K-report
 

Archiv do 19.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv do 19.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Ty dvě dcery Vám zavidím, taky už bych s tím měl něco dělat ...

Pokud jde o Čakovice, chci tam vést jednu linku, která pojede až ... no, KM se z toho zvencne. Čili celé Čakovice budu mít obsloužené napaječi, a teď vymýšlím, jak tam zakončit tuhle linku, aby pobrala co nejvíc Čakovic.

A dotaz na všechny č. 3:

Stalo by se něco zásadního, kdybych odklonil 110 od Avie k metru na Letňany? Je tahle linka v úseku Avia - Za Avií nějak nepostradatelná? Přijde mi takřka perverzní jet tak blízko metra a nedotknout se ho ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 20:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Tak i na třetí otázku se pokusím odpovědět já. Já myslím, že by se nic nestalo, kdybys 110 ukončil celodenně v Hloubětíně. V úseku Avia-Za Avií určitě chybět nebude a k metru může jet.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1:
To auto je dobrý nápad a vřele vám jej doporučuji více raději nekomentuji.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych Čakovice viděl v přímé úměře s militantností místní radnice, resp. Prahy 18, kam se přeřadily. Půjdou jim za příkoří způsobené „metrem v polích“ na ruku, uvidíte. Bude z toho nechání 140 jako toho malého bagříku až na Palmovku a z nového čakovického sídliště ne jenom nějaký napáječ, ale ta linka dost možná bude tou, co sjede na Vysočanskou k béčku. Výhledově bych ji viděl na int. 12/15/30 a sd busy. Můžeme ji očíslovat jako 210, 233, nebo raději 159 , aby se to nepletlo.

110 je celá na zrušení, pokud by se zamíchalo s celým východem (např. 181 do Dol. Poč. a ze 122 tangenta na Čerňák). Jinak u OCČ ji vídám vždy prázdnou, první lidi odpoledne (jak opačně ráno, netuším) většinou nastupují u Avie „jihu“ a spíš ti, kterým nějak nejede 186. Zásadním problémem je samozřejmě nedobrá situace ve Kbelské, kde 110 často na tom sjezdu k N. Hloubětínu uvízne mezi kamiony a stává se linkou k ničemu. Spíš nějak posílit tah přes Satalice a nebát se udělat ze 185 to, co jsem tady navrhoval: Palmovka (?) – Prosek – Na Klíčově - Letecké muzeum – Kbely – LO – Rychnovská – Letňany metro. (Omlouvám se za tuto utkvělou představu nové 185 a nemožnost ji opustit.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Tak já prozradím něco ze svých temných úvah - chci 136 odklonit od Vysočanské z Proseka do Letňan, a řeším, jak ji tam ukončit, protože 2 linky z ní mít nechci a vybrané spoje až do ... se mi na ni taky nehodí: U OC Čakovice? Po 140/210 k ZPA? Po 233 na Sídl. Čakovice?

Prox:
Ale Zdeněk má pravdu ... ostatně, ono i dopravit 2 kočky 2 stanice k veterináři narvanou 177, kde každý stojí u dveří a dál se jít bojí, protože by pak nevystoupil, taky není jen tak.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Ta 185 mne taky napadla a uvažuji o ní, ale kvůli jedné věci váhám - na mladoboleslavské by se jezdilo na Letňany do obou směrů a lidi by tam přebíhali silnici podle toho, co by jelo dřív, jestli 185 nebo nějaká třístovka (ev. 259?) - sám vím, jaké to je čekat na autobus na Zhořelecké, 177, 200 i 102/186 jezdí každá z jiného konce křižovatky ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad revizoři - jen tak na okraj: je tomu tak 14 dní, co jsem na 22 potkal dvojici revizorů, kteří smrděli jak bezdomovci. nebyli neslušní, ale doopravdy jsem si říkal, že snad někde za mnou sedí homeless, ale k mému překvapení jsem se vzhledem k jejich pohybu po voze přesvědčil o tom, že jsou to oni. no a nedávno snad na muzeu mě kontrolovali bez uniforem.

ad kelerka, u kříže (LV) : u kříže je využívána hodně, kelerka méně, ale ve většině případů, kdy tudy jezdím (ráno z palmy a v poledne dolů), bus staví. mimochodem tu často nastupují i turisté.

ad přestupovací kampaň (KM): ok, ale pak nejdříve prosím zajisti, abych nejezdil břevnov-vypich-nb-jinonice jednou za 50 min, podruhé za necelých 30. plus naprosto user-unfriendly přestup+čekání na vypichu. stejná trasa autem = sotva 12 min.

ad jinonice (LV): ta stanice se nejmenuje jinonická a provoz tam je čilý. někdy se pojď podívat (ale bacha, bude tam hodně baťůžkářů s plastovýma lahvema:-)).
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, opravdu i Tobě musím vysvětlovat, kde si máš stěžovat... Když náš malý pejsek byl ještě štěňátko a mamka jej v náručí vezla z očkování od veterináře, tak jí tramvaják odmítl zas pustit do tramvaje s tím, že nemá košík. To je taky smutná dopravní historka.

ad Pawel: Zastávka Jinonická také existuje, ale není to stanice metra
www.mapy.cz/...
ostatně takový matoucích dvojic je více a navíc jsou od sebe poměrně vzdálené: Čakovice-Čakovická, Hlubočepy-Hlubočepská, Dolní Měcholupy-Dolnoměcholupská, Háje-Hájová, Chodov-Chodovská, Královice-Královická, Letňany-Letňanská, Prosek-Prosecká, Slivenec-Slivenecká, Zborov-Zborovská, Žabovřesky-Žabovřeská
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 09:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 136 a temné úvahy s ní: Obávám se, že nelze: návoz středního studenstva od jihu, tam uprostřed Proseku je hodně těch škol. Mezi 7.20-7.50 na 136 (177 samozřejmě taky) téměř masakr. Odpoledne opačně, ale již jen nárazově. Zrovna včera jsem ve 136 zaslech hovory mládeže, odkud jezdí - Žižkov, Malešice, Vršovice, Zahraďák, Petrovice a podle dalších řečí asi bude dost frekventován přestup S1 - 136/177 na Harfě, resp. NL.
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 13:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav co se provede s linkou 177 od IV.C2. Již několik let mi tahle linka způsobuje vyrážku, když s ní musím jet. Na Prosek, na polikliniku jezdím zásadně ráno 187 nebo dopo 186. Pro cesty z Horních Počernic do Bohnic využívám z ČM linku 186, byť je to hodinová projížďka. Pro cesty od vlaku z Českého brodu využívám Libeň a 177 jen pozdě večer, v opačném směu jen o víkendech. Prostě vidět dnes a denně přes den narvanou 177 už na Zhořelecké (což je její 2. zastávka), tak to sorry, do 177 mě nikdo nedostane.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prox: to je mi známo, ostatně 149 se aspoň jednou do týdne svezu.. ale LV mluvil o (nevyužívané) stanici metra, spíš mám pocit, že měl na mysli radlickou..
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pedro74: Je několik možností, co by s ní šlo udělat:
1) zrušit, spoje převést na 200 - nejméně vhodná varianta, ta tangenta má prostě svůj význam (třeba právě pro vztah na vlak do Libně)
2) zamezit, aby s ní jezdili lidi na metro, a to lze buď
a) spoj pojede (aspoň ve špičkách) těsně za spojen linky 200, ale při intervalu 3 minuty u 200 je i minuta dost)
b) 177 pojede jinudy, než 200, ale tím vy jsi o tangentu připravil velkou část Bohnic
c) zrušit zastavování linky 177 v Kobylisích u metra - to je proti zdravému rozumu, zvláště v sedle by to zhoršilo dostunost metra
3) linku 177 vyrazně posílit, udělat z ní metrolinku s krátkým intervalem - to by bylo asi nejlepší, ale taky značně finančně náročně. Navíc by bylo dost úseků, kde by vozila vzduch.
Jinou variantu se mi vymyslet nepodařilo. A teď která varianta je nejlepší?
Pak je tu ještě varianta tramvajová, ale ta je jednak časově dost náročná a za druhé zkusit tohle říct v Bohnicích.....
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky:
Je docela zajímavé, že 177 má v Bohnicích stejné problémy jako na Košíku nebo na Jižní Město, kde se to řeší zavedením posilové linky 277 (Košík - Skalka) a vložených spojů do 122 (Chodov - Volha). Takže v Bohnicích by se to dalo řešit při IVC2 přetrasováním 187 Poliklinika Mazurská - Kobylisy (s tím že by její spoje jezdily minutu před 177)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 177: nechci se do toho moc míchat, protože jsem tou linkou jel sotva pětkrát v životě. nicméně pokud jsme u těch tramvají, pak hlasuji jednoznačně pro optimalizaci TT Zenklova, která je v děsném stavu, stejně jako zastávek na východní části vinohradské (=zkrácení cestovní doby) a zavedení nějaké 10/19 v trase (Hostivař) - Nádr. Strašnice - Strašnická - Želivského - Palmovka - Kobylisy - (Bohnice). ještě lepší by bylo vedení přes skalku...
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.138
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 16:15:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pedro 74: Prodloužení IVC2 může dát novou dimenzi lince 269. Po její změně do trasy Sídliště Rohožník - ... - Satalice - Důstojnické Domy - Letňany metro - Avia Letňany a po adekvátním zkrácení intervalů (třeba jen v úseku Ve Žlíbku - Avia Letňany) by nabídla rychlé spojení Horních Počernic a Satalic s metrem C (186 ze Satalic k metru Letňany přes Tesco je o cca 9 min pomalejší než trasa po Mladoboleslavské).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 17:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.: Samotné spojení na metro C je poněkud samoúčelné - není kam s ním jet, resp.do cíle (třeba Prosek, Kobylisy nebo Holešovice) bych místo 269+C z HP jel určitě jinak. Ale souhlasím, že tento směr (pro samotné tangenciální spojení z Počernic na sever) by si zasloužil větší pozornost - možná by stálo za úvahu odklonit 202 ze Kbel přes Satalice a Metrostav na ČM (+ posunout zast.Vojická na křižovatku). K Metrostavu ve špičce interval 15, jinak v celé trase 30/60 a ve špičce by vybrané spoje zajížděly Za Avii. Už dnes má 202 docela velký potenciál (i při dlouhém intervalu s ní jezdí hodně lidí na spoj), takže bychom se možná v budoucnu dočkali i intervalu 15/30. Samotnou 269 bych zrušil, v severní části nahradil takto a v jižní jinak, jak konkrétně ještě nevím.

ad 136: Je tu ještě jeden důvod, proč ji nelze odklonit do Letňan. Pojedu z Proseka do Vysočan a nebudu vědět, kam si stoupnout. Šlo by to řešit úpravou zastávek (v každém odjezdovém směru jedna), ale do všech kvadrantů křižovatky nevede výstup od metra...
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 18:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Změnu trasy 202 souhlasim, zrušení 269 souhlasim. Ale chtěl bych znát důvod zajíždění 202 do zastávky Za avií... ?? Už to všichni pochopte! Tamta konečná je na hovno.. kdyby tam pořád neprudili 110 a 202 tak už neni zarostlej keřama jen chodník na zastávce, ale už i celý obratiště....
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 19:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: Klid... Jen jsem chtěl zachovat obsluhu. Nijak důrazně si za tím nestojím.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 21:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK
Obsluha čeho ale viď? To když se někdo potřebuje vyčůrat tak pojede k Avii, protože tam jsou keře? Tam je to fakt o ničem. Tupost tam něco nechávat. A to zachovávání 269,349,399 a vůbec celýho toho cancu 110 je dneska už blbost... za ty peníze by třeba mohla jezdit 186 klidně ráno po 10 a odpoledne po 12 a to by ocenilo hned lidí!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem 4021.)
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.138
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 22:12:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Co se týká 202, vídám ji docela pravidelně odpoledne ve Kbelích u křižovatky s Mladoboleslavská - Žacléřská a nejsem si jist, jestli jsem v ní někdy viděl více jak cca 8 lidí...To samé 110 ve Kbelích jezdí prázdná (alespoň odpoledne). Naopak ve 269 ráno v Satalicích směr Kbely lidi i stojí. Mě hlavně šlo o rychlé spojení Satalic s metrem C, které by se změnou trasy 269 tímto vyřešilo. Uvítala by to určitě i část lidí ve Kbelích, co nyní hojně využívá zastávku Nymburská.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 22:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jste četli zprávu o zavedení nového tarifního pásma "B"? - www.ropid.cz

Kupodivu metro B v něm není:-)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 22:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Zavedení pásma B je již na k-repu diskutováno v jiném tématu - viz. Pražské autobusy
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.: Právě že to je ono. Já měl tedy na mysli hlavně západní část, když jsem mluvil o té vytíženosti 202, ale prý jezdí solidně obsazená až do Kbel. A právě ten úsek ze Kbel do Vinoře příliš poptávaný není (logicky, když okolo jezdí 259 + 3xx). Proto lze 202 odklonit jinam, Počernice a Černý Most by byly pro sever určitě lákavější cíle než Vinoř. Jinak by mne zajímalo, kde ti lidé z 269 vystupují. Asi ve Kbelích, když je Avia zarostlá. To jen potvrzuje, že spojení Kbely-Satalice je docela poptávané a lze tedy vyvodit závěr, že ideální by v Satalicích byl napaječ po Mladoboleslavské + 202 + něco přes Hutě na B.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 01:35:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drobná technická poznámka ku předešlé diskusi: nějakou dobu bydlím poblíž Českomoravské, a ona je to docela frekventovaná stanice. Rozhodně nesnese srovnání s Kolbenkou. A to zde ještě nedokončili pár dalších bytových projektů.

To spíš o takové Invalidovně se dá říci, že primárně obsluhuje hotel Olympik (ale zato vydatně, davy Italů táhnou vždy pospolu, jednou jsem jich na eskalátoru napočítal 60 plus mínus 5).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 08:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mouser k Francouzské: Ne, nemusí se tam 4 vecpat. To je právě to co ty stále neumíš překonat. Ona tam totiž nemusí být vůbec, kdyby se jezdilo podle potřeby, tedy linky 22 a 23 6/8/10/15 a ne podle "osmiminutového zákona". Nebo by tam nemusela být 22.
LV: Ta 136 do Čakovic se jmenuje 195 :-) ale jinak sleduji se sympatiemi tvou snahu, ono to nakonec dopadne z hlediska počtu inek asi podobně té mě :-))) ad revizoři a Smíšek: Víš co, trochu už mám lidi otypovaný. Samozřejmě, mužu se mýlit, ale neděje se tak často. Chápu že zastáváš názor v případě pochybností ve prospěch obžalovaného :-)
pawel: Ale asi bych zajistil - ne přes Vypich, ale přes Malovanku. (zrušení 217 a 130, nahrazení prodlouženou 149)
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 09:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...lze 202 odklonit jinam, Počernice a Černý Most by byly pro sever určitě lákavější cíle než Vinoř.
Určitě. Když se vybrané spoje 202 prodlužovaly na Kbely a Vinoř, vyplývalo to ze spojení na místní ouřady. Jenže jak známo, nedávno se uskutečnil malý samosprávní třesk... (A prý se chystá další: Přezletice pod Prahu.)

zrušení 217 a 130, nahrazení prodlouženou 149
pozor, asi budu střílet
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 10:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Umím kličkovat, to sis nevšim? :-))) Holt pojedeš z Klamovky k Anjelu tramkou. Stejně seš v tramdiskusi a jezdí tam 5 linek (počítáno na intervaly). A to nevíš že 123 chci ukončit nejdál na Klamovce taky. Buď rád že tam nechám 167 a 191
Budoucnost patří bagrům!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 16:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v rámci politiky zhoršování dopravy v místech, kam je plánováno metro (pro odůvodnění jeho nezbytnosti) , plus vzhledem k rozšiřování provozu NP tram na plzeňské bych v dále oslabil 167 tak, aby primárně sloužila obyvatelům sídl.na homolce. tzn. závlek přes stanici motol plus zde ukončit část spojů. ušetřenými busy posílit 184 a zajistit podstatně lepší přestup tram-bus na motole, vč.vybavení zastávek apod.

nebo ještě lépe: 184 v kloubech s int. 8/10/8/20, 2 v 2xT, buspruh na ankarské, luxusní přestup a návaznost na větrníku, 180 zrušit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 16:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pawel: 167 by měla SAMOZŘEJMĚ sloužit obyvatelům od Kotlářky dál. Pokud ji někdo zneužívá jako rychlík v souběhu s tramvajemi, měl by být potrestán.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3809
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 17:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak jste se pánové nedopatřením posunuli ze severo-východní části Prahy na západ. Za tu zkrácenou 167 bych doporučoval Káema 167krát třísknout rákoskou přes od Proxe, jako výstrahu, aby se s jeho nápadama neposunul ještě dál...severo-západněji. Pak začínám rovnou střílet
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 18:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pawel: 167 by měla SAMOZŘEJMĚ sloužit obyvatelům od Kotlářky dál. Pokud ji někdo zneužívá jako rychlík v souběhu s tramvajemi, měl by být potrestán.
Budoucnost patří bagrům!
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 19:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je doufám ironie, pokud ne, tak by ses měl nad sebou zamyslet! Jako když bydlim u Kotlářky a chci bejt na metru co nejdřív když nejsou autozácpy tak proč bych nemohl jet 167? Jenom proto, že tu mám tramvaj která je pomalejší? Fakt zajímavá filozofie...
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, nemusí se tam 4 vecpat. To je právě to co ty stále neumíš překonat. Ona tam totiž nemusí být vůbec, kdyby se jezdilo podle potřeby, tedy linky 22 a 23 6/8/10/15 a ne podle "osmiminutového zákona". Nebo by tam nemusela být 22.
Ale já tam psal, že řešením je úprava linkového vedení. To může zahrnovat i změnu intervalu jednotlivých linek. Za současného stavu je to ovšem neproložitelné. (Maximálně tak, že by 23 jezdila kvůli kratší trase tři minuty (z osmi) před 22 a dvě minuty po 22 by jela 4. Ovšem na tom je lehce bit zbytek trasy 23.) A je potřeba také brát v úvahu, že ne všichni jedou na metro, že linky také nabízejí nějaké další směry. Při redukci na 22+23 ve špičkovém intervalu 6 minut by byly Vinohrady ochuzeny o jeden ze dvou nabízených směrů. Když už, tak raději 4+22 (ta by mohla ostatně v tom intervalu stačit sama, bez 23). Ostatně, dublovat by se mělo obecně co nejméně. Jinak osmiminutový zákon není žádným zbytečným dogmatem, on spíše vyplývá z linkového vedení. Jednotlivé linky se navzájem ovlivňují (nutností prokladů), čímž vzniká požadavek na shodný interval.

(zrušení 217 a 130, nahrazení prodlouženou 149)
Jediné (opravdu jediné), čeho se tím docílí, je přestup navíc pro cestující v relaci Strahov-Anděl / Cibulka-Anděl, příp.někam dál. Ti lidé totiž stejně něčím od Klamovky po Anděl jet musejí, takže při zrušení autobusů by tu musely být posíleny tramvaje. (Speciálně pro Káema: Cena za vozkm bude příznivější spíše pro autobus. To jen kdybyste chtěl zase vytahovat ty své formulky o nutnosti šetřit...)

A ještě pro Káema: 167 SAMOZŘEJMĚ slouží především jako spojení k nemocnici Motol. Na Košířském náměstí vystupují ze spoje tak 2 lidé. Ale to je jedno, spojení na Anděl je nezbytností kvůli vazbě na linky do mnoha různých koutů Prahy.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže - můj návrh:

102 Davídkovou

210 ... Vychovatelna - Bulovka - Teplická - Střížkov - Poliklinika Prosek - Střížkov - Prosek - Průjezdní ... OCČ - Čakovice.

103 Březiněves - ... - Sídl. Ďáblice - Střížkov - Poliklinika Prosek - Střížkov - Prosek - Palmovka.

345, 368 ... - Sídl. Ďáblice - Střížkov - Poliklinika Prosek.

(a pokud se Ropid nerozhodne vést všechny dnešní spoje 103 vést až do Březiněvsi, pak tyto vybrané spoje označíme číslem 258 a povedeme je v trase Kostelecká - Poliklinika Prosek)

110 ... Kbely - Staré Letňany - Avia - Tupolevova - Letňany. (a zastávku Za Avií zrušíme úplně).

134 derogujeme

175 Kobylisy ... Šimůnkova - Střížkov - Poliklinika Prosek - Průjezdní - Prosek - Vysočanská - Nádr. Libeň - Krejcárek - Ohrada - Prokopské nám. - Flora - Bělocerkevská - Kavkazská.

136 ... Vysočanská - Prosek - Průjezdní - Letňany - Tupolevova - OC Čakovice.

140 necháme

156 a 274 zrušíme

158, 166, 305, 351, 365, 366 na Letňany přes Tupolevovu

233 Letňany - Tupolevova - OCČ - Sídliště Čakovice.

144 Kobylisy ... Na Pazderce - Krakov - Zhořelecká - Visla.

177 ... Kobylisy ... Na Pazderce - Krakov - Zhořelecká - Odra ... Sídl. Čimice.

183 ... Prosek - Průjezdní - Poliklinika Prosek - Střížkov ... Vozovna Kobylisy - Okořská - Odra - Zhořelecká - Visla.

200 Kobylisy ... Odra - Zhořelecká - Krakov - Nisa

187 vystřelíme někam mimo Galaxii a spoje převedeme na 200.

145 derogujeme a spoje převedeme na nezměněnou 195

146 taky zrušíme

151 Letňany - Průjezdní - Poliklinika Prosek - Střížkov - Teplická - Nový Střížkov - Prosek - Krocínka ... Vysočanská - Nádr. Libeň a po dnešní 146 k Depu Hostivař.

181 necháme být

185 Letňany - Boletická - Staré Letňany - Kbely - Letecké muzeum - Prosek - Palmovka.

259 Letňany - Boletická - Staré Letňany - Kbely - Vinoř.

186 ... Kbely - Letecké muzeum - Letňany.

201 budeme muset zrušit

202 z Kbel po 186 na ČM

269 a 399 prodloužíme na Latňany

všechny třístovky z Českomoravské naopak na Letňany zkrátíme

autobusová obratiště Českomoravská a Ládví zrušíme.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Pozor na „socialistické názvy“ typu „Nisa“ (Poliklinika Mazurská), „Visla“ (Sídliště Bohnice) apod., můžou tady být tací, kteří je nepamatují. Průjezdní skončila o poznání později, tak asi každý ví, že je to nynější Letňanská. Na Ládví jsou tak velké zálivy, že obratiště se klidně může zrušit a přesto tam 103/345/368 může zůstat (točit pouze přes tramvajový pás) a taky bych tam tyto linky nechal, přestup na Střížkově by znamenal zbytečný nárůst cestovní doby. Českomoravskou samozřejmě zrušit, s tím souhlas. Nevím, jak by se tvářili lidi „z Mazurky“, že musí objet na metro celé sídliště. Nevím, co si mám myslet o 177, sice odděluje frekvenci tangenta/metr na nejzatíženější části sídliště, ale prodlužuje cestovní dobu Odra – Prosek a dále; nedokážu posoudit, co je pro bohničáky větší zlo. Rušíš ale i podstatné vztahy: Kbely – Tupolevova (TESCO), Kbely, Staré Letňany – Prosek a Čakovice – Staré Letňany (úřad). Ten první je hlavně kvůli spojení do obchodního centra (předpokládám, že 110 by asi zůstala v těch super intervalech 30 ráno a 60 odpoledne), ten druhý kvůli spojení Kbely, Staré Letňany – Poliklinika Prosek a ten třetí kvůli úřadu v Letňanech (Čakovice by měly nově spadat místo do Kbel do Letňan) a kvůli podnicích v Letňanech.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 23:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si dáme ještě takovou minimalistickou variantu ;-)

102 - v úseku Vychovatelna - Kobylisy přes Ládví
134 - závlek přes Českomoravskou
145 - zrušena (spoje převedeny na 195)
146 - sloučena s 190 a proložena s 208
151 - od Polikliniky Prosek prodloužena k metru LT
156 - polookružně LT - Tupolevova - Třinecká - Rychnovská - Vamberská - Fryčovická - Tupolevova - LT
183 - v úseku Prosek - Střížkov přes Českolipskou
185 - beze změn
187 - posila 177 v PDŠ: Kobylisy - Odra - Poliklinika Mazurská
201 - zrušena
210 - v úseku Střížkov - Letňanská přes Českolipskou
259 - zrušena (spoje převedeny na 354)
269 - od Avie prodloužena přes Prosek na Palmovku
274 - zrušena

140, 158, 166, 233, 280, 302, 305, 348, 349, 351, 354, 365, 366, 375, 376, 377 - zkráceno k metru LT
136, 177, 181 - rychlé tangenciální linky zůstávají přímo přes Sídliště Prosek

(Příspěvek byl editován uživatelem Prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 167: jasně, vozokm je pro bus příznivější než u tramvaje, dokonce i zplodiny už nebudou takový drama, proč tedy vlastně nechci zrušit tramvaje úplně? Inu proto, že při té zátěži která je na Plzeňské by to už busy neodvezly, resp. odvezly za cenu takových návazných nákladů, že by to dopadlo hůř než když tam jsou tramvaje. Pokud jsou tam tramvaje, neměl by tam být souběh busů, to sorry, a neměl by cestujícím být ani umožněn. (to je stejné jako metro x tramvaje). 4021 prostě zaplňuje bus potřebnějším, kteří jedou dál. Zajímavý, že u rychlíků nikdo nepožaduje zastavení např. v Pičkách, ale předpokládá se, že si lidi z Piček dojedou osobákem do Kolína a tam si vlezou na rychlik. Proč by to nemělo platit v MHD opravdu,ale opravdu nechápu. A že přidám přestup na Klamovce? No jistě, je to přestupní uzel. Přestupovat je normální a ekonomické. MHD není odpočívárna nebo vyhlídková jízda. Nabízí se mi ještě vzpomínka na překryvnou síť busů kdysi (23X) - když chtěl někdo rychlíkem 219 nebo 235 z Horoměřický do Dejvic a ne 11 a 30 taxi připlatil korunu. Apropo - nevěřim, že je 167 O TOLIK rychlejší. V praxi, neopisujte mi tu nějaký teoretický JŘ. Ona i 119 jede DŠ-DE max o 3-4 minutky rychlejc.
Mouser k 22,23: Ano, i linkové vedení je třeba změnit. tak aby nebyly nutné proklady.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari: Udělal si mi, chlapče, radost. Protože o víkendu mě napadla myšlenka, že 186 bych vedl ze Kbel po 202 do Bohnic. Resp. ze Satalic do Vinoře (jak jezdila 278) a odtamtud po 280 přes Ctěnice a ze Ctěnic rovnou do Čakovic. Ale dozvěděl jsem se, že spojení Kbely - Čakovice je poptávané, takže by se to mohlo vyřešit nějakou pknou linkou Letňany - Kbely - Kbelský hřbitov - Čakovice - Sídliště Čakovice. Vidím, že tato myšlenka není osamocená, snad se toho dočkáme. Jinak pevně věřím v to, že s metrem do Letňan se hne celé linkové vedení na severu, severovýchodě i východě Prahy.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Proklady:
- můžeš některé linky sloučit, ale pak budeš mít nevytížené koncové úseky (např. 22,23)
- můžeš nekteré linky sloučit s pásmovým provozem, ale to je jako dvě linky pod stejným číslem
- můžeš nekteré linky posílit a druhé omezit (jako návazně), ale pak budeš muset lidi naučit přestupovat - a to bude gererovat naštvanost a přesun do aut
Jonášek: Ano, linkové vedení na severu se hne, ale ne tak radikálně jak si myslíš.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: A na východě ne? Nebude radikální změna, tak v tom případě je to velká škoda! Můžeš naznačit?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: nemyslím, že by se lidi naštvali, když jim výměnou za přestup nabídnu linku, která přijede jakmile přijdou na zastávku. Zejména když jim to náležitě podám. Reklama účinkuje, proč by měly být změny v MHD stranou p.r.? Do aut se nepřesunou, to už tu bylo stokrát rozebráno proč ne. Ale to je prostě otázka výchozí filosofie, já mám tuto.
Problém není 22 a 23 ale ta 4 k nim.
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 13:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Valná většina návrhů, co jste zde navrhli, tak považuju za radikální (výrazné změny tras velké části linek, zkracování apod.). ROPID tak maximálně přijde se zkrácením, případně dílčí změny nekterých linek (např. viz zde nedávno uvedená 186) a vše ostatní zůstane při starém (140,177,195...). Proto uvádím, že to nebude tak radikální jako zde prezentované návrhy (viz Káem, Lord). Já si osobně myslím, že vlastní linkové vedení na severu není tak špatné, aby potřebovalo radikálnější změny.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 15:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky - špatné nešpatné, to je věc názoru. Ale zprovoznění úseku metra je tak radikální věc, že podstatné nezměnění tras busů je na nějakou formu potrestání.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 16:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Co ošklivého se Ti přihodilo, že bys dnes pořád někoho trestal? Potrestat je třeba pouze lidi, co se mi motaj pod nohama a zbytečně otravují, jako třeba revizory.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 16:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Dodnes nepochopím, kterého otravu napadlo přejmenovat Nisu a Vislu. Aspoň že zapomněl na Odru a Krakov, vesměs násvy v Bohnicích všem známé, ať se zastávka zrovna jmenuje, jak chce, a sídlí v ní obchod, který chce.

103/345/368 - ano, ale to je zdržení tak o dvě minuty, to se vsákne. A Ďáblice získají spojení k poliklinice a zejména zůstane zachováno spojení z Vysočanské na Palmu.

Lidi z Mazurky: I to se vsákne, 144 dlouhá léta objížděla celé sídliště, Pazderky jsou novum. Pro mne je hlavní oddělení radiál 144 a 200 od tangenty 177 a vyrovnání poptávky mezi 144 a 200.

Kbely - Tupolevova: 110 musí stačit, jinak TESKO bus. Int. na 110 je věc na debatu.

Staré Letňany, Kbely - Prosek: 185, jinak ať přestupují. A kdyby měl někdo přeci jen problém, není problém odklonit 140 přes Staré Letňany. Ale obecně mi to přijde jako přehnané rozmazlování cestujících.

Mizím.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Tobě se lze motat pod nohama???
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 13:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár návrhů, které vrtají v souvislosti s IV.C2 hlavou mně:
1) 185: Palmovka - Prosek - Kbely - Let.opr. - Staré Letňany - Výstaviště Letňany
2) 103/345/368: vést přes Šimůnkovu na Kobylisy (a 175 zrušit)/nebo vést tyto linka Davídkovou (buď místo nebo společně se 102)
3) trochu upravit tangenty:
-181,183 (sloučit): Sídl. Ďáblice - Výstaviště
-Letňany - Hloubětín - DH - Jesenická
-177: Bohnice - Ládví - Vysočanská - Sídl. Malešice - DH - PZ Hostivař - Nádr. Hostivař (ve špičkách Sídl. Petrovice)
-190 zrušit
-277: Želivského - Skalka - Košík - (via 177) - Chodov
-155 zrušit, 208 zkrátit na DH
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to bylo potřetí. A víš co je zajímavé, KM? Že mám problém stále s tím samým revizorem, č. 7298. Arogantní, falešně zdvořilý, styl bývalé StB. Před čtvrt rokem už nevím kde, minulý týden u Muzea i dnes na Vltavské.

Nic, já na ně dál kašlu, je to ostuda DP, ne moje, a tolik času, abych se s ním zahazoval, nemám.

A pokud jde o systémový problém, totiž že nikdy nekontrolují přímo v metru, ale na přestupu nebo na výstupu, kde zdržují a ve špičce navíc zhoršují i tak neúnosné zácpy, to se vyřeší při příští novele zákona. Už se těším, jak Hocek zase bude lobbovat za jeho znění.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
ad 1) Mně se ta 185 líbí, ale na Mladoboleslavské by Ti jely v protisměru 185 a 259 na Výstaviště ...

ad 2) Ani omylem. Zdržení na 103 by to bylo větší, než při odklonu na Střížkov, baj vočko 10 minut ... z Proseka na Bulovku něco musí, z Bohnic taky, Ďáblice mají tramvaj.

U zbytku mi uniká důvod, proč to navrhuješ.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari:
ad 1) 259 by mohla od Vinoře jet z Kbel k Výstavišti stejně jako 185 (přes Letňany). Tyhle linky by obsloužily staré Letňany a zbytek by mohl jet přes Tupolevovu
ad 2) tak teda ne, no:-)
ad 3) vytvoření přestupního uzlu u DH (když už ho máme) + nepřenášení zácep z Košíku na sever (vypadly mi tam v tom výčtu 145+146+195 - ty bych (sloučené v jednu linku) v nějaké formě zachoval)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: DH nemůže být přestupní uzel, protože má pro tento účel naprosto nevhodnou polohu. 177 tam lze jen ukončit, jinak je to zbytečná komplikace již dnes ucpané křižovatky Černokostelecká - Průmyslová i pro 181 a 183. U 277 je pak otázkou sladění dob provozu (jen špičky??), aby nedošlo ke zrušení relace Chodov-Skalka.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak postupně:

Dodnes nepochopím, kterého otravu napadlo přejmenovat Nisu a Vislu.
Nápis "Visla" na čele autobusu v Letňanech nikomu nic neřekne o tom, kam ten autobus jede. Odra a Krakov jsou nácestné, ty mohly zůstat.

136 ... Vysočanská - Prosek - Průjezdní - Letňany - Tupolevova - OC Čakovice.
Ty zastávky na Proseku, o kterých jsem tu psal, jsou řešeny úpravou polohy nebo nijak?

177 ... Kobylisy ... Na Pazderce - Krakov - Zhořelecká - Odra ... Sídl. Čimice.
Asi týden to je, co jsem tu psal, proč tohle řešení ne. 1) Pro Čimické neatraktivní JD. 2) Mimo špičky může sloužit 177 i jako doplňkový napaječ 200. Zajímavé, že na Mladoboleslavské, kde bydlí 2 lidé, Vám vadí protisměrné 185 a 259 (přičemž jejich JD k LT se liší tak o pět-deset minut), ale v Bohnicích byste nechal jezdit klouby na Odru zbytečně z druhé strany. Navíc bychom museli patřičně posílit 200, což by nás zbytečně stálo docela dost peněz. Když už jsme u těch peněz, spolu se zavedením 177 by musela být omezena 152. To by Vám místní poděkovali. 3) Zpoždění 177 by se přenášela ještě navíc do Čimic.
Sorry, ale tohle neuargumentujete ani jako domácí.

110 ... Kbely - Staré Letňany - Avia - Tupolevova - Letňany. (a zastávku Za Avií zrušíme úplně).
Jakákoliv další trasa 110 za Hloubětínem na sever je zbytečná, zvláště když pak projíždí prázdnou Mladoboleslavskou, aby se teprve dostala do Kbel. Nechal bych Počernicím jeden spolehlivý napaječ (neovlivněný Kbelskou) a pokud by byla poptávka po tomto směru, pak protáhnout 273 (ale rozdělit na ČM) z Hloubětína Kbelskou ulicí na LT.

Jinak nechápu tu snahu za každou cenu zrušit co nejvíc obratišť, ale to je jedno. Vedení 103 na Pol.Prosek se mi moc nelíbí, ale vzhledem k prodloužení JD o cca 2 minuty ať si řeknou místní, zda je jim milejší čas nebo poliklinika.

můžeš některé linky sloučit, ale pak budeš mít nevytížené koncové úseky (např. 22,23)
Opatrně, abychom ve snaze o vytížení koncových úseků nedopadli jako na B...

Plzeňská: Jenže vy nenabízíte nulové čekání celkem, ti lidé by museli čekat stejně dlouho jako dnes na Cibulce na 123. A najednou by kromě toho museli začít přestupovat na Klamovce na tramvaj, kterou bychom kvůli tomu museli posílit. V Plzeňské ulici problém není, nevymýšlejte si odůvodnění pro své utopie. Takovéto řešení by nenahnalo lidi do tramvají, nýbrž do aut. (Opakuji: Kdo nás neustále zásobujeme statistikami, jak se máme dobře? (A to jako že máme.)) A mimochodem, když ta 167 není rychlejší, tak proč do ní tedy ti Košířané lezou?

Jinak bych měl návrh pro všechny: spíše než více "menších" návrhů od jednotlivých uživatelů se zkusme dohodnout (postupně, linku po lince, od nejjasnějších po nejproblémovější) na jednom společném návrhu. Víc hlav víc ví.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord a moje tři body: Vztah, který skoro nikdo nepoužívá chceš nechat (110) a vztahy, které jsou potávané a využíváné chceš rušit (Kbely-Tesco, Staré Letňany-Poliklinika)?
Mouser: "Jinak bych měl návrh pro všechny: spíše než více "menších" návrhů od jednotlivých uživatelů se zkusme dohodnout (postupně, linku po lince, od nejjasnějších po nejproblémovější) na jednom společném návrhu. Víc hlav víc ví.)"
To je sice dobrá myšlenka. Ale vzhledem k tomu, že každý tu má jiný názor na principy linkového vedení, tak to bude asi dost problematické.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 00:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:

- sloučením 181 a 183 se zhoršují docházkové vzdálenosti v Hloubětíně - zrušení V chaloupkách.. -, trasování přes DH nechává mimo špičku (tam je jednosměrně 212) bez obsluhy Spalovnu Malešice a Stavoservis (Outlet), Za Horou - DH zbytečně předimenzováno 208... navíc 183 má, když to jede, i kladné stránky - např. odlehlejších napojení částí P9 na Polikliniku Prosek, které by přesměrováním na Letňany padlo..

- 177, která bude mít téměř na začátku průjezd DH - Černokostelecká, kde to stojí celý den, bude stát za to (totéž k předchozímu - metro na DH vyřešilo to šílený levý odbočení z Černokostelecký, kde pravidelně visí EUR)... bez buspruhu kolem Průmyslové ve směru na Hostivař je to zoufalé..

- 277 - proč tak razantní posílení Limuzská - Želivského?

Slyda:
uznávám, že mnou prosazované trasování přes Štěrboholy nejde kvůli sjezdu ze Štěrboholské radiály mezi DP a Štěrboholy.. kolona na radiále všechno nažene přímo do Štěrbohol a ty stojí hůř než Českobrodská, protože je preferován Europark.. ten sjezd tam snad radši neměl být..
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

277 - Děkuji, ale přivezení nepravidelností z Hostivaře až pod nos zdvořile odmítám. Stačí ty, co si vozí 188 od plynárny (a 208 z Českobrodské). Poslední dobou jsem spíš pro posílení 155 na úkor zbytku.
Navíc to proložení... ráno 0-5-0-5 vem čert, stejně to jezdí jak to vyjde. Ale večer perly typu 8-2-10-2-8, 7-11-4-6, nebo 12-2-16 , kvůli kterým se člověk na ten JŘ prostě podívat musí...
Hlavně že to maj hoši pěkně namalovaný a doplňková 155 jezdí v pravidelných intervalech.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatej napaječ 155, co? Jen kdyby moh plnit svou funkci v záplavě nesmyslně vedenejch vymetáků, kde se 5x vyměněj lidi (188) Slyšíte vy šotografikonisti hlas lidu? Taxe podle toho zařiďte u IV.C2
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

277 - no šla by ukončit taky u DH (čím větší díra tím více linek)
Přeci jen si myslím, že DH má potenciál stát se přestupním uzlem. Ale chtělo by to 1) zřízení železniční zastávky, 2) přesun tramvajové smyčky Černokostelecká.
Tak dobře, jakékoli úpravy linkového vedení 177 a spol. až potom, co se uskuteční tyhle dva body (nebo aspoň jeden z nich - v pesimistické variantě nikdy, v optimistické variantě za 10 let)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: DH - Černokostelecká dc je a vždycky bude zdrojem nepravidelností.. čím míň linek tamtudy bude, tím líp.. ano, smyčka tram na DH chybí, ale nevyřeší to, že je DH mimo tangentu 145/177/195 a bez procpávání úsekem DH - Černokostelecká (+ příp. levé odbočení na Skalku), který je zdrojem nepravidelností, se tangenta nepřesune ani dělením linek.. DH má prostě nevhodnou polohu na přestupní bod, Průmyslová (pokud kdy bude) bude v tomhle směru podstatně perspektivnější..

Bobek: u 208 není zdrojem nepravidelností Českobrodská - po ní vedená 168 jezdí bez problémů i při kolonách.. problémová část Českobrodské je průjezd Běchovicemi, kde nabírá 109 zcela pravidelně.. problém bych viděl spíše v Rožmberské (dopo), Průmyslové (cd) a úseku DH-Limuzská (cd) dc a v Rožmberské (odpo), Broumarské (dopo) a Průmyslové (cd) zc..
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Pravda, napsal jsem to blbě.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:

ad názvy v Bohnicích)

BOHNICE, Visla
SÍDLIŠTĚ BOHNICE

Co je delší?

BOHNICE, Nisa
Poliklinika Mazurská

Co je delší?
Kdo z Letňan ví, kde je nějaká Mazurská a že je tam poliklinika? A to tu Mazurskou polikliniku musí mít autobus na přední orientaci ve dvou řádcích, takže aby to četl s dalekohledem ...

Takže nějaké méně průstřelnější argumenty bych prosil.

ad 136 do Čakovic)

Jaké zastávky? Dnes snad 136 a 195 či 181 a 195 či 177 a 195 mají na Proseku stejné zastávky? Já počítám se 136 jako s prokladovou linkou pro 195 a 175, obě přijedou od Průjezdní alias Letňanské ...

Pokračování příště, nestíhám.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace