K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 25. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 25. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tohle je co?

Dobrý den, chtěl bych se vás na 2 otázky, které se týkají železnice:

1. Jak přesně chystáte zmodernizovat vagóny od ÖBB? Co chcete na nich změnit, případně dodat?

2. Můžeme od vás čekat i úplně nové vagóny? Jestli ano, mohl byste mi prozradit výrobce těch vagónů?

Děkuji za odpovědi,
Tom.

Radim Jančura
9.8. 13:49 Dobrý den Tomáši,
od rakouských drah jsme získali nádherné vagóny. V Evropě v klasickém vagónovém provedení neexistují lepší. Primárně budeme tyto vagóny používat na posily, některé z nich zrekonstruujeme. Nové vagóny se začnou v soupravách objevovat od prosince tohoto roku do září příštího roku. Více Vám říci nemohu.

....

Já osobně bych si RailJety nekoupil, neb jsou 2x dražší, než naše naprosto srovnatelné nové vagóny na 200 km/hod. vyrobené v licenci Alstom.



Daniel Brvnišťan
9.8. 12:22 Dobrý deň. Koľko párov spojov bude denne zachádzať do Žiliny? Budú tieto spoje v niečom špecifické? Bude možné kúpiť lístok len zo Žiliny do Prahy bez spiatočného (čo u ČD nie je možné)? Ďakujem
Radim Jančura
9.8. 14:54 Dobrý den,
od Decembra letošního roku jen 1x denně. Rok poté mnohem častěji. Samozřejmě si budete moci koupit i jednosměrné jízdné.


Bláboly nebo blábol, co na tom záleží.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: No lži týkajících se nových vagónů a souprav a zejména termínů jejich uvádění do provozu jsem při googlování ignoroval, to je nekonečná řada...
Mimochodem - nové vagóny se budou objevovat do září příštího roku - takže mu to končí te´d v neděli, co, vy všichni hluchouni a slepejši, co jste je ještě neviděli ani o nich neslyšeli..;-))) Asi je vrhne na koleje naráz na svatýho Václava.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně si pan Jančura myslel, že zlikviduje konkurenci, jako to udělal na trase Praha - Liberec a pak zvýšil ceny na dvojnásobek toho než za co tam jezdila konkurence. To samé si myslel, že udělá i na železnici. Akorát si vzal příliž velké sousto. Když začal jezdit na trase Praha - Ostrava, tak nepočítal s tím, že ČD slevní cenu jízdného. Proto nejdřív šel na UOHS a když tam neuspěl, tak to poslal do Bruselu. A zase nic. Je zajímavé, že on si může jezdit za kolik chce a dráhy musí být dražšší. On to může dělat, když to dělá někdo jemu, tak se to nesmí. Mě stačily Otázky VM, když si pozvali Jančuru a Žaludu. Co tam z Jančury padalo za věci. I Žaluda se nestačil divit.
ICQ:349 415 692
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.56.94
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:19:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Vybrané stávající vlaky zastavující ve Studénce pak budou v tyto dny posíleny.

Možná ČD vybrané vlaky posíleny byly. Mnou a spoustou dalších návštěvníků vybraný vlak posílen nebyl.

PS: Cestoval jsem do Ostravy, aby mi někdo nepodsunul, že jsem se s ostatními domluvil a zákeřně ČD překvapil cestou směrem do Prahy
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:22:47    Odkaz na tento příspěvek  

Netvrdím, že Facebook je všemocný ani, že by to měl být nějáký hlavní prostředek k informování cestujících. Web o výlukách a mimořádnostech mají ČD velice kvalitní, ale zkuste si udělat malou anketu mezi příležitosnými cetujícími, jestli o něm vůbec vědí? Budou na vás čumět jako telata. Je to prostě cesta, jak efektivně a levně "prodat" to dobré. Je na tom snad něco špatného? Myslím, že určitě efektivnější než megaboard na hlaváku "Děkujeme, že jezdíte s námi"
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.56.94
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:24:47    Odkaz na tento příspěvek  

Corllin:

Přiznám se, že asi úplně nerozumí česky psanému textu, ale mohl byste, prosím, vytučnit tu část, ve které Jančura říká, že nebude mít zpoždění? Děkuji.

PS: Tu část, kde říká co udělá, aby případné zpoždění eliminoval, jsem zvládl najít sám.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2986
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Zkuste si udělat anketu mezi týmiž cestujícími u RJ, jestli vědí o FB RJ. Řekl bych, že nevýznamná část těch, kteří vědí, jsou titíž, co žijou s internetem v hrsti a na FB 24 hodin denně. A takoví asi jezdí víc s Jančurou, neb jednoduchá rezervace bez storna, wifi ve vagóně atd...ale vezměte toho příležitostného a dám krk za to, že nemá zapotřebí se ze svých orgamsů z Jančury zpovídat celému světu. Ten nahodilý prostě chce odněkud někam dojet...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On Radimek vůbec když cintá do médií, tak je o zábavu postaráno. Ty OVM na ČT lze dohledat v archivu, a je to vážně masakr!

T.H.: ten článek prochází v současné době redigováním ze strany několika diskutérů portálu VLAKY.NET, tak buďte ještě trpělivý. Sundejte si už ten žlutý pytel z hlavy, celkem řada zde vedených vašich argumentů postrádá logiku a nějaký smysl. Ale Vy se rád handrkujete. Něco jako ve smyslu "pojďme pod zem jezdit metrem za korunu - ať zlikvidujeme ty tramvaje nahóře.."
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z FB:
"Vážení zákazníci,
již brzy uplyne rok od vyjetí prvního pravidelného vlaku IC RegioJet. Při této příležitosti pro Vás (a zejména pro Vaše děti) chystáme velký dárek. Brzy odhalíme podrobnosti :-)"
Co to má být - family?
Pokud se to tu rozebíralo, jsem slepej, jel jsem i pozpátku a nevšiml jsem si toho a omlouvám se.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě teď mi zní v uších Jančůrova slova před uvedením "o třídu lepším" cestování v ČR! ..."budeme jezdit mezi Prahou a Ostravou ve zcela nových a nejmodernějších vozech, bez zpoždění.. v každém voze kobliha a noviny zcela zdarma". Ale co to, najednou přišlo vystřízlivění, a nové vozy nejsou, zpoždění stejné jako u ČD, od prosince v tom bude i LE. Ale stále je co zlepšovat, a kydat vlastní hnůj ve směru k ČD atp.

Kdyby Jančůra držel hubu a nemlel do médií jeden blábol za druhým, a na vše si vzal odborníka a mediálního poradce, nebyl by dnes pro řadu lidí za pitomce, a možná by neexistovala ani tato diskuze. Mluvka Ondrůj je taky herečka, když jsem se jej ptal, jak dobře zná Sůrovce z iDNES, tak nejdříve si nemohl vzpomenout kdo že to vlastně má být. Když jsem řekl že je to pisálek z Ekonomiky o dopravě na iDNES "aháá, Honza Sůra, už vím".. zkoušel zda jsem se nespletl, aby nebylo moc průhledné, že Jeník Sůra jede dle taktovky žlutého zázraku proti "fuj fuj" ČD - protože ČD je ZLO!!
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.56.94
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:59:23    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:
Ještě teď mi zní v uších...

To se stává. Doporučuji začít to léčit, dokud vám ty hlasy říkají jenom, že RJ bude jezdit bez zpoždění. Až vám budou říkat skoč! nebo zabij! tak už může být pozdě
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: kdybyste držel hubu Vy, dost lidem by se tu ulevilo. Kromě lží a blábolení na k-repu nic neumíte, narozdíl od Jančury.

Je škoda, že na K-reportu neexistuje funkce nastavení "odfiltrování" některých uživatelů, aby si každý mohl nastavit, jaké "perly" chce číst a které chce naopak skrýt.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 17:13:01    Odkaz na tento příspěvek  

Slim+Corllin: dobře tu spamujete, ale až najdete ty autentické výroky o 100% spolehlivosti a ježdění bez zpoždění, tak je nějak zvýrazněte, aby v té hromadě nesmyslů z vašich klávesnic nezapadly.
(Ne, popis jak chce eliminovat zpoždění není výrok "budeme jezdit bez zpoždění", to se to jen v duté palici popletlo.)
Bevelo: ten článek prochází v současné době redigováním ze strany několika diskutérů portálu VLAKY.NET, tak buďte ještě trpělivý
Ježišmarjá, to zas bude průser :-)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 17:25:43    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nevím proč to směřujete někam jinam a ke všemu máte tisíce výhrad :-) já jen říkám, že prezentace jakékoliv firmy na FB může mít pozitivní efekty s minimálními náklady. Je tady prostě určitá část populace, která ať se Vám to líbí nebo ne, Facebookem žije. Tak proč toho nevyužít?
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 17:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A docela si protiřečíte :-)

Nejdříve nemá Facebookový profil pro dopravce s více než 7000 spoji smysl, protože by byl asi zahlcen komentáři těch statisíce cestujícíh denně - viz Váš výrok: Zkuste si představit, že Jančura bude provozovat 7000 spojů denně, jak asi ten FB profil bude vypadat..bez ohledu na barvu dopravce.

A pak tvrdíte, že profil na FB je stejně jen záležitost pro minoritní skupinu cestujících :-) viz: Zkuste si udělat anketu mezi týmiž cestujícími u RJ, jestli vědí o FB RJ. Řekl bych, že nevýznamná část těch, kteří vědí, jsou titíž, co žijou s internetem v hrsti a na FB 24 hodin denně. A takoví asi jezdí víc s Jančurou, neb jednoduchá rezervace bez storna, wifi ve vagóně atd...ale vezměte toho příležitostného a dám krk za to, že nemá zapotřebí se ze svých orgamsů z Jančury zpovídat celému světu. Ten nahodilý prostě chce odněkud někam dojet...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 18:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

corllin:Hlavně si pan Jančura myslel, že zlikviduje konkurenci, jako to udělal na trase Praha - Liberec a pak zvýšil ceny na dvojnásobek toho než za co tam jezdila konkurence.

Vy opravdu radši zůstaňte u vlaků, protože ten kdo aspoň trochu zná nebo znal situaci na Liberci by takový blábol nevypustil. Lze dohledat na internetu jak to s tím Libercem bylo. Ale za vše mluví dnešní situace, kdy jsou na Liberci 2 dopravci za stejnou cenu a zrovna nedávno byla v TV reportáž o milionové ztrátě DPML za rok. Taky proto udělal na září slevy ve vybrané dny u vybraných spojů 10-15%. Jenže nikdo o tom neví, takže se ukazuje jak důležité je pořádné PR...


Jinak bavím se jak tady všichni vytahujou 2-3-5 let staré výroky Jančury, za prvé si může vyřvávat co chce, důležité je si zpětně obhájit změnu názoru a za druhé situace se časem jaksi mění a nikdo není věštec aby viděl do budoucnosti. ODS taky neměla ve volebním proghramu zvyšování daní a hle už se zvyšuje podruhé a stačí k tomu strohá fráze "situace se od toho času zhoršila".
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 18:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan38: vždy jsem si myslel, že kritika je potřebná věc. Vy jste přesně ten případ, který bude stůj co stuj, obhajovat cokoliv, co bude i pravda - ačkoliv to bude "o třídu lepší cestování" poškozovat na image! To video, kde růžová košilo blafe o lepších vlacích ale také stěžejní větu: "budou to vlaky bez zpoždění" si dám práci, a někdy dohledám, protože skutečně tohle Jančůra žbleptal někdy v loňském roce léto/podzim, na hlaváku v Praze, kde probíhalo lísavé píárko. No jinak když už se Vám nelíbí co píšu, tak uznávám, nepěji zrovna ódy na adresu centrály žlutého v Brně.. Ale co je podstatnější, že mnohdy názory pod nickem Dan38, mi hodně připomínají nedávnou dobu, kterou jste nejspíš prožil s plínkou mezi nohama.

PPP: já si také myslím, že FB který RJ spravuje, je hodně velkou minoritní skupinou několika neustále cintajících uživatelů. Neustále se tam v mnoha případech opakují stále stejná jména, pakliže to taky nebudou zdejší žlutí maséři, případně píár team v centrále v Šalinově, o to ale jde. Jednoznačně vést kampaně s minimem vlaků, i kdyby táhle jen jeden vagonek, stále je o čem plkat

A že České dráhy nejsou na FB jako Jančůra, v tom bych vážně nehledal nějakou možnost, že by se na jejich hlavu snesla samá kritika. Jak jsem psal, na zpětnou vazbu je to dobré, ale u ČD je řada nástrojů, kterými i FB obejít a řešit na mnoha stupních..
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 18:36:32    Odkaz na tento příspěvek  

A že České dráhy nejsou na FB jako Jančůra, v tom bych vážně nehledal nějakou možnost, že by se na jejich hlavu snesla samá kritika. Jak jsem psal, na zpětnou vazbu je to dobré, ale u ČD je řada nástrojů, kterými i FB obejít a řešit na mnoha stupních
1. České dráhy nejsou na fakebooku prostě proto, že je to zkostnatělá modrogumní organizace mentálně na konci 80. let minulého století. (Fakebook je kokotina pro frikulíny, ale jako reklamně-prodejní kanál to holt funguje, jenže tesilovej strejc na Pobřeží vůbec netuší, která bije.)
2. Viděl jste třeba fakebookový profil Deutsche Bahn? Ty vypravují ještě řádově víc vlaků naž Čudná dráha a co myslíte? Mají ho tam.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 18:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.) ČD na Facebooku nejsou, protože "upřednostňují jiné komunikační kanály". (konec citace) :-) Jinak technicky byl problém, že za cca. 8 měsíců na to jistý odbor nedokázal vymyslet vhodnou strategii, takže i když Žaluda modré f chtěl, utřel.

(Příspěvek byl editován uživatelem jspetrak.)
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin 2352: Až doteď jsem tě měl za alespoň částečně inteligentního diskutéra. Teď mi ale bvysvětli, ty debile, kde jsi přišel na to, že Jančura na Liberci zvýšil ceny na dvojnásobek toho, za co předtím jezdila konkurence? I zbytek tvých plků je okavypulný - evidentně vidíš v tištěném textu úplně jiné věci, než tam ve skutečnsoti jsou.

Bevelo 2325: Samozřejmě lžete. Ten článek už nikdy v původní podobě na web nepověsíte, protože jste z "Jančůry" posranej až za ušima.

Bevelo2326: Vy budete nejspíše potřebovat právního poradce, až si "Jančůra" a "Sůrovec" přečtou, co tady matláte.

Bevelo2327: No tak jen hledejte, pane inžinýre, hledejte, budeme se těšit.

T.H.: Že se vůbec snažíš skalní antijančůrovce přesvědčit - to je prostě fandění naopak, oni prostě nepřijmou NIC.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



RJ Social Media zase perli. Od admina oficialniho profilu hodneho dopravce bych opravdu necekal takove s*acky! A cenzura cenzuruje...
Zeleznice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2011
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 20:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Petrovskyho jsem neco takoveho necekal Jen at si ho žlutí nechají, zapadne tam...
MartinH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.136.57
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 21:40:48    Odkaz na tento příspěvek  

Hmm - koukám že si "pravdu" každý ohýbá podle toho jak se mu hodí - proč by taky ne většina lidí má velice úzký pohled (černo bílý) na svět či jeho součásti.
Dle mého názoru RJ doopravdy přinesly pro některé cestující zlepšení v železniční dopravě (i když zrovna tam kde to vylepšení bylo zásadní zase od prosince nebude).
Na druhou stranu pro velká města je to pouze další dopravce, který se snaží nabídnout něco čím lze konkurovat a zásadní zlepšení nepřináší.
Ve své podstatě zásadní problém RJ je jeho zakladatel (snad) Radim J. Odeberte zakladatele a je po problému (to asi neprojde). Tak ho berte s velkou rezervou jako i útoky jedněch proti druhým.

Krásný a ničím nerušený den
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 22:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale i Radim se poslední dobou mírní, už je to sem tam někde něco.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 22:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Jinak bavím se jak tady všichni vytahujou 2-3-5 let staré výroky Jančury, za prvé si může vyřvávat co chce, důležité je si zpětně obhájit změnu názoru a za druhé situace se časem jaksi mění a nikdo není věštec aby viděl do budoucnosti.

Za prvé on si sice může vyřvávat skoro co chce, ale zrovna tak se k tomu může kdo chce jak chce vyjadřovat, za druhé tady není řeč o tom, že něco chtěl a později to změnil, ale o tom, že lže už ve chvíli, kdy to vypouští (jeho slavný výblitek, že dráhy zlevnily o 30% pod něj, jako ukázka za všechny).
S4991023: marně si delší dobu lámu hlavu, co Vás pudí neustále zasouvat T.H. anální sondy a zastávat se ho při sebemenším ataku. Jestli T.H. něco umí velmi dobře, tak zrovna obhájit si vlastní názory. Navíc ty jeho obhajoby mívají hlavu a patu.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 23:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za prvé on si sice může vyřvávat skoro co chce, ale zrovna tak se k tomu může kdo chce jak chce vyjadřovat, za druhé tady není řeč o tom, že něco chtěl a později to změnil, ale o tom, že lže už ve chvíli, kdy to vypouští

Tady je řeč o všem co řekne nebo se objeví v médiích, něco jsou pravdy, něco polopravdy, něco zavádějící pravdy, něco lži. Někdy to posere jako se Studenkou, někdy jeho věty slouží jako úžasné PR. V hydeparku někdy když byl dostal snad 90% plusových bodů. A o to mu jde především, aby u široké veřejnosti vypadal dobře. Většina lidí vnímá, že něco dokázal a neřeší jestli sliboval 6 tříd a kino. o řeší jen pár zakomplexovanejch chudáků, který mu záviděj úspěch nebo už mají prostě takovou pózu.
Mě je jedno co říká, mě zajímá až skutečná realita.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 00:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je "to jejich zarizeni" kompatibilni s nasima tratemi a tedy zda je vubec na CZ uzemi k necemu platne.
S tratěmi to nemá nic společného. Zařízení mají, ale ne tak dokonalé.
může provozovat i s přechodností do Polska,
Až po tech. úpravách. V tom by měl ulehčenou cestu prošlapanou modrými.
FB - něco podobného měly/mají ČD taky,od konce 90tých let, diskusní forum. Zpočátku tam taky byly odpovědi, dnes zam pravidelně píše jen asi 6 lidí, bavících se o politice, pivu atd.
Každý nově příchozí je setřen za nesprávné názory.
V současné době/místo aby to ČD zrušily/, je trochu neviditelné.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 08:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: No částečně souhlas, široká veřejnost to, co my řešíme tady, fakt nevnímá. Ale ze stejného důvodu není žádný argument zaštiťovat se touhle většinou v diskuzi na K-repu.
Ani nevím, jestli lze všechny, kdo mu připomenou jeho lži a sliby, nazvat zakomplexovanými chudáky, co mu závidí úspěch. Nechápu, proč by se mu nesměla omazat o hubu lež nebo zjevný rozpor mezi PR kydy a realitou.
Připomínáte tím komunisty, ti to měli podobně, kdokoliv zpochybnil cokoliv, co viděl kolem sebe, třeba jen dlouhodobý nedostatek hajzlpapíru nebo vložek, byl hned nepřítel socialismu, ztoskotanec, zaprodanec, oportunista...přestože ten hajzlpapír a ty vložky skutečně dlouhodobě nebyly.

Mě je jedno co říká, mě zajímá až skutečná realita.
A jaká je ta realita? Má jednu třídu, slíbil šest. Má starý vlaky, slíbil nový. Jezdí se zpožděním a poruchami, slíbil jezdit bez zpoždění a poruch. Jezdí od září 2011, slíbil jezdit od...ani bych to nedohledal, kolik dat padlo.

Jestli my jsme zakomplexovaní chudáci, co mu závidí úspěch, tak lidi jako vy mají mozek totálně vypláchnutý žlutou barvou a ještě jim ji nastříkali do očí a nalili do uší. A jsme si kvit.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 09:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Proč do tvrzení o realitě cpete sliby?
Realita je taková, že má vlaky plné lidí, kteří jedou s ním, protože chtějí, a nikoliv proto, že nic jiného na výběr nemají. Těm lidem jedna třída a starý vlaky vyhovují, zpoždění překousnou, a jestli jezdí od září 2011 nebo července 1839 je jim dneska fakt jedno.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 09:34:59    Odkaz na tento příspěvek  

A jaká je ta realita?
Velmi slušná alternativa k předraženému pendolínu a kvalitativně ne úplně transparentním a vyrovnaným ostatním vlakům ČD. Úspěšný cateringový koncept, který kopíruje i dominant. Nedostižné Ampz (naštěstí z něj stále RJ neudělal 1. třídu). Nižší ceny pro zákazníka (i u dominanta díky konkurenčnímu tlaku). Samotnou možnost volby a rozhýbání bahnitého rybníčku líných ČD kaprů štikou RJ.

No a k tomu pár zoufalců, co tu už rok den co den řeší, jestli je to croissant nebo houska (před pár lety by takhle dostali leda suché z nosu) a nejspíš musí mít Jančuru doma ve formě woodoo figurky, do které zapichují špendlíčky :-)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 10:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corlin, Slim: abychom dokázali případné zpoždění co nejdříve eliminovat.
Tímto citátem jste ale právě dokázali, že pravdu nemáte.
KDYBY Jančura opravdu tvrdil, že bude jezdit bez zpoždění, tak jeho odpověď bude "My žádná zpoždění mít nebudeme. Děkuji za otázku."
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 10:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zpestření místní diskuze: Volby 2012: Jižní Moravu zachrání kuchaři, spokojení turisté a letiště, tvrdí Jančura

Zejména doporučuji závěr článku a myšlenky typu - V roce 2030 by podle něj mohlo z 10 milionů obyvatel Česka bydlet 5 milionů v Brně, to by se tak stalo hlavním městem země.
A pak pouvažujte - myslí to vážně, nebo právě vypustil ven další sci-fi, o kterém ale bude mluvit minimálně Brno dalších pár měsíců? A budou si vyprávět: "Slyšels, co řekl Jančura?" A čím víc se o tom bude mluvit, tím víc si lidé vryjí jeho jméno do paměti. Moc pěkné, z marketingového hlediska přímo dokonalé...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 10:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslí to vážně, nebo právě vypustil Viz dále v textu: poodhaluje s nadsázkou svou vizi příštích desetiletí.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 10:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: do Liberce jezdil za korunu když nesměl na autobusový nádraží, ono mu toho moc jinýho nezbylo aby s ním někdo jel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Formulace o nadsázce tam sice je, ale co se bude ústní cestou šířit dál? Jen ta myšlenka s pětimilionovým Brnem? Nebo celá citace včetně Prahy, Krumlova a Varů? Nebo celá citace i s dodatkem, že to byla pouze nadsázka a nemyslel to vážně?

Mně se to prostě líbí, Jančura nepotřebuje kreativce z reklamní agentury, jelikož ty nejlepší nápady ze sebe sype sám.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:18:24    Odkaz na tento příspěvek  

Bůhví jak to s tou nadsázkou je, oni nám už jančurobijci odhalí pravdu :-)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, takže vlastně rozdíl mezi Jančurovými vlaky a ČD není žádný. Protože Jančurovy sliby se nesmí připomínat, neb postupem času přišel na to, že ne vše jde tak jak prohlašoval, sliboval a tvrdil, čímž se dostal do stejné roviny jako ony proklínané ČD. Nebo je to snad tak, že díky Jančurovi se zlepšily služby oněch špatných? Tak jako tak, poděkujme mu, že dokázal něco rozhýbat, ale na druhou stranu by si měl uvědomit, že ne vše je růžové jako jeho košilky. Bohužel je to tak i v manželství.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že se na konkrétní tvrzení hnedka zapomene (tedy s výjimkou pár jedinců, co rozebírají každý Jančurův výrok - mimochodem, proč se téhle pozornosti dostalo zrovna jemu?).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon + T.H.: Ano, souhlas s takovým tvrzením. Až na to, že řeč byla o realitě versus sliby. a tam jsme úplně jinde.

Jinak ten volební speciál,to je perla za perlou.

První odpověď hypotetického hejtmana: Ušetřil bych 200-300 mega dotací dráze. Mokrej hadr na hlavu. Byl tady jeden, co takhle investoval malou domů do Hostivice...

Další perly:
Vždy alespoň jeden vinař v obci by podle jeho plánu měl mít celý den otevřený sklep. "V Rakousku to funguje bez zásahu politiků, jsou tam jednoduše rádi, že k nim přijdete do baráku a oni vám něco nalijí a prodají," srovnává situaci s jižním sousedem kraje.

Takže v Rakousku to jde samo, u nás ne, tak to nařídíme a asi zaplatíme, ne? Z peněz ušetřených na dráze.

Podmínkou by ale podle něj byly například pravidelné spoje Brno-Mnichov - 3x až 4x za den, aby se dala uskutečnit cesta tam a zpět během 12 hodin. Rozjezd takové linky pro byznysmeny stojí ale pár desítek milionů korun. "Stačilo by, aby je kraj jen trochu podpořil, vrátilo by se mu to," uzavírá oblast dopravy Jančura.

Ano, to jsme tady už měli, myslím, v Ostravě, že? Zaplatíme z peněz ušetřených na dráze.

Do nemocnice ve Znojmě (úplně na hranicích) se mají například investovat téměř dvě miliardy korun. A to je hrozná chyba. Lidé stejně půjdou tam, kde najdou největší specialisty, a ne k lokálnímu řezníkovi".
Stačí otevřít Blesk a lze si přečíst, že problémem je přesný opak.

Jakmile jde o život, nejde o kilometry," říká.
??????????

Zabednění vinaři, starostové a politici - právě tak označuje Jančura klíčové "personální problémy" kraje.
Super, to už se osvědčilo...nejdřív všechny urazit, pak s nimi začít spolupracovat...

- Desítky milionů korun by pak investoval do restaurací v Brně a okolí. I v té nejzapadlejší "čtyřce" může podle něj kuchař udělat něco lepšího než smažák. "V Rakousku - co hospoda, to výborné žrádlo. U nás to bohužel nějak zaniklo. Hledejme tam inspiraci," vzkazuje Jančura na závěr českým kuchtíkům.

Dotované restaurace???? Asi z ušetřených dotací dráze. Víc už si do tý huby nevymáchaný načůrat nemohl...

Ale obávám se, že ovce mu to zase budou žrát...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až na to, že řeč byla o realitě versus sliby

Já nevím, ale věta "Mě je jedno co říká, mě zajímá až skutečná realita.", na kterou reagujete, jasně říká, že autora sliby nezajímají (stejně jako 99 % cestujících).

Jen tak pro zajímavost, jak často jezdíte mezi Prahou a Ostravou (nebo jinými stanicemi RJ)?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 11:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Myslím, že se na konkrétní tvrzení hnedka zapomene...
Ve zbytku republiky nejspíš ano, ale v Brně to nepochybně vzbudí větší pozornost. Konečně někdo předpověděl, že Brno nahradí Prahu, to se tam řadě lidí bude líbit (některým s nadsázkou, některým bez). Vůbec není vyloučeno, že z toho vznikne nějaká další aktivita a každých pár tisíc lidí, kteří o tom budou mluvit, je dobrých.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 12:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023: Vy jste opět a zcela mimo mísu - jako vždy ostatně. Jen s tím rozdílem, že zase máte máslo na hlavě. Jančůra je ten poslední, kterého bych se dokázal kdy leknout. Že k tomu plesknete hnedle Sůrovce, to už tak u žlutého teamu je běžné. Pokud jde o ten sporný článek, nebyl stažen proto, že mi Jančůra do telefonu předvedl hysterickou a maniodepresivní ženskou, ale že autor nezpracoval podrobně všechny zdroje tak, aby z toho nevznikla taková "výbušnina!".

Jinak jste taky dobrák, ještě abych se toho Radima leknul, to snad. Věčný stěžovatel na všechno a vše, mi rozhodně štípání drátů zadkem nikdy nemůže způsobit. Ale i tak jste mně pobavil :-)

Vlada749: lépe bych to asi nenapsal, ono se moc nehodí, aby se Jančůrovi připomínalo něco, co jednoduše jen nacintal/nasypal do médií jako bonbony z pytlíku.. Ale obráceně je z jeho strany patřičná aktivita, tedy pokud jde o jeho slinty vůči ČD.

Nevím jak to bylo na linkách do Liberce, v podstatě by si ale šéf-boss ICOM Transport Jihlava, mohl s Jančůrou podat ruku - oba mají stejně křupanské a odpudivé jednání, jako když se perou o dotace, nebo o štafl na autobusáku...

Raději budu teda ten jančůrobijec, než fanatický obdivovatel skalní-jančůrovec

Slim: na netu se dá dohledat řada videí, kde Jančůra sype z rukávu jednu perlu za druhou, jako kdyby tahal králíka z klobouku. Někdo by mohl zpracovat přepis jeho žbleptů, rozhodně to stojí za to!
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 12:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě tedy víc pobavilo toto: http://www.lupa.cz/clanky/pribeh-jedne-online-kampane-jak-ziskat- pres-100-000-kliku-za-hubicku/
(nalezeno v diskuzi pod článkem na ihned.cz)
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 12:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jakmile jde o život, nejde o kilometry..."
Sancta simplicitas!
Utúlien aurë...
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 12:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo2328: Dokažte, že se ho nebojíte a vraťte článek na Ohňosíť. Vy sice neustále melete, jak jsem mimo mísu a mám máslo na hlavě ale na to, co vám píšu, odpevědět nedokážete (obecně máte problém s konzistentnosít svých tvrzení i odpovědí a obecně příspěvků). Kdy bude to slavné setkání se "Sůrovcem", kterému se vyhýbáte jak čert kříži? Chci u toho být!
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 13:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass:
Připadá vám v pořádku lákat na web dovolena.cz přes tematicky nesouvisející facebookové stránky s názvy jako „Mrdáme bez gumy“ či „Brunetky jsou sexy“, a to přes odkazy typu „fotka polonahé ženy a text Kdo by jí umyl záda? Klikni zde“

Když probíhají na zpravodajských portálech zprávy o politice a zobrazují se u toho bannery na cestování nebo na výhodné tarify, nikdo se nepozastaví nad tím, jestli témata souvisí nebo ne. A co teprve bulvární portály, kde se řeší, která slavná celebrita zrovna ukázala poprsí? Kolik společností zde inzeruje. Nikdo neřeší, jestli je obsah související nebo ne, důležité je, zda se zde vyskytuje vaše cílová skupina. Proč by to mělo být na sociálních sítích jinak? Proč by lidé, kteří si myslí, že brunetky jsou sexy, nemohli odletět na dovolenou?

Potřebuje tohle nějaký komentář?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 13:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023: Chci u toho být! Ani tohle.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 13:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: v Brně se to jistě líbit bude. Jaká aktivita by z toho ale měla vzniknout?
Potřebuje tohle nějaký komentář? Můj komentář: co to zase řešíte? Jak souvisí "ryby a rybičky - k nám chce doplout i zlatá rybka - největší akvaristická burza v Praze" s k-reportem, když se mi teď, když tohle píšu, zobrazuje tahle reklama na vrcholu stránky?
Zřejmě dospěl k názoru, že se mu vyplatí dát si reklamu zrovna na tyto lechtivé stránky, a ne jinam. Pohoršuje Vás to?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 14:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S499: asi 2x jsem Vám již psal, že pokud chcete abych reagoval na vulgarity které mnohdy semenníte ve svých otázkách, tak na to odpovídat nebudu! Pokud považujete konzistentnost mých plků za nestálou, je to čistě vaše věc. Asi 6x jsem již odpovídal proč byl článek stažen, a asi 3x jsem psal, co s ním bude dále. Nejspíš máte problémy s pamětí.

Ačkoliv jsem se původně chtěl setkat se Sůrou, nakonec mi došlo (psal to tu tuším i Slim a ostatní) proč se scházet s někým, řešit s ním něco, co nebude mít u Sůrovce stejně žádný kladně přijatelný a pozitivní efekt. Nebo Vy to vidíte jinak? Sem s tím...
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 14:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: dokážete pobavit, ale ty vaše maily jsem si ještě nesmazal:-))Sůrovec
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 14:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Na takovéhle povedené hlášky se docela snadno nabalují facebookové skupiny (a samozřejmě i další sociální sítě), případně si to vezmou za své vtipálci (dovedu si to představit jako bezva základ pro OLOL). Prostě je to fajn nápad, na kterém se dá stavět spousta recesistických akcí. A výhodou je, že už to není nápad někoho anonymního, ale citace veřejně známé osoby.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 15:05:29    Odkaz na tento příspěvek  

Pro vstup na koleje měl Jančura připravenou miliardu korun. „Nemáme to ještě vyčerpáno, počítáme hlavně s dalšími rekonstrukcemi vagonů,“ řekl dnes Jančura serveru E15.cz - odkaz

Takže nové vozy pro Praha - Ostrava se nekonají
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 15:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Růžová košile jednoznačně ví, co si lid žádá - a lid to taky dostal. Nové vozy Jančůro neměl nikdy v plánu, byl to jen předem dobře zvolený marketing. Polepené vozy fólií jsou pro řadu lidí nejspíš spásotvorným řešením, navíc se učíme cestovat jako v letadle. Každým dnem se dá nejspíš očekávat soudní pře mezi Karlovarským krajem, a žlutým "o třídu lepší". Neb kraj nechce nechat Jančůru vozit lidi v rámci kraje. Na což si Radimek zase stěžuje. Je mi záhadou, že Sůrovec už o tom s mluvkou Alešem, nesesmolil nějaké ublížené píárko.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 15:49:10    Odkaz na tento příspěvek  

Řadě lidí je především úplně jedno, jestli je vůz polepený fólií nebo ne (to je dnes standardní způsob, třeba většina autobusů jde z fabriky bílá a polepuje se, záruka minimálně pět let a že to nejde dolů ani potom, to vím z vlastní zkušenosti). Polep fólií jako projev "nekvality" každodenně řeší akorát frustráti posedlí Jančurou.
divočina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 15:54:32    Odkaz na tento příspěvek  

No tak fajn, ale proč potom tedy nejsou folie na všech žluto vozech a mašinách, když je to tak dobrý, kvalitní, levnější a já nevím co ještě všechno ???? Proč nejdříve barvičky a pak najednou jen folie ????
Zase já
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.82.59
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 17:19:38    Odkaz na tento příspěvek  

To divočina: No proč, protože nemá peníze. Vždyť dluží kam se podívá....
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 17:32:55    Odkaz na tento příspěvek  

A já myslel, že... na lak to přece nejezdí
Zase já
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.82.59
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 17:43:16    Odkaz na tento příspěvek  

To PPP: Ale je to vizitkou podniku. Pokud budeš mít jako podnikatel oprýskanou budovu, tak můžeš mít menší zisky než z opravenou.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 17:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sůrovec: Pak na mne nezapomeňte. A myslím, že i T.H. by se rád dostavil. Münchhausen Bevelo Marwin si pak může vzít jako sekundanty Slima a Happyho.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.57.6
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 18:44:44    Odkaz na tento příspěvek  

proč potom tedy nejsou folie na všech žluto vozech a mašinách
Řešíte PNJ (Problém Někoho Jiného). Navíc když etalonem šotopříznivosti je až na podklad oloupaná zamráča :-)