K-report
 

Virtuální DP s modely  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Hry a simulátory » Virtuální DP s modely « Předcházející Další »

Virtuální dopravní podniky s modely

Autor Příspěvek
Citybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 20:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po velmi dlouhé době něco z Hudcova....

V několika základních bodech si v současnosti shrneme, co se za tu dobu stalo.

Snad nejdůležitější novinkou je zavedení pobočky v Duchcově, okresním městě nedaleko Hudcova. V souvislosti s tím došlo k celkové reorganizaci provozu a hlavně k zavedení trolejbusové dopravy. Autobusové linky mají čísla 1 - 4, trolejbusy 5 - 8.


Kvůli otevření nové pobočky došlo k nákupu osmnácti nových vozů. Jedná se o šest vozů 14Tr z Plzně, Ostravy, Banské Bystrice a Teplic a čtyři vozy 15Tr z Chomutova a Plzně. Dále došlo k nákupu dvou nových Sorů BN9,5 a jejich kamarádů C9,5. Vozový park však stále nedostačoval, ale nám už nezbyly žádné peníze na nákup dalších vozů. Proto byly za výhodných podmínek odkoupeny čtyři vozy ex. DPÚK (1x Citybus, 1x C934, 1x LC936, 1x C9,5). Na některé vozy se již stihly dát reklamy, jiné jsou již v unifiku DP Duchcov. Nová adresa našeho podniku je Strojírenská 36/8, Duchcov. Jenom krátce k linkám a vypravenosti vozů:
1: BN10,5 - C934/5 - C9,5 - Citybus
2: BN9,5 - C934/5 - C9,5 - Citybus
3: BN9,5 - C734 - C934/5 - C9,5 - LC936
4: BN9,5 - C9,5
5: 14Tr - 15Tr - BN9,5 - Citybus
6: 14Tr - 15Tr - BN9,5 - Citybus
7: 14Tr - 15Tr - BN9,5 - Citybus
8: 14Tr - BN9,5 - Citybus

__________________________________________________

Dva autobusy jsou na trolejbusové linky vypravovány z důvodu obsluhy dvou nízkopodlažních kursů. Na všech linkách je mnoho přejezdů.


V současnosti probíhá měření vytíženosti spojů MHD. V případě, že se zjistí nízká vytíženost není vyloučeno stěhování do jiného města. To však je a doufám i zůstane pouze krajní řešení . To je vše z DP Duchcov
Dodousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 15:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dlouhé době nějaké novinky z Czech Railways...

Informační systém pro cestující

V rámci zlepšování služeb cestujícím bude postupně do 1.4. instalován do všech vozidel CR (mimo historická vozidla) vnější, vnitřní a akustický informační systém + palubní počítač od firmy Bustec. Jako novinka, která zatím není u žádné jiné společnosti, bude automatické hlášení všech doporučených přestupů, včetně aktuálního zpoždění návazného vlaku a nástupiště, ze kterého navazující vlak odjede. Dále bude informační systém zobrazovat např. aktuální čas, zpoždění a také rychlost vlaku. Proto se nelekněte, až uslyšíte v našem vlaku hlášení: Následuje zastávka Brno hlavní nádraží. Možnost přestupu na Osobní vlak číslo 260010 ve směru Letovice, Svitavy a Česká Třebová, pravidelný odjezd v 19 hodin 40 minut, který odjede z 4. nástupiště. Dále možnost přestupu na 20 minut zpožděný vlak EuroCity číslo 270 Avala společnosti České Dráhy ve směru Pardubice hlavní nádraží a Praha hlavní nádraží, pravidelný odjezd v 19:38 minut, který zatím nemá určené nástupiště. O nástupišti a aktuálním zpoždění se informujte v nádražní hale. Všem cestujícím, kteří přestupují na navazující vlaky, přejeme příjemnou cestu. Těm cestujícím, kteří svou cestu končí ve stanici Brno hlavní nádraží, přejeme příjemný zbytek dne a těšíme se na setkání ve vlacích Czech Railways. První vlak, ve kterém si toto hlášení můžete vyzkoušet, bude speciální vlak složený z vozů RS1. Že nevíte, že tyto vlaky vlastníme?

Nové vlaky podpořila Evropská Unie

Ano, nové vlaky RS1 od společnosti STADLER pro kraj Vysočina podpořila Evropská unie. Dohromady bude pořízeno celkem 17 těchto vlaků, které budou jezdit především v kraji Vysočina. Budou nasazeny od 28.2. na lince Havlíčkův Brod - Humpolec., postupně budou nasazeny i na linku Náměšť nad Oslavou - Jihlava - Havlíčkův Brod - Hlinsko v Čechách, a to výhradně ve dvojicích. Ve vlaku oproti ČD budou i stojany pro kola, nebo občerstvovací automaty. Tomu všemu ale bude předcházet speciální předváděcí jízda v trase Brno hl. n. - Jihlava - Havlíčkův Brod - Brno, která proběhne 27.2. v 14:00. Jízdné bude symbolická 1 koruna. Po akci sem dodáme i fotky z této akce.

Aktualizace webových stránek

Ještě poslední aktualitka, dali jsme si práci a na webových stránkách CR jsme nahráli nový desing a také jsme v sekci CR Regio zprovoznili sekci "Vozidla", kde bude postupně přibývat popis všech našich vozidel.

Dnes to je všechno, omlouváme se za dlouhý příspěvek a těšte se na příští pondělí
Lukytrans Czech Railways
Když něco hledáte, tak si to vyguuglujte.
Ikarus_280
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2011

Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 21:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dlhej dobe ničoho Ikarus 280 (DPmDH)



(Příspěvek byl editován uživatelem Ikarus_280.)
Ondra_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 12:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarus: koukám že máte kvalitní vozidla...
VZHŮRU BRNO KOMETA! Tak hoši poďte stadion vám tleská!
Jsem pro zabanování věčně nespokojeného hosta!
Když něco hledáte, tak si to vygooglujte
Ikarus_280
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2011

Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 11:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čoskoro bude odstavený.
Citybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 19:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že to tu poslední dobou nežije, představuji nový virtuální dopravní podnik s modely:
Holice Trans
Firma, sídlící ve virtuálním městě Holice ...

... Nyní krátce o nás:
Linkové vedení - od zítřka, tj. 2.5.2012 spouštíme autobusový provoz na šesti linkách. Linky zajišťují spojení jednotlivých městských částí a několika blízkých obcí.
Vozový park - vozový park tvoří šest autobusů typů Karosa a Sor.
Více informací naleznete na našem webu. Klidně nám své názory na web a dopravce napiště do vzkazů.
Chápu, že někdy řekne víc ... :


... Ale myslím, že toto by pro úvod mohlo stačit To je od nás pro dnešek vše.

vDP Topline Teplice, s.r.o.
vDP měst Brozánky a Vinné Lázně
Do šrotu s Citelisy‼
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.226.235
Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 21:44:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chlapi, na koho se mám obrátit ohledně licence pro provoz drážní dopravy na síti SŽDC? Je-li to tedy vůbec možné, mám v hlavě jeden takový nápad na znovuobnovení jistého rychlíku, mám už i pronajatou (zatím) lokomotivu od Dispoloku, vozy po dobu rekonstrukce ojetin z německa (plus jedné přestavby na řídicí vůz) bych buď řešil půjčením vozů do nějaké fungující státní správy, případně bych vyjetí posunul do doby než budu mít vlastní vozy.
Tdave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 09. května 2012 - 20:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejvický Dopravní Zpravodaj č.9
Po dlouhé době přicházíme s několika málo novinkami z našeho VDP.Tou první je víceméně záležitost,kterou ocení zejména naši řidiči DP.Do dvou našich vozů byla dodatečně nainstalována klimatizace řidiče a to konkrétně do autobusů Solaris Urbino 12 dodaných loni v říjnu.Další novinkou je zapůjčení předváděcího vozu do našeho VDP - a to vozu Solaris Urbino 12 LE ve dvoudveřové verzi.Vůz, který se hodí spíše pro příměstský provoz se pravděpodobně bude objevovat na okružní lince číslo 2 a to po dobu minimálně jednoho měsíce.Vzhled vozu spolu s našimi dvěma"Urbiny"je vidět v přiložené fotografii:

Další novinkou je vypsání výběrového řízení na dodávku 5 nízkopodlažních 15 metrových trolejbusů k další trolejbusové trati v našem VDP, která již je v realizaci - bude propojovat město Dejvice s Průmyslovou zónou.Prozatím se přihlásili do soutěže firmy Solaris s modelem Solaris Trollino 15 a Škoda Electric s vozem Škoda 28tr.Konec soutěže je do konce měsíce května, takže uvidíme, zda se ještě někdo přihlásí.Toť je prozatím vše.Přejeme našim kolegům,cestujícím i ostatním VDP příjemné prožití jarních dní a dopravu bez komplikací.
Tdave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2009
Odesláno Úterý, 05. června 2012 - 11:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejvický Dopravní Zpravodaj č.10
DP Trojměstí přichází s dalšími dopravními zprávami a zajímavostmi.
Tou první zprávou je,že byla uzavřena soutěž na dodávku pěti nízkopodlažních patnácti metrových trolejbusů.Nyní se budou měsíc posuzovat nabídky dvou zúčastněných firem a jejich výrobků a sice vozů, jež jsme zmínili v minulém zpravodaji: Solaris Trollino 15 a Škoda 28 tr.Je dost možné, že se v našem městě objeví i nějaké předváděcí vozidlo - nebudeme však předbíhat událostem.
Nové vozy, jak jsme již zmínili v minulém zpravodaji, mají zajišťovat provoz do právě realizované trati do místní velké průmyslové oblasti.Pro zajímavost uvadíme schéma a jakýsi souhrn staveb jednotlivých tratí. Dle plánu by nejdéle v příštím roce měla být celá síť DP Trojměstí zcela hotova.

Další zajímavost je spíše šotoušského rázu. O tomto víkendu se v Dejvickém letišti pořádal letecký den, na což se musel náš dopravní podnik náležitě připravit a proto posílil dopravu v podobě kyvadlové dopravy mezi letištěm a důležitými místy ve městech Jaroslavice,Pavlovičky a Dejvice. Jelikož by nepostačoval počet našich vozů na zajíštění dopravy, zapůjčil si náš DP tři vozy z DP města Brna a to jeden kloubový vůz Karosa B941E a dvou vozů Karosa B951E.

Toť prozatím vše. Časem opět budeme informovat o dalším dění.