K-report
 

Archiv diskuse Knižní monitor do 13. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Knižní monitor » Archiv diskuse Knižní monitor do 13. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 01. ledna 2012 - 11:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

735: Trojmezí je takové ... uživatelské nebo jak bych to nazval. Jen základní údaje a omáčka kolem toho, i když že by to bylo vysloveně o ničem bych rozhodně neřekl.
Tohle mi ale i při mé chabé němčině přijde, že se jde podstatně více do hloubky a je to dost odborné. Víc se věnují technickému hledisku, než historickému (nevydávalo to taky žádné vydavatelství šotoliteratury). Fotky dle mého názoru hodně zajímavé (v knížce a další dávka na CD), informace taky. A hned v předmluvě si autoři nehrají na hrdiny a na férovku píšou, že si nečiní nárok na úplnost a přivítají připomínky, doplnění či poukazy na další archivní prameny, které bohužel při totální výměně obyvatelstva ve Slezsku značně utrpěly. A taky mě zaujalo, že žádná omáčka okolo. Žádná historie tratí před elektrizací, hned po předmluvě šup přímo k tématu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4262
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 07:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám že u sousedů je pořád DPH jen 7%, zatímco naši lupiči stále zdražují, až na těch vytoužených 20%,

To máte nějaký popletený, na 14 % od 1.1. 2012 a 17,5 % od 1.1.2013.

Jinak jako řešit u knížky za 13 stováků DPH mi přijde z kategorie "řešení kravin". Na takovou knížku buď máte a nebo ne.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 08:55:44    Odkaz na tento příspěvek  

V Británii je DPH na knížky 0%. A taky žijou. Ono těch 17,5% u knížky za 1300 dělá dvě stovky, hozené prakticky do žumpy. A na má slova dojde - u 17,5 to zdaleka nekončí. Maďaři právě zvýšili sazbu DPH z 25 na 27%...
Takže nejde o to, že na knížku mám, ale že mám třeba na čtyři místo pěti takových knížek. A hlavně, že ty prachy ze zvýšené DPH nemají prakticky žádný efekt, dokud někdo neucpe ty díry, kterými pak tečou ven (což se týká i penězovodu skrz ČD ke "spřáteleným" kmotrům, ať jsme v tématu).
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 10:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ, T.H.: Spíš ji buď chcete nebo ne. Nicméně osobně si též nemyslím, že zvyšovat daň na knížky a tisk je rozumné. Je teda fakt, že na kuchařky od Bohdalové, životopis Agáty Hanychové či Blesk apod. bych uvalil klidně 50%, ale naučná literatura by se měla nějak podporovat. Protože co si budeme povídat, jinak tu zbyde jen to co se vydává ve velkém, což je zase to, co se lidem podbízí. Bude to sice tržní, leč národ zdebilní ještě víc, než se mu to podařilo dosud.
Vůbec mi přijdou ty vládní kroky velmi podivné:
Máme problém s penzemi, logické by bylo podpořit porodnost. Řešení našich politiků? Snížíme podporu mladým rodinám.
Všude se píše, že nám děti blbnou a padají stále níže ve světových srovnávacích testech. Řešení našich politiků? Zvýšíme ceny knih, zavedeme školné (a snížíme podporu mladým rodinám patří i sem).
Máme ekonimdkou recesi, chtělo by to podpořit výrobu. Řešení našich politiků? Zvýšíme DPH. Podle mého excelentní zoufalost. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že zvýšení DPH přinese u mně jediný krok. Nakoupím toho míň. Stát dostane tedy cca stejně, leč výrobci toho budou muset vyrobit méně. A z toho poplyne vyšší nezaměstnanost, tím pádem nižší odvody daní od zaměstnanců a firem.... A spirála se točí do ještě větší řitě. A co si budeme povídat, první příklady máme už i v naší šotobranži. První co lidi oželí jsou právě koníčky a zábavy. Takže v Praze už nám jeden šotomodel krachnul, další furt skučí jak se k tomu blíží. Nedivím se tomu, já sám jsem třeba výdaje do modelů v roce 2011 omezil více než na polovinu a pro rok 2012 to půjde ještě daleko níž.... (čili DPH z modelů se jen přesune ve stejné výši do DPH z potravin či plín). Zkrátka zvyšovat DPH pokud lidé mají stejné platy přinese kulový....
Ale nejsem ekonom, tak tomu asi nerozumím....
Dalo by se pokračovat, ale to sem nepatří.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4263
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 10:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže nejde o to, že na knížku mám, ale že mám třeba na čtyři místo pěti takových knížek. A hlavně, že ty prachy ze zvýšené DPH nemají prakticky žádný efekt, dokud někdo

Spotřebitel nekonzumuje jenom knížky a to co by měl dělat min. fin. jsou s prominutím tzv. salonní hlášky.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4264
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 11:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že zvýšení DPH přinese u mně jediný krok. Nakoupím toho míň. Stát dostane tedy cca stejně

Já tam tedy s kolegy vidím cca 25 miliard.

Ke zbytku - to jest zda děti víc a nebo míň blbnou a nebo zda je pivo méně či více prospěšnější než kniha se necím povolán.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 11:52:01    Odkaz na tento příspěvek  

Spotřebitel nekonzumuje jenom knížky
Kdyby to tu snad někdo tvrdil, tak by bylo o čem polemizovat. Podstatné je, že zvýšení DPH na cokoli bude k hownu v okamžiku, kdy to akorát proletí komínem, a splatit státní dluh jen zvyšováním daní (protože na škrty jsou takzvaně "pravicoví" politici kór opatrní) sotva půjde.
P.S. S knížkama samozřejmě nedojde k tomu co s naftou, kdy zvýšení spotřební daně paradoxně způsobilo pokles jejího výběru o nějakých pět, šest miliard, protože silniční dopravci tankovali za čárou, ale podnikat s internetovým e-shopem z Británie mi přijde jako zajímavá myšlenka. A ještě jedna "salónní hláška" - lidem by ani tak nevadila absolutní výše daní, pokud by měli pocit, že za to od státu dostávají příslušnou protihodnotu. Ale stále víc jich ten pocit nemá.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 16:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale podnikat s internetovým e-shopem z Británie mi přijde jako zajímavá myšlenka

Dokud se nepodíváš do zákona o DPH - jakmile totiž při dodávkách ze zahraničí zdejším neplátcům DPH (tedy např. lidem) překročíš nijak vysoko nastavený limit, musíš se přihlásit jako plátce DPH v ČR a ze všech dodávek zasílaných do ČR zde platit DPH ve zdejší sazbě (tento dojící mechanismus je "Eurounijní", najdeš jej implementován ve všech zemích EU).
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 17:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Tak doufám, že vidíte správně a Vaše vidina se skutečně objeví i v reálu. Na druhou stranu coby zaměstnanec veřejmného sektoru přece jen z těch daní čerpám, takže až tak se zvýšení DPH nevzpírám. Ovšem coby otec malého dítěte a soukromý podnikatel, natož např. v knihkupectví či vydavatelství, to bych asi opravdu neměl ani špetku pochopení.
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 22:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Vánocům jsem dostal od přítelkyně knihu

Největší železniční neštěstí v ČR - Stéblová 1960
http://www.vydavatelstviakcent.cz/kniha.php?id=741

Asi tam jsou nějaké faktické chyby (rozpory s tím, co je o této nehodě napsáno na loko.goo.cz), ale jinak je to moc pěkně napsané - jak např. na začátku humorně (s trochou sarkasmu) popsaná doba, kdy se ta nehoda odehrála až po až naturalistický popis samotné nehody.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5228
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 00:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to v podstatě reprint staršího vydání doplněný o fotky z poučného listu k nehodě atd...Mně zas trochu mrzí technické nedostatky v textu,týkající se vozidel,zejména tvrzení o hrozícím výbuchu kotle a vysypání žhavého uhlí(ohně) na trať jak je tam někde zmateně psáno.Jistě,okamžitá reakce čety parní lokomotivy t.j. "shodit" oheň byla správná,ale určitě ne na zem(trať),ale do popelníku pod topeništěm..Motorový vůz M131.1 má jednu naftovou nádrž(plná 220 l),což bohužel nic nemění na následném požáru,který ale zřejmě vznikl od žhavých zbytků v dýmnici lokomotivy(prostor pod komínem)o který se po nárazu roztříštil motorový vůz.Nafta rozlévající se po žhavém předku lokomotivy dokonala zkázu.Vím,jsou to detaily a tragedii to nezmenší..Ono v tom dokumentu v tv taky při animaci udělali vše obráceně - tj.lokomotiva po nárazu vyjede na mot. vůz který pod sebou drtí..V reálu vůz roztříštěný o čelo lokomotivy vyjel až do téměř svislé polohy a lokomotiva samotná zůstala stát-vzhledem k jejich hmotnosti je to logické.Jinak ale dílo celkově hodnotím dobře,přesně jak píšete je to vcelku čtivě napsáno.Kdo chce vědět něco více o nehodě,obrázek si udělá.

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 10:41:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ona to není jenom ta zvýšená DPH, co nás v tomto prohnilém státě prolezlém korupcí okrádá o hezké knihy o železnici. Odborníci se dohadují o tom, zda nás korupce připraví o 140 miliard ročně a nebo pouze o sto. Na ně si kalous netroufá,tak peníze vydře z obyčejných lidí. Tak třeba takové zákony o kolektivní vině, které "jsou trvalou součástí českého právního řádu", jak před nedávnem odhlasovali naši zákonodárci. Beneš je kdysi vymyslel proti maďarům a němcům, nyní je ale kmotři zneužívají proti národu českému. Aby jsme byli u zdejšího tématu :pojedete vlakem a vystupujete z něj, ale na peronu je kluzko a švihnete sebou na zem. Zlomená ruka a rozbitá hlava, tak šup do nemocnice, kde si vás kvůli té rozbité hlavě pár dní ponechají. Podle českých zákonů o kolektivní vině jste simulant, kterýmu se nechce pracovat, a proto jste první 3 dny bez nemocenské. To ale neznamená, že vám nemocnice za ty 3 dny odpustí poplatek - ani náhodou, bude po vás chtít 300 Kč. Takže si spočítejte, podle své mzdy,o kolik hezkých knih o železnici vás okradli kmotři kalous,nečas a spol .
V civilizovaných zemích na západ odsud mají nemocenskou ve výši 100% - a ne jen 60 jak zde. A miliardy utíkají nejen za 3x dražší pandury než je cena obvyklá, ale i takto :
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 11:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf - spíš bych řekl, že to chytlo od shozeného ohně .
Martinek_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 20:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježíšek přinesl nějaké nové krásné knížečky a tak je potřeba udělat v knihovně místo, proto si dovoluji zde nabídnout dvě věci, které už u mne nemají uplatnění:

Provoz a údržba parního generátoru PG 500

Kalendář železničářů ČSD 1947 - obsahuje kalendář se jmény katolickými a československými, dobu východu a západu slunce, množství dobových reklam (za všechny třeba "Záložna strojvůdců") dále zábavné čtení, různé povídky s ilustracemi a cestopisy doplněné fotografiemi. Asi 90 stran.



Cenu nabídněte, posílám doporučeně (+60,-) po připsání platby předem na účet.
M286.1032
Karlex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 00:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se optat nesbírate planky stanic nebo kam se obratit
mám planky stanic a je mito škoda vyhodit


(Příspěvek byl editován uživatelem karlex.)
http://busycssr.webnode.cz/
http://www.sokolovskybus.estranky.cz/
mé srdcovky jsou busy ř.Šxx
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5274
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 13:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na serveru modely.biz by to modeláři myslím rádi koupili..záleží kolik toho je,jak staré,příp. v pc podobě a pod..Nebo zde na K reportu do inzerce..
..pořádná mašina má kotel a komín..
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.171.14
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:02:59    Odkaz na tento příspěvek  

Karlex, Alf: Nejen koupili, tam je přímo vlákno s naskenovanými plánky, které jsou k mání zdarma ke stažení. A čím starší, tím lepší.

http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=11&t=5038

zdraví
hank
mechyna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.117.34
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 17:13:17    Odkaz na tento příspěvek  

příručka 152.0 na aukru



http://aukro.cz/show_item.php?item=2092351427
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 01. února 2012 - 12:34:12    Odkaz na tento příspěvek  

Dvě zajímavé knížky z ciziny, které by měly vyjít v únoru (a s DPH 7%, resp. 5%):
Alles über die Rübelandbahn im Harz, Transpress, 14,95 EUR. Zubačka, později izolovaně elektrizovaná atypickým systémem 25 kV/50 Hz, "endemické" konstrukce parních i elektrických lokomotiv...
Lokomotywy spalinowe serii ST44, Kolpress, cena neuvedena. Historie a současnost "gagarinů", tj. polské verze "sergejů".
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 05. února 2012 - 22:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by měl někdo zájem o loňský JŘ, dejte vědět přes SZ nebo mailem. 100% stav, nepoužitý.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3990
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sháním publikaci V. Zusky Historie provozu železnic na Rakovnicku (1983). Koupil bych ji.
http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/

http://www.loko-film-tv.cz
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 08:32:44    Odkaz na tento příspěvek  

A je to tady - ani to tak dlouho netrvalo.
Tak kdo to má popletený ???
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 10:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reakce RadkaŠ byla správná v té době. A pokud odhlédnu od smutného faktu, že miliardy tečou (pokud už nebyly odtečeny) jinde a škrtí se jako obvykle na obyčejném plebsu, což nás z marasu nevytáhne, tak Kalousek také vzápětí dodal, že těch 20% by bylo mimo knihy a léky.
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 18:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

No tak to ještě tak bl bej nejsem, ani na tom ještě tak špatně mentálně nejsem, abych věřil kalousovi........
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 10:01:03    Odkaz na tento příspěvek  

kalousovi ani těm dalším lumpům se nedá věřit ani slovo, co jeden den slíbí, druhý den už není pravda, viz :
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pátek, 02. března 2012 - 14:17:05    Odkaz na tento příspěvek  

Brzy nebudememe mít ani na knihy, ani na modely....
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2004

Odesláno Pátek, 02. března 2012 - 19:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

735: domníval jsem se, že toto je "knižní" monitor, ne "internetově-novinově-bulvární"...
Nebo je tomu jinak?
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 02. března 2012 - 20:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

Chápu, že v dnešních poměrech si leckdo důkladně rozmyslí, jakou knihu si koupí (a zda vůbec). Snad tu ale mohu zmínit, že v nakladatelství Mladá fronta vyšla knížka Pavla Schreiera: Velké postavy našich železnic. Obsahuje stručné životopisy tvůrců našich drah zejména z "gründerských" dob (Gerstner, Negrelli, Perner, Lanna, Kleinové, Křižík, Bechyně). Je to snad zajímavější čtení, než např. "životy svatých", které se do nás snaží hustit katolická propaganda. Lepší, než životopisy namyšlených politiků, kterými nás zásobuje propaganda politická a zajisté lepší než životy libovolně nahraditelných "celebrit", kterými nás krmí bulvár. Ti technici a "manažeři" oné doby totiž dokázali vykonat mnoho užitečného i pro ostatní.
735
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pondělí, 05. března 2012 - 17:55:52    Odkaz na tento příspěvek  

On ten českej trh pro mašinkářskou literaturu byl už před tou umělou "krizí" dost malej, a pokud prodej ještě dál poklesne, asi vydavatelé se budou moc a moc rozmýšlet, zda knihu vydat či ne. Na to žádnej peníze nemá, vydávat knihy pro sklad. Takže se dá očekávat pokles u lepších knih a budou jen "obrázková leporela".
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 13:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že miliardy tečou (pokud už nebyly odtečeny) jinde a škrtí se jako obvykle na obyčejném plebsu

Proboha, kouzlo DPH je v tom, že ho platí v ceně zboží a služeb všichni spotřebitelé, a to přímo úměrně výdajům každého soudruha.

Lepší, než životopisy namyšlených politiků, kterými nás zásobuje propaganda politická ,

Mě tedy nikdo nezásobuje.

Občas si ovšem koupím za svoje peníze třeba Svět železnice a v tom listopadovém jse třeba na pokračování seriálu Bláboly pana Borka (451 v Najbrtu má neosobní nátěr, zatímco T426.001 ne, z Vysočan na Turnov už nejezdí rychlíky ap.)..
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 17:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu nakousl SŽ, nevíte někdo zda-li a hlavně kdy vyjdou nějaké další díly? Díky.
Dráha si tento měsíc celkem pospíšila
Nejoblíbenější geometrický útvar? Hranaté sluníčko...
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty lokomotywy spalinowe ST44 od Kolpresu stojí 90 zlotých.........
semtamťuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.24
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 21:22:26    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte jak to vypadá s knihou o Ganzech, o které již delší dobu mluví nakladatelství Corona? Na stránkách jí mají psanou jako připravovanou hned po zubačkách, které jsou již nějaký ten pátek venku. Předem díky za zprávu.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 12:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Západočeském muzeu v Plzni nyní probíhá výstava "Člověk a stroj". Vlastní výstava nic moc, i když tam lze zhlédnout zajímavé fotky a materiály k historii železnic, dopravy a vůbec průmyslu na Plzeňsku.
V prodejně vlastivědné literatury v suterénu muzea však lze zakoupit knihu "Stará kráska - Josefova Huť", viz např.: http://www.kdb.cz/kniha-39771-stara-kraska-josefova-hut.html Jde o lokalitu v údolí Mže, kde byla původně železárna, později celulózka, spojená s kdysi významným nádražím Pavlovice úzkokolejkou. Dnes se ani nechce věřit, že když se stavěla železnice z Plzně do Chebu, byly kolejnice pro tuto trať vyválcovány v této železárně. Kniha pojednává o zdejším, nyní dosti opuštěném a romantickém území i v širších souvislostech.
V lepších plzeňských knihkupectvích je také v prodeji nová kniha z vyd. Starý most: "Kaolin na severním Plzeňsku v historických fotografiích a dokumentech". To je také téma, které dosud nebylo moc publikováno (snad s výjimkou statě M. Přibila a A. Bufky někdy z let 2000-2001 v zaniklém a prakticky nesehnatelném badatelském zpravodaji Krasová deprese). Viz též: http://plzen.idnes.cz/kniha-mapuje-tezbu-kaolinu-v-kaznejove-jeji -autor-se-vydani-nedozil-1ph-/plzen-zpravy.aspx?c=A120302_135716_ plzen-zpravy_pp
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 19:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejspíš to patří sem:
dnes vychází kulturní čtrnáctideník A2, číslo je věnováno železnici. Obsahuje několik textů o proměnách prostorů nádraží (konfrence Pražská nádraží nevyužitá, Wilson, kauza Havířov a ostravská nádraží); prózu ukrajinského spisovatele Tarase Prochaska "Život mezi vlaky" o železnicích západní Ukrajiny; esej O železnosti železnic; krátkou recenzi Schreierových Velkých postav našich železnic; a 2 beletristické texty z Rakouska (1969) a Francie (1861). Některé texty dostupné na stránkách A2.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2012 - 15:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opakuji výzvu: Sháním publikaci V. Zusky Historie provozu železnic na Rakovnicku (1983). Boužel jsem ztratil kontakt na pána z Řevnice, který měl dokonce dvě. Lepší mail než telefon, abych zase něco nepřeslechl.
http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/

http://www.loko-film-tv.cz
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2012 - 21:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice je to pravděpodobně blbá reakce, ale uvedenou brožurou jsem nedávno listoval v okresním archivu Rakovník. Je tam v knihovně.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 20. dubna 2012 - 13:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výzvu odvolávám. Děkuji.
A co text nevydané publikace k 100 letům trati Rakovník-Louny? Snad se ještě v budoucnu dočká čtenářů.
http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/

http://www.loko-film-tv.cz
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Železn.atlas Švacarska, Schweer a Wall, nové vydání jsem koupil na Klimentské..
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 13:03:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost zakolik?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 15:10:04    Odkaz na tento příspěvek  

Mno já osobně za 28,24 EUR, free delivery, včera zrovna přišel.
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 15:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já za 850,
T.H., vy to máte z e-shopu odněkud?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.136.255
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 17:59:15    Odkaz na tento příspěvek  

850? Tak to vás vzali pěkně na hůl, normálně stojí 30 EUR.
www.bookdepository.co.uk, využívají toho, že je v Británii nulová DPH na knížky, takže se do toho vejdou s poštovným a ještě můžou být levnější. 100% doporučuji, sice posílají knížky "obyčejně", takže záleží jak máte poctivé pošťáky, ale mně do Vidlákova zatím došlo úplně všechno včetně tříkilové bichle "Eisenbahnen am Steirischen Erzberg" v originálním pytli s poštovním závěrem s korunkou královny Alžběty :-)
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 22:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..no, normálně na cizích e-shopech byla cena 34, 30 jsem nikde neviděl..
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 09:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera zakoupeno na bookdepository za 29,69 EUR, free delivery až domů...
Jinde to mají za 34,- a navíc poštovné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Canfranc.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Canfranc.)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 14:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

jariss: normálně na cizích e-shopech byla cena 34, 30 jsem nikde neviděl
Omlouvám se, opravdu Schweers podražil a nové vydání Švýcarska je za 34 EUR i na jeho webu. Takže za 850 Kč vás na hůl nevzali, každopádně bookdepository je jistota.
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 14:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..je fakt že u těch Britů i mapy je lepší pořídit. Např.jeden náš mapový specialista prodává serii map EWP z hor býv.ruské stř.Asie po 430 - 500 Kč, od těch Britů mi to přišlo po 300 Kč bez dalších poplatků.
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.204.210
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 13:39:28    Odkaz na tento příspěvek  

Vyšla knížečka ke 100 letům Vozovny Žižkov? Kde je k dostání?
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 09:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Rakousku vychází obrázkové publikace věnované jednotlivým tamním úzkokolejkám. Dosud vyšla kniha o Zbbstalbahn, koncem května výjde kniha o úzkokolejkách v okolí Gmündu. Knihy jsou samozřejmě v němčině, ale je v nich resumé v češtině. jedná se hlavně o obrákové publikace s obrázky, většinou dosud nepublikované. Zde je odkaz: www.rmg-verlag.at/publikation-schmalspur.htm
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.210.79
Odesláno Sobota, 12. května 2012 - 11:30:25    Odkaz na tento příspěvek  

Právě vyšla už třetí monografie slovenského architekta a železničního nadšence, dokumentátora slovenských úzkorozchodných drah a publicisty Tomáše Haviara Úzkorozchodné železnice v službách trnavského cukrovaru 1917 - 1962. Text je, jak už je u tohoto autora zvykem, doplněn spoustou fotografií, výkresů a mapek a také perfektně zdokumentován - na 134 stranách textu (z celkových 152 stran) je obsaženo 189 odkazů na archívní materiály a vzpomínky pamětníků i dalších vysvětlivek. Knihu jsem koupil v Pragomodelu za 349 Kč. A potěšilo mě i avízo příští plánované publikace, kterou má být zpracování historie pálffyovské lesní železnice ve Smolenicích.
milan ferdián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.11.222
Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 14:38:35    Odkaz na tento příspěvek  

Všem zájemcům o plánky modelových kolejišť.Je zde nabídka na II.díl "SEGMENTOVÁ KOLEJIŠTĚ"
,další pokračování plánků kolejišť segmentových i stacionárních ryze z československého prostředí našich železnic.
Zájemci,kontakt: fsegmentzavináčcentrumtečkacz

Je připraven i reprint I.dílu
kontakt: brozurazavináčcentrumtečkacz

Děkujeme předem za váš projevený zájem.
milan ferdián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.11.222
Odesláno Neděle, 13. května 2012 - 15:21:36    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava a omluva.Vypadlo slovíčko na "připravovaný" II.díl
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.171.14
Odesláno Pondělí, 14. května 2012 - 20:06:12    Odkaz na tento příspěvek  

Milane, kolik to asi prosím tě bude stát?

zdraví
hank
milan ferdián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.11.222
Odesláno Úterý, 15. května 2012 - 09:01:04    Odkaz na tento příspěvek  

adhank:
I.díl původní cena 495,-Kč
II.díl cena zatím není stanovena z důvodu kalkulaci nákladů.První díl byl celý černobílý a měl jen doprovodné fotografie (též černobílé),kdežto druhý má obsahovat barevné fotografie (autoři Tombart,Tomáš Samohýl),ikdyž né v celé publikaci.

Musím se i zmínit o doprovodných černobílých kreseb od mistra Zdeňka Šindleaura a Simony Hájkové a o textech od různých autorů např. Michal Šuhajda.
Velký dík prostě patří všem co pomáhali ke vzniku druhého dílu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10914
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. května 2012 - 12:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moc to tu nesleduju. jak to vypadá s ganzama?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 24. května 2012 - 20:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počátkem roku se říkalo, že by snad mohly vyjít letos před Vánoci.
Ale jelikož nedávno zemřel pan mistr Bareš - pamětník a fotograf těchto vozidel, který s nimi přicházel do styku v depu Praha-Libeň, tak nevím, nevím.
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 18:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Nemyslím si, že by úmrtí Václava Bareše (+ 20.4.2012) mělo vliv na vydání Ganzů. Problém je jinde.
Radar007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 26. května 2012 - 20:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám jeho parte. Doufám, že se na nás kouká z lokomotivního nebe.
Saxi-Radim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 07:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco nového, knižního, připravovaného na tento víkend v Lužné...odkaz
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Muzeum se pro veřejnost otevře o víkendu 7. a 8. července 2012 -
petra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.95.19
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 22:31:39    Odkaz na tento příspěvek  

dobrý den, potřebovala bych vaší pomoc. Sháním jako překvapení pro manžela k narozeninám jednu knihu, nevím jak se jmenuje, ale je o nějakých strojích co stavěly železnici a stojí něco kolem 1700kč, manžel se jedou zmiňoval, že by ji chtěl. Děkuji