K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 03. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 03. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 00:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už mu dočista jebe Opravdu naše sovička zamilovaná do jednotné DPH už od lží přešla do totálního chaosu. A přiblblí novináři celou dobu pomíjející DPH u dopravy teď náhle dělají komedie kvůli vlastnímu chlebu. Noviny, které jsou z poloviny reklama a z poloviny blitiny, ty ve snížené sazbě DPH dávno nemaj co dělat. Knížky jsou daňově obdoba vstupenek na kulturní akce. Netřeba extrabuřtů
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 10:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si spočítal, o kolik naší rodinu dotyčný pták letos připravil. Vypadá to, že alespoň můj podíl na státním dluhu si úspěšně vybral:
10% z platu 19700,-
loňská roční odměna (na to mohu letos zapomenout) 7000,-
snížení rodičovského příspěvku - 49400,-
porodné 13000,-
sociální příplatek 18000,-
Celkem 107100,-
No a bude pokračovat zvýšením DPH a případně odbouráním daňového bonusu na děti. Ne, že bych si stěžoval, holt děti jsou luxus. Jen nevím, kdo mu do těch penzijních fondů bude v budoucnu přispívat.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 11:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

holt děti jsou luxus

No samozřejmě. Je načase na ně uvalit spotřební daň. Ale jak vidno, nešlo o skutečnou nahrávku. Pouze vopici měl tentokrát obzvláště divokou
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 12:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte a přesto dluhy států rostou. Vtip je v hospodářském systému. Zatímco byla hospodářská recese rostl prodej luxusního zboží a rostl počet multimiliardářů a tím i miliardářů a multimilionářů. Je jasné, že když se někde kapitál soustřeďuje někde zákonitě musí chybět. Zákon zachování energie prostě platí všude. Tak to pochopte a přestaňte věřit těm lžím, jak soustřeďování kapitálů napomáha celé společnosti.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 12:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TMB: A přestaneme např. chodit na oběd či večeře do restaurací, stačí přece rohlík se salámem. A zavřou hospody. Nebudeme stavět, když je to tak drahé. Nebudeme jezdit. Atd. Ano opravdu nebude z čeho na ty penze vybrat. Zkrátka počet důchodců převýší počet těch co vydělábají už příští rok. A bude vymalováno.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 16:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: vy se vraťte někam do blázince. Hlavně, ať tam mají hodně svítících zářivek. O tom, jak vzniká kapitál, jak vzniká zboží a ceny, víte lautr hovno. Podle vašich pateorií by současný majetek ve světě musel existovat i před miliony let a musel by tehdy mít stejnou nominální hodnotu, jako dneska.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic takového nepíši, ale vím, že oficiální kasina jménem burzy a mám na mysli ty hlavní ne ty parodie na ně, mají za úkol pomáhat té nejužší elitě a nikoliv celé společnosti. Mnohdy ji totiž škodí. Kdybyste znal zákulisí, tak byste pochopil. Zákulisí bohužel neznáte, tak tomu věříte. Nikdy jsem si nedělal iluze, ale potom, co jsem se dozvěděl víc, mi bylo ještě víc zle.
Ale doplácejí na to hlavně malí a střední opdnikatelé, tedy ti, co zaměstnávají největší část populace. největším nepřítelem malých a středncíh podnikatelů jsou totiž velkopodnikatelé, i když se mnozí včetně ODS a TOP snaží tvrdit opak.
Morybund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.47.208
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 16:16:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ale, konzervativně/liberální krédo přeci zapovídá užití sprostých výrazů, to přece dělají jen ti závistiví a nezodpovědní =) O tom, jak vzniká kapitál, zboží a ceny ví samozřejmě jen kutý pravičák, levičák (jak známo - respektive, jak už staří Římané věděli) neví nic (-sarkasm-). Levicová teorie je samozřejmě pateorie, zatímco Fridemanovské a Hayekovské eposy o volném trhu, to je panečku kánon a dogma. Jo a nezapomeňte odvádět pozornost upozorňováním na češtinu, interpunkci, nebo se vytaste s největším strašákem - komunisty - ti přece můžou za všechno zlo
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3600
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 16:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak jsme na tom od počátku roku?

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/tiskove_zpravy_ministers tva_60840.html

Nič moč...
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3377
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 17:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: když se někde kapitál soustřeďuje, tak jinde chybět může, ale nemusí. A je úplně jedno, jestli je to levicové, pravicové, prostřední, horní, dolní, nebo zadní, či přední. Ještě by mne zajímalo, jestli opravdu víte, co to je kapitál. Jestli si ten kapitál náhodou nepletete se ziskem.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 22:07:49    Odkaz na tento příspěvek  

Jakže to říkal už před více než 140 lety "železniční král" a hochštaplerský podnikatel Henry B. Strousberg: "Kapitál není nic, hlavní je kredit!" Dodnes se po jeho velkoryse rozjetém podnikání najdou mezi Zbirohem, Strašicemi a Mirošovem náspy a zářezy nikdy nedostavěných tratí, opuštěné v lesích.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 00:07:26    Odkaz na tento příspěvek  

Cit. z www.sumavanek.ic.cz/Strousberg.htm
"S vírou ve vlastní neporazitelnost rozehrává Strousberg nejodvážnější finanční partii svého života. Reklamními prospekty vyzývá tisíce drobných střadatelů k nákupu sedmiapůlprocentních akcií Všeobecné železniční společnosti. Slibuje emisi v celkové hodnotě 8 milionů zlatých. Bez uzardění však pouští do oběhu několikanásobek těchto akcií, které nejsou ničím kryty. Díky snadné zkorumpovatelnosti úředníků získává přednostně stavební koncese, které pak spekulativně prodává. Přes stále větší náklady a ztráty rozvíjí stále nové aktivity. Zakládá fingované společnosti, na které převádí podle okamžité potřeby svá aktiva. Emituje stále nové série cenných papírů se stále méně hodnověrným krytím. Jeho podniky se postupně mění v neprůhledný propletenec existujícího a fiktivního.
Souběžně s podnikatelským boomem se rozvíjí i bankovnictví. Vlastní genialitu spatřuje baron v obratném získávání kapitálových zdrojů a dokonalé orientaci ve finančním světě. Hotovostní platbu odmítá jako anachronizmus. Vydávané emise cenných papírů, jimiž tento "dobrodruh" poskytuje krytí, budí zdání absolutního kreditu. Rozbíhají se nové metody platebního styku. Mimohotovostní platby uskutečňované prostřednictvím různých forem cenných papírů se stávají základem finanční soustavy.
Tyto transakce zprostředkovává burza ve Vídni. Nedisponuje však ještě finančními mechanizmy, které by dostatečně citlivě hlídaly pohyb mezi reálnou a nominální hodnotou certifikátů. Ve všem se objevuje duch moderní společnosti. Kapitál, akcie, obligace, dividenda, to jsou pojmy, které náhle vstoupily do každodenního života movitějších lidí. Počáteční antipatie vůči Strousbergovi již odezněly a jeho kredit v očích lidu roste. Vydělané peníze ukládají i dělníci do akcií nevysokých nominálních hodnot, za slušný peníz prodávají své polnosti sedláci, aby obratem nakoupili sedmiapůlprocentní obligace Strousbergových závodů. Počáteční nejistotu střídá uvolnění. Do roku 1873 již nabyl nesčetnými spekulacemi rozdíl mezi reálnou a fiktivní hodnotou akcií nevídaného stupně. Uklidnění střídá opět nedůvěra a ve velkém se začínají prodávat certifikáty a vybírat vklady. To spustilo pochopitelně nezadržitelnou katastrofu. Bankovní domy zastavují operace, burza přestává fungovat, počáteční vlna bankrotů si vybírá první oběti. Teprve zprávy z tisku, dramaticky líčící sebevražednou epidemii, která začala řádit v podnikatelských kruzích, dávají důvod k zamyšlení. 10.5.1873 padla vídeňská burza a zemí se šíří zděšení. Poprvé drží lidé v ruce barevné papíry se Strousbergovým podpisem a brání se myšlence, že se celý jejich majetek nashromážděný po několik generací proměnil v cár potištěného papíru."
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 03:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezačíná to dobře, takže deficit budeme mít ještě daleko větší než loni. Inu máme přeci nejlepšího ministra financí, tak asi s ním budeme mít i největší schodek státního rozpočtu. Už chápu za co získal to ocenění a pochvalu. Zase mu to nějak nevychází ty slavné propočty, tak jako nevyšel růst HDP o 4%, když jsme klesaly -4% nebo kolik to bylo.
polbas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.115.248.230
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 23:00:33    Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož si „oprávnění" zrušili bezplatnou dopravu, tak bych každému z nich zakoupil IN100 za oněch 22 000 / rok, místo zdaňování měsíčního příspěvku na dopravu (ten činí podle vzdálenosti a základní sazba se pohybuje kolem těch 22 000 Kč). Tomu, kdo má nárok na auto s řidičem bych nedal nic, tomu, kdo má nárok na auto bez řidiče bych přiznal 22 000 Kč na benzin - propláceno proti daňovému dokladu.

MZ: Je opravdu nutný chodit po každym špeku hned na inernet?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 19:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Ladislava Bátoru se snesla kritika lidí, kterým zjevně nevadí členové KSČ na srovnatelných pozicích.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 21:46:06    Odkaz na tento příspěvek  

Co vlastně má ten Vámi opěvovaný Ladislav Bátora společného se železnicí? Mně například zase vadí omezení katoličtí tmáři kdekoli na rozhodujících a z daní všech občanů (tedy i ateistů) dobře placených postech.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 22:01:33    Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak - ač do toho státní mocenské struktury stále pumpují prachy, lidé chápou, že se jim to nevyplatí: http://www.novinky.cz/veda-skoly/228484-cesko-bude-prvni-zeme-bez -nabozenske-viry-rika-americka-studie.html
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 16:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/57860.html
Pěkně napsané, jak tu vlastizrádci a velezrádci ničili naši vlast.
Adekvátní trest by mohl být jen znárodnění veškerého majetku a jeho prodej v dražbě, těm kteří se takto protivili proti společnosti a samozřejmě trest smri gilotinou. Useklé hlavy bych pro výstrahu klidně nechal připevnit někam na kůly na veřejných místech.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 05. dubna 2011 - 21:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komik a jeho svět...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. dubna 2011 - 21:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Hmm. Mám takovou zvláštní myšlééénku

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 05. dubna 2011 - 22:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už píšete kádriculum mortis?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2694
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. dubna 2011 - 22:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: To mám přece dávno - v sedmi variantách Pokaždý jen čistá pravda, pouze jinak oblečená
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 21:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to s Bártou momentálně nevypadá dobře. Co vy na to, byly úplatky, nebo je to pomluvná kampaň?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. dubna 2011 - 22:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se to pěkně zamotalo, celý den veverky mlčí jak hrob a Huml teď v událostech komentářích toho řekl tolik, že už se v tom člověk jen těžko orientuje. Každopádně Bárta to má velmi pravděpodobně spočítané a vystává pro nás zde důležitá otázka?
Kdo by tak byl dobrým nástupcem na ministerstvo dopravy, aby železnici nezařízl ba naopak podporoval její rozvoj se vším všudy? Těžká to otázka.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 14:30:40    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Já osobně bych tam jednoho kandidáta měl a psal jsem to tu již před jmenováním Bárty. Zvolenej poslanec za TOP09 Václav Cempírek z UPCE tedy odborník, férovej chlap, navíc v ideálních letech.

Ale neočekávám, že by se jím stal.

Mě zajímá co to udělá s dalšími věcmi jako jsou kritizovaná superkoncepce, převod zaměstnanců z ČD na SŽDC avizovaný k 1.7. a že by další nové vedení ve státních organizacích?

Já si myslím, že Bárta se stáhne do pozadí a bude tahat za nitky v zákulisí, vpředu budou zas jiné blondýnky, co ho budou poslouchat jak husičky. Nevěřím že by přišel úplně o vliv.

Obrovská škoda byla, že lid naletěl kecům VV a dostal je do vlády. Ti co je volili, musí krutě litovat a na veřejnosti se s tím nepřiznají.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 16:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to s Bártou momentálně nevypadá dobře. Co vy na to, byly úplatky, nebo je to pomluvná kampaň? - no pokud dává někdo půlmilion v hotovosti, tak ten se musí někde vyprat. A jestli je někde na policii obálka s nějakým takovým obnosem, tak se to určitě bude špatně vysvětlovat. Protikorupční policie bude mít práci se zametáním.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 16:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:
Ne že bych proti panu profesorovi něco měl, ale proboha jen to ne!
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 16:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od té středy to tedy pekelně nabralo obrátky, poslanecký klub VV je v rozkladu, Bárta odstoupil… Některé věci mi ale fakt nelezou do hlavy.

1) Škárka si skoro půl roku nechává platit a pak se rozhodne, že už dostal dost a jde na policii? Proč?

2) Bárta uplácí své poslance, "aby byli loajální". Proč? Úplatky se mají týkat pouze několika poslanců, zatímco vládní koalice má pohodlnou většinu. Kdyby šlo o nějakou špínu, kterou chtěl Bárta zatajit, už bychom o ní slyšeli, zatím jediná špína jsou ty úplatky bez zjevné příčiny.

Naopak je mi vskutku podezřelé načasování. Případ na sebe strhává veškerou pozornost médií zrovna v době, kdy se řeší kauza Promopro ostříleného korupčníka Vondry (nyní v médiích zcela upozaděná).

A konečně jsem velice zvědav, k čemu orgánové činní v trestném řízení dojdou. Je to pořád slovo proti slovu. Obálka s něčími otisky prstů, v níž jsou peníze, jejichž původ nemůžete dohledat (tj. nemůžete říct, kdo je do té obálky dal), u žádného soudu nemůže uspět jako důkaz. Mám tedy tušení, že to celé nedopadne ani tak, ani onak, a nebudeme tedy vědět, kdo z dua Bárta-Škárka lže.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6648
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 18:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kauza Promopro ostříleného korupčníka Vondry

Tato kauza byla pouze krycí zástěrka pro zametení jiných kauz pod koberec, především na mírmini.
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 20:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škárka si skoro půl roku nechává platit a pak se rozhodne, že už dostal dost a jde na policii? Proč? - ehm přece když mi dával 60 táců myslel jsem si, že je to na provoz kanceláře, ty náhrady nám přece zkrouhli, ale 170 už bylo nějak moc.

Ale samozřejmě pro protikorupční polici je nemilé, že někdo donese statisíce v hotovosti a
zatím jediná špína jsou ty úplatky bez zjevné příčiny - no o to je to pikantnější. Třeba se to nikdy neprovalí.

Obálka s něčími otisky prstů, v níž jsou peníze - no přece otisk prstu bude i na každé bankovce. Spiklenci to mají dávno orazítkované .-) Já taky když počítám své miliony pod polštářem pro pozdější možnou kontrolu nezapomenu na bankovku otisknout palec.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 22:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bárty je sice gauner všech gaunerů futrál, načasování celé kauzy mi však taky připadá poněkud podivné, zvlášť potom, co se tím borci z Iděsu ještě chluběj...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 22:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Borovička: ty myslíš, že soudruzi příslušníci budou kontrolovat desítky bankovek na otisky prstů?

=>Telini: Jo, angažování iděsu mi taky přišlo trochu divné. Byli to oni, kdo zveřejnil nahrávky Bárty někdy z roku 2008 (proč teď? proč ne kolem voleb, nebo zkrátka v době, kdy ABL bylo ještě aktuální téma?) a také údajný Bártův plán na získání ekonomicko-politické moci (píšu údajný, protože nedokážu ověřit pravost a zase je to tvrzení novinářů proti tvrzení Bártovu).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 09. dubna 2011 - 07:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bárty je sice gauner všech gaunerů futrál, načasování celé kauzy mi však taky připadá poněkud podivné - však taky jde jen o válku gaunerů jako ve správné mafiánské republice. Lid je jen povinnen šaškovat při šaškárně zvané volby (aby měl iluzi, že do toho mluví) a solit do toho kolotoče další a další své prachy. Říká se tomu reforma.
krořen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.98.225
Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 11:42:18    Odkaz na tento příspěvek  

Možné řešení: http://www.youtube.com/watch?v=5ckAocEhJ8Y
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 00:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krořen: Myslím, že tohle by bylo lepší. A hlavně jste to tu tady ještě neměli, takže se to tu nezdiskreditovalo: http://www.stream.cz/video/449291-spanelsko-1936-39

Jinak při všech výhradách k Bártovi a ABL, v porovnání s částkami, okolo jakých se motají Vondra a Kalousek bych statisíce pro spolustraníky, navíc ze svého, nepřeceňoval.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 08:25:48    Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tak, klerofašismus jsme v Česku opravdu ještě neměli. Viďte, že by se Vám líbilo, kdyby Polsko pohltilo Českou republiku a zavedl se tu režim polského typu - "právo a spravedlnost". Železnice se tomu "polskému vzoru" už začínají přibližovat.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 01:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Tak to víte, po Rusech a Němcích je potřeba vyzkoušet zase něco nového :D

Ale objektivně, schvaluje to video okupaci nějaké země zvenku? Já celkem nechápu, proč by nás Poláci zkoušeli okupovat, když by to pro ně byla celkem kontraproduktivní zátěž? Vojensky by na to sice měli, ale dlouhodobě by je to ničilo.

A "režim polského typu", co to je? Jaké jsou rozdíly mezi POLITICKÝCH REŽIMEM v ČR a v Polsku? Já vidím v podstatě jen jeden a to přímou volbu prezidenta.

Jiná věc jsou rozdíly socio-kulturní, a ty by nezměnila ani případná okupace. Jistě, mohla by některé názorové skupiny vynést do popředí, ale ani ty by tyto hluboce zakořeněné rozdíly nevyrovnaly, rozhodně ne během jedné generace.

Spíš se zamyslete nad tím, co je správného na tom, nevracet majetek církvím a židovské obci? Zvláště v situaci, když téměř nikdo z komunistických zločinců nesedí v lochu a komunisté nemuseli vrátit ani korunu z toho, co získali díky svému členství v KSČ a navíc mají bývalí členové KSČ podstatně vyšší starobní důchody, než ostatní senioři.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 01:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se nám náš fašista VŠD opět projevil.(Ano ten samý jedinec, který vůbec neušil, že se TT na Dobiášovu od počátku stavěla s 1435mm rozchodem). Pěkně lživé video. Ten primitivní katolickej fašismus Frankova režimu přivedl Španělsko do úplné katastrofy, Díky nacistické perzekuci Basků, Katalánců a Galicijců je Španělsko před rozpadem a tyto národy považují Španělsko za nepřátelský stát. Díky primitivnímu nacionalismu Franka se můžeme dneska ji pomalu loučit s velkým Španělskem. Pěkně jste to dopracovali. Španělsko se díky těmto idiotům stalo synonymem pro Velkou Kastílii.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 01:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ten primitivní katolickej fašismus Frankova režimu přivedl Španělsko do úplné katastrofy"

Srovnejte si ekonomické údaje per capita Československa a Španělska v letech 1939 až 1975, a potom tu pište o úplné katastrofě.

"Ano ten samý jedinec, který vůbec neušil, že se TT na Dobiášovu od počátku stavěla s 1435mm rozchodem"

Což mne jistě předem diskvalifikuje z diskuse o čemkoli ...

"Díky nacistické perzekuci"

Nacistická perzekuce byla ve Španělsku rozšířená ještě méně, než sovětská perzekuce v Československu. A především, do roku 1941 stihl Franco nacisty ze své země vypakovat. Čeští komunisté si tu sovětské poradce vydržovali déle (nezaměňovat s okupací).

"Španělsko před rozpadem"

I kdyby se dané etnické oblasti oddělily, šlo by o poměrně malou část Španělska. Rozdělení Československa bylo mnohem komplikovanější, a přesto ani v tomto případě nejde o takovou tragédii.

"Díky primitivnímu nacionalismu Franka se můžeme dneska ji pomalu loučit s velkým Španělskem."

A myslíte si snad, že kdyby nacionalisté prohráli, že by zvláště Baskové (názorově odlišní od levicové Republiky) nepožadovali samostatnost?Dále, myslíte, že by jejich vítězství nevedlo ke změně Španělska na satelit SSSR? A konečně, nesměřuje nyní Španělsko spíš k tomu, aby se stalo volným uskupením regionů v rámci EU?

Víte, 3xhonzíku, kdybyste si přečetl knihu Franco od Andrée Bachoud, která sympatiemi k Francovi rozhodně neoplývá, podobné nesmysly byste nenapsal.

Netvrdím, že neměl své chyby, ale Vy jste mu zjevně schopen přičíst i stavbu plynových komor v Osvětimi (ačkoli sám umožnil záchranu tisíců Židů) a tání ledovců. Pokud mají dnes vlaky ve Španělsku zpoždění, je stále jeho vina, 36 let po jeho smrti, že ano.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 14:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak za prvé. Republika byla demokratická a plně podporovaná všemi národy. Navíc plně vyhověla požadavkům národů a to v době, kdy na to byl čas.
identifikace se Šúpanělskem se ztratila u těchto národů až za fašistického vraha Franka. Nejde jen o malé území. Katalánský stát je záležitost 3 autonomních oblastí s katalánskou většinou a jazykem. Tedy kromě Katalánska i Valencie a Balearských ostrovů. Baskové též nepožadují pouze Baskicko, ale i další baskické země. Díky Frankovi se tak Španělsko nestalo novým Švýcarskem se 4 úředními jazyky a tím je osud Španělska spečetěn. Synonymum pro slovo španělský se stalo slovo kastilský.
Ad katastrofa. Podívejte se laskavě na analfabetismus, ten fašista nebyl schopen vyřešit vůbec a ještě do dnešní doby se tato věc řešila.
Ad satelit SSSR. Španělsko by se žádným satelitem SSSR nestalo. Nevím proč by Španělská republika tím satelitem byla a Francouzská republika nikoliv. Ten váš psychopatický fašistický mozeček je fakt síla.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6363
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 13:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnejte si ekonomické údaje per capita Československa a Španělska v letech 1939 až 1975

No tak je srovnejte, to by bylo docela zajímavé. Předpokládám, že dospějete k závěru, že počet televizí, osobních aut atd. se ve Španělsku zvýšil dejme tomu 50x, zatímco v zaostalé ČSSR nebyl vůbec žádný internet ani mobilní telefony, že.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 14:12:19    Odkaz na tento příspěvek  

Všd, není Vám občas líto, že Polsko nedisponuje jadernými zbraněmi? Takový Kaczynski šermující atomovou bombou - to by byl pohled pro bohy.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 14:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Španělské dráhy nikdy za moc nestály, Franco Nefranco. Ale chválíte tu "státníka", který svou úlohu pojímá jako křížovou výpravu, nechá se pohřbít v mauzoleu s funkcí kláštera, zakáže jazyky, kterým mluví třetina obyvatel, vyžene nejlepší umělce a filosofy, homosexuály a politické vězně nacpe do koncentráků, aby byl vůbec s to dostavět dráhu do (své rodné) Galicie atd. Frankismus poznamenal Španělsko možná hlouběji než soft-stalinismus a normalizace ČSSR. Slovenštinu nikdo nezakázal...

Se ztrátou soudržnosti Španělska je to sice složitější (viz např. Ortega y Gasset), ale rámcově má s Velkou Kastilií štěkoun Trojhonzík opět pravdu. Baskičtí rappeři vyjadřují svůj názor lapidárně: España huele a culo...
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:02:48    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zpravy/rath-za-rusenim -dotaci-pro-zeleznici-muze-byt-snaha-prodat-cd/631545
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5797
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chválíte tu "státníka", který svou úlohu pojímá jako křížovou výpravu, nechá se pohřbít v mauzoleu s funkcí kláštera, zakáže jazyky, kterým mluví třetina obyvatel, vyžene nejlepší umělce a filosofy, homosexuály a politické vězně nacpe do koncentráků, aby byl vůbec s to dostavět dráhu do (své rodné) Galicie atd.

Se mu vůbec nedivím...
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Myslím, že pokud bych Vás zavřel na týden do frankistického kriminálu a potom na Ljubljanku nebo do GULAGu, prosil byste, že chcete zpátky k Francovi.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"vyžene nejlepší umělce a filosofy"

Kolik jich vyhnal. A kolik může v ČR působit pravicových umělců a filosofů? Naprostá většina s se jich tu, i ve zbytku Evropy, hlásí k levici.

Přesto jejich šíření levicových myšlenek skrze "umění" a "myšlenky" dotujeme všichni ze svých daní.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:23:46    Odkaz na tento příspěvek  

Proč Všd nemá rád Angličany:
Koncem 16. století nebylo na světě větších nepřátel než Španělska a Anglie. Moc španělského krále Filipa II. sahala široko daleko, panoval i na americkém kontinentu. Španělsko bylo zemí katolickou, ba „nejkatoličtější“. Kdežto v Anglii se významnému králi a „kacíři“ té doby Jindřich VIII., otci pozdější královny Alžběty I., podařilo odtrhnout Anglii od papeže a katolické církve. A co bylo pro španělského krále Filipa II. ještě horší, královna Alžběta I. nejenže odmítla se za něj vdát, ale dala popravit skotskou královnu Marii Stuartovnu, která Filipa určila za svého nástupce na trůně. Důvodů pro přepadení Anglie měl tedy Filip II. dost.
V květnu 1588 (po dvaceti letech mrazivých vztahů mezi Španělskem a Anglii) vyplula k anglickým břehům obrovská, v té době největší a nejsilnější námořní flotila „invencible Armada – neporazitelná Armada“. Tvořilo ji 70 velkých karavel a 60 galeon, na kterých bylo přes 20 000 vojáků a důstojníků, přes 10 000 námořníků a veslařů. Pro „pacifikaci“ dobytého území po náboženské stránce se do Anglie plavil i inkvizitor a přes 150 katolických kněží a mnichů. Kdo by tehdy pochyboval, že Armada, které navíc měla pomoci i vojska z okupovaného Holandska, zničí anglické loďstvo a pokoří Anglii?
Vrchním velitelem ale byl určen malý, tlustý a pohodlný admirál, vévoda don Alonso Peréz de Guzmán el Bueňo. O tuto funkci příliš nestál, neměl moře rád, téměř vždy se mu na něm dělalo zle. Španělský král Filip II. mu hodnost v podstatě vnutil, jelikož byl švagrem jeho nejlepšího přítele.
Už za několik hodin po vyplutí se rozpoutala silná bouře a část flotily zničila. Po opravě lodí Armada na druhý pokus velkolepě vplula do Lamanšského průlivu. Anglickým lodím se však podařilo uniknout blokádě. Navíc proti Španělům vál vítr.
Lord Howard, blízký spolupracovník královny Alžběty I., po poradě se zkušeným korzárem Francisem Drakem vyslal na Armadu osm starých hořících lodí bez posádky. Ty způsobily na nepřátelských plachetnicích nejen značné škody, ale hlavně obrovskou paniku. I rozbouřené moře se obrátilo proti dobyvatelům. Kapitáni španělských lodí byli bezmocní: vítr a vlny tlačily jejich koráby stále blíž k anglickým dělům a na skalnaté pobřeží. Admirál Guzmán si brzy uvědomil, že s loďmi nevpluje do ústí Temže a nevylodí se v blízkosti Londýna s tisícovkami vojáků. A zjistil, že se zbylými loděmi se nemůže ani obrátit a utíkat domů. Do španělských přístavů se lodě mohly dostat jen dlouhou a nebezpečnou oklikou po Severním moři okolo Anglie, Skotska a Irska.
Některým se to podařilo, většina ale při bouřlivém počasí obsypala nepřátelské pobřeží svými vraky. A mrtvolami velitelů – namyšlených a bohatých grandů, vojáků, námořníků i veslařů-galejníků.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:24:23    Odkaz na tento příspěvek  

Od té doby se datuje britská nadvláda na moři, která vydržela asi až do 1. poloviny XX. století. A zároveň to byl počátek stagnace Španělska, úpadku jeho koloniálních držav atd. Pokud by ke zkáze Armady nedošlo, katolické náboženství Španělů by v historii napáchalo ještě mnohem větší množství zla, než jejich dosud známá zvěrstva v Americe i ve vlastní zemi, páchaná ve jménu katolické církve.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zatímco v zemích ovládaných Španěly se Indiáni s bělochy smísili, v anglicky mluvících USA byli indiáni z největší části vyvražděni.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 00:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm Bkp, takže vy jste další primitivní nacistický prase. Španělsko homosexuály likvidovalo v koncentrácích a Británii jeden zachránil radarem před německou výhoru ve vzduchu.
A národnostní menšiny asi taky nemáte rád. Jen se vás zeptám, jestli si myslíte, že by Švýcarsko ustálo jednotu, kdyby zde byla povolena jen Němčina a Francouzština s Italštinou byly zakázány. Asi bychom takové Švýcarsko dneska ani neměli, vy nahnědlý prase.
Víte, co bych s váma udělal? Předhonil bych vás rozzuřeným Kataláncům jako Frankistu. Nemusíte se bát nechal bych vás sepsat závěť.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 01:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Dejte sem objektivní prameny k tomu, že "Španělsko homosexuály likvidovalo v koncentrácích".

Dále mi vysvětlete, jak je možné, že ČR ovládá Chebsko, kde historicky nikdy nebylo české osídlení (narozdíl od jiných částí Sudet, kde Němci převážili až v 19. století)?

A jaktože v ČR nejsou školy, kde se učí romsky? A dokonce Vaše oblíbená levice odmítá segregaci romských dětí, i když právě ta by jim umožnila výuku v romštině a další výhody?

Dále, co soudíte o první republice? Ta také potlačovala Němce i Slováky a jejich jazyky, o Maďarech a Polácích nemluvě. To Vám nevadí?

Víte, kdyby se tu všechno dělalo ode dneška přesně naopak, než za Franca, je Chebsko autonomní oblastí, pravděpodobně ovládanou Vietnamci. Autonomie se dá i Moravě a Slezsku a speciální samosprávné zóny se udělají z oblastí obývaných převážně Romy.

To je, podle Vás, to správné řešení?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 01:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: děláte si legraci? V ČR může působit pravicových umělců i filosofů dost a dost. Ostatně málokde (na západě) jde kulturní scéna tolik doprava. A nevím, kde jinde by se ujal pseudokřesťanský exot typu Romana Jocha.
Naopak ze Španělska, jak jistě víte, nemizeli zdaleka jen levičáci, znáte-li např. smýšlení Ortegy y Gasseta. Doufám, že Vy mě do žádného kriminálu nezavřete, ale bezpečně vím, že existenci debilního a krutého kriminálu neobhájíte existencí ještě debilnějšího a krutějšího kriminálu. Ale těžko říct, jestli má cenu to sem psát, frankisti a pinochetovci bývají zatvrzelí.

A když jsme u toho, odpovím za 3xH: ok, možná homosexuálové nebyli v koncentrácích likvidováni, byli do nich však prokazatelně internováni, a to i tehdy, když někdo udal, čemu se věnují v soukromých ložnicích: La persecución de gays durante el franquismo
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 02:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: Španělsko rostlo v letech 1950-1973 v průměru o 5,8% ročně. (Richard Baldwin, Charles Wyplosz: Ekonomie evropské integrace) Údaje z Československa za tutéž dobu si také najdu.

Pro srovnání, USA o 2,4%, Japonsko o 8,0% a země EHS, jako celek o 4,2%.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 02:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Jocha snad živí umění? Nebo filosofie?

Ani v případě Jirky Mádla bych nemluvil o umění :-) Takže zbývá Lucie Bílá.

Ale máte naprostou pravdu v tom, že na Západě jsou ještě levicovější.

"bezpečně vím, že existenci debilního a krutého kriminálu neobhájíte existencí ještě debilnějšího a krutějšího kriminálu"

Ty ještě horší kriminály nejen existovaly v SSSR, ale jejich existence by hrozila i v samotném Španělsku, pokud by frankisty porazilo a orientovalo se na SSSR.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 02:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Jinak, já nepopírám, že existovaly a existují odporné krutovlády pod patronací USA, nebo alespoň s dobrými vztahy s touto velmocí.

A nemám na mysli ani tak Chile, tam se diktatura postupně zmírňovala a demokratizovala, jako spíš Salvádor, Guatemalu, Haiti (hlavně za Duvaliera), Panamu a do jisté míry i Kubu za Batisty. Tyto režimy by mnohem spíš snesly srovnání se SSSR, než Francovo Španělsko, které bych přirovnal spíš k Izraeli.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 12:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Pokud jde o homosexuály, nebyli likvidováni v táborech osvětimského či kolymského typu, jak by mohlo vyznít z 3xhonzíkovy formulace.

Homosexuální styk byl v západním Německu nelegální do roku 1969, v jiných západních zemích byl také dekriminalizován obvykle až v poslední dekádě Francovy vlády, pokud ne po jeho smrti. V socialistickém ČSSR roku 1961, předtím (1. republika) byl nelegální i zde.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 12:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: mně tady ani tak nešlo o to srovnávat jednotlivé režimy (v těch máte jistě širší přehled) ani tvrdit, že Partido Comunista de España by nastolila nebe na zemi. Zda by to bylo bývalo snesitelnější než frankismus, nikdo neví. Jenom popírám inspirativnost frankismu pro dnešek. Nevidím na něm nic, co by nám mohlo pomoci.

PS: Jsou u nás vlivní intelektuálové, kteří k Frankovi a podobným vzhlížejí. Romana Jocha to živí, byť to je filosofie (politická) jen okrajově. Pak zde, jak říkáte, "živíme" celou tzv. "hradní partičku", což by byla milá banda exotů, kdyby neseděla na hradě (a obecenstvo nejspíš zná neuvěřitelnou Revue Fragmenty). A pokud jde o umělce, dědictvím minulého prezidenta je, že se většina tzv. pravdoláskařů, jak bývají pejorativně označováni, nehlásí jakoby nikam, v důsledku však k "pravici s lidskou tváří", kterou představuje dobře známý sled stran vedle ODS. Připadá mi ale zbytečné to sem psát, takže končím.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 12:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Děláte si srandu nebo co? Romštinu nikdo nezakazuje, nikdo nezavírá lidi, kteří mluví na veřejnosti romsky, natožpak v soukromí. Navíc zde existovala i výuka romštiny na vysoké škole. Romistika. Já bych píš srovnávál romštinu v Česku a om Španělsko, rozhodně ne Katalánštinu. Katalánsky se převážně hovoří ve 3 AO španělska, hovoří s ní asi 10 milionu obyvatel a má spisovnou formu. To samé a podobné platí pro Galicijštinu a Baskičtinu. Franko trestal vězením a mučením lidi hovoříci těmito jazyky. Jak říkám stejné, jako kdyby ve Švýcarsku zakázali Franzouzštinu a Italštinu. Do dvou dní se rozpadne.
Dále ČSR. Republika rozhodně nepotlačovala Slovenštinu. Naopak rozšířila se do SŠ, rozhlasu a dokonce na VŠ. Slovenština měla stejné zákonné postavení jako Čeština. A to díky Československému jazyku s 2ma spisovnými formami. Slovenština díky tomu byla sáttním jazykem a úředním jazykem od Aše až po Jasiňu. Nikdo nikoo nepotlačoval.
Ad. Němčina. Němčina byla úředním jazykem v okresech s více než 20% německy mluvčích, to samé platí pro Maďarštinu, Polštinu, Ukrajinštinu, ta byla úředním pak i na PRusi, jako celek. dvojjazyčné tabule byly samozřejmostí a i bankovky kromě ČS jazyka měly jazyk menšin. Nic takého v diktatuře sadisty Franka.
Romové u nás jaksi netvoří souvislou plochu, kde by měli většinu. Navíc se většina hlásí k jiné než Romské národnosti. S takovou chabou identitou se AO nedělá. Morava a Slezsko klidně autonomii mít mohou, ty návrhy tu byly, říkalo se jim obnovení zemského zřízení, ale různým Všdům to vadilo. AO Chebska je nesmysl. Neeistuje a ani neexistoval k tomu žádný požadavek. Daleko větší identita je třeba Valašská na MOravě než Chebská v Čechách. Zapojte mozek, než něco napíšete.
Ad. růst HDP. Všechny státy s velmi nízkou hodnotou HDP mají tendenci k velkým přírůstkům. USA byla bohatá, takže růst 2,4% je úctyhodný. Japonsko bohatlo tak mělo +8%. Ale třeba i Afghánistán měl nedávno +8-10%% HDP a rozhodně to není ekonomický zázrak. Vy nemáte ani základní informace, jinak byste toto tvrzení nepoužil. Frankistické Španělsko bylo zaostalé a chudé a negramotné, tudíž v době stability a klidu muselo růst, i kdyby snad ani nechtělo.
A poznámka k HDP. Rovníková Guinea měla před několika lety nejvyšší HDP na hlavu na světě dle směnných kurzů. 45 000 dolarů. A přesto tam většina lidí žije v nepředstavitelné bídě.
Ale těžko něco vysvětlovat zaslepenému fašistovi.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 12:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna věc. Španělská republika nebyla a ani by nemohla být satelitem SSSR. Viz Francie a Itálie. I zde KS strany byly ve vládě. Žádné gulagy by ve Španělsku nebyly. Přestaňte těm nesmyslům všdovým věřit. Občanskou válku vyvolali fašisté, kteří odmítali sekulární a demokratickou republiku. V tom byl problém. Komunisté měli menší roli. Nešlo tedy o boj mezi Hitlerem a Stalinem, ale mezi Hitlerem a Churchilem, pokud chcete příměr.