K-report
 

Archiv do 9. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Modely a modelářství » Modely v měřítku H0 a větším » Archiv do 9. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
kocur_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.49.189.85
Odesláno Úterý, 19. října 2010 - 12:03:17    Odkaz na tento příspěvek  

seabord: nemas aj nejake fotky prelakovanej masiny?
Zaple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 19. října 2010 - 21:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stokr556: a kdo prosím dělá lept 433? Děkuji
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 05:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaple: 433 není lept, ale stavba z mosazného plechu podle výkresu.
vlas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.124.197
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 18:56:55    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, sháním kinematiku na obrázku, nevěděl by někdo o nějaké?
pajavlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.248.138
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 22:00:17    Odkaz na tento příspěvek  

moje současná stavba




810 i přívěsáky jsou stavebnice od bramosu
pojezd je od pavla gulicha formou leptané stavebnice s kvalitním motorem mashima. Používám pulzní regulátor a s tím se dá jezdit krokem a krásně plynule, nemám ještě dováženej motorák ale dva přívěsáky utáhhne do kopce bezproblému, dokonce i Bds+Bmto

videjko pojezdu
http://www.youtube.com/watch?v=Q7TiAMbPQhE
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 22:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat modelářů-elektrotechniků, na kolejišti budu stavit autoblok a chci se zeptat, jestli existuje něco jako třípolohové přepínací relé, které by mi drželo kontakt po odpojení proudu z cívky (něco jako elektromagnetický výhybkový přestavník, ale se třema cívkama)? Vždycky potřebuju, aby byl jeden ze tří kontaktů seplý.

Pak taky budu dělat automatické naskakování návěsti Stůj na odjezdových návěstidlech a k tomu bych potřeboval podobné relé, ovšem stačí dvoupolohové.

Můžete mi říct, co mám v obchodě přesně chtít, přip. mi dát link na konkrétní produkt např. na GES Electronics? Budu Vám moc vděčný za odpovědi...

(Příspěvek byl editován uživatelem MIGOŠ.)
Gasonův blog ...pořád žije!
Najbrt - Totální ztráta identity -> šedý rám - dobrý rám
sem zahodil, přesedlal sem NIKON D3000 Nesnášám šotoušiky,vocasy a Železniční Pofiderní stránku... Děkuju za shlédnutí!!!
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 00:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No z toho co jsi MigoŠi napsal nejsem moc moudrý. Třípolohové relé má být proč? Proto, že návěstidlo AB má tři návěstní znaky?

To jde principiálně vyřešit pomocí jednoho obyčejného relé u každého návěstidla. Toto relé bude povolovat jízdu za návěstidlo. Pokud jízdu bude zakazovat rosvítí stůj, pokud jízdu bude povolovat, tak se rozsvítí žlutá nebo zelená podle stavu následujicího relé. Tak nějak to fungovalo u prvních AB i ve skutečnosti.

Další otázkou je, jak se ta relátka budou spínat.

Nejideálnější by to bylo zase jako ve skutečnosti. Když budeš mít úsek volný, tak relé sepne, při obsazení relé odepne nebo naopak, to je zde celkem fuk. Jenže vyhodnocování obsazení úseku na modelovém kolejišti již vyžaduje jisté znalosti elektroniky. Ano dá se to udělat i pomocí proudových relé, ale vyhodnocovací elektronika obsazení je vcelku jednoduchá, i když je nutné buď oboustranně přerušovat koleje nebo používat dvojitý napájecí zdroj, abychom tu samou kolej mohli pojíždět obousměrně.


Nebo to jde dělat pomocí kolejových kontaktů, které by byly za návěstidlem AB. Pak by asi přibyla relátka, která by byla napojena na ten kontakt. Jenže u toho už nastávají jisté problémy. Největší asi při spuštění kolejiště, aby sepnutí relátek odpovídalo skutečnému stavu nebo by muselo platit jasné pravidlo, že při zapnutí kolejiště je celá trať volná a tomu se přizpůsobí zapojení.
Samozřejmě by docházelo ke stavu, že se na návěstidle rozsvítí žlutá a povolí jízda vlaku už ve stavu, kdy čelo předchozího vlaku najede na kontakt (je hned za návěstidlem), ale jeho konec je ještě před návěstidlem a tedy ta žlutá co rozsvítí pustí vlak do obsazeného oddílu, který právě opuští předchozí vlak.

Další otázkou je, zda kolej bude pojížděna obousměrně nebo jednosměrně.

Každopádně pomocí relátek jde udělat spousta věcí, třeba i jako ve skutečnosti. Spíš je otázkou výsledný počet relátek, složitost zapojení a hlavně cena. Pokud nemá člověk výhodný zdroj relátek, tak trochu složitější zapojení AB nebo stanice silně leze do peněz.

Takže nejdůležitější je si říct, co vlastně chci, aby to umělo a co oproti skutečnosti nebudu vyžadovat. Bohužel i já k hodně věcem k modelařině takto nepřistupuju a pak zjišťuju, že mi to přelejzá přes hlavu.
Martin
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MigoŠi. Někde mám namyšlený trojznaký autoblok pomocí R-S klopných obvodů, které se dají nahradit přepínacími relé z produkce GES nebo TME.Pokud chceš, písni mi na mail a já to pohledám
*Z
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 10:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2 Ano, trojpolohové kvůli třem znakům. Ale máš pravdu, trochu jsem si to rozčrtal na papír a bude se to dat udělat aj s klasickýma relátkama. Jde jenom o to, že potřebuju takové, aby zůstal po přepnutí vždy seplý jeden ze dvou kontaktů a chtěl jsem vědět, jestli to dnešní součástky umí.

Nakonec z toho asi udělám jenom obdobu automatického hradla. Každá ze dvou kolejí bude pojížděna jednosměrně. Spínání relátek mám namyšlené kontaktem za každým návěstidlem a oddíly budou dostatečně dlouhé na celou soupravu, aby se nestalo to co popisuješ.

Teď jsem začal uvažovat o obsazovací variantě celého oddílu. Když rozřežu kolej oboustraně a pustím do ní jednak stejnosměr na napájení loko a jednak střídavinu na psepnutí relátka, sepne mi lokomotiva (bez jakýchkoliv úprav) při vjezdu do oddílu toto relátko? Nestane se její něco elektronice působením procházející střídaviny?
Gasonův blog ...pořád žije!
Najbrt - Totální ztráta identity -> šedý rám - dobrý rám
sem zahodil, přesedlal sem NIKON D3000 Nesnášám šotoušiky,vocasy a Železniční Pofiderní stránku... Děkuju za shlédnutí!!!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 11:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno, podle velikosti stridavyho napeti. Od jiste velikosti bude spinat kourovy generator ...
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 12:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MigoŠ:Ano jedná se o zapojení s dvopolohovými relé. Připne a zůstanou přitažená dokud nevybaví druhá cívka...Nejsem teď doma, ale jak budu, tak ti pošlu odkaz na ně
*Z
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 17:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice: Dobře, děkuji. Můj mail je pod nickem...
Pvvs: Kouřový generátor neřeším, jezdím dieslama. Jde mi jenom o to, jestli se střídavinou nemůže poškodit motorek v mašině nebo osvětlení.
Gasonův blog ...pořád žije!
Najbrt - Totální ztráta identity -> šedý rám - dobrý rám
sem zahodil, přesedlal sem NIKON D3000 Nesnášám šotoušiky,vocasy a Železniční Pofiderní stránku... Děkuju za shlédnutí!!!
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 17:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové, nevěděl by náhodou někdo z přítomných, zda někdo nevyrábí tento druh spřáhel ? Nebo aspon nějaký podobný. Mám rozpracované pracovní vozy metra a toto podobné spřáhlo jsem měl ve stavebnici vozíku Pv, ale jen jeden pár. A přecijen bych jimi potřeboval vybavit každý vůz. Tak náhodou jestli je nevyrábí ještě někdo, kromě hekTTora v zmíněné stavebnici... Kdyby jste měli jakýkoliv info, tak budu rád... Muf.
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2443
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 23:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posílám jen tak z hlavy principilně trojznakový AB. Pře návěstidlem si můžeš udělat povolovací úsek, jehož napájení bude spínat příslušné relé N.


Střídavý proud (spíše v řádech kHz) jde s výhodou použít právě pro trvalou (bez ohledu na stav napájení trakce) indikaci obsazení a i třeba pro trvalé napájení osvětlení. A nemusí to být klasické střídavé, stačí stejnosměrné rozsekané s dostatečně velkou frevencí. Je třeba ochránit motorek sériově zapojenou tlumivkou vhodných parametrů, ale paralelně k tlumivce a motorku je třeba připojit nějakou zátěž, kterou ten střídavý proud bude protíkat (žárovka, atd...) Tlumivka by v tomto zapojení propouštěla stejnosměrné napájení pro trakci, třeba i pulzní, pokud bude jeho kmitočet v desítkách Hz, ale střídavé napětí o daleko vyšším kmitočtu nepropustí a motorek se neponičí. No, ale také se pak kolejiště může stát krásným zdrojem rušení:-).
Martin
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 00:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Themuf: Vzhledem k tomu, že je to z leptu, tak to není problém vyleptat.
Chci kvalitni IDS, ktery prinasi cestujicimu nove moznosti, ne nove problemy a starosti
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 08:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dovětek k předchozímu i ta indikace pomocí střídavého napětí o vyšším kmitočtu bude asi vyžadovat jistou elektroniku. Jak na tvorbu toho kmitočtu, tak na vyhodnocování.
Martin
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 11:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freekey: To je mi jasný, ale já zase takovej kamarád s "tvorbou" leptů nejsem, nebo spíš jsem si žádnej nenechával dělat, takže jsem hledal jiný možnosti...
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 17:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje modely lokomotivy T 466 2291 a 743 010 v měřítku 1:45
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 17:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vašek Modrá: Tomu říkám vyhrát si...smekám
*Z
3973
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 20:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vašek modrá: Super, smekám, akorád by to chtělo leptaný tabulky a štítky.
AO 53-54
seaboard
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.103.169.76
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 10:58:36    Odkaz na tento příspěvek  

kocur_82, ked ti staci graffiti z mobilu....

stary lak som daval dole ja, novy prevadzala profi firma....
kocur_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.41.88.234
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 11:01:55    Odkaz na tento příspěvek  

seabord: dakujem...mam to chapat tak ze si si ju nechal nanovo streknut do blonski laku?
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 27. října 2010 - 13:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice,3973
Dík za uznání stavěl jsem to dva roky,tabulky a štítky bych leptaný uvítal ale nevím kdo je v 1:45 dělá na zakázku.
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 27. října 2010 - 22:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vašku a nechtěl by jsi se s někým domluvit? Znám pár lidí co dělají takové extralepty.
seaboard
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.141.110.87
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 23:42:59    Odkaz na tento příspěvek  

kocur_82, jj, tak nejako, nebol to moj model, teraz uz je, takze ked dokoncim pre mna zaujimavejsie modely pojde asi do celocerveneho laku.
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 07:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leptané tabulky /a i jinak pomůže/ Vám na zakázku udělá p.Banko /i v 1:45/ kontakt zde:
http://www.bankovi.cz/
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 16:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík moc za pomoc už mám kontakt na lepty v meilu.
Sorc12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 06:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To all:Máte zájem?

http://dolphnbuspobockanj.webgarden.cz/
www.vecikolemvbus.webgarden.cz
ICQ:589180900
Jarda_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 17:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj
Stavím si maketu pražské tramvaje v měřítku 1:22,5.


I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek
(Leonardo da Vinci)
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 17:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda m: Výtečná práce!!!
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda m: I když se tramvajím nevěnuji, tak musím konstatovat, že to je bomba. Krásná práce
Mathulo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 05. listopadu 2010 - 20:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda_m-ako sa hovori,kto umi ten umi a co neumi,ten cumi
Verejnosti málo známa no predsa krásna Nitranska poľná železnica
Mettys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 11:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozvánka na výstavu žel. modelů trochu OT :

Brno Kometa Brno KOMETA
Nejoblíbenější vlak? EC 78/79 Gustav Klimt. Hlasuji pro vyhoštění Hladíka ze sdělení, Marka3 z k-reportu a Willa Turnera z Brna
Taurus? Eso? Dáša&Máša? To jsou aspoň stroje!!! :-)

Jendaenglisu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 12:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem opět o něco pokročil s 3d tiskem, podařilo se mi dosáhnout mnohem větší kvality než poslední technoogií. Model na fotkách je očištěn pouze mechanicky od podpůrného materiálu, který je vidět na první fotce, při chemickém čištění pujde dosáhnout ještě lepšího povrchu.

http://jenda-modely.blgz.cz/
ratafak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.166.130
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 17:22:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jarda m:Ta tramvaj je moc pěkná. Z čeho je postavená ? Popř. z čeho by jste doporučili začínajícímu modeláři stavět modely větších rozměrů ?
Jarda_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 18:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky pánové, jsem rád,že se tramvaj líbí.
ratafak:Je to kombinace plastu,mosazi,hliníku a licí pryskyřice.
Já třeba začínal smrkovými profily a silnějším papírem,nebo sololitem atp.,zkrátka co bylo po ruce.
Napiš mi na mejl-poradím.
Jarda
I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek
(Leonardo da Vinci)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 19:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 466.0 a T457.0 dorazily do lakovny.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 20:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lakovnou a patinou v posledních dnesl prošel ex DR Bi 4-7433:
3Dtisk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.56.34
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 12:23:50    Odkaz na tento příspěvek  

Jendaenglisu a prozradíte stroj na kterém to bylo "tisknuto"?
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 14:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje modely 742 a 743 HO.Holé skříně a rám včetně laku firma Kubíček ostatní jsem dodělal.
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 14:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušná flotila!
*Z
Jendaenglisu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 16:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3D tisk, byl to Eden 500.
http://jenda-modely.blgz.cz/
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6051
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 17:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx, ten pilštyk je od stejnýho autora?
Tento příspěvek může obsahovat politicky, rasově, genderově nebo jinak nekorektní výroky.
Kokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 19:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: chtěl jsem se zeptat zda na tom ex DR Bi 4-7433 jsou obtisky nebo tampón? A jestli odtisky tak zda se dají koupit na burze. Díky a v lakovně se umí otáček.
T4784011
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2009

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 19:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
mám jednu prosbu.Mám tieto dva vagóny na H0 od f.Roco vo verzii DB.Chcel by som ich prerobiť na ČSD a tak sa chcem spýtať či takéto vozne u ČSD jazdily a ak áno aké mali označenia. Ďakujem.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 21:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten první je o pár příspěvků výše, ten druhý mi připadá jako úprava DB
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2009

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 21:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T4784011- ano první vůz jde velmi snadno upravit do verze ČSD. Jde ostejný vůz který prezentuje Mcx o 5 příspěvků zpět. Popisy si objednejte zde
http://obtisky.parostroj.net/seznam_obtisku_10_02_20.htm
Takhle jsem se vozem popral já

https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=437491.jpg&httpref=3175/189678

Jinak modelu chybí střešní větrače.
jsou pod Bi 6.sk (Bi28/29)Roco- Donnerbuschen
Druhý vůz je hračkový, ale volné fantazii se meze nekladou. Roco udělalo na tomto voze několik ČSD mutací. Volil bych asi stejné popisy jako na Donnerbuchsen. Samozřejmě že v tomto případě jde o volnou inspiraci a popis nebude sedět.

(Příspěvek byl editován uživatelem čpavkař.)
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 05:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čpavkař :
v tom vašem příspěvku s fotkama jsou taky vozy Balm-Lipenka, chtěl bych se zeptat, to jsou vozy z jaké produkce? Piko,Roco?
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 08:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

štokr-hledej...je to piko
http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&pa rent_id=13&child_id=3&id=53275
a pozor, dostala se mě do ruky fotka skutečného vozu a nejradši bych s s tím modelem praštil o zem, jak je nepřesný.... .Jo když když jede podle univerzálních popisků co jsou u obtisků a až později se sežene fotodokumentace, je to na prd..Když by jsi se chtěl pustit nekupuj DRB verzi. Jsou tam špatné kryty na vypružení podvozku a špatné žebříky na čelech. U všech jde velmi špatně demontovat zasklení vozu. A hlavně se mě do té DRB verze nechtělo říznout, páč se mě moc líbil.
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
JaKS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.238.96
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 15:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

T4784011 - jak tak koukám, tak je to zde samej slabozrakej, když tu hoši tvrdí, že tvůj první vůz je ten samý jako ten od Mcx 6.11. ve 20:00.
Copak oni vůbec nevidí ten rozdíl, že on tam má všechna okna stejná, a na tom tvém jsou poslední dvě širší - jde tedy o BCi, a nikoli Ci(pak Bi).
Ten správný vůz je zde :

T4784011
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 17:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všetkým ďakujem za odpovede.
V prvom rade musím povedať že to prevedenie modelov od Čpavkařa je fakt super najmä Balm Lipenka 60.Léta ep.III !
To že modelu chýbaju vetrače viem ,takisto mu chýba aj po jeden nárazník na každej strane.
Ešte nikdy som nerobil niečo takéto (prerábanie vozňa na inú spoločnosť) tak preto takáto amatérska otázka : Ako to vlastne urobiť ? Pôvodné popisy treba zamalovať a na to nalepať fóliu s ČSD popismi ?
Ďalšia otázka je čo všetko dané popisy (Bi 6.sk(Bi28/29)) obsahujú ? Napr.obsahujú aj tie popisy na hlavnom ráme (podvozku) vagóna (šírka vozu....)? Ideálne by bolo keby niekdo mal fotku tej fólie ešte pred nalepením ,kde by bolo vidno čo všetko na nej je.

Jaks:super postreh,ja som si to sice všimol tieź ale taký odbornik na vozne zase nie som , a vôbec
by ma nenapadlo že kôli jednému okienku sa zmení celé oznaženie vagóna z Ci na Bci.Správne popisy pre tento vagón sú teda BCi 01 (6,5 - 7m) ?

Takže ešte raz všetkým ďakujem za rady.
Ci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.127.46
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 17:26:57    Odkaz na tento příspěvek  

JaKS: Prosim vás můžete se mi ozvat na mail? Děkuji
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JaKS máte pravdu. Ale i na tento vůz jsou popisy. Na parostroji jsou pod ABi 6.sk (BCi28/29). Jenže ta fotka ukazuje že ten popis/obtisk je špatný/jiný/. Na obtiscích od parostroj je ABi tzn. že vůz má oddíl/y 1.tř a na fotce je jasně dokázáno že v 60.létech se už u těchto vozů (BCi 28) 1.tř nevyskytovala. Takže tovární model Roco je asi správně. A pro kolegu ofocenina popisů na Bi (Ci 28 DRB) od parostroje. Mimochodem Bi 7-7431 má parostroj taky v nabídce a to by tedy sedlo na ten kolegovo vůz přesně.

"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
T4784011
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 18:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čpavkař:
takže ak som správne pochopil môj vagón je typu ABi a mám objednať obtisk ABi 6.sk (BCi28/29) áno ?
A ešte otázka ,keby chcem vozeň iného ćísla napr.7400 tak sa to dá zmeniť ? A depo napr.Zvolen?

PS:Vďaka za fotky
cer.t
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.177.11
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:01:59    Odkaz na tento příspěvek  

Čpavkař:
Něco málo faktů:
1951 - žluté popisy
1953 - 1.třída zrušena
1956 - zrušena 3.třída
1957 - přečíslování
Takže obtisk vyjadřuje období 60.let, tedy po přečíslování a zrušení 3. třídy.
cer.t
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.177.11
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:23:18    Odkaz na tento příspěvek  

Zde důkaz místo slibů....
Ci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.127.46
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:29:50    Odkaz na tento příspěvek  

cert: Můžete mi tu fotku poslat ve větším na mail? děkuji
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cert- dík, mě totiž ještě vrtalo hlavou zda dělat žlutou linku nad okny u oddílů 1.tř. Fotka vše vyřešila. DÍKY.
Data znám, ehm až na to zrušení 1.tř. Z toho všeho vyplývá velmi úzké časové období kdy ta plechovka takhle jezdila.
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T478411- ano, já bych to tak udělal. Číslo si jen tak změnit nemůžete, mohl by jste trefit zcela a naprosto odlišný vůz! Zároveň ani lokaci měnit nemůžete. Pokud nemáte dostatek podkladů, použijte popisovou sadu tak jak ji koupíte. Sám vidíte že jde o autentické a vcelku věrohodné popisy dělané podle fotek.
Tedy můžete měnit cokoliv, v tom případě nevytváříte modely ale mašinky. A na to nechceme../nebo ano???/

(Příspěvek byl editován uživatelem čpavkař.)
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
Trainmaniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 10:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj. Dnes výjimečně musím dát příspěvek do sekce H0 a větší... Na web jsem vyvěsil reportáž z návštěvy zahradní železnice Eisenbahnwelten v Kurort Rathen. Video bude brzy také. Ať se líbí.
Michal - www.trainmania.info



(Příspěvek byl editován uživatelem Trainmaniak.)