K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 17. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 17. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 14:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: V USA dráhy nechaly být, tak ty sice zlikvidovaly nerentabilní osobní dopravu, ale v nákladní spatřily příležitost a tu využily.

Tak jednoduce to v USA nebylo. Kdyby v USA nechali drahy byt, tak by pravdepodobne nebylo potreba osobni dopravu likvidovat a i nakladni doprava by vzkvetala. V USA zavedli v 60. letech zvlastni dan. Kazdy cestujici prispival na vystavbu konkurencni site dalnic a letist. Totez nakladni doprava. Tim se jim podarilo znicit m.j. "svetovou standardni zeleznici" - PRR, ktera mela 16 000 km trati, hlavni trat byla dokonce ctyrkolejna.
tady se podivejte na americkou realitu z roku 1974

(omlouvam se za off-topic)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tohle jsou peníze, které z naší kapsy vytáhl Jančura.

Tak Jančura má hlídat, zda dotace státu na kilometr nerostou a dokonce je za to odpovědný?
Hmm
Při této logice je soukromé zdravotnické zařízení odpovědné za to, že státní vedle nakupuje přístroje dráž
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2219
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: A Voni v MHD konkurenční dopravci nejsou? A jak se jim tam daří...;-))) MHD je dneska přesně to (mluvím o Praze a PID), jak by ideálně ekonomicky a k spokojenosti zákazníků měla fungovat dráha. Nikdo si nekonkuruje přetahováním cestujících, vysoutěžili si spoje a linky, plní kvalitativní požadavky a příště to klidně může vysoutěžit někdo jiný...A upřímně - vstup konkurence do metra za těchto podmínek je technicky stejný jako vstup Jančury na koleje a ekonomicky by to mohlo fungovat úplně stejně...totéž tramvaje...Proč tam teda nikdo nejde, napadne to někoho? Není vono to tím, že to neobnáší jen vozidlo a fýru a náklad na mzdu a elektřinu? A že už taková vozovna, depo, koleje a dílna by mu to celé poslala ekonomicky do kopru? Můj dojem z jančury (zapomenu teď na to, že ho lidsky nemůžu kvůli jeho PR) je ten, že tohle všechno flikuje víceméně na koleně a že hlavní rozdíl v jeho "nízkých" nákladech je to, že tohle prostě šidí. Viz dlouhodobě obutý vůz, kontejner s jídlem na zemi vedle fekálu ( na zem nepatří ani s prošlým jídlem), ruční mytí atd.
Analogicky k mému oblíbenému a některé iritujícímu srovnání s ČSAD v porevoluční době - soukromník měl nádherný bílý našponovaný podhlavníky a vařil kafe na plynu a ČSAD ty ušmudlaný postkomunistický hadry, ale když oběma řachla guma, soukromník neměl ani hever, natož aby měl zajištěnou nějakou náhradní dopravu pro lidi. Notabene si tu gumu neuměl ani vyměnit.

Jsem se zase dostal trochu daleko...

ještě jeden OT - o víkendu jsem si povídal p RJ se dvěma fíry ČD a ČDC, podle kolegů, kteří šli k RJ, je tam plat přibližně stejný, ale za dvojnásobou dobu strávenou v práci. Další info bylo, že co znají lidi, kteří tam šli, tak to je buď důchod nebo odpad, lidi vyhození nebo před vyhozením od ČD, což je možná odpově´d na otázku, proč u RJ jezdí za ty prachy...Dokonce jsem vyslechl story o fírovi, kterého ČD vyhodily, protože souběžně jezdil s RJ, on k němu nastoupil naplno a teď se chce s ČD soudit a vrátit se...? Možná jedna paní povídala, nechci sem dávat jména, notabene mi nic neříkalí, ale tam padala...Tak mě klidně obviňte ze šíření nepodložených drbů...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jregent: Já to nedávám Jančurovi za vinu, v tomhle ohledu se chová jako klasický podnikatel. Jen chci říct, že jeho vstup na koleje není ve všech ohledech a pro všechy jednoznačné pozitivum. Ergo - on halasně vytrubuje, že jezdí bez dotací, ale stát vyplázne na dotacích o 200 mega víc, máte pocit, že to je v pořádku? Ono v tomhle ohledu je fuk, kdo je dostane, prostě nás jeho podnikání stojí víc než kdyby tady nebyl (čímž zase nechci říct, že konkurenci je třeba zlikvidovat).
Porovnání se zdravotnictvím není zde na místě, zdravotnictví funguje spíš jako ten ROPID, nasmlouvá si kapacitu a platí za výkony...je problém každého, jak s těmi penězi vyjde...pro zdravotní pojišťovnu není rozdíl mezi soukromým a státním...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: stát vyplázne na dotacích o 200 mega víc, máte pocit, že to je v pořádku?

Není to v pořádku.
Shodneme se asi, že to není problém RJ ale kamarádů co spolu mluví na Nábřeží?

Tím zdravotníctvím by to šlo jinam, OK

(Příspěvek byl editován uživatelem jregent.)
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Hlavně že se to od stolu krásně pinduje, ale aby někdo vysypal prasátko a koupil nějakou mašinu a ukázal nám jak se to dělá, tak to ne
A proč bychom to dělali? Nevím, že bych já nebo Slim prohlašoval, že to dokážeme dělat o x tříd lépe jako ČD. To tu 5 let vytrvale hlásil jistý RJ.

Bkv: A vy znáte nějakého přepravce, který chce být do metra připuštěn anebo hledáte co nejšílenější analogii. (Asi jste myslel dopravce, čekal bych, že za těch mnoho let působení na K-R dokážete rozlišit přepravce a dopravce). Proč bych ho měl znát? Protože ho neznám, tak celá ta analogie nedává smysl?

Brr: Analogie s metrem kulhá v tom, že metro je ztrátové celé, včetně toho úseku z Kačerova na Florenc
To je napsané kde? Stejně jako v případě příspěvku Bkv, autobusová linka je ztrátová, ale když se najde blb, co si koupí orezlou dodávku Ford Transit v bazaru za 20 tisíc a postaví se 3 minuty před příjezdem ztrátového dotovaného dopravce, nasadí o 2 Kč levnější jízdenku, mikrobus vždy naplní a nepojede spoje, které by nenaplnil, tak ztrátový nebude. Zvládnete si to představit? On je ziskový na ztrátové lince.. Mimochodem takové pokusy tu v 90. letech byly, naštěstí byly vždy účinně potlačeny.
Stejně tak v případě metra, pokud by soukromník jezdil jen v ranní a odpolední špičce a jen v tom inkriminovaném úseku, tak dost možná ztrátový nebude. Proč tam není připuštěn, vždyť by poskytoval lepší a levnější služby? A proč na trati Cheb - Praha - Ostrava - Košice je v ziskovém úseku do Ostravy tahle nesmyslná konkurence umožněna? Neplyne to připuštění jen z toho, že zatímco v metru je konkurence těžko realizovatelná (i když s úpravami by to šlo), tak na železnici je realizovatelná o něco málo snáze, ale dopady jsou úplně stejné, jaké by byly v případě metra?

Klv: S těmi daněmi zajímavé
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vysoutěžili si spoje a linky Ale tady je právš slabina toho systému. Ty linky "dává dohromady" organizátor a nemusí být vždy optimální. V diskusi o příměstské dopravě v okolí Prahy byl udáván příklad, jak se ROPID brání zrychleným linkám a místo toho klade přehnaný důraz na zastávkové spoje, čímž snižuje atraktivitu hromadné dopravy pro lidi z větších míst. Myslím, že na tom něco je. Nebo třeba naprosto nevyužívané prodloužení vlaků od Strančic do Vysočan. Tohle je taky plýtvání, které by zas ve své režii jezdící soukromník neměl. A druhá věc - taková doprava by byla celá pod obrovským vlivem politiků. Zase koukněte na ROPID - v devadesátých letech dynamický rozvoj, poté stagnace, kvůli sporům StČ kraje s Prahou spíš ústup.
Mám pocit, že čím míň naši politici do něčeho kecají, tím líp.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Děkuji, že jste zmínil ten PID, mě se to sem nechtělo tahat. Protože PID je skutečný integrovaný systém, tak funguje efektivně - v dopravci byly uzavřeny smlouvy právě (pokud to bylo možné) na svazky linek, kdy v každém svazku jsou jak čistě ziskové linky z a do Prahy, tak linky po vesnicích, kde jedou tři babičky a pes. Kupodivu ziskové linky vnitřně dotují ty ztrátové linky po vesnicích a celková prokazatelná ztráta je tak nižší. Díky tomu si mohou i různé malé obce pořídit za své peníze i nějakou nadstandardní dopravní obslužnost, na kterou by v režimu, kdy by byly tyto linky objednávaly zvlášť, finančně nedosáhly. Takže suma sumárum díky aplikaci vhodného modelu regulované soutěže tu máme více linek a více spojů za stejně peněz. Kdyby byl systém postaven tak, že ty čistě ziskové spoje ať si jezdí kdo chce a ať si mezi sebou přímo konkurují různí dopravci, tak do malých vesnic nám dnes jezdí dva spoje ráno a dva odpoledne, ne jako dnes každé dvě hodiny..
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je napsané kde? Metro má naprosto extrémní fixní náklady. To bych srovnával spíš s vlečkou do hutí, tam taky jen tak leckdo nejezdí.
Uvědomte si, že ten soukromník si ten mikrobus naplní právě proto, že nabízí oproti tomu dotovanému nějakou přidanou hodnotu - proč by s ním lidi jinak jezdili? Třeba to, že si sednou a nemusí za jízdy vlát u tyče.
Neplyne to připuštění jen z toho... Asi ano. Někdo se prostě rozhodl, že se "státní" dráha bude otvírat, ale "městské" dráhy ne. Ale když říkáte, že "by poskytoval lepší a levnější služby" - no tak ať je teda poskytuje. A v těch méně lukrativních časech se buď najde dost lidí, aby tu dopravu i tak zaplatili nebo ne - ale pak nemá cenu ji dotovat.
Edit:
tak do malých vesnic nám dnes jezdí dva spoje ráno a dva odpoledne, ne jako dnes každé dvě hodiny Pokud to ovšem není za cenu toho, že se pro obyvatele větších míst stává doprava kvůli projíždění vesniček příliš pomalou a tak přesedávají do aut...

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň#74 > A proč na trati Cheb - Praha - Ostrava - Košice je v ziskovém úseku do Ostravy tahle nesmyslná konkurence umožněna?

To jste si spletl diskusi, prinost Pendolina kritizujte o vlakno vedle
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Metro má naprosto extrémní fixní náklady. Ano, má :-)) Vlak má taky oproti autobusu nepoměrně větší fixní náklady, ale přitom jej lze provozovat na určité trase v zisku.

A v těch méně lukrativních časech se buď najde dost lidí, aby tu dopravu i tak zaplatili nebo ne - ale pak nemá cenu ji dotovat.
Tak ale tímto směřujete diskuzi k polemice na téma "welfare vs. liberal state". A občané ČR si v posledních 20 letech prostřednictvím volených zástupců jasně vybrali, co chtějí

Ad PID: Myslím, že tam nějaké změny byly a v některých relacích jsou i přímé rychlé spoje. Nepřijde mi, že by spoje PID vedoucí z Prahy byly nějak prázdné. ALe to už je asi dost OFF TOPIC.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jregent: To se shodneme v případě, že na Nábřeží myslíte ty správný kluky...jsou tam modří a véčkoví...;-))) ale asi se shodneme..;-)

Brr: To, že ty linky dává dohromady organizátor a soutěží se o ně, je právě největší pozitivum toho systému. To, že to sestavuje někdo, kdo na tom není sám zainteresován vlastním podniáním, je jediná záruka, že to bude pro všechny spravedlivé,. To, že to není postaveno ideálně, je nejspíš pravda, ale s principem VŘ a konkurence to nesouvisí. Plýtvání, které by ve své režii jezdíví soukromník neměl, znamená nedostatek kapacity mimo spoje, kde je záruka využití a tržbovosti. Viz RJ a tři plné vagóny ve špičce. Lidi si sice v mikrobusu sednou, ale jen v časehc, kdy za nimi jede poloprázdný autobus. Večer to soukromník zabalí a přidaná hodnota zůstane v garáži a cestující vlaje marně na zastávce.
A v těch méně lukrativních časech se buď najde dost lidí, aby tu dopravu i tak zaplatili nebo ne - ale pak nemá cenu ji dotovat.
jenže tohle je celý principů té dotované dopravy - dotuje se proto, že je potřebná a neuživí se. V duchu tohoto názoru stačí kompletně dotace zrušit, co se uživí, zůstane, zbytek nezajímá. Velmi revoluční. Do čeho asi tak přesednou ti lidi, kterým se spoj neuživí a tím pádem zruší?
S politiky ovšem máte pravdu na 100%.

Sim: To jste si asi spletl něco vy, ne? nebo to berete už tak, že na Ostravě je základ RJ a Pendolino mu tam zákeřně konkuruje?



(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A metro možná má takové fixní náklady, že ho na žádné trase v zisku provozovat nelze.
Občané si vybrali, ale není jisté, jestli jim teď nebude vybráno zcela jinak.
PID bych fakt nechal stranou. Už proto, že doprava na krátké vzdálenosti má určitou sociální roli ("babička k doktoru"), ale na delší vzdálenosti se tato role ztrácí - málokterá babička nutně potřebuje co hodinu spoj z Prahy do Ostravy. A na velmi dlouhé vzdálenosti (překonatelné pouze letadlem) žádné objednávky nejsou (až na dopravu někde v neobydlených oblastech Norska, kde i ta babička musí k doktorovi letět, a cesty mezi ostrovy) a funguje to k všeobecné spokojenosti.
Z Prahy do Berouna to bez objednávek nepůjde, ale z Prahy do Ostravy klidně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: jde o princip toho systému, ne o vzdálenost¨a sociální roli. Může být, že se linka z prdelky 10 km za Prahou uživí a třeba do Budějovice nebo do Plzně se jede se ztrátou. Budějovice mají tu sociální roli, že by se třeba v neděli studenti nedostali na kolej. Sociální není to, co je pro babičku.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že s tím znova začínám... to sestavuje někdo, kdo na tom není sám zainteresován vlastním podniáním Jenže on tím není zainteresován vůbec. Viz řeči tady na krepu od njednoho pracovníka PIDu, že prodloužení vlaků S29 do Vysočan má "hlubší systémový význam" nebo jak to říkal.
Večer to soukromník zabalí Máme tu téma o Jančurovi, tak se podívejme na něj: i jemu teď jezdí vlak před polednem z Prahy, což špička určitě není. V dálkové autobusové dopravě to byl, myslím, právě on, kdo zavedl takt. Na mé oblíbené lince do Liberce před jeho nástupem bylo pár náhodně rozházených spojů, dnes pravidelný takt. Do Brna a Plzně to moc neznám, ale myslím, že to bylo totéž. A třeba Railtrans plánoval dvouhodinový takt vlaků taky. Takže bych se neobával, že všichni soukromníci budou jezdit jen špičky - právě naopak, myslím, že je vidět, že se snaží odvézt všechny spoje, kde to jen trochu jde. Něco jiného je samozřejmě něco, jako byl spoj v deset večer z Prahy - tam už to fakt asi nešlo. Ale nevím, kdo by takový spoj mohl potřebovat - já jsem to za celou dobu nebyl.
je potřebná a neuživí se Tady je otázka, jak ten objednavatel měří potřebnost. Ale nepřu se, že potřeba takové dopravy na malé vzdálenosti je.
K poslednímu příspěvku: Studentů z velkých měst je tolik, že by to zaplatit mohli a měli. Zrovna studenti generují v neděli večer takovou špičku, že by podle Vás z ní měl mít každý soukromník radost. Z malých měst je pak možné dotovat přípoje do nejbližších větších měst.
Menšinová věc, která se možná neuživí, by byly spíš spoje v neděli ráno.
(Že se nedostanu na kolej, to jsem měl tedu spíš strach v době panování ČSAD Liberec.)
O vzdálenost jde takto: na malé vzdálenosti musí být extra spoj pro lidi do fabriky na šestou, pro školáky na osmou a babičku k doktorovi na desátou s návraty v poledne, ve dvě a ve tři. Jenže na velké vzdálenosti se každý (skoro) může připojit k tomu hlavnímu proudu - z Budějovic nepojede v neděli už v poledne, ale počká do šesti, až pojedou studenti na koleje. Pokud se takových nenajde v Budějovicích v poledne dost.
A jak jsem psal, je to podle mě jen spekulace. Zkušenosti se soukromníky na dlouhých vzdálenostech mluví jinak. To spíš ty ex-státní molochy si hrají na špičky - ČD donedávna a ZSSK ještě pořád.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr > Proč to nikdy nikdo nezveřejňoval dříve, tak to nevím. Proč se to nezveřejní v současné době, tak tam je to snad celkem jasné. Přece nebudou ČD dávat ekonomické údaje k dispozici konkurenci, se kterou budou o tratě soutěžit. Něco Vám o tom ale mohou říct údaje v příspěvku od Desira. Tam přesně vidíte ty v tom celkovém balíku chybějící peníze z Ostravy, které ale existují i nyní.
EC/IC vlaky šly do závazku s jediného důvodu. Aby stát nad nima získal kontrolu a mohl určovat rozsah dopravy, protože jinak vždy hrozí, že budou jezdit jen vlaky v lukrativním čase a v tom méně lukrativním nebude jezdit nic.
Sim > Nevím přesně, kam byla ta otázka mířena. Nedá se dát dohromady dotovaná a nedotovaná doprava. Pokud byl myšlen celkový výsledek, tak tam se dá čekat lepší stav než za loňský rok. Stejná dotace za méně vlakokilometrů plus zisk z Ostravy navíc. ČD vlastně můžou Jančurovi poděkovat, protože budou mít k dispozici více peněz než v předchozích letech.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitibur:
EC/IC vlaky šly do závazku s jediného důvodu. Aby stát nad nima získal kontrolu a mohl určovat rozsah dopravy, protože jinak vždy hrozí, že budou jezdit jen vlaky v lukrativním čase a v tom méně lukrativním nebude jezdit nic.
Tož pane kolego, teď máte šanci získat titul demagoga roku. Tak hlubokou lež a tak dokonale maskovanou jsem neslyšel za celý svůj život. Jen nevěřím tomu, že tomu sám věříte...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur: že nikdo nezveřejnil přesné údaje, to se nedivím, ale nikdo nezveřejnil ani takové prohlášení, kterých mají ČD nyní plná ústa: Ostrava je zisková a živí ostatní ztrátové spoje.
EC/IC vlaky šly do závazku s jediného důvodu. Zlé jazyky, i tady na krepu, k tomu dadávaly další dva důvody: jednak to prý žádný kasaštyk nebyl, a to ani při existenci EC příplatků a pak šlo o to, že objednávané vlaky měly přednost při přidělování tras, což měla být zbraň proti Railtransu během v té době očekávané rekonstrukce koridoru u Úval. To jen tak na okraj. Já myslím, že pravdy se nedobereme, to bychom opravdu museli prostudovat účetnictví ČD.
Takže pro dnešek: dobrou noc.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejná dotace za méně vlakokilometrů
Těch vlakokilometrů je cca stejně, míň je jen těch dotovaných.
Pokud byl myšlen celkový výsledek, tak tam se dá čekat lepší stav než za loňský rok
Výsledek se dá čekat velmi podobný, protože se nic moc nezměnilo - ani počet vlkm, ani absolutní výše dotace, Jančura má zatím malou kapacitu a Leo přijde až někdy v létě a ostrý start až na konci roku.
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 16:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak > Příště laskavě nekomolte můj nick. Já to taky nedělám, i když u Vás se to přímo nabízí.
ČD tím přesunem víc ztratily než získaly. Možná to časem dojde i Vám. Věřte si své žluté pravdě a nestarejte se o to, čemu věřím já.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur:
Já vás bych vás nerad zklamal, ale já vůbec nevěřím žluté pravdě. Pouze nevěřím pravdě modré, neboť:
a) Nevěř ostnatému drátu, byť se stokrát tvářil jako stonek růže (podotýkám, že tento citát není ze mě).
b) Je klidně možné že "ČD tím přesunem víc ztratily než získaly. Ono totiž platí "kdo chce víc, nemá nic.

A ještě obecně. Myslím, že je tu řada antimodrých, kterým je neustále podsouváno, že jsou žlutí.
Ale jen komusté jsou přesvědčeni, že "Kdo nejde s námi, jde proti nám."
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr > Taky zdravím.
Desiro > Myšleny samozřejmě dotované vlakokilometry.
Trochu změní. Menší náklady na dotované tratě při stejné dotaci a komplet celý zisk z Ostravy zůstane u ČD a nebude použit v balíku. A jak velký ten zisk je ale opravdu ve hvězdách.
Rozloučím se, jdu bojovat proti žlutým raději na trať. Tam je to lepší
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasitobur > ja myslel, ze vlaka v Koreji uz skoncila

btw, psal jsem majl na hasitobur@gmail.com a pak i SZ, ale nejak mi to zlobi ... prislo aspon neco?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak > V pohodě. Možná by Vás překvapilo, že jsem konkurenci vítal a i jsem se tak několikrát vyjádřil na ŽP. Ale Jančura mi to svým vystupováním dokonale znechutil.
Hasitobur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim > Přesunula se do Česka. Napiš mi prosím zprávu na ŽP, zítra na to kouknu. Teď už musím makat.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 19:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, je pěkné, že tady řešíte celkový objem pěněz a náklady na vlkm, ale já se ptám, co za ty peníze máte?
Někde dostanete za 30 cestování celkem na úrovni v 843, jinde za 120 koženkové béčko. V regionálce jsem zase zažil, že jeden den jela 850 a další 854 - to vše za stejnou cenu. A to vše od jedné společnosti.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 08:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
Stejná dotace za méně vlakokilometrů
Těch vlakokilometrů je cca stejně, míň je jen těch dotovaných.


Někdy by bylo lepší, kdybyste uznal, že z Vás vypadl nesmysl, podobnými slovíčkařskými pokusy pokusy o záchranu se do toho propodáte víc a víc. Znáte to o tom h...ě, jak když se do něj víc šťourá....

Vikijous:
Sice máte pravdu, ale kudy z toho ven? Když jedete MHD, jednou přijede sedmička karosa a jednou nízkopodlažní SOR, jednou ruské metro a jednou siemens, jednou T3 a jednou porsche, nakonec i s Jančurou můžete jet Irizarem s tou šílenou zelenou koženkou, kde já osobně nevydržím sedět déle než půl hodiny, a určitě i nějakým daleko pohodlnějším busem...
To je prostě daň za to, že firma existuje desítky let a nakupuje a modernizuje průběžně. A není to specialita ani ČD, ani Česka. Nakonec to Vás čeká u RJ v ten moment, kdy přijdou nové vozy z Aradu..;-))))

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 09:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, to vy tu pořád exhibujete.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 10:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Nakonec to Vás čeká u RJ v ten moment, kdy přijdou nové vozy z Aradu. Stejne jako se bezne stava, ze misto Pendolina prijede kozenka Pravdepodobnost obojiho je podobna.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 10:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: nechápu souvislost s čímkoliv...
Sim: Ani Vaše rýpnutí si do ČD v momentu, kdy se o tomhle vůbec nevede řeč...Až mi zase budete podsouvat potřebu kopnout si do Jančury za každou cenu, tohle Vám zkopíruju...(myslím co do různých úrovní za stejné prachy, co do nových vozů z Aradu to samozřejmě jedovatost být měla)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 10:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > nikoliv, vazeny kolego. Pouze se vam taktne snazim naznacit, ze v tomhle zrovna zadny problem neni a velmi pravdepodobne ani nebude a jako priklad jsem vam dal neco z branze tymu, za ktery kopete vy, pro lepsi pochopeni. Pokud i tohle bylo nad vase moznosti, omlouvam se a dal z vas blbce delat nebudu .
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9039
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 10:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1006 - 80 minut zpoždění, nějak Regiojet nesehnal (zapomněli?) nezávislé trakce na napěťovku v 3nci.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 11:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To zas bude v novinách klacků pod nohama...
hujik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.122.132
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 12:30:09    Odkaz na tento příspěvek  

Takoví experti a nejsou schopni si ošéfovat vysouvačku na těch pár vlacích? Hmm, tak to se maj ČD co učit. :-D
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 12:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O třídu lepší vlaky zřejmě nepotřebují napětí v troleji při napěťovce.

//ŽLUTÉAMPÉRY

(Příspěvek byl editován uživatelem kotva_trakčního_motoru.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Aha, chápu, akorát mi nedošlo,že ze mne taktně děláte blbce za téma, které jsme sem nevnesl já...ten problém v tom viděl Vikijous.

Mimochodem - až jedou přijdou ty vozy z Aradu, tak pravděpodobnost, že za stejnou cenu pojedete s RJ dvěma vozy zcela různých kvalit, bude nesrovnatelně vyšší než ta, že padne pendolino a bude nahraženo koženkou.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > velevazeny pane spoludiskutujici, Vikijous pravdepodobne take nevidi zadny problem v tom, ze by u zlutych dostal neco jineho, nez co si zaplati.

Zatim jediny problem, ktery by se dal u zlutych na popisovanou modrou zkusenost napasovat bylo pristaveni ABmz misto Avmz, coz v realu znamena v nejhorsim pripade - slovy modrych - "nejlepsi ceskou jednicku" misto byznysabtajlu nebo velkoprostoru. Ano, neni to prijemne, ale je to o nekolik radu vedle, nez zminovane problemy modrych (u kterych jsou "zlute zameny" v podstate zcela pod rozlisovaci schopnosti).

tak pravděpodobnost, že za stejnou cenu pojedete s RJ dvěma vozy zcela různých kvalit, bude nesrovnatelně vyšší než ta, že padne pendolino a bude nahraženo koženkou ... at se pobavime, jaka je vase metoda vypoctu?

Nehlede na jednu drobnost - zde se nebavime o pripadu, ze Pendolino padne (mimoradnost), ale o bezne nahrade (dopredu planovane), ktera je napriklad naplanovana na zitrek ci pozitri

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepozoroval jsem,že by to Vikijous mínil až takhle konkrétně, ale Vám se to zase hodilo k mlácení ČD po hlavě. Navíc to ani není psáno tak, že čekáte něco a přijede něco jiného.
Já jsem to vnímal jako zamyšlení nad tím, že za stejné peníze můžeme narazit na různou kvalitu služeb. To vy jste to hned zase postavil jako RJ versus ČD. Nebo ČD někde garantují, že nepojede koženka?

Moje narážka na Jančuru byla myšlena tak, že pravděpodobnost, že se na kolejích objeví jeho vozy z Aradu, je evidentně mizivá, v tomhle smyslu to byla jedovatost, nic víc.
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield - odkud máte tuto informaci?? Pokud je na nějakém portálu, tak bych chtěl poprosit o odkaz. Dík
pro žlutého demagoga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.51.2
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 13:29:37    Odkaz na tento příspěvek  

Zatim jediny problem, ktery by se dal u zlutych na popisovanou modrou zkusenost napasovat bylo pristaveni ABmz misto Avmz

Jenže Slim psal o Astrách Simíku. Ono bude "trošku" rozdíl, když místo vozu s 48 místy přijede rumunská tlačenka s 76...

ale o bezne nahrade, ktera je napriklad naplanovana na zitrek ci pozitri

Ke tvé smůle Simíku koženky jako náhradní souprava za SC nejezdí, takže opět vedle.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 14:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Nepozoroval jsem,že by to Vikijous mínil až takhle konkrétně ... koukame oba na stejnou stranku? Ja tam vidim zceka konkretni popis, kdy jsou bezne michany 850 s 854 a podobne.

To vy jste to hned zase postavil jako RJ versus ČD.
opet ... koukame na stejny web? Ja tu vidim:
Vikijous 909 povzdech nad loterii modrych
Slim 2223 Nakonec to Vás čeká u RJ ....



Nebo ČD někde garantují, že nepojede koženka?
Ja o tom nevim. Jedine, co je uvedeno na webu pendolina (nebo aspon bylo), je ze pripadna nahrada bude na nejake urovni standardu - ovsem bez zadne konkretni satisfakce v pripade nedodrzeni (ono uz samo o sobe razeni nahradni soupravy znamena nejaky navratek).

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 14:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Já teda vidím:
Když jedete MHD, jednou přijede sedmička karosa a jednou nízkopodlažní SOR, jednou ruské metro a jednou siemens, jednou T3 a jednou porsche, nakonec i s Jančurou můžete jet Irizarem s tou šílenou zelenou koženkou, kde já osobně nevydržím sedět déle než půl hodiny, a určitě i nějakým daleko pohodlnějším busem...
To je prostě daň za to, že firma existuje desítky let a nakupuje a modernizuje průběžně. A není to specialita ani ČD, ani Česka.


Tolik k problému, ohledně rejpnutí do RJ jsem vysvětlil v příspěvku 2226. Holt kdo chce psa bít...
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 14:52:48    Odkaz na tento příspěvek  

Zdarec Sime,tak jak? Jaká byla narozeninová párty u Žlutého Boha? To musela být ale kalba! Doufám,že sis přinesl domů taky nějakou výslužku.Třeba růžové tričko,několik volných jízdenek a příručku správného zákazníka skupiny STUDENT AGENCY.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Četli jste ten rozhovor v únorovém Maximu? To je taková kopa sraček, jinak se to nedá nazvat...

Stačil jste si udělat nějakého ,úhlavního nepřítele'? Co třeba generální ředitel ČD Petr Žaluda?
On je tak jako já cholerik a nadělá spoustu chyb, které se pak těžko berou zpátky. Když jsme začali jezdit s vlaky, zkopírovali jsme ceny ČD. Po týdnu jsme byli plní - přitom jsme ale měli jen tři páry spojů, oni šestnáct, nebyli jsme pro ně vůbec konkurence. Jenže oni zpanikařili a snížili cenu o 30% pod nás. Vzali si tak zbytečné zhruba 300 milionů ročně na příjmech, a ještě si udělali průser s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Tedy pokud se ti obrovský parchanti na tom úřadě, který by se měl jmenovat spíš ,proti hospodářské soutěži', začnou rozhejbávat. Mám na mysli hlavně jeho předsedu Petra Rafaje, což je bývalý sociální demokrat. Pokud mám s někým dlouhodobý problém, je to právě pár zkorumpovaných politiků jako je Rafaj nebo Michal Hašek.

Ten s vámi odmítl jednat o alternativní dopravě coby hejtman Jihomoravského kraje.
Musel to udělat kvůli korupci, protože jsme přišli s nabídkou, která by kraji ušetřila 150 milionů ročně. Hašek je nebezpečný člověk Chce jít daleko, chce být premiérem, prezidentem, dokáže pro kariéru udělat úplně všechno. To je tedy asi můj úhlavní nepřítel a lump. Zatímco Žaluda je krátkodobá záležitost. Protože je horká hlava a rozhoduje se emotivně, věčně tam nebude. Od našich lidi, kteří dřív dělali na ČD, jsem slyšel historky, jak Žaluda na představenstvu vztekle vztekle chrlil ty nejhorší možné nadávky...

Potíže vám dělal i drážní úřad...
Drážní úřad jako takový je v pořádku. Problém je, že tam jsou asi dva lidé, střední úředníci, kteří jsou řízeni náměstkem ČD panem Blažkem. Tihle lidé se zasloužili o to, že pendolino bylo schváleno proti všem normám - to byl politický úkol po dvou letech, kdy stalo v kopřivách. A teď naopak dělali všechno pro to, abychom my nevyjeli. Pan Blažek se nám doslova vysmál do ksichtu a řekl: "Vy nikdy nevyjedete, zajistili jsme si to." Pak dostal obrovský zdupec, protože to zvládl jen o pár měsíců posunout. Rakouska strana, která ví moc dobře, jak funguje korupce v Čechách, nám řekla: Tak to nechte registrovaný v Rakousku." A jezdíme. To vůbec nečekali.

Zmínka o Jančurově telefonu je už asi ve třetím Maximu po sobě... My víme, že Jančura odebírá Maxim pro busy a vlaky, ale zveřejnit kvůli tomu takové lži...
Kluci z Maxima, palec dolů...

(Příspěvek byl editován uživatelem mol.)
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mol: Je to někde na netu?
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je jen výtah, na internetu to asi není. Je to v Maximu 2/2012.
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všimli jste si na fotkách z diskuze o peršánech,že ve vlacích RJ jsou na stanovišti dva fírové.Skoro se mi chce říct,že jeden sleduje rychlostní a jeden návěstidla...jak tady jednou proběhl,že se fíra RJ natolik soustředil na rychlostníky a pak projel úsek větší rychlostí než měl.
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomíná mi to staré časy za minulého režimu, kdy na stanovišti jezdil fíra a vlakvedoucí, není možnost, že tento systém obnovil RJ???
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakouska strana, která ví moc dobře, jak funguje korupce v Čechách, nám řekla: Tak to nechte registrovaný v Rakousku."

Což profíci od RJ nevěděli a samotný je to nenapadlo ani si to nezjistili..;-) Von je mezi blitím i zábavnej...jen se divím, že ho někdo konečně nežaluje. I když Hašek je fakt idiot jako ostatně všichni v jeho straně, tohle mi trochu hodně smrdí něčím osobním...copak mu asi ten soudruh udělal? na druhou stranu - moc hezká motivace k tomu, aby s ním kraj začal jednat o vystrnadění ČD, že? Jakže to psali kdysi v HN?Jančura má vzácný talent urazit všechny, se kterými pak potřebuje sednout k jednacímu stolu. Von pak někde říkal, že to byla chyba a že se už poučil...Vypadá to tak?

Akorát už by se pomalu mohlo stát, že některým lidem po opakovaném čtení a poslouchání těchhle a jiných zvratků začne vrtat hlavou, co že to je ten Jančura za člověka, že mu celej svět háže klacky pod nohy...aktuálně dle Maxima drážní úřad, ČD s ním nechce spolupracovat na své likvidaci, hejtmani ho nechtějí pustit na dotovaný tratě, Dobeš na rychlíky, DB s ním možná neuzavře smlouvu (asi nějakej zakuklenej estébák tam), Litvin ho chtěl pozávodit v autobusech a v letenkách, GTC v jazykových kurzech...Jedna svině za druhou nechce vyklidit trh, na který Jančura vstupuje...sakramentský svině jedny hrabavý...

Vidím to na židozednářskou lobby, nikdo jiný by tolik protivníků ze všech stran a oborů nedal dohromady...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M152_0045: nerouhejte se, přijdete do pekla. Jančura že by obnovil staré časy?
To spíš pracuje systémem jeden dělník - jeden úředník, to vomrkl na GŘ ČD, páč mu tady furt někdo říká, že tam to tak je...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co dnes dělal v Třinci IC1006, místo 10 minutového čekání na odjezd si tam postál do 9.15 a odjel se 75 minutama, že by někdo na RJ zapomněl na napěťovou výluku
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..no řekl bych, že pokud fakt nezapomněl, tak si spočítal, že vrácené jízdné vychází levněji než pronájem lokomotivy...takové prozákaznické...? by mě zajímalo, co v těch 75 minutách hlásili stewardi cestujícím...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 16:59:24    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: spíš čekal, že ho někdo vystrká ze stanice ZADARMO.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...přitom ty modrý lokomotivy byly pořízeny z celospolečenských prostředků a fírové vystudovali dopravku za dělnický prachy...
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:02:34    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Upozorňujeme vážené cestující, že pokud nepůjdou zezadu zatlačit, předpokládáme menší zpoždení vinou vyšší moci...
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Co přesně myslíte pod pojem idiot v kontextu socdem ? Znáte všechny členy této strany ? Jaké známky idiocie byste uvedl např. u Vladimíra Špidly ?

Děkuji a omlouvám se všem za OT
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...zákeřné vyšší moci ovládané vrahy z Wallstreetu...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cajickar: No původně zrovna u něj jsme jich viděl plno, hlavně ten, že to byl vždycky úplnej mimoň, ale je fakt, že mu ten Brusel obrovsky prospěl a mimo to, že ho naučili se česat a nosit celou košili v kalhotech, se tam značně zkultivoval a řekl bych, že i zmoudřel. Je to sice furt mimoň co se týká světonázoru (Zdroje tu evidentně pořád jsou), ale asi je jedinej, kterýmu se dá věřit, že to myslí upřímně a lidsky si ho dokážu vážit, byť stojí na opačné straně barikády. Beru zpět svou poznámku v části týkající se Špidly, máte pravdu.
Jako dovětek - pokud byste tvrdil, že členové ODS nebo TOP 09 jsou idioti, nepřel bych se s Vámi, byť v téhle části spektra marně hledám někoho ku zvolení. Snad kdybyste tvrdil, že idioti nejsou VV..;-)))) konec OT..;-)
člg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.187.152
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:13:22    Odkaz na tento příspěvek  

jenomže ty modré lokomotivy netrvdí že jsou nej nej na světě a že budou jezdit přesně načas.
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 17:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se vlastně dostal z Třince, pomoc modrých nebo jiné barvy???