K-report
 

Archiv do 14.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv do 14.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2820
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: jediným, s čím silně nesouhlasím, je ta teze o násobcích 10 a to zdůvodnění. To není šotoušovina, to je nádražnictví: "Vždycky se to tak dělalo". Za 1) už dneska to tak není (metro C 7-8 a návazné busy 15), za druhé při int 10 a méně nikoho nebude zajímat minuta, protože to v podstatě pojede "hned". A že není poptávka? A co asi jsou 4 linky po 20 minutách v prokladu? Krom toho tohle asi plyne z toho že já tam mám špičku/sedlo/víkend. Ale i tak.
O tom ostatním se dá diskutovat, to je dost věcí názoru. Jen poznamenám, že většinu vašich výhrad ke spojení pro Letňany řeší ta 233.
A sorry, na Českolipskou se bude chodit od metra pěšky. Naprosto nechápete, že zatímco atrakční obvod pro busovou zastávku je docházka do 3 minut, pro metro je to klidně i více jak 10 minut. To je 33 lety provozu metra ověřeno dostatečně. Tenhle váš argument o Českolipské je druhý projev nádražnictví. Neberte to zle, ale oprostěte se od stereotypů. 3 nové stanice metra stojí za to, organizovat dopravu jinak a lépe. A lacinějc.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, jenže on je ten atrakční obvod dán hlavně tim, že kde je metro, tam se zároveň zhorší povrchová doprava, tudíž lidem nezbyde nic jinýho, než se pěkně projít na metro, když bus před barákem jim zrušili, nebo jezdí po půl hodině místo po pěti minutách.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Českolipská (zast. bus) - metro Střížkov: vzdušnou čarou cca 900 m
Českolipská (zast. bus) - metro Prosek: vzdušnou čarou cca 800 m
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2822
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: 800 metrů pomalou chůzí=12 minut. OK, vyhovuje.
Jiří t: Ne , je to obráceně. nepamatuješ na slavné případy 253 kolem Opatova a Chodova? Nadbytečnost 24 na Ďáblice.
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Vzájemné návaznosti zvyšují kvalitu VHD. Nic nenaštve víc, než když vidíš od něčeho zadní světla. Zejména o víkendech by se měly intervaly trošku standardizovat: autobusy by měly jezdit přes den v intervalech 60,30,15 nebo 7,5 a večer 60,40(30),20,10. Podobně tramvaje. Interval 12 je nesystémový.
Jinak dneska málokdo z Pražáků půjde od metra 12 minut pěšky. Spousta z nich radši pojede autem.
Jinak to co napsal Mouser bych podepsal, dobře vystihuje největší zápory.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 11:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: intervaly mají být takové, aby se nečekalo a aby vozidlo jezdilo optimálně zaplněné. To je kriterium, ne nějaké dělitelné minuty. Sorry, ale to je právě důkaz poměrů na Ropidu a v DP. Žádnej manažer v normálním podniku nedovolí, aby zaměstnanců bylo třeba jen o jednoho víc jen proto, že je to symetrický v kanclu. Nesystémový. To je strašný. To je přesně to šotouší malování hezky vypadajících linek a prokladů který nefungujou. Sorry, já to nemyslim osobně, ale todle mě rozčiluje. Nebudeme jezdit po 12 minutách , ale jen plný po 15 nebo prázdný po 10.
Omyl, stále více pražáků chodí i 15 minut k metru, než aby čekali na jeden ze tří spojů v int 30, teoreticky tedy 10, prakticky 5,5,20.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na 253 v Ikarusech si já pamatuji, pro mladší bych přihodil 252 (myšleno v trase Budovatelů - Volha - Budovatelů, prosím, nezaměňovat s výbornou trasou Kotlářka - Krematorium Motol), která zanikla, když se dostavila budova VŠE a zvýšila se poptávka. Jak to řeší studenti? Chodí pěšky přes sídliště na metro a nebo přetěžují 177, 122 a občas 114?

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

Tak teď jsi mne vážně nasral.

1) Intervaly 10 - 15 - 20 nejsou žádný šotouší výmysl, má to svou logiku právě kvůli prokladům. Zatímco ty řešíš jeden nebo dva spoje, tohle funguje pro celou Prahu. Je to stejný nesmysl, jako stěžovat si na díru v rozpočtu a stěžovat si na platy politiků. Nesrovnatelné. Ne že by v DP a v Ropidu seděl jediný manažer, ale ve srovnání s Tebou jsou extra třída.

2) Atrakční vzdálenost k metru - jasně, já ti tak stojím o to den co den šlapat 1/4 hodiny k metru a zpět. Právě za tuhle tezi bych vraždil - třeba za zhoršení dopravy na ČM II. po prodloužení B. Jasně, že se tam teď chodí pěšky, ale to jen proto, že nikdo nechce čekat na autobus 1/2 hodiny.

Sečteno a podtrženo:

- po předvčerejší opakované zkušenosti s neuvěřitelně arogantními revizory - kdybych si já na Hradě dovolil jen setinu toho, co oni, tak letím na hodinu,

- s přihlédnutím k tomu, že teď budu bydlet ve větší atrakční vzdálenosti (ono stačí, že to mám z Hradu na tramvaj 10 minut, normální lidé 15),

tak to sorry, hobby - nehobby, já se vracím k autu. Zcela vážně. A to celkem kašlu na zdražování jízdného, ale úroveň "služeb" je čím dál příšernější.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intervaly:
Sjednocení intervalů na rozumné hodnoty (ať už 15, 30, 60 min.) je jednou z pozitivních věcí, kterou se podařilo zrealizovat během působení Ropidu. Káeme, vezmi si knižní vydání JŘ z konce 80. let (pokud nemáš, milerád zapůjčím)... a tem se můžeš kochat intervaly jako 21 minut ve špičce, 43 minut v sedle a o víkendu. Současný stav je určitě lepší. Jedinou otázkou je, jaký interval je "rozumný" a jaký nikoli. Ideální je samozřejmě interval dělitelný 10 nebo 15, při delších intervalech potom dělitelný 60. Další skupinou jsou intervaly "polorozumné" - tedy takové, v kterých se vyzná inteligentní člověk, tedy ty, kde se stejný čas opakuje alespoň každou 2. hodinu (např. 12 nebo 24 min., 40 min., se skřípěním zubů 8 min.). Třetí skupinou intervalů jsou intervaly "nerozumné", ale pořád jakž takž srozumitelné (25 min., 35 min., 45 min.). Poslední skupinou jsou potom intervaly "dementní" (9 min., 11. min., 43 min. apod.)

Jiná věc jsou proklady - pražská praxe už několik let trvale dokazuje, že proklady nefungují. V tom souhlasím s Káemem. Takže 3 linky po 30 minutách jsou zlé, 1 linka po 10 minutách dobrá. Jediná varianta, jak proklady mohou fungovat, jsou dvě linky vedoucí stejnou trasou jen jedna jede dál (např. 160 a 355), ale ani to neplatí 100% (např. 22 a 23).
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To o rovnoměrném rozložení při 12 minutách je relativní představa. V praxi to vypadá tak, že při intervalu metra 7,5 minuty berou 2 spoje do hodiny 1 metro a 3 spoje do hodiny 2 metra. Z toho vyplývá, že 3 spoje jsou více plné než ty zbývající 2. Pokus jsou přestupní vazby optimální, tak budeš při 15 minutách z 50% pravděpodobnosti ti to pojede hned a z 50 % pravděpodobností budeš čekat cca 8 minut, při 12 minutách budeš čekat prakticky vždycky (v nejhorším případě celých 12 minut). Co je pro cestujícího lepší? Pro mě teda ta 1. varianta. Pokud by autobus při 15 minutách nepobral, pak je tu varianta nasazení kloubových vozů.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

většinu vašich výhrad ke spojení pro Letňany řeší ta 233
Na začátek omluva, tu jsem přehlédl.

Bohužel dál nemohu příliš souhlasit:

(metro C 7-8 a návazné busy 15)
Od cca půl jedenácté má i C interval 10 minut (a návazné busy 20).
já tam mám špičku/sedlo/víkend
Aha, já to chápal jako špičku/sedlo+víkend/večer. Myslím, že na periferii není třeba dělat rozdíl mezi sedlem a víkendem, obojí je poptávané zhruba stejně, pouze v centru, kde třeba lidé jezdí z práce na oběd a zpět, jsou v tom rozdíly.
Ale to bych i bral, důležité jsou návaznosti (při i=<10 jak řečeno). Teď přijde to horší:

na Českolipskou se bude chodit od metra pěšky. Naprosto nechápete, že zatímco atrakční obvod pro busovou zastávku je docházka do 3 minut, pro metro je to klidně i více jak 10 minut. To je 33 lety provozu metra ověřeno dostatečně. Oprostěte se od stereotypů. 3 nové stanice metra stojí za to, organizovat dopravu jinak a lépe. A lacinějc.
1) To je právě častý mýtus vymyšlený dopravními "odborníky". Cestujícímu je jedno, do čeho po přesunu na stanici nastoupí. Proto není žádný důvod, aby mělo něco jakési privilegium v délce docházkové vzdálenosti. Projevem logiky "vždy se to tak dělalo" je právě to nucení cestujících k dlouhé chůzi k metru.
2) Šetříte na nepravém místě. Aby mohla být MHD konkurenceschopná k IAD, aby byla schopna nalákat lidi a ne aby ji museli použít jen ti, kteří musejí, je potřeba zachovat určitou hladinu komfortu. Jinak se přesunou do IAD (máme se dobře (ostatně sám nás zásobujete statistikami, jak jsme si za poslední roky polepšili), žádné že na to nemají).
Omyl, stále více pražáků chodí i 15 minut k metru, než aby čekali na jeden ze tří spojů v int 30, teoreticky tedy 10, prakticky 5,5,20.
Sorry, plácnutí do vody. Uveďte konkrétní příklad. A o neochotě těch cestujících v odstavci výše.
(Jinak ano, linka se nejlépe prokládá sama se sebou a je lepší jedna po 10 než tři po 30 minutách, ale je potřeba brát ohled i na linkové vedení, nutné vazby. Proto to chce ten příklad.)
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už zase musím dát KMovi za pravdu, ale co už...
Poté, co začalo jezdit metro do Ládví, lidé opravdu přestali tolik využívat tramvaje a do Ďáblic vozily tři tramvajové linky vzduch. A až později byla zkrácena linka 24.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíši Kriste panenkomarjá skákavá, to se mi snad jenom zdá:

Heky, linky do Ďáblic jsou přímo na metru, relativně mimo je jen Kyselova (na Štěpničné a na konečné v Ďáblicích je hafo autobusů ...) ... a ta jedna tramlinka tam jezdí v intervalu 10 minut v sedle ... ne jednou za půl hodiny jako autobus na Doležalově nebo jak by si to KM představoval na Českolipské, odkud je to pěšky na metro kilometr. Absolutně nesrovnatelné.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 16:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O víkendu chodím tu čtvrt hodinu k metru, protože nechci riskovat, že mi nepojede tramvaj. Kdyby mi jezdil k metru autobus po čtvrt hodině, tak chodímj pěšky pořád, to je jasné.

Ano, kamkoli se postaví metro, chodí lidé na MHD dál. V pětiminutovém intervalu by autobus jezdil prázdný a desetiminutový interval je už moc, protože za těch deset minut tam už skoro dojdu pěšky. Ano, je to určité zhoršení komfortu, ale řešení nevidím.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 16:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě ovšem přestaňme tvrdit, že se metro staví kvůli lidem. Ne. Staví se proto, že Praha je ucpaná. Byly doby, kdy jsem byl autobusem z Bohnic na Staroměstské za 24 minut ... dnes to radši nepočítám (pěšky to zvládám za 43).
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 18:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staví se proto, protože to je IN. Sice nahovno, ale IN.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 18:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hypotetická anketní otázka:

Máme dvě autobusová nádraží, Palmovku a Českomoravskou. Jedno z nich je žádoucí zrušit. Které z těch dvou? Je pro prosecko - letňansko - kbelsko důležitější Českomoravská, nebo Palmovka?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Odpověď je jednoznačná: zrušit Českomoravskou. Ovšem ve skutečnosti to bude naopak - místo Palmovky má stát nějaká obchodně-rezidenční budova. Několik stání pro MHD tam zůstat, ještě nedávno to bylo cca 9, což by mělo stačit pro 109, 168 a linku(y) obsloužící Proseckou (asi 140, 185, případně ještě 158). Ostatní linky, které by eventuelně jely na B, by končily u Nádraží Libeň v tramvajové smyčce nebo tak, jak kdysi končila 177. A Českomoravská by se zrušila.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Uvažuju tak, že linek, které by společně končily na Českomoravské nebo Palmovce, bude pár, cca 90% spojů odpadne. Těch pár stání na Palmovce by stačilo - přesně pro ty linky, které uvádíš - a na Českomoravské mi zůstává jediná - 146. Kvůli té se nádraží opravdu nevyplatí ... a od severu to mohou vyřešit průjezdné linky.

Ale nemám jistotu, kolik lidí ze severovýchodu má cíl cest na Palmovce a kolik na Českomoravské - ve Vysočanech je poliklinika, Palmovka je Praha 8, ne 9 ... a Kelerka, to je ta stanice na znamení mezi Prosekem a Křížem - chyběla by někomu? Bohnice mají v Libni polovinu nebo možná všechny úřady, co tam má Prosek?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Pro sever je Palmovka hlavně výrazným přestupním uzlem a zejména tím tramvajovým by měla zůstat, jiné alternativy jsou časově náročnější (jako Žižkov přes Spojovací apod). Prosek, který bude na metru, bude mít alternativy přestupu právě metrem (přestup Florenc, Vltavská). Letňany, Čakovice a Kbely, které tuto alternativu mít nebudou, by měly být spojení s tímto uzlem. Navíc v Libni jsou i střední školy.
Ona je sice Kelerka málo využívaná - ale je, zastávka U Kříže je užívaná o poznání víc, spojení z Prosekem by asi chybělo.
Poliklinika ve Vysočanech je od busů dost daleko (dá se to dojít, ale tramvají je to pochopitelně pohodlnější-a ta jede i z Palmovky, dokonce tam je lepší přestup, než ve Vysočanech).
Takže Palmovka jasně vyhrává. Já jsem přesvědčen, že pro většinu lidí ze severu stějně bude atraktivnější linka C - pojede odtamtud výrazně více spojů, navíc křižovatky jsou čím dál tím ucpanější a autobusy získávájí dost velká zpoždění, tak to bude i rychlejší.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke 146: Ta je dobrá jen k jedné věci - zrušit a ušetřené peníze použít smysluplněji.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn, tak derogujeme Českomoravskou. Bude pak mít ta stanice vůbec smysl - pominu-li akce v Sazka Aréně?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne nebude mít... přece tam nikde žádný domy nejsou... žádnej finanční úřad... nic


Panebože... jakmile neni někde obrovskej bus terminál s milion linkama tak je to zbytečná stanice :-(((((((

(Příspěvek byl editován uživatelem 4021.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: No, právě že tam jsou ty úřady - ale pro Prahu DEVĚT ... jak se tam lidi dostanou, když tam zruším terminál? Vystoupí na Vysočanské a po KMovsku popojedou stanici metrem? Nebo radši jako normální lidi popojedou ten kousek tramvají? A i tak je to strašně málo, ostatně, jak často chodíš podávat daňové přiznání? Návštěva úřadů asi nebude Tvoje hobby, že ne? Mně z toho vychází, že kromě nárazových akcí v Sazka Aréně bude mít Českomoravská význam asi jako Kolbenova či Jinonická. A skoro si říkám, jestli by se nevyplatilo jí projíždět :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, na otázku jestli Palmovka nebo Českomoravská již v minulosti odpověděla linka 185, která dříve končila na Českomoravské, ale jedna z místních radnic si vymohla její přesun na Palmovku.

Osobně si myslím, že po prodloužení céčka do Letňan nastane stejná situace, kterou můžeme sledovat po každé při prodlužování metra. Ropid vymyslí nějaké novum, které se stejně neujme a vše se vrátí k původnímu stavu. Stejně tak jsem skeptický ke Káemovým návrhům. Pamatujete na otevření metra do Stodůlek a zkrácení 164 na Zličín, zavedení 184 (Nové Butovice - Konstruktiva - Luka - Velká Ohrada). Po čase se vše vrátilo do starých kolejí, akorát 164 už není páteřní linka, ale místní vymeták.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proxi, netykali jsme si už náhodou? Já teď kašlu na ROPID, mám v hlavě vlastní plán a ladím detaily :-) - sám jsem pro Palmu, ale protože přeci jen neznám až tak dobře místní poměry jako třeba v Bohnicích, tak se radši ptám.

P.S.: A vůbec nejradši bych zrušil obojí a navrch obratiště u Ládví.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari: Českomoravská je přece v docházkové vzdálenosti od bytového komplexu Nová Harfa, a až tamější populace zestárne, tak rádi použijí autobusovou linku 146. Jinak co se týká využití Českomoravské, je fakt, že linky jedoucí ze sídlišť vyklopí většinu, ne-li všechny na Vysočanské, ale nabírají lidi na Českomoravské, neboť každý si rád sedne.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Palmovka či Českomoravská? Mám dojem, že je rozhodnuto, aby na Palmovce místo P+R a obratiště autobusů vyrostlo obchodní středisko s nějakými kancelářskými prostory. Osobně bych viděl rád z Proseka pouze jeden autobus (třeba 195), který by vymetal zastávky Prosecká - Kelerka - U Kříže - Palmovka (nějaký závlek ke stanici metra) - Balabenka - Novovysočanská - Balkán a dále po své trase. Nebráním se i autobusové lince 136 či 177 (to už je jedno, co to tam vymete). 109 a 168 by končily na Českomoravské, a linky 140, 185, 187, 233 a 274 by byly zrušené či ukončené v oblasti Letňan.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k těm intervalum - nic proti sjednocení intervalů, pokrok od osmdesátých let to jistě byl ve své době veliký, ale prostě nic netrvá věčně. Ukazuje se, že za 1) proklady svazků linek nejsou schopni grafikonisti vymyslet, počítače spočítat a řidiči dodržet. Jediný co funguje je proklad 161/254/312, ale pokušet se o totéž u 177/195/145/146/122/134 dopadne tak jak to dopadlo. Ani daleko jednodušší proklady nefungují , celé ráno jezdí po Francouzské dc. 4 a 22 pohromadě a pak za 4 minuty sama 23. To je na hovno, taková práce. A za 2) ukazuje se, že prostě před "šotosystémem" dostane přednost ekonomika. Proč jezdit jen po 10 nebo po 15 min, když poptávka je na 12?
Jinými slovy - při jedné lince s nízkým intervalem nebude NIKDO koukat na konkrétní minuty - jako je to u metra, vyjma prvních ranních spojů nikdo neví, kdy mu metro jede.
Dvě věci k tomu jsou potřeba: Reorganizovat Ropid a udělat kampań, že přestupování je v MHD "in": S přestupem, ale bez čekání, bez JŘ v kapse a rychleji" by se to mohlo jmenovat - když lidi daj na jiný reklamní kampaně, proč by nedali na toto.
PS: Bohužel se ale opravdu bojim, že než na flikování stávajícího stavu se Ropid ani při IV.C2 nezmůže.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 09:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nějaká kampaň pro revizory, že IN je chovat se k cestujícím slušně a ne jako debil dokazující si svou moc, ta by nešla? Když je teď v DP doba těch kampaní?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, LV, četnost tvých problémů s revizory přesahuje míru, v jaké o nich slýchám od jiných. Jakkoliv jsem ti i nadále příznivě nakloněn, začíná se mi vkrádat na mysl podezření, že v nějakém procentu případů nebudou pravděpodobně při jistém výkladu situace úplně stoprocentně vinni ti revizoři.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Celkem s LV souhlasím. Revizoři by měli reprezentovat podnik nejen svým vystupováním, ale i reprezentativním oblečením. Někteří vypadají jako "šupáci". Perfektní vystupování a uniforma v dokonalém stavu by jejich úřadu dadalo tolik potřebného respektu pro tuto nelehkou práci.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, kde jsem ti zavykal? Nemohu to nalézt, ale při 38 stupních ve stínu je možné vše.

Káem:
Pokud nebudou jednotné intervaly, tak těžko bude přestupování bez čekání, protože návaznost bude pouze u prvního spoje a pak to přestane vycházet A mrznout při desetiminutovém čekání na zastávce zkrátka není IN. Navíc takový dvojitý přestup dokáže prodloužit dobu cestování až o polovinu. Jednotné intervaly také přispívají k lepšímu zapamatování jízdního řádu.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: ...Osobně bych viděl rád z Proseka pouze jeden autobus (třeba 195), který by vymetal zastávky Prosecká - Kelerka - U Kříže - Palmovka (nějaký závlek ke stanici metra) - Balabenka - Novovysočanská - Balkán a dále po své trase. Nebráním se i autobusové lince 136 či 177 (to už je jedno, co to tam vymete). 109 a 168 by končily na Českomoravské, a linky 140, 185, 187, 233 a 274 by byly zrušené či ukončené v oblasti Letňan.
A jéje, další Káem
Káem: Intervaly: ty jsi nečetl předcházející příspěvky? Proklady: Proklady nefungujou, protože IAD. Tam jsou potřeba nějaká dopravně-inženýrská opatření (prefernec, delší jízdní doby apod).
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se divím, že v rámci všelijakých hurá kampaní je práce revizorů (zatím) stranou, tedy jakousi černou dírou ve vytváření nové corporate identity DPP. Asi proto, že systém, resp. účelnost jejich práce vytváří pěknou černou díru v rozpočtu, a ještě si toho nikdo nevšim, podobně jako si moc nevšímají černého pasažérstva ve večerních tramvajích, sobotních časně ranních autobusech atd. atd.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Úroveň revizorů je také dána tím, že v Dopravním podniku se vše mění velice pozvolna a rok není žádná doba A když už si nakousl ty uniformy, tak si vezmi jak se v devadesátých letech v Dopravním podniku rozvolnila výstrojová kázeň - každý provozní zaměstnanec si dnes může vzít na sebe cokoliv z kolekce oblečení a nikdo nepozná, zda se jedná o revizora, řidiče, dozorčího, strojvedoucího, dispečera... Myslím, že by to chtělo jednotlivé oděvy jasně barevně rozlišit barvou košilí (triček) nebo nějakou páskou či dokonce vysačkou s jasným označením.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Ale no tak! Jsme tady přece šotouši, kteří by měli mít aspoň nějaký nadhled, spočívající ve znalosti místních poměrů, vazeb a situace. 195 závlek na Palmovku?, no to nééé. Budeme rádi, když se na ni od května převedou spoje ze 145, protože (a Ropid to ví) je problém především v oš od jihu po týhle tangentě na Letňany. Zatím to bylo "řešeno" zavedením 146, ovšem ta nevystoupá ani na Prosek, natož do Letňan.
Jinak, opakuju, 140 jede v radiálním směru, B je taky cíl a hafo tram linek na Palmovce jakbysmet, na tu by se sahat nemělo. I přes vznik obchodního centra (které se tam mělo stavět od ledna, ale nestaví) s místem pro obrat autobusů se počítá, samozřejmě v omezené podobě proti stávajícímu stavu.

Ano, s IV.C2 pravděpodobně a bohužel budeme svědky maximálně retušování vedení povrchových linek (typu zrušení 187 a zkrácení většiny linek ke konečné metra, ale něco na Vysočanskou nebo tu Palmovku stejně zůstane, již teď je to požadavek radnic). K tomu si dovolím kacířskou myšlenku, že celková situace v linkovém vedení od května bude plánována i s ohledem na skutečnost, kolik vůbec bude k dispozici kloubových vozů.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby uniforma ... já bych naopak raději, kdyby chodili bez uniforem a odvažovali se i jinam, než do metra. Přečtěte si v listopadovém DP-kontaktu článek Milana Snížka ... co tam píše o svých zážitcích s řidičem 176 ... no, tak zážitky podobného kalibru mám já s jedním revizorem - ano, stále stejným - už podruhé.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Jo, účelnost práce revizorů :-) ... je fakt bezva, když při výstupu u Muzea z A v největší špičce, kdy je na eskalátoru člověk rád, že vůbec dýchá, hned před eskalátorem zdržují provoz tři revizoři v mezaipatře a další před druhým eskalátorem u výstupu do podchodu pod Koněm ...

Existuje někde nějaké číslo, kolik vyberou na pokutách ve srovnání s tím, kolik stojí? V nočním autobuse nebo okrajové části Prahy jsem je už léta nepotkal, zato tam, kde jsou davy a kde maximálně zdržují a kde se dá předpokládat, že mají všichni legitky, tam jsou furt ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: 22.22.22 (jak se Ti tohle povedlo, obdivuji :-) - 5. věta.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 11:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já bych naopak raději, kdyby chodili bez uniforem a odvažovali se i jinam, než do metra.
A odvážně se pouští tam, kam se dosud revizor nevydal...
Ve středu jsem viděl revizora v 316, což mě teda opravdu překvapilo (316 provozuje ČSAD Kladno)... asi byl falešnej.
Od 22. hodin a v nočních linkách (v autobusech) by klidně mohl být nástup pouze předními dveřmi. A v některých linkách na okraji Prahy pořád (třeba 116, 160 atp.) - jen jak je rozlišit (číselně), aby to každý poznal.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 12:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: To si vymiňuji, nemám s Káemem mnoho společného a rozhodně nejsem Káem II, ale Jonášek.
Tracy: Nepovažuji se za šotouše, ale mám radost z toho, že i po výstavbě na Palmovce je počítáno s terminálem pro autobusy MHD, v tom případě není třeba vymetákový autobus a některé linky opravdu mohou končit na Palmovce, ale viděl bych to maximálně na tu 140. A stojím si za tím, že po otevření C na sever, není třeba masového návozu lidí k metru B. Přesto jsem ochoten uznat, že 140 na Palmovku má tedy opotřebení a jeden (hromadný bus) na Českomoravskou, s tím, že Prosek - Vysočanská bude obsloužen i autobusy, které pojedou v delších relacích.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 12:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV a Milky: Obávám se , že to nebude problém revizorů, ale Lorda. Chtěl jsem se této formulaci vyhnout. Já s nima problém nemám a to i když k nim přistupuju aktivně a ptám se jich , proč ve 23,45 na IPP nemaj v metru stejnokroj, vždy mi to slušně ochotně a srozumitelně vysvětlí (jdou na noční tram - výjimka).
Milky a stejnokroj: Ale ale. Ještě nedávno jste si stěžovali, naopak je vše sešněrováno (kravaty, krátký rukávy a pod.)
LV Milan Snížek je přechytřelej inteligent s IQ kolem 200, neschopnej samostatnýho života. Vůbec ho nemaj vypouštět z jeho vysoce vědeckýho pracoviště. ten článek svědčí o několika duševních vadách a komplexech. v následujícím DP-K je vysvětlení od toho řidiče. já bych za Snížkem běžel ještě dva bloky, kdyby mi todle udělal.
Prox: nejsi schopen se oprostit od stereotypu, nevracej se již k otázce intervalů, nejseš schopen to pochopit. Při int pod 10 neni třeba nic koordinovat.
Orky: Taky bych se urazil, kdybys byl já. Vzhledem k tomu, že s IAD nic neuděláš, budeš muset něco dělat s filosofií prokladů, chápeš? jinak bude MHD čim dál tim horší a nádražníci jako ty budou nicnedělat a říkat my bysme jezdili, ale ty auta to víte a jinak se to ani nedělalo, ještě když auta nebyly. Dokud tě Dvořák nevyhodí. Grrr.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 12:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoli, KM, jde stále o jednu zamindrákovanou osobu, která se v buzerování vyžívá.

Snížek sice zjevně trpí zvýšeným pocitem důležitosti, to ale ještě neznamená, že se k němu smí řidič chovat jako hulvát. Mně do práce píše taky hafo uázkových magorů, od spasitelů světa po "nevinné" zločince, a se všemi musím jednat slušně. Problém revizorů je, že stejně jako Ty ještě žijí v socialismu a někteří ještě nerozchodili, že nemají policejní pravomoc. Nedochází jim - stejně jako Tobě - že já jsem zákazník a oni tam nejsou od toho, aby šikanovali.

Na můj dotaz, proč kontrolují na tak nešťastném místě a zdržují provoz ještě víc, mi první odsekl, že mi po tom nic není. Když jsem chtěl legitimaci, začal tu mou studovat lupou, jestli není falešná, a jeho kolega na mne začal být sprostý. Legitimocvat se odmítl s tím, že on mne přeci nekontroluje ... Prostě burani.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 13:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: To nebylo vykání, ale množné číslo - tedy ten druhý odstavec neměl být jen pro tebe

Káem: V tvém příspěvku jasně čtu interval 12, což bych řekl že je více než 10

ad revizoři: Musím říci, že i já jsem se setkal s revizory, o kterých píše Lord. Najdou se i tací, kteří mne zastaví i když jdu v uniformě DP a žádají ode mne jízdenku
Co se týče efektivity revizorů, tak ta je poměrně vysoká, neb revizoři mají velice nízký plat v základu (na úrovni minimální mzdy) a většinová část jejich mzdy závisí na vymožených pokutách. Proto také revizoři chodí na jistá místa - v davu lidí v metru se vždycky někdo najde (případně zmatený zahraniční turista ). Z vyhozeného smrdícího bezdomovce z tramvaje má revizor maximálně dobrý pocit. Tady je potřeba zásadně změnit systém.
Na druhou stranu připomínám, že by revizoři mohli buzerovat ještě více, např. kdyby vybírali pokuty za nástup do soupravy metra po zaznění výstrahy.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 13:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Teď jsem si přečetl reakci řidiče - nevysvětluje vůbec nic. Měl někoho ve výhledu a byl na něj sprostý. Tečka. Jen tak. To samé mohl říct slušně. Že byl vystresovaný? A kdo není? A nemá on náhodou psychotesty, nemají prostředky MHD řídit jen lidi, kterým se hned neroztečou nervy? A už vůbec nechápu, proč Ty bys běžel za Snížkem ještě dva bloky a co jako by Ti měl udělat? To se měl nechat urážet?

Na Snížkovi je vidět akorát to, že si potrpí na svoje tituly a je na ně patřičně hrdý. Jeho problém, když si myslí, že inteligence se měří dosaženým vzděláním. (Vzpomínám na jednu sekretářku, které zaměstnavatel odmítl napsat titul na vizitku s tím, že ji zaměstnává jen jako sekretářku, a která se o znění té vizitky chtěla soudit ... měla pravdu, de iure je titul součástí jména, ale bylo mi za ni trapně a vymluvil jsem se, že kolega jí to napíše líp, než já.) Jenže podobný problém čouhá z toho řidiče, ten zas zjevně má ze vzdělaných lidí mindrák - svědčí o tom, jak pěkně ironicky Snížkovi omlátil o hlavu jeho titulu a jak neopomněl zdůraznit, že on je jen obyčejný člověk se základním vzděláním.

Sorry, ale nepřesvědčil jsi mne. Toho řidiče dokážu pochopit, ale ne omluvit. Jinde se vyhazuje za daleko drobnější prohřešky.

P.S.: Nicméně ten řidič má u mě sto bodů za to, že měl odvahu se ozvat a jít s kůží na trh. Taky mohl zůstat v klidu anonymní.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 13:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stojím si za tím, že po otevření C na sever, není třeba masového návozu lidí k metru B.

Právě proto 140 Palmovka - Letňany metro - Čakovice v kloubu a téměř bagrovacím intervalu (6-7,5-15-20), po zrušení všeho kolem ve stávající podobě (187, 274, 233, 210). Právě proto přesun spojů 145 do 195 a možná necháme ještě nějaké ty vymetáky na Vysočanskou (když odsud pravděpodobně zmizí svazky linek na Letňany, Čakovice, Kbely, Vinoř).
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 13:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Dospěli jsme ke shodě?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:15:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stojím si za tím, že po otevření C na sever, není třeba masového návozu lidí k metru B.

No ja nevim, aby jsme nedopadli jako na Praze 4 kde se zjistilo, ze metro C nepobira a vozilo se busem na Smichovske nadrazi a posleze se udelala do Modran tramvaj.

Arogance pracovniku Prazske MHD je neuveritelna. Predstavte si ze by na Vas takhle zacal rvat treba prodavac nebo zivnostnik, sli by jste do toho kramu znova?
TRAM do Dablic vozi vzduch ? Ja bych rekl ze v ranni spicce po redukci na 2 linky je na Ladvi idealni obsazenost. Tedy pokud pro Vas idealni obsazenost je TRAM v useku IPP Karlovo nam, tak se omlouvam.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1:
Já si spíš myslím, že arogance některých cestujících je neuvěřitelná
Téměř každý den zatáhne jedna souprava metra se závadou dveří do depa. Na vině je ve většině případů kaštan, který dobíhal na poslední chvíli a podržel si dveře, čímž poškodil dveřní mechanismus. Kvůli jednomu blbci jsou pak poškozeni tísíce lidí - nejen v té soupravě, která vysazuje, ale i v následných soupravách, které naberou zpoždění

(Příspěvek byl editován uživatelem prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Sorry, ale moje návrhy jsou ty nejtržnější, jaké tu jsou.
Lord ještě: Typická drzá provokativní otázka. srovnej s mým dotazem na stejnokroj, který má oporu v předpisech. Chápeš ten rozdíl mezi pruzenim a vyžadováním pořádku?
Všichni: tady vidíte, jaké to je , když nikdo není schopen vymyslet odměňovací kritérium pro slušné chování. Myslíte že Lordovo poštěkávání, nadskakování a stížnosti něco zmůžou? Kdyby mu šlo o 10% platu, bylo by hned jinak, to mi věřte.
Vcelku souhlas s Proxem: jakkoliv tu zastávám názor že cestující je klient a zákazník, tak musím dodat jen předpisy dodržující cetující je klient a zákazník. Znáte to z USA: Kdo porušuje zákon, toho zákon nechrání. To ještě k tomu autobusu: Tak jak Snížek píše, nemám nejmenší důvod mu věřit že to tak bylo. Tipnul bych si že řidiči odvětil něco jako že on se svým vzděláním nejlép ví, kde může stát.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

1. I kdybych byl sebesprostší - a to jsem nebyl - tak si revizor tohle nesmí dovolit. Tečka.

2. Pokud si to ten revizor pro sebe zdůvodňuje tak, jako jsi to právě zdůvodnil Ty, tak na svém místě nemá co dělat.

3. Já jsem neporušil jediný předpis. Opravdu Ti přijde normální, aby revizor, který mne už jednou zkontroloval, mne začal kontrolovat ještě jednou a chtěl, abych vyndal legitku z průhledného slídového pouzdra?

4. O právu v USA máš dost zkreslené představy. Co kdybys to nechal mně, je to přece jen můj obor. Já Tě taky nepoučuju o počítačích.

5. "Tak jak Snížek píše, nemám nejmenší důvod mu věřit že to tak bylo." ... no to snad radši nechám bez komentáře. Ty prostě věříš tomu, čemu chceš věřit ... já zas nevidím důvod mu nevěřit, vyjde to nastejno. Ostatně to potvrdil i ten řidič, kdyby to bylo jinak, jistě by to uvedl na pravou míru.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw, Armáda taky ještě před měsícem nevěřila, že má v elitních jednotkách kované nácky. Každý má tendenci hájit své lidi, ale bylo by dobře si je občas nenápadně proklepnout.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 15:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zpět k věci, zajímaly by mne místní poměry v Čakovicích: Která konečná je dnes víc zatíženější, Čakovice (dřívě ZPA) nebo Sídliště Čakovice? Kdybyste měli v Čakovicích jen jednu páteřní linku, na které z těch dvou konečných byste ji ukončili?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:17:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: kdyby metro nejezdilo narvane jak chrochro a vecer s intervaly jako bubu tak by drzeni dveri melo polovicni vyznam

kolikrat se stane ze na A (Mustek, Muzeum) zacne fira zavirat kdyz jeste lidi vystupuji ?
Jak si to predstavujete - odvezt je vsechny do Hostivare aby mohli v klidu vystoupit behem prechodu firy na druhou stranu ? A ti co se ve stanicich nevejdou, at jdou pesky, ze ?

A,B: od 20:45 interval 10 minut
sobota odpoledne a nedele dopoledne interval 7,5 na advent proste mnam
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, kamkoli se postaví metro, chodí lidé na MHD dál. V pětiminutovém intervalu by autobus jezdil prázdný a desetiminutový interval je už moc, protože za těch deset minut tam už skoro dojdu pěšky. Ano, je to určité zhoršení komfortu, ale řešení nevidím.
Řešením je prostě pětiminutový interval. Ty linky nemusejí jezdit jen od metra na konec sídliště. Když nabídnou i/především jiný účel (budou pokračovat někam dál), o jejich využití nebude nouze.

celé ráno jezdí po Francouzské dc. 4 a 22 pohromadě a pak za 4 minuty sama 23
Potíž je ale v tom, že 22 a 23 musejí být nejprve rovnoměrně proloženy spolu. Až pak se tam někam musí vecpat 4. Takhle se s tím těžko něco udělá, řešení by spočívalo v úpravě linkového vedení.

udělat kampań, že přestupování je v MHD "in":

"S přestupem, ale bez čekání, bez JŘ v kapse a rychleji" by se to mohlo jmenovat - když lidi daj na jiný reklamní kampaně, proč by nedali na toto.
Možná proto, že těžko budu někoho nutit, aby se choval méně pohodlně proboha...

A stojím si za tím, že po otevření C na sever, není třeba masového návozu lidí k metru B.
vs.
No ja nevim, aby jsme nedopadli jako na Praze 4 kde se zjistilo, ze metro C nepobira a vozilo se busem na Smichovske nadrazi a posleze se udelala do Modran tramvaj.

Vozy C jsou díky krátkým intervalům nejprázdnější ze všech tras... Autobusy na Smíchov slouží převážně jiným relacím (cesty přímo na Smíchov, na jihozápad nebo západ), pro cesty do centra se vyplatí použít Kačerov. A ta tramvaj ty Modřany také příliš neřeší...
Opravdu není třeba bát se o kapacitu C na severu, když stíhá i jih.

Když už jsem u toho, vidím, že se tu opět nekriticky obdivuje Palmovka... (Např.k poliklinice Vysočany by jel přes Palmovku skutečně jen šotouš Palmovku milující...) Tak tedy:
- Lidé nebudou jezdit přes Palmovku, protože se odtud nedostanou všude a intervaly autobusů navázaných na C budou výrazně kratší. Jak již bylo řečeno, bude cesta C navíc rychlejší i díky tomu, že autobusy nebudou stát v kolonách.
- Palmovka je až na výjimky pouze přestupní bod; pro mnoho relací existují alternativní spojení, která díky svému posílení (př.195) získají na atraktivitě, a jízdní dobou jsou srovnatelná (ne že ne - př.Malešice, Žižkov, Koněvova (a to započítávám zpoždění autobusů, jinak by byly i rychlejší). Pro těch pár relací, která jsou přes Palmovku rychlejší nebo výrazně pohodlnější, stačí pohodlně jediná linka ve špičkovém intervalu 6 minut nebo více. Zase jsou relace, které vydělají na posílení těch alternativních směrů (např.cíle po cestě 195).

Českomoravská samozřejmě také ztrácí většinu významu, nicméně Klíčov lze těžko obsloužit nějakou linkou, která bude mít i jiný účel - pak ji nemá smysl tahat někam dál a Českomoravská je ideální konečná.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Čakovice - pochopitelně bývalé ZPA. Sídliště čakovice se zatím zabydluje, má tam být cca 800 bytů (takže ve výsledku i s děckama tak 2500 obyvatel). I tam bude mít konečná svůj význam.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 18:10:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lorde: pokud jsem to pochopil spravne tak Vam jedna linka nestaci pac musite zaroven silneji obslouzit zastavku Ke stadionu a zaroven Sidliste Cakovice.

Jinak tezce nechapu proc Ropid a DPP maji kazdy jine mapy. Nejvetsi skvost je kdyz na dpp.cz kliknu na "Schéma linkového vedení" a objevi se tramvajovy jezevcik.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 18:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1:
Pláčete si hezky, ale na špatném hrobě. Dopravní podnik je pouze vykonavatel. Intervaly a časové polohy spojů stanovuje Ropid, což je organizace zřízená Magistrátem. Co si magistrát objednal, to Dopravní podnik odveze. Mně osobně je líto, že to nestačí, ale to je bohužel důsledek toho, koho si lidé na radnici zvolili.
Co se týká Můstku A, tak tam je situace taková, že lidé většinou cpou do jednoho vagonu, zatímco jiné vozy jsou poloprázdné. Ono "předčasné" zavírání dveří se praktikuje maximálně ve špičce, kdy je nutné jezdit naprosto na čas z důvodu udržení propustnosti trasy. Mimo špičku a večer se drtivá většina strojvedoucích snaží počkat na všechny cestující. Vyjímkou opět tvoří zpožděné spoje. Připomínám, že v průzkumu, který si DP nechal nedávno udělat vyšlo, že pro cestující je nejdůležitější přesnost provozu. K přecpání některých vozů pak dále přispívají i cestující, kteří stojí v blízkosti dveří a blokují nástup a výstup ostatních. Opět platí, že kdyby byli cestující vůči sobě ohleduplnější, bylo by cestování pohodlnější.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 19:19:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: pane jdete na to podle meho nazoru spatne.
Me osobne je to celkem sumak pak jsem sotous a dokazu se plnemu metru vyhnout.
Cestujici je cestujici a chova se tak jak je to pro nej nejpohodlnejsi. Chtit po nem aby sel dal ode dveri je hezke ale neni tim nijak motivovan.
Kdyz mi bylo 18 tak mi tlacenice vubec nevadily. Ted mi je 42 a kdyz vyrazim s dcerami 2.5 a 4 roky do MHD tak je to des bes a pokud je na miste urceni moznost parkovani i za penize tak jedine autem. Opravdu to najednou vidim jinyma ocima.
Pane, pujcte si kocarek s miminem, k tomu jedno dite a tasku a vydejte se ve vsedni den odpoledne dejme tomu ze Stepanske treba do Bohnic.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace