K-report
 

Archiv do 23.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Archiv do 23.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám kolem desáté hodiny jezdila nahradní autobusová doprava mezi vodárnou a Karpatskou (Dolní). Vedle pumpy u Ferony v tu dobu zasahovali hasiči s jeřábem, policajti a záchranka. V době kdy jsem kolem projížděl se už kolona tramvají rozjížděla, ale podle zdemovaného auta vysícího na jeřábu a hloučku obhlížejícího sloup trakčního vedení se asi někdo marně snažil přetlačit kus poctivého železobetonu.

Nevíte, co získala Křivá jako protihodnotu za ty tři wany, co šli opačným směrem do Poruby ? V průběhu týdne (snad ve středu) jsem zahlídl na d-11 sólo T3G 931, která ještě nedávno jezdilo v porubských barvách.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martins.)
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)

http://foto.prazsketramvaje.cz - fotky z českých, slovenských i zahraničních tramvajových provozů
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 00:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tím focením ve vozovně, to máte fakt mongolský. Vůbec, tak jsem DPO oproti DPmB považoval za "lepší", tak něco tam máte zase jako u magorů. Slyšel jsem, že prý když chcete vyjet na zkušební jízdu, musí se to hlásit den dopředu. To bych s takovouhle nic neopravoval, zahodil vercajk do prohlídkovýho kanálu a vyměňoval maximálně žárovičky. Tzn. že když dejmetomu vyměním regulátor, tyristor, staťák ... nebo potřebuju vyzkoušet, jak se vůz chová při jízdě nebo řekněme jako dneska jsem řešil, že vůz mi při našlápnutí plné jízdy v cca 30 km/h resetuje regulátor, tak to abych si dal požadavek, že zejtra potřebuju vyjet a dneska už holt budu dělat něco jinýho? . U nás se prostě seberem, vezmem kurzovku 800/47, výkaz od vozu, fosforvestu a basu s vercajkem a jedem kam je libo, třeba na druhej konec Brna, a každýmu je to fuk.
Clos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.39.155
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 01:57:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Verusha jeto spravné že ve vozovně je zákaz fotografovaní nevím to přesně ale určuje to zákon.
Tak to mate dost volné předpisy že si mechanik vyjede projet(proskoušet) podle mě jeto lehko zneužitelné protože si muže kdo koliv s mechaniku vzit vůz a pod zaminkou zkoušky vozu se může projet kde koliv.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 02:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Clos:
Není to tak jednoduché. Veškeré závady se evidují, zkušební jízdy se evidují a musí pro ně samořejmě být opodstatnitelný důvod. Na všechno navíc dohlíží nodřízený, takže podobné zneužití je téměř vyloučené.

Pro příklad: vrátí-li se tramvaj do vozovny s mechanicky rozbržděným porvozkem, který nerozbržďuje, bezprostředně po opravě běžně následuje zkušební jízda, která vyloučí případné další projevení závady a tramvaj může být postavena následující den na výjezd... Nedovedu si představit, že by se toto celé kvůli formalitám protahovalo o den.
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.82
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 08:19:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martins:
1318-1320 na Porubu
931, 969, 981 na Křivou
Spion_v_terenu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 08:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NA MIROVEM NAMESTI NEHODA AUTOBUSU, PRITOMEN DISPECINK, POLICIE. VYPADA TO, JAKO KDYBY NEKOHO PREJEL. JAN SIRC



Zpráva odeslána 13.12.2007 06:20:00
Automatický robot přeposílající emaily z spionvterenu@seznam.cz do této diskusní skupiny. Verze 1.0
521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 10:35:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem sorry, ale Clos bude jeden z magorů, kteří se starají, aby DP šel tím směrem kam jde.

K těm zkušebkám - Není to jen o zkušebkách, ale chci-li převést vůz do ústředních dílen (mezi vozovnami, ...)musím si ji objednat - na ředitelství sedí maník a ten vám napíše, že v 9:00 - vůz tam má být na 6:00, takže je to celé padlé na hlavu. A kecy o zneužívání ? To tak šlo možná za komančů, ale dnes kdy je ve vozovně 5,5lidí? To samé bylo i při auditu - auditor možná profík po ekonomické stránce, ale o dopravě a provozu vozovny věděl ho... Velice se divil proč v té tramvaji jedeme dva ( ten druhý tam je zbytečně- pracovník navíc), ale že za 50 m nakuplujem zdechlinu, kterou budem tlačit a logicky někdo tam být musí, že.

Už radši nechám DP, protože se mi chce... (škoda, že tu ne ní smajlík blít)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 13:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nědělejte z toho drama. Pokud vám vadný brzdič, mohu jezdit po vozovně, koleje dlouhé tam jsou dosti a pokud potřebuji vyjet ven, u jízd kde se nedá předpokládat kdy ... prostě se pouze nahlásí, že se jede a jede se. Nic se neobjednává.

Chtělo delší rozbor, co kdy a proč. Ale nejsem spisovatel, takže máte smůlu.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 13:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna "zapomenutá" stará návěst OMEZENÁ RYCHLOST
 

Wany na 9
 
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že můj špion přišel s dvoudením zpožděním
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
ISVZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.248.6
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 14:07:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01011Prepare.do?znackaForm=6001350506001
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01011Prepare.do?znackaForm=6001350406001
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 14:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na všech kurzech d-2 nízkopodlažní kačeny. Jedná se o předvánoční posílení kapacity spojů, nebo budou kačeny o víkendech pravidelně obsluhovat všechny spoje? Jestliže to bude pravidlem, proč nejsou všechny kurzy označeny jako nízkopodlažní?
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolína: dost pochybuju, že to bude pravidlo, pravda je že d-2 bude ted dost plná, protože budou trhy a bla bla bla zas bude blázinec... Ikdyby to bylo pravidlo, nikdo to nezagarantuje, musí být nějaká záloha a poslat na garantovaný NP kurz něco jiného byť z důvodu poruchy se vozíčkáři blbě vysvětluje.
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4781
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 18:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina, Silesia: Kachny jsou tam natrvalo. Stačilo se podívat zde: http://mhd-ostrava.ic.cz/vypravenost_09_12_2007.xls
Garantovat všechny nejdou, protože by nebyl zaručen dostatečný počet nízkopodlažních záloh.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 19:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny spoje možná ne, ale aspoň dva by se garantovaně znízkopodlažnit mohly. Myslím, že je už dostatek nízkopodlažních kačen, v případě největší nouze by vyjela Astra (víkendovou frekvenci by pobrala).
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Kachny tam sice napsané jsou, ale kromě té zaručené není napsané, že to mají být np Kachny. A vzhledem k tomu, že klasické Kachny o víkendu z 99% nejezdí (ikdyž by to bylo moc hezké hlavně na tom kursu, co přejíždí na d-7 ), tak tam klidně může být T+T.

Semolina:
1) Astra by to hlavně ve špičku rozhodně nepobrala.
2) Podle toho, že i na d-12, kde mají být samé Astry jezdí občas np Kachny, to moc nevypadá, že by zrovna Aster byl takový přebytek, aby vyjížděly nahradit Kachnu někam na d-2.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommas.)
Klasické T3 = nejlepší současné vozy.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy je špička v sobotu a neděli? Vycházel jsem z toho, že na d-8 jezdí (jezdila Tria) a ty mají přibližně stejnou kapacitu jako Astry.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 15:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolína: mylslím, že v sobotu neděli není na d-12 kachna ani náhodou.
tria na d-8 v so ne jezdí jen proto, že tu v tu dobu nejsou studenti a není třeba zajišťovat jejich migrace.
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 16:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký den.

Pro ty, kteří někdy budou potřebovat stručný Přehled tramvají, tak ho najdou tady (PDF, cca 400 kB). V dokumentu jsou zahrnuty tyto data: ev.č., typ, provozovna, rok výroby, rok modernizace, poznámky. Stav je ke dni 17.12.2007. Přehled je i v HTML - odkaz v podpisu.
Nové stránky o ostravských tramvajích > www.ostramvaje.ic.cz
Aktuální seznam tramvají > Evidence
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 17:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Špička (ranní a odpolední) je každý den, jen o víkendu není tak výrazná, takže se téměř neposiluje. A nemůžeš přece srovnávat d-2 s d-8, když jsou to úplně jiné linky. Navíc na d-8 jsou ty Tria a K2 taky často na knap.

Silesia: Ale jo, na d-12 se Kachny objevují jak v pracovní dny, tak o víkendu (nízkopodlažní).
Klasické T3 = nejlepší současné vozy.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 17:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se zase daří: po 16h. na Mariánském nám. viděny 2 d-3 za sebou (1301+302 a 125X) - takže asi nějaký výpadek na jihu; po 17h. u Hulvácké 2 d-7 (9xx+, 13xx+) směr Výškovice a jako třešnička na závěr - na Hulvácké smyčce 1213. Tipuju, že se asi chytla s něčím v dolíku. Nějaké majáky tam blikaly

Pro zapisovatele: na d-9 dnes 2 soupravy LF (tuším, že 1311+1312 a 1319+1318); na d-8 1602, na d-12 1401.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 21:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo prosím foto té 2 soupravy LF na lince 9? Ale aby to bylo ze dneška odpoledne. Děkuji.
Wilhelm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přátelé. Přiznejte se, kdopak něco vyhrál ve druhém kole soutěže páně Františka .
"Všeliké toť kvaltování toliko pro hovado dobré jest." J. A. Komenský
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wilhelm: Chtěl jsem, ale nedokázal jsem.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
ICQ: 230-784-846
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soutěžil, opět nevyhrál.
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosincový zpravodaj už vyšel. Mimo jiné je tam psáno: wany 1324/25/26 zprovozněny budou jěště letos, kachny 1509/15 dokončeny budou v lednu/únoru 08 a astry půjdou na VP (hurá).
Nové stránky o ostravských tramvajích > www.ostramvaje.ic.cz
Aktuální seznam tramvají > Evidence
T2681
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neobvyklá souprava 907+905 spatřena na d-5 . Pěkně rekonstruovaná 905 s velkým předním BUSE nezvykle jako zadní vůz u T3 se zrychlovačem :-) . A musím pochválit nové a povedené stránky www.ostramvaje.ic.cz jejich autorovi. Jen tak dál
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 23:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju za stránky www.ostramvaje.ic.cz, přesně takové jsem hledal, kde je aktuální přehled a rozmístění všech ostravských tramvají. Já jsem z Prahy a sehnat tady přehled o všech ostravských tramvajích, hlavně o jejich rozmístění je složitý.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 08:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno se pokoušel jeden řidič "potlačit" 1124+1128 (d-4, na Hulvákách). Výsledkem je pomuchlaná plenta a otlučený lak na tr. a zrušený levý předek IGK...
Na NP d-9 1319+8, 1602 o jeden kurz před NP na d-8.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norotn: to víš kdyby tramvají nebylo nměli by autokarosáři co dělat :-) Jinak je nejaka raritka v provozu na vanoční čas, když už zavítám konečně dom na dýl než dva dny?
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???
hel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.72.207
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 06:07:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotky z té noční nehody autobus-auto. Byl to pěkný masakr.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 12:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna autobusová otázka (bo tu chodí více odborníků, tak to dám tady):
Kolik přibližně stojí výstavba autobusového zálivu a kolik přibližně stojí výstavba malé autobusové smyčky (něco jako Hrabová,statek nebo Šídlovec)? Díky
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13XX+301 na zkušebkách...

Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.82
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:18:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton:
1320+301
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky jsou zde
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 17:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po 16:00 nehoda u porubského Tesca. Tramvaj tam pravděpodobně srazila cestující, která ležela v kolejišti . Záchranka, policie, dispečink a kolony tramvají.
Thunderman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na d-6 tram ev.č. tuším že 1028,stále "nefunkční" vnitřní BUSE
Chtěl bych se zeptat,jestli je to další "aktualizace" anebo tuhle tramvaj ještě "neaktualizovali"?
Kde naši soudruzi neudělali chybu aneb
S VARIEM NA VĚČNÉ ČASY
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:55:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Karose B 952 ev.č.6520 je stále nefunkční vnitřní BUSE,stále to jenom ukazuje např.54 Alšovo náměstí.
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 19:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli to tu bylo, ale na Triu 1251 je pantograf, který ještě nikdy nebyl použit v Ostravě. Je to Lekov (ten, který je na plzeňských KT8D5.RN2P).
Nové stránky o ostravských tramvajích > www.ostramvaje.ic.cz
Aktuální seznam tramvají > Evidence
T2681
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená červená nebo černá tečka na víku zásuvky T3 pro ovládání z předního vozu? A na historických vozech velké červené písmeno S (z dobových fotografií) ?
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Označují zařazení vozu do vozovny. Červený puntík: Tramvaje M. Ostrava a černý puntík: Tramvaje Poruba. S = samoobslužný provoz (asi bez průvodčího co cvakal lístky).

(Příspěvek byl editován uživatelem sirius.)
Nové stránky o ostravských tramvajích > www.ostramvaje.ic.cz
Aktuální seznam tramvají > Evidence
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T2681: Tečky znamenají, do jaké vozovny vozy patří
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o Lekov EPDE 02-3100...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 22:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moment, 1251 už je zpět z Martinova po té bouračce u SMEčka? Docela rychle... Na Hulvácké smyčce ještě po půl šesté stála tr. (myslím, že K2, někdo určitě doplní), co účinkovala u Tesca.
Křivák: díky. Mmch., s čím stála 301 teď? Resp., co se na ni zase překuchávalo?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.82
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton:
ty tak to vůbec netuší proč 301 stála, to se zeptej někoho odbornějšího...

ad Sirius:
skutečně Sko samoobslužný provoz, můžete si všimnou, že ve starých vozech u nás, je větešinou u řidiče na tyčce takový modrý bazmek, tam se prostě uchytili lístky, pod tím byla kasička a bylo to, tohle byl samoobslužný provoz, někteří mě možná doplní...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 11:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak která wana to dnes byla na zkušebce? 1251 krouží na d-3.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 12:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nortnon: 1324 nám dneska pod kancelm projela se sedadly v igelitu, tak možná myslíte právě ji.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 12:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, díky... Na vodárně by byla zvěčněna, ale houmles zaclánějící (schválně) to bral jako dobrou zábavu...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 12:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u tesca byly "dvě mouchy jednou ranou", pod tramvaj se dostala matka i s dcerou,klasika, přecházení na červenou.
www.helax.cz dance music radio
Wilhelm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 15:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by kontrola stavu podvozku?
"Všeliké toť kvaltování toliko pro hovado dobré jest." J. A. Komenský
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 17:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wilhelm: Ač nemám nic proti černému humoru, to jsi trošku přehnal ne?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky myslím...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a to bylo do mrtva?

Dneska nehoda 1211 vs. gumokol na dolu Odra. Poškození tramvaje neodhadnu, ale majitel mít rozhodně hezké vánoce nebude.

Ještě jsem se chtěl zeptat, předevčírem jsem jel nějakým T3R.P co nemělo topení, ale jen fukary. Kolik takových je v Ostravě, nejspíš jsem objevil ameriku ale všimnul jsem si toho prvně.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750,770,749
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera bylo na 757 na vnitřním a vnějším buse možno vidět jen sousloví SLUŽEBNÍ JÍZDA, ikdyž jela na lince s cestujicími.
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???
QEW
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.248.6
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 18:42:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz:
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01005Prepare.do? znackaForm=6001377702001
Ppeta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 19:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máte rozmanitý vozový park! oproti DPMO (dopravní podnik města Olomouce)!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pp...: Dobře, a dál?
QEW: no, třeba to nebude nakonec rezivět v Martinově či kterém šlaku. A, jak vidím, ceny jdou radostně a plánovitě vzhůru.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 08:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný den,

včera bylo k vidění hned několik zajímavostí:
- Asi v 10:50 jela 12(11) jako služebka (na zadním BUSE d-12) od Jeremenka směr Dubina.
- Některá d-17 směr Spar zahlídnuta na Poledníka s nápisem na BUSE ,,Účel. spoj" směr ,,Dubina" :-D.
- Asi 17:40 Barborka s lidma na Zahrádkách směr Svinov.
- Všechny linky jedoucí v relaci Svinov - centrum posíleny na vozy o 1 kategorii vyšší, než normálně:
D-4: T+T, np KT8, akorát 1401 tam zůstala méněkapacitní
D-8: T+T, 1311+1312, a 1601 po rekonvalescenci
D-9: K2
Na d-8 byly soupravy (v podvečer, kdy jsem jel) využity plně, d-9 jede za d-8, takže sóla mohly zůstat a d-4 zmapovanou nemám.

 
Klasické T3 = nejlepší současné vozy.
T2681
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera po 17. hodine Barborka na vylete v Kyjovicich - co to bylo za akci? Zkusebni, na objednavku ci krouzkova? T3 s fukarem pod sedadlem jsem mel taky moznost jet, paradoxne sem byl zmrzly jak rusky led tak jsem instinktivne koukal nevericne v tramvaji zprvu na nezvykle prazdne spodni prostory pod sedadly na stenach, pak muj zrak spatrila podivna krabice podobna vzhledu prerostleho pocitacoveho zdroje :-d . Kolik takovychto vozu v Ostrave je?
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jela Barboka 2x. Jednou okolo 17h a pak okolo 23:45. Obojí dvojí byly komerční jízdy za peníze.

Vozy s fukarem místo topení se dávají už cca 2 roky v ÚDM. Problém je v tom, že staré topení v bočnicích, jeho teplo bylo vyfukováno vzduchem ze zrychlu. Když se začly předelávat vozy na jiné výzbroje než odporové, topení pálelo jak hrom, ale nic by teplo nevyhnalo ven do vozu. Tam byla zima. Tak se přemýšlelo, až se vymyslelo (zakoupilo) topení s ventilátorem, které to teplo rozfouká po voze.

Vozy T6 mají u prostředních dveří klapu na vzduch z ventilátorů, ale málo který řidič si na to vzpomene. Takže topení na T6 topí jak ďas, ale ve voze je zima. Stačí ji jen otevřít.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace