K-report
 

Ukrajina - tramvaje, trolejbusy, marš... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Ukrajina - tramvaje, trolejbusy, maršrutky ... « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 24.května 2007M_k21  24-5-07  09:27
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6191
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

před 10 lety jsme slyšel, že se tam dalo bydlet na vagzále v lůžkových vagonech....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 17:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravime Vas z ukrajinske expedice! Mame se dobre, dnes rano jsem prijely Kyjeva do Simferepolu. V Kyjeve jsou tramvaje dost hrozne T3 a T3M [T5]. Na jedne polovine site i neprilis zajimave, za Dneprem ve druhem oddelenem provozu je to pestrejsi. Super je metro, zvlaste svezeni pres Dnepr a na venkovnich usecich.
Tady v Simferopolu jezdi par novych trolejbusu Aviatik {nebo tak nejak} Ahoj s Krymu zdravi HS JS a LK
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 22:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se tam potkáte s expedicí z Liberce kteří vyrazili 30.5. a plánovaný návrat mají 13.6. V plánu měli Krym, Krivoj Rog atd ...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 10:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár postřehů z návštěvy Kyjeva minulý týden.

1. Bábušky na nádraží fungují docela dobře, jsou však dost oražené a drahé. Byli jsme čtyři a cena za přespání začínala kolem 400 hřiven za noc, končili jsme u 200 – 250 hřiven. I tak je to však hodně.

2. Kyjev mi přišel jako stát ve státě. Na rozdíl od jiných měst v centru staré žigulíky a autobusy prakticky nejsou vidět, všude nové většinou silné káry. Identifikovat nějaké centrum je poměrně obtížné, samej velkolepém bulvár bez logického středu. Jinak město na ukrajinské poměry je docela upravené, chodníky i silnice vesměs v relativně dobrém stavu. I poklopy od kanálů nechybí.

3. Tramvaje dost v háji, sami tramvajáci říkají, že nemají ze strany radnice podporu. To člověk i chápe, když vidí v jakém stavu tratě jsou a jaký kravál prach se z nich šíří. Síť není vzhledem k velikosti města nijak rozsáhlá, od roku 2000 je rozdělena na dvě části – západní a východní břeh Dněpru. Spojovací trať na mostě musela ustoupit pruhům pro autíčka. Co se týče vozového parku je zajímavější východní – sídlištní část. K nalezení jsou zde dvoudveřové T3 a tramvaje T6. Ve zdejším depu také nepojízdná T2. V západní – staré části města jsou k vidění pouze třídveřové T3, pár kusů T6 a jediný nový vůz K3, dvounápravový historický vůz a bistro tramvaj T6, která se využívá pro objednané jízdy ( jednu takovou jsme viděli). Zajímavostí je také asi 10 km dlouhá meziměstská linka přes les na severu města, která vede do místního střediska letního oddychu, dač a sanatorií. V centru města bylo za poslední léta zrušeno několik kilometrů tramvajových tratí a dokonce vozovna (údajně především díky zájmu devenloperů o lukrativní pozemky). V sólo tramvajích se jízdenky kupují u řidiče, v soupravách bývají průvodčí. Na rozdíl od ostatních měst Ukrajiny lze koupit jízdenky v předprodeji u kas, dokonce zde mají celodenní či týdenní turistické jízdenky (neplatí však na metro). Navíc se musí ve vozech znehodnotit v kompostéru. Jízdenky jsou již poměrně graficky slušně udělané, mají dokonce kovové - fóliové ochranné prvky. Jízdné je 50 kopějek ( cca 2,50,-Kč za cestu).

4. Metro v Kyjevě funguje velmi slušně. V provozu jsou tři linky označené čísly, interval je 2 -5 minut v pracovní dni a bývá dost plné. Metro je poměrně hluboké a na rozdíl od Prahy se přestupní stanice jmenují každá zvlášť. Výlezy z metra (z jednotlivých stanic přestupního uzlu) jsou díky tomu často od sebe vzdálené stovky metrů. Linka 1 a 3 překonávají Dněpr po mostě ( linka 2 obsluhuje pouze západní část města). U linky 3 je povrchový úsek pouze na mostě, u nejstarší linky č.1 povrchový úsek zahrnuje jak most, tak i zbývající část trasy sídlišti na východní straně řeky. Ve stavbě jsou další úseky metra a v plánu jsou i dvě nové linky vesměs ve stopách současných tramvajových linek. V provozu jsou pouze klasické typy Mytiščinů, o nových vozech se jedná. V metru se platí v turniketech plastovými žetony zakupovanými v kasách či v automatech (světe div se – berou i papírové bankovky. V soupravách metra též fungují City screeny.

5. Na rozdíl od tramvají se trolejbusy drží docela dobře. Síť je hustá, v celku slušném stavu, jezdí se poměrně rychle. Dřívější hegemonie trolejbusů Škoda je však minulostí, kromě dožívajícíh 14Tr je k vidění poměrně dost 15Tr. Jinak dnes převládají nejrůznější série JUMZů, MAZů, Avionů a velmi pěkných nízkopodlažních LAZů (sdělano za pomoci německých technologií – nějakej licenční bastl). Za takové trolíky by se Plzeň stydět nemusela.

6. Dětská železnice – funguje o víkendech. Okruh dlouhý cca 2 km parkem, jako zajímavost zde mají poměrně velký most přes strž, dlouhý cca 100 metrů a vysoký 25 metrů. Lokomotiva TU 7, údajně mají v depu i nějaký parní stroj.

7. Co je ještě v Kyjevě k vidění?
Funikuler – pozemní lanovka z Poštovej plóščadi (metro, tramvaje, říční přístav) nahoru do centra. Určitě nevynechat některou z projížděk lodí po Dněpru z říčního přístavu na zmíněném Poštové plóščadi. Za 25 hřiven (hřivna cca 4,50,-Kč) je možná hodinová projížďka po řece cca každou hodinu , nebo je možný delší výlet na Kyjevskou přehradu (odplouvá se kolem poledne) anebo večerní projížďka se žranicí. Dále je vhodné navštívit rozsáhlý areál kláštera nad řekou – unikátní stavby, podzemí s mumiemi mnichů kam se chodí se svíčkami atd.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 21:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foto a stručné info o kyjevských tramvajích jsem přidal na svůj web: SEM
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 20:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na své stránky jsem přidal také něco ze Lvova. Našel jsem i zajímavé stránky
Lvovský elektrotransport. Na některých snímcích jsou vidět i probíhající rekonstrukce tratí v posledních letech, včetně náměstí a zrušené splítky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Phd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, kolegové.
Prosil bych vás o pomoc, jelikož už nevím, jak dál. Momentálně studuji na Univerzitě Pardubice a do oborového předmětu mi byla zadána semestrální práce na téma "Trolejbusový provoz na Ukrajině". Prohledal jsem několik serverů v češtině, které jsem už vyčerpal. Moc vás tedy prosím, abyste mi pomohli vyhledat nějaké zdroje v ruštině, ukrajinštině, při nejhorším v angličtině. Bych bych vám za to velice vděčný :-). Z celkového počtu 51 provozů jsem našel informace o 23 z nich. Zvláště bych potřeboval Kyjev, Melitopol, Lugansk a Vuglegirsk. Ještě jednou vám mockrát děkuju za případnou pomoc.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.184
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:44:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phd: Zkus tohle http://photo.tramvaj.ru/ukraine.htm
http://www.mashke.org/kievtram
Jsou tam hlavně fotky, popisky jsou hlavně v ruštině a u druhého zdroje i v angličtině.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, na Ukrajině jsem byl letos v létě, od 22. června do 7. července. Navštívil jsem Krym, svezl se ze Simferopolu skoro až do Jalty a pak po týdnu jel s přáteli do Kyjeva. Cestu jsem zpracoval do pěkné reportáže na mé stránce s fotkama. Pokud by byla ochota a čas některých z vás, rád se s vámi, ostatními příznivci Ukrajiny, sejdu.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://transit.parovoz.com/muralista/pg_view.php?I D=2989&LNG=RU

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace