K-report
 

Archiv do 22. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv do 22. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5009
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 19:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holky a kluci, trochu objektivity, jo?!

Jojo,s 34 let starou mašinou a kotoučema ty jízdní doby stihnu taky.

Něco jiného je momentálně nasazená jízdní doba (ona ta Pendolina také dokáží Ostravu stihnout o poznání rychleji, než podle JŘ).

když jsou NS nasezeny na tratě, kde moc nevyužívají svojí hlavní přednost - naklápění.

A na kterém souvislejším rameni je v ČR a relevantním zahraničí výrazně(ji) znát naklápění? Na trasách Praha - Berlín/Vídeň/Bratislava/Ostrava to vždy udělá plus mínus deset minut. Jediné, kde naklápění opravdu (z hlediska jízdní doby spoje, nikoli průměrného cestujícího) využijí dosytosti může být nějaký imaginární budoucí spoj Praha - Ústí n/L - Cheb - Plzeň - Praha (a zpět).
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malé shrnutí:

Ad FS a 380:
Asi někdo neumí číst. FS byla přizvána k malé konzultaci ohledně ergonomie ovládání, hlavně pult a stanoviště už v době, kdy mašinka byla ještě roztahaná po halách. Nemyslím, že by FS měla u výrobce řešit jaké ledničky, nebo hřejičky by měly být na které mašině. O dovybavení (stejně tak jako třeba křesly) může následně rozhodnout uživatel strojů. Když se tolikrát překopávala výbava třeba u 163 v ledničkách, nebo na 460, kde byly i varné konvice, nevidím problém v tom, aby ty varné konvice, nebo mikrovlnky, dosadili ze skladu až během provozu. Na 380 bude jistě 220V na stanovišti.

PDOJ:
Stále platí, že se PDOJ může čerpat v době snížené intenzity práce, tedy třeba při zkoušce brzdy. Je to institut na hovno, bo na něj není právní nárok a pevné (neplacené) přestávky v práci jsou průchodné půl napůl. Zvláště by se to nelíbilo dlouhoramenným depům, protože by třeba nešlo otočit do 12 hodin. Tím by se musely výkony půlit a to by se jistě některým vrcholovcům nelíbilo, bo by "přišli o výkony". Na tom to podle mne vždy ztroskotá a nevinil bych z toho FS. Zde nejsme jednotní ani trochu. My máme třeba tyto přestávky (mimo stroj) u panťákové skupiny na 090 dodržené díky rozdělení vlaků střídáním v Kralupech a v Ústí, kdy pak po cca 45 minutách, o víkendu i déle, bereme jiný vlak (soupravu), kterým zase přijede kolega, a ten pak také "čerpá PDOJ". Tímto ovšem dojde zákonitě k tomu, že za směnu vystřídáme třeba i 5 různých strojů (dvoudenní směna s odpočinkem), nebo tři v jednodenní směně. Ale tu svou chvilku na jídlo máme. Díky stavěčům turnusů na ONJ, kteří jsou docela vstřícní. Nicméně, i tak je turnus PTG proti jakémukoli jinému turnusu nePTG dost vražda. Dnes jsem měl 9 hodin denní na PTG a zítra si rád zajdu odpočinout na 12 hodin na rychlíky. To jen tak na okraj.

Ad Fýra a jeho zvratky:
V situaci, kdy skoro denně koukám na strojový park tvé firmy hnijící v Kralupech, mám pocit, že blít bys měl spíš nad nimi. Taková vaše ponorka 140087, nebo co to má za numero (přes špínu není na 50 metrů čitelné), to je skutečně úžasný stroj hodný onanie. Divím se, že tě to ještě nepustilo....asi pořád ta tvá frustrace Ústím, ne?

A pro všechny, co při ztrátě argumentů aspoň vydatně flusnou na FS a její práci......doporučuji hledět si svého. Když si vzpomenu na ty tirády loni, jak jsme užiteční idioti, pak se musím lehce pousmát. Nebýt těch idiotů z FS, nebyla by dnes GTN na ESA11, nebyla by čilá komunikace s AŽD a linka poruch, která funguje, změny ve značení a závislostech návěstidel Wilsonu. Nestalo by se vůbec nic, vše by se vytratilo do ztracena, hezky v klídku. I další věci, které se zde neventilují, ale řeší i další podstatné věci v provozu i odjinud (např. změna § 192 zákoníku práce, kde byli těžce znevýhodněni zaměstnanci s nepravidelnou pracovní dobou.....kdo myslíte, že měl hlavní zásluhu na jeho změně, která bude od 1. 7. platit??). Takže, pánové, kdo je tu ten idiot?
Nicméně, činí mi potěšení, že vám některým tak hezky dřeme vnitřní stěny vašich jícnů a žaludků. Lepší, než kdybychom vám byli volní, jako třeba OSŽ, kde se poslední roky starají spíš o boj s Duškem. Je vidět, že děláme svou práci dobře i přes všechny chyby, kterých se dopouštíme.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Bkp: Není chybou koncepce NS, že výstavba koridorů na západ od Prahy má zpoždění 5 let a v lepší případě padne železná opona na železnici za 15 let. Samozřejmě se naklápění dost využije i na 4.koridoru.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 22:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Nebýt těch idiotů z FS, nebyla by dnes GTN na ESA11
Asi jsi chtěl říci "...nebyla by v GTN funkce hlídání ztráty šuntu", sama GTN byla nad ESA už dávno předtím. Ale to je jen taková terminologická maličkost.
A zadání téže funkce do jádra ESA se začalo projednávat už o prázdninách, takže přinejmenším směrem na výrobce byl ten tlak vcelku zbytečný. Po jistých zkušenostech ale připouštím, že ten tlak mohl být docela účelný a účinný vůči jiným, v dané věci též rozhodujícím subjektům...

Rozhodně Vám ale přiznávám "body do soutěže" za zelenou linku, a to nejen proto, že (konečně!) přináší docela účinnou zpětnou vazbu, ale i proto, že dává prostor vysvětlit, co se v ZZ děje a proč se někdy chová tak jak chová. Ono je vždy užitečné vidět, jak a hlavně proč něco funguje.
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 22:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hergot, ten čas ale letí...

Gatto nero
www.pendolino.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 23:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslím, že by FS měla u výrobce řešit jaké ledničky, nebo hřejičky by měly být na které mašině.

Naopak, kdo jiný by to měl řešit, resp. co jiného by asi tak měla FS řešit (zdůrazňuji slovo řešit, tj. nikoli rozhodovat).

Samozřejmě se naklápění dost využije i na 4.koridoru.

První část příspěvku je tak říkajíc mimo keramiku a druhá se mýlí. Mezi Prahou a Benešovem jde spíše o to, jak se všechny požadované spoje (osobní i nákladní) na trať vejdou, mezi Benešovem a Budějovicema budou rozdíly minimální (pomalejší rozjezdy v uzlech Tábor a Benešov), ale znatelnější rozdíl (ani nevím, kolik to tam bude, ale od stolu tipuju, že cca 5 - 7 min.) bude až mezi Bedějovicema a Rybníkem, tj. na tom nejméně potřebném místě. Takže ani 4. koridor není a nebude o naklápění.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 23:39:28    Odkaz na tento příspěvek  

ASDF 20. června 2009 - 00:00:49: Před vrtulí je chladič, před chladičem příčka. Tam žádné výdechy nejsou.
OH 20. června 2009 - 13:19:19 v případě 471 ukázalo, že většina poruch byla způsobena neznalostí obsluhy nebo údržby. - Myslíš trhliny v nicohlavech, ulámané šrouby převodovek, tekoucí převodovky, výbuchy IGBT, poruchy vinutí TM, zatékání do oken s vyklápěčkou, porušené silentbloky kývaček, praskání skříně od stupačky do strojovny, odlepená čela, ... Mám pokračovat?
hornet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.193.38
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 01:20:50    Odkaz na tento příspěvek  

Štokr
Hajnej-tak mohli u Taurusu navrhnout větší kola a nemuseli by dávat hřídele se špatným průjezdem oblouku... To sice ,,před těmi 100léty" třeba také mohli,ale trošku se tady zapomíná na jeden možná důležitý požadavek - odvod většího množství tepla při brzdění z vysokých rychlostí(víc než 200km/h)mimo hnací dvojkolí,spojku a TM aby nedocházelo k jejich dalšímu nežádoucímu prudkému oteplování a schlazování. Pokud jsou kotouče přímo na kolech,nevyhneme se většímu přenosu tepla přímo do hnacího dvojkolí a dál,což jak se domnívám,asi do 160km/h jěště nepředstavuje vážnější problém,ale při vyšších požadavcích už možná ano.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 02:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První část příspěvku je tak říkajíc mimo keramiku a druhá se mýlí. Mezi Prahou a Benešovem jde spíše o to, jak se všechny požadované spoje (osobní i nákladní) na trať vejdou, mezi Benešovem a Budějovicema budou rozdíly minimální (pomalejší rozjezdy v uzlech Tábor a Benešov), ale znatelnější rozdíl (ani nevím, kolik to tam bude, ale od stolu tipuju, že cca 5 - 7 min.) bude až mezi Bedějovicema a Rybníkem, tj. na tom nejméně potřebném místě. Takže ani 4. koridor není a nebude o naklápění.
Mohu se tedy optat v čem je první část mého příspěvku tak říkajíc mimo keramiku ?
Sice nevím, jak jsou níže uvedené rychlosti aktuální, ale pokud je většina správná, tak se naklápění využívá na podstatné části trasy. Netvrdím, že NS zkrátí čas cesty na polovinu, ale rozhodně znatelné to bude.
https://www.k-report.net/koridory/rychlosti4k.htm
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 07:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: beru zpět svá injektiva.
že by FS měla u výrobce řešit jaké ledničky Jen maličká douška, pokud se to nebude řešit hned tak pak budeš slyšet jen výmluvy ve stylu:"To výrobce neumožnil, to zadavatel nepožadoval" atd. Řešit jaké samozřejmě ne, ale aby vůbec, si myslím, je třeba hned.
Vy joudové, kdybyste mě utřeli s tím, je tam zásuvka 220V, tak jsem si mohl odpusti své bludy...
Host: Ty ubohá nulo, nejdřív si přečti v jaké souvislosti jsem to napsal a pak se zkus zamyslet. O tom "rušení" se zmiňoval někdo předtím.Tak jsem to akceptoval jako argument proti. 30x24 = 720, 30x 5,15 = 154,5 720/155 přibližně 1/5. Jen jsem nenapsal pracovního života. Ale to většině si myslím docvaklo. A vzali to jen jako kupecký argument. Když se chceš na tomhle točit,prosím, já to přežiji...
Bkp : to o těch konvích jsem napsal jen proto abyste věděli jak je jednoduché dostat něco na lokomotivu i když je to sebevětší prkotina...Proto si myslím, že pokud se nezačne hned, tak pak je to na dlouhé lokty.
A už toho fakt nechám.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 08:11:00    Odkaz na tento příspěvek  

neregPetrS.
I přes zmiňované poruchy tvrdím, že většině poruch bylo (je) možno zabránit předepsanou údržbou.
Když říkám většina, nemyslím tím všechno. Tyto výrobní vady do většiny nepatří. Vidím to tak na 60% údržba,25 výrobce, zbytek cestující.
Když se zlepšila údržba, neplánovaná odstavenost silně poklesla.
Hezké léto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.86.111.225
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 09:07:13    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: A pořád platí: co si objednatel objedná (a je ochoten zaplatit), to mu tam dodavatel dá. Takže kritizovat Škodovku je pláč na špatném hrobě.

Nechci více rozpoutávat flamewar, ale měl jsem možnost být poněkud blíže jednání o 109E (ve fázi příprav), a výše uvedené tvrzení nespatřuji za zcela pravdivé... Argumenty ŠZ, proč to či ono nebude, byly úsměvné a člověk si vlastně nebyl vůbec jist, kdo že je vlastně objednavatelem. Málokdy se p. Roubal rozčiloval, tenkrát však ano.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5013
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 10:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martyss:
Aniž bych chtěl zde nějak do hloubky pokračovat v tomto OT, tak:
- I přes zpoždění české části III. koridoru se nic nemění na faktu, že ani tam naklápěcí vlaky nemohou udělat díru do světa. Do Německa se to nedostane a pro chebské rychlíky je to příliš komplikovaný špás.
- Jak už jsem řekl, na trase Praha - Benešov záleží na tom, jak bude uspořádaný JŘ, aby se vešly všechny vlaky, které se vejít mají. Může to vyjít tak, že naklápěcím vlakům to vyjde o několik minut rychleji, než klasickým, vyjít to ale nemusí a budou mít jízdní dobu stejnou.
Na cca 115 kilometrech z Benešova do Českých Budějovic budou "naklápěcí" rychlosti vyšší na cca 15 km, z toho všechny ve významných stanicích a jejich okolí, mezi bude 160 durch; celkový rozdíl "naklápěcí" vs. "klasická" jízdní doba je spočítaný na (jestli si dobře vzpomínám) 2, slovy dvě minuty. Trať z Budějic ke hranicím jsem už řešil.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 10:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej: opravdu byla před rokem byla GTN na všech ESách? Se mluví o doplnění GTN na další ESY za docela slušné prachy.

ad Hajnej: se Zelenou linkou máš svatou pravdu, je to věc, které si vážím že vznikla, i když jsem ji nikdy nevyužil.

ad Hezké léto: ten druhý odstavec se tu snažím už nějakou dobu naznačit.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2557
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 11:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hornet: uvážíme-li, že 380 má na rozdíl od Taura ve standardní výbavě brzdový odporník, tak to s vývinem tepla není tak horké, protože vyjma poruch pohonu brzdí EDB i tam, kde standardní Taurus nemůže rekuperovat.
Pokud Taurus nemá snížený účinek třecí brzdy při rychlostech nad 160 km/h (jako má třeba 380 či 680 nebo i spousta jiných vozidel), tak je docela výjimkou. Nad 160 km/h je už totiž zpravidla jiné zabezpečení a proto není potřeba mít tak vysoké obrzdění, které je potřebné pro dosažení 1000 m ze 160 km/h.

Hezké léto: ono záleží na tom, kdy ing. Roubal se ŠT o tom vybavení jednal. Pokud to bylo až po vyhodnocení soutěže (asi se shodneme, že do té doby by spolu neměli moc o čem jednat, že...), tak se postoji Škodovky nelze divit: na mašině bylo to, co bylo vysoutěženo podle zadávacích podmínek.
Přidávat tam něco potom znamená buď dát to zadarmo nebo si po promítnutí do ceny koledovat o napadení ze strany ostatních uchazečů. To jsou bohužel méně příjemné stránky byť i sebetransparentnějších výběrových řízení...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 11:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:

K těm ledničkám. Já jen tak nějak myslel, že v 21. století již panuje jistá povědomost o tom, co je ergonomie práce a hlavně zázemí pracoviště. Je zajímavé, že v kamiónech jsou některé tyto "vymoženosti" automatickou součástí stroje. Nadále tvrdím, že dovybavení stanovišť může řešit dodatečně až vlastník vozidla po dohodě třeba zrovna s těmi odbory. Ale třeba takovou ledničku bych jaksi předpokládal jako standard. Víc to nehodlám točit. Jen dodám, že mně ke spokojenosti na PTG stačí mít ledničku a vařič na každém stanovišti. V tomto vyhovuje ešus, vyhovovala 460, kde jsme často měli i varné konvice (na 220V), nevyhovuje žába, kde je lednička a šílený vařič jen po jednom kuse na soupravu. Tam vaření řeším, jak jsem již předeslal, svým hrnkem a ponorákem. Na 363, 163, 162, 150 stačí lednička a vařič po jednom kuse. Hlavní je mít konvici, která občas chybí. Kdyby ovšem třeba v rámci DKV pracovali přípraváři jak mají, byly by i konvice. Na 471048 ji požadujeme již poněkolikáté, ale pokud vím, posledně jsem ji tam opět nenašel. Prý přípravář měl jinou práci, což chápu, ale to ho nemůže na to dovybavení někdo zastoupit? A tohle FS těžko vyřeší. Stačilo by, kdyby si jednotlivci v provozu DKVéček plnili své povinnosti tak, jak mají.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 12:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Taurus neni vyjimkou,} take snizuje tlak v brzdovych valcich nad 160 km/hod (zhruba na polovinu).
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 13:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej: 1216 umí brzdit i do odporu, 1116 se pohybuje v místech, kde už s rekuperací nejsou problémy. Bylo by docela zajímavé dostat se k údajům, jak velké % tvoří u 1116 mechanické brzdění, třeba ten odpor je opravdu jen další zátěž. Kdo ví...
Martin
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 14:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nadále tvrdím, že dovybavení stanovišť může řešit dodatečně až vlastník vozidla po dohodě třeba zrovna s těmi odbory. Ale třeba takovou ledničku bych jaksi předpokládal jako standard.
Mám za to, že to měl řešit výrobce. Nedovedu si představit setkání s létajicí ledničkou při případné nehodě. Od Škody mohla být aspoň řádně upevněna.
S nostalgií v oku vzpomínám na ledničky v el. šestikolácích. To tehdy byla taková kráva, že i já měl problémy se přes ní dostat ke zpětné záklopce od kompresoru. A pokud se v mašině nacházel ještě kryt HV, tak ve strojovně nebylo k hnutí. Jó, to byly časy.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Kermit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 14:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2: 1216 umí brzdit i do odporu

Ale jenom na ss systémech, protože nemá samostatné brzdové pulsní měniče a používá pro to čtyřkvadrantové měniče.
http://www.siemens.cz/siemjetstorage/files/35848_DB%24ES64U4%24CZ %2403.pdf

Samostatné brzdové pulsní měniče jsou u ES64U4 na přání možné, ÖBB 1216 ji ale nemá.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 14:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy joudové, kdybyste mě utřeli s tím, je tam zásuvka 220V,

To se nastalo, protože jsem napsal, že je tam zásuvka na 230V/50Hz/1100W.

personál se prostě kašle. A u stroje pro 21 století je to více než smutné

To jsou žvásty. Většina soudobých lokomotiv/jednotek žádný žrací místo nemá, stačí vyject za hranice a podívat se. A zamyslet se proč to tak je, případně si zjistit, jaxe tam ti fírové stravujou a kde - to se totiž fakt neřeší lokomotivama, ale organizací turnusů, kdy uděláte jedno kolo z Budějic do Prahy a nazpátek a paxi jdete sednout do katýny, a né že cintáte cestou kafe do pultu a drobíte pod sebe. Že je na 380 místo mikrovlnky vařič a lednička je evidentně věc dohody mezi zaměstnanci a zaměstnavetelem a opakuju znova - musí to bejt úžasnej sroj, když jako kritiku vygenerujete takovéhle pechoviny.

Prý přípravář měl jinou práci, což chápu, ale to ho nemůže na to dovybavení někdo zastoupit? A tohle FS těžko vyřeší.

FS (a OSŽ)ne, ale jiné skutečně fungující odbory by to vyřešily. Ovšem potentáti z FS si radši sednou do té komise o vyšetření Moravan, kde jsou leda pro smích.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radku Š představ si, že ti v bance zavřou kuchyňku a řeknou tví nadřízení na lednici a mikrovlnku zapoměňte a rychlovarnou konvici si můžete přinest svojí.

To se nestane a i kdyby jo, tak se mi nic zásadního nestane. To bude asi tím,že tam nejsem zaměstnán jako degustátor... a asi těžko mi někdo může zrušit přestávku na oběd.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:je tam zásuvka 220V Však to byla reakce na váš příspěvek.
uděláte jedno kolo z Budějic do Prahy a nazpátek a paxi jdete sednout do katýny Bez urážky, ale víte úplné kulové jak to v běžném provozu chodí. Tohle by mohlo jakžtakž fungovat u osobky...jen ty kantýny nějako chybí. Většina nákladní dopravy jezdí víceméně živelně a o tom kam (velmi přibližně) na čem (taky ne se 100% jistotou) se dozvím až při nástupu. A mockráte se to jěště v průběhu směny změní. Zažil jsem i směnu kdy jsem vystřídal 8 lokomotiv (4x dvojče). Takže nějaká kantýna, restaurace či alespoň obyčejný kiosek nepřipadá v úvahu. Ono i DK kde by se eventuelně něco dalo ohřát či zavařit kávu jsou většinou vzdáleny od vlaku (nehledě na to, že tam nemám správně co dělat a je jen dobrá vůle plácaček, že toto umožní) A vzdálit se od vlaku není až tak jednoduché. Takže cintání a drobení kol sebe za jízdy je náš život.
musí to bejt úžasnej stroj, když jako kritiku vygenerujete takovéhle pechoviny On to žádnej stroj zatím není, jen prototyp, který do provozu jěště nezasáhl. Mimo toho, že byl tažen jako vagon. Takže až si na to sednou fírové, kteří mají něco v těle a odvezou s tím nějaký ten vlak, pak se bude chválit či kritizovat vše ostatní. Takže zatím jen pindáme o tom co je vidět z obrázků a z útržkovitých informací. To s vámi souhlasím že mluvíme o p..., neboť de facto ničem jiném mluvit nelze.
A ti znalejší možná o technickém provedení (tam jsem naprosto mimo) ale furt to není nic jiného než složenina součástí a soustrojí a nic víc.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3296
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč mají dispečeři letového provozu práci dvě hodiny a pak vždy hodinu volno, k tomu mají v budově (na poli u Jenče) knihovnu, kino, fitko, hospodu? A výpravčí v Dobřichovicích

1) Protože na to jsou zdroje.

2) Protože těmi nároky na danou profesi projde asi tuším do 5 % uchazečů a z nich ještě část odejde v průběhu zácviku, když vidí, jaký je to "nápor na bednu" - ten kdo tam projde si je v řadě případů schopen najít zhruba podobně honorované místo jinde, kór v Praze a okolí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez urážky, ale víte úplné kulové jak to v běžném provozu chodí. Tohle by mohlo jakžtakž fungovat u osobky.

Takhle to dlouhá léta funguje u SBB, DB či jinde, koncekonců to tak u nás provozuje DP v Praze. Tady opravdu není potřeba vymýšet vymyšlené.

U nákl. dopravy je to jistě složitější, ale nějak to tam u nich fungovat musí, ne ?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: U nákl. dopravy je to jistě složitější, ale nějak to tam u nich fungovat musí, ne ? Určitě ano..třeba tak, že mají na stanovištích mikrovlnky, konvice a lednice
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 16:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad RadekŠ: jistě nějak to tam fungovat musí a proto se ptám jak? Kdybych to věděl tak se takhle blbě ptát už nebudu. Třeba tam opravdu stačí jen ten držák na petku. Každopádně výbava nových lok OBB mluví o něčem trošku jiném.
Organizaci provozu DB bych si do úst moc nebral, v nákladní oblasti určitě ne. Operativnost řízení je jim hodně vzdálený pojem.
V Berlíně, na horní části nádraží jsem zažil docela zajímavý úkaz. Byl pátek, u hrany zastavil nějaký rychlík a lidé se do něj snažili dostat (úkaz podobný našim výlukám, nacpat plný rychlík do tří vrakos, plus většina lidí s kufry na kolečkách). Za 4 minuty tam mělo přijet ICE. V době příjezdu zastavilo na mostě a dalších 10 minut čekalo, než ten předchozí vlak odjel. Vyrazilo mi dech, že na tom horním nádraží za celou dobu byly další dvě hrany volné a jedna dokonce u toho samého nástupiště. Raději vlak zalupali o cca 13 min., místo aby změnili nástupiště. Naštěstí mi v Hannoveru přípoj neujel.
Martin
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 17:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2: Nie je to náhodou tým, že organizácia práce rakúskych železníc. Vzhľadom k jednotnému lokomotívnemu poolu aj plánovaniu turnusov osobka x nákladka to tam až na malé výnimky vyžaduje striktne univerzálne mašiny. Takže vybavenie taurusa musí rešpektovať aj to, že na ňom budú páni majstri "drepieť" na rôznych Pn-kách a podobných záležitostiach.

Oproti tomu 380 bola ČD (hoc vtedy ešte obsahovali aj nákladnú dopravu) objednaná výhradne na vozbu diaľkových rýchlikov, kde sa nejaké prestoje nepredpokladajú. Síce v praxi napr. tento GVD jedna 350 celú noc kempuje na ONB v Brne aj s majstrom (to už bol taký problém ju stiahnuť do depa?).
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3639
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FS (a OSŽ)ne, ale jiné skutečně fungující odbory by to vyřešily. Ovšem potentáti z FS si radši sednou do té komise o vyšetření Moravan, kde jsou leda pro smích.

No, nevšiml jsem si, že by se tomu někdo extra řehtal. Spíše by se dalo říct, že to komusi velmi zavařilo. Nicméně, účel to splnilo. Kdyby nebylo mediálního řevu FS, usnulo by to, jako vše podobné vždy v minulosti. Maximálně bychom se dozvěděli, že chudák Demel si za to vlastně mohl sám, bo nesledoval upřeně vlakovou cestu.

Hele, Radku, skutečně si o sobě myslíš, že jsi alespoň z 20% schopen objektivně zhodnotit, co a jestli vůbec dělá FS pro své lidi dobře? Myslím, že by ses měl věnovat spíše jiným tématům, do kterých vidíš a které ti jdou, a nedělat tu ze sebe za každou cenu sudího odborů, které bytostně nesnášíš.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3298
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 07:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radku, skutečně si o sobě myslíš, že jsi alespoň z 20% schopen objektivně zhodnotit, co a jestli vůbec dělá FS pro své lidi dobře? Myslím, že by ses měl věnovat spíše jiným tématům

Však já se Ti do toho netentuju - členský příspěvky platíš Ty. U sebe v odborech nejsem, protože do toho lezou lidi, se kterejma bych tzv. na pivo dobrovolně nešel a to že v závodní jidelně bude třeba na výběr dost druhů zeleniny a zálivek můžu ovlivnit i bez odborů. Stejně tak klimatizaci do práce mi nepořídily odbory.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3299
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 07:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by se tomu někdo extra řehtal. Spíše by se dalo říct, že to komusi velmi zavařilo

- Řvát, bouchat pěstí do stolu a vyhrožovat dovede kdejakej idiot - já to dovedu taky.

- Odborná komise hodná toho jmenéna má ve svém složení odborníky. Není mi nic známo o tom, že by FS měla odborníky na zab. zař.
Takže tam seděli nějaký odborářsko politický bafuňáři - mně by to bylo vrcholně trapný, jim evidentně ne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3300
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 07:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berlíně, na horní části nádraží jsem zažil docela zajímavý úkaz. Byl pátek, u hrany zastavil nějaký rychlík a lidé se do něj snažili dostat (úkaz podobný našim výlukám, nacpat plný rychlík do tří vrakos, plus většina lidí s kufry na kolečkách). Za 4 minuty tam mělo přijet ICE. V době příjezdu zastavilo na mostě a dalších 10 minut čekalo, než ten předchozí vlak odjel. Vyrazilo mi dech, že na tom horním nádraží za celou dobu byly další dvě hrany volné a jedna dokonce u toho samého nástupiště. Raději vlak zalupali o cca 13 min., místo aby změnili nástupiště. Naštěstí mi v Hannoveru přípoj neujel.

Oni to tak udělali naprosto záměrně a úmyslně, protože v tom mají systém. Třeba proto, protože se tam systematicky přestupuje hrana-hrana a nebudou přeci hnát lidi z kuframa (ať už čekající a nebo z přípojného vlaku) na jinej perón.

PS: Zatímco u nás se dočteme, jak výpravčí kdesi v Zábřehu operativně vyhověl nějaké škole- co natom, že tak rozvrátil dopravu v půlce Moravy.
Jáchym_rotor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2009

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 08:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba proto, protože se tam systematicky přestupuje hrana-hrana a nebudou přeci hnát lidi z kuframa (ať už čekající a nebo z přípojného vlaku) na jinej perón.

že na tom horním nádraží za celou dobu byly další dvě hrany volné a jedna dokonce u toho samého nástupiště.


Chytrej za každou cenu...

Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 08:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano Jáchyme, některým dělá problém pochopit psaný text a ještě to dávají okatě najevo.
Na druhou stranu uznávám, že jsem měl napsat ...místo aby změnili kolej
Martin
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 09:14:11    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ta hláška Hajného o tom, že mašina není jídelna pro fíry, je opravdu smutná. Vzhledem k faktu, že Hajnej je známé jméno. Fakt by mě zajímalo, co by říkal na to, kdyby v AŽD zrušili jídelnu a zaměstnancům sdělili, ať si kupují něco v potravinách. Také by se to dalo. Je zkrátka vidět, že jsme stále pozadu a že moc nemyslíme na ty ostatní. Strojvedoucí je člověk, kterej na tý mašině bude trávit nejvíc času, a pokud chceme, aby tam byl spokojený, mělo by se také myslet na jeho pohodlí.
Ostatně, názor jednoho z pražských strojvedoucích zde přikládám.

Včera jsem se podruhé svezl na Taurovi, mimo jiné, už si sním docela rozumím, a jsem jím unešen. V prvé řadě je to opravdu první mašina, kterou někdo konstruoval s tím, že na ní bude pracovat ČLOVĚK a ne jen statistické číslo jako je to u naprosté většiny našich a hlavně škodováckých strojů, včetně 380ky. Pracovní prostředí je téměř dokonalé. A řemeslnické zpracování.......,nemám slov.
Stanoviště , to je skoro taneční sál a ne kumbál, kde se ani neotočíš. A to je jen jeden z mnoha příkladů.
Rozepsat se víc, by dalo na román. Tauru ZDAR!!!!!!!!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 09:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host souhlas! Už celý příběh Zázraku je k smíchu, věčné oddalování termínů atp a furt nic. Myslím, že šance na úspěšnou budoucnost této řady je velmi mizivá, možná jen díky státní dosypové arganizaci Černá Díra bude jezdit pár kusů a po té, co jsem TO viděl z blízka v Ostravě tvrdím, že je to vrchol fušerství a naši předkové co mají co došinění se značkou Škoda, by se museli v hrobě převracet. Lokomotivu považuji za své pracoviště a proto se tam chci cítit pohodlně, vzhledem k tomu, že tam trávím dost ze svého života a tedy mít se i kde najíst...Ne být jako kusovka, co tam má tahat kniplem a pak vypadnout.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5024
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 09:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt by mě zajímalo, co by říkal na to, kdyby v AŽD zrušili jídelnu a zaměstnancům sdělili, ať si kupují něco v potravinách.

Nevím, jak je to v AŽD, ale model, že ve firmě není žádná jídelna a zaměstnanci se stravují, jak se dá, není ničím neobvyklý.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Taurus only
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.204.115
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 09:52:00    Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Haha, proto jezdíš na Bangli. V.o.l.e.!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 09:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k faktu, že Hajnej je známé jméno. Fakt by mě zajímalo, co by říkal na to, kdyby v AŽD zrušili jídelnu a zaměstnancům sdělili, ať si kupují něco v potravinách.

Prosimvás, naučte se číst a pochopit a co kdo píše - díky. Hajnej stejně (stejně jako moje maličkost) poukazoval na to, že normálnějších/civilizovanějích poměrech se nežere na mašině, ale v nádražní resturaci či kantýně. Jak vidno, řada fírů je proti a radši chce žrát ten chleba se salámem na stanovišti - to je ovšem jejich boj a jejich zdraví a není to moje starost.

Rozepsat se víc, by dalo na román....

....a večer s obrázkem Taura v jedné ruce a s druhou rukou zaťatou pod peřinou v ruce druhé.

PS: Pro mě je Taurus normální moderní lokomotiva na úrovni doby a netřeba zbožšťovat a ani zatracovat. Když je tak úžasné řemeslné zpracování, tak mi vysvětlete proč má i vcelku nová mašina tak vorvanej pult, bo tam kdosi škudlil na matroši a udělal to z levnýho laminátu - já mám mimochodem prac. stůl TECHO ze stejného matroše i oné speciální barvy jako má ta 380 ka a je po 10 letech intenzivního používání jako novej. Nebo mi třeba můžete napsat, jak souvisí s hygienou práce bílá barva na stěnách stanoviště - já totiž žiju v bludu, že vnitřek kabiny má bejt tmavej. O tom, že v náplni strojvedoucího je taneční činnost slyším taky prvně.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 10:09:44    Odkaz na tento příspěvek  

Kermit 21. června 2009 - 14:37:45: Brzdění do odporu na střídavině je hloupost. I u nás (!) se (už konečně) pracuje na možnosti vracet proud do veřejné sítě - zatím zkušebně Břeclav - Brno a Dvořiště - Budějovice, kdyby někdo nevěděl.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 10:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokomotivu považuji za své pracoviště a proto se tam chci cítit pohodlně, vzhledem k tomu, že tam trávím dost ze svého života a tedy mít se i kde najíst...

Takže Vaše Bobina r.v. 1957 je vybavena výborným odpružením, má pohodlné a tiché klimatizované stanoviště a za roletou v zadní části stanoviště je samovar, kávovar, mikrovlnka, lednička, výčep. Před tím, než Vás označím za žvanila Vám dám ještě šanci. Nuže, kde se dá takový bájný stroj vidět ?


Argumenty ŠZ, proč to či ono nebude, byly úsměvné a člověk si vlastně nebyl vůbec jist, kdo že je vlastně objednavatelem.

Já jsem tedy viděl v léčebně lecos , ale že by ŠZ nutily ČD do vařiče a ledničky místo mikrovlnky mi tedy přijde hodně přitažené za vlasy. Jaký by k tomu byl důvod ?
a.b.c.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.253.77
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 10:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

Taurus only:

taky 182 080...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3640
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:Odborná komise hodná toho jmenéna má ve svém složení odborníky. Není mi nic známo o tom, že by FS měla odborníky na zab. zař.
Takže tam seděli nějaký odborářsko politický bafuňáři - mně by to bylo vrcholně trapný, jim evidentně ne.


Nenapadla tě myšlenka, že tam bafuňáři byli prostě pozváni, jako zástupci profese, které se to bytostně týká? Nikdo tu netvrdil, že FS má nějaké odborníky na zab zař. Nicméně, tím, že řvala a dupala nožičkou, i tím, že občas plácla nějakou hamutinu o zab zař, docela dobře rozhýbala soukolí i v nejvyšších patrech a mělo to své ovoce. Ostatně, uznal to i Hajnej, což jsi zřejmě, jistě ne schválně, jaksi přehlédl.

Abych to uzavřel....FS naplácala kolem Moravan plno bludů, ale tím, že se vztekala, posloužila dobré věci. TEČKA. Chápu, že pro tebe je to obtížné přijmout, ale to už není moje věc. Já jsem s výsledkem spokojen.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3641
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže Vaše Bobina r.v. 1957 je vybavena výborným odpružením, má pohodlné a tiché klimatizované stanoviště a za roletou v zadní části stanoviště je samovar, kávovar, mikrovlnka, lednička, výčep. Před tím, než Vás označím za žvanila Vám dám ještě šanci. Nuže, kde se dá takový bájný stroj vidět ?

No pozor! 140087 je přeci high technology vytuněná Odosem. A zmákne bez generálky ujet i vzdálenost Kralupy - Ostrava. Já bych ten Odoszázrak nepodceňoval.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3642
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U sebe v odborech nejsem, protože do toho lezou lidi, se kterejma bych tzv. na pivo dobrovolně nešel
No dobrý, takže s vodou z vaničky vyleješ i dítě? Odbory u vás tvoří jen tito pro tebe nepřijatelní jedinci? Mně taky řada lidí i představitelů v FS nesedí a na pivo bych s nima nešel, přesto si myslím, že to tak nějak patří k životu. Nikde nepotkáváš jen ideální, neposkvrněné, bezchybné a vševědoucí lidi (pardon, vyjma fóra ČD, hlavně Obecné debaty )

a to že v závodní jidelně bude třeba na výběr dost druhů zeleniny a zálivek můžu ovlivnit i bez odborů.

No to je trochu slabé téma pro práci tvých odborů, ne? Myslím že jejich role je v jiných sférách...než kompotech ve žrádelně.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je trochu slabé téma pro práci tvých odborů, ne? Myslím že jejich role je v jiných sférách...než kompotech ve žrádelně.

Alebo chladničkách na stanovišti (?!?)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3644
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alebo chladničkách na stanovišti

Jistě. To tvrdím od začátku. Chladnička na jakémkoli pracovišti snad je dnes již standardem 21. století, nebo ne? Tak nač na takovou jasnou záležitost používat odbory, které jsou tu na jiné, podstatnější věci..?????
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 11:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chocho: jistě v dnešní době je bobča veterán, ale co ji porovnat s mašinama, které tehdy nahrazovala? Tedy s párama. Vůči nim má odpružení zlaté. Ledničkou byla voda v tendru a jako vařič vhodné místo na kotli. Jednou jsem se svezl na páře cca hodinu a musím smeknout před kolegy, co na nich jezdili celý život. I ta bobča nebo lamoška je zlatá.
Je tak výrazný rozdíl i mezi současnými vozidly a 380? Už jsem jednou psal, že to zatím nikdo nedokáže říct. Je nutno počkat na ostrý provoz, kdy člověk nebude řešit zda dojede nebo nedojede a bude mít více času na pozorování takových ptákovin (pro některé) jako uchování a konzumování stravy. Pražáci nám za rok řeknou více, protože budou moci srovnávat dvě moderní mašiny současné doby.
Martin
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3038
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2 přesně tak, bobina na svou dobu byla high technology i přes dementní trapné anonymní výkřiky do tmy, co se pod svoje výplody ani nepodepíší, radši. Jsem zvědav, jestli Zázrak bude aspoň tak slavný, jako ona a bude jezdit ještě v roce 2060, pokud vůbec kdy vyjede. Nebo možná, že se aspoň v tom roce Zázraku dočkáme



Taurus only jezdím na tom, na čem je možné dnes jezdit a je schváleno pro SŽDC. Zázrak je možno spatřit dnes tak akorát na výstavě. Ten než začne jezdit, už mu dávno oprýská už přes rok starý lak

A zmákne bez generálky ujet i vzdálenost Kralupy - Ostrava. Já bych ten Odoszázrak nepodceňoval

Pravda Zázrak dojel dokonce až do Ostravy, ale v závěsu a zatím odtáhnul pár okruhů kaloun Killsů
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koneckonců nechápu, proč se dnes směje dnes Bobině, která ještě dnes udělá svoji práci jako před padesáti lety. A Černé Díry tím ještě vozí i lidi
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5025
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- No to je trochu slabé téma pro práci tvých odborů, ne? Myslím že jejich role je v jiných sférách...

- Alebo chladničkách na stanovišti


Ne. To je přesně místo pro odbory. Každodenní mravenčí práce ve prospěch svých členů. Ale chápu, že ambice změnit chod z/Země je prostě silnější.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:

Víš o tom prd, radile, tak se do toho nevrtej.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5026
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje, došly argumenty a ješitnost se urazila.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3647
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra:

No, Černé Díry s tím sice opravdu ještě občas z nouze vozí lidi, ale moc dlouho ty bobči nevydrží. Mastit s ní v jednom kuse 120 a honit zpoždění u 6ti vozového rychlíku, který má normálně 140 kovou mašinu, to vydrží tato babička tak půl oběhu, pak obvykle někde přeskočí, nebo se jí při brždění zajedou špalky tak, že to z depa vezmě k výkonu pouze nějaký kaskadér, nebo magor. To víš, na 80 kovém přetahu prázdných plošiňáků Kralupy - Čierná pri 3,14če by nám vydržela podstatně dýl.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3648
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 12:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:

Argumenty? Myslíš takové, jaké používáš ty? (tedy žádné) Argumenty zazněly dávno, i Hajnej, který loni FS nemohl vystát za naše útoky na AŽD, to potvrdil. Kdo chce slyšet, slyší, kdo nechce, ať si .... však víš co...

Jinak mravenčí práce probíhá neustále. A abych uklidnil tvou ledničkovou mánii.....ledničky skutečně řešíme v mraveništi, čti jednotlivé PJ ČD nebo Cargo. Nevím, proč by se tím měli zabývat vrcholovci. Nakonec, také to tu již zaznělo, řada mašin (163 u nás na severu) již má ve výbavě jak vařič s konvicí, tak ledničko - ohřívačku. Nicméně se stejně přikláním k názoru, že ta výbava na stanovištích je podstatná spíše pro Cargonauty. U osobky bych spíše ocenil zde již nastíněné pauzy mezi vlaky s možností zajít si na jídlo v místě pauzy. Tak, jak to mají leckde v zahraničí. Ale u carga si to nedovedu představit. Oldcerry detailně popsal, proč je to science fiction.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 13:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host: Tak ta hláška Hajného o tom, že mašina není jídelna pro fíry, je opravdu smutná.
Abychom si rozuměli: nemám nic proti tomu, aby byla mašina vybavena tak, aby podporovala dodržování pitného režimu a možnost snědení svačiny. Ale na velké jídlo by se prostě mělo chodit někam jinam, k normálnímu stolu a hlavně mimo pracoviště, aby bylo možné se najíst v klidu.
A aby bylo jasno úplně: Hajnej si především uvědomuje, že mašina, aby se zaplatila, musí furt jezdit, kdežto fíra z různých důvodů (třeba zrovna těch přestávek na jídlo) nemůže. Je to dáno tím, že mašina je stroj a fíra je člověk. Proto Hajnej už dávno opustil doktrínu "celou šichtu na jedný mašině", což někteří jedinci pořád ne a ne pochopit.

Vzhledem k faktu, že Hajnej je známé jméno. Fakt by mě zajímalo, co by říkal na to, kdyby v AŽD zrušili jídelnu
Koukám, že známost jména nestačí ke znalosti stravovacích zvyklostí jmenovaného... Hajnej totiž vnitrobaráční jídelnu téměř nepoužívá , protože chodí na stravenky na nedalekou polikliniku, kde se výborně vaří, přičemž procházka kilometr tam a kilometr zpět je pro něj vítaným zdrojem pohybu při jinak sedavém zaměstnání.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 13:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mastit s ní v jednom kuse 120 a honit zpoždění u 6ti vozového rychlíku, který má normálně 140 kovou mašinu

To ale není chyba té mašinky, ale někoho jiného, že...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 13:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra:

To jistě ne. Já to napsal jen jako reakci na tvé přeceňování současných kvalit tohoto stroje. Věř mi, že bych tu vaši bobču, zvyklou na šudlání na sérii, odpráskl při takovém 3. ostrém rozjezdu.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 13:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvyklou na šudlání na sérii,

Tak to je nesmysl 087 vydrží všechny shunty na paralelu a nikdy mi nepráskla. S 2000tunama bys na serii asi 80 nejel, že jo
Rozjíždět ostře se nepotřebujeme, protože nic a nikoho nehoníme s prázdnou Vnkou cca 500t s pilotem na osobáku v poho krok držíme a když je tam co využívá i tu vedlejší kolej i předjíždíme
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 13:48:06    Odkaz na tento příspěvek  

bobina na svou dobu byla high technology
Můžete mi osvětlit, proč se do ní tehdá ZVIL pouštěly a nekoupilo se něco hotového třeba z Francie, kde tou dobou uměli jezdit 330 km/h???

Jsem zvědav, jestli Zázrak bude aspoň tak slavný, jako ona a bude jezdit ještě v roce 2060, pokud vůbec kdy vyjede.
Máte aspoň trochu ponětí, jaké ohromné problémy provázely první kroky bobin? Slyšel jste něco třeba o hořících hlavních vypínačích?

Pravda Zázrak dojel dokonce až do Ostravy, ale v závěsu a zatím odtáhnul pár okruhů kaloun Killsů
To je stejně pravdivý, jako mé tvrzení "Jezdí to denně 8} párů vlaků do Ostravy a je tam z Prahy za devadesát minut".