrstvou + ne zrovna v ideálním stavu a ještě bez obrubníků.. snad dostane v rámci toho kontejnerového překladiště aspoň trošku novější kabát.. jj, jsou za mostem..
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace