K-report
 

Archiv do 10. května 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Knižní monitor » Archiv do 10. května 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 13:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je jinde. Nemá cenu se dohadovat, která kniha je lepší, která fotka zmršená a tak. Moc záleží na tom, co od té knížky kdo očekává. Mě třeba daleko víc oslovila knížka o 310 od Honzy Koutného, než ta druhá. Nemám rád "hnědobílé" fotky. Obsahem, fotkama i formou se mi ta Honzova zdá subjektivně lepší.
Někdo si knížky kupuje kvůli "uměleckým" fotkám, které jsou sice pěkné, ale často nejsou vůbec vypovídající o provozu, o době. Někdo zase považuje knížku o brejlovcích za blbou jen proto, že v ní není vyfocená "ta jeho" lokomotiva. Někdo pohrdá černobílou fotografií, pro mě zase není příliš přitažlivá fotka parní mašiny z nějaké akce. Mám radši fotku "zmršenou", než taky třeba žádnou.
Rozhodně bych se neodvážil kterýkoli z výše zmíněných titulů nazývat sračkou, jen proto, že se nelíbí mě.
Prostě záleží na vkusu každého soudruha......
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 23:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně rozumné slovo..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jsem Béčko, že?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.207.6
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:59:56    Odkaz na tento příspěvek  

Šimek:
"smím se ve vší internetové anonymitě zeptat na váš věk a znáte-li/znali-li jste pány Řepku a Kocourka více, než jen ze jmenovek u fotografií?"

"..z vašeho a kolegova názoru (odsudku) a sebejistoty, s jako je vysloven, se mi jevíte jako člověk mladší, který dobu zachycenou na fotografiích nepamatuje, o tehdejší dostupnosti fototechniky ví možná z doslechu, ale stejně mu to nezabrání v tom, aby uhranut znalostmi z nějaké internetové fotoškolky šmahem anachronicky posuzoval a anonymně odsoudil (podle mě ne-li vynikající, tak aspoň slušný) výsledek mnohaleté (či co se grafiky týče určitě aspoň mnohaměsíční) práce. Jelikož vím, že Ondřeji Řepkovi nebyly fotky ukradeny a že je autorizoval a matrici knihy určitě viděl ještě před tiskem, Vaše ujištění, že by takové zmršeniny ven nepustil, je více než směšné (á propos: kolik jste viděl Řepkových fotografií větších než 13x18 cm?). Odpusťte, ale vychází mi, že jste buď a) závistivý konkurent vydavatelství, nebo b) postpubescent s digitálním kompaktem (možná teď už zrcadlovkou) zahořklý tím, že je cena obrázkových "papoušků" pro vás moc vysoká, a tak hledáte chyby pro zdůvodnění nekupovat ji."


Více jste se zmýlit nemohl, a to ve všech bodech. Vaše schopnost "poznat" ostatní diskutující podle jednoho dvou příspěvků je až směšná. Proč je pro Vás důležitý věk diskutujícího a informace o tom, jestli se znají s O.Ř., mění to snad váhu jejich nározu na věc? Apropos, docela kvality té knihy vystihli.
Jinak co se týče internetové anonymity, tak Šimků, těch běhá po ČR kolik? 5, 10, nebo 20 tisíc?

Po Vašem vzoru si zde dovolím hodnotit nikoliv knihu, ale lidi. Docela mne pobavilo nedávné odstavení p. Žabky na aukčním portálu Aukro.cz, zejména komentáře od uživatelů, jež podvedl, jsou tragikomické. "Nezaplatil, lže, nereaguje"

Toto chování jistě přispěje k dobrému jménu vydaného titulu, nakladatelství a "šotoušů" vůbec.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 16:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste si byl přečetl i můj následující příspěvek, jistě by Vám neušlo, že jsem se ohrazoval proti až vulgární formě, s jakou je názor (spíše jen uplivnutí si - není tam jediný argument podoporující příslušné hodnocení) napsán. To, že nesouhlas lze vyjádřit slušnou formou a hlavně za pomoci věcných argumentů, dokázal pan Golda. Shrnuto podtrženo: záměrně jsem použil stejně konfliktní a nefér tón (včetně oné "šimkovské" anonymity, máte pravdu), jako ti, na něž jsem reagoval, vůči knize. Smyslem mého sdělení opravdu nebylo stanovení psychologického profilu přispěvatelů. Prosím, už dost o tom, mailový kontakt přikládám. Desetitisícíčtyřstýpadesátýosmý Šimek

(Příspěvek byl editován uživatelem šimek.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 20:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad jsem B že - Na rozdíl od Vás tu má pan Šimek alespoň mail. Vy zde máte prd - tak kdo je větší anonym ? A anonymních hrdinů je tu dost,že ?
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.27
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 20:54:02    Odkaz na tento příspěvek  

Já se připojuji k RadkoviŠ: může někdo prosím vysvětlit, co je na těch knihách graficky a polygraficky tak strašného - osobně by mě to zajímalo u 310.0, ale uveďte alespoň jedinou konkrétní připomínku (ne k osobám).
A ještě k tomu skenování: někdy prostě nebudete mít šanci získat fotku jinak, než skenerem za 5 tisíc nebo dokonce digifoťákem (protože domů vám ji nikdo nepůjčí). Dtto (ještě hůře) z fotoalb.
A nakonec: nejnověji se mi velmi líbí grafika vydavatelství Malkus (např. kniha o R1) i VYDOLu (Česká nádraží).
Jsem Béčko, že?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.207.6
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 21:53:00    Odkaz na tento příspěvek  

šimek: Šťouralův příspěvěk byl sice ostrý, ale nic vulgárního na něm neshledávám. Argument, že fotky jsou přepálené, snad chápeme všichni a není na něm nic vulgárního. Ač je jeho hodnocení subjektivní, chtěl bych vidět člověka, který bude tvrdit, že žádný přepal nevidí.
Měl jste tedy napsat, proč s tímto nesouhlasíte (případně se ohradit proti "vulgární" formě příspěvku), a ne se ptát na jména, věk, osobní poměry diskutujících a vymýšlet si velmi úsměvné popisy těchto pro Vás anonymních uživatelů.

Jinak já jsem Vám i této diskuzi vše, co jsem měl na srdci, sdělil, takže toto berte jako poslední příspěvěk. Vážím si Vaší reakce, i když jste sem už na toto téma přispívat nechtěl.

Mad nůdle: No jistě, jsem větší anonym než pan Šimek, jsem si toho plně vědom a světe div se, je to účelem. Ale abych sem napsal jeden příspěvěk, nebudu si vymýšlet mail "xyz@123.cz".
Ostatně není mi jasné, jak přijdu podle mailu u jakože "neanonymního" uživatele, že je ten, za koho se vydává. Přístě zde budu vystupovat jako Václav Klaus a mail budu mít Vaclav.Klaus@gmail.com, třeba budete spokojen...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 09:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad jsem béčko -Tak za prvé - nejsem si vědom,že bych Vám kurvil nick -tudíž si ty Vaše úpravy nechte od cesty. Za druhé- ano jste jěště větší anonym ,záměr, nezáměr a proto si odpusťte plky o anonymitě, protože od Vás to působí schizofrenicky.
Za třetí o moji spokojenost nemějte péčí- je to dojemná ale nežádaná a neúčelná námaha a nerad bych abyste při tom utrpěl nějakou úhonu.Moje spokojenost se s Vámi srovná.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14507
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 14:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Kunt - může někdo prosím vysvětlit, co je na těch knihách graficky a polygraficky tak strašného - osobně by mě to zajímalo u 310.0

310ky jsem neviděl, ale ti "papoušci" a "zamračený" jsou prostě otřesný. Těžko vám to tady nějak popíšu, ale zkuste si ty knihy prolistovat a fotky si pořádně prohlédnout. Podle mě se jedná o naprosté znehodnocení kvalitního materiálu, který měli autoři k dispozici.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 23:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm,tak jsem papoušky prolistoval...a nevidím až zas takový "problém".Kritika zde je hlavně na čb? foto,tak zde např.č.174 a 176..že snad mají zrno??U té první mi to nevadí,naopak některé fotky mají prostě atmosféru..Další záběr ze Slovenska r.1971 je vcelku vzácný,tak díky za něj a kvalita je tomu odpovídající..snad je důležitější dokumentáční hodnota..Zamračené budu mít v ruce za týden tak jsem tedy zvědav..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 13:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice to sem nepatří, ale vydavatelství Auvix má s železniční video ročenkou pro rok 2007 nějaké zpoždění. Jestli je nezdrželo to DVD Parním expresem z Phy do Košic, které nechali vyjít v Dráze revuy.
Nespouštěj oči z tratě!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 21:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na občasný nedostatek černé barvy u fotek si nemusí stěžovat jen české tiskárny.
v knize K.u.k Militärfeldbahnen im Ersten Weltkrieg (Typografie & Herstellung Günter Krause, Werl) by asi taky chtěly některé fotky "dobarvit". ale koukám na ní jako celek, který už nikdy v nejbližší době nevydá a tak musím nad několika "šeďáky" jen pomlaskávat...
ale ono obráceně, díky jedné příjemné doktorce už od svých 14 let vím, že mám porušený barvocit. tato doktorka se mi tenkrát svěřila, že to není tak vážné a že tím trpí asi 40 procent mužské populace (ženské o mnoho méně). tak aby nebyl zakopaný pes v těch 40-ti procentech populace...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 09:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě se jedná o naprosté znehodnocení kvalitního materiálu, který měli autoři k dispozici.

Jojo, zneuctění posvátných šotorelikvií. Podobně je třeba znachucen skalní člen Alfaromeoklubu, když Alfou jedou 2 babky vykopávat brambory a na zadních sedačkách mají k touto účelu kýbly a motyky a ze zadku auta čouhá koule tažnýho zařízení.


Ona je skutečně grafika a repro těch fotek odbyté. Na druhou stranu nic jinýho není a pro řadu lidí (zejména pak těch, co tam hledají dokumentační hodnotu a nepotřebují vést hodinové debaty o stupních šedi)to bude asi furt lepší, než tzv. drátem do voka.


PS1: Já jsem dost nad věcí a onu knihu (stejně tak ovšem ani ty brejlovce či papoušky) doma nemám.

PS2: Jákákoliv práce by se měla dělat poctivě, o tom žádná. Je dobré si ovšem připomenout, že železniční modelářství svého času zazdili tzv. počítači nýtů.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14555
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 10:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, zneuctění posvátných šotorelikvií.

Jákákoliv práce by se měla dělat poctivě, o tom žádná.


Teď nějak nevím, kterou odpověď si mám vybrat?

to bude asi furt lepší, než tzv. drátem do voka.

Za mnohoset korun?

Já jsem dost nad věcí a onu knihu (stejně tak ovšem ani ty brejlovce či papoušky) doma nemám.

Já taky ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.34
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 11:23:13    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem obdržel "Steam in Serbia 1882 - 2007" - a pochvalně mručím!
Publikace je spíše obrazová než textová, ale zato esteticky pěkná, kvalitní provedení. Řada faktografických údajů. Více poreferuju až jí po několika nočních kompletně zdolám.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3091
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 14:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď nějak nevím, kterou odpověď si mám vybrat?

Mezi.

Pro pár % zaloužilých fotografů, těch co to nevydali místo pana Žabky sami, atd. je to pochopitelně odsouzeníhodný póvl.

No a u 95 % zbytku (kam se řadím z dovolením i já) bude asi hrát roli těch 8 stovek, což z toho podle mě udělá vzhledem k ek. krizi ležák.
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 12:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelkož jsem byl 14 hodin ,,šťastným" držitelem knyhy o bertách nedá mi abych se k tématu nevyjádřil.Plně rozumím o čem mluví zdejší diskutujcí, možná nejde ani tak o kritiku této knihy jako takové ale spíš kvality která leze z nakladatelství CORONA. Nemohu si pomoct ale takové množství šedo-šedých fotografií v žádné knize jiného nakladatelství nenajdete.Prostě to jsou šeďáky a nikdo mi to nevymluví.Přesto jsem si koupil některé knihy vyloženě z principu a vyjma papouškú to ani u jedné nebylo kvůli fotografiím.
No a teď k těm bertám.hned v úvodu uvést že většina fotografií nebyla nikde publikovaná mi připadá osobně jako vtip.Většinu těch fotografií mám já a spousta dalších lidí doma.Jedná se o běžně dostupné fotografie z burzy takže copak tím asi bylo myšleno? Tohle se u tolik kritizovaných brejlovců nestalo i když uznávám že ty barvy byly více než šílené.A také cena těchto publikací je poněkud zarážející.Stačí se rozhlédnout po sousedním polsku a sehnat si bichle které mají okolo 300 stran a podívat se na cenu a vzhled čb fotografií které jsou opravdu černobílé. Podotýkám že většina se váže a tiskne u nás.
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.125.24
Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 16:33:25    Odkaz na tento příspěvek  

Poněkud jsem v Malém atlase vozidel 2009 v sekci Cizí vozidla v ČR/SR nenašel řadu 232 DB, která zajíždí do Děčína. To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR (=autoři atlasu) chybu.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 22:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si dnes náhodou všiml v Globusu, že tam mají v akci za 199Kč tuto knihu.

odkaz
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 08:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Preventivne, s Coronou mam spolecne maximalne to, ze chodim obcas na obed do cinskeho bufetu vedle jejich obchodu, nejsem jejich advokat .)

Berty jsem dostal jako darek k narozeninam a narozdil od zdejsich kritiku jsem s knizkou spokojeny. Nejsem sberatel fotografii, nejezdim po republice, abych nahanel masinu jednoho konkretniho cisla a ta knizka splnuje presne to, co bych od ni ocekaval. Diskutuje se kvalita reprodukce fotografii, ale v mnohych leteckych publikacich, ktere mi za posledni roky prosly pod rukama, je to velmi podobne a osobne mi proste ty fotky v Barcach spatne neprijdou.

Ad cena v Polsku - jestli ono to taky nebude tim, ze je skoro 4x vic Polaku jak Cechu, takze je tam i potencialne 4x vic oslovenych ctenaru a tudiz treba i 4x vetsi naklad one publikace. Vydavat neco v malem nakladu byva financne narocnejsi nez ve velkem (uspory z rozsahu).

Ad nepublikovane fotky - to, ze se fotografie daji koupit nebo vymenit na burze, neznamena nic ve smyslu jejich knizni publikace. A tak je to predpokladam v knize mineno.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 15:32:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ad ceny knih v Polsku (Ostradik): Můžete mi (jako znalec skoro místní) doporučit, jaké levné a kvalitní železničně-historické nebo železničně-fotografické knihy Poláci vydávají, že bych si je také opatřil?
O tom, že (vzhledem k počtu obyvatel) je v Polsku zhruba 4x více čtenářů železniční literatury a šotoušů vůbec, než u nás, bych si ale dovolil pochybovat.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 11. března 2009 - 08:56:22    Odkaz na tento příspěvek  

Z polské žel. literatury jsem totiž v posledních několika letech zakoupil jen kapesní atlas parních lokomotiv a kapesní atlas úzkokolejek. S oběma těmito knížkami jsem (hlavně po stránce textové) spokojen. Koupil jsem je ale v ČR, cena tedy zahrnovala i marži dovozce-překupníka. O další polské knižní produkci bohužel prakticky nemám přehled.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 11. března 2009 - 10:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete se např, poohlédnout zde:
http://www.kmd.pl/
Troufám si tvrdit, že jak časopis, tak knihy od tohoto vydavatele dosahují na polské poměry velmi slušné úrovně. Místa, kde je lze zakoupit jsou na stránkách uvedeny a opravdu neukazují na to, že je Polsko v tomto směru čtyřikrát větší než ČR...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 01:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koleje małe i duze mám předplacené a musím uznat, že tento časopis je skutečně na dobré úrovni. Rovněž tak i druhý polský magazín o železnici Świat kolei. Co se knih týče, tak v Polsku toho mnoho není. V tomto se ČR například nemůže sice s Německem srovnávat, ale před Polskem, Maďarskem nebo i Slovenskem je o hodně napřed.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 16. března 2009 - 18:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našla by sa dobrá duša, čo by bola ochotná ofotiť jeden článok zo Svět Železnice III/2008?
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3313
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 23:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to tu tak čtu,koukám,že je kritika i na knihu o Papoušcích.
Mohl bych poprosit o výpis pár stránek kde jsou špatné fotky ??
Živím se jako tiskař a knihy jsme také tiskaly tak at vím co jde
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.230.4
Odesláno Středa, 06. května 2009 - 22:44:13    Odkaz na tento příspěvek  

V nakladatelství Malkus právě vyšla kniha Roberta Mary a Davida Prosického o sovětských vozech metra Ečs. Její křest se konal dnes v depu Kačerov, doprovázený jízdou historické soupravy do Holešovic a zpět. Polygraficky vynikající (obsahově - až po přečtení, ale na 99% také sqělé, jako předchozí knížka o R1). 217 stran, A4, šitá vazba v pevných deskách, 649,- Kč. Hlavní hodnota knihy: kromě technických záležitostí je tam popsaná i historie vzniku a provozu (včetně statě o vozech metra v SSSR).

Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 06:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Filda: Poněkud jsem v Malém atlase vozidel 2009 v sekci Cizí vozidla v ČR/SR nenašel řadu 232 DB, která zajíždí do Děčína. To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR (=autoři atlasu) chybu.

Podobných řad, které měly původně v "matlase" vyjít, bylo víc. Šlo dále např. o 311D, M62M (EM62), ST43 (060DA). Stejně, jako Ti ragulini (aby byl výčet kompletní, musely by navíc být zpracovány řady 232 až 234), byly i výše zmíněné nakonec po zásahu "vyšší moci", tedy po rozhodnutí NĚKTERÝCH autorů vyškrtnuty s odůvodněním, že pouze zajíždějí do našich PPS, tudíž tam vlastně nepatří. Zrovna v případě ragulinů je to trochu úsměvné, protože a) tito jezdili a možná občas stále jezdí i dál (až do Děčína), než "jen do Žlebu" a b) v "matlase" je uvedena řada 189, jejíž "akční rádius" na síti SŽDC byl tehdy totožný, a to navzdory úsilí toto vozidlo schválit pro provoz na celé síti SŽDC. To byla ostatně v době vydání "matlasu" pořád ještě hudba budoucnosti (nemluvě o tom, že i v tomhle má ragulin, coby dávno a stále u nás schválené vozidlo, nad 189 navrch).
Takže docela dost práce v hektickém tempu na textech, shánění fotek po kamarádech, a to vše v šibeničním termínu nakonec skončilo tam, kde skončilo.

PS: v Malém atlase 2011 změnu nečekejte. Je otázka, jestli vůbec nějaký v té podobě, jakou znáte, vyjde...
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 13:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V této rubrice jsem si přečetl poslední dvě stránky a jsem na rozpacích. Upozorňuji, že následující text je pouze můj s u b j e k t i v n í názor. Mnozí diskutující zapomínají, že se pohybujeme v tržním hospodářství. Podnikatel, v tomto případě Corona, má samozřejmě zájem o co nejvyšší zisk. Jestliže podnikatel má dvě nabídky za provedení grafiky a to v cenové relaci 200 000,-Kč a 600 000,-Kč, které dá asi přednost. Každý zájemce o zakoupení publikací z Corony se svobodně rozhoduje. Když se stane vlastníkem knihy a nelíbí se mu, může se zlobit pouze na sebe. Jakýsi ubožák zde napsal, že se nediví kvalitě když to dělá tramvaják na vedlejšák u Corony. Kvalitní knížku o železnici může napsat i hajzlbába s patřičnými znalostmi. Faktem je, že časopis Svět železnice tento "tramvaják" udržuje na vysoké úrovni. Konkureční Dráhu si již dlouhá léta nekupuji-obsah mě nic nedává. Autora "zamračenejch" Žabku znám. Každý autor napsal svoji prvotinu; dokonce i A.Jirásek !
Ke dvěma knihám o řadě 310.0. Ke škodě konečného díla se autoři rozešli.
Jestliže si někdo myslí, že nakladatelství a vydavatelství vydělávají horentní sumy, tak jsou na velkém omylu.
Mnozí jste se vrhli na Žabku či na Coronu. Otázka: Nevadí Vám na netu u "Vencovo depo" či "Atlas parních lokomotiv" naprosté dezinformace ? Jejich stránky mohou úspěšně soutěžit se Starými pověstmi českými.
Naprosto souhlasím s panem Šnáblem (netýká se to p.Kunta), že zde někteří kritici vystupují anonymně. Například "Kralupy". Na něj směřuji otázku k jeho příspěvku z 12.2.09 v 21.35 hod. Co mu vadí na fotu, který uveřejnil zde. Jedná se o třetí foto zleva.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3454
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 16:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modřaňák
jsem zvědavej jesli ti odpoví,pač po mém dotazu najednou všichni taky mlčí ....
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 16:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

po mém dotazu najednou všichni taky mlčí ....

Jako "Živím se jako tiskař a knihy jsme také tiskaly" - asi mají podezření, že patříte k 4% menšině v KŽC, kde jich je asi tak 80 %.

(Příspěvek byl editován uživatelem Chocholoušek.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15337
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 18:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych poprosit o výpis pár stránek kde jsou špatné fotky ??

První až poslední. Ta knížka je prostě strašná. Víc se jí nemá smysl zabývat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 19:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro Mcbain

Já se nebavím o knižce nýbrž o fotkách a ještě ke všemu mých. Mám pocit, že vůbec nerozumíte fotografování. Pořizuji fota vlaků od roku 1957, měl jsem v Československu 2 výstavy, kalendář v Nadasu, vyhrál jsem i celostátní soutěž. Takže něco o fotkách i jejich zpracování vím. Prosím, udělejte kritiku mých fot a napište zde Váš názor. Mimochodem, podívejte se do rubriky 820 a 830, 831. Mé jméno je v nicku. Ostatním se omlouvám za mojí neskromnost, ale tvrzení Mcbaina dokáže nasrat. Nechť se pan umělec předvede se svými záběry.
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 19:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro Mcbain

Já se nebavím o knižce nýbrž o fotkách a ještě ke všemu mých. Mám pocit, že vůbec nerozumíte fotografování. Pořizuji fota vlaků od roku 1957, měl jsem v Československu 2 výstavy, kalendář v Nadasu, vyhrál jsem i celostátní soutěž. Takže něco o fotkách i jejich zpracování vím. Prosím, udělejte kritiku mých fot a napište zde Váš názor. Mimochodem, podívejte se do rubriky 820 a 830, 831. Mé jméno je v nicku. Ostatním se omlouvám za mojí neskromnost, ale tvrzení Mcbaina dokáže nasrat. Nechť se pan umělec předvede se svými záběry.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 19:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mc Bain- je vidět,že jsi ještě velký karas viděl a jak vypadá strašná kniha máš pouze nejasné tušení. Apropo nejvíc mě berou kydy,kdyby, já bych atd. a skutek utek. O čemž svědčí rozmanitost titulů na trhu. A odborníky ,kteří vidí přepaly na negativu ,ty žeru. Asi nikdy neviděli negativ a o fotografii ,najmě analogové vědí kulový.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.230.4
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 22:10:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Modřaňák: anonymně nevystupuji, ale žádnou kritiku Corony jsem zde neprováděl - právě naopak (s vaším příspěvkem 142 souhlasím).
Faktem je, že časopis Svět železnice tento "tramvaják" udržuje na vysoké úrovni. Konkureční Dráhu si již dlouhá léta nekupuji-obsah mě nic nedává.
To je bohužel i moje stanovisko. Akorát mi začíná vadit, že v SŽ příliš převažují vozidla.
PS: chodí mi teď Acri News a jako informace "ze současnosti" je to dobré. A mám to zadarmo.
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. května 2009 - 22:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M.Kunt

Pane kolego, asi jsem se špatně vyjádřil a tím vzniklo nedorozumění. Já jsem Vás naopak vyjmul z řady anonymů. Mám na Vás přece spojení. O kritiku Corony z Vaší strany jsem též nepsal. Omlouvám se za špatnou stylizaci.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15341
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 02:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatním se omlouvám za mojí neskromnost, ale tvrzení Mcbaina dokáže nasrat.

Takže znova: kniha o 477 z vydavatelství Corona je strašná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15342
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 02:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je vidět,že jsi ještě velký karas viděl a jak vypadá strašná kniha máš pouze nejasné tušení. Apropo nejvíc mě berou kydy,kdyby, já bych atd. a skutek utek. O čemž svědčí rozmanitost titulů na trhu. A odborníky ,kteří vidí přepaly na negativu ,ty žeru. Asi nikdy neviděli negativ a o fotografii ,najmě analogové vědí kulový.

No aspoň vím, kde se píše ve větě čárka.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 06:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, s tím v životě nevystačíš. Na vzdělání Ti to taky nepřidá. Ale alespoň něco víš. Jinak můžeš na mail- tohle není místo pro osobní půtky.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3456
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 07:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chocholoušek
To né ,já raději slečny )))))
T 478.3371
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.112.84
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 15:54:55    Odkaz na tento příspěvek  

Pane Modřanáku, to co tu bezmyšlenkovitě blejete se svým fámulesem Mad noodle2 to jsou teda vjecy.Jednou tvrdíte, že fotíte od roku 1960 jednou od roku 1957 a pokud je mi známo,tak Vaše tvorba, která byla uveřejněna nebo, kterou se tak pyšníte se datuje od poloviny 80.let 20.století...A chlubit se publikacema o 820 resp. 830 to je také síla, spousta chyb, a pekelná polygrafická úroveň.Trochu schíza, ne?! Jinak souhlas s Mekbejnem papoušci a zamračené jsou ke zblití...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 16:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se jdi zblejt hňupe. Kdybych Tě měl po ruce byli bychom oba od krve - Ty tlamu a já ruce
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 16:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatním,včetně moderátora, se omlouvám za nevalné výrazivo. S Modřaňákem se moc neznám ale vím určitě, že o mašinách věděl hodně už v dobách kdy slovutný T478.3371 hrál ještě tátovi v pytli vodní polo. Měl Tě stříknout do kopřiv a moh být klid.
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 16:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 478.3371:

Velmi mě těší, že jste alespoň slušný ve vyjadřování. Je to milé. Ovšem měl byste si uspořádat myšlenky a nemíchat hrušky s jablky. Nikdy jsem nepsal, že fotím od roku 1 9 6 0. Tento rok jsem použil při trati č.144, kde jsem od roku 1960 pracoval. Laskavě mě nespojujte s brožůrou o M 262.0 (nikoliv 830 jak píšete), nemám s ní nic společného. S brožůrou Životopisy M 240.0 (nikoliv 820 jak píšete) mám společné dvě věci; poskytl jsem některá fota a zaplatil vydání. Na text jsem neměl vliv. Napsal jsem text k brožůře Životopisy M 284.0,1 a též zaplatil její vydání. Co se týká polygrafické úrovně tak to s Vámi plně souhlasím. Cena byla však nastavena tak, aby brožůry byly přístupné každému. Nesmíte též zapomínat, že éra brožůr již skončila. Ovšem pak si nikdo nemůže stěžovat na dnešní cenové relace. Má fota z let 1957 a výše uvidíte v připravované trilogii. Nebojte se, já s tím nemám nic společného; pouze mě autor požádal právě o tyto fotografie. Mimochodem, já jsem papoušky neviděl, nepsal jsem zde o nich a ani si je nekoupím. Není to moje lok.řada.
Resumé. Porovnejte si Váš text s tímto textem. Měl byste se omluvit za nechutné bláboly. Takže, ty zvratky si nahažte na své triko.
Nechápu proč napadáte Mad noodle2. Je to velmi znalý historik.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 17:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Modřaňák - Nechte ho, Buď se umlátí sám nebo se pokusím ho udolat já. A po omluvě od takového exota opravdu neškytám. Jinak dělat Vám fámuluse by pro mne byla čest a hodně bych se dozvěděl.
Jsem Béčko, že?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.82.172
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 19:00:24    Odkaz na tento příspěvek  

Šílená nudle dvě: Tak se jdi zblejt hňupe. Kdybych Tě měl po ruce byli bychom oba od krve - Ty tlamu a já ruce
Měl Tě stříknout do kopřiv a moh být klid.


A já už měl obavy, že nedostojíš svému slavnému nicku . A bude zase kázání o anonymitě a "kurvení"?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 19:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebude -mám Tě na háku Anonyme.
753.371
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.76.95
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 11:29:28    Odkaz na tento příspěvek  

to Modřaňák: Tak předně nevím za co bych se Vám měl omlouvat, to teda nechápu za co?! Nejdříve napíšete sebeoslavnou tirádu, a když se vám ji někdo rozporuje tak je zle...Jinak děkuji za osvětlení,jak to s těma brožurama, ne brožůrama je...Bohužel čeština asi není vaše silná stránka, že?! Jste však pod tím podepsán, takže nikoho nezajímá vaše sebeobhajoba, ajk to všechno bylo JINAK..nesl jste kůži na trh a na kritiku máte být připraven...
T 478.3371
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.76.95
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 11:39:03    Odkaz na tento příspěvek  

to Mad_noodle2: na vaše invektivy nemá cenu vůbec reagovat, jestli je pod Vaším nickem umístěna Vaše správná identita,tak se ničemu nedivím. Je vidět, že uzavření bufetu na pražské burze se podepisuje ve Vašem alkoholovém deficitu, který potom ventilujete ve sprškách slovních výpadů...Tak ještě jednou zamračené a papaoušci jsou naprosto úděsný...
T 478.3371
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.76.95
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 11:41:00    Odkaz na tento příspěvek  

to Mad_noodle2: na vaše invektivy nemá cenu vůbec reagovat, jestli je pod Vaším nickem umístěna Vaše správná identita,tak se ničemu nedivím. Je vidět, že uzavření bufetu na pražské burze se podepisuje ve Vašem alkoholovém deficitu, který potom ventilujete ve sprškách slovních výpadů...Tak ještě jednou zamračené a papoušci jsou naprosto úděsný...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 11:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,pánové..Celkem jsem se těšil,že se v této rubrice dozvím něco nového co se chystá,v jaké kvalitě atd..ale místo toho..to se nedá číst..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 13:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 478.3371
Mate prafdu. Čežtyna nený moje silná stranka. Školu sem ukoncyl ve druhí třydě obecne školi a to mně bilo 18 let. Měl sem dojem že dyzkuse je abichom se nafzajem něco dozvěděly a né si zde furt nadavaly. Pod čim sem podepsán ? Prosym, vysvětletemi važ víras "ajk". To ste asy braly ve třetí třídě a to já jyž nechodil do školi. Omluva ? Nestojím Vám o ní ! Když Vás rodiče vychovali k takovému verbálnímu projevu, který zde předvádíte, je omluva zbytečná. Na hrubý pytel, hrubou záplatu ! Tak mě a Mad noodle2 zcela vynechejte.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.74.244
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 13:50:17    Odkaz na tento příspěvek  

Alf: bohužel, je to tak.
Proboha nechte toho. Raději tedy napište, jaké chyby jsou v brojours o M 262.0 a M 240.0. Já se rád nechám poučit, moderním vozidlům nerozumím.
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 16:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Kunt

Máte pravdu. Je to nechutné. K textu brožury Životopisy M 240.0 mám od počátku negativní vztah i když jsem ho nemohl ovlivnit. Poskytl jsem fota a zaplatil vydání. Mezi autory sice jsem, ale u mého jména není uveden (c). Polygrafické práce jsou mizerné, ale adekvátní dané době a v této kategorii jsou odpovídající. Cenu jsem stanovil doslova lidovou.
Žádám, abych nebyl již nadále spojován s Motorovými vozy M 262.0, nemám s touto tvorbou nic společného.
Osobně mám raději publikace s fundovaným textem než fotoknihy.
Mad_noodle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 17:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 753.371 = ? T478.3371 - Chudáku neboj ,mail je pravej, napiš ať poznám tvou identitu. A s burzou máš smůlu- nikdy sem nepil a už 10 let kvůli nemoci abstinuju úplně. Jsem moc zvědav jestli najdeš tu odvahu a napíšeš na mail a podepíšeš se- abychom se nemuseli na burze představovat a vyřídili to hned. A nebyly to invektivy byla to výzva - abys jednou dokázal vylézt z bezpečí internetu. Dokážeš to?? Když mě dobře znáš tak oč jde. Navíc když jsem v alkoholovém absťáku bude to brnkačka. Co ty na to. Nebo že bys byl krypto komouš spíš Ty než Unipuls ? Chlapče, máš nepříjemný zvyk napadat lidi,kteří, na rozdíl ad Tebe, něco předvedli a dokázali. Tím samo nemyslím sebe- já jsem amatér, který má mašinky jen jako hobby- ale např. právě Unipulse nebo Modřaňáka. A na to jsem alergický. Takže moje slova platí ať jsi kdo jsi. Zatím jsi pro mě posera I.a. Tak se předveď , né veřejně, a napiš rovnou mě .
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 17:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon poslal jsem to pod synovo nickem- omluva- autorem předchozího příspěvku pro hrdinu T478.3371 je ve skutečnosti nudle 2 !!!!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 17:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hrdina breljovec-Možná,že sis mě splet s bráchou. Ale pak máš štěstí v neštěstí, protože je větší,silnější a choleričtější než já. Tak jen směle ,máš výhodu! Jinak Tě hodlám napadat dokud odtud nezmizíš nebo se nezačneš chovat normálně. A nebo alespoň do doby než mě admin umlčí.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 07:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abychom se vrátili k meritu věci- vyzývam všechny kritiky aby napsali konkrétní kritiku ke konkrétním fotkám a budeme polemizovat. Napsat, že kniha je strašná je hezké ale vágní a nic nevypovídající. Slibuji ,že budu diskutovat slušně a pokud možno bez invektiv. Z vůle autorů se v knize objevilo i 11 mých fotek- zaměřme se tedy na ně - o těch vím jak vznikly, jak vypadají v originále. Uvidíme k čemu se dopracujeme. Pro začátek uznávám ,že tiskárna to ,,vyzdobila" ale to asi autoři moc ovlivnit nemohli.Čísla mých fotek v knize:21,71,123,129,131,149,183,200,203,205,206.


Na mailu zatím ani čárka.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15353
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 12:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aby napsali konkrétní kritiku ke konkrétním fotkám a budeme polemizovat.

Nejde o fotky, jsou foceny kvalitními fotograf a jsou samozřejmě vesměs výborné. Co je strašné je jejich výběr, uspořádání v knize (řazení za sebou a podobně) ale hlavně grafická úroveň celé knihy .

Víc k tomu nemám co dodat, kniha (mluvím o papoušcích) je prostě otřesná. A jsem taky moc zvědav, jestli po této fotografické předvánoční rychlokvašce vyjdou avizované "textové" díly.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici