K-report
 

Archiv do 6. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Archiv do 6. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 12:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, 1904: Nejsem autorem nápadu vést NAD k metru Stodůlky, ale rozhodně s ním souhlasím.

Gabuliatko: S trasou autobusu z Řep ke stanici metra Stodlky žádný problém není. Trasa by vedla z konečné tramvaje k Plzeňské, po ní k Bílému Beránku, a po Jeremiášově k metru.

Osobně by viděl jako mírně výhodnější ukončení v Nových Butovicích. Dá se tam snadněji otočit, cestou se obslouží více tramvajových zastávek, a lidi se dostanou o pár zastávek blíž centru. Nevýhodou zase je o něco pomalejší průjezd okolo Vidoulí, a delší trasa NAD. Pořád ale jde o výrazně kratší a rychlejší trasu, než kdyby se jezdilo jen po Plzeňské k Andělu.
Nijak na tomto nápadu nelpím, za rozhodující považuju, aby se většina spojů NAD z Řep vyhnula ucpané dolní části Plzeňské. V takovém případě může rozhodující část spojů linky NAD od Anděla končit v Košířích.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 12:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Co se týká názoru na zavedení zastávkových osobních vlaků na Semmeringu, nemám důvodu ani o píď odstupovat z pozice ABSOLUTNÍ NESOUHLAS. A to jak v přídadě jejich dlouhodobého provozu, tak i v případě krátkodobé NVD za TT do Řep."

Souhlas s absolutním nesouhlasem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 12:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: "Jestliže se dnes na Barrandov z Andělu jezdí v ranní špičce v intervalu 2 - 3 minuty, tak opravdu nevím, jak byste po jednokolejné železniční trati tuhle frekvenci cestujících odvezl, budu li pro jednoduchost uvažovat obsazenost 100 lidí na jednu tramvajovou soupravu (obsazenost ale bývá větší.....)"

Pražan: "že to tady tak bohorovně hodnotíte právě Vy, který ani tady kromě arogance a mnohdy hodně hloupých výroků mnoho nepředvádíte, to mi přijde trochu zvláštní ...
Studii o alternativě kolejové obsluhy sídliště Barrandov jsem sám neviděl, takže nevím, z jakých předpokladů tehdy vycházela (= s jakou případnou další dopravní obsluhou té oblasti kromě zmíněné "rychlodráhy" počítala) - mám matný dojem, že se tehdy v souvislosti s ní hovořilo o několikavozových soupravách (snad pantografové jednotky) ve špičkovém intervalu do 10 minut
"

Pražane, ta studie počítá s částečným zdvojkolejněním Semmeringu a odbočkou z něj? Takových studií (třeba v rámci diplomky nebo nějakého "úžasně užitečného" grantu si) si může kdejaký fantasta napískat libovolné množství. Hotová studie má k praktické realizovatelnosti a praktické užitečnosti často velmi daleko. Udělal byste lépe, kdybyste si sám zametl před vlastním prahem, řidil se tím, co doporučujete druhým a psal k věci.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 12:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cože? Zličín - Knižecí ve šturcu a zpět?a proč to jako bude?aby to nábídlo lidem alternativu jako NVD Modřany - Komořany?
Co to tady některý z vás proboha melete!To nebyla žádna alternativa ale jedinné možné řešení v té době jak obsloužit Komořany.To se vubec s blbostí vyše popsanou nedá srovnávat pokud se něco podobného jako zlíčín - knižecí ve šturcu v režii 810 opravdu bude pod hlavičkou ropidu zavádět je to na defenestraci těch co tam sedí.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 12:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan - já s vámi v zásadě souhlasím a debatuji hlavně s Káemem.
Snad jen, že nemá smysl, aby náhrada za tramvaje zajížděla do Hostivic, nebo zastavovala kdekoliv (krom křižování). Ty kladenské odklony to jezdily asi za 22 minut, takže matematicky vzato lze s 2 vozidly vyjezdit půlhodinu (samo sebou by se třetí náležitost asi hodila kvůli záloze a prostřídání, to už je ale jiná otázka)
Taky by nebylo od věci zamyslet se, zda to nepořešit spíš tak, že by v ranní špičce sjelo několik vlaků dolů, třeba po 15 minutách (+ 1 - 2 vlaky spojené zpět na otočení) a odpoledne totéž obráceně (pak by se dalo chodit na nádraží téměř na blind a člověk by i při čekání 10 minut s přehledem ušetřil spoustu času).
V sedlech se to odjezdí po silnici k metrům a jiným tramvajím.
Politicky bych využíval něco, co bude stopro fungovat a ne něco, co klekne kvůli stržené troleji na 171, ukradeným kabelům na hl.n., bagru v Chuchli a jánevím čemu ještě dvakrát do týdne.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 13:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"v ranní špičce sjelo několik vlaků dolů, třeba po 15 minutách (+ 1 - 2 vlaky spojené zpět na otočení) a odpoledne totéž obráceně"

To bez výhyben Stodůlky a Žvahov nevyjezdíte. Leda že byste měl v intervalu vždy dvě mezery za sebou pro projetí spojeného vlaku v protisměru.

Čistě teoreticky by se dal obousměrně vyjezdit interval 20 minut. To by ale byly třeba současné vjezdy do Jinonic, musely by být zrušeny všechny pomalé jízdy, a musela by být nasazena souprava která i do kopce pojede traťovou rychlostí. Pak by tam byla i jakás takás vata, aby to mohlo fungovat. První dva předpoklady ale jsou nesplnitelné.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7642
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 13:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovičko, historie z první války je zajímavá, ale pro současnou situaci nevyužitelná. Ale je dobře že to tak znáte.
Tomášk: Já znal z těch posilovejch odklonů jen ty odpoledne ráno jsem jaxi v práci. A nejezdilo to na hlavák... Třetí odst.vašeho 1263 vcelku taky řešení. Já se ani nebráním ukončení na Společném při zřízení dočasné stanice tramvaje "Mezi mosty"
Bram: NVD Řepy-Hlavák by samozřejmě zastávkové mimo Cibulku nebyly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 13:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: No to máte pravdu, nechal jsem se příliš unést.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 13:35:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 3541:
Já jsem tu studii nikdy neviděl, jen vím, že ji DRS (tehdy vedené Vavřincem Bodenlosem) zpracovávalo, protože jsem o ní kdysi mluvil s jedním z jeho tehdejších zaměstnanců: pokud si dobře vzpomínám, na interval i kratší než 10 minut by nebylo potřeba ani zdvoukolejňovat část "semmeringu", protože by postačily sousední dvoukolejné úseky. Až někdy potkám toho mého tehdejšího "partnera v debatě", zkusím se ho zeptat, na co si v té souvislosti vzpomene, a své zjištění sem dodám.

Ad "Tomášk" = 1263:
Máte v zásadě pravdu, ale při křižování v nijak nevylepšených podmínkách v provizorně aktivované žst. Praha-Jinonice lze s úsekovou jízdní dobou 22 minut počítat vždy jen v jednom směru, a pokud by se skutečně podařilo dotáhnout ty vlaky až "Na Knížecí", tak je třeba počítat s dalšími cca 3 minutami v každém směru navíc - a při jízdní době 25 minut nelze dlouho jezdit bez střídání strojvedoucích, takže nasazení kompletních trojích náležitostí by bylo (i kvůli záloze) naprosto oprávněné.
O tom, že je nepochybné, že pro "politické využití" by ten provoz musel fungovat zcela spolehlivě, se jistě nemusíme vzájemně přesvědčovat - a nepochybuji, že o tom jsou naprosto jednoznačně přesvědčeni i ti, kdo se tu akci snaží realizovat: otázkou je, zda a jak dobře se jim podaří odstranit všechny ty jim "pod nohy házené klacky", protože v příznivém případě by to "propadák" určitě být nemusel (a kvůli další lepší budoucnosti železnice v Praze hlavně neměl ...).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 13:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"na interval i kratší než 10 minut by nebylo potřeba ani zdvoukolejňovat část "semmeringu", protože by postačily sousední dvoukolejné úseky"

I kdyby to teoreticky šlo, tak by to bylo na doraz, a na horní část Semmeringu by mezi barrandovskými vlaky neprojelo ani kolo. Nedivím se, že byla taková studie opuštěna coby slepá ulička.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 14:05:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 3545:
To máte jistě pravdu, ale já k tomu teď skutečně víc nevím: můžete si ale být naprosto jist, že až něco zjistím, určitě to sem napíši - i kdybych si přitom musel nasypat popel na hlavu, že mnou dosud uvedené informace nebyly přesné. Stačí?
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2405
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 14:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyl v Berouně Závodí nějaký smrťák, nějaká cestující se ptala rakovnického výpravčího?
V poledním Nákv do Berouna jela 2.330.
Nespouštěj oči z tratě!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 14:24:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bram" = 1906:
Já se snažím být maximálně tolerantní a vidět v lidech (zjevně odchylně od Vás) spíš to lepší (třeba i proto, že nechci zbytečně hledat "hrubé záplaty") - možná k tomu časem také dospějete, byť současná doba takovému přístupu příliš nenahrává a on sám nezřídka přináší víc znechucení, než radosti: hlavně byste se ovšem neměl příliš vžívat do role "hrubého pytle".
Zpracovávání "sumarizace a racionálního posouzení" Vašich "úletů" sice považuji za dost velkou ztrátu času, ale pokud by to mělo být účinné (= k Vašemu prospěchu), zkusím tomu časem trochu úsilí věnovat - nechtěl bych tím ovšem rozhodně "zaplevelovat" diskusní sekce určené debatám o dopravních tématech. Proto zde už jen dodám, že ani já jsem nezaznamenal, že bych měl s debatami s "Bručounem" či "Hrochem" nějaké podstatnější problémy (za ně se samozřejmě vyjadřovat nemohu): myslím, že to souvisí především s jejich způsobem (úrovní) komunikace a přístupu k "partnerům v debatě" - korektně a kultivovaně lze vést konstruktivní debatu i s tím, kdo má na problematiku jiný či zcela opačný názor, a to, zdá se, oni umějí lépe než Vy, a určitě se o to také snaží více než Vy. Pokud jde o mě, byť jsem "Pražan", působil jsem dost dlouho mimo Prahu, a nevzpomínám si, že by mi tam kdokoli příliš vyčítal, že se chovám jako někdo, koho jste charakterizoval slovy "Já jsem z Prahy, takže vše vím nejlépe." - spíše byli mnozí překvapeni, když se až po delší době dověděli, že jsem vlastně původem z Prahy. Nevím, co jste už dokázal v životě Vy, ale způsob komunikace "Bručouna" i "Hrocha" (a ostatně i mnoha dalších) naznačuje, že oni asi už dosáhli více - a hlavně ten jejich způsob vytváří významný předpoklad k tomu, že ještě mnohého pozitivního v životě dosáhnou. A protože Vás (jak už jsem ostatně napsal) nepovažuji a nechci považovat za hlupáka, domnívám se, že i pouhých těchto mých "několik vět" by už mohlo a mělo k této problematice docela stačit (i bez "sumarizací a racionálních posuzování" čehokoli dalšího k ní) ...
"Dopravně odbornou" část své reakce vkládám jako separátní příspěvek.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 14:24:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bram" = 1906 ("dopravně odborná" část):
Rozdíl mezi relativně krátkodobou "NVD" a trvalým zapojením železnice do dopravní obsluhy "západního sektoru" Prahy samozřejmě určitě je = minimálně v tom, jaké výchozí podmínky je pro kterou z těch situací nutno vytvořit - ale i to už jsem napsal dříve. Odchylně od Vás jsem já přesvědčen, že další rozšiřování dosud zcela nedostatečného zapojení železniční dopravy do PID jako celku (tedy jak do příměstské dopravy, tak i do MHD) smysl má, a že je třeba se o ně intenzivně snažit, protože odpůrců má víc, než je únosné: v tom se zřejmě neshodneme, ale (pro oba asi vlastně naštěstí) nejsme těmi, kdo o tom budou rozhodovat - a až budoucí realita pak ukáže, kdo z nás měl blíže k pravdě.
V případě dlouhodobé výluky dejvické trati by pochopitelně musel být pro spojení Prahy a Kladna vytvořen speciální režim provozu: logické by přitom samozřejmě především bylo odložit maximum z doby trvání takové výluky až na dobu, kdy už bude třeba i jen provizorně použitelné prodloužení trasy "A" metra aspoň do Veleslavína, a v úvahu samozřejmě přichází například i možnost využití vlečky bývalé zličínské "Tatrovky" ke konečné stanici trasy metra "B" (ani taková úvaha by ostatně vůbec nebyla nová ...); "dálkové" vlaky + nemalá část špičkové dopravy by přesto jistě musela jezdit po "semmeringu". To ale v tuto chvíli není zatím na pořadu dne, a myslím, že debatovat o tom už teď je příliš předčasné, protože do doby, kdy to bude aktuální, se mnoho výchozích faktorů velmi pravděpodobně ještě výrazně změní. Proto ani nepovažuji za potřebné zkoušet nyní konstruovat nějaký výhledový GVD.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 18:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K NVD na 122:

Původně jsem se do toho nechtěl moc míchat, ale řízením osudu jsem dnes potřeboval na Radlickou. Tak jsem to vzal přes Smíchovskou lávku, ať je nějaká sranda...

Vážení, já naprosto nechápu řeči o "nedostupném" spol.n. Pravda, od Nádražní ulice nebo pro vozíčkáře je to na p94u, ale ty schody na lávku jsou geniální věc. Stačilo by jen malinko poladit semafory přes Dobříšskou, a na TRAM 7 je to přestup snad ještě kratší než ze III. nástupiště do metra, o Wilsonu nemluvě.

Neříkám, že se mi nápad na Knížecí nelíbí, dokonce tam ani opravdu není žádný červený terč kromě těch kolejí co jsou až úplně v té nejzápadnější skupině a na Knížecí nedosahují. Ale kdyby se to náhodou nepovedlo, i to "Buštěhradské" nádraží je úplně v pohodě - pokud bude vše dobře označeno. Ani ne tak na SN, jako na Křížovou.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 18:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marťa_rak: Jojo, na Závodí něco bylo.
Do Rakovníka právě míří modrý dvojčata, zpátky jedou strojově společně se 742.330.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
Johnnyc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 18:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vápenec ve složení 753 754+770, postrk 773
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 21:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá poznámka: Je neskutečné kolik dokáže osobní železniční doprava na Pražském Semmeringu vyvolat emotivních, ba až hysterických reakcí. Kroutím hlavou a nestačím se divit. Takový zájem jsem opravdu nečekal
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 21:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- To já se zase nedivím.
Na jednu stranu nikdo není schopen současné dopravce v této oblasti koordinovat, protže SID a na druhou stranu se slibují železniční zastávky na mezi na tratích s frekvencí jednou za 2 hodiny.
Píšu o příšerném uspořádání PIDxSID a vysvětlování cestujícícím v Hostivicích že na Bílou horu jede, ano že tam i staví, ale že tady OpenCard neplatí, tady platí SIDcard. Denně to zdržuje. A pak si přečtu, jak se v roce (o kterém je spor, ale to je úplně jedno) hezky naplánovala doprava, ale že to z důvodu, který nikdy nenastane, nejde.
Že řve Cargo, že s nimi nikdo o NVD nejedná, taky docela chápu, protože během těch 2 měsíců Ti zbylí zákazníci přejdou na silnici a Cargo bude mít po žížalkách.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Osobní dopravu (narozdíl od nákladní dopravy) na Semmeringu musí někdo zaplatit a tím není nikdo jiný, než daňový poplatník. Jelikož se mi to jako daňovému poplatníkovi příliš nelíbí, dovolil jsem si protestovat a napsal jsem ve svých předchozích příspěvcích proč. Víc k tomu dodávat nebudu.

Pražan:

1) Alespoň si přečtěte tuto diskusi trochu pořádně a zjistíte, že Bručoun a Hroch zastávají v případě osobní dopravy na Semmeringu zcela opačné názory než vy.

2) Kde berete tu drzost si hrát na mého vychovatele a radit mi, jakým směrem se mám názorově vyvíjet? My se známe, abyste mohl posuzovat, jakých úspěchů jsem dosáhl, či nedosáhl? A jentak mimochodem, husy jsme spolu nepásli. Tak se laskavě držte tématu (což jsou tratě 120 a další, nikoliv moje maličkost) a přestaňte se šťourat do věcí, po kterých vám nic není. Kdo ví, jakých životních a pracovních (ne)úspěchů jste dosáhl vy. Leč nic méně mne to absolutně nezajímá, neb s diskusním tématem to nesouvisí.

Tomáš Záruba: Ty schody jsou "příjemné" zejména za deště. Neexistence slušného nástupiště a přístřešku na Společném nádraží jakbysmet.

Jinak dnes večer jsem si nejzápadnější část kolejiště nákladového obvodu na Společném nádraží prohlédnout. A kupodivu jsou to právě ty nejzápadnější, které dosahují až Na Knížecí. Z nich právě vedla vlečka do ČKD. Nepočítám li úplně tu nejzápadnější, která je demontovaná, tak hned další je postižena nájezdem traťovky, která si z ní odebrala pěkné kolejnice a dala tam za ně jiné, velmi opotřebené a místy chybí kolejnice v oblouku úplně. Ale ani to by nebyl příliš velký problém.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3551
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: "smíchovské odklony .... Skutečnost je asi taková, že ráno to bylo "slušné", vlak na osmou na Smíchov vozil cca 50 lidí, odpoledne zpět to však byla bída 20 - 30 lidí na spoj, někdy i výrazně méně"

Děkuji za bezděčné potvrzení mých pozorování.

-aa-: Dodávají Vám špatná, krajně nevěrohodná data o vytíženosti.
Když pětkrát vidím téměř prázdný vlak mezi Vlašimí a T.Štěpánovem, tak mě utíráte, že tam v inkriminovaných časech jezdí daleko více lidí. Přitom vím že nejezdí, a že ta Vaše čísla musí být cinknutá.

Naopak když vidím na Semmeringu desítky lidí, i (hrubým odhadem) 50 najednou, tak vyrukujete s tím, že podle Vašich výzkumů jezdí jen jednotlivci. Zase cinknutá data.
Bohužel mám silný dojem, že se data upravují tak, aby podporovala záměry objednatelů dopravy, či představy pracovníků-šotoušů u dopravce. Měli byste si v tom udělat pořádek, a ze sčítání a zpracování frekvenčních dat vyloučit aktivisty, kteří je ohýbají šotoušsky či objednatelsky žádoucím směrem.

Přes všechnu bídu byly špičkové kladenské zrychlenky nejvytíženějšími vlaky na Semmeringu za poslední léta. Kdyby špičkové spěšňáky Kladno-Smíchov jezdily pravidelně, a ne jen o výlukách, tak by se počty lidí zvýšily. Takové vytíženosti, jakou by mohly mít zrychlenky, couráky z Chýně nikdy nedosáhnou.
Nedělám si žádné iluze o tom, co (ne)objedná středočeský kraj. Jeho současná impotence v oblasti VHD by ale neměla znamenat, že si Ropid všude nacpe ty své couráky, a vyžere jimi kapacitu využitelnou pro něco rychlejšího.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 23:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No už chápu, proč nelze integrovat trať Semeringem
www.ropid.cz/kvalita/standardy-kvality-pid---zeleznice__s218x936. html

Z tohoto titulu není možná ani NVD šukafónem, bo
cituji

Vlak PID (vzhled a výbava)

* Funkční osvětlení, vytápění, větrání
* Funkční dveře a okna
* Minimální podíl bezbariérových vozidel
* Maximální stáří vozidel
* Kontrastní provedení prvků používaných veřejností
* Pravidla pro umístění reklamy
* Vnější a vnitřní čistota (včetně toalet)
* Informování cestujících, informační systém (např. hlášení zastávek, digitální informační panely, zobrazovač času a tarifního pásma), souhrnná informace o zapojení železnice do PID
* Chování obsluhujícího personálu

ani náhodou
Jinak kontrola čistoty toalet jednou měsíčně, to aby z ROPIDu dávali Černé díře avízo

A to minimální stáří vozidel je dáno porodem první žabotlamy?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 06:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: I já tvoje pozorování vytíženosti odklonových vlaků mohu potvrdit. Viděl jsem jeden ranní, kde jsem počet lidí odhadl na 40 až 50 (směr do Prahy), z toho ale vyvozovat statistiku moc nechci. U odpoledních, které jsem vídal daleko častěji (dohromady asi desatkrát, vždy směr z Prahy), tak tam ta vytíženost byla horší - již zmíněných 20 až 30 lidí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 08:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: U odpoledních, které jsem vídal daleko častěji (dohromady asi desatkrát, vždy směr z Prahy), tak tam ta vytíženost byla horší - již zmíněných 20 až 30 lidí.

Takže přirozený jev většiny tratí. Stačí se podívat hned vedle na 173. Odpolední špička je prostě a jednoduše rozcouraná.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 09:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jde o obecný jev. Lidé dochází do práce ponejvíce mezi sedmou a devátou hodinou, čili ranní špička je relativně krátká. Odpoledne v práci zůstane někdo déle, protože má více práce, někdo odejde dříve, nebo jde něco vyřídit, navštívit známé, za sportem, za zábavou atd. A proto je ta odpolední až večerní rozcouranost.

A povětšinou jsou tomu i četnosti spojení přizpůsobeny. Viz optický rozdíl mezi špičkou ranní a odpolední na zastávkových jízdních řádech většiny autobusových linek a linek metra v Praze. U tramvají už to moc ale neplatí......
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17637
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 13:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad abychom si zase připomněli tu správnou funkci semeringu, tak něco z dneška:


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4040
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 14:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Jak krásně by se tam vyjímala krabička...
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17638
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 14:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak krásně by se tam vyjímala krabička...

Taky se tam několikrát denně vyjímá .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17639
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 14:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch. jsem ráno viděl ve šturcech na Společným nějakou očumující komis, že by politická pochůzka před projednáváním varianty Knížecí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7652
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 14:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verdikt: Nemožné realizovat. Paxe šli podívat mezi mosty zda bude zastávka na jednu nebo dvě soupravy. A nakonec šli na stavědlo na společnym vysvětlit,jaxe staví současnej vjezd od radotína a Žvahova.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 17:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McBain: Přesně tak.
Jinak cargo dnes opravdu správně přistavilo vlak a spolu s provozem s jeho odjezdem vyčkalo téměř přesně na skončení kómise, aby se jeden její člen (aniž by provozní dění nějak ovlivňoval) mohl odebrat na správně nasvícený šotoflek a mohl ošotoušit pěkně nasvícené catrové dvojče. Bohužel postrk 751.053 se již na nasvíceném místě pořádně šotnout nepodařilo, mrak se přisomroval krátce před a krátce po vlaku zase prostor opustil.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 17:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To zase bude zklamání. Mezi mosty komise opravdu nebyla. Na stavědle naopak strávila dost času a dokonce byla provedena i praktická zkouška postavení vlakové cesty z Knížecí na Žvahov
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17640
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 18:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mohl ošotoušit pěkně nasvícené catrové dvojče

To to koukám byl dnes dost ostře sledovanej vlak. Byli jsme tam nejmíň čtyři .

https://www.k-report.net/discus/messages/28/413.html?1270222297#PO ST1745595
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 18:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Rakoně další nováček ze SOKV Č. Budějovice 708.006
Ve čtvrt na sedm odvezla 2.308 dvě Eas pravděpodobně na vlečku kovošrotu u kasáren.
Nespouštěj oči z tratě!
Humpolec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 10:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá poznamka. Když tak koukám na ten plán přestavby nádraží Smichov, na který odkázal Zapa, tak jen doufam, že nikdo nezboří tu původní nádražní budovu BEB, která je dnes z obou stran oblepená skladisti a pro svou brzkou provozní zakrnelost se dále nevyvíjela, a tak je zde zcela vzácně zakonzervovan původní vzhled budov BEB ve stylu tzv. druhého klasicismu. To by byla další škoda pro průmyslové dědictví v ČR. Já tam misto ni vidím nejaké OC. Nejde reprezentovat rekonstrukci Dejvic a na druhem pražském konci to zbourat podle mě.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6549
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 14:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Nemáte tu svojí kříšťálovou kouli nějak zamlženou?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7655
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 09:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:Jaxem psal - budu mezi prvníma kdo se tím pojede project.
PS: Co na to pan Jančík? Chce tamvocuď vyhodit busy a oni mu tam přivedou ještě vlak...
-aa- Tak voni šli fakt na stavědlo??? No vidite, já bych moh věštit. A že tam pobyli dlouho? No postavit nešlo a nešlo, no...
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 10:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ale šlo, jen se musely všechny veksle (značně od sebe i od stavědla vzdálené) nejdřív pěkně ručně naházet (a jedna z nich trošku stávkovala, přece jen se tak často nehází, resp. skoro vůbec). Ale jelikož drtivá většina z nich se za 4 měsíce nehne a zbytek jen maximálně dvakrát denně (při zahájení provozu NTD a při jejím ukončení), tak to nevadí.
Myslím že Jančík jednak bude osloven, jednak nemyslím že by přítel Sekyra chtěl začít letos v létě stavět. A kdo ví, na masně už developeři pochopili že vlak zase není tak špatně, když tam chtějí budovat mimo jiné obchody....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7656
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 17:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- ještě že jsem se nevsadil ani o ty dvě piva.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 17:54:39    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1689 + 1697:
Tak to jsem docela spokojen, že to vychází: kdyby to nebylo jen v úrovni dvou piv, snad už bych začal i litovat, že jsem se nevsadil ...
Předpokládám, že když bude fungovat "NVD", nebude po dobu jejího zavedení v podstatě žádná jiná doprava po "semmeringu" provozována, takže i "semmeringové" osobní vlaky na hlavní nádraží i z něho budou odřeknuty, a o to méně bude skutečně třeba s výhybkami na "buštěhradě" manipulovat ...
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 18:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brejlovec 753.197 dnes odpoledne strojově pokračoval po Albíkovy směr Beroun.
Posílený (nejen) Os 7739 tvořen 814.101 a ústeckou 814.033 se v Lašovicích vykřižoval s komplet modrou soupravou 2x742+dlouhý had Gagsů Vadsu s práškem. To by se také skvěle vyjímalo v oblouku v Újezdě n./Z., jako Albík Škoda.
Nespouštěj oči z tratě!
Pepek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 19:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753.197 se tady nezdržel na otočku tradá...
dám se za par dnu fotky V60 z Raka

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepek.)
Moje icq 344 896 728
Pepek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2008

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 12:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady pár foteček v Raka V60 a pár vagonu co tam stojí.


A tady brejlovec ze včerejška

Moje icq 344 896 728
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 14:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šturci Na Knížecí http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1004/smichov/IMG_1134.J PG.html
a další fotky ze Smíchova... http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1004/smichov/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Kristian ze záhrobí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.104.7
Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 20:25:55    Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo nedal páru?

Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 21:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V žst. Rakovník stojí mimojiné 20 německých rakví nach Hořesedly, na tamní nákladiště a vlečku, nově přidružené rakovnické ZZN
Takže po roce, se to na 126ce opět rozjede. Teď jen vědět, kdy to odjede z Rakovníka...
Nespouštěj oči z tratě!
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 21:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kladně stojí soda, ale jestli plná nebo prázdná to netuším a k tomu 2 modráci.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 21:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jsem tam viděl již včera. Prázdné vozy Janikosody se vozí s Lenzingy na Beroun.
Nespouštěj oči z tratě!
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2415
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 12:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nespouštěj oči z tratě!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7662
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 13:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: Šturcy, neživ., m.r., podle vzoru hrad, šturc bez šturcu, ke šturcu, nikoliv bez šturce, ke šturci (jako bez stroje, ke stroji). Podobně i KECY
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 14:01:33    Odkaz na tento příspěvek  

Podle vzoru hrad se skloňuje i hajc (= remíza parních lokomotiv, výtopna). V množném čísle tedy hajcy. To jsou zase pěkné cancy...
Wels
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 16:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matějská dorazila včera i do Buben
Ec345
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 16:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík Pepku za tu V 60
Pepek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 11-2008

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 17:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotek mam o něco víc...tak pokud má někdo zajem tak pisněte
Moje icq 344 896 728
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 5584
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 19:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska měl z Kralup do Hostivice přijet a na vápenci do Prunéřova odjet zapůjčený Herkules. Snad o tom někdo věděl dřív a potkal ho.
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.171.68
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 19:47:05    Odkaz na tento příspěvek  

ja jsem se to dozvedel za vterinu 12 a stihnul ho na posledni chvili...
Pepek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 11-2008

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 20:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady dnešní rychlik 19.21

Moje icq 344 896 728
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 20:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

, obzvláště ta "orientace"
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 20:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka: To se divím, že se to profláklo tak pozdě, v jáchymovi to svítilo už asi od oběda.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.176
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 21:23:51    Odkaz na tento příspěvek  

Holt vysoceproduktivní byli někde jinde...ale že to nevěděl ani stínový strojmistr v Děčíně?
Proč si Cargo půjčuje zrovna Herkules, nebylo by to lepší místo jedné pořádné lokomotivy nashánět třeba tři levné SM42 z Polska? .
Brr, ještě by se mohlo zjistit, že platí nerovnice užitná hodnota z (cena(2xrekonstrukce na 742.7+údržba 2 strojů co můžou leda do Polska a Maďarska)) > cena (jedné nové pořádné lok, která může po celé Evropě). Ale kdo by pak živil CZ Loko, že...