K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 27. 04. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 27. 04. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Urby
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.186.52
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 19:03:43    Odkaz na tento příspěvek  

Add Rudolf 33: Hlavně, že Vy pro to něco uděláte. Taky jen plácáte a radíte druhým co mají dělat z tepla pokoje.
Urby
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.186.52
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 19:10:22    Odkaz na tento příspěvek  

Add předseda: Koukám, že jsme se přímo setkali se stejným názorem. Takových žvanilů na Káčku je. Možná, že jsme se již potkali v létě na Doupovské dráze. Sám vidím kolik úsilí, času a nervů stojí koordinátory dopravy na zrušených lokálkách alespoň zavedení víkendového provozu. Jsem pouhým pomocníkem těchto lidí a moc si jejich práce vážím. A právě nejvíce zamrzí, když se zde na diskuzích projeví ,,ti co by to zvádli nejlépe,, a jen umí kritizovat a přitom nikdy nic neudělali.
předseda KPKŽ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.117
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 19:32:11    Odkaz na tento příspěvek  

Urby: Ano díky, s Doupovskou a Švestkovou dráhou spolupracujem již 3 roky. Objednáváme si společného dopravce na naše akce, takže na rozdíl od Rudolfa 33 něco děláme. Ano můžem si objednat vlaky i o všední dny, ale opět Rudolf 33 neví že na Moldavské platí dopravní předpis D3 kde musí být provádečka a seznámení s tratí. Když na trati nejezdí jiný dopravce než ČD tudíž žádný soukromý dopravce nemá tuto provádečku a to je další problém. Vždy 2 měsíce hledáme vlakvedoucího a pilota, kterého musíte mít. Ví to Rudolf 33? Naštěstí pracujem zadarmo a nevadí nám to a jen netlacháme.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 19:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předsedo, že někdo požaduje komerční ceny za pronájem komerčních prostor, to už tak bývá. Provozování památky může, ale nemusí být výdělečné/prodělečné. Záleží na tom, jakou protihodnotu nabízíte těm, od kterých peníze chcete získat. Totéž lze říci o provozování dopravy. Stačí porovnat - když už jsme v tomhle kraji - hospodářské výsledky ATE a PDE (ta druhá byla mmch, jak víte, stavitelem a provozovatelem Moldavské dráhy). A zatímco ATE byla za celou dobu své existence těžce výdělečná, PDE zachránilo od úplného krachu až zestátnění. Je-li tedy Moldavská dráha něčeho památkou, tak špatně investovaných peněz...

Na podnikání Vám nepůjčím. Nechci opakovat omyl stavitelů některých drah. Navíc bych Vám mohl poskytnout nejvýše vykonatelná rozhodnutí o tom, že stát je mi povinen zaplatit a dosud nezaplatil (byť daně, sociální a zdravotní pojištění vybral). A protože mi je stále více zřejmé, že svých peněz za státem objednanou a provedenou práci se budu muset zřejmě domáhat exekučním zabavováním státního majetku, pak snad pochopíte, že jsem proti jakémukoli vyhazování peněz státem.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 19:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 opět boduje,jako vždy.Měli bychom mu všichni poděkovat,že tento stát ještě nezkrachoval.
Ale takových,kteří si hojilo své mindráky na státním majetku,takových zde v tomto státě už bylo.
132
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.222.218
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 22:20:22    Odkaz na tento příspěvek  

Pro:všechny příznivce Moldavské dráhy,jak je vidět ÚK opět začíná v čele s naší p.hejtmankou opět bodovat co se týče omezování osobní dopravy na regionálních tratí.
Nejdříve to odnesla - Kozina,Švestkovka i Doupovka a teď jsou na řadě další.
Sám jsem si trať na Moldavu několikrát osobně projel,je to nádherná trať a proto si myslím,že by jí bylo velmi škoda.
Fandím všem těm co mají o trať obavy a snaží se o její záchranu,bohužel se najdou i tací kteří chtějí opak tak jak to zde v některých diskuzích vyznívá.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 23:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že buďme rádi, že nás nečeká blízká vize ala Slovensko. Víceméně souhlasím s Rudolfem. A kdo si myslí, že tam provoz má být, ať neříká "Na Moldavu se musí jezdit!", ale nechť hledá, z čeho se to zaplatí.

Nic to nemění na tom, že mě to bude mrzet a tu trať mám rád. Ale radši odstřelit (byť jen dočasně) tratě typu Kozina apod., než zrušit rychlík do Prahy... Sorry
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. dubna 2011 - 01:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orlí Spár: díky za názor, já tím "zkoušením lecos" mínil to, že za poslední roky byly na Moldavu různé modely a nemám pocit, že by se s počtem cestujícch něco závratnýho dělo... Já jel poprvý na Moldavu jako šotouš někdy v roce 1990, a v pracovní den to stálo nahoru na kopec za prd, stejně jako dnes, o prázdninách 92 jsem jezdil nahoru nesčetněkrát a pak až letos... Mimo toho, že za tu dobu co jsem tam nebyl je všechno nějak zchátralejší tak mám právě pocit, že trať si bez ohledu na jízdní řád stále žije svým životem... Když je pěkně nebo sníh, jede se na kopec a když je hnusně, sedí se doma... Při vší úctě, nějaké dojíždění do zaměstnání (zezhora z kopců) jsem nepozoroval ani v době těch 90. let... No a proto já v tom novém návrhu nespatřuju takovou tragédii, jako třeba Vy s předsedou...

ad Předseda: jo, díky za vysvětlení pozice :-)
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 21. dubna 2011 - 12:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: pokud má kraj na S-Bahn do Litvínova, na autobusové linky typu Záluží-Teplice, Litvínov-Chomutov a jiné podobné maximální vzduchovoziče (a že jich bude určitě po kraji víc), tak jistě má i na peníze i na ty blbé dva páry vlaků na 15 km v pracden.
Navíc rychlík platí někdo jiný než kraj, že...

Třeba z toho by se ty peníze vzít mohly...

Pryž: že za poslední roky byly na Moldavu různé modely a nemám pocit, že by se s počtem cestujícch něco závratnýho dělo
Ale je pořád nechápu význam sousloví "různé modely"? Od 50. let jezdilo na Moldavu celoročně a celotýdně okolo 7-11 párů vlaků v +/- stejných časových polohách. V 90. letech se to trochu snižovalo, ale přesto ještě v GVD 1996/97 tam jezdilo 8 párů. Pak se to trochu snížilo, ale bylo to stabilní (možná se něco přidalo za "pana Z" ), no a pak s příchodem Šulce a spol to šlo do úplně.
Ale to bych musel vytahat jízdní řády z let 1985-2011 (včetně některých oprav), aby to bylo přesné.
(No stejně mám předsevzetí, že v příštím roce dám dohromady všechny jízdní řády (Praha)-Most-Moldava z let (1871)-1876-2011 včetně výletních, turistických, posilových, sezónních, Sněhuláků a dalších, které nebyly uvedeny v klasických oficiálních JŘ. )

No ale abych byl ke klukům z kraje spravedlivý -jeden čas se na 135 zavedl víkendový dvouhodinový takt o 6 párech vlacích s návaznostmi v Louce. jenže to vydrželo chvíli-pak to zkurvili

Když je pěkně nebo sníh, jede se na kopec a když je hnusně, sedí se doma
To souhlasím, ale s tím se vážně nedá udělat nic.

Při vší úctě, nějaké dojíždění do zaměstnání (zezhora z kopců) jsem nepozoroval ani v době těch 90. let... No a proto já v tom novém návrhu nespatřuju takovou tragédii, jako třeba Vy s předsedou
Tak ono jde o to, že i když tam sem tam někdo jede do (nebo spíše odpoledním ze) zaměstnání, tak hlavně tam jezdí lyžaři, houbaři, kolaři, turisti apod. A a tato činnost se opravdu neodehrává pouze o sobotách a nedělích.
Třeba německý důchodce s Eury, která utratí u nás, se tu sveze jak o víkend tak o pracovní dny

A jak jsem psal-kraji projde tohle, pak mu zase může projít osekání i o ty víkendy. Už takhle z vlaků vyhnal lidí dost.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 21. dubna 2011 - 12:45:33    Odkaz na tento příspěvek  

No, já jsem docela zvědav, kdy krušnohorské obce, resp. jejich obyvatelé, budou opět usilovat o připojení k Říši. Za tímto účelem (odtržení od ČR) by mohla vzniknout nějaká "sudetočeská strana", která bude zdůrazňovat, že Německo o své odlehlé oblasti pečuje mnohem lépe než Česko. To bude teprve zajímavý iredentismus - paní hejtmanka i Rudolf 33 budou jen čubrnět.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 21. dubna 2011 - 15:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ozubené kolo: Tak toho se bez nadsázky bojím nejvíce. Bohužel naše společnost je natolik deformovaná, že si neuvědomuje, co všechno se vším může souviset, tak se pak najde chytrák, co se začne za břicho popadat, když uslyší, že i vlak je jistým kulturním fenoménem.
Mimochodem Pryži, slyšel jste někdy o tzv. syndromu posledního vlaku?
Romanero a spol.: zde není problém v tom, že by na to nebyly peníze, peněz je v systému ažaž. Jde o to, že na to nechce být. Jedná se jen a jen o politické rozhodnutí, u nějž si maximálně leští lofase určití "odborní" přidržtaškové. Nic víc, nic míň.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí_spár + T_m: Ale dyť už se na Moldavu kdysi přestalo chvilku jezdit. Do Harrachova to bylo podobný, a jak se tam jezdí dnes až do Polska. Prostě jsou to tratě na hraně nerentability a těžké nerentability. Když je pak období kritického neblaha, tak se vždycky vyhrožuje, zastavuje a obnovuje.

Trošku s nadsázkou pro vás nejlepší varianta bude:
zastavit nyní provoz a udržovat za vlastní peníze trať bez provozu (což vyjde levněji než když tam budou drncat vlaky) a až seženete po skončení krize peníze na provoz, tak začnete zase jezdit. Splníte si přání a ještě ušetříte ;-)

Jinak s tim S-bahnem do Litvínova. Snad se shodneme, že vůči Moldavě je to rameno přinejmenším perspektivnější. Jestli vlaky dojedou elektricky až do Litvínova je mi upřímně šumák. Hlavně aby byl ve špičce (pravidelný!) 1/2hodinový takt UL-TP oběma směry a jsem spokojen. Je to trochu sobecký, ale znovu jsem byl svědkem stání v rychlíku, minulý týden se stálo i v uličce v osobáku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Romanero.)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:43:35    Odkaz na tento příspěvek  

Vy se bláhově domníváte, že ekonomická krize u nás skončí? V ostatní Evropě možná ano, ale v Česku se díky vládnoucí garnituře bude ještě prohlubovat.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.11
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas.Ekonomická krize u nás bude pokračovat...důvod?:Zemi vládnou politici a ne odborníci.Politici jsou hraboší a strany jsou obsazeny pouze kamaráčoftem...dalo by se povědít v zemi švejkově se jedná o podvodníky a rodinné příslušníky všeho druhu.

Hledá se exekutor vymáhající škody vzniklé v }této zemi porevolučním vývojem
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orlí Spár: tak ještě k těm "různým modelům" - chtěl jsem tím říci toliko to, že mám pocit, že ať je na Moldavu jízdní řád jakej chce, tak pokud je jeho vlastností, že odveze hlavní množství výletníků, tak zbytek vlaků stojí za nicmoc... Když to ještě otočím, tak aniž bych vás tu chtěl kolektivně popouzet, tak model kdy se odvezou pouze ty turisti (resp. předpokládaná většina), tak z hlediska dominantního využití té trati se mi nejeví jako likvidační, neboť většina uživatelů zůstane změnou nedotčena

ad T_m: ano, a jak to s tímto případem souvisí? Chcete říct, že když se v pěkné lisopadové pondělí podívám v práci do jízdního řádu a zjistím, že ten den na Moldavu nic nejede, vyvodím z toho, že tam následující pěknou listopadovou sobotu nepojedu na výlet???
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pryž: Jste-li ten, kdo myslím, tak přeci musíte vědět, jak to funguje. Čili, ano, podívám se v neděli v práci do jízdního řádu a zjistím, že když mám v úterý volno, nikam na výlet nepojedu, protože někdo pozapomněl, že mnoho lidí na Mostecku dělá ve směnných provozech. Tož tak.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
čpavkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 21:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a právě ti pracující inteligenti na směnách si spočítají že je lepší jít to Tesca pro levná kuřata, než jet vlakem na hory. Leda v době borůvek by se ty vlaky zaplnily tímto socialním segmentem. Tenhle typ lidí na výlety nejezdí.... taky dělám na směny a vím co to je za soc. skupinu. Pár vyjímek, co potvrzují pravidlo se najde.
Já bych to taky s Moldavou tragicky neviděl, hlavně zaplnit alpoň ty zbylé víkendové spoje. Propagace Krušnohoří, vlaku a služeb na horách je tristní. Ona nabídka služeb na horách bude taková jaká bude frekvence lidí. Jsem z Lomu a ty "zaplněné" vlaky vidím.....

(Příspěvek byl editován uživatelem čpavkař.)
"...Ani dvěma starším bratrům na tom nezáleželo: první byl náruživý sběratel železničních modelů, druhý alkoholik a tyto sklony u nich vylučovaly jakékoliv jiné zájmy..." Shelby Foote, Milování ve vyprahlém čase. Odeon 1976
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 00:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: tak se vždycky vyhrožuje, zastavuje a obnovuje
Sorry, ale s takovýmhle polským modelem jdi do Kolik se toho u nás obnovilo?? Ten Harrachov a Svobodná Úpa, ale to je všechno. Podívej se třeba na osud tratě 144.
Tohle je jen a pouze likvidační cesta.

zastavit nyní provoz a udržovat za vlastní peníze trať bez provozu (což vyjde levněji než když tam budou drncat vlaky) a až seženete po skončení krize peníze na provoz, tak začnete zase jezdit. Splníte si přání a ještě ušetříte ;-)
No nevim, ale předpokládám, že víš, že toto je také píčovina
Ale třeba si můžu začít hrát na ukřivděnýho a ty gigantický prachy z těžby uhlí, chemického průmyslu a výroby elektřiny, který na Mostecku a Teplicku vznikaj, začít opravdu vracetopět sem do kraje. Ztaím se nam tu vrací leda tak inverze a smog.
Tedy odvádět daně v místě výroby a ne v místě nějakého pofiderního sídla firmy.
To by pak zbylo prachů na různé Moldavy a spol.

Jinak s tim S-bahnem do Litvínova. Snad se shodneme, že vůči Moldavě je to rameno přinejmenším perspektivnější. Jestli vlaky dojedou elektricky až do Litvínova je mi upřímně šumák. Hlavně aby byl ve špičce (pravidelný!) 1/2hodinový takt UL-TP oběma směry a jsem spokojen. Je to trochu sobecký, ale znovu jsem byl svědkem stání v rychlíku, minulý týden se stálo i v uličce v osobáku.

Tak tomuhle vážně nerozumím
Já teda nevim, ale v opravdové špičce tam ten půhodinový takt osobáků JE

Problém může způsobovat spíš osobák jedoucí 10 minut po rychlíku, ten možná bude prázdnej, zatímco rychlík plnej. Ale to už je otázka taktu. Ale zatím jsem nikde neviděl studii nebo nějaký návrh, jak by to vlastně mělo po té drátizaci Litvínova vypadat.

A kdybych já byl opravdu sobecký, tak by se nechal (okres Most), dle Cogwheelova návrhu připojit k té Říši,.. Sice tam spousta věcí (ani ve veřejné dopravě) není dokonalá, ale o x% lepší než u nás.

Ale trochu vážněji: co kdyby si třeba Krupka platila veškerý autobusový provoz do Teplic sama? To bych ze svého sobeckého hlediska viděl zase rád já. A hádej proč

A ještě čestvý postřeh z dneška , reps. už včerejška: vlak 16966 s příjezdem do Litvínova v 23:14 měl obsazenost z Oldřichova 4 lidi, v Litvínově jsme vystupovali 3 (takže taková jako vždycky). Oproti tomu je Moldava v pracovní dny těžce vytížená.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 00:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pryž chtěl jsem tím říci toliko to, že mám pocit, že ať je na Moldavu jízdní řád jakej chce, tak pokud je jeho vlastností, že odveze hlavní množství výletníků, tak zbytek vlaků stojí za nicmoc...
Snad jsem váš příspěvek pochopil dobře, ale o víkendech je většina vlaků logicky pro výletníky (což ale taky neplatí stoprocentně). Nicméně jízdní řád s čtyřhodinovu dírou (po jednom z nejvytíženějších vlaků) také není na 100% ideální.

Když to ještě otočím, tak aniž bych vás tu chtěl kolektivně popouzet, tak model kdy se odvezou pouze ty turisti (resp. předpokládaná většina), tak z hlediska dominantního využití té trati se mi nejeví jako likvidační, neboť většina uživatelů zůstane změnou nedotčena
No mě tím nepopudíte tady jde totiž hlsvně o ty vlaky pro turisty.

No, já znám několik směnařů, ale dva z ni proakzatelně na tu Moldavu jezdí celkm pravidelně

No a pár v rychlosti nalezených fotek. Ale nejsou to pracovní dny (až takhle to v prac. dny vytížené není), ale soboty a neděle.


K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 23:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí_spár: Jo máš víceméně pravdu. Jen poslední věc k tomu taktu - podle mě odpolední špička není jen od půl třetí do půl čtvrtý. A taky vcelku nemůžu přijít na chuť špěšňákům (na trati 130). Ráno to jezdí "pravidelně" asi jako podle slunečních hodin, odpoledne to z UL zase zbytečně duplikuje osobáky a jako přípoj k EC to stejně v 75% padá...
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 23:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já ta vidím půlhodinový takt o dvou do štyr Těžko říct, jestli ještě přidat vlaky 13:27 a 16:27 z ÚL?

Tak ráno mi to přijde docela dobré-celkem dobře ty spěšňáky navazujou na začátky vyučování.

Odpoledne už je to horší....

Nejezdily před pár lety některé osobáky po půl hodině z ÚL až do Mostu?

Nejlíp by bylo, aby ty osobáky jezdily +/- před/po odjezdu spěšňáku/rychlíku, ale to by se zase musela předělávat půlka kraje.

Takt je prostě dobrý sluha a zlý pán dohromady.

A jak to vypadá s návaznostma vak/bus Bohosudově? Když pominu neitegrovaný tarif, jak prakticky navazujou ty busy od/do města (největších sídlišť) na vlaky? Využívají to lidi?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 09:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: "A jak to vypadá s návaznostma vak/bus Bohosudově"

Tak na tohle si budeš muset najít odpověď v jízdních řádech. Jde o porovnání desítek vlakových a autobusových spojů denně. Autobusové jízdní řády najdeš na webu Veolie Teplice, zastávka Krupka,Bohosudov,železniční přejezd. Linky 139,142,148.

Pro přehled je lepší použít odkaz na linkové jízdní řády, nikoli na zastávkové.

Na linku 139 jsou zpravidla nasazovány velkoprostorové vozy (15,18m), zbytek jsou dvanáctimetry. Ovšem samozřejmě ne všichni cestující přestupují na vlak (spíše nepatná menšina, jak kdy).

(edit): A ještě doplněk: Autobusy zastavují u přejezdu, který je v obvodu žst., k vlastní nádražní budově nelze zajet, autobus se tam neotočí. Naši předkové s tím prostě nepočítali.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 12:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33
No, něco jsem našel, ale ten autobusový jízdní řád připomíjaíc noty na buben se mi nechtělo provnávat s vlakovým, tak se radši zeptám místního
A navíc něco jiného je JŘ a něco jiného je skutečnost. A dalíš věc, jak je to lidmi využíváno nebo ne. Co tam jezdí za busy až tak podstaný neni.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 13:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedna čerstvá informace o tom, kterak vyhnat lidi z moldavský tratě snadno a rychle

ahoj
taky je možný že se nevejdem do vlaku a pojedem na barboru
včera ráno jelo 26802 60 kol, nepobrali je
protože sou kreteni, nasadili 810+010+810

volali proč nejede kolo vůz 015 a bylo jim řečeno, udajně z Loun, že oba vozy 015 jsou neprovozní, protože se z nich berou v Lounech díly na vozy 010/012 to sou takový zmrdi

jj, jen to tam napiš, protože tohle nemá obdoby
stejně jako na trati z TP d Lovo, Os 16105 do lovosic, 810+010 málem se to nemělo jak pobrat, kámoška z toho byla nasraná


Co myslíte, jak se pak asi zachová tímto nasraný kaštan??? Pojede ještě jednou??? Totéž vlaky v zimě, kde jeden dopolední byl krajem dementně zrušen a na druhém jsou nasazovány 3 "krabičky" )ač v dřívějších letech tam bylo nasazováno 4-6 "krabiček")
Což mělo za následek, že ve vlaku bylo do poslední místa obsazeny úplně všechny místa ke sezení, byly naravný i uličky a představky, do toho si pak představte ještě lyže, běžky, boby a sáně. Takže třeba od Oseka dál se do toho vlaku lidi nevešli!

Hlavně ale že se tu zavedly v regionovách ty tichý koutky nebo jak se to jmenuje (něco po vzoru: sedni si a drž hubu).
Mmch.: ta depeše, která na to personál upozorňovala byla vysoce kouzelná, úžasně alibistická a ve skutečnosti nic neřešící. Ale tyhle píčoviny jsou asi přednější


Jsem opravdu zvědav, jestli to někoho z kraje nebo dráhy bude ZAJÍMAT!
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 16:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spáre, ty jseš fak nepoučitelnej. Co se ti nehodí, lehce pomineš. Viz ty noty na buben s autobusy od žst. Bohosudov. Kdybys koukal podrobněji, tak bys snadno zjistil, že na náměstí to jede co deset minut v ranní špičce, pak jedou školní busy, jejichž JŘ je dán jasnou potřebou po trase a dopoledne se jezdí po hodině. V odpolední špičce pak v prokladu 139 a 148 v intervalu 14/16 minut. Tady organizovat přípoje je nesmysl, dobrý akorát na rozbíjení jízdního řádu (jako by samotné šraňky na hlavní trati nestačily). O významu samotného přestupního bodu vlak/bus pak jasně něco říká poznámka "zastávka na znamení", v síti Veolie TP zas tak ne častá.

K té Moldavě: táhne se to diskuzí jako červená niť. Když je hezky, vlak je plný (a pokud jde o cyklisty, tak z pochopitelných důvodů jen jedním směrem). Když prší, hraje vlaková četa na cestující přesilovku. Sestav z toho celoroční jízdní řád..
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7858
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 16:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K čemu vymýšlet extra JŘ.
1) lze udělat sezóní
2) lze posilovat, komandýrka se dělá na 4 dny a ČHMU umí předpovědi až na 7 dní
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 18:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:"K čemu vymýšlet extra JŘ.
1) lze udělat sezóní
2) lze posilovat, komandýrka se dělá na 4 dny a ČHMU umí předpovědi až na 7 dní"

Předpověď na zítra (Lidovky):

"Polojasno, zpočátku i skoro jasno, postupně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky"

Pojedem či nepojedem?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7862
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 20:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepojedem,protože jsou velikonoce a frekvence bude poloviční.
Jinak taková předpověď výletníkům nevadí.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.11
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 20:14:04    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím:Nedávejte zde nějaké odkazy na počasí v nějakých plátcích a to jakýchkoli!!!Stejně tak bulvární.Tam se potom vysílá počasí stylu:K nám nikdo nejezdí,prosím vás,řekněte,že tu bude zítra hezky (a přijeďte někdy pobejt,hradíme to)
Počasí pouze z ČHMÚ!!!
Tam vědí jak by mělo v lokalitě být a v případě prodlouženého víkendu se dá očekávat zvýšená kapacita.To sice ČD s posílením vlaků udělali,leč třebas v případě Moldavy zřejmě ne.
Zapomínáte nato,vážení,že Moldava je trať sama pro sebe.Právě takové dny,jak byl ten dnešní a včerejší jsou dny,které by vykrily ztrátu zvýšeným počtem cestujících,ale bohužel...neschopnost vozidel...neschopnost stahnout z důvodu většího počtu nuldesítek třebas nějakou 742jku,pravda někde z Děčína (opět krásný příklad rozdělení ČD na dceřinky!!!)

Ne tady se jednoznačně nechce,a tím to asi bude zabité a to bohužel i pro případné propojení tratě do "spásného" německa.Takto se skutečně politikožroutům podaří zabít perlu mezi železnicemi - trať Most - Louka - Dubí - Moldava.

Rudolf 33:Pojedem,samozřejmě pojedem...na Moldavu pokaždé,když bude čas už jenom díky tomu,že jeden vypadne na hory,kde má "nadhled nad krajem"!

Jinak dnes na Vejprty 810 +010 a byl naprán k prasknutí!!!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7865
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 20:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to už víc než rok, kdy jsem jel ranním spojem na Vejprty. Venku 10st, sk. zataženo a z Chomutova nás jelo asi 30!

Jen se divím,že někdo nepoukazuje na některé nesmyslné bus spoje. Tedy na dílo p.Šulce a jeho přidavače.
autobusák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.90.202
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 20:48:05    Odkaz na tento příspěvek  

Dříve byly připraveny varianty řazení vlaků na Moldavu podle počasí - při špatném pořasí samotný M 810, při slušném M 810 + vlek 010 (012) + M 810. Při velmi dobrém počasí, vhodném k lyžování a k cyklistice, byly řazeny 742 + odpovídající počet 010 (012). Proč dnes není souprava s 742 k dispozici? Možná proto, že ji slavný Ústecký kraj, coby objednavatel, neobjedná. Odbor dopravy tohoto kraje přece potřebuje, aby se lidi do vlaku nevešli, případně cestovali jako dobytek, protože příště už raději nepojedou. To je přece záměr, že?

U autobusů je to skutečně jedno, tam může jezdit třeba jenom šofér. Podívejte se na některé linky, rádoby nahrazující železniční spoje, třeba ty místo tratě 132.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 22:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes počasí na dívčí prostor mezi palci u nohou, ale cyklovůz na 26802 řazen. Na Novém Městě ve vlaku obsazeno díky počasí jen sporadicky. Takže včerejšek byl patrně dle bodu 1. Na 26800 oproti řazení jen 2x šukafon. Lidí dnes méně, ale i tak na horách bylo celkem rušno.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 07:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si to shrňme:
a) Rudolf: Pojedem či nepojedem?
b) 750371: Nepojedem,protože jsou velikonoce
c) 262: Samozřejmě pojedem...na Moldavu pokaždé
d) Franta: Na Novém Městě ve vlaku obsazeno díky počasí jen sporadicky.

Ti ostatní, co nejeli a "zavinili" tak sporadické obsazení vlaku se nevyjádřili. A nebo neznají K-R. Takže to, co jsem říkal v závěru 2700. Trať, na níž vše závisí na dojmu cestujících o možném počasí. Ti před odjezdem zprávy ČHMÚ nečtou.

Nic z toho se samozřejmě netýká přepravy do zaměstnání. A ta jezdí mezi Osekem a Mostem (dle přání obcí byl opuštěn takt).
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.11
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 09:46:21    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33:Na Moldavu se jezdí pane za výlety,což jistě víte.Stačí se ráno podívat jaké je počasí a mít k dispozici potřebný vlak ve slušnou hodinu.
V případě prodlouženého víkendu,jako byl ten velikonoční,to platí obzvlášť.Také v případě,že "je" počasí ráno v sedm parádní (tedy když se obyvatelé vzbudí,páč se předtím domluvili,že vyrazí na hory na kola,tak se jistě vlakem do hor vydají.)
Mnoho z nich,bohužel o tom omezení v pracovní dny vědět nebude,takže to bude služba,která je do budoucna z toho vlaku jedoucího na vrcholky hor vyžene.
Také je to o případném propojení tratě do němec...pokud se ten provoz omezí,ztratí se i tento zájem...prostě v této zemi se to dělá tak,aby to nešlo.
Hlavně že páni politicí stále berou nekřesťanské prachy a dělají jednu škodu za druhou,kterou všichni potom musíme platit.Je to škoda mluvit.Házíme tu hrách na zeď a on stále neroste a stále neroste.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 12:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262. "Na Moldavu se jezdí pane za výlety"

No konečně jste to pochopil. A teď mě vysvětlete, proč by na výlety obyvatel Mostu (které se konají jen za vhodného počasí, samozřejmě) měli přispívat třeba obyvatelé třeba Rumburka nebo Šluknova ze svých daní.

O propojení trati do Němec nemá cenu uvažovat. Naše trať končí na Moldavě u hraničního kamene. V Německu chybí deset kilometrů kolejí. Takže by museli stavět Němci. A ti stavět nebudou. Nemají ani na opravu trati Sebnitz - Bad Schandau, kterou by mohli využívat dopravci nejen pro vnitroněmeckou dopravu, ale i pro naši peáž mezi Dolní Poustevnou a Děčínem. I v Poustevně jsou naše koleje až k hraničnímu kameni (a nově opravené!). Ale v Německu se povodňové škody neodstraňují, protože je nutno dostavět tunel v Lipsku, jehož cena se blíží trojnásobku původní projektované ceny (kdopak to tam vytuneloval?). A proto žádné peníze navíc nejsou a rozpočty na jinou dopravu se letos krátí o 7,5%.

Ve zbytku nám můžete vysvětlit, proč jste tak vyhrožoval senátorem Doubravou, který až bude zvolen, tak....Prdlajs, senát o financích vůbec nerozhoduje. Podle Ústavy státní rozpočet do Senátu vůbec nejde. A to jste měl vědět.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 12:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33: Nemyslím,že na Moldavu jezdí jen a jen obyvatelstvo Mostu.
Navíc je tato železnice prohlášena technickou kulturní památkou,to vám asi ušlo.
Zeptal bych se taky jinak: Proč má přispívat obyvatel ČR na opravy centra Prahy,Pražského hradu aj,když dnes už téměř není pro našince?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 12:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Co si myslíte a nebo nemyslíte, je vaše věc. Ústava svobodu myšlení zaručuje. Nezaručuje ovšem uhrazení nákladů, s tím spojených. V mnoha případech prohlášení věci za "kulturní památku" přispělo k jejímu zániku - nezajišťuje to totiž peníze na údržbu, téměř dokonale však vede k vyloučení úprav, umožňujících věc využít k smysluplnějším účelům (nádraží Žižkov nebo Ústí nad Orlicí budiž smutným příkladem).

K otázce: " Proč má přispívat obyvatel ČR na opravy centra Prahy,Pražského hradu aj,když dnes už téměř není pro našince", bych řekl jenom, že osobě, bydlící trvale v Papui - Nové Guinei a nebo tak uvažující to může být skutečně jedno. Navíc si, a to významně, pletete existenci "památky" a její využívání. To jsou dvě naprosto odlišné věci a proto je, například, Házmburk zříceninou a nikoli významnou pevností...a nebo sídlem Ústeckého kraje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 13:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to konečně prasklo!
R33 je z Nové Guiney
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 13:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33: Byl bych Vám vděčen za osvětlení problematiky o existenci a využívání památky. To víte,já su z tej asijské části naší republiky,tak tomu zhola nerozumím. Zato vaše velkomožnost zcela určitě tyto rozdíly zná,a já se velice rád něčemu přiučím.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 13:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 Sorry, ale argument Vlada749 je smysluplný. Když furiantsky nechce pražák přispět na údržbu v ÚK, proč by měl ÚK přispívat na nesmyslně předražené a nepovedené Nové Spojení, které se budovalo pro pražské linky. Rychlíky v dostatečné kapacitě do Prahy obslouží Holešovice, Masaryčka a Libeň. Že je z nich hnízdo bezdomovců je problém Prahy, ne můj. Vaše argumentace pane R33 je stejně zcestná a zavádějící.
Pak už je jen kousek k praštění do stolu a památné větě p. Mečiara - Tak každý za své. Praha potřebuje nás, pro své daňové potřeby. My jí nepotřebujeme. Jen je tam hromada h*v*odělců, která vymýšlí jak si na projektech hlavně namazat kapsu. To už je mi milejší teplický primátor, který přes mnohá - řekněme zvláštní řešení - Teplice po letech opravdu pozvedl a dneska mají jak ty fontány, tak docela dobře fungující MHD s podílem města.
A výtku jiných členů své strany, že Teplice zaostávají za čerpáním půjček beru jako pochvalu, že to dělá dobře.

Jinak můj příspěvek reagoval mj. na Orlího spára, který poukazoval, že když počasí je krásné, nejede posila a ani garantované řazení cyklovozu jízdním řádem. Navíc v pondělí svátek, tedy křížek nejel v garantovaném řazení vlak 26800.
No a lidi opravdu jedou nahoru, když se vzbudí. Proto chybí vlak kolem 10:00 z Mostu. Když už tedy řád je tak zmaštěný, tak bych 26802 posunul o půl hodiny na 9:47+/-. Holt ten mezičlánek by byla 120 a ne ve skoro stejném čase jako dneska.

Bohužel nečtnost veřejné dopravy v ÚK
- souběhy s autobusy
- nenávaznosti spojů a dokonce už i mezi autobusy
- autobusové vzduchovoziče přes celý kraj s nesmyslnými rameny.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2705
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 13:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže pro hlupáčka: Najděte si a najměte si na pražském hradě pár volných čtverečných metrů k podnikání a nebo jako soukromé muzeum, nebo třeba jako kancelář, byt, co já vím. Totéž pak zkuste s tím Házmburkem (a nebo zkuste třeba Střekov, tam nenarazíte na krajské úředníky!). Pokud nechápete rozdíl, pak vraťte školné ze základní školy. Ale už jsme O.T!.

Franta: "proč by měl ÚK přispívat na nesmyslně předražené a nepovedené Nové Spojení, které se budovalo pro pražské linky. Rychlíky v dostatečné kapacitě do Prahy obslouží Holešovice, Masaryčka a Libeň. Že je z nich hnízdo bezdomovců je problém Prahy, ne můj. Vaše argumentace pane R33 je stejně zcestná a zavádějící"

Není, pane Franto. Pro některé je Praha sice vytouženým cílem, ale kdo chce dál na východ nebo jih tak na ten Wilson prostě musí. A vždy lépe na zadku ve vlaku, než pěšky s kuframa na zádech. Praha není pupkem světa.


(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 14:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: vidím to stejně

Já bych spíš obnovil ten vlak okolo 11:15 z Mostu. Dneska nemáme 50. léta a hodně lidí, jako třeba já , chrápe o víkendu do 9-10 hodin.

A je zajímavý provnávat třeba zimní sezónu na moldavské trati před nějakými pěti lety a dnes. V té době řazení 4-6 krabiček a v průběhu celého dpoledne (někdy i odpoledne) plné vlaky nahoru. Dnes jeden z nejyvtíženjších zrušen a další jen řazení 3 krabičky, což logicky zapříčinilo narvanost vlaků (kam už se prostě další lidi nevešli) a logicky to, že s ím lidi příště nepojedou. A myslím, že to bylo naschál. Nic jiného mě nenapadá.

Jinak diskutovat s tím volem nemá moc cenu. Podívej se, jak plácá totální kraviny.
Ale to, jak občanům Mostu (pouze ) platí výlety obyvatelé šluknovského výběžku, tak tomu jsem se opravdu zasmál Musíš uznat, že tenhle myšlenkový pochod mu musel dát velkou práci.

Ale i tak bych s ním jednou velmi rád pohovořil tváří v tvář

A mimochodem, Bystřická bouda je už zavřená?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 14:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33: velmi děkuji,pane nejchytřejší.Vracím školné.Vás je zde opravdu škoda.
Váš hlupáček
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 16:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč na Wilson, když Holešovice i Libeň jsou na přirozeném koridoru směr Brno a Košice. Pokud chci do Němec, tak stejně přesedám na SC BUS. Ale to bych na ten Wilson jel místňákem.

Sorry, ale Vindobona, Hungárka a podobně nemá na Wilsonu co dělat. Je to jen půl hodiny v a zbytečný přepřah.

Pokud pojedu do ČB nebo na Pivo, tak na Wilson přijedu krušnohorským Superexpresem a stejně musím přestoupit.
A ještě jedna drobnost, jízda na jih pokračuje BEZ PŘEPŘAHU, neprodrbe se zbytečně cesta Hol-Wil-přepřah-Libeň.

Když jsem jel do Neapole, tak mne taky vyklopili na Neapolských Holešovicích(zastávce).

@R33 Sorry, ale klidně se přidám, vrátím školné, Pokud odměnou za to bude že do Prahy nic nedám a nic nebudu od Prahy chtít. Pokud budou žít lidi, kteří nebudou zadlužovat moji obec, kraj a stát, tak je budu volit, ať jsou z jakékoliv partaje. Otázka je, jak dlouho jim to vydrží.

@Orel. Zavřeno, příležitostně otevřeno jinde - nyní 14.5. večer.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: "Nechápu, proč na Wilson ..atd"

Z jednoduchého dúvodu: Je to jediné místo široko daleko, kde jsou přímo zaústěny všechny tratě (s vyjimkou cancourku od Ruzyně) a kde je i návaznost na ONJ (bez něhož nelze). Jedině tam lze organizovat přestupy bez spoluúčasti MHD a nebo pěškobusu mezi stanicemi a je dostatek místa na potřebný počet nástupištních hran. Ale tohle se opakovaně řešilo v "pražském uzlu" a v "rychlodráze", kam to taky patří. S Moldavou to má pramálo společného.

Orlí spáre, vy se běžte laskavě vycpat. Kecáte sice hrdinně, ale na vaše vize nikdy nedojde. A chraň cestující ruka páně, kdybych se měl mýlit.
antiRudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.151.117
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:31:00    Odkaz na tento příspěvek  

vážený Rudolfe třiatřicátý jděte už doprdele. připadáte mi že jste převlečenej ing Šulc. marně hledám diskuze k nákupům předražených Pandurů, letadel CASSA a jiných výborných nákupů. To jste mlčel přestaňte rejt do Moldavské tratě.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: díky. Tušil jsem to, ale stejně mi to vadí Budete-li dělat i šnycly, tak se tam možná zastavím i s kolegou
A třeba přijde i Rudolf_33

Jinak k těm autobusovým vzduchovozičům-poměrně zajímavé je autobusové spojení Most-Chomutov. To jsou vzduchovoziče jak vyšitý. Navíc v souběhu s vlakem (halvně že to "nešlo" v případě spojení Most-Litvínov) a často naprosto debilních trasách i polohách, ale je toho samozřejmě víc. Ale radší osekáme páteřní autobusovou linku Litvínov-Meziboří a prázdné autbusy necháme jezdit dál-tak je to totiž jednodušší (a nazveme to optimalizací).
No můžeme to probrat ústně

Rudolf_33 Orlí spáre, vy se běžte laskavě vycpat. Kecáte sice hrdinně, ale na vaše vize nikdy nedojde. A chraň cestující ruka páně, kdybych se měl mýlit.
Až po tobě, dědku Koukám, že jsi opět drsnej jak dětskej pudr. Očividně vidíš i do daleké budoucnosti, ale nevím, nevím, jak to budou vidět ti cestující

Nakousl jsem tu linku Litvínov-Meziboří a Litvínov-Chomutov. Linka Meziboří-Litvínov je příměstská s několika spoji za hodinu. Její délka je cca. 3,5 kilomteru jením směrem (okruh 7). Pak tu máme chomutovskou linku. Její tři páry jsou pro nějaké kvalitní spojení téměř k ničemu (hlavně ten dopolední, víkendové jsou na tom ještě hůře), ale ta bude jezdit dál včetně vymetení prelí typu Černice. Téměř nikdo s tou linkou nejezdí, ale na rozdíl od mezibořské, kde se třeba interval v ranní špičce po perestrojce zdvojnásobil, jezdí dál, jakoby se nechumelilo.

Takže jak to v tomto případě vidíš ty, ty náš slovutný dopravní odborníku? Je lepší oskeávat krátké páteřní linky a nechávat 3x denně téměř zbytečně jezdící linku s délkou 40 kilometrů?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7885
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 19:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf zásadně diskutuje na téma,které se mu hodí a běda!!! (3x běda!!!!) jestli se dotážete kolik dostal podmáznuto za to jak obhajuje některé dopravní modely.
Já se divím,že už ho někdo neprošetřuje jako toho zloděje Šulce.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 20:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33: a abych nezapoměl,občas býti slušný k nám prostoduchým,nevystudovaným by nezaškodilo.Ono my jsme tu Vaši moudrost nepobrali s takovou dúkladností a navíc mám za to,že zde jsou diskuzní fóra,kde můžeme diskutovat beze strachu,že nás bude někdo okřikovat.Vám prozatím taky nikdo nedal ban,i když byste jej občas potřeboval,když tak sleduji Vaše výroky vůči ostatním diskutérům.
Nikdy nevíte s kým máte tu čest,a i když někdo nedosahuje Vašich kvalit,neznamená to,že by byl méněcenný.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 21:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: "Je lepší oskeávat...atd?"

Jak kdy, jak kde. V konkrétním případě se neobracej na mě, ale na městské úřady v Jiřetíně a Jirkově. Jirkovští například tvrdí, že nemají jak se dostat z noční v Komořanech na sídliště typu Horník, což se dá z autobusáku dojít, ale z Jirkova zastávky je protivně daleko. Co si myslí v Jiřetíně, to jsem nezjištoval - jen jsem si všiml zastávky Hamr, škola na opačném spoji...

750371: Podle sebe zřejmě soudíte jiné.

Vlada: "občas býti slušný"

Jo, to říkejte Orlímu spárovi. Já s voly nezačal
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.60
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 06:38:35    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové.Bylo to tu?
http://usti.idnes.cz/vlaky-na-moldavu-prestanou-jezdit-ve-vsedni- dny-starostove-protestuji-1no-/usti-zpravy.asp?c=A110420_1570711_ usti-zpravy_alh
Tady jasně vidíte...kraj dělá něco s čím lidé nesouhlasí... mají tedy zástupci na ouřadech býti na svých místech?
To máte jeden krade propisky,(jaký pán,takový krám),druhý bere úplatky,třetí má bezpečnostní sledovačku a ví na každého něco...pátý má uměle dohozenej kšeft...zase je mi na blití velebnosti.
Proč si lidé volí zástupce?Aby je okrádali?(Ti zástupci)Vždyť ti mají takové peníze za tu bídnou práci,že si fakt zaslouží maximálně průměrný plat.Zbylo by potom více i na ty vlaky.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 12:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262:tak to se dalo čekat,Pokud jsou vlaky mezi Osekem a Moldavou tak prázdné,je zbytečné je provozovat.Na druhou stranu bus linka Kuberov - Moldava taky není žádnej zázrak.Měl by se konečně někdo zamyslet nad spojením Moldavy se zbytkem světa v prac.dnech.To co tam je dnes ..... škoda mluvit(musel bych být vulgární).
Spojení se Saskem......vše je v rukou němců,stačí na to 1 bus, alespoň v zimě takové spojení existuje.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapacita vlaků na Moldavu?To je v rukou dopravce.Kraj sice objedná sílu soupravy,ale pokud díky pěknému počasí pojede víc lidí, je na dopravci aby zajistil dostatečný počet vozů.Jak to je jeho věc.Pak už jen vybrat od každého jízdné a je pohoda a klídek.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek 2: Zamýšlet se ano. Jenomže Moldava má necelých 300 obyvatel, Mikulov necelých dvěstě. A i kdyby to bylo dvakrát tolik (což není), tak na vlak je to málo (a to ještě nemluvím o docházkové vzdálenosti) a i v autobuse jede jen pár lidí na každém spoji. Čtyři až pět autobusových spojů jejich dopravní požadavky s přehledem zvládne.

Mimochodem, na německé straně obsluhuje oblast linka 373 dopravního spolku Oberelbe. V sobotu a neděli nejezdí, jinak 3 spoje denně, ve dnech školního vyučování více. A někdo si myslí. že Němci postaví dráhu na Moldavu...
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:Na německé straně je ještě jedna překážka,kousek za Moldavou je totiž hranice krajů Dresden/Chemnitz.Jak je známo tak na hraniční části se kašle a je jedno,jestli u nás či v Německu.O té lince 373 vím, ale v zimě jezdila 733 až do Rechenbergu.
Pokud to s veřejnou dopravou půjde dál se svahu, tak z hor uteče i ten zbytek obyvatel.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:50:46    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfově demagogii nevěřte, JŘ železnice na německé straně je takovýto: http://www.rhenus-veniro.de/fahrplan_freiberger_eisenbahn.html
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:Tak o tom vím,ale za Holzhau je doprava mizerie a ještě ta krajská hranice.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 15:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheele, to ses seknul. Holzhau je to místo, kde začíná chybějící úsek asi 10 km do Moldavy. A ten chybějící úsek náhradou za autobusy linky 373 nikdo nepostaví. Ledaže byste se toho ujal na vlastní náklady sám. A to včetně vykoupení pozemků, jichž se historičtí předchůdci DB-Netz zbavili ještě za Waltera Ulbrichta. Jinak trať do Holzhau je dnes ve vlastnictví soukromníka, který do ní nainvestoval tak, aby se mu to vrátilo a aby vydělal. Dobročinnost ve prospěch českých občanských sdružení, požadujících to či ono (ale nemajících na nic) od něho nelze čekat.

Mirek2: Té krajské hranice bych se tak nebál, neboť Sasíci bývají dost ochotní ke spolupráci, má-li ekonomický smysl (viz Liberec - Zittau - Rybniště/Seihennersdof). Koleje málokdy patří kraji, ba dokonce Svobodnému státu, ale (nebylo-li prodáno soukromníkovi, který ovšem zase na kraje není vázán) německému federálu, t.j. DBB-Netz. A ten, když uvidí jízdní řád linky 373 a pokus o její nahrazení novostavbou dráhy, tak se jen zasměje. Povídat si o tom můžeme donekonečna.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 15:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33:Ona ta 373 do Holzhau ani nejede,končí před tou krajskou hranicí.Mezi Rehefeldem a Holzhau je to mezikrajské vakuum.Stavět trať Holzhau - Moldava vzhledem k tamnímu osídlení určitě nemá cenu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2710
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 16:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirku 2, mezi Rehefeldem a Holzhau je taky koncesována (či jak tomu v Německu říkají) i linka 733. Tedy dopravě žádná krajská hranice nebrání. Jenomže linka 733 t. č. nejezdí (asi pro velký zájem cestujících).

Prostě nevykládejme si něco o krajské hranici jako překážce cestování. Nepřestupuje se v Radotíně, Ruzyni, Roztokách, Běchovicích, Kolovratech, Zbraslavi. Ba ani ne v Roudnici, Štětí, okolí České Lípy. Pokud se někde okolo krajských hranic končí, tak je to z přirozeného důvodu: lidé cestují více do přirozeného společensky-ekonomického centra než někam k "sousedům". A nebo je tam technická překážka: změna napájení troleje a nedostatek dvousystémových vozidel (typicky Klášterec nad Ohří). Povídání o tom, že kraje (a třeba obce) nemohou tohle zvládnout a že je nutno přesunout rozhodování "do centra", které to umí nejlíp má jedinou podstatu - pokus vzdálit lidi od konkrétního rozhodování, protože "někdo, tedy já" tomu rozumí lépe.

Já klidně očekávám, že teď mě několik lidí napadne, že jsem vůl, s kterým nemá cenu diskutovat, že mám být slušný vůči těm, kteří mě označují za vola, že jsem ing. Šulc, že zodpovídám za špatný nákup Pandurů a letadel Casa a že bych vůbec měl být "prověřen" a popřípadě "banován" či zavřen. Já to vydržím a upřímně řečeno, těmto lidem se směju.

Samozřjmě Mirku, podstatná část tohohle povzdecu nepatří Vám. Prostě jsem chtěl tuhle věc nějak uzavřít.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)