K-report
 

Cyklistická infrastruktura, cyklistické trasy  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Cyklistická infrastruktura, cyklistické trasy « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv diskuse Cyklistická infrastruktura, cykl... do 11. 08. 2011Vojtik60 11-08-11  06:44
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5825
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 17:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtík:
Ad 1) - provozu mezi dědinami se nevyhneš. Je na tobě, jak chceš kdekterej náklaďák pouštět, jednou jsi součást silničního provozu a nemusíš se pokaždé uklidit do keřů, jede-li za tebou něco většího. Samozřejmě není problém přizbůsobit rychlost v okamžiku, kdy za mnou něko jede a chce předjet - to znamená třeba zpomalit před zatáčkou a podobně...v každém případě je přínosnější a mnohem bezpečnější se chovat předvídatelně a nedělat nečekaný manévry.

Ad2) - špuntózní šalinové zastávky jsou pro kolo problém. Protože s kolem musíš najet ve velkém úhlu vůči pravé kolejnici mezi koleje, netrefit zároveň tu levou a za zastávkou takhle zase vyjet. Pro auta jedoucí za tebou kolikrát nečekanej manévr.
Jednou jsem takhle žlábek trefil, bylo to v Obřanech. Naštěstí jsem to vybalancoval, ale vo prsa . Lepší je to neriskovat, když si nejsi jistej a objet to. Jde to ve všch případech zátkových zastávek, co v Brně jsou.

Ad 3) - já na levý odbočení jednou dojel, kdy mi mladej frajer nedal přednost a já to do něj ve slušné rychlosti napral, takže vím svý.
Já i když chci odbočit vlevo, tak se v pruhu držím vpravo - např. když jedu z Pekajdy na Husovu. V případě odbočení vlevo od Viaduktu na Benešku to většinou řeším tak, že vlevo odbočím už za Viaduktem přímo k Hlaváku. Je to proti DZ, vím, ale je to rychlé a nemotám se s kolem na kolejích naproti Grandu. Chce to ovšem mít přehled, jestli ve vedlejším tunelu nejede souběžně devítka směrem na Maliňák, pak au...A samozřejmě řádně upažit smerem vlevo.

Ad4) - inlajnista je pořád chodec, takže na cyklochodcostezku může. Je fakt, že jedou-li vedle sebe, zavazejí děsně, ale ještě se mi nestalo, že by mi někdo nehnul, když mě za sebou na kole viděl. Potíž toho všeho spočívá v děsně málo cyklostezkách po Brně, kde můžeš na bruslích. Prakticky pořádně jenom kolem Svratky, což ty jako kolař můžeš objet. Sám tudy nejezdím, zvlášť v neděli při slunečním odpoledni, že...

Ad 5) - jojo, důchodci jou kapitolka, zvlášť ten druh "důchodcus nasratus".

Dále bych přidal další...

- velkej problém při respektování cyklisty jako účastníka silničního provozu v momentě kdy má přednost. Jak jsem si všiml, řidiči dost blbě odhadujou rychlost, takže mi z vedlejší vjedou pěkně do dráhy. Stávalo se mi to dost často na Holzově při křížení R50ky.

- podobnej problém s předjížděním mě na kole těsně před křižovatkou, specielně kruháčem. Jednou jsem takhle do kruháče vjel souběžně s jedním SUV, blbec měl potřebu pár metrů před kruháčem předjíždět.

- zásadní nepoužívání blinkru při předjíždění kola. U jedince je mi to jedno, ale pokud za mnou jede štrůdl aut, je riziko, že první neblikne a druhej to do mě napere, protože mě nečeká.

- předjíždění natěsno. Řeším jízdou dál od krajnice tak, aby řidič za mnou už musel počkat na bezpečnější předjetí. Tím nemyslím, že jedu uprostřed, nedo na středové čáře, prostě se jenom nelepím ke krajnici. I pro řidiče za mnou je to víc o klidu, když vidí, že jedu plynule rovně a nekličkuju před každým kanálem a hlavně nesnaží se předjet i v momentě, kdy proti jede jinej auťák.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 10:32:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, problém s předjížděním mě na kole těsně před křižovatkou s odbočenim vpravo znám moc dobře, jednou mě to potkalo dvakrát za měsíc. V Říčanech jsem šel kotoulem přes zadní haubnu, baba nevzzrušeně pokračovala někam do riti, v Praze mě ten manik vez na zadnim sloupku až za roh .. blbci si nejspíš myslej, že cyklista se nehejbe.

To používání blinkru je zatim nařízený dost krátce, snad se to časem vžije, ale taky koukám i když jedu autem, že třičtvrtě šoférů nebliká, A pak je zhruba čtvrtina co má blinkry úplně trop a neblikaj jim vůbec, zajímavý že se zjevně nejvíc serou u dražších modelů aut .. bych si takový šunky teda nekupoval ;-)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5832
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 21:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Tak nevím, je blbec ten taxikář, projektant, nebo policie, která to tam nevyhazuje ve velkým...
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 23:28:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem koukal vedle, tak blbec může bejt asi jenom cyklista ;-)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 14:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taxikář, jak známo, umí zaparkovat kdykoliv a kdekoliv. Policajt taxikáře rád toleruje atd.
Nicméně nemělo to vodorovné dopravní značení být nějak dotaženější? Na místě jsem tu situaci neviděl, ale připadá mi to podle fotky, že počínaje projektem a konče kolaudací tam někomu nedocvaklo, jak bude vypadat na křižovatce "praktický život". Ovšem s takovouto nedotažeností se těch cyklistů opravdu hned tak brzy ze silnic nezbavíme...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 16:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My se ale cyklistů ze silnic zbavovat nechceme...
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 21:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je pozorovat chodce, když chtějí přejít přes přechod a jede cyklista. Velká část stojí tak nerozhodně nakročená, ve tváři výraz "mám tam šlápnout, nemám, zastaví, nezastaví...". Já teda pouštím bez výjimky, to jsou pak překvapené výrazy, když začnu brzdit a rukou naznačuju, že můžou jít :-)

Ohledně toho náklaďáku. Ono jich po těm místnějších silnicích nejezdí tolik, takže nemusím pouštět na každém kanálu. Prostě, když jede, tak se snažím uhnout (ale ne za každou cenu). Mě těch 20 vteřin nezabije a on se za mnou nebude muset plazit.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 10:32:07    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: třeba je to utajenej zastupitel prahy 4 ;-)
odkaz
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4305
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 10:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto moje filozofie jízdy na kole v současné Praze je hlavně nízká rychlost při míjení chodců a ohleduplnost k nim.

Jako by ten člověk psal moje slova. Ono je opravdu krásně vidět, co udělá s chodcem to, když člověk ještě před ním zpomalí, opatrně zatočí co nejvíc na bok a pomalu projede. Případně úplně zastaví a počká, až chodec odnaproti přejde přes úzký kousek chodníku.

Takhle to praktikuju kdykoliv, když už po chodníku jedu a zatím jsem se osobně nepotkal s negativní reakcí. Naopak, mnohdy chodec sám ustoupí na bok a ještě mě pustí (a to i důchodci).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4166
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 11:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám že Vojtík jezdí skoro jak já a má i podobný zkušenosti s chodcema. Já bych k tomu doplnil že mně zatím nebuzerovali krom zmíněných (dů)chodců ani městský ani státní policajti který jsem případně na chodníku potkal.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4314
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 19:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejné zkušenosti. Jediný problém za celý rok jsem ani neměl já, ale kolega jedoucí přede mnou, když jej důchodce za pomalé jízdy atakoval úderem do ramene. Kolega se málem šplouchal ve Svratce, já taky (protože provozní pouze přední brzda, z důvodu technické závady ).

Totéž dneska, jdu pěšky po vyšlapané cestičce v trávě u Vozovny Komín (Brno), abych si vyfotil odstavenou zdechlou šalinu. Za sebou jsem uslyšel kolo, tak jsem automaticky uhnul z cestičky, abych pustil... jenže cyklistka uhnula taky, ale aby mě objela, a podle zákona schválnosti na stejnou stranu, jak já :-)

Vyřešeno omluvou obou stran a pokračovalo se dále, jako by se nic nestalo. I takhle se dají řešit spory a nedorozumění...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 21:45:08    Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti s chystaným rušením rychlíků na Tanvald bych chtěl upozornit na toto: http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/liberecky/clanek.phtml? id=704187
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8745
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 23:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka na bludovickém kopci v Havířově. Postavena zřejmě po vzoru překážek na Velké pardubické
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5905
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 23:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je pěkný . Holt asi dojet k těm keřům, předpisově se otočit a jako dylina jet zpátky. Přemýšlí von někdo u takovýchto staveb?. Odpovím si sám - .
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 10:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budování cyklostezek a cyklopruhů v Líšni.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5908
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 11:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtíku dotaz je to pěkný, ale adaptovat chodník na cyklostezku zvlášť v úseku, kde je ten povrch značně nekvalitní, není úplně ono. Takhle se to udělalo mezi Komínem a Bystrcí, kde ještě ten chodník je místy pro oboustranný cyklopěšoprovoz úzký, musíš se vyhýbat sloupům vo, a vůbec nemluvě o hrbolatosti povrchu.

Podél Jedovnické a Novolíšeňské je jediné plus, že tam moc nezavazí ty sloupy a možná ještě ta šířka. Povrch stojí za *** a divil bych se, kdyby jej někdo před nastříkáním kolostezky spravoval.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5911
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 13:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Cyklisté mezi Hlinskem a Čertovinou už nebudou kličkovat mezi auty
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 8-2009

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 21:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám pocit, že vzhledem k tomu, že je to Stezka srdcem Jižní Moravy, by si zasloužila v Ruprechtově mnohem lepší značení. Měl jsem naplánováno, že pojedu po 5072 a 5029 do Rychtářova a přes Lhotu a Hamiltony do Vyškova. To že asi jedu špatně jsem si začal uvědomovat až jsem musel projet zarostlou cestou. Na konci mne ale vítala cedule cyklotrasy 5074. Říkal jsem si, že tedy budu pokračovat, vede přece taky do Vyškova. Jak uvádí stránky tohoto projektu, většina trasy by měla vést po zpevněném povrchu, to však pravda nebyla. Nedovedu si představit jak by tohle projelo nějaké dítě nebo někdo se silničním kolem. Mně osobně to nevadilo, spíš mě naštvalo špatné značení. Poté jsme se měli dát na cyklotrasu 5071, kde směrovka jasně navedla na lesní cestou plnou listí, kudy se mi už tedy nechtělo. Dal jsem se tedy pocitově rovně po asfaltované cestě. Když jsem se zeptal kolegy, řekl mi, že mám pokračovat pořád po asfaltované cestě, neodbočovat na sypané, že prý je to blbě značené, tak jsem se zaradoval, že to třeba až tak moje chyba nebyla. Z Opatovic už vše pěkně značeno. Chápu, že jsem mohl udělat chybu já, ale myslím, že takový návštěvník, který nezná okolí by si zasloužil lepší značení.
Fotodokumentace:


RAJČE 29.8.2011 aktualizace.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4313
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 22:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo kdybyste někdo jel polabskou stezku kolem Jaroměře tak pokud není 14 dní sucho tak hlavně jeďte po silnici skrz Jaroměř. Protože hnojiště kterým tato kmenová dvoumístná stezka (u které by člověk čekal sjízdnost i pro jiný než bahnoplazy) vede je skutečně lahůdka. Neuhejbat ze silnice a projet to z Heřmanic po silnici i za cenu že tam je provoz....
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5948
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což bude aktuální asi právě v těchto dnech...
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4446
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 09:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim vas z mesta Krems a.d. Donau. Citim se tu jako v jinem svete... skrze cele mesto vyhrazeny pruh pro cyklisty, ktery neni na kazde krizovatce prerusen, ale naopak je zde i semafor pro chodce a cyklisty. Dokonce taky blika zelena, takze clovek na kole muze zacit brzdit vcas :-)

Po celem meste stojany na kola. Pouzitelne stojany, kolo se do nich da opravdu dat a bez problemu zamknout. Ridici jsou tady mimoradne slusni, troubeni je tu slyset skoro jen na pozdrav. Celkove je tu provoz takovy klidny, bez nervovani se.

Totez v Salzburgu. Podel reky vede centralni cyklostezka, ktera je v miste krizovatek svedena na lavku pod most. Takze takove reseni jako na Hladikove tady opravdu neni. Lidi jsou zde nauceni, ze po cyklopruhu (dost casto je tu sirkovy chodnik rozdeleny napul a po jedne strane chodi chodci, po druhe jezdi cyklisti; oddeleno je to malým obrudníkem) se fakt nechodi.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62635
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 12:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Propaganda.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 16:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu potvrdit co říká Vojtik. Jeli jsme z Passau (D) do Vídně kolem řeky Dunaj. Všude vedena asfaltovaná cyklostezka, lidi slušní. V Křemži jsme dokonce kempovali a opravdu je to tam pro cyklisty, pokud tedy nejste vyznavačem terénu popsaného mnou výše, ráj.
RAJČE 18.9.2011 aktualizace.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 20:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi jsou zde nauceni, ze po cyklopruhu (...) se fakt nechodi.

To by Jan Gehl a obdivovatelé jeho učení sdružení v rozličných spolcích neměli radost...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5995
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 21:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Cyklostezka Bečva má rekord. Ve Vsetíně navíc vznikne aréna pro bikery
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Z tahu z Hradce Králové na Ostravu odvede cyklisty nová stezka
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4513
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 22:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Rakousku mají i takové cyklisty

Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62933
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 23:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé zátiší. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 14:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Retzu na jednom kruháči mají jako ozdobný prvek velice pěkně vyvedený bycikl...


Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 02:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková pěkná stavba a vandalové ji musej hned poškodit. Ale co se u nás divím... . Když už se nedá projet tudy vlakem , tak alespoň na kole. Ale hlavně, že už je konečně zkolaudovaná.
http://www.novinky.cz/vase-zpravy/praha/1805-7297-cyklostezka-pod -vitkovem-zarusta-zeleni-na-udrzbu-se-nikdo-nehlasi.html
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 10:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To není žádný tajemství že okolí cyklostezek v Praze nikomu nepatří. Stačí se podívat jak je v létě zarostlý okolí Barrandovskýho mostu s nájezdama a sjezdama. Mnohde zbejvá půlka cesty a na zbytku je křáčí.

Jinak pod tím Vítkovem je to fajn - jen jsem zatím nepřišel na to kam by se po ní dalo smysluplně dojet neb končí na autodromu Krejcárek.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:28:45    Odkaz na tento příspěvek  

V podstatě je to jenom příjezdovka k těm hospodám, co si na ní postavili zadní vlezy .. vono ani v Seifertce si moc nepomůžeš, maličko lepší je návaznost na karlínskej tunel a střední šiškov. IMHO by to chtělo napojit ještě s využitim zbytku hrabovky dolu k Ponci směr Florenc a nábřeží, a nahoře zas vytáhnout nejlíp nějakym odbočnym tunelem na Vohradu
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4672
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 22:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vim že nepomůžu. Taky jsem na podzim jev z Járova raději sjel dolů na Harfu na S7. Neb jsem nepřišel na to jak se kulturně s kolem dostat na Grejcar a pak kolem Bulhara na hlavák.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2011 - 16:14:17    Odkaz na tento příspěvek  

kolem Bulhara na hlavák je to snadný, podjezdem po chodníku, pak po přechodech a protisměrkou k tramvaji. Otrlí mlaďoši to jezděj i tramvajovym podjezdem
Alternativně můžeš najet normálně zpátky do Seifertky a levym skrz křižovatku, akorát zas ta jednosměrka k bolzánovi, myslim že to legálně jde objet i kolem masaryčky-pošty a doleva opletalkou, ale je to delší a budeš tam určitě prudit nějakou černou audinu. Bydle kousek od prokopskýho kostela, už jsem vyzkoušel lecos, ale na ty koleje jsem si zatim netrouf.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4674
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2011 - 17:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já bych samozřejmě nějak přejel na levej kraj a jel po chodníku. A pokud by za mnou nebyla tramvaj od Šiškova tak bycch to po kolejích klidně projel...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63669
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 14. prosince 2011 - 11:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je teda fakt úžasně "použitelný".
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2011 - 21:06:15    Odkaz na tento příspěvek  

Přímo standardně, pokud je řeč o Praze
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. prosince 2011 - 16:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejjednodušší, ale úplně ilegální je přejet Seifertku po mostě a využít vylomené jedno pole plotu, protáhnout se kousek po štěrku k služební budově ČD a po služebním přechodu rovnou na 7. nástupiště. Jen pozor na , maj to tam rádi. Ale to už tu je ohraná písnička.
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4710
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. prosince 2011 - 19:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No na kole se jim snad dá ujet otočením při spatření. Blbý je že to odvádí pozornost od sledování žel. provozu za účelem bezpečného překonání kolejí
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 01:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z podchodu na nástupiště hlavního nádraží by se mohl vybudovat spojovací podchod z Příběnickou ulicí.

Další cyklostezka místo zrušené železniční tratě:
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/stara-trat-z-nezamysli c-se-uz-meni-v-cyklostezku.html
http://www.1dovolena.eu/trasy/cyklostezka-nezamyslice-%E2%80%93-m orkovice/
https://www.k-report.net/discus/messages/28/51006.html?1324428161
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63840
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 30. prosince 2011 - 03:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlakoň:
Nejlépe se tvářit znuděně (příp. i nasraně), jít pomalu, nedbale se s nimi pozdravit a jít v klidu dál (v případě nouze se prokázat In-kartou coby "režijkou"). :-)
Uznávám, že kdyby šlo do tuhýho, stejně bych problém neměl, takže jsou to tak trochu knížecí rady.

Je dost škoda, že běžní cestující nemají možnost tam chodit legálně, stačilo by mít podchod o trochu delší...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz