K-report
 

Archiv do 12.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv do 12.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 15:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Jo, tramvajová trať k ZOO by byla výborná, ale nevím, jestli se s ní počítá... Nezabije ji výstavba městského okruhu?
Mě osobně by ale k ničemu nebyla, protože používám k cestám do ZOO výhradně služeb člunovací společnosti:-). Proto požaduju protažení TT po protipovodňové hrázi až do Podhoří (a tam samozřejmě vybudovat zadní vstup do ZOO).

102, 120, 201, 210
A jízdní řády těhle linek by dělali dysgrafici, aby se necítili odstrčení.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je dobře, že nám v Holešovičkách zůstane 102, má mnoho výhod proto, abych s ní skoro každý večer jezdil domů: poté co získala V Holešovičkách zastávky na znamení, jezdí docela rychle, tedy srovnatelně rychle jako metro do Kobylis, protože v Holešovicích je krátký eskalátor a v Kobylisích je 50ti nebo kolik metrový EUROšnek. Z Holešovic také jezdí málo lidí a krásně si sednu, kdežto v Kobylisích je věčně chumel. V Holešovicích je taky večerka a MC´D, v Kobylisích se na jakoukoliv infrastrukturu pro cestující zapomnělo. 3:0 pro linku 102 oproti "C - Kobylisy". Přežiju ui její vedení Davídkovou ulicí, protože v Kobylisích už budu sedět. P.S.: fakt už není někde nástin linkového vedení po IV.C2?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin - ankarská:
ty snad nečteš "šestku"? už se to tam probírá léta. ankarská (nad markétou-vypich) bude rozšířena na 3 pruhy a s bus pruhem se zřejmě nepočítá. P6 by to realizovala hned, ale musí to být v režii tsk/města.

když jsme u toho vypichu, ví se vlastně, co bude s oním slavným (vcelku nepotřebným) nákupním centrem? ta plechová ohrada, co tam stojí bezmála 20 let, už mě přestává bavit.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Kobylisích se na jakoukoliv infrastrukturu pro cestující zapomnělo.

Pokud si dobře vzpomínám, tak na výstupu k tramvajím jsou supermarket, restaurace, stánek s novinama a občerstvením a drobné obchody poblíž (chůze cca 3 min.).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Šestku občas čtu, ale o Ankarské jsem ještě neslyšel. Pokud bude rozšířena na třípruh (2 ve směru Vypich), pak to bude stejně na prd. 90% aut jede na Vypichu rovně do Motola nebo na Bílou Horu. Proto bude 179 se 184 stát v zácpě dál.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 11:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mně napadá, bude se teď od 9.12. realizovat ten s-bahn ,resp.vyznačení a propagace stávajících želez.linek? Mam pocit že se to slibovalo, ale zatim je nějak ticho po pěšině...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3785
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od pondělí tě čeká hlášení v metru. Vláčky dostávaj logo S a na ukazatelích ve stanicích metra je logo Eska taky. Jak to bude s mapama ve vozidlech, netuším. Ještě jsem si všiml na Masaryčce vlaječek s logem Eska.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V železniční diskuzi o žabotlamech (451 a 452) a ešusech (471) je dokonce i fotodokumentace.
Edit: samozřejmě že jsem se seknul v číslování... Jsem zvědav, jak to bude vypadat třeba na krakenovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem kalanis.)
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, taky aby to začal nabízet DPPácký Idos. Ten vlaky po 9.12. zatím nějak ignoruje.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlášení jsem slyšel v metru už dnes: "Nádraží Holešovice, přestup na linku S a další linky železniční dopravy" ... budu rejpat: Nebylo by lepší "... přestup na linku S směr .... a další linky ..."?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pedro 74: Kde je v Holešovicích večerka? Já tam vidím vždycky hafo bezdomovců, kteří mne odradí i od McD, takže tam jezdím pouze z 12/15 a večer - večerní JŘ mám v hlavě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: neni to ten vietnamskej kram od McDs pres ulici a kousek na zapad?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kalanis: logo se povedlo
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, já si také trochu rýpnu:
Ve stanici Nádraží Holešovice se křižuje linka metra C s linkami S4 a S41. Jak by v tvém podání mělo hlášení znít? "Nádraží Holešovice. Přestup na linky S směr Masarykovo nádraží, Praha-Libeň, Roztoky u Prahy, Kralupy nad Vltavou a další linky železniční dopravy. Ukončete prosím výstup a nástup, dveře se zavírají."
Mám obavy, že bychom za chvíli dopadli jako ve Vídni, kde se vyjmenovávají všechny přestupy a hlášení se jen tak-tak stihne v tunelu mezi dvěma stanicemi. Moje zkušenost z pražského metra mi říká, že cestující neposlouchají dlouhá hlášení, proto bych dodatek zkrátil na nutné minimum: Nádraží Holešovice. Přestup na linky Eska."
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 22:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Spíě měli použít to metrácký M, ale tu šipku mu napasovat nahoru. Takhle si připadám jak u našich západních sousedů... (Nic výrazně proti, ale kopírovat je stále nemusíme.)
Asi takhle:Metropolitní nadzemka
Linky ať se značí stejnými čísly, ale místo S by tam bylo M.
hist. OT: Metro je zkratka Métropolitain, znamenající - kupodivu - městská... Celé jméno dopravce bylo delší než Lovosice - "Compagnie du chemin de fer métropolitain de Paris" - Společnost železné dráhy městské v Paříži. Vychytávkou je že "chemin de fer" je sice původně železná dráha, ale v dnešním významu železnice... => šlo fakticky o Společnost městské železnice v Paříži.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: ano "večerkou" myslím ten vietnamskej krám naproti MCD. Myslim, že sem si tam kupoval jednou večer cigára, ale jinak je to spíš taková záložní varianta. Ani nevím do kolika maj...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3790
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes totální chaos mezi cestujícími na zastávce Terminál 2. Ode dneška se prohodily zastávky z a do centra. To by mi ani nevadilo, ale že jedinou informací je oznančík a písmo o velikosti 2 cm na výšku, pochopit nedokážu. Kde byl nějakej dispečer? 90% kaštanů lezlo do spojů jedoucích do zastávky Letiště Ruzyně, kde je řidiči pakovali ven.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznám se že jsem nečetl starší archívy této diskuse kde to možná je, ale nemáte někdo zprávy jak se změní busy v oblasti Letňan a Čakovic po otevření metra do Letňan??
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.138
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 22:48:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Jediné, co se ke mně doneslo, že 186 údajně má být vedena po trase ČM - Rajská Zahrada - Satalice - Letňany - Střížkov - Nádraží Holešovice. Na ROPIDu určitě návrh linkového vedení leží, pokud k těmto informacím má přístup někdo z diskutujících, dejte prosím vědět.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 23:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak mi je pošlete na e-mail kdyby byl problém s tím že jsou ve veřejné diskusi. Moc díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Z tohoto článku vyplývá, že Pražský deník podá během prosince výsledky jednání o změnách autobusových linek.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

190 dnes mě zklamala. Není nakódovaná, takže se jezdí bez hlášení zastávek a většina busů má na BUSE manipulační jízda a pod tím vylepenou A4 s číslem 190. To se nevědělo, že se zavádí nová linka? 220 mi přišla stejná, ale nejel jsem, zatím.
Jinak krokem se autobus šinul ze zastávky Vajgarská do zastávky Jiráskova čtvrť, pak byl problém na křižovatce Za Horou. Průmyslová nestála, ale jelo se krokem též. Snad tato linka bude přínosem.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Ve článku je chyba, neboť v současnosti žádný autobus nekončí v zastávce Vysočanská!
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Podobnej organizovanej chaos panuje v těchto dnech na letišti. Prohodily se zastávky z/do centra, přičemž na současné zastávce z centra stále stojí informační panel Apex, jízdenkové automaty, informační vitríny a obrovská cedule BUS CENTRUM. Zatímco na zastávce do centra nenajdeš ani ten automat na jízdenky.
Nešťastné dvojjazyčné hlášení "anglické verze" next stop, terminÁl DVA také zůstalo.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky:
Tohle je asi nejzajímavější:
Deníku se podařilo zjistit, že zástupci Letňan se snaží zajistit autobusovou linku, která by letňanské k metru dovezla. Existují dvě varianty. „Buď to bude mikrobus jedoucí po okružní trase, což dobře funguje například na Karlově, anebo zákaznický autobus nedalekého TesKa,“ řekl Deníku místostarosta Prahy 18 David Kolínský.
Tesco to určitě rádo zaplatí. Takže to patrně dopadne tak, že zůstane 274 - ale v mikrobusech (?)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Dá se předpokládat, že cestující mířící na metro vystoupí na Vysočanské... ale napsané je to špatně. Ale ono v článku je chyb víc. Hned první věta po úvodu: U poslední jmenované začne zároveň se zahájením provozu podzemky sloužit automobilistům největší záchytné parkoviště v Praze... je špatně, protože poslední jmenovanou stanicí (v předchozím textu) je Vysočanská! Chvíli mi to trvalo - už jsem se vyděsil, že chtějí stavět obří P+R ve Vysočanech.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To mi povídej, v sobotu přiletěla Kačka z Bruselu a bylo to všechno všelijaké, busy už hlásily nové názvy, jř měly nové názvy, ale označovníky byly postaru. To je opravdu takový problém se na toto připravit? A to v neděli jeden vůz linky 3 měl pro změnu staré hlášení :-(
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3793
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Nehledě na to, že k přejmenování terminálů došlo už 28.10. a letiště změny avizovalo již v červnu.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A nebýt tebe, nevěděl bych, že DP s přejmenováním počkal až na včerejšek.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to pořád nějak nechápu, proč speciální linka kvůli Letňanům? Přes Letňany přeci pojede asi milion průjezdných linek k Výstavišti, to musí bohatě stačit.

186 v Holešovicích vítám, tohle hnusné číslo mne v Bohnicích vždycky iritovalo. Ale neuniknu mu, neb se stěhuju do Českolipské. (Což nikterak nemění mé mimořádně "vřelé" stanovisko k tramvajím v Lodžské a Na Pazderkách.)

Btw, tuší někdo, čím chtějí nahradit 186 v Bohnicích?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jsi si jist, že 186 půjde do Holešovic? Já bych info deníku nebral tak vážně.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně taky místo čeho by ta 186 do Holešovic jela? Předpokládal bych zrušení 201+210. V kombinaci s likvidací bus pruhu V Holešovičkách a stávající trasou od Čerňáku by 186 byla supernepravidelná linka.
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.33.31
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:01:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu informaci o trase 186 mám ne z deníku, ale z Ropidu. Třeba to ale nakonec bude jinak. Ona 186 je již dnes extrémně nepravidelná, jezdím s ní ze Satalic pravidelně. Předpokládám zrušení 201, a omezení intervalu 210 (v sedle a o víkendech) s prokladem se 186 v úseku Madlina - Nádraží Holešovice. Kompletní návrh ROPIdu ale nemám k dispozici a jsem na něj velmi zvědav. Mě osobně na tomto návrhu 186 kromě dalšiho potenciálního zhoršení nepravidelnosti (díky Holešovičkám) velmi vadí to, že ze Satalic se k metru C dostanu díky oklice přes Tesco o 10 min pomaleji, než kdybych jel ze Satalic k metru přímo (po Mladoboleslavské). Zastupitelstvo Satalic za tuto rychlejší variantu bohužel dostatečně nebojuje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2810
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ničim jí nenahraděj. Máte tam busů dost.
LV: Víš kde jsou Letňany a kde je Výstaviště?
na Letňany bude polookruh jako 156 a 274 jenže jen k metru. To je celý.
186 obecně: Její trasa závisí na tom, jestli s transformací Ropidu byde transformován ten šotouš, co má rád superdlouhé linky a přijde tam někdo rozumnej. To je celý.
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 186: 186 má polovinu spojů, co součet linek 210+201. Tzn. že do Holešovic by jela 186+něco ve stejných intervalech.
Co se týče nepravidelností, tak ty byde mít 186 směrem do Holešovic. Pokud budou nastaveny obraty tak, aby se dalo vyrovnávat zpoždění, tak by z Holešovic měla jezdit relativně včas (až na přestávky na odpočinek, ty se musí dodržet).

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š:
Pokud máš info přímo od zdroje, zeptám se, co 177? Podle mých informací má zůstat v této podobě. Dokonce jsem asi před rokem slyšel, že by v Bohnicích měla jezdit jako 505 a protažená do Čimic.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 18:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já chápu 186 jako celodenní náhradu za 201 + vymeták Proseka, a doplněnou a proloženou s 210, samozřejmě.

Do Bohnic ji něčím asi nahradit budou muset, KM, možná posílí 102 :-)

A uměl bych si představit i variantu jen 102 + 186, se zrušením 210.

A právě proto, že vím, kde jsou Letňany a kde Výstaviště, tak se ptám, na co ještě pidibus jen pro Letňany, když minimálně 1/3 linek pojede na Výstaviště právě přes Letňany.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 18:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak nějak mi říká intuice, že KMovi navzdory zůstanou na Vysočanské jen 136 a 177 a že to je jeden ze základních požadavků, od kterých se odvozuje většina ostatních změn.

A pokud 177 pojede Bohnicemi jako 505, pak chápu, že Bohnice přijdou o 186 bez náhrady (administrativně, ale nikoli fakticky).
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 20:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy, nechci nic říkat, ale vy vypadáte jako šotouši... 177 do Čimic je nesmysl už jen proto, že by se tam přenášelo zpoždění z Košíku... A to opomíjím důležitější argumenty:
- č.1 = samozřejmě peníze - musela by být oslabena 152
- č.2 = neatraktivnost spojení - z Čimic příliš zdlouhavé, pro spojení na Prosek a do Vysočan funguje ("funguje", ale to je otázka její úpravy, ne 177) 181
- č.3 = nutnost posílení 200 - sebereme napaječ Odře, musíme ho nějak nahradit - 200 by pak jezdila v krátkých intervalech, a přitom by na Odru přijížděly prázdné klouby z druhé strany

Co se týče 186
- při jejím vedení do Holešovic lze jen s úšklebkem konstatovat, že naštěstí nemusí být linkové vedení k 1.5.2008 (nebo kdy) upraveno definitivně a naposledy...
- měl bych otázku pro Bohničany: Kolik lidí (z Bohnic) ji využívá pro cesty dále než na Kobylisy? A kam? Má smysl zachování přímého spojení s pol.Prosek a školami na Českolipské? A s Letňanami? (Myšleno tak, zda dnes využívá daná spojení v patřičnou denní dobu alespoň pět, deset lidí na spoj...)
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tede těch lidí co by v Čimicích uvítali přímé spojení na Ládví, na Vysočanskou... těch by bylo... klidně by mohla bejt celá 187 protažená do Čimic - ze 152 udělat jen posilový šejdr (popř. jí zrušit uplně pokud by se zkrátili intervaly na 187).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já neříkám, ovšem:
1) nemohou být přímá spojení všude - byla by poptávka dostatečně silná?
2) pokud ano, po trase 505, to by Vám tedy poděkovali...
Viděl bych to spíš na 152 v dnešní trase a 181 z Čimic přes Přívorskou a Sídl.Kobylisy na Ládví a Prosek a někam dál. Obě samozřejmě ve stejném intervalu a proloženy (příp.večer pouze 181 - podle intervalu). Na druhé straně upravit 181, aby se z ní stala normální linka, která má co nabídnout, a ne 30 místních vymetáků v jednom. Plus pořešit Žernoseckou, aby bylo i o víkendu zajištěno spojení Šimůnkovy se Sídl.Ďáblice. Třeba nahradit 181-kou ve východní části 183, tu zrušit a 175 vést až na Sídl.Ďáblice (+ by mohly tou změnou zbýt nějaké peníze na kratší interval).
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 23:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle (aspoň, o čem tu byla řeč):
186: ČM – RZ – Satalice – Kbely - Tupolevova – Letňany metro
156: Sídliště Bohnice – Kobylisy – Ládví – Českolipská – Letňany metro – Tupolevova – OCČ
…aneb roztržení méně spolehlivé linky a přitom zachování „nákupní linky“ od Bohnic (poptávka je a bude). Ale dopadne to samozřejmě jinak, a tuším jak :-(((
185: Palmovka – Prosek – Kbely – Rychnovská – Letňany metro (kolem Klíčova samotná)
…z Palmovky tedy 140+185
Holešovičky: 102 + vymetáky 151, 201
…151 v kratším int. (lepší obsluha Litoměřické a okolí) a 181 přímo Vysočanskou estakádou
201: stejně – Českolipská – Prosek – Vysočanská – Českomor. (náhrada 145 aj.), v prokladu se 151 v úseku NH – Madlina
Lovosickou tedy: 156, 201
Vysočanskou ul. přes Prosek by zůstaly jen 136 (nutnost ji nechat kvůli množství středních škol rozházených po Proseku), 177, 181, 183

186 bych na NH rozhodně nedával, protože i když vyrovná na obratu případné zpoždění, může ho nabrat před světly na výjezdu, odpoledne tam bývá doslova „parkoviště“, a odnesou to Satalice, které si fakt zaslouží něco spolehlivého.

No ale ať se snaží študovaní dle přepravních vztahů a předpokládané intenzity poptávky. Ale mohli by outsourcovat tady některé šotoplánovače, ne?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BUSY Prosek-Letňany 2008 IVC2
Zrušeno: 187,145,201,151,156,140,175,259,177 (v úseku Bohnice-Skalka)
Beze změn: 134,169,181,183,185,103,110,195,200,144,152 Neuvažováno: 3XX
Nové linky: 712: Zámky-Bohnice-ZOO-Podhoří

Změna trasy:
102-Zámky-Bohnice-Kobylisy-Ládví-Bulovka-Nádr.Hol.
136 - zc. od Proseka na Ládví event. do Bohnic
158,166 zkráceny k metru Letňany
186-Poliklinika Mazur.-Odra-Kobylisy-Vozovna K.- Šimůnkova-Prosek Satalice-ČM
202 Bohnice-Krakov-Podháj.pole-Čimice- a dále beze změn
210 - zkrácena od Nádr.Hol. k metru Letňany, vedena přes Polikliniku Prosek
233 - Čakovice -(staré)Letňany-metro Letňany-Poliklinika Prosek-Madlina-Prosek-Palmovka
274 - posila 233 přes Tupolevovu
Intervaly:
2/5/8: 144,152,195,200,136,274
6/10/12: 102,186,181,233,185,210
http://km40.webpark.cz/busy.jpg
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíš, MZ, a už je to tu zas. a tys to tenkrát zrušil!
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No, na to že je to tvůj návrh, tak vypadá překvapivě přijatelně (až na to zkrácení 177, to by ti asi neprošlo). Dokonce necháváš DVA busy na Palmovku, ačkoliv tam můžou lidi z Proseka jet B+C. Mno, ale uvidíme co předvede Ropid...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37851
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
A ono to tady snad někomu/něčemu vadí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem : Ten návrh je super (méně linek, lepší intervaly-to lidi ocení), líbí se mi hlavně 136 s ukončením u metra a zrušení souběhu Vychovatelna-Kobylisy s 3 linkami TRAM. Jen ta 177 :-), té se nedá jen tak zbavit, ta ná s bude ještě nějakou dobu provázet :-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 20:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vaše nadšení nad Káemovým návrhem nesdílím:
- intervaly naprosto nenávazetelné na metro
- některé trasy značně předimenzované, jiné naopak
- trasy linek nekopírují potřeby obyvatelstva
- likvidace tangent
Tohle je prostě běs.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 23:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky:
Souhlasím, také mi Káemův návrch přijde nesystematický a hlavně nekonzistentní
Do detailu jsem to neprostudoval, ale to rušení místních napáječů mi přijde přitažené za vlasy. Obecně si myslím, že po zprovoznění metra na LT by se veškeré busy z Palmovky a Českomoravské směřující do severo-východní oblasti měly zkrátit k novému terminálu v Letňanech. Na Palmě a Moravě můžou zůstat maximálně dva vymetáky v trasách Letňany - Českolipská - Madlina - Prosek - (Krocínka - Vysočanská - Českomoravská)/(Krocínka - Palmovka) nebo něco podobného. Tangenty 177, 195, 186, 136 by asi měly zůstat, ikdyž mi osobně nejsou sympatické.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 02:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem mi Káemův nápad přijde OK - taky chválím zjednodušení sítě. A obviňovat ho z rušení napáječů... Jeho?

Prodloužení metra za velká sídliště klasicky pohřbívá tangenty, které najednou nemohou současně pokrýt spojení ze zmíněných sídlišť a z přestupního terminálu příměstské dopravy. Takových míst se zlikvidovanými přímými přestupy je v okolí víc: B na Černý Most a 110/181/183, A na Depo Hostivař a 177/195.
Tady navíc vede Céčko pěkný kus tangenciálně (což na druhou stranu ke konkrétnímu řešení, alespoň od jihu, celkem navádí)
Je to hloupé, ale vychází z toho potřeba mít kromě radiál na metro a místních vymetáků také stávající hutné tangenty (vzhledem k poklesu poptávky v omezené míře) a k tomu ještě rychlé spojnice nových přestupních uzlů (které se časem vzhledem k "rozplizávání" Prahy změní v podobně hutné tangenty). A kde se to dá spojit, tam by se to mělo udělat.
Průšvih je, že se to vlastně udělat nedá, protože celkové intenzity takhle navržených tangent jsou na interval <10 minut v PDŠ slabé.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 07:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady navíc vede Céčko pěkný kus tangenciálně
Tomuhle já říkám "vymetákově", protože na poptávané a hodně silné tangenciální vazby zrovna tady bude mít prd vliv.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2818
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 08:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Jak víš, jaké budou intervaly metra? Které trasy jsou předimenzované? Spočítej si např. Bohnice. Jedna linka po 2 min., nebo čtyři linky po 8? Potřeba obyvatelstva je jasná: Jet k metru. Pár jich jede k nemocnici a úřadu - to tam je zohledněno. Ano nerespektuju potřeby šotoušů. Je to prostě jen hodně nový a odvážný, proto ti to přijde takový. :-)
ad 177: Podle mě jí nahradí 195. Přímá frekvence Bohnice - a dál za Prosek je mizivá, panstvo použije 186 s přestupem na 195, nemusí jet kolem metra.
prox: návrh se píše s "h" :-) Co je na něm nesyst. a nekonzist.? Naopak, zjednodušení je předpokladem syst. a konzist. Proč zachováváš dvě linky blbě jezdící, když lze zachovat jednu linku jezdící logicky lépe? V čem se lišíme od tvého názoru na ukončení v Letňanech a zachování 136? Co to je "místní napaječ"??? Buď je to vymeták nebo bagr. Nic mezi tím není.
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Rozdíl mezi bagrem a vymetákem je v tom, že bagr má co nejméně zastávek a jezdí přímo, kdežto vymeták tuto přímou cestu objíždí a obsluhuje co největší oblast pro lenochy. Z toho plyne, že bagr je atraktivnější a může tedy nahradit kolejovou dopravu. Proto si myslím, že v zachování přímého spojení na Palmovku je riziko v tom, že by jej lidé používali místo metra C.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 09:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Možná vím víc, než si myslíš Například vím, že na céčku by neměl být pásmový provoz. I když skutečnost může být jiná, neboť se od února ruší pásmo na béčku a tak nemusí být peníze. Ale hlavně patřím mezi domorodce.
Předimenzování: Třeba Čakovice (195 po 2 minutách), Staré Letňany (195 po 2 minutách), Starý Střížkov (233 v těch parametrech je dost luxus), Satalice...
Podimenzované: Třeba Kbely (ta 185 je závlek?)
Tangety: Zkus v Bohnicích říci, že pojedou do Vysočan se dvěma přestupy, z nových Letňan zmizely všechny rozumné tangenty (zůstala jen 186, která je asi nejméně využívaná).
Dále je nutné si uvědomit, že jsou jisté požadavky na spojení s vybaveností – školy, polikliniky apod. Ale to asi nemá cenu vysvětlovat, protože pokud by jsi to na severu znal, tak by jsi něco takového vůbec nenavrhl.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 10:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v zachování přímého spojení na Palmovku je riziko v tom, že by jej lidé používali místo metra C
Je to radiální směr, tak proč by jej měli přestat (dobrovolně) používat.

Například vím, že na céčku by neměl být pásmový provoz.
Ještě uvidíme, protože v elaborátu z magistrátu je uvažovaný špičkový int. psaný jako přesně dvojnásobek současného špičkového int. na C. Sám jsem na to zvědavej, jak to rozseknou. Ani ne dvouminutový interval na IV.C2 by v každém případě byl docela luxus.

Orky: souhlas
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3797
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 11:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se to tu řešilo. Současných 48 vlaků na lince C postačuje pouze pro pásmový provoz. Proto bylo doobjednáno dalších 5. Potíž je v tom, že 53 souprav Céčko do 9. qětna mít nebude. Slyšel jsem variantu dočasného přesunu pěti rek z Béčka, což bylo nakonec dementováno - snad přímo Drakem tady na káčku. Takže v budoucnu pásmo na IV.C2 nejspíš ne, ale je otázka, jak to bude první dva roky provozu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 11:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Dá se ten elaborát někde stáhnout?
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Jééé, ten odkaz tady někde před pár dny byl, myslím dobrá duše Martin jej sem někam dala. Ale jsem schopný poplést kdeco, takže mě raději nebrat moc vážně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2819
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: pásmový provoz nedeterminuje intervaly, že. Nakonec, kde je řečeno, že pásmo bude na severní straně, že? Chicht.
Znám to tam dost dobře. Nebráním se nějaké lince navíc typu 30/60/60 k nějaké školce či sanatoriu. Tohle byla kostra se svaly a kůží, drobné tetování klidně nechám tobě :-)
185 je trasou beze změn, jen je posílena.
195 z čeho soudíš že přes staré Letňany? Čti pozorně.
233? Zapomínáš, že kromě 185 bude na Palmu jediná.
Z Bohnic do Vysočan? 186 a 195 je jeden přestup.
A předimenzování Čakovic?
Nyní: špička 140:12,233:12, 210:15,158:15 tedy průměr: 6,8 já navrhuju 6
Tupolevova: navíc 195 po 15, tj int. 5,2 , já navrhuju 1,5 pravda, ok zrušíme 274. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Sorry, ale to je opravdu mimo... :
- večerní intervaly by měly být násobky (přirozeným číslem) deseti minut, aby se to opilcům dobře pamatovalo; dá se očekávat, že to tak i zůstane (ostatně na kratší interval není ani poptávka ani finance), takže tomu je potřeba přizpůsobit i autobusy => večerní intervaly 10 nebo 20 min., nikoliv 8 nebo 12
- nenadávejte šotoušům, zdržování cestujících z Bohnic jedoucích na Prosek nebo do Vysočan (přes Vaše přání velmi silná relace!) odkloněním přes Žernoseckou a výrazným oslabením nabídky, které prezentujete, je stejně škodlivé jako plýtvací šotoušské linky
- 181 nemá být vedena Čakovickou ulicí, kde nic není, nýbrž ulicí Nad Krocínkou, kam chodí na autobus většina Klíčova - ano, všiml jsem si otazníků, nicméně toto je zrovna zcela jasné a spíše to vyvolává názor, že to zde neznáte; (a ještě si rýpnu: zvláštní, že o druhé půlce Klíčovské autobusové trasy (ul.Ke Klíčovu), kde nastupují tak dva lidé na spoj, nepochybujete); i tak se mi ale vedení 181 příliš nelíbí - závlek přes Klíčov zdržuje a činí z ní pro cesty na delší vzdálenost nepoužitelný vymeták
- rušíte Čimicím spojení k poliklinice Mazurská
- rušíte jakékoliv spojení Letňan se zdravotnickými zařízeními, jak s pol.Prosek, tak s Bulovkou (obě spojení by měla zůstat zachována)
- na Českolipské je asi milion škol, je tam potřeba z Letňan spojení přímé a z ostatních koutů Prahy pohodlné (dnešní 145 je ideální - na Vysočanskou přijedu metrem (platí (možná trochu překvapivě) z obou stran) a přestoupím na přímý autobus)
- ta severní část 110 je zbytečná, nabízí slabě poptávané směry v nelákavém intervalu
- bylo tu již zmíněno, že ze Satalic by to chtělo spojení k C spíše přes Mladoboleslavskou (a aby nepřišly o OCL, tak přes LT projíždět)

Nechci nic říkat, ale vypadá to jak kdybyste ničil linky, které se Vám osobně nelíbí (177, 186, 233), a s těmi, které Vám jsou lhostejné, v návrhu nějak nepočítáte a jen je ponecháváte (110, 183).

Abych jen nekritizoval, tak se shodneme na 102 přes Davídkovu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mouser.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace